Dodaj do ulubionych

Sąsiedzi z Włodarczyka

IP: 212.160.142.* 04.06.04, 09:01
Niedawno zakupiłem mieszkanko na ul. Włodarczyka, w GEO. Sprawdzałem na ich
stronie i na 80 mieszkań zostało już 10. Szukam moich sąsiadów. Mam nadzieję,
że nie okaze się iż blok wykupiony został przez najemników, którzy potem będą
mieszkania wynajmować ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ruczaj Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 195.116.22.* 04.06.04, 14:58
      jakos slowo NAJEMNIK zawsze mi sie inaczej kojarzylo..
      No ale przynajmniej moge sie zgodzic, ze lepiej, zeby inne mieszkania nie byly przez nich kupione:)

• Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:57
        Nareszcie Geo odezwalo sie do mnie odnosnie mego naroznego okna. Myslalam ze
        policza drozej niz 200zl + Vat a tu zaskoczenie, choc moim zdaniem powinni
        zrobic to za darmo.
        • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 14.12.04, 08:32
          Mysle ze w sumie powinniśmy być zadowoleni. Nie chciałbym tego zauważyć po
          odbiorze i wymieniać na własny koszt. A jeśli to wymyślił architekt to... Albo
          nie, nie bede pisał co myślę sobie czasami o architektach, którzy mają jak oni
          to mówią WIZJĘ...
          • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 09:53
            Drodzy przyszli sąsiedzi, składam wszystkim najlepsze życzenia z okazji świąt i
            nadchodzącego nowego roku!
            • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:28
              Ja także dołanczam do życzeń:))) Oby odbiory mieszkanek przeszły bezboleśnie!!
              Wesołych Świąt!!!
            • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 23.12.04, 08:35
              No tak tak, a w przyszłym roku prezenty na Włodarczyka...
              Wszystkiego dobrego !
    • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 15:14
      No to jest nas dwoje. Ja zakupu dokonałam juz w marcu i jak narazie jestem
      zadowolona(nie zapeszajmy:-))
      • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 15.06.04, 11:45
        Pozdrawiam zatem :o)
        Ja też jestem jak dotąd zadowolony, ale rzecz jasna nie zapeszajmy.
        Szukajmy innych sąsiadów.
        • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:48
          A jesli mozna zapyatac to ktore mieszkanko zakupiles? Ja to niby trzy pokojowe.
          Moze jeszcze ukrywaja sie tu jacys przysli sasiedzi?
          • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 21.06.04, 10:16
            ja też niby (bo jeden pokój z aneksem kuchemnnym) trzypokojowe, na 8 piętrze.
            może założymy wspólnotę? ja mogę być prezesem...
            żart oczywiście, ale szukajmy jeszcze innych sąsiadów, może ktoś się zgłosi.
            • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 00:03
              ja na 6:) Moze jeszcze sie ktos pojawi!!!
              • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 16:42
                Witajcie Sasiedzi!!
                Mamy zarezerwowane mieszkanie na 4 pietrze, jeszcze nie spisalismy umowy ale
                jestesmy coraz blizej tej decyzji...:-) Wydaje sie, ze firma jest solidna...
                Pozdrawiam!
                • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 01.07.04, 08:45
                  Witamy. I poszukujemy innych.
                  HALO HALO!!! Czy jest tu jeszcze ktoś kto kupił bądź kupuje mieszkanie na
                  Włodarczyka w Geo Development?
                  • Gość: Niesąsiad Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 01.07.04, 20:45
                    GEO to raczej uczciwa i solidna firma , nie powinniście mieć z nimi większych
                    problemów . Szkoda że tak blisko macie stacje benz. i ruchliwą ulice . Miłego
                    mieszkania .
                    • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 23:40
                      Cieżko dziś o idealne miejsce w takiej cenie:) Moze nie bedzie tak zle!!
                      Bliskośc stacji ma tez i plusy:)
    • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 09:41
      wyczytalam gdzies na forum, ze z tej stacji smierdzi... hmmm... moze nie bedzie
      tak zle, jak myslicie...? pozdrawiam Age i przyszlego Prezesa:-)
      • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 02.07.04, 11:22
        Dziękuje, dziękuje za pozdrowienia.
        A co do stacji, to cóż, w ostateczności wykupi się, prawda, wyrówna się,
        prawda, i będzie, prawda, ok ;o)
        Nie będzie tak źle. Wynajmowałem przez jakiś czas mieszkanie blsko stacji i nie
        miałem z tego powodu wielkich problemów. Co do Geo, na razie mam pozytywne
        doświadczenia i za bardzo nie mam powodów do narzekań. Zobaczymy co będzie
        dalej.
        Pozdrwiam i czekamy na dalszych sąsiadów.
        • Gość: Niesąsiad Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 02.07.04, 21:10
          Jasne stacja blisko ma swoje plusy bo i flaszke sie kupi o każdej porze i gumki
          czy co tam kto chce , to taki mały całodobowy hipermarket . :)
          • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 21:26
            I o to mi chodziło:-)
    • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:27
      A co sadzisz o oknie balkonowym (pomijam juz brak jakiegos normalnego), ktore
      nawet nie bedzie mialo uchylnego lufcika o czym sie dzisiaj dowiedzialam na
      budowie??
      • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 07.07.04, 09:12
        No tak, właściwie to okien nie ma, są tylko drzwi balkonowe i do tego wąskie,
        może być dość ciemno. Brak okien to niestety (przynajmniej wg mnie) mankament -
        uważam że architekt nie pomyślał. Zauważyliśmy to wcześniej, przeglądaliśmy w
        miarę dokładnie plany. Takie rozwiązanie nam akurat nie odpowiadało, dlatego
        wybraliśmy mieszkanie narożne z jednym pokojem z takimi drzwiami. Kiedyś
        zresztą wynajmowałem mieszkanie z takim rozwiązaniem i nie było specjlanie źle,
        jednak my woleliśmy mieć też pokoje ze "zwykłymi" oknami. Ale może komuś akurat
        takie wąskie się podobają. Rzecz gustu.
        • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:18
          Ja juz tez sie z tym dawno pogodzilam ze nie ma okna.Choc lepiej by bylo zeby w
          tym pokoju za "salonem" bylo mniejsze na korzysc tego drugiego pokoju. Nawet
          wygarnelam to projekatntowi u ktorego zatwierdzalismy przerobki (oczywiscie
          zapewnial mnie ze jest to swietne rozwiazanie). Rozwala mnie tylko to ze te
          drzwi balkonowe nie maja uchylnego lufcika. Zima to moze byc mankament. Reszta
          jak narazie ok.
          • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 17:45
            no chyba faktycznie ok, bylam tam dzis i są juz na 7 pietrze :-)
            • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:41
              A zdecydowałaś się już napewno na mieszkanie na Włodarczyka?
              • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 08:53
                W zasadzie to jestesmy zdecydowani, na razie mamy rezerwacje i do konca lipca
                musimy podpisac umowe no i wplacic 20% :-( Lokalizacja jak dla nas ok, ceny w
                porownaniu z innymi miejscami przyzwoite, tylko to wielkie skrzyzowanie troche
                wkurza dlatego wybralismy mieszkanie z oknami wychodzacymi na druga strone, 2-
                pokojowe. Nawet tą rzekomo smierdzacą stacją juz sie nie przejmuje:-) Na razie
                mamy zarezerwowane mieszkanie na 4 pietrze ale moze sie jeszcze zwolnic takie
                samo na 7 i wtedy to drugie wezmiemy.
                A moze wiecie w jakim banku najlepiej wziąć kredyt...?
                • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:47
                  Własnie nad tym myslimy bo tez nas to czeka.
                  • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 12.07.04, 10:23
                    Samą budowę finansuje bzwbk, więc oni dają kredyty i sądla tej
                    budowy "rekomendowani". Tyle że nie było tam takiej waluty jakiej
                    potrzebowałem. Więc wziąłem w BPH ale przez pośrednika - PTF.
                    Gdy poszedłem bezpośrednio do banku to pani sprawdziła moją zdolność kredytową
                    i wyszło że niestety takowej nie ma :o(
                    Nie zraziłem się, na targach trafiłem na PTF i kredyt mam nawet na lepszych
                    warunkach, niż dostałbym bezpośrednio w banku (mniejsza prowizja).
                    Z czystym sumieniem mogę polecić PTF.
                    • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.04, 16:32
                      Dzieki za rade. Bylam tez w BPH ale u nich kredyt wyszedl nam najdrozej... Poki
                      co najlepiej wychodzi (w naszym przypadku) w PKO BP... Ale sprawdze tez PTF :-)
                      PS Ciekawe czemu nikt nowy sie nie odzywa...?
                      • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 16:45
                        Moze to forum nie jest byt popularne. Ja mysle nad kredytem w BPH. Bierzecie w
                        złotówkach czy innej walucie?
                  • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 13.07.04, 08:35
                    Kredyt w PLN był dla nas za drogi, więc mamy w CHF.
                    Mam nadzieję że nikt więcej się nie odzywa właśnie z tego powodu, że forum jest
                    mało popularne, a nie dlatego, że ludzie kupili te mieszkania pod najem...
                    To jest ciągle moja największa obawa. No ale mam nadzieje że wszystko będzie
                    ok. Może znacie jeszcze jakieś inne forum tego rodzaju?
                    • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 10:47
                      Z tego co wiem to raczej nie ma podobnego forum nigdzie...
                      A co do "najemnikow" to dowiedzialam sie w GEO, ze wiekszosc mieszkan kupili
                      ludzie mlodzi, wiec raczej nie sadze zeby pod wynajem...
                      • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:40
                        A planujecie jakies przerobki w mieszkaniu(przestawianie, likwidowanie scian
                        itp) bo my mamy pare przerobek i zastanawiam sie czy zrobia mi to wedlug planu,
                        ze nie przezyj jakiegos rozczarowania..
                        A
                        • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 19.07.04, 08:44
                          jeśli o nas chodzi, to raczej nie. chcemy tylko zmienić układ podłączeń w
                          łazience i kuchni.
                        • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:27
                          My nic nie planujemy przerabiac. Nasze mieszkanko ma uklad po prostu idealny:-))
          • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 12.08.04, 22:59
            A sprawdzilas jaki system okucia i zamkniecia jest zastosowany?
            Z tego co wiem, w wiekszosci drzwi balkonowych wystarczy zamontowac takie
            dodatkowe specjalne "okucie" - ono wlasnie powoduje ze drzwi mozna rowniez
            uchylic w lufcik (wiem to bo w zeszlym roku zmienialismy okna na PCV i byl ten
            sam problem). Mysle ze wystarczy zapytac specow co to montowali, czy mozna
            zrobic cos takiego.

pozdrawiam
            Piotr
            (niedoszly sasiad)
            • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 09:47
              Dlaczego "niedoszly"...? Czemu zrezygnowales, jesli mozna spytac...?? Taki
              fajny blok:-))
              • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 17.08.04, 20:29
                Blok faktycznie jest fajny i stoi w calkiem niezlym miejscu, aczkolwiek uwazam
                ze duzo lepiej usytuowany jest ten blok nizej (czyli blizej parku) co go tez w
                tej chwili koncza. No ale to robi inna firma no i cena jest duzo wyzsza (jak
                sie mozna domyslac).
                A przyczyna mojej rezygnacji jest prozaiczna: chwilowe klopoty finansowe :(
                Dlatego nie bede mogl w najblizszym czasie zaangazowac sie w wieksza inwestycje
                mieszkaniowa.

pozdrawiam
                Piotr

ps. ale jakby co to moge szanownych forumowiczow od czasu do czasu odwiedzac ;-)
                - akurat aktualnie mieszkam niedaleko (niecale 10 minut wolnym spacerkiem)
                • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:41
                  Oczywiscie zapraszamy!!!
                  • Gość: wojtek Dach IP: 212.160.142.* 30.08.04, 14:37
                    Już dach jest, nawet przez pewien czas drzewko było... Chyba fajnie, no
                    nie ;o) ?
                    • Gość: Aga Re: Dach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 16:40
                      Jasne że fajnie! Tylko teraz już nie będzie tak szybko widać postępów prac.
                      Mnie juz nawet wprawili okna:) Byle tylko jeszcze to jedno wymienili i bedzie
                      ok.
                  • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 30.11.04, 23:59
                    Hi, Hi!!!!

Chyba bede mial jednak blizej.
                    Udalo mi sie pokombinowac z pieniedzmi tak ze jeszcze zdazylem na prawie
                    ostatnie wolne mieszkanie.
                    Nie che Was straszyc ale wyglada na to ze bede Waszym sasiadem [3 pietro]
                    • Gość: Sąsiad Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:30
                      Na trzecim piętrze? A można wiedzień które mieszkanie - jaki metraz? To fajnie
                      poznac sasiada z pietra jeszcze przed przeprowadzka :)))
                      • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 01.12.04, 20:56
                        Dwupokojowe 56 metrow z "hakiem". To jest to z wejsciem najblizej windy
                        [na scianie zachodniej bloku].
                        A Ty w ktorym?

• Gość: Sąsiad Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:50
                          50 metrów bez haka ;) zaraz przy tym przeszklonym "wciągnięciu" od wejścia
                          głównego - wschodnia strona. To gdzieś przed przeprowadzką proponuję wyskoczyć
                          na jakieś piwko, żeby się poznać, może pozostali sąsiedzi też się dołączą :)
                          • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 02.12.04, 22:51
                            To ja juz bylem w Twoim mieszkaniu :)
                            Ogladalismy to "nasze" na 3 pietrze i chcielismy tez obejrzec takiego typu jak
                            Twoje, tyle ze na 4 pietrze [bo bylo jeszcze wolne].
                            Facet ktory nas oprowadzal stwierdzil ze wszystkie mieszkania w pionie sa takie
                            same i wzial nas do Twojego mieszkania.
                            Wylewke juz masz zrobiona i sciany otynkowane, jakby sie uprzec to moznaby juz
                            spac na karimatce ;-)
    • Gość: GEKO Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 19:27
      Jestem z Wroclawia i tuaj tez zawital GEO, dlatego w poszukiwaniu info
      zawitalem do Krakowa. Mam pytanie dotyczace umowy. Chcemy wziac kredyt w 100%
      wartosci mieszkania, a we wzorze umowy z GEO jest wpalta zaliczki
      20%...zaskoczylo nas to bardzo i nie ukrywam jest to ogromny problem. Czy u Was
      tez tak jest, czy moze mozna sie z nimi dogadac inaczej. Bede wdzieczny za
      odpowiedz;)
      • Gość: GEKO Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 07:56
        podciagam bo to dla mnie bardzo wazne:)Krakowianie pomozcie!
        • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 27.07.04, 08:36
          Powinieneś się dogadać bez problemu, u mnie było tak samo, jako zaliczke
          potraktowano opłatę za umowę rezerwacyjną. W ciągu miesiąca załatwiłem kredyt
          na 100% - nie miałem ze strony GEO żadnych problemów w tym względzie, byli
          elastyczni.
          • Gość: GEKO Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 08:56
            Dzieki za info. Czy zmieniales cos w umowie przedwstepnej? Nasza narazie
            analizuje prawnik, wiec jeszcze nie wiem czy bedziemy cos zmieniac.
    • Gość: Wojtek Włodarczyka IP: 212.160.142.* 29.07.04, 15:24
      czy są tu jeszcze jacyś przyszli sąsiedzi z Włodarczyka (Inwestycja Geo), jeśli
      tak to ujawnijcie się, zapraszamy :o)
      • Gość: Ewa i Tomek Re: Włodarczyka IP: 212.160.184.* 14.08.04, 21:14
        Cześć Sasiedzi z Włodarczyka! My również zakupilismy mieszkanie w bloku na
        Włodarczyka. Narożne na siódmym piętrze od strony Krakowa. Lokalizacja jest
        super. Dojazd rewelacja. Mamy nadzieję, że wiecej sąsiedów sie ujawni ;).
        Pozdrawiamy, pa.
        • Gość: Aga Re: Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 23:12
          A witamy witamy i cieszymy sie!!!Tzn to 3pokojowe czy z drugiej strony?
          • Gość: Ewa i Tomek Re: Włodarczyka IP: 212.160.184.* 16.08.04, 21:10
            W planach jest to mieszkanie dwu pokojowe z oddzielną kuchnią, ale my chcemy
            wstawić ściankę działową tak aby zrobic dwa pokoje oraz salon z otwartą
            kuchnią...Pozdrawiamy :)
    • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 09.08.04, 08:58
      Pytanie do Agi i Anety - czy wasze mieszkania są narożne? A jeśli tak, no na
      którym rogu, jeśli można wiedzieć?
    • Gość: wojtek Pytanie do Agi i Anety IP: 212.160.142.* 09.08.04, 08:59
      Pytanie do Agi i Anety - czy wasze mieszkania są narożne? A jeśli tak, no na
      którym rogu, jeśli można wiedzieć?
      • Gość: Aneta Re: Pytanie do Agi i Anety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:20
        Nasze mieszkanie nie jest narozne, okna wychodza na wschod. A czemu pytasz...?
        A tak apropos, czy ktos z Was zainteresowal sie tymi liniami sredniego czy tam
        wysokiego napiecia, ktore lecą obok? Czy ten nasz blok nie stoi przypadkiem za
        blisko...? Wiem, ze sa jakies przepisy, ktore to okreslają, ale nie wiem gdzie
        tego szukac... Teraz to juz i tak "po ptakach" ale warto by sie bylo dowiedziec.
        Pozdrawiam!
      • Gość: Aga Re: Pytanie do Agi i Anety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:24
        Skoro mam takie mieszkanie jak Twoje(niby 3 pokoje) to tylko jeden naroznik
        wchodzi w gre gdyz te mieszkania sa w jednym pionie.
        • Gość: wojtek Re: Pytanie do Agi i Anety IP: 212.160.142.* 11.08.04, 15:23
          Słusznie, nie doczytałem dokładnie. Marny ze mnie Sherlock :o/ Zastanawiałaś
          się jak myć to narożne okno? To znaczy tą częśc, które się w ogóle nie otwiera?
          Zostawiasz to tak jak jest, czy zmieniłaś sobie?
          • Gość: Aga Re: Pytanie do Agi i Anety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:32
            A ono sie nie otwiera????????????????? chyba zartujesz??? Cyrkowcem nie
            jestem!!! A dało się to zmienic??
            • Gość: wojtek Re: Pytanie do Agi i Anety IP: 212.160.142.* 16.08.04, 10:08
              Wlanie sie staram. Przeslij mi swoj adres na: geval@interia.pl to ci wszystko
              opisze.
    • Gość: mona liza Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.autocom.pl 24.08.04, 08:12
      nie stresuje was ta bliskosc ulicy i stacji benzynowej? wiecie cos o ekranach
      przeciwko halasowi z pobliskich ulic? beda postawione czy nie? a ten teren przy
      skrzyzowaniu? nie wcisna tam jeszcze jakiegos "budyneczku"?
      • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:23
        Juz wczesniej pisalismy tu o wadach i zaletach tego bloku. Mysle ze ciezko
        bedzie tam cos wcisnac z uwagi na linie wysokiego napiecia.
    • Gość: Wojtek ITV IP: 212.160.142.* 08.09.04, 08:45
      Halo halo, decydujecie się na ofertę interentową, którą też pewnie dostaliście?
      I co z telewizją kablową, nie wiecie może czy będzie coś zakładane?
      • Gość: Aga Re: ITV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:21
        Jeśli chodzi o internet to napewno cos trzeba pomysleć, ale jak tam dzwoniłam
        to mi powiedzieli żeby sie kontaktować jak już wszystko będzie gotowe bo oni
        dopiero wtedy bedą kablować blok. Jeśli chodzi o TV to narazie nic nie wiem ale
        napewno sie jakas oferta pojawi.
    • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 22.09.04, 09:13
      Halo halo, a jest tu może ktoś jeszcze kto miał jakiekolwiek doświadczenia z
      Geo? I jakie to były dośwadczenia? A może dla kogoś innego wykonawcą był
      Stalbud sp.j.?
      • Gość: Ewa Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 62.233.163.* 01.10.04, 19:47
        hej, Geo budowało już wiele w Krakowie, mój znajomy mieszka w bloku "od Geo" i
        powiem, że nie ma fuszerki, dobrze wykończony, estetycznie, dlatego się
        zdecydowałam na Włodarczyka, pozdrawiam
        • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 23:25
          Witamy! A które mieszkanko?
    • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 13:13
      Nie wiem czemu nagle pojawiło się 11 mieszkań do sprzedania na Włodarczyka, jak
      ostatnio było już chyba tylko 7 wolnych... Dziwne, nie?
      • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 06.10.04, 11:55
        Myślę ze wynika to z tego, że ludzie rezerwują sobie mieszkania, a potem
        rezygnują, takie jest chyba wyjaśnienie. Albo może Geo ma taką strategię
        marketinogwą że niby nie ma już mieszkań bo są wykupywane na pniu, a potem
        nagle jest jeszcze kilka ;o) Ale sądze ze jednak to pierwsze.
        • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:22
          No wiesz co, nie wiem czy jednak nie to pierwsze:) Jak wyslalam do nich maila
          pod koniec czerwca z zapytaniem czy sa jeszcze jakies wolne mieszkanie 2-
          pokojowe, to odpisali mi ze trzy. A jak pojechalam do nich do biura to okzalo
          sie, ze jest ich jeszcze calkiem sporo:)) No ale nie wazne!:)

Pozdrowienia przesyla "sąsiadka"!
          • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 07:42
            Witam,
            Ja jestem na etapie decyzji,i powiem ze jak to zobaczylem - bylem prawie na
            100% pewny, teraz zaczynają mi się "myślenice".
            Wobec tego mam kilka pytanek dla przyszłych sąsiadów (miejmy nadzieje;-) )
            1. Czytałem że niektórzy zgłaszali chęć "przeróbek" - ile za takie coś geo
            sobie liczy?
            2. Nie uważacie, że brak piwnic lub komórek lokatorskich to spory minus tej
            inwestycji? Teraz raczej inwestorowi bardziej /od strony finansowej/ opłacają
            sie garaże, ale chociaż jakieś komórki lokatorskie...
            3. Macie jakieś doświadczenia z kuchnią "na prąd"? Jak rachunki później
            wychodzą w rozliczeniu miesięcznym? Bo ja słyszałem różne opinie, z jednego
            źródła, ze to jest porównywalne z kuchniami gazowymi, a z innego, że rachunki
            za prąd powalają na kolana...
            4. Na dole są powierzchnie handlowe, ktoś wie może już co tam będzie?
            • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 07:44
              ...i jeszcze jedno - ktoś próbował może negocjować cenę z geo? jak to wygląda?
              Bo z niektórymi developerami można jeszcze negocjować, bo sytuacja jest taka,
              ze jeśli bierze się kredyt, to
              1. co miesiąc płaci sie geo 0,5% od niezapłaconych rat,
              2. z kolei w banku już płaci się odsetki od wypłaconych rat... (np. BPH)
              ...czyli jak mówi przysłowie - jak nie kijem go to pałą... :)
            • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 10:29
              Wiem, ze na dole bedzie na pewno jakis gabinet dentystyczny i jakis sklep
              spozywczy. Pytalam w GEO i mi mowili co jeszcze, ale juz nie pamietam. Mozesz
              ich zapytac.
              Co do rachunkow za prad to moi znajomi mają mieszkanie o pow. ok 40m2 i plyte
              ceramiczmną i płacą za prąd ok.80zł miesiecznie, ale pewnie wszystko zalezy od
              tego jak kto oszczędza;)
              Pozdrawiam
              • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 07:25
                Mam pytanko do osób, które już zdecydowały się na Włodarczyka i podpisały umowę
                przedwstępną z GEO - jak wygląda sprawa tzw. waloryzacji, czyli, że jeżeli
                przelewa się na konto geo pieniądze w transzach, to comiesięcznie płaci im się
                jeszcze jakąś kwotę od niezapłaconych pieniędzy? I w jakiej formie
                podpisywaliście umowę przedwstępną, czy w formie umowy cywilno-prawnej czy jako
                akt notarialny? Jeżeli jako akt notarialny to ile na takowy należy zapłacić?
                • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 09:51
                  ustalasz z nimi jakiej wysokosci raty i w jakim terminie wplacisz i oni Ci
                  wtedy obliczaja ile bedzie kosztowac mieszkanie (tzn o ile wzrosnie jego cena)

mysmy podpisywali normalną umowe, nie akt notarialny, ale z tego co sie
                  orientuje, to taki akt by nas kosztowal ok.800zł (ale to oczywiscie zalezy od
                  ceny mieszkania), GEO ma swojego notariusza i tylko z nim mozna podpisac taka
                  umowe wiec oni Ci na pewno powiedzą ile by to kosztowalo
                  • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:14
                    Jeszcze zapytam, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem:
                    Podaję im w jakich terminach ile pieniędzy ja wpłacę na mieszkanie, oni
                    natomiast obliczają/dodają do tego waloryzację (1-szy m-ąc 0,6%, 2-gi m-ąc
                    1,2%, etc.) i na tej podstawie obliczają niejako nową cenę mieszkania.
                    Czyli że jeżeli z przeliczenia 50m^2 x 3 tys. wychodzi cena 150 tys. (mając w
                    ręku np. ulotkę), to po ustaleniu terminów wpłat to wcale nie jest 150 tys.
                    tylko np. 152 tys.? a cena 150 tys. jest tylko realna, gdy w dniu podpisania
                    umowy przedwstępnej wpłacam 100% wartości mieszkania?
                    Dobrze to zrozumiałem, o to chodzi?
                    • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:52
                      dokladnie tak!
                      cena jest rzeczywista tylko w przypadku gdy wplacasz od razu calosc, natomiast
                      jesli w transzach to jest "nieco" wyzsza, jak juz oni sobie to wyliczaja to nie
                      wiem, ale np w naszym przypadku cena wzrosla o ok. 3000zl :(
                      a Ty podajac raty w jakich chcesz im wplacac za mieszkanie podajesz po prostu
                      procentowo, zreszta my wlasciwie mielismy narzucone, ze po trzech miesiacach od
                      podpisania umowy przedwstepnej musielismy juz miec wplacone na konto GEO
                      min.60% wartosci mieszkania
    • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:04
      Nie wiem, na ile informacja będzie aktualna, bo czytałem, że ktoś się pytał o
      TV i Internet. Otóż podobno już jest wybrany jakiś dostawca internetu - kier.
      na budowie mi mówił - żadna kablówka, tylko jakaś firma zajmująca się stricte
      tylko netem, uruchomienie ok. 200 PLN i później miesięcznie ok. 50 PLN - cena
      zależna od szytkości transferu. Tylko podkreślam, że wiadomość jest
      niesprawdzona.
      • Gość: Wojtek Odpowiedzi IP: 212.160.142.* 20.10.04, 09:37
        1. Odnośnie przeróbek sytuacja jest taka: dopóki ściany nie stały mogłeś
        zażyczyć sobie praktycznie wszystko i by cię to nic nie kosztowało. Teraz
        trzeba zrobić kosztorys, bo przesuwanie istniejących ścian i zmienianie czegoś
        co już jest po prostu kosztuje. Ile, tego nie wiem.
        2. Mnie osobiście brak kom. lokatorskich i piwnic nie przeszkadza. Ale już
        mojej połówce i owszem.
        3. Z prądem trzeba uważać :o) Gaz jest tani to prawda, ale popatrz na
        rachunek "gazowy" i na opłaty stałe. "Na prądzie" trzeba umieć gotować, wtedy
        oszczędzasz i nie jest tak źle. Myślę, że katastrofy takie jak
        w "Alternatywach" nam już nie grożą i nie będziemy musieli się grzać przy
        gazie... Poza tym nie każdy lubi gotować na takich kuchenkach.
        4. Nie wiem co będzie na dole. Ale chętnie bym się dowiedział. Więc jak ktoś
        wie to niech się podzieli bezcenną wiedzą :o)
        5. Ceny nie negocjowałem, kupowałam chyba w największym szczycie boomu
        przedunijnego, więc moja pozycja przetargowa była cokolwiek nienajlepsza. A
        jeśli nie chcesz płacić odsetek tu i tam, to może weź kredyt na całość i wpłać
        wszystko od razu, wtedy unikniesz miesięcznej indeksacji. Rozważ czy chcesz
        takie ryzyko podjąć.
        6. Informacje o Internecie masz dobre. Już jest wybrany dostawca i w chwili
        obecnej zakłada instalacje. A jakaś kablówka na pewno się na taki blok połasi
        prędzej czy później. Stawiam na UPC, ale zobaczymy.

I jeszcze jedno - są to opinie kogoś kto już mieszkanie kupił. Nie licz więc że
        będę obiektywny. Będę racjonalizował każdy mankament, przecież nie powiem sobie
        że kupiłem kiszke za tyle pieniędzy :o) Przeczytaj więc sobie uważnie cały
        wątek ze szczególnym uwzględnieniem głosów krytycznych.

Pozdrwiam

(może przyszły) sąsiad
    • inezja21 Współczuję wam... 21.10.04, 21:29
      Ja zamierzałam tam zakupić mieszkanie ale zrezygnowałam,na widok:
      1.koszmarnego słupa wysokiego napięcia
      2.ujęcia gazu całkiem na wierzchu
      3.stacji benzynowej o 100 metrów w górę:)
      • Gość: Krzysiek Re: Współczuję wam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 07:25
        A Ty co preferujesz? Blokowiska typu nowy Kurdwanów gdzie ciężko uświadczyć
        czegokolwiek zielonego, a zapłacić trzeba sporo więcej?
        • inezja21 Re: Współczuję wam... 22.10.04, 14:17
          O,nie,Kurdwanów to za...pie,a ja mieszkam w lepszym rejonie,z dala od słupów
          wysokiego napięcia i szukam mieszkania tez z dala od słupów:)
          • Gość: Krzysiek Re: Współczuję wam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 14:26
            To gdzie, jeśli można się zapytać, takie fajne rejony są? Słup słupem, bliskość
            skrzyżowania /dosyć ruchliwego/ bardziej mnie martwi...
            • inezja21 Re: Współczuję wam... 22.10.04, 14:29
              np.na Kuźnicy Kołłątajowskiej słupów nie ma:)
              Słupy są naprawdę niebezpieczne,od ich bliskiego oddziaływania się choruje, to
              już udowodnione:)
              Poza tym ja osobiście interesuję się Ruczajem lae jedni polecają a inni
              odrdzają więc mam mętlik w głowie:)
              • Gość: Krzysiek Re: Współczuję wam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 14:47
                Moje osobiste przemyślenia:
                1. Ruczaj - kiepski dojazd i to pomału robi się blokowisko, warte zwrócenia
                uwagi teraz w jakiej odległości bloki są stawiane od siebie - jeśli jest
                budowanych kilka bloków - doświadczyłem tego na ul. Kluczborskiej - stając przy
                oknie widziałem facet w sąsiednim bloku jaką miał tapete na kompie, widziałem
                który program w TV oglądał - teraz niestety sa takie przepisy, a inwestorzy
                upychają ile się da - wiadomo, większy pieniądz. Moja osobista prognoza, że za
                kilka lat Ruczaj niewiele będzie się różnił od nowego Kurdwawowa
                2. Kuźlicy Kołłątajowskiej - w zeszłym roku byłem bliski kupienia
                mieszkania /bodajże na Siewnej czy tak jakoś/, przy czym - trafiłem na
                ciężkiego w kontaktach sprzedającego, ale to co najgorsze to dojazd
                GDZIEKOLWIEK - zwykła życiowa tragedia, m.in. znajomi mi to odradzali co
                mieszkają niedalego. Dalej - to samo co w pkt. 1 - blok na bloku - aczkolwiek
                dużo sympatyczniej niż na Ruczaju (moje prywatne zdanie). Plus - fajne
                mieszkania tam są - ustawne, funkcjonalne, duże balkony.
                Podsumowując - nie ma nic idealnego i to jest smutne... Przy czym wcale nie
                twierdzę, że Włodarczyka jest idealne, bo im dłużej nad tym się zastanawiam i
                słucham wypowiedzi różnych osób, tym więcej minusów i tego widzę. Ale prawdą
                jest:
                - rynek mieszkan jest "przeczesany",
                - mieszkania nieustannie drożeją i przez najbliższe kilka lat to się nie zmieni,
                - to co moim zdaniem jest chore w Krakowie to to, że ceny mieszkań na rynku
                pierwotnym są porównywalne do podobnych na rynku wtórnym, czyli jeśli za te
                same pieniądze, to dlaczego nie nowe?
                • inezja21 Re: Współczuję wam... 22.10.04, 14:56
                  Całkowicie się z Tobą zgadzam we wszystkim co napisałeś:)
                  Mój ojciec denerwuje się na deweloperów i chyba będę w końcu szukać czegoś co
                  już stoi,bo tyle ludzi wpłaca i potem pluje sobie w brodę...
                  ja pojechałam na Włodarczyka i oglądałam teren dokładnie...na pocieszenie
                  powiem,że na ul.Fieldorfa-Nila,jest tam nowa budowa i słupów ogromniastych
                  chyba ze sześć,za parenaście lat będzie tam chorych a chorych...
                  • Gość: Piotr Re: Współczuję wam... IP: *.veranet.pl 30.11.04, 23:44
                    Rozumiem, ze nie oddychasz powietrzem, nie jesz tej koszmarnie niezdrowej
                    przetworzonej zywnosci [konserwy, jasne pieczywo na spulchniaczach, wiekszosc
                    zywnosci z konserwantami, itd.]?
                    Nie wspomne juz o tym, ze np. codzienne uzywanie telefonu komorkowego jest o
                    pare rzedow wielkosc bardziej niebezpieczne dla zdrowia [nowotwor mozgu] niz
                    slupy wysokiego napiecia [no chyba ze ktos pracuje jako energetyk i caly czas
                    siedzi pod samymi slupami :) ]
                    Notabene o ile dobrze kojarze to ten slup stoi "w slusznej" odleglosci od bloku,
                    a nie sadze zeby promieniowanie z niego pochodzace bylo wyzsze niz to np.
                    telewizora [tak, tak - telewizor tez posiada sekcje WN, co prawda jest to
                    napiecie duzo nizsze niz na slupach, ale rowniez jonizuje powietrze].
                    • inezja21 Re: Współczuję wam... 28.12.04, 14:00
                      Nie jem świństw i nie używam codziennie komórki.
                      Żebyś wiedział,że dbam o zdrowie.
                • ruczaj.x Re: Współczuję wam... 25.10.04, 12:58
                  o stary ale masz argumenty..
                  mieszkania są bardziej ustawne na Górce.. to chyba zależy od konkretnego bloku, nie? (bolesna logika)

ręce opadają :DD

Gdzie masz na Ruczaju blok na bloku?.. jest jeden rejon ulicy Chmielniec
                  zawalony.. ale to już kwestia dewelopera i ludzi kupujących tam mieszkania.
                  Reszta Obozowa, Szuwarowa, Europejskie, Maki, Torfowa, Raciborska, Huculska czy Lubostroń.. większość nowopowstałych bardzo ładnych osiedli (niektóre z nich to najładniejsze podmiejskie osiedla w Krakowie).

serdecznie pozdr ;)
                  • inezja21 Re: Współczuję wam... 25.10.04, 18:36
                    Ale Chmieleniec jest rzeczywiście zawalony...byłam wczoraj na wycieczce.Chyba
                    jednak tam mieszkać nie będę...:(
                    • ruczaj.x Re: Współczuję wam... 25.10.04, 22:55
                      no Chmielniec jest porażkowy...
                      byłaś może od strony Kobierzyńskiej (Szuwarowa Obozowa... jest o wieeelle ładniej)

pozdr.
                      • Gość: Wojtek Re: Ruczaj IP: 212.160.142.* 26.10.04, 08:44
                        Osiedle Europejskie jest, a właściwie będzie bardzo ładne, ale będzie też (nie
                        wiem czy wiesz) OLBRZYMIE. Widziałem makietę i palny. Mnie to po prostu nie
                        odpowiada, obawiam się, że zrobi się tam "blokowisko blokowisk". Obym się
                        pomylił. Pozdrawiam.
                        • Gość: Krzysiek Re: Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:59
                          Właśnie to był jeden z powodów, dla którego zrezygnowałem z tamtej okolicy -
                          owszem, na razie są ładne, nowe bloki, ale ten rejon zaczęli
                          dopiero "zasiedlac". Co będzie za kilka lat? Nie liczyłbym na jakieś chociażby
                          parki, bo dzisiaj są takie czasy, ze lepiej zarobić na bloku, iż organizować
                          jakiś większy zielony obszar.
                          Na miałem najlepszy przykład na ul. Kluczborskiej - Firdolfa-Nilla, stając przy
                          oknie w mieszkaniu, ja widziałem przez okno w bloku obok! facet jaką miał
                          tapetę na kompie, widziałem kto prowadzi teleexpress... To jest trochę
                          żenujące... A (nie licząć osiedla Europejskiego) tam raczej wszyscy są
                          nastawieni na bloki niskie (brak konieczności instalowania wind - niższe
                          koszty), a przepisy mówią że min. odległość między blokami jest bodajże ok. 1
                          do 1,5 wysokości bloku, czyli będzie można sąsiadowi zaglądać przez okno. Blok
                          na Włodarczyka (pomimo wymienionych tu niedoskonałości) na tą zaletę, że jest
                          postawiony na osiedlu budowanym za komuny - czyli są parki, są tereny zielone.
                          Ciągnąć ten temat można w nieskończoność - prawda jest taka, że to, czy sie
                          podoba czy nie, to jest rzecz osobniczo zmienna, bo czynniki jakie się bierze
                          pod uwagę przy takiej decyzji są takie same, jednak każdy z nas do tych
                          czynników dopisuje swoje wagi i w tym momencie mówiąc czy Włodarczyka czy
                          Ruczaj to jest to samo jakby deliberować nad wyższością świąt Wielkanocnych nad
                          świętami Bożego Narodzenia...
                          • Gość: Piotr Re: Ruczaj IP: *.veranet.pl 30.11.04, 23:53
                            Zgadzam sie z Toba calkowicie.
                            Jednemu sie podoba to a drugiemu tamto i nie ma o co sie klocic.
                            Jesli chodzi o aktualna sytuacje na rynku to chyba najlepszym rozwiazaniem
                            [estetycznym] jest zakup duzej dzialki pod miastem [z dobrym dojazdem] i
                            wybudowanie wlasnego domu. 0 sasiadow, 0 slupow, 0 blokowisk, cisz i spokoj.
                            Tyle ze to sporo kosztuje [no chyba ze ktos uwaza ze dobry dojazd >=1 godz.] ze
                            wzgledu na ceny fajnych dzialek :(
                      • inezja21 Re: Współczuję wam... 28.10.04, 14:28
                        kurczę,dopiero teraz zauważyłam twój wpis.Nie byłam od Kobierzyńskiej,bo ciężej
                        tam się dostać:)
                        • ruczaj.x Re: Współczuję wam... 28.10.04, 15:14
                          No, nie ma bezposredniego MPK... to ból - mam nadzieje, że niedługo uda się to zmienić.
                          Ale jest kilka autobusów, którymi można dojechać do Lipińskiego a tam masz już bardzo dobre połączenie z miastem (co kilka minut jest 114,124,128,194).
                          No i po Kobierzńskiej przebiega trasa Busów ze Skawiny do Centrum - i jest ich całkiem sporo...
                          generalnie nie jest najgorzej :)
                          • Gość: kkk Re: Współczuję wam... IP: *.polkomtel.com.pl 14.03.05, 15:43
                            Przepraszam, a o czym tutaj piszemy? O ruczaju czy Włodarczyka, bo już
                            pogubiłem się.
                      • Gość: Piotr Re: Współczuję wam... IP: *.veranet.pl 30.11.04, 23:46
                        Nie chce Was straszyc rejonem Obozowa-Szuwarowa, ale w planach Urzedu Miasta
                        jest wybudowanie w tamtej okolicy mieszkan socjalnych.
                        Na razie mieszkancy protestuja, zobaczymy jak sie ta sprawa skonczy.
                        • Gość: hmmm Re: Współczuję wam... IP: *.autocom.pl 01.12.04, 00:11
                          nie chce Cie straszyć, ale pod nosem masz NH i protesty na pewno tego nie zmienią
                          • Gość: Piotr Re: Współczuję wam... IP: *.veranet.pl 01.12.04, 20:42
                            "Nowa Huta" i Nowa Huta to sa zupelnie rozne swiaty. Owszem, pod samym
                            kombinatem to czasem i smierdzi, ale na osiedlach polozonych w sporej oden
                            odleglosci nic juz nie czuc.
                            Mistrzejowice i Czyzyny maja dosc duzy ruch powietrza i naprawde jest tutaj czym
                            oddychac, a smrody z Huty leca w inna strone bo w Krakowie wiatry wieja glownie
                            z kierunkow W, W-N oraz N. Stad bardziej mi zal tych co mieszkaja w Podgorzu w
                            pld-wsch czesci Krakowa.

Z autopsji moge stwierdzic, ze duzo bardziej niezdrowym obszarem Krakowa jest
                            centrum miasta. Wiem, bo mieszkalem tam przez wiekszosc swojego zycia.
                            Wszystkie smrody z miasta + spaliny z tzw. "niskiej emisji" [czyli starych
                            piecow, ktorych bylo w okolicach Rynku pelno] wisialy nad zabytkowymi
                            kamienicami, wiec nie ma sie co dziwic ze najwieksza zachorowalnosc na choroby
                            gornych drog oddechowych notowalo sie wlasnie na Starym Miescie.

A jakby sie tak dobrze rozejrzec to ciezko jest znalezc jakas "zdrowa"
                            lokalizacje w Krakowie.
                            • inezja21 Nie straszyli cię Piotr zanieczyszczeniami:) 28.12.04, 14:01
                              Ten kto ci napisał że masz pod nosem hutę miała na myśli sympatycznych
                              blokersów i kiboli a nie spaliny z huty:)))
                              • Gość: Piotr Re: Nie straszyli cię Piotr zanieczyszczeniami:) IP: *.oen.agh.edu.pl 05.01.05, 13:07
                                Kiboli i blokersow mozna spotkac w kazdej dzielnicy Krakowa, wiec nie ma co
                                przesadzac.
                                W ogole to ostatnimi czasy jakos strasznie demonizuje sie ta problematyke.
                                Pamietam, ze jak bylem maly to mowiono ze najbardziej niebezpieczne sa Planty (a
                                szczegolnie ok. Teatru Slowackiego/Dworca Glownego, jesli jeszcze ktos pamieta
                                to byly tam zarosniete krzaki a nie ten ladny trawnik z klombami co w
                                dzisiejszych czasach).
                                Jak bylem nieco wiekszy to z kolei straszono rejonem Prokocim/N. Biezanow
                                (a milicjanci tam tylko 4-kami wtedy chodzili - i to jest fakt autentyczny).
                                Pozniej z kolei straszono Kazimierzem ...
                                Jak widac teraz przyszedl czas na N. Hute.

Bywalem w tych wszystkich miejscach i szczerze mowiac nie czulem/je sie jakos
                                specjalnie zastraszony [ byc moze ma to jakis zwiazek z ta siekiera co mi
                                wystaje z plecaka ;-))) ]
                                Fakt, mozna miec pecha i nie prowokujac nikogo, oberwac w glowe albo cos innego.
                                Ale rownie dobrze mozna miec pecha i wpasc np. pod samochod. Porownaj ilu ludzi
                                ginie od napadow blokersow a ilu pod kolami samochodow i bedzie wszystko jasne.

pozdrawiam optymistycznie (i noworocznie)
                                Piotr
                                • Gość: aneta troszkę statystyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:07
                                  kolejność wg liczby przestępstw
                                  (zaczynając od najbardziej niebezpiecznej okolicy a kończąc na najbardziej
                                  bezpiecznej)

Komisariat 1 (dzienica: I Stare_Miasto)
                                  6000 zgloszen
                                  (59 664 mieszkańców)
                                  (powierzchnia 580 ha)

Komisariat 4 (dzielnice: VI Bronowice + VII Zwierzyniec (Wola_Justowska) + V
                                  Łobzów)
                                  3811 zgłoszeń
                                  (84 308 mieszkańców)
                                  (powierzchnia 4732 ha)

Komisariat 5 (dzielnice: XIII Podgórze + VIII Dębniki (Ruczaj) + IX Łagiewniki )
                                  3680 zgłoszeń
                                  (84 439 mieszkaców)
                                  (powierzchnia 7205 ha)

Komisariat 7 (dzielnice: XV Mistrzejowice + XVI Bieńczyce + XVII
                                  Grębałów_Wzgórza_Krzesławickie))
                                  3650 zgłoszeń
                                  (126 456 mieszkańców)
                                  (powierzchnia 3494 ha)

Komisariat 8 (dzielnice: XVIII Nowa_Huta + XIV Czyżyny)
                                  3139 zgłoszeń
                                  (86 116 mieszkańców)
                                  (powierzchnia 8305 ha)

Komisariat 3 (dzielnice: III Pradnik_Czerwony + IV Prądnik_Bialy)
                                  2515 zgłoszeń
                                  (107 418 mieszkańców)
                                  (powierzchnia 2938 ha)
                                  • Gość: aneta i c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:09
                                    kolejność wg stosunku liczby przestępstw do liczby ludności (czyli: "jak wielu
                                    bandytów mamy wsród mieszkańców")
                                    bezpiecznej)

6000 zgloszen
                                    (59 664 mieszkańców)
                                    (powierzchnia 580 ha)

Łobzów)
                                    3811 zgłoszeń
                                    (84 308 mieszkańców)
                                    (powierzchnia 4732 ha)

Komisariat 5 (dzielnice: XIII Podgórze + VIII Dębniki (Ruczaj) + IX Łagiewniki )
                                    3680 zgłoszeń
                                    (84 439 mieszkaców)
                                    (powierzchnia 7205 ha)

3139 zgłoszeń
                                    (86 116 mieszkańców)
                                    (powierzchnia 8305 ha)

3650 zgłoszeń
                                    (126 456 mieszkańców)
                                    (powierzchnia 3494 ha)

2515 zgłoszeń
                                    (107 418 mieszkańców)
                                    (powierzchnia 2938 ha)
                                    • Gość: aneta i koniec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:11
                                      kolejność wg stosunku liczby przestępstw do obszaru (czyli: "jak wielu bandytów
                                      przypada na jeden centymetr kwadratowy")
                                      bezpiecznej)

6000 zgloszen
                                      (59 664 mieszkańców)
                                      (powierzchnia 580 ha)

3650 zgłoszeń
                                      (126 456 mieszkańców)
                                      (powierzchnia 3494 ha)

2515 zgłoszeń
                                      (107 418 mieszkańców)
                                      (powierzchnia 2938 ha)

Łobzów)
                                      3811 zgłoszeń
                                      (84 308 mieszkańców)
                                      (powierzchnia 4732 ha)

3680 zgłoszeń
                                      (84 439 mieszkaców)
                                      (powierzchnia 7205 ha)

3139 zgłoszeń
                                      (86 116 mieszkańców)
                                      (powierzchnia 8305 ha)
                                  • inezja21 Pradnik wygrywa!!! 05.01.05, 14:23
                                    Ja właśnie na Pradniku mieszkam,kurczę,coś mi się nie zgadza,ostatnio ciągle
                                    coś się u nas dzieje.
                                    A przeprowadzam się na Ruczaj...ale trzeba by było jeszcze sprecyzować,o który6
                                    Ruczaj chodzi.Oni pewnie badali przestępczość w starym blokowisku,koło pętli
                                    128 i 124.A trzy przystanki dalej to już jest inna bajka:)))
                                    • Gość: aneta Re: Pradnik wygrywa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:46
                                      mogę Ci przesłać mapkę na maila:)
                                      • inezja21 Re: Pradnik wygrywa!!! 05.01.05, 14:55
                                        Przyslij prosze.
                              • Gość: urzednik Re: Nie straszyli cię Piotr zanieczyszczeniami:) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 14:37
                                po co wypisujesz takie bzdury ,ze kazdy ob.z wyzszym wykszt.,jest na wage
                                zlota.Ztwojej strony jest to jakas paradojdalna przypadlosc.Radze Ci zaczac sie
                                uczyc.Mozesz przeciesz podjac nauke na poziomie srednim w systemie ksztalcenia
                                dla doroslych/jezeli jestes juz dorosla w co watpie czytajac twoje wypowiedzi
                                na rozne tematy/.A ty zamiast sie troche doksztalci wypisujesz jakies
                                psychiczne bzdury swiadczace o wielkiej glupocie.
                                • inezja21 Re: Nie straszyli cię Piotr zanieczyszczeniami:) 05.01.05, 14:54
                                  A ty zakompleksiony palancie nawet nie wiesz co to jest sygnaturka na forum.
                                  Sam sie dokształcaj,jak nie znasz czegoś takiego jak filmy S.Barei.
                                  • Gość: urzednik Re: Nie straszyli cię Piotr zanieczyszczeniami:) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 14:56
                                    masz blisko do Kobierzyna zamow wizyte
                                    • inezja21 Re: Nie straszyli cię Piotr zanieczyszczeniami:) 05.01.05, 15:03
                                      Owszem zamówię ale dla ciebie
                                    • inezja21 Prądnik koło Kobierzyna? 05.01.05, 15:11
                                      Dobre,urzędnik chyba nigdy nie widział mapy Krakowa?
                                      Rotfl:P:P:P:P
                                      Hahahaha.
      • Gość: Aga Re: Współczuję wam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:13
        Wszedzie można szukać jakichś niedoskonałości. Tez nie jestem szczęśliwa z
        sąsiedztwa stacji benzynowej i tego słupa,ale rynek mieszkaniowy jest jaki
        jest, a nie stać mnie na mieszkanie w okolicach Rynku. Na szczęście nikt nikogo
        nie zmusza do mieszkania na Włodarczyka, osobiście współczucia nie potrzebuje
        bo nie widzę do tego powodów.
        • inezja21 Re: Współczuję wam... 25.10.04, 18:37
          Ależ nie denerwuj się.Mnie chodzi głównie o ten słup.Jednak nie wszędzie są
          słupy...a że niedoskonałości sa wszedzie...o tym także wiem.
    • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 17.11.04, 09:01
      Halo, halo
      Macie jakieś nowe wieści ?
      • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:00
        Ja niestety nie. Cały czas czekam na wycene okna i nie moge sie doczekac choc
        ono juz dawno jest wstawione. Teraz rozgladam sie za kredytem bo nadszedl czas
        by go uruchomic.
        • Gość: Rudi Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:23
          Słyszeliście o sprawach z inwestycją na Głowackiego i 2 Półku Lotn. ?
          • Gość: Elo Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:33
            ???? To znaczy?
            • Gość: Rudi Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 21:45
              GEO MiD chce oszukać swoich klientów z ul. Głowackiego chcąc w
              sposób niekorzystny zmienić zapisy umowy końcowej dodając dodatkowe
              służebności dla siebie.

Na 2 Półku Lotniczego budowa zakończona w maju , do dziś ludzie nie mają zgody
              na zamieszkanie (brak drogi dojazdwej , która niby miała być)

• Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 08:41
                A skąd takie informacje? Czy to jest sprawdzone? Bo teoretycznie na Włodarczyka
                też jest nieuregulowana do końca sprawa drogi.. Ale GEO przedstawia to tak, że
                jeżeli tawet nie zostanie uregulowana sprawa drogi przed chwilą przekazywania
                własności to na nic nie wpływa, bo to są tereny GEO i jeżeli UMK nie wyda
                decyzji przed chwilą przekazania własności, to później będzie musiał
                pertraktować ze wspólnotą - ale to jest wersja GEO...
                A można prosić o bliższe szczegóły tych "niekorzystnych zapisów"? Bo na
                Głowackiego to oni się w grudniu przenoszą, to chyba u siebie nie robiliby
                takich rzeczy?
                • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:10
                  Może ma ktoś bliższe informacje? Bo z tego co w necie prześledziłem wątek, to
                  mój spokój został nieco zaburzony tym bardziej, że niedawno podpisałem umowę...
                  Dla zainteresowanych:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=11054148&a=11054148
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=8307409&a=8307409dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/10.03/Krakow/11/11.html
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=17842918&a=17842918
                  • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:59
                    Poprawka, bo 2 linki się zlały:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=11054148&a=11054148

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=8307409&a=8307409

dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/10.03/Krakow/11/11.html

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=17842918&a=17842918
                • Gość: Witam Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.devs.futuro.pl 24.11.04, 07:36
                  Ogladalem niedawno mieszkanie na Włodarczyka.Jeszcze nie wiem jak z finansami
                  ;-( zatem nie przedstawiam sie jeszcze jako sąsiad.
                  Nurtuje mnie kilka watpliwośi (zawsze przyjdzie taka pie.. jak ja i
                  namiesza). Kiedy mozna przewidywac mozliwosc udostepnienia meszkan do
                  zasiedlenia. Moze ktos z Was ma jakies informacje?
                  Co do klopotów z developerem, to powiem Wam tak. Nie ma uczciwych
                  developerów... zatem lepiej powalczyc przy podpisywaniu umowy o zapis
                  gwarantujacy mozliwosc dokonania potracenia z tej ostaniej wplaty. Przy tym
                  przeanalizowac czy umowa nie zawiera zapisow niezgodnych z prawem. I jeszcze
                  jedno. Umowa przedwstepna TYLKO w formie notarialnej. Jesli cokolwiek ze strony
                  dev. bedzie nie tak to wystepuje sie o nadanie wykonalności aktowi.Umowy
                  cywilno prawne to koszmar. A urzednik tez czlowiek i powie : jak cie bylo stac
                  na mieszkanie to stac cie jeszcze na doplate.
                  A tak w ogole to grunt jest pod zastaw kredytu bankowego na budowe. Zejscie
                  banku z hipoteki nastapi po wplacie 100% wartości lokalu i rozliczeniu sie z
                  developerem.Zatem klincz. Umowa o zakup zostaje zawarta z dev. nie z bankiem.
                  Jezeli masz umowe cywilna a developer przekaze budowe (sprzeda, odda za dlugi :-
                  ), albo po prostu zbankrutuje ) to bedzie sie walczyc z :1. syndykiem lub nowym
                  właścicielem. 2. bankiem w ktorym mamy kredyt hipoteczny, 3. Bankiem ktory ma
                  lape na gruncie.
                  Sytuacja bardzo trudna.

Pozdrawiam
                  • Gość: k Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 11:38
                    Zalezy co rozumiec przez zasiedlenie... Generalnie to wyglada tak, ze oddanie
                    mieszkan jest planowane na koniec marca (wg wykonawcy, budowa jest do przodu o
                    ok. 1 m-ac w stosunku do planowanych terminow) - wtedy podpisanie umow,
                    przekazanie wlasnosci i kluczy. Od tej pory mozna sobie cos majstrowac w domku,
                    natomiast jesli chodzi o zamieszkanie, to w chwili zakonczenia budowy do UMK
                    skladany jest wniosek o pozwolenie na zasiedlenie budynku - otrzymanie tego
                    trwa podobno ok. 2 do 3 m-cy /uroki naszych urzedow/. Niemniej jednak, jak
                    okreslic jednoznacznie czy ktos tam juz mieszka czy tylko przewozi rzeczy i
                    wykancza mieszkanie? ..bo to mu wolno... ;-)
                • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 01.12.04, 00:28
                  Nie jest nieuregulowana sprawa drogi, tylko okazuje sie ze asfaltowa czesc ulicy
                  Wlodarczyka lezy w obrebie 3 dzialek [oraz malego kawalka czwartej], z czego
                  wynika ze mozemy sie czuc wlascicielami kawalka Krakowa ;-)
                  Bo tak dokladnie to cala inwestycja lezy w obrebie az 8 dzialek!
                  [obejrzalem w wyrysie gruntu]
                  Wyczytalem w umowie przedwstepnej ze Geo zastrzega sobie mozliwosc sprzedazy
                  tych dzialek Miastu jesli zostanie do tego zmuszone przez prawomocna decyzje.
                  Jesli chodzi o mnie to ja tego kawalka ulicy nie potrzebuje :), wazniejsze dla
                  mnie sa wygodne parkingi, bo na parking podziemny mnie po prostu nie stac ...
              • Gość: wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 22.11.04, 15:31
                Też mam prośbę o konkrety odnośnie zmian w umowie,
                np mailem na geval@interia.pl
              • Gość: Piotr Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.veranet.pl 01.12.04, 00:21
                Akurat z II Pulku Lotniczego jest tak ze drogi nie mozna wybudowac bo okazalo
                sie ze "znalazl sie" wlasciciel dzialki przez ktorej teren przechodzic miala
                droga dojazdowa i tenze wlasciciel nie zgadza sie na wybudowanie drogi przez
                jego dzialke [chce ja sprzedac w calosci za jakies koszmarne pieniadze].
                Sprawa jest caly czas w sadzie, a znajac szybkosc naszch sadow pewno jeszcze z
                jakis czas potrwa ...
                Wiem to bezposrednio ze zrodla - moja znajoma mieszka w jednym z tych blokow co
                je wybudowali 2-3 lata temu [ten oddany na wiosne 2004 byl ostatnim blokiem z
                tego mini osiedla]. Z tego co sie orientuje to ona nie miala zadnych problemow z
                zameldowaniem, a wiec przynajmniej tamte bloki musialy dostac zgode na zamieszkanie.
    • Gość: Kysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 213.134.139.* 23.12.04, 16:14
      Witam wszystkich przyszłych sąsiadów!!! Szczególnie z 8 piętra!!!
      • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 28.12.04, 13:46
        A witam witam sąsiada. Witam tez z VIII piętra. A które mieszkanie jeśli wolno
        wiedzieć, bo moze bedziemy sąsiadami przez ściane?
        geval@interia.pl
        • Gość: Kysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 213.134.139.* 28.12.04, 15:58
          Numer nie zabardzo pamiętam ale mieszkanie 2 pokojowe od strony zachodniej,
          wejscie niedaleko windy!!
          • Gość: aneta Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:48
            No to Panowie żebyście tam za bardzo nie tupali bo my na 7:) Pozdrawiam! PS A
            może macie jakieś najnowsze wieści kiedy oddanie?
            • Gość: Kysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 213.134.139.* 29.12.04, 12:11
              Co do oddania bloku nie posiadam najnowszych informacji, natomiast jeżeli
              chodzi o prace na "budowie" to postępują, elewacja zew. zakonczona w pełni i
              zaczeli cos kopać przed blokiem <tak sie skałda ze mieszkam niedaleko>.
              Pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:55
        A Wy wszyscy nie zatupcie mnie ;-) (VIp). Elewacja coraz ładniejsz a mnie
        ciekawi co tam w środku:-)
        Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!!!
        • Gość: Wojtek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: 212.160.142.* 31.12.04, 08:36
          W środku też coraz ładniej. Umów sie z kierownikiem budowy na zwiedzanie to
          sama zobaczysz. Pozdrawiam i życzę wszystkiem udanego Sylwestra i Szczęśliwego
          Nowego Roku !
          Oj będzie się działo w tym 2005 ;o)
          • Gość: Aga Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 21:20
            Własnie zamierzamy to zrobic:-)
            • Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi z Włodarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 07:34
              Ma ktoś może jakieś nowe informacje, czy odnośnie jakie lokale usługowe będą na
              dole? Świeże bułki będzie można kupić czy tylko świeżą prasę? ;))
    • mogw Mieszkanie komunalne ile rodzin przyjmiecie ? 03.01.05, 11:26
      W zwiazku z tym ze miasto chce wybudowac osiedle komunalne w Kobierzynie
      jest propozycja zeby czesc tych mieszkan przezucic do innych dzielnic

Nie wiem czy wiecie ale miasto chce w wybudowac osiedle blokow
      komunalnych ok 2500 rodzin, protestujacy chca te mieszkania rozrzucic po
      miescie tocza sie nawet rozmowy z prezydentem krakowa
      Pytanie ile mieszkan jestescie w stanie przyjac ???
      Bo rozmowy z developerem to juz nie problem przeciez jak mu miasto zaproponuje
      wykupienie calego bloku to bedzie rece zacieral i budowal z usmiechem na buzi

A tu watek gdzie szef prowokatorow ustala gdzie te mieszkania maja byc, a nawet
      daje przyklad ze takie mieszkania moga byc na osiedlach chronionych
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=19068451&a=19075937
      miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2469637.html
      • ruczaj.x ROTFL... buahaha hahahahhahahahaha 03.01.05, 11:31
        nowy rok, nowe pomysły.

Dziel i rządz.

Dobre, dobre.
        • Gość: Wojtek Re: Nie chcemy mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:00
          Nie chcemy w Nowej Hucie jakiegoś menelstwa , ceny mieszkań spadną. Ruczaj
          idealnie nadaje się na miejsce na mieszkania komunalne. Nowa Huta to porządna
          dzielnica i nie trzeba nam tu marginesu.
          • Gość: Adalbertus-wojtek UWAGA - sprostowanie IP: 212.160.142.* 05.01.05, 12:28
            UWAGA UWAGA!
            Ten "wojtek" co sie podpisał pod poprzednią wypowidzą odnośnie mieszkań
            komunalnych to nie ten, który pisze na tym forum od dłuższego czasu (czyli nie
            ja). Widać to po adresie IP, ale prostuję na wszelki wypadek. W kwestii
            mieszkań komunalnych jeszcze się nie wypowiadałem. Ktoś kto się podpisał moim
            imieniem zrobił to albo nieuważnie (cóż, wielu jest Wojtków na świecie) albo
            celowo (a wtedy to już inna, bardzo nieładna sprawa).
            W każdym razie od dziś, w celu uniknięcia błędów), zmieniam nicka na tym forum
            na Adalbertus.
          • Gość: Adalbertus-wojtek UWAGA - sprostowanie IP: 212.160.142.* 05.01.05, 12:28
            UWAGA UWAGA!
            Ten "wojtek" co sie podpisał pod poprzednią wypowidzą odnośnie mieszkań
            komunalnych to nie ten, który pisze na tym forum od dłuższego czasu (czyli nie
            ja). Widać to po adresie IP, ale prostuję na wszelki wypadek. W kwestii
            mieszkań komunalnych jeszcze się nie wypowiadałem. Ktoś kto się podpisał moim
            imieniem zrobił to albo nieuważnie (cóż, wielu jest Wojtków na świecie) albo
            celowo (a wtedy to już inna, bardzo nieładna sprawa).
            W każdym razie od dziś, w celu uniknięcia błędów), zmieniam nicka na tym forum
            na Adalbertus.
          • mogw Nowa Huta musi uwazac na Ruczaj 05.01.05, 15:14
            Nowa Huta musi uwazac na Ruczaj bo jak poczytacie watki to protestujacy
            najczesciej wspominaja Hute jako miejsce gdzie te mieszaknia komunlne powinny
            byc bo tam sa najtesze mieszkania i dzialki tez stosunkowo tanie
            Poprostu chca sie pozbyc problemu
            • Gość: Krzysiek Re: Nowa Huta musi uwazac na Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:19
              Ludzie! Zastanówcie się trochę nad swoim zachowaniem! Tyle jest gadania na temat
              kiboli /jak ta Huta zła/ - jedni są za Wisła, inni za Cracovią - i ta tym tle są
              rozróby, napady. Czytając forum można jednoznacznie stwierdzić zniżacie się do
              ich poziomu! Tyle, że tutaj kryterium nie jest klub sportowy a dzielnica w
              jakiej się mieszka! O tym było już na tym forum - która dzielnica jest
              lepsza/gorsza to jak udowadnianie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami
              Wielkanocnymi! Przecież powszechnie wiadomo, że każdy zachwala swoje!
              Mieszkasz sobie człowieku na Ruczaju to sobie mieszkaj i się ciesz z tego powodu
              - załóż sobie forum na ten temat, inny mieszka w Prokocimiu i też sobie może to
              chwalić. To forum o ile sobie przypominam tyczy się nowego bloku przy ul.
              Włodarczyka i niech tak zostanie. Co chcesz udowodnić swoimi wypowiedziami?
              Jeśli już ktoś zdecydował się na zamieszkanie w tym rejonie i włożył w to
              ogromne pieniądze, tzn. że jest świadomy swojej decyzji.
              • Gość: Adalbertus(wojtek) Re: Nowa Huta musi uwazac na Ruczaj IP: 212.160.142.* 06.01.05, 08:51
                Zgadzam się w 100% z przedmówcą :) Ma ktoś jakieś nowe ciekawe wieści odnośnie
                budowy? Wiem, że brak wiadomości to dobra wiadomość, ale może jednak ktoś
                cośnowego dorzuci?
                • Gość: Krzysiek Re: Nowa Huta musi uwazac na Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:42
                  Ja wybieram się w najbliższym czasie na budowe, bo ostatnio przed świętami jak
                  byłem, to zaniepokoili mnie rurą wentylacyjną między kuchnią i łazienką -
                  puścili przez przedpokój ponad 40 cm od ściany ze względu na słup nośny. I jeśli
                  tego nie zmienili to będę musiał interweniować, żeby przynajmniej ją złamali w
                  dwóch miejscach, żeby biegła cały czas po ścianie.
                  A z rzeczy ogólnych, dla tych co dawno nie byli, to zaczęli montować 1 windę i
                  lokale usługowe już są oszklone.
                  • Gość: aneta Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:28
                    .... a planowany termin oddania to pierwsze tygodnie kwietnia:)
                    • Gość: Krzysiek Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:45
                      Dlaczego DOPIERO pierwsze tygodnie kwietnia? W papierach jest koniec marca, a
                      wszyscy jak jeden mąż (tj. i GEO i kierownik budowy), zgodnie twierdzą, że z
                      czasem są ok. miesiąca do przodu z pracami...
                      • Gość: aneta Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:27
                        no nie wiem, tak mi powiedzieli w GEO, wczoraj z nimi rozmawiałam... też byłam
                        zaskoczona ale powiedzieli, że w środku jest jeszcze sporo do zrobienia i że to
                        tylko z zewnątrz tak dobrze wygląda;)
                  • Gość: Piotr Re: Nowa Huta musi uwazac na Ruczaj IP: *.veranet.pl 09.01.05, 18:44
                    Apropos lokali uslugowych -czy ktos moze wie kto jest ich wlascicielem(/ami) i
                    co tam za sklepy/firmy moga potem byc?

Oczywiscie najlepiej gdyby byl przynajmniej jeden "spozywczak" bo z wiekszych
                    sklepow to w poblizu jest tylko LIDL na os. Strusia.

Piotr
                • Gość: Piotr Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.veranet.pl 09.01.05, 18:34
                  Wczoraj (tj. sobota) bylem na budowie, a dokladnie w srodku budynku.

1) Informacja dla mieszkancow 8 pietra: wlasnie skonczyli robic wylewki w
                  mieszkaniach na Waszym pietrze (dobrze: bo robota idzie do przodu, zle: bo juz
                  nie mozna "kombinowac" z rurami i instalacjami w podlogach).
                  Oczywiscie na pozostalych pietrach wylewki zostaly juz dawno zrobione :)
                  2) Montuja uzbrojenie schodow. Troche toporne jak stwierdzil moj tesciu
                  (fachowiec budowlaniec).
                  3) Szyb lewej windy jest chyba uzbrajany, przynajmniej zauwazylem pozakladane
                  metalowe drzwi od szybu na niektorych pietrach. Prawa winda przez pewien czas
                  pewnie jeszcze pozostanie nieuzbrojona (bo tamtedy wprowadzili rure ktora
                  pompuja beton do wylewek).
                  4) Na 3 pietrze [czyli moim :) ] w mieszkaniach zrobiona jest wiekszosc robot,
                  IMO z grubszych rzeczy pozostala tylko wylewka na klatce schodowej (na innych
                  pietrach zreszta tez tego jeszcze nie zrobiono).
                  5) Jesli chcecie sie czegos dowiedziec o armaturze sanitarnej to mozecie sie
                  zdziwic ...
                  W GEO powiedzieli mi ze katalog produktow ma kierownik budowy, na budowie
                  powiedzieli mi ze kierownik takiego katalogu nie ma.
                  Ja w dalszym ciagu sie waham co zrobic z "bialym montazem" ...
                  (chyba raczej wezme bo szkoda brudzic ladna armature cementem i innymi
                  "ingrediencjami" niezbednymi przy urzadzaniu mieszkania).
                  6) Drzwi wewnetrzne maja montowac zwykle pelne biale (firmy nie pamietam, ale
                  ogladnalem je w pakamerze i nie jest to zadna rewelacja)- w dodatku na jakiejs
                  dziwnej oscieznicy.
                  Ponoc moga byc klopoty z zalozeniem zamiennie innych drzwi na tej oscieznicy -
                  przynajmniej tak mi mowil jeden z budowlancow (nie jestem fachowcem wiec nie
                  wiem czy to prawda).
                  7) W niektorych mieszkaniach zalozone sa juz futryny od drzwi zewnetrznych
                  8) Ukladaja kostke brukowa na parkingu

To na razie tyle, byc moze bede w przyszlym tygodniu na budowie, to wtedy
                  zaraportuje znow jak tam z postepem prac.

pozdrawiam
                  Piotr

ps. zmienilem tytul watku zeby bylo latwo znalezc informacje nt. "co sie na
                  budowie dzieje"
                  • Gość: Adalbertus(Wojtek) Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: 212.160.142.* 10.01.05, 08:40
                    Ja zrezygnowałem z białego montażu, co doradzili mi znajomi z innej budowy GEO.
                    Mieli potem kłopot z pozbyciem się elementów, jak postanowili założyć swoje.
                    Wydaje mi się, ze lepiej sobie jednak wybrac samemu, bo nie oszukujmy sie, to
                    co będzie zamontowane do najlepszego gatunku i wzornictwa raczej nie będzie
                    należało. Najlepszy przykład masz z drzwiami, z montażu których też zresztą
                    zrezygnowałem. Korzystniej chyba będzie dołożyć kilka złotych ale mieć jednak
                    coś, z czego będziesz zadowlony. Pozdrawiam (kurcze, już niedługo wszyscy
                    będziemy się spotykać w windzie :o))
                    • Gość: Aga Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:59
                      My tez zrezygnowalismy z bialego montazu i drzwi wewnetrznych. Mysle ze to
                      dobra decyzja tym bardziej ze wizja lazienki juz zdazyla sie nam zmienic od
                      momentu zlozenia projektu. Ja wybieram sie w nastepna sobote na budowe i juz
                      nie moge sie doczekac zobaczyc swoje mieszkanko. Mam nadzieje ze mnie nie
                      rozczaruja jakimis wtopami.
                  • Gość: aneta Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:54
                    dzięki za raport!:)
                  • Gość: Aga Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 00:06
                    Ja byłam w sobotę na budowie i poza małymi rozterkami w swoim mieszkaniu
                    załamały mnie drzwi wejsciowe Gerdy, które zaczęli zakładać na VIII pietrze.
                    Ich kolor jest koszmarny. Skojarzyl mi sie nie wiem czemu z komunistycznymi
                    czasami. Jesli od srodka sa takie same to beda mi szpecic przedpokoj.
                    Nierozumiem czemu gdy doplacam za lepsze drzwi nie dali mozliwosci wyboru
                    obicia.Kierownik budowy mowil cos ogolnie o kwietniu jesli chodzi o
                    zakonczenieprac na budowie.
                    • Gość: Tadek geo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:07
                      Ciekawe jaki numer Wam wywinie GEO ?
                      • Gość: Wojtek Re: geo IP: 212.160.142.* 21.01.05, 15:54
                        A Tobie jaki wywinęło?
                        Nie bądź taki tajemniczy.
                    • Gość: k Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 08:37
                      "Niusy" z 1 lutego. Przychylam sie do opinii Agi - kolor drzwi gerdy mnie tez
                      powalil z nog - pierwsze skojarzenie, to jakby kot sie na nie *** ;-), ale poza
                      tym nie jest źle - pełną parą kładą już posadzki na klatkach schodowych.
                      Docelowo jeszce w drzwiach gerdy maja byc montowane wizjery na wysokosci
                      uzgodnionej z zainteresowanymi - w przypadku drzwi porty widzialem, ze otwory
                      juz na standardowej wysokości są wywiercone. Uwaga dla osób, które chca
                      odwiedzić swoje mieszkanko, a mają drzwi gerdy - lepiej pofatygować się przed
                      16-tą, bo później drzwi zamykane są na klucz a "klucznik" idzie do domu ;)
                      W innych mieszkaniach widziałem, że sporo przeróbek ostatnimi czasy zostało
                      wprowadzonych w mieszkaniach - chyba, że wykonawca zbierał uwagi i wszystkie w
                      jednym czasie wykonał.
                      To co mnie zastanawia, to miejsce na parterze - wchodząc do budynku wejściem
                      głównym - po lewej stronie - wstawiona jest ścianka z otworem drzwiowym,
                      zupełnie, jakby to docelowo miało być zabudowywane. Wie ktoś może coś na ten
                      temat, co tam jest planowane? Wie ktoś coś może, czy jest przewidziana jakaś
                      tzw. wózkownia, czy inne pomieszczenie gospodarczce ogólnodostęne? Może to coś
                      takiego ma tam powstać?
                      Pozdrawiam i do zobaczenia za dwa miesiące /przy sprzyjających wiatrach/ :-)
                      • Gość: k Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 08:45
                        ...dla zainteresowanych, którzy nie widzieli jeszcze gerdy, to można ją zobaczyć
                        pod adresem: www.gerda.pl/drzwi.php?id=11 - w wykonaniu, jak mi sie
                        wydaje, złotego dębu - brzmi szlachetnie...
                        Na obrazku nie wygląda to tak źle... :))
                        • Gość: Wojtek Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: 212.160.142.* 10.02.05, 10:05
                          Byliśmy na budowie i wydaje nam się, że drzwi nie są znowu aż tak fatalne.
                          Nastraszyliście nas.
                          Owszem, kolor mógłby być bardziej stonowany, ale chyba nie jest aż tak źle.
                          Ktoś kto je wybierał nie popisał się. Albo pewnie takie drzwi nie schodziły
                          więc kupili je na budowę hurtem z dużą zniżką, a my zapłacimy normalną cenę...
                          • Gość: Aga Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:34
                            Jak sie im dobrze przypatrzyc nie sa takie tragiczne ale poerwsze wrazenie ni
                            ebylo najlepsze.Wolalabym inne, ale zeby tylko takie problemy miec:)
                            • Gość: aneta Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:47
                              Cześć Sąsiedzi!
                              Bylismy na budowie w weekend i powiem szczerze zaczynam wątpić w termin
                              kwietniowy... Tam jeszcze zostało mnóstwo roboty! Może się mylę, w końcu nie
                              jestem fachowcem, ale oprócz posadzek na klatkach schodowych i tych Waszych
                              drzwi to tam się niewiele zmieniło od grudnia... Miejmy nadzieję, że teraz
                              pójdzie sprawniej:)
                              I jedno zapytanie, czy ktoś z Was wie jakie mniej więcej czekają nas koszty
                              związane z aktem notarialnym i wpisem do ksiąg wieczystych...? Bo w GEO
                              niewiele sie mozna dowiedzieć.
                              Pozdrowienia dla wszystkich:)
                      • Gość: Piotr Re: Wiadomosci z z frontu (robot) IP: *.veranet.pl 23.02.05, 20:40
                        A nie chodzi moze o pomieszczenie zsypowe?
                        Ponoc smietnik ma sie znajdowac na poziomie garazy, natomiast ma byc mozliwosc
                        wyrzucania smieci w pomieszczeniu zsypowym na parterze.
                        Przynajmniej tak mi kiedys mowili w GEO, jak pytalem sie o usytuowanie smietnikow.

pozdrawiam
                        Piotr
            • Gość: a smieszny jestes z tym skłócaniem wszystkich IP: *.chello.pl 12.02.05, 18:28
              a
              • Gość: ewa już niedługo na swoim :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 20.02.05, 11:43
                Witam wszystkich :))
                Fajnie do was dołączyć, szczególnie do tych z VII piętra. Przeczytałam cały
                wątek i stwierdzam, że sąsiedzi zapowiadają się ok ;)
                Teraz mieszkam w bloku wybudowanym przez Geo i mam jak najlepsze
                wrażenie...więc o naszym nowym bloku myślę pozytywnie, nie powinno być
                problemów z wykończeniem. Stoczyłam jedynie straszne boje z majstrem na
                budowie, bo niby nic z tego, co wymyśliłam, nie dało się w życie wprowadzić, a
                jednak wszyskie ściany i podłącza zrobili mi ok. I dało się :)
                • Gość: wojtek Re: już niedługo na swoim :) IP: 212.160.142.* 21.02.05, 08:42
                  witamy witamy
                  Tez sie cieszymy ze to juz niedługo. Póki co wszystko faktycznie wydaje się ok.
                  Jedynie kolory niektórych elementów mogłyby być inne... Ale będzie dobrze.
                  Aha, z góry (tzn. z VIII) przepraszam za ewentualne tupanie ;o)
                  • Gość: Kysiek Re: już niedługo na swoim :) IP: 213.134.139.* 21.02.05, 14:59
                    Witam lokatorów. Dzisiaj byłem na budowie i wydaje sie ze prace troche ruszyły
                    do przodu. POsadzki na podłogach i schody gotowe. Górne piętra maja juz zroboną
                    gładz na scianach. Nabiera to powoli wygladu :)). Nawet w mieszkaniu juz mam
                    zamontowane kontakty i gniazdka (co prawda nie wszystkie). A przy garazach
                    kolesie cały czas spawają barierki. AAA i jak macie ochote zobaczyc swoje M..
                    to kierownik był bardzoi niemiły i cos krzyczał zeby sie zaanonsowac wczesniej
                    telefonicznie na ogladanie (ten starszy koles), młody nie robił zadnego
                    problemu!!

Pozdrawiam
                    • Gość: ewa Re: już niedługo na swoim :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.02.05, 17:02
                      hm, pewnie starszy kierownik miał zły dzień, bo dla mnie zwykle jest
                      wyrozumiały, a młody natomiast zawsze się o coś do mnie przyczepiał, jak z nim
                      coś uzgadniałam :) niedługo się wybieram obejrzeć moje M, więc na pewno
                      się "zaanonsuję" ;) Co do tupania na VIII to postaram się być
                      wyrozumiała ;))))) wiele lat mieszkania "pod studentami" spowodowało, że
                      niektórych dźwięków już nie rejestruję ;)
                      pozdrawiam serdecznie
                      • Gość: Iwona i Tomasz Re: już niedługo na swoim :) IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 14:26
                        Witamy sąsiadów,

mam nadzieje, że wszyscy się spotkamy niebawem. Jak widzę, że wszyscy są zgrani
                        i pozytywnie nastawienie to aż chce się już przeprowadzać. Sądzimy, że będzie
                        ok. Ma ktoś może informacje ile czasu jest mniej więcej od oddania kluczy do
                        decyzji o zamieszkaniu? I ile będzie kosztował notariusz w przybliżeniu.
                        Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów.

P.S. Pozdrawiam Ewę i Tomka z 7-mego.
                        • Gość: aneta Re: już niedługo na swoim :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:58
                          Od oddania kluczy do pozwolenia na zamieszkanie może upłynąć nawet 3 miesiące
                          ale to tylko teoria, w praktyce nikt przecież nie będzie sprawdzał czy ktoś tam
                          już mieszka czy tylko urządza mieszkanie.
                          Koszty notarialne są oczywiście zależne od wartości mieszkania. Mnie wyszło, że
                          nie powinniśmy zapłacić więcej niż 3500zł ale w GEO uprzedzali żeby conajmniej
                          4000zł mieć w razie czego. Także w sumie ciężko powiedzieć...
                          Pozdrawiam wszystkich a szczególnie Sąsiadów z 7 piętra - chyba nas jest tu
                          najwięcej:))
                          • Gość: Iwona i Tomasz Re: już niedługo na swoim :) IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:44
                            No to znowu dodatkowe koszty.Fajnie. A gdzie jeszcze sprzęty do mieszkania? Tak
                            czy inaczej oby już na swoim.

Pozdrawiamy
                        • Gość: wojtek Włodarczyka ile ? IP: 212.160.142.* 28.02.05, 09:00
                          Witamy, witamy :o)
                          Na pytania odpowiem w najbliższym czasie, musze policzyć ile to będzie
                          kosztowało, akt, wszystkie odpisy itd.
                          A mam inne pytanie do sąsiadów i czy ktos wie jaki nr będzie miał nasz budynek?
                          Włodarczyka ile?
                          • Gość: Krzysiek Re: Włodarczyka ile ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:01
                            Nr budynku jest chyba nadawany przez urząd na podstawie pisma, że takowy jest
                            już wybudowany, czyli po wpisie kier. budowy, ze budowa zakończona.
                            Czyli podpisując umowy kupna/sprzedaży u notariusza, powinien już chyba na nich
                            widnieć właściwy nr bloku.
                            Wszyscy pozdrawiają sąsiadów, to i ja nie będę gorszy - pozdrawiam wszystkich z
                            3 piętra, żeby mieli pod dostatkiem cukru, mąki do pożyczania ;), z 4-ego, żeby
                            niezbyt hałasowali, i z 2-iego żeby byli wyrozumiali ;))) oraz pozostałych, żeby
                            nam się fajnie mieszkało!

• Gość: Krzysiek Włodarczyka "za ile" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:11
                              Witam,
                              Zmieniłem trochę tytuł na "za ile". Do dnia otrzymania kluczy coraz bliżej i
                              podejrzewam, że nie tylko ja coraz intensywniej rozglądam się za wszelkiego
                              rodzaju sprzętem/wyposażeniem od flizów przez panele, meble aż po AGD
                              równocześnie "katując" kalkulator podliczeniami ;). Szczerze mówiąc już mi się
                              od tego w głowie kręci, zatem może rozpocząć nowy wątek pt.: "gdzie dobrze i
                              tanio" można kupić ww sprzęty. Jeśli ktoś ma doświadczenia z róznymi sklepami
                              czy markami, to pewnie pozostali chętnie wzbogacą się o doświadczenia
                              "sąsiadów" i sami podzielą się swoimi.
                            • Gość: Iwona i Tomasz Re: Włodarczyka ile ? IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:46
                              Witamy sąsiada z pietra. Trzeba się trzymać razem! (czasami cukier, czasami
                              mąka, Hehe).

Pozdrawiamy
                            • Gość: Piotr Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.veranet.pl 28.02.05, 20:48
                              Jesli chodzi o sama budowe to bylem na niej w ostatnia sobote (26.02):
                              1) od z-cy kierownika budowy (to ten sympatyczny mlody czlowiek) wiem ze odbior
                              techniczny zostal wyznaczony na koniec kwietnia. Jest to wersja "oficjalna" na
                              dzien dzisiejszy
                              2) roboty w budynku powoli acz nieublaganie posuwaja sie do przodu,
                              - w sobote "zacierali" sciany
                              3) brygada wod-kan jest na etapie prob cisnieniowych (tylko ponoc ciagle gina im
                              z mieszkan "korki" od rur, straszne zlodziejstwo!)

Jesli chodzi o parter to zwrocilem uwage na to ze sa tam 3 pomieszczenia:
                              1) po lewej stronie od wejscia
                              2) po lewej stronie kolo schodow -patrzec od wejscia (takie przeszklone)
                              3) po prawej stronie windy osobowej

Moge tylko zgadywac ale wydaje mi sie ze jedno z tych malych bedzie
                              pomieszczeniem zsypowym, drugie pomiesczeniem gospodarczym, natomiast to duze
                              przeszklone bedzie wozkownia/rowerownia. Ale byc moze sie myle ...

Piotr

• Gość: Krzysiek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:19
                                Nie bardzo jestem zorientowany w procedurach, ale czy "odbiór techniczny" równa
                                się "wpisowi kier. budowy do dziennika budowy o jej zakończeniu"? Czy budowę
                                kończą terminowo a komisję odbiorową mają zaklepaną na koniec kwietnia?
                                Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem - odbiór mieszkań przesuwa się o miesiąc?! Bo
                                teoretycznie miał być to koniec marca...
                                • Gość: Piotr Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.oen.agh.edu.pl 01.03.05, 11:31
                                  Az tak szczegolowo sie go nie pytalem, ale wydaje mi sie ze mial na mysli wpis
                                  do dziennika budowy.
                                  Wbrew pozorom jeszcze sporo jest "drobnych" rzeczy do zrobienia, a jak wiadomo
                                  drobiazgi zajmuja (z reguly) najwiecej czasu :)

pozdrawiam
                                  Piotr
                                  • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 10.03.05, 15:44
                                    witam,
                                    dostalismy taka wiadomosc:
                                    "termin zakończenia budowy planowany jest na przełom kwietnia/maja
                                    br. W związku z tym terminy zawierania umów sprzedaży ustalane będą na
                                    przeło maja/czerwca br.
                                    O szczegółach będziemy informować Państwa odrębnymi pismami.
                                    Z poważaniem
                                    Geo Invest"

pozdrawiaki
                                    tomek
                                    • Gość: aneta Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:42
                                      coo??? no chyba żartujesz? my nic takiego nie dostaliśmy....
                                      a jeśli już zakończenie budowy dopiero przełom kwietnia i maja, to czemu umowy
                                      sprzedaży dopiero maj/czerwiec???
                                      to kiedy my się tam wprowadzimy...? :((
                                      • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 10.03.05, 16:57
                                        nie, nie zartuje;
                                        jestem nie mniej zaskoczony
                                        i tez mi sie to nie podoba;

dlaczego?
                                        dostalem taka odpowiedz, bo zadalem takie pytanie
                                        (jesli Ty nie dostalas, to moze nie zapytalas?)

tez nie wiem :-(
                                      • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 11.03.05, 13:05
                                        hejka,

na kolejne pytanie dostalismy taka odpowiedz:

"Przesunęcie terminu zakończenia budowy spowodowane jest warunkami
                                        atmosferycznymi. Nietypowy przebieg zimy oraz niskie temperatury miały wpływ
                                        na czasowe wstrzymywanie niektórych tzw. prac "mokrych" /tynki, wylewki
                                        itp./. Ponadto nieco wydłużył się czas wprowadzania zmian w lokalach co też
                                        wpłynęło na czas ich realizacji /obecnie wszystkie mieszkania są sprzedane,
                                        ostatnie z nich w grudniu, styczniu - chcąc iść "na rękę" tym klientom
                                        zgodziliśmy się na późniejsze wprowadzanie zmian/.
                                        Nie uważamy aby przesunięcie terminu zakończenia o miesiąc było dużym, tym
                                        bardziej, że podpisując umowę przedwstępną miał Pan świadomość ewentualnego
                                        przesunięcia terminu zakończenia do trzech miesięcy /nie uważanego za
                                        zwłokę/.
                                        Z poważaniem
                                        Geo Invest"

bez komentarza
                                    • Gość: wojtek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: 212.160.142.* 14.03.05, 08:14
                                      Czyli klasyczni - moi znajomi tez odbierali od geo zo późnieniem. I to
                                      dokładnie trzymiesięcznym. Zmieścili się dosłownie w kilka kilka przed upływem
                                      przewidywanych trzech miesięcy. Trzeba się z tym pogodzić.
                                      Chociaż, może zrobią nam niespodziankę?
                                    • Gość: Krzysiek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:32
                                      Wczoraj, tj. 15-ego 03 byłem na budowie i prawdę mówiąc wyszedłem trochę
                                      zniesmaczony... Otóż tutaj nasz nowy sąsiad pisze, że termin został PRZESUNIĘTY
                                      ze względu na wprowadzane zmiany, warunki atmosferyczne, etc. Otóż nic bardziej
                                      mylnego - kierownik budowy powiedział, że Stalbud od samego początku miał z GEO
                                      podpisaną umowę na wykonastwo z terminem ukończenia na - uwaga - KONIEC
                                      KWIETNIA! Podaczas gdy na umowie przedwstępnej GEO podało termin (jeśli mnie to
                                      podejrzewam, że i wszystkim) 31 marca - czyli już z założenia, świadomie
                                      wprowadzili nas w błąd! Wydaje mi się to nie w porządku z ich strony - przecież
                                      takiego bloku nie buduje się w kilka a nawet w kilkanaście miesięcy, więc
                                      podanie terminu +/- 1 misiąc co za różnica dla nich? Bo dla mnie/nas i owszem -
                                      przecież są już zrobione jakieś zobowiązania w bankach, w dotychczasowych
                                      miejscach zamieszkania, etc... A podpisując umowę na 30 kwietnia, nawet bym nie
                                      mrugnął, tyle, że inaczej zaplanowałbym sobie pewne rzeczy.
                                      Nie wiem czy w takiej sytuacji można coś zrobić, ale to jest chyba świadome
                                      wprowadzanie kliena w błąd... /moje nastawienie może jest stąd, że wczoraj
                                      oglądałem transmisję z przesłuchań komisji śledczej ;)/ Wczoraj się jeszcze
                                      zdziwiłem, bo standardowe pytanie, to jak termin, czy realny do dotrzymania, a
                                      kierownik, że spoko... Na co ja oczy wystawiłem, bo zostało kupę roboty, a czasu
                                      2 tygodnie, no i kier. mnie uświadomił, że Stalbud ma na umowie inny termin
                                      zakończenia budowy niż mieszkańcy....
                                      A ze spraw bieżących, posadzki na korytarzach wyłożone, gniazdka, kaloryfery w
                                      mieszkaniach też, futryny od drzwi wewnętrznych już są oprawione. Drugi szyb
                                      windy jest uzbrajany. Na zewnątrz zaczęły się jakieś prace, bo równali od tyłu
                                      już teren, układali krawężniki i podłączali oślwietlenie uliczne.
                                      • Gość: wojtek termin IP: 212.160.142.* 16.03.05, 08:58
                                        O tym, że stalbud ma umowę do końca kwietnia wiedziałem już wcześniej, jakiś
                                        czas temu poinformował mnie o tym kierownik. Myślę że coś im się w geo raczej
                                        pop..., nie sądzę żeby była to zła wola. A może mam zbyt duże zaufanie do
                                        ludzi? Kierownik powiedział mi też (dzisiaj rano jak byłem na budowie) że chcą
                                        oddać przed terminem. Zobaczymy. Potem trzeba dodać ze dwa tygodnie na
                                        inspekcje i odbiory. Myślę że ralny - optymistyczny termin to połowa maja. Geo
                                        i tak dało sobie czas asekuracyjny do końca czerwca, więc nie byłoby źle.

PS.
                                        Nie oglądaj komisji, tylko negatywną energię wchłaniasz i naładowany potem
                                        chodzisz...
                                        • tomek_et Re: termin 31.03.05, 19:53
                                          hej, dostaliscie od Geo pisma z informacja
                                          nt. terminu odbioru?

sprawdzilem "harmonogram rzeczowy" stalbudu:
                                          podpisujac umowe w 2003 r. zaplanowali
                                          na marzec 2005 tylko instalacje (domofon,
                                          tv, tel., dzwonki) i roboty zewn. (parkingi itp.),
                                          natomiast na kwiecien 2005: parkingi (cd.),
                                          "tynki zewn." (?), wykonczenie klatek schod.
                                          i "odbiory", ale chodzilo chyba raczej
                                          o odbiory pomiedzy geo a stalbudem...

tym bardziej dziwne, ze taka porzadna firma jak geo
                                          tak po prostu pomylila sie o miesiac...

sympatyczny pan inzynier twierdzi, ze w najgorszym
                                          wypadku budowa sie zakonczy 30 kwietnia;
                                          potem geo (odbiory, rozliczenie kosztow);
                                          potem notariusz;
                                          no i inspektor nadzoru;

pozdrawiaki
                                          tom

ps. z ta komisja to masz racje! ;-)
                                      • Gość: wojtek Nowy adres IP: 212.160.142.* 16.03.05, 09:01
                                        Acha i jeszcze jedna ważna wiadomość!
                                        Nasz nowy adres:

os. dywizjonu 303 nr 21 c

• Gość: Krzysiek Re: Nowy adres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:25
                                          To juz jest potwierdzone? skąda masz takie informacje? Czyli nie będziemy
                                          mieszkać na Włodarczyka? Może to i dobrze, bo gdzie jest Dywizjony 303 każdy
                                          wie, a gdzie Włodarczyka... to każdemu trzeba tłumaczyć :)
                                          No to będę miał łatwy adres do zapamiętania ;)))

Pozdrawiam,

PS. Coś w tej komisji jest co mnie przynajmniej wciąga ;) Może elokwencja
                                          przesłuchiwanych jak można kluczyć rozmijając się z prawdą, lub dawać wymijające
                                          odpowiedzi /jakże przydatne w dzisiejszych czasach/
                                          • Gość: wojtek Re: Nowy adres IP: 212.160.142.* 16.03.05, 09:48
                                            informacja od kierownika budowy, więc myślę że w miarę potwierdzona.

• Gość: ewa i tomek z VII Wielkanoc IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.03.05, 19:08
                                              Wszystkim życzymy z okazji nadchodzących Świąt Wielkiej Nocy mnóstwa radości z
                                              powodu zakupu nowego mieszkania w tak sympatycznym towarzystwie :)
                                              Niech ten czas upływa wam w spokoju, radości i miłej rodzinnej atmosferze.
                                              pozdrawiamy
                                              ewa i tomek
                                              • Gość: Aga Re: Wielkanoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:02
                                                I ja dołanczam do życzeń. Właśnie weszłam na forum, żeby je napisać a tu już Wy
                                                mnie uprzedziliście :-) WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!
                                              • Gość: aneta Re: Wielkanoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:20
                                                ja również się dołączam do życzeń, WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH!!!
                                              • Gość: Iwona i Tomasz z 3 Re: Wielkanoc IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:46
                                                My również dołączamy się do zyczeń. Spełnienia marzeń i szybkiego wprowadzienia
                                                sie. ;-)
                                                • Gość: Krzysiek Re: Wielkanoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:18
                                                  A ja dopiero po świętach wszedłem na forum i dziękuję w swoim imieniu Wszystkim
                                                  za życzenia! :) W następne święta będziemy mogli już osobiście sobie złożyc
                                                  zyczenia - no i oczywiście posikać jajeczkiem w lany poniedziałek :))))
                                      • Gość: Piotr Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.veranet.pl 31.03.05, 16:45
                                        Wracajac dzisiaj do domu zauwazylismy z zona, ze robotnicy zaczeli montowac
                                        przegrody na balkonach (pomiedzy mieszkaniami).
                                        Na razie (dzis) robili 6-te i 7-me pietro.
                                        Znaczy sie, jakies postepy prac widac ...

pozdrawiam
                                        Piotr

ps. przy okazji: serdeczne zyczenia swiateczne i poswiateczne
                                        • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 31.03.05, 19:46
                                          wczoraj widzielismy, ze konczy sie szlifowanie gladzi gipsowej na klatce
                                          schodowej na 8 pietrze;
                                          czyli zostanie jeszcze malowanie itp.

przy okazji - mam pytanie:
                                          czy ktos z Was bedzie mial w swoim mieszkaniu
                                          gladz gipsowa juz przed odbiorem?

pozdrawiaki
                                          tom
                                      • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 31.03.05, 19:56
                                        Krzysku,
                                        jeszcze tylko jedno sprostowanie:
                                        to nie Wasz nowy sasiad - zapewne chodzi o mnie -
                                        pisze, ze termin zostal przesuniety,
                                        ale cytuje informacje otrzymana od geo;

stalbud potwierdza, ze od poczatku mieli termin 30 kwietnia;
                                        szkoda, ze od poczatku o tym nie wiedzielismy;
                                        masz racje - inaczej zaplanowalibysmy sobie pewne rzeczy;

pozdrawiaki
                                        tom
                                        • Gość: Piotr Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.veranet.pl 01.04.05, 18:41
                                          Dostalismy z zona zaproszenie od GEO na "przeglad lokatorski", w dniu 18
                                          kwietnia (poniedzialek) o godz. 10.00.
                                          Czy ktos z szanownych sasiadow tez bedzie na budowie w tym terminie?

pozdrawiam
                                          Piotr
                                          • Gość: Aga Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:57
                                            My dostaliśmy na 13 kwietnia na 9.00. Szkoda tylko ze nie moge sie rozdwoic i
                                            byc na budowie i w pracy.
                                            • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 04.04.05, 10:09
                                              a my na 13 IV na g. 11:30;
                                              i ten sam problem: a co z praca?...
                                          • Gość: Krzysiek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 07:26
                                            Jak Piotrze zaczekasz 3.5 godz., to się spotkamy ;)) Ja mam na 13.30
                                          • Gość: Iwona i Tomasz Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:17
                                            No my będziemy na budowie na przeglądzie lokatorskim z Iwoną o 10:30.Jak chwilę
                                            poczekasz to się pewnie poznamy.

Pozdrawiamy i do zobaczenia ;-)
                                          • Gość: wojtek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: 212.160.142.* 07.04.05, 09:26
                                            Czy ktoś wie co się będzie w czasie tego przeglądu działo?
                                            Na czym to polega? Macie znajomych którzy to przechodzili?
                                            Jakieś wskazówki, rady?
                                            • tomek_et Re: Wlodarczyka - postepy budowy 07.04.05, 13:41
                                              Wojtku,
                                              nie mam pojecia, niestety;
                                              ale licze, ze Ty po przegladzie napiszesz nam cos wiecej...

Kysiek, Aneta, Ewa i Tomek - odezwijcie sie po przegladzie, pls

pozdrawiaki
                                              tomek
                                              • Gość: Krzysiek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:21
                                                Ja posiadam dosyć ogólne wiadomości, ale to co mam, tym się dzielę - informacje
                                                są z GEO, więc raczej pewne. Przegląd lokatorski nie jest jeszcze tym właściwym
                                                odbiorem. W przeglądzie ma uczestniczyć przedstawiciel z GEO, kier. budowy no i
                                                właściciel danego lokalu. To podobno ma sprowadzić się do ogólnych oględzin
                                                mieszkania w celu odpowedzenia na pytanie czy w takim stanie w jakim jest
                                                zostaje, czy jeszcze ktoś życzy sobie jakichkolwiek przeróbek, np. gniazdko
                                                przesunąć, etc. Natomiast w dalszej perspektywie ma być jeszcze ten właściwy
                                                odbiór, gdzie podpisuje się papier i "po odejściu od kasy reklamacji nie
                                                uwzględnia się" :))
                                                Tak przynajmniej ja to zrozumiałem. Jeżeli się mylę, ktoś ma inne informacje -
                                                proszę o korektę.
                                            • Gość: Aga Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:33
                                              Też bym chciała wiedzieć na co zwrócić uwagę.Jak bylismy tydzień temu na
                                              budowie to Pan kierownik nie odstepował nas na krok. Chyba chciał sprawdzić czy
                                              jesteśmy z czegos niezadowoleni.
                                              • Gość: Krzysiek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 07:14
                                                No, coś w tym jest - ostatnio jak byłem, też kierownik na krok nie odstępował,
                                                notabene pierwszy raz go widziałem... Ja to co miałem do zarzucenia, to jakość
                                                powierzchni ściany przy otworach drzwiowych po oprawieniu futryn. No i za bardzo
                                                nie podoba mi się, póki co, wykończenie drzwi gerdy - mam nadzieję, że za takie
                                                pieniądze, to śruby montażowe będą jakoś ukryte, bo póki co to trochę straszą...
                                                Rura wentylacyjna między kuchnią i łazienką też nie jest zbyt rewelacyjna, bo
                                                przez "środek" przedpokoju biegnie, ale z tym raczej nic już nie mogą zrobić...
                                                • Gość: aneta Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:45
                                                  No to wygląda na to, że my idziemy na pierwszy ogień, mamy "przegląd" już
                                                  jutro;) Oczywiście odezwę się po i napiszę jak było.
                                                  Pozdrawiam!
                                                  • Gość: Krzysiek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:56
                                                    Powodzenia i nie daj się! :)
                                                  • Gość: wojtek Re: Wlodarczyka - postepy budowy IP: 212.160.142.* 11.04.05, 10:59
                                                    ja wróciłem właśnie, byłem numerem 1
                                                    resztę przeczytacie w mailach ;o)
                                                  • Gość: Wojtek Cisza IP: 212.160.142.* 15.04.05, 11:04
                                                    Ale tu cicho...
                                                    Tak pusto jakoś, wszyscy się gdzieś wynieśli ;o)
                                                    Dzięki temu forum poznało się kilku przyszłych współmieszkańców.
                                                    Nowi już chyba nie dołączą. Poznamy się z nimi dopiero w windzie.
                                                    Dobre to było forum... czas zgasić światło (?)
                                                  • Gość: Kasia i Tomek Re: Cisza IP: 212.244.186.* 15.04.05, 14:11
                                                    non lasciate la speranza:))
                                                    Witam Wszystkich!
                                                    V pietro dolacza z opoznieniem ale to z braku info na temat forum,
                                                    pozdrawiamy:)

p.s. jakie wrazenia po pierwszych przegladach mieszkanek?
                                                  • Gość: Piotr Re: Cisza IP: *.oen.agh.edu.pl 15.04.05, 14:26
                                                    Ja niestety osobiscie nie moge sie jeszcze pochwalic wrazeniami - bo przeglad
                                                    mam dopiero w poniedzialek.
                                                    Natomiast od pewnego czasu wymieniamy sobie droga mailowa rozne informacje
                                                    (to forum jest zbyt publiczne na takie "intymne" zwierzenia).
                                                    Jak chcecie to dolaczcie do nas - trzeba do Wojtka (geval@interia.pl)
                                                    wyslac maila z informacja o Waszym adresie e-mailowym, on to do wszystkich
                                                    rozesle i w ten sposob tez bedziecie otrzymywac korespondencje "wewnatrzblokowa"
                                                    nt. Wlodarczyka.

pozdrawiam
                                                    Piotr

ps. kurcze, co drugi facet w naszym bloku ma na imie Tomek, trzeba Was bedzie
                                                    jakos ponumerowac/oznaczyc ;-)

• tomek_et Re: Cisza 18.04.05, 17:20
                                                    piotrze, masz racje - trzeba bedzie ;-)

pozdrawiaki
                                                    tomek nr 55
                                                  • Gość: wojtek Re: Cisza IP: 212.160.142.* 15.04.05, 14:48
                                                    czekam zatem na waszego maila (najlepiej z nr mieszkania które będzie wasze)

• Gość: Iwona i Tomasz Re: Cisza IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:07
                                                    Witamy nowych sąsiadów.

Fajnie że nastepny Tomek jest w bloku. Będą same Tomki Hehehe.

Pozdrawiamy,

Iwona i Tomek
                                                  • Gość: Aga Re: Cisza IP: *.law.uj.edu.pl 16.04.05, 13:11
                                                    Witamy i pozdrawiamy
                                                  • tomek_et Re: Cisza 18.04.05, 17:18
                                                    witaj, tomku!

pozdrawiam
                                                    tomek
                                                  • Gość: KULT Re: Cisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:33
                                                    czy ktos tu jeszcze wogole cos pisze - kiedy odobiory ?
                                                  • Gość: wojtek Re: Cisza IP: 212.160.142.* 18.05.05, 09:02
                                                    niektórzy mają już wyznaczony termin.
                                                    A sąsiad nowy, które mieszkanie?
                                                  • Gość: Piotr Re: Cisza IP: *.veranet.pl 01.06.05, 19:23
                                                    Napisz do Wojtka emaila (adres znajdziesz w ktoryms z postow na tym forum), to
                                                    rozesle nam Twoj adres emailowy i bedziesz mogl dostawac cala nasza wewnetrzna
                                                    korespondencje.
                                                    My teraz komunikujemy sie tylko i wylacznie za droga mailowa - to forum jest juz
                                                    uzywane tylko i wylacznie do zwabiania nowych, niczego nieswiadomych sasiadow ;-)

pozdrawiam
                                                    Piotr
                                                  • Gość: Piotr Re: Cisza IP: *.oen.agh.edu.pl 15.04.05, 14:31
                                                    Mysle ze lepiej zostawic mala zapalona latarenke, aby te zblakane dusze ktore by
                                                    tu jeszcze kiedys mogly trafic wiedzialy jak nas pozniej znalezc ...

• Gość: Piotr Aktywnosc na forum IP: *.veranet.pl 28.02.05, 22:46
                              No, wyglada na to ze poki co to 3 i 7 pietro chwilowo "na prowadzeniu" ...
                              [nie ma sie co cieszyc, bo to tylko statystyki ilosciowe a one nic nie mowia,
                              jak to zwykle statystyki :)].

Ponizej podaje uproszczona lista uczestnikow/sasiadow (dla tych wszystkich
                              ktorzy nie mieli okazji przeczytac wszystkich listow).
                              Podaje tez adresy spod ktorych byly pisane listy, jak sie spotkamy na
                              piwku/winku/co_tam_kto_woli, to bedziemy sie wolac po numerkach IP oraz/lub
                              nazwach domen ;-)

III pietro:
                              1) Piotr [czyli ja :) ] - listy z *.veranet.pl [Uwaga do pan: prosze mnie nie
                              podrywac ;-), moja zona tez czytuje to forum dyskusyjne ]
                              2) Krzysiek - listy z *.internetdsl.tpnet.pl
                              3) Iwona i Tomasz - listy z *.whitemouse.com.pl/cos_tam_cos_tam_dalej

VI pietro:
                              1) Aga - listy z *.neoplus.adsl.tpnet.pl

VII pietro:
                              1) Aneta - listy z *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
                              2) Ewa i Tomek - listy z 212.160.184.*
                              3) Ewa - listy z *.zax.pl (zakladam, ze jestes inna osoba niz ta Ewa z poz. powyzej)

VIII pietro:
                              1) Kysiek - listy z 213.134.139.*
                              2) Wojtek - listy z 212.160.142.* (notabene Wojtek jest zalozycielem listy
                              dyskusyjnej o bloku na Wlodarczyka), nie mylic go z tym "Wojtkiem", ktory kiedys
                              tam probowal siac zamet na liscie (ale pisal spod zupelnie innego adresu).

Numerow mieszkan z premedytacja nie podaje, aczkolwiek wydaje mi sie ze
                              wiekszosc z nich udalo mi sie juz poprawnie odgadnac.
                              Nie jestem pewien tylko czy Aneta piszac do Kyska o tupaniu nad glowa miala na
                              mysli ten sam pion i pietro wyzej (taki uklad na razie zakladam) czy tylko
                              wyzsze pietro. Przy okazji: z praktyki (mieszkanie znajomych na II pulku, w
                              bloku GEO) wiem ze odglosy glownie sie niosa w poziomie pomiedzy sciankami (a
                              juz "przegieciem" bylo jak u sasiada za sciana "mruknelo" Gadu-Gadu a mysmy
                              mysleli ze to na komputerze w pokoju obok) niz w pionie pomiedzy scianami
                              stropowymi.
                              Nie wiem rowniez ktore mieszkanie zajmuje Ewa z VII pietra (*.zax.pl) oraz moi
                              sasiedzi Iwona i Tomasz z III-go (uwaga: herbaty co prawda z reguly nie slodze,
                              ale jakby co to "w potrzebie" znajdziecie u mnie korkociag ;-) ]

Jesli sie nie pomylilem to w jednym pionie mieszkaja*:
                              1) Wojtek i Aga
                              2) Kysiek, Aneta i ja
                              Natomiast dokladnie obok siebie mieszkaja* Ewa i Tomek oraz Aneta

Poza tym w "realu" mialem juz okazje w ta sobote poznac (prawdopodobnie)
                              przyszla sasiadke z mojego pietra (przyszla do nas do mieszkanie po klucze, bo
                              akurat zlozylo sie ze wzielismy od robotnikow caly pek z 3 pietra.
                              W (niedalekiej) przyszlosci mam rowniez zamiar popracowac troche nad jakas
                              zorganizowana forma (moze zamkniete forum na moim serwerze?) wymiany informacji
                              pomiedzy sasiadami/mieszkancami z Wlodarczyka. Ot tak, zeby mozna spokojnie bylo
                              sobie podyskutowac, niekoniecznie przy tak szerokiej publicznosci (cala reszta
                              swiata, o Polsce nie wspominajac) jak teraz.
                              Mam pare pytan/uwag m.in. co do warunkow umowy przedwst. i chcialem sie nimi z
                              Wami podzielic, poza tym pasowaloby uzgodnic pare rzeczy przed oficjalnym
                              odbiorem technicznym (a poradzil mi to fachowiec - budowlaniec).

Jesli chodzi o adresy mailowe to proponuje nie podawac ich na tym forum, tylko
                              wykorzystac fakt ze Wojtek juz kiedys swoj podal (zainteresowanych odsylam do
                              archiwum watku) i "perfidnie" wykorzystac go do rozdystrybuowania naszych
                              prywatnych adresow emailowych).

Oj, wystarczy tego pisania bo sie troche rozgadalem ...

pozdrawiam
                              Piotr

*piszac "mieszkaja" mialem na mysli "beda mieszkac" :)

• Gość: Aga Re: Aktywnosc na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:23
                                Wow, cóż za wnikliwa analiza :-) Widzę, że na VI piętrze tylko ja. Mam
                                nadzieję, że ściany będą mimo wszystko wyciszały odgłosy sąsiadów.
                                Tak naprawdę dopiero jak zamieszkamy to przekonamy się o rzetelności
                                developera, albo i nierzetelności;-). Może nie będzie źle skoro jeden z
                                pracowników Geo sam kupił w tym bloku mieszkanie.
                                Pozdrawiam
                                Aga
                              • Gość: Krzysiek Re: Aktywnosc na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:16
                                No, chyle czoła przed sąsiadem! Kawał roboty. Notabene, to jest słuszna
                                sugestia, żeby przed "finałem" zająć wspólnie oficjalne stanowisko, tj. jeśli
                                będą jakieś zastrzeżenia do wykonawcy przy odbiorze, czy do developera jeśli
                                chodzi o umowę końcową.
                                Jeśli dobrze rozumiem, to jednomyślnie wybraliśy Wojtka na naszą "tajną skrzynkę
                                kontaktową". Jeśli Wojtek miałby coś przeciwko zaśmiecaniu jego skrzynki, to na
                                okoliczność sąsiadów założyłem konto pocztowe:
                                sasiedzi_z_wlodarczyka@wp.pl
                                Na razie tylko ja mam dostęp, ale po "uwierzytelnieniu" się sąsiadów, porozsyłam
                                ustawienia skrzynki dla pełnej wymiany informacji
                              • Gość: Wojtek Re: Aktywnosc na forum IP: 212.160.142.* 01.03.05, 09:02
                                Jestem pod wrażeniem. To jak taka łamigłówka typu:
                                "Ala mieszka na 5 piętrze i ma psa. Lokatorem miszkania na prawo od Zuzanny
                                jest właściciel kanarka. Drzwi pani z parteru mają kolor zielony, a nad nią
                                mieszka tramwajarz. Kto gdzie mieszka, jaki ma zawód, kolor drzwi i o której
                                wychodzi do pracy?"
                                Myślę Piotrze że należą ci się wyrazy uznania za raport z analizy.

Jeśli chodzi o wykorzystanie mojego maila, ja jako ojciec-założyciel ;o) forum,
                                nie mam rzecz jasna nic przeciwko. Z dwoma osobami już kontakt miałem, więc
                                chętnie zbiorę adresy od reszty i rozdystrybuuję do pozostałych sąsiadów.
                                Jako że mój mail jest już jawny, a archiwum obszerne, podaję go jeszcze raz:
                                geval@interia.pl

Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów z każdego piętra

Wojtek

PS.
                                Zaciekawiła mnie informacja, że ktoś z GEO kupił tu mieszkanie.
                                Co o tym myślicie?

• Gość: Wojtek Re: Aktywnosc na forum IP: 212.160.142.* 01.03.05, 10:22
                                  Acha, bądźcie cierpliwi, porozsyłam maile dopiero jeśli będe miał wszystkie,
                                  lub ich większość. Przyznacie, że nie ma sensu rozsyłać pojedynczo.
                                  No to czekam, przysyłajcie, przysyłajcie...
                                • Gość: Aga Re: Aktywnosc na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:59
                                  Mam nadzieję, że mój adres mailowy jeszcze posiadasz :-)
                              • Gość: aneta Re: Aktywnosc na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:28
                                Dobre! Ubawiałam się czytając Twoją analizę, Sherlocku:) Jak będę miała chwilę
                                to spróbuję przeczytać jeszcze raz cały wątek i zobacze czy się nigdzie nie
                                pomyliłeś;) Aha! Co do tupania, to miałam na myśli tylko wyższe piętro:)
                                Fajnie, że nawet jeszcze razem nie mieszkamy a już się trochę znamy:)
                                Jestem jak najbardziej za tym, że powinnismy się trzymać razem, w razie czego w
                                grupie zawsze łatwiej coś wywalczyć! Wysyłam swojego maila na adres Wojtka i na
                                ten wspólny.
                                Co do notariusza to GEO faktycznie ma swojego i chyba za bardzo nie mamy
                                wyjścia. Ale może bedzie się coś dało wynegocjować...
                                Jeśli chodzi o materiały do wykończenia mieszkania to my już trochę żesmy się
                                rozglądali. I np płytek (fliz) jest chyba największy wybór na Zakopiance, sporo
                                też jest w Witku. W Hucie trochę gorzej chociaż sporo jest takich sklepów w
                                okolicach naszego bloku. Sporo parkietów, paneli itp jest w Castoramie na
                                Zakopiance. Panele też można kupić na al.Pokoju w Expolu. To tak wstępnie
                                tylko. Jeśli chodzi o sprzęt AGD i meble.... to sama pracuję w firmie, która
                                sie tym zajmuje, ale nie będę robić sobie reklamy, więc powiem tylko, że jakby
                                co to służę radą:))
                                Pozdrawiam wszystkich!!
                                • Gość: Krzysiek Re: Aktywnosc na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:03
                                  No to chyba nikt się nie obrazi, jeśli "zawodowiec" przedstawi swoją opinie! Ja
                                  w ilu skepach/salonach bym nie był, to albo każdy zachwala to co ma i twierdzi
                                  że ta marka a nie inna jest najlepsza na świecie, albo można jeszcze spotkać się
                                  z zupełnym olewactwem/niekompetencją obsługi typu "aaaaa, bierz pan co chcesz,
                                  co mnie to obchodzi..."
                                  Jeśli chodzi o notariusza geo - bo z tego widać, że sąsiedzi nie podpisywali
                                  umowy przedwstępnej u notariusza ;-) - to to jest kancelaria GRUSZCZYŃSKA xxx
                                  /tu imienia nie pamiętam/ na ul. Grodzkiej. Nie wiem na ile to jest prawdziwe,
                                  ale podobno takse notarialną mają "ulgową" dla klientów geo, jako że to nie jest
                                  pojedynczy klient tylko cały blok hurtem od razu.
                                  • Gość: Aga Re: Aktywnosc na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:05
                                    No tak wędrówki po sklepach z płytkami, wannami itp mogą tylko człowiekowi
                                    namieszać w głowie. Nasze wizje padają jedna po drugiej, a czas nieubłaganie
                                    leci.
                                    Mysmy spisyali umowę przedwstepną notarialnie. kancelaria Wojciech Gruszczyński
                                    Karmelicka 29. Nie wiem jak z tymi znizkami bo i tak nie bylo wyboru
                                    notariusza. U nas opłaty są tym bardziej skomplikowane, że mieszkanie kupujemy
                                    jeszcze jako niemałżeństwo( czyli oczywiście wszystko więcej kosztuje:-)).
                                • Gość: Piotr Re: Aktywnosc na forum IP: *.oen.agh.edu.pl 01.03.05, 12:15
                                  Zawsze do uslug ... :)

A tak serio: moge spokojnie polecic ciag handlowy przy ul. Makuszynskiego
                                  (cale mnostwo hurtowni budowlanych) - to jest ulica w N. Hucie, rownolegla do
                                  Lowinskiego i do Kocmyrzowskiej.
                                  Poza tym ciekawe plytki i panele podlogowe widzialem w Leroi&Merlin (czy jak sie
                                  to tam pisze) w Modlniczce - to jest na wylocie autostrady Krakow-Katowice.
                                  Co do Praktikera, Castoramy i Geanta to mam mieszane odczucia
                                  (aczkolwiek czasem cos ciekawego mozna tam znalezc).
                                  No i oczywiscie ciekawa oferta moze byc na otwarciu nowej Castoramy - w dawnym
                                  budynku DHO (market budowlany kolo Krakchemii-Almy), z tego co pisza wynika ze
                                  maja go otwierac juz w polowie marca.
                                  Poza duzymi sklepami jest jeszcze cale mnostwo malych sklepikow gdzie (w
                                  wiekszosci przypadkow) mozna sie targowac przy wiekszej kwocie zakupu.

Jak chodzi o sprzet AGD to nie omieszkam "perfidnie" wykorzystac Twoja znajomosc
                                  tego tematu [oczywiscie musi byc najlepszy i najlepiej zeby byl za darmo ;-) ]

pozdrawiam
                                  Piotr

ps. jesli nie zmienilas pionu a jedynie pietro, to wynika mi z tego ze mieszkasz
                                  gdzies nad Krzyskiem - moim sasiadem z pietra (wschodnia sciana bloku).
                                  • Gość: aneta Re: Aktywnosc na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:53
                                    No Ty naprawdę jesteś dobry! Nieźle to wykombinowałeś:) To dokładnie "ściana
                                    wschodnia" (fajnie brzmi, nie?;)
                                    • Gość: Krzysiek Re: Aktywnosc na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:41
                                      A ja mam do drogich sąsiadów takie pytanko/propozycję. Otóż ktoś już nadmienił,
                                      że z kimś się rozminął na budowie i to być może był ten czy tamten... Można by
                                      zrobić stronkę z wejściem na hasło i tam wrzucić po jakiejś swojej fotce, żeby
                                      przynajmniej z widzenia się rozpoznawać... System wymiany poczty można
                                      powiedzieć mamy opanowany. Przez "skrzynkę przerzutową" rozesłać adres strony z
                                      loginem i hasłem i każdy by sobie wszedł na taką stronkę i zamiescił tam jakąś
                                      fote z opisem załóżmy Krzysiek z p. III - sciana wschodnia ;)
                                      • Gość: wojtek Re: Aktywnosc na forum IP: 212.160.142.* 01.03.05, 14:17
                                        c9iągle zbieram maile :o)
                                        mam juz trochę, ale wciaz brakuje kilku.
                                        poczekam jeszcze do jutra - i tak mnie nie będzie na forum :o)
                                        a w czwartek rozsyłam do wszystkich to co będę miał
                                        • Gość: ewa i tomek Re: Aktywnosc na forum IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.03.05, 18:19
                                          hello :)))
                                          Sorki za zamieszanie: ewa to ta od "ewa i tomek", także jak na razie jestem
                                          jedyną ewą na VII piętrze :P Nie sądziłam, że kupowanie mieszkania może
                                          odbywać się w tak sympatycznym towarzystwie. Już piszę maila do Wojtka
                                          pozdrawiam

PS "mieszkanie narożne, południowy zachód" kto w moim pionie? ;)
                                          • Gość: Piotr Re: Aktywnosc na forum IP: *.veranet.pl 01.03.05, 21:10
                                            Jak na razie nikt, chociaz jakby sie uprzec to od biedy mozna by mnie
                                            zakwalifikowac do Twojego pionu (dokladnie jestem w pionie Twoich sasiadow zza
                                            polnocnej sciany).

Piotr
                                          • Gość: Iwona i Tomasz Re: Aktywnosc na forum IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:33
                                            No witam,

Ewcia, przecież ja z Iwoną jestem w Twoim pionie. ;-) Rzeczywiście, kupowanie
                                            mieszkaniaw takim towarzystwie to sama przyjemność. Niezły pomysł z tym
                                            rozmieszczeniem naszych zdjęć na naszej stronce. Ciekawy pomysł. Niech któryś z
                                            sąsiadów o tym pomyśli.

Pozdrawiam,

Iwona i Tomasz
                                            • Gość: Piotr Re: Aktywnosc na forum IP: *.veranet.pl 02.03.05, 22:31
                                              No to mam juz komplet informacji :)
                                              Witam sasiadow zza sciany.

Piotr
                                              • Gość: Iwona i Tomasz Re: Aktywnosc na forum IP: *.whitemouse.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:47
                                                Witam sąsiada zza ściany. Dobrze wiedziec kto będzie miaszkał obok. ;-)

Pozdrawiamy

Sąsiedzi zza ściany. ;-)
                                              • tomek_et witam! 09.03.05, 10:04
                                                witamy drogich sasiadow!
                                                tu ET, czyli ewa i tomek bis, z szostego pietra;
                                                bardzo sie ciesze z odnalezienia (nareszcie)
                                                wlodarczykowej listy/ forum
                                                (Anetko, dziekujemy za info :-)

milo bedzie spotykac na schodach (czasem w windzie)
                                                takich sympatycznych ludzi;

pozdrawiaki
                                                tomek
                                                • Gość: aneta Re: witam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:00
                                                  No witamy nowych sąsiadów!!! Cieszę się, że nas znaleźliście!
                                                  Nasze grono się powiększa:)

A w swoim imieniu dziekuję za życzenia:)
                                                • Gość: wojtek Re: witam! IP: 212.160.142.* 14.03.05, 08:41
                                                  witamy, witamy
                                                  Jesli przeczytałes cały wątek (a dłuuuuugi jest że hej) to pewnie wiesz, że
                                                  jestem skrzynką kontaktową i zbieram od wszystkich maile. Prześlij mi prosze
                                                  swój na geval@interia.pl to w zamian otrzymasz nasze.
                                                  Pozdrawiam,

• tomek_et Re: witam! 14.03.05, 10:08
                                                    Wojtku,
                                                    tak, wiem, przeczytalem watki w calosci;
                                                    wyslalem Ci juz maila na geval@...
                                                    nie dostales?
                                                    sprobuje jeszcze raz;

pozdrawiam
                                      • Gość: Aga Re: Aktywnosc na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:10
                                        :-):-)
                          • Gość: Piotr Re: Włodarczyka ile ? IP: *.veranet.pl 28.02.05, 20:36
                            Zeby ulatwic sprawe z liczeniem podaje link do strony z kalkulatorem:
                            dom.gazeta.pl/dom/0,50844.html
                            Przykladowo dla mieszkania o wartosci 160 tys. brutto oplaty wyniosa ok 4,3 tys.
                            zlotych. Zwroccie uwage ze w pozycji PCC (podatek od czynnosci cywilno-prawnych)
                            widnieje wartosc zero. Jest to zwiazane z faktem ze mieszkania na rynku
                            pierwotnym sa z niego zwolnione w celu unikniecia podwojnego opodatkowania, bo
                            stosowny podatek placimy juz w formie VAT-u, gdyby nie to to nasze mieszkanka
                            kosztowalyby o 7% mniej ale trzeba by zaplacic PCC, co i tak byloby duzo tansze,
                            stawka PCC to tylko 2% wartosci transakcji.
                            Podany przyklad to oczywiscie kwota "gorna" przy zalozeniu maks. stawki taksy
                            notarialnej (to jedyna rzecz ktora mozna zmieniac w tych oplatach), oraz 40
                            stron wypisow (w sumie).
                            Gdybysmy jako mieszkancy zebrali sie w wieksza ilosc osob, to spokojnie mozna by
                            bylo negocjowac zmniejszenie tej stawki. Teoretycznie notariusz nie ma dolnej
                            granicy stawki tzn. gdyby chcial to moglby nawet wykonac wszystkie czynnosci za
                            1/4 stawki (lub mniej). To oczywiscie tylko teoria, ale wiem ze istnieje
                            mozliwosc negocjacji stawek przy duzej ilosci mieszkan/wiekosci kwoty (79
                            mieszkan to juz sa spore pieniadze dla notariusza). Wiem ze GEO ma jakiegos
                            swojego notariusza ale nie orientuje sie jakie daje znizki.

pozdrawiam
                            Piotr

ps. inne informacje podam w innym watku, zeby nie robic zamieszania :)
    • Gość: Krzysiek Wszystkiego najlepszego drogie sąsiadki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 07:33
      Wszystkiego najlepszego z okacji dnia kobiet drogie sąsiadki!!!
      • Gość: Kysiek Re: Wszystkiego najlepszego drogie sąsiadki! IP: *.crowley.pl 08.03.05, 09:02
        No ja również dołanczam sie do zyczeń!!! Drogie Panie Sąsiadki :))
        • Gość: aneta Re: Wszystkiego najlepszego drogie sąsiadki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:35
          No bardzo dziękuję!
          ....a gdzie goździki....? ;))
          • tomek_et Re: Wszystkiego najlepszego drogie sąsiadki! 09.03.05, 10:06
            ... gozdziki czy gwozdziki? ;-)

moze troszke spoznione, ale nie mniej serdeczne:
            duzo slonca zycze wszystkim Paniom,
            oczywiscie na co dzien, duzo usmiechu!

tomek
      • Gość: Aga Re: Wszystkiego najlepszego drogie sąsiadki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:07
        Bardzo dziękuję:-)
        • Gość: ewa Re: Wszystkiego najlepszego drogie sąsiadki! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 08.03.05, 17:59
          :))))

dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka