nadredaktorka 05.10.07, 14:36 "Program oglądało 200 tys. ... komputerów, co daje 300 tys. osób". Oświeci mnie ktoś jakim algorytmem/cudem to wyliczono? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brak pik Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.static.esolution.pl 05.10.07, 15:24 1. możliwe, że oglądało więcej osób jednocześnie (np. ja oglądam z dwoma kolegami i drugi także jak odwiedzam rodziców bo chętnie Pana Lisa oglądali w tv) 2. można przyjąć, że obejrzenie dwa razy z tego samego komputera nie jest obejrzeniem przez jedną osobę tylko przez dwie (ja licząc pewnie bym tak zrobił) niemniej jednak tu podają ilość ściągnięć więc może nie 3. nie wiem co sprawdzają licząc komputery ... ale u nas w firmie wszystkie komputery są za natem więc w internecie widoczne są pod jednym ip; oglądało ze 20 osób (jedna piąta pracowników) a to nadal jeden komputer/ip styknie? nie to trudno ale widzę, że koniecznie chcesz znaleźć dziurę w całym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: 213.17.247.* 05.10.07, 15:32 Ja oglądałem na jednym komputerze z żoną a na drugim syn z córką, mój brat oglądał sam i siostra mojej żony też sama, zatem 6 osób/4 kompurey = 1,5 Odpowiedz Link Zgłoś
lamignatt Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa 06.10.07, 07:16 Gość portalu: gość portalu napisał(a): > Ja oglądałem na jednym komputerze z żoną a na drugim syn z córką, > mój brat oglądał sam i siostra mojej żony też sama, zatem > 6 osób/4 kompurey = 1,5 Wspolczuje rodziny... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ten-sam-miki Możesz doprecyzować? 06.10.07, 10:39 Czyżby zazdrość, że mają więcej jak jeden komputer do dyspozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
ropsko Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa 05.10.07, 15:38 Ja oglądałem z żona na jednym komputerze, a w pracy to 3 osoby na jednym oglądały normalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregMar Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:06 Powiedz no... Ty się Lichocka nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajanek Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.07, 16:16 wygląda na to, że jesteś najpilniejszą oglądaczką - spokojnie można Cię liczyć za półtora widza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BloodMan Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.smtvsat.pl 05.10.07, 16:20 Standardowe liczby średnie. Tak samo jak "gospodarstwo domowe" to średnio 3.5 osoby (mama, tata, dziecko i pół dziecka... ;D). Przyjmując wielodzietność (3-4 standard, aż do 8-12! dzieci sporadycznie) w starszych rodzinach i "jedynke" w nowych - taka jest średnia. Możnaby się nawet upierać że średnia to 4, ale... No ale wracając do tematu - sądze że wiele osób ma mniej więcej tak: "X popatrz - ale im dowalił!" - w miejsce X wstawiamy mama, tata, brat/siostra, dziewczyna/chłopak... Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
cebromek Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa 05.10.07, 20:10 masz problem z kwotą 200.000 czy z 300.000? bo to nie jest żaden problem - to nie wybory chyba, że Ci chodzi o całe 5 zer. to co innego, ale musisz to głębiej uzusadnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.189.72.19.e-plan.pl 05.10.07, 23:54 algorytmem czary mary.... cala polska oglada lisa.... cale rodziny jak widac... kon sie w stajni smieje... tez oglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: 83.2.24.* 05.10.07, 23:58 P.Lis jest po prostu człowiekiem skromnym. Na moim komputerze program oglądały bowiem 3 osoby, a nie 1,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 00:47 kolejne ciekawe prognozo/statystyki z d..y (palca) wyssane. moze i matematyka jest konkretna. niech ktos mi tylko wyjasni czemu w zyciu jeszcze nigdy nie bylem przeankietowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu2 statystyki dodupypryki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 00:49 kolejne ciekawe prognozo/statystyki z d..y (palca) wyssane. moze i matematyka jest konkretna. niech ktos mi tylko wyjasni czemu w zyciu jeszcze nigdy nie bylem przeankietowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadcz Re: statystyki dodupypryki IP: *.icm.edu.pl 06.10.07, 02:11 Takich ... co dublują posty nikt nigdy nie będzie ankietował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: file-mon Re: statystyki dodupypryki IP: *.onlinehome-server.info 06.10.07, 04:38 Masz dostęp do netu(jak widać)- poszukaj o logach servera i statystykach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu2 tendencja nadwyzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 09:45 tylko ze logi nie sa w stanie pokazac ie osob wlasnie zasiadlao przed komputerem. uznaje to wiec za pwenego rodzaju sondaz... tylko czemu musi mi pan lis wmawiac ile osob ogladalo. wiem jak dziela komputer i wiem ze moze kilka osob ogladac, inaczej niz z tv. z przyzwyczajenia jednak ma tendencje do zawyzania liczb na kozysc swojego interesu. tak jak interesu swojego stronniczego pogladu na temat luzdzi polityki oraz socjalizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ten-sam-miki Lis raczej zaniżył, niż zawyżył oglądalność 06.10.07, 10:42 więc nie pajacuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu2 czyli przekret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 12:45 nie zmienia to faktu ze jest to manipulowanie liczbami. czy nie lepiej by bylo gdybysmy zatrzymali sie na logach sewerow, a nie przyjmowali, ze ogladalnosc byla wieksza... to jest prosty sposob na uznanie prgonoz jako wykladnik popularnosci. raz sie zanizy, raz zawyzy... grunt to wiedziec kiedy aby byc w oczach plebsu jako jedyny opiniotworczy. jest sporo innych autorytetow w internecie, a pana lisa bym dal na sam koniec kolejki. pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz66 Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa 06.10.07, 10:31 można pogratulować sławy i popularności po zacytowaniu Pani opini podczas audycji ale są sława ma 2 pojęcia a tym pytaniem potwierdza Pani swoją ZŁĄ sławę. Bo, przecież w szkole podstawowej dzieci (widać z Pani przykładu, że nie wszystkie) uczą się matematyki i między innymi o uczą się o średniej(matematycznej, ważonej, itp.). Domyślamsię jednak, że nie to jest Pani problemem (brak wiedzy ze szkoły podstawowej) tylko wrodzona (większości PiSowcom) złośliwość. Chęć dowalenia za byle co byle bolało. Cóż za EMPATIA(cytat: JK)!!! Pozdrawiam i daruj już nam czytania swoich przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Statystyki zacytowane przez p. Lisa IP: *.icpnet.pl 06.10.07, 11:03 Szkoda dyskusji o stystykach. Dobrze ze jest możlioś ogladania niezaleznych opini bo jak widać nawet komercyjne stacje wola nie ryzykować wizyty Agencji Budzenia Wczesnoporannego.(powód zwasze sie znajdzie)Moj profesor od stsystki mówił ze jest bardzo wazna dziedzina wiedzy ale nalezy zachować do niej pewien dystans i orztaczał taki przypadek - matka miał dwie córki jedna trafia do klasztoru a druga do burdelu - czyli statystycznie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś