Dodaj do ulubionych

1000 dolców??

28.09.07, 14:20
dla kurskiego 1000 dolców to kupa szmalu?? może w USA. my żyjemy w europie
panie kurski. 1000euro dla nas za mało a co dopiero jakieś tam dolce!!
śmieszny pan jest i te pana teorie na temat dobrobytu Polaków. Za komuny
wszystko sie przeliczało na dolary, ale o ile się nie mylę komuna już dawno
upadła. A może pan i pana partia jakąś nową chcecie wprowadzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gienek Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 17:32
      Sluchaj czego oczekiwac od takich ludzi, wczoraj czy przedwczoraj premier dumnie
      obwiescil ze srednia krajowa wynosi 1000 dolcow, teraz kurski to powtarza, i
      jeszcze obaj pieprza ze jeszcze niedawno 500 dolcow to bylo duzo. Jaka jest
      prawda? Srednia krajowa w Polsce od 8-7 lat niewiele sie zmienila, wynosi wiecej
      o jakies 600-700 zl i to nominalnie a nie realnie.Gotuje sie we mnie jak taki
      ktos wygaduje takie brednie, prowadzi taka propagande i bezczelnie z usmiechem
      gada o jakims tysiacu dolarow, nie zauwazajac przy tym ze dolar kosztuje dzisiaj
      2zl 60 groszy a nie tak jak pare lat temu 4-4,5 zlotego. To hamstwo, a
      najbardziej mnie denerwuje ze nie ma kto tego wysmiac. Tak wiec jesli 8 lat temu
      srednia wynosila 500 dolarow dawalo to 2 tysiace zlotych, dzisiaj owszem jest to
      1000 dolarow ale niestety to nie 4 tysiace zlotych tylko 2600.To jest wlasnie ta
      obluda ktorej nie znosze, i ktora staram sie zawsze tepic.
      • xela.pl Re: 1000 dolców?? 28.09.07, 18:36
        A poza tym PiS w swoich spotach wmawia po chamsku, że mi się lepiej żyje za ich
        rządów. Patrzę dookoła i na siebie i niestety jakoś nie mogę dostrzec poprawy. A
        wręcz przeciwnie. Dzisiaj na żywność wydaję o ok.30% więcej niż 2-3lata temu.
        Może to nie ich wina, ale niech nie pierniczą głupot,bo pierniki są tylko w Toruniu.
        • Gość: Gienek Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 00:18
          Jak im wygodnie to wmawiaja ludziom ze zyje sie lepiej, a innym razem ze ananas
          to nieosiagalny luksus :D
    • Gość: Lelekl Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:40
      Już nawet tu pełno czerwonych oszołomów, trolli czy demagogów.
      Kurski nie twierdził, że 1000 usd to duzy zarobek tylko mówił o
      znaczącym zwroście zarobków, który zresztą w żadnym sposobie nie
      jest zasługą pis. Jednak debata w TV ma to do siebie, że aby
      zilustrować skutecznie zarzut szkodzenia gospodarce, w ten własnie
      sposób bronił pis. Kurski nie stawiał tezy o dobrobycie Polaków.
      Można dyskutować ale z Tobą to chyba jak wsadzisz ten czerwony ,
      rozpalony łeb do wiadra z zimną wodą.
      • Gość: JCh Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:50
        1000 dolców?! Mnie właśnie obcięto pensje przed miesiącem, a pracuje w firmie
        zatrudniającej około 2000 osób! I bynajmniej nie było to spowodowane niską
        jakością mojej pracy.
      • Gość: JaKa Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:22
        Może potrzebujesz obejrzeć to jeszcze raz żeby dokładnie zrozumieć
        co mówił Kurski, i czym się chwalił...
      • xela.pl Re: 1000 dolców?? 29.09.07, 00:06
        przyznaję Ci mądrość. uwielbiam Cię!! kochany Ty mój!!
      • Gość: Gienek Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 00:12
        ja juz o tym znaczacym wzroscie zarobkow napisalem powyzej, nie gadaj mi tak jak
        Kurski, ktory najpierw mowi potem mysli, w dolarach ten wzrost jest znaczacy ale
        w zlotowkach zaden, i jak sie gosc bezczelnie chwwali takimi idiotyzmami to
        mozna tylko zareagowac oburzeniem, bo on sobie robi na tym kampanie, na takiej
        obludzie. I on sie tym wyraznie probuje chwalic tak jak premier na swojej
        konferencji prasowej ,tak jakby 2 lata temu srednia wynosila dwa razy mniej niz
        obecnie, a oszolomem to chyba jestes Ty bo wszedzie widzisz czerwonych, i to
        dlaczego? bo ktos sie osmielil skrytykowac Jacka kurskiego?
    • Gość: JCh Re: 1000 dolców?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:55
      Te 1000 to jak piwo bezalkoholowe ;)
    • Gość: bezr Re: 1000 dolców?? IP: 217.153.81.* 28.09.07, 23:58
      p.Kurski jak 650,- zeta to jest 1000$ to najlepszego
    • emeryt21 Re: 1000 dolców?? 29.09.07, 01:20
      Nie zauwazyliscie,ze ten pan JK,pomyslodawca dziadka,dokonal "skrotu
      myslowego".W naszej rzeczywistosci to znaczy lgal jak pies.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka