Gość: Pergamin IP: 62.111.139.* 28.06.05, 00:36 Co za bzdura!!!Tonie świat w papierach i cyfrowym błocie.Błedy się zdarzają kocie na płocie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Sprawdzajcie swoje prace są błędy w ocenach IP: *.sebastiana.ceti.pl 28.06.05, 02:53 To nieprawda, że wyniki egzaminów są niepodważalne!!! Taki sam tekst słyszłam na temat wyników egzaminów gimnazjalnych. Mojemu synowi źle sprawdzili, a po odwołaniu i ponownym sprawdzeniu okazało się, że ma więcej punktów. Musieli poprawić. A ile osób się nie odwołało i nie zażadało wglądu w swoje prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Sprawdzajcie swoje prace są błędy w ocenach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:57 uważam, że w matruy powinien być wgląd. może nie jestem geniuszem, ale 26% (przy celującej ocenie na koniec roku) nie satysfakcjonuje mnie... i wszystko wskazuje na to, że nie zaliczono mi wypracowania... ja uważam, że było napisane na temat (bo jaki inny może być powód niezaliczenia??) szczególnie,że sprawdzałam wszystko z kluczem. chcę zobaczyć moją pracę.chyba mam do tego prawo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Sprawdzajcie swoje prace są błędy w ocenach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:34 Ludzie , wszyscy chyba powariowali. Cała Polska zna się na wszystkich przedmiotach maturalnych, wszyscy są przekanani o swojej nieomylności, a największymi idiotami i nieukami są... egzaminatorzy. Żygać mi się chce jak przy kolejnej okazji słyszę, że ci wszyscy egzaminataorzy mylą się, że nic nie potrafią. Piszą to zazwyczaj uczniowie słabi, przekanani o swojej genialności, lub ich nie mniej szurnięte mamuśki. PUKNIJCIE SIĘ W GŁOWĘ, TROCHE SZACUNKU DLA LUDZI Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM UNIWERSYTECKIM I DŁUGIM PRZEWAŻNIE STAŻEM !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Sprawdzajcie swoje prace są błędy w ocenach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:41 meguś, skarbeczku mój - jasne, że są denni uczniowie,a le są tez beznadziejni dyrektorzy, nauczyciele i kretyńscy egzaminatorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmmrrrr :-P Re: Sprawdzajcie swoje prace są błędy w ocenach IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 29.06.05, 11:42 Nikt nie powariowal, a ktos majacy setki punktow do podliczenia w setkach prac, albo ktos inny, kto pozniej przepisuje te punktacje do odpowiednich "oficjalnych" tabelek, moze miec klopoty ze zwyklym dodawaniem, albo "przeskoczyc" do innej linijki - wtedy to jakis matolek "cudem" otrzyma ocene bdb, zas dobry uczen dostanie w prezencie mierny stopien matola. Zdarza sie. Ludzie popelniaja bledy, bo to nie ich prace. Dlatego w razie watpliwosci - TRZEBA SPRAWDZIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: Sprawdzajcie swoje prace są błędy w ocenach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:23 To nie chodzi o to, ze egzaminatrzoy nie maja wiedz, tylko o to, ze sa ludzmi, ktorzy mogli (jak kazdy) sie pomylic, zwlaszcza przy warunkach w jakich prace zostaly sprawdzane!! A my, chcemy po prostu dojsc do tego, co bylo nie tak, bo czasem naprawde wynik zaskakuje (ja mam 8% z rozszerzonego polskiego i jest to dla mnie szokiem) i niestety nie pozytywnie... pozdrawiam! I szanuje egzaminatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Pokażcie nam matury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 03:57 w pracach gimnazjalnyhch jest mnóstwo błędów, nie tylko tych przy przenoszeniu - brak elementarnej wiedzy egzaminatorów jest porażający, u nas jest parę osób poszkodowanych przez OKE. Chcemy wglądu do prac i mozliwości odwołania i proszę nie opowiadać, że są to wyniki ostateczne. Jeżeli jest bład - ma być sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Zefir nie kompromituj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:27 ty taki zarliwy obronca nauczycieli zle oceniasz prace swoich kolegow. Hanba, podaj sie do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zefir Re: Zefir nie kompromituj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:23 megus, podałem się... i nic. Wielu tzw. egzaminatorów to jest dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pokażcie nam matury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:25 I co prymuski z V , wreszcie wyszlo jaki macie wysoki poziom. HE!!!HE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pokażcie nam matury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:27 Oj, trudno się jest pogodzić, jeśli ktoś wbijał sobie do głowy, że jest lepszy niż inni. Nowa matura ma to do siebie, że nikogo nie interesuje , czyją pracę sprawdza, z Warszawy, Krakowa, z "lepszej" czy "gorszej' szkoły. Czasem przytarcie rogów dobrze robi i przyszłym studentom i szkołom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prec pytanko do maturzystów IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 28.06.05, 09:40 Ja zdawałem kilka lat temu też tą niby nową co zrobili tak niby próbnie - nie próbnie. I mam pytankoo do was apropo świadectwa matualnego czy coś sie zmeniło. Bo jak ja dostawałem to był to zwyczajny ładny śwstek z wydrukowanymi na nim drukarką ocenami. Oceny można paznokciem zdrapać (za dobry papier na taką drukarke) i tuszem przerobić, a całe świadectwo nie jest żadnym dokumentem, bo nie ma nań ani podpisu i ani pieczątki (i nigdzie teoretycznie nie powinni tego uznawać) - czy coś się zmieniło w tej mierze - czy dalej taka olewka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monkeyman Szpunar do SuperExpressu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:38 Kolejna WIELKA AFERA wytropiona przez nasza WIELKA DZIENNIKARKE! O rany, o rany! juz wszyscy chyba zrezygnuja z nowej matury, bo udziela im sie obsesje pani redaktor. A tak na powaznie, to trzeba miec jobla, zeby nie byc w stanie wygenerowac z siebie JEDNEJ pozytywnej opinii na temat nowego egzaminu dojrzalosci. To wstyd dla obiektywnego dziennikarstwa. Wywalic Szpunar do brukowca, tam jej miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Szpunar do SuperExpressu! IP: *.autocom.pl 28.06.05, 11:10 Na stronie OKE ta 'informacja' ma sie pojawic JUTRO nie dzis, przynajmniej sprawdzaliby informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monkeyman Re: Szpunar do SuperExpressu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:19 pani Szpunar nie musi sprawdzac, pani Szpunar Wie. Wszystko. I wszystko zle, ale to juz inna bajka. Brak kompetencji tej dziennikarki wola o pomste..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pokażcie nam matury! IP: 157.25.9.* 28.06.05, 13:18 Droga Olgo!!! Wielokrotnie bez podstawnie czepiałaś się V LO (np. sprawa Pani Juszczyk - gdzie Byłaś skrajnie nie obiektywna i do dzisiaj nikt nie usłyszał od Ciebie słowa przepraszam). Gdy wychodzi jakaś nowa "afera" (ZUPEŁNIE NIE ZWIĄZANA Z V LO) znowu próbujesz umoczyć to bezwzględnie najlepsze liceum w Krakowie i jedno z najlepszych w Polsce. Jesteś nie obiektywna - to nie dziennikarstwo - radzę przeniesienie się do FAKTU - tam zrobisz karierę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doWojtka Re: Pokażcie nam matury! IP: *.lhoist.com / *.us.infonet.com 28.06.05, 13:24 Kolego, przeczytaj dokładnie. Autorka nie "przywala" V LO- chodzi o to, żeby można było sprawdzić swoją maturę, zweryfikować ocenę - procedura na to być powinna. A V LO a właściwie przypadki ludzi z tej szkoły zostały wykorzystane jako przykłady budzące wątpliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pokażcie nam matury! IP: 157.25.9.* 28.06.05, 13:39 Jakoś dziwnie się składa, że Pani Olga bardzo często ma przykłady z V LO. Radze prześledzić archiwum GAZETY. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 Re: Pokażcie nam matury! 28.06.05, 13:55 Też mam podobne wrażenie jak Wojtek. Napewno jest sporo takich przykładów w innych liceach, a na podstawie artykułu już sporo osób wyciąga wnioski przedstawiające V w złym świetle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moder Rozumni maturzyści nie mogą stawiać V LO... IP: 213.25.22.* 28.06.05, 14:25 w złym świetle. Chyba, że się założy, że szkoła powinna kształcić potulnych, nie majacych wiary w siebie i prawo, zastraszonych, niemyślących Polaków. Jeśli są problemy to trzeba mądrze je rozwiązywać, a nie szukać kozła ofiarnego w postaci młodzieży czy szkoły. W oświacie, szczególnie krakowskiej, często stosowana jest praktyka "zamiatania śmieci pod chodnik " i obarczania odpowiedzialnością szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Pokażcie nam matury! 28.06.05, 17:50 Uhm. Kolejny spisek ciemnych sił, tym razem mający na celu skompromitowanie idealnego liceum. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Key Re: Pokażcie nam matury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:41 Z tym idealnym to troche przesadzileas. Nie ma szkoły idealnej i napewno nia nie jest taka która z a idealną sie uważa. Pozdrawiam Key Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Pokażcie nam matury! 29.06.05, 16:36 to była ironia, też nie wierzę w idealne szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOGI SFRUSTROWANA PANI DZIENNIKARKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Pokażcie nam matury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:52 A fe! Jak uczeń czy też abiturient słynnej V może popełniać taaakie błędy ortograficzne! Gratuluję poziomu i dobrego zamopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Po wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:51 Przepraszam bardzo, ale primo: w V LO WSZYSCY zdali maturę (notabene w I LO podobno jedna osoba oblała), a secundo: ta cała matura (a napewno z języka polskiego)jest jak taki jeden na dość niskim poziomie intelektualnym teleturniej "Familiada", w którym prawidłową odpowiedzią jest taka, na którą postawiła odpowiednia ilość ankietowanych ludzi. Co z tego, że inne odpowiedzi też może i są poprawne, ale nikt z badanych na taką odpowiedź nie wpadł. Pamiętajmy też, że maturę układają (z całym szacunkiem) ludzie nie pierwszej młodości, których mechanizm myślenia nieco różni się od mechanizmu myślenia maturzysty. Oczywiście nie chcę tutaj usprawiedliwiać maturzystów, którzy oblali. Wydale mi się, że KAŻDY jest w stanie zdać maturę z polskiego. Trzeba tylko troszeczkę ruszyć główką. Ja będę zdawać maturę za dwa lata...i wątpię, żeby coś się do tej pory zmieniło. Pozdrawiam maturzystów i życzę, by sie dostali na wymarzone studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Pokażcie nam matury! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 29.06.05, 16:26 "Czy do wyników matur mogły wkraść się błędy, np. podczas przepisywania punktów do komputera? Szef Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie stanowczo zaprzecza" Mogły być błedy!!!Ja dzis dostalam telefon ze szkoly ze wszyscy co zdawali niemiecki w mojej szkole musza zwrocic swiadectwa bo....sa błedy w punktacji i maja byc wydane nowe...ale wiele osob juz złożyło te świadectwa na uczelnie!!! i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriel kpina... IP: *.246.jawnet.pl 29.06.05, 19:15 A morał z tego wszystkiego jaki?... Z CKE nie wygrasz :|... Wszystko jest specjalnie tak ustawione żeby uczeń nie skłądał odwołania: mało czasu, jakieś dziwne utrudnienia :|. BEZ KOMENTARZA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kry Jednak można skorygować IP: *.net.autocom.pl 29.06.05, 21:56 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2794196.html Odpowiedz Link Zgłoś