Dodaj do ulubionych

szukam mam z Krzyków

IP: *.* 15.06.02, 15:20
Witam, jestem tu nowa i bardzo chciałabym nawiązać kontakt z mamami z okolic Powstańców Śl. we Wrocławiu. Mam dwoje brzdąców - Mateusz lat już dwa i Emilka miesiąc jeden bez dwóch dni. Może się umówimy na spacery?
Obserwuj wątek
    • Gość: YennaM Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 15.06.02, 15:27
      Anika, a ja mieszkam na Drukarskiej- w mrowkowcu :) Jestem mama 17-miesiecznego Michala i od 25 tygodni czekam na kolejnego malucha :) Wyglada na to, ze mamy prawie rowniesnikow :)PozdrawiamYennaM
      • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 15.06.02, 16:13
        O jak fajnie! To jesteśmy od siebie o rzut beretem bo ja mieszkam "z drugiej strony ronda" tzn na Zaporoskiej tuż przy rondzie w tym dużym białym bloku za "Rondem" (matury bym nie zdała przez te powtórzenia). Gdzie chodzisz na spacery?
    • Gość: iwanka Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 15.06.02, 21:18
      Hejka :) Tu sąsiadka Yenny M, z bramy obok. Mój Wojtuś ma 15 miechów i chyba też można już go "podciągnąć" pod dwulatków ;)Pozdrawiam serdecznie. iwanka
      • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 16.06.02, 08:10
        Mam w takim razie pytanie do mam z sąsiedztwa. Chodzi mi o wybór przychodni. Wiem że już kiedyś była o tym mowa na forum, ale ja zastanawiam się nad przychodnią na Powstańców. Wiecie coś na ten temat? Poradźcie, proszę. Może jednak opłaca się wędrować trochę dalej? Za dwa tygodnie Emilka będzie miała szczepienie, więc muszę coś wybrać w okolicy. Wcześniej mieszkałam na Nowym Dworze i Mateusz ma tam karte do dzisiaj. Gdy jest chory, to muszę prosić rodziców o podwiezienie, co jest trochę bez sensu, no i szkoda dziecka.
        • Gość: iwanka Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 16.06.02, 11:07
          Annika, my jestesmy zapisani do tej przychodni do doktor Gąsiorek (polecam!!! miła, kochająca dzieci no i przede wszystkim kompetentna) i przyznam, ze jestem bardzo zadowolona. ZDECYDOWANIE ODRADZAM dr Szostak. Trafiłam do niej 2 razy i nigdy więcej! Jej podejscie do dziecka zalezy chyba od humoru danego dnia, raz rzuciła mi się na Wojtka obcałowując go (efekt był taki, że maly przestraszyl sie i zaczął drzeć w niebogłosy), a kolejnym razem bez uprzedzenia z zacięciem na twarzy zaczęła na siłe ściagać napletek...krew, ból i płacz. Teraz obczaiłam juz, kiedy przyjmuje nasz pediatra i chodzimy tylko do niej.Rejestracja w tej przychodni jest telefoniczna, zarówno na szczepienia jak i na wizytę. Wygodnie, nie trzeba stac w kolejkach.Acha, rok temu troche mi podpadli, bo bodajrze w sierpniu nie było szczepien, gdyz wszystkie pielegniarki mialy urlop i nie potrafili zorganizowac zastępstwa.Mimo wszystko jestem zadowolona.Pozdrawiam serdecznie. iwankaAcha, przyjmuje tam tez dr Kwiatkowska, tez super miła lekarka.
          • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 16.06.02, 12:16
            Dzięki ogromne, bo kamień spadł mi z serca. Zdecyduję się w takim razie na tę przychodnię, bo jest niemalże po drugiej stronie ulicy i ewentualna wyprawa będzie krótka. Dobrze, że się nie czeka na wizyty i można się telefonicznie rejestrować - sama wiesz jak to jest z dziećmi. Moja koleżanka jest zmuszona zamawiać prywatne wizyty, bo w jej przychodni jest taki tłok, że wolne terminy są z reguły za parę dni. Chociaż jej się dziwię, ja bym zmieniła taką przychodnię - po co jej ta fikcja?Ale nic to. Dzięki jeszcze raz za radę i ponawiam zapytanie: może niedługo na spacerek? Dajcie znać. Ja się na razie trochę boję chodzić z dwoma pociechami jednocześnie. Mateusz jest niczym wolny elektron i w razie nagłego wtargniecia na jezdnię lub podobnej historii nie wiedziałabym co robić - biec za nim z wózkiem głębokim czy zostawić Emilę na pastwę losu i ratować Starszaka? Może panikuję. Na razie spacery są albo z osobą towarzyszącą albo osobno Mateo i osobno Emila.
          • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 16.06.02, 12:56
            No a swoją drogą - co to za ściąganie napletka? Ja już sama nie wiem co robić z tym "fantem". "Fant" Mateusza jest na razie pozostawiany w spokoju. Przyjęłam wersję, że nie powinno się odciągać napletka. Gdy nie ma stulejki to nie ma powodu do brutalnych interwencji(chociaż też raz jedna pani doktor była innego zdania i skończyło sie na bólu i płaczu). dość horrorów.Pozdrawiam
            • Gość: iwanka Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 17.06.02, 19:58
              Z chęcią umówię sie na spacerek :)My Wojtusiowi sciagamy napletek podczas kąpieli, tyle ile się da. Podobnie jak Ty słyszelismy różne opinie, ale skoro mu schodzi, to ściągamy.Pozdrawiam serdecznie. iwanka
              • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 20.06.02, 09:49
                Po długiej przerwie...świetnie :bounce:tylko jak tu się umówić? Bo nie mam internetu w domu i korzystam tylko z tego na uczelni (w czwartki) lub u rodziców. Może pisz na priva to mój mąż odbierze w pracy i da mi znać?
    • Gość: AnitaP Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 23.06.02, 12:30
      A ja mieszkam na Sztabowej, co prawda w częsci należącej już do Fabrycznej, ale to też blisko. Maks ma 1 rok i 3 miesiące. Na spacery chodzimy głównie do parku na Wróbla, na ogródki na Stalowej, na górkę Pafawag oraz czasem do Parku Południowego (to już trochę dalej). Pozdrawiam - Anita.
    • Gość: mamaOlcia Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 25.06.02, 09:00
      Cześć Annika, ja też jestem z Powstańców i mieszkam w tych szroburych blokach, konkretnie w pierwszym od Poltegoru, może też tam gdzieś mieszkasz i widujemy się na podwórku?.Jestem mamą Olcia prawie 3 miesięcznego już mężczyzny, i ja również chodzę do dr Gąsiorek do przychodni, odnośnie kompetencji to na razie nie wim bo mały nie choruje na razie(odpukać) ale ma przemiłe podejście do dzieci. Pozdrawiam serdecznie Krzykowe mamusie i czekam z niecierpliwością na spacerek.Aga i Olcio
    • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 04.07.02, 09:26
      Przepraszam za milczenie ale mialam dosc goracy okres. Dzieki za odzew i mam taka propozycje: bede w poniedziałek okolo poludnia w parku za zajezdnia tramwajowa na Sleznej kolo placu zabaw. Wozek mam klasyczny polski gleboki w kolorowe maziaje, a dziecko w nim zupelnie nie w wieku placowo-zabawowym. Wiec powinniscie mnie poznac.
      • Gość: iwanka Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 04.07.02, 10:27
        Hejka :)No ja niestety odpadam :( W sobotę wyjeżdżam na wakacje, yea!!!Ale po powrocie na pewno się odezwę!Pozdrawiam. iwanka
        • Gość: YennaM Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 04.07.02, 10:48
          iwanka, no to pewnie nie dasz rady umowic sie z tym tygodniu na jaką kawke, albo co? :(
        • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 08.07.02, 17:26
          No to fajnych wakacji Wam życzę :) . A my chyba w tym roku tylko do babci :cry:Yenna, zapraszam do siebie na czas nieobecności iwanki. ;)Pozdrowienia
          • Gość: YennaM Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:46
            annika, musimy sie umowic koniecznie, ale chyba w najblizszym czasie bedzie troche trudno. Od 22 zaczynam generalny remont i wyjezdzam z mlodym az do konca sierpnia do mamy. Pewnie bede bywac we Wrocku, zeby uzgadniac pewne rzeczy z fachowcami, ale chyba trodno bedzie mi wygospodarowac czas na ploty :( i spacerek :(Ech, no i jeszcze ta ciaza. Coraz bardziej brzuchata sie robie, coraz trudniej mi gdzies pojsc...Na rente chyba czas mi ;)Ale moze po tym remoncie jakos sie spotkamy? ;)
            • Gość: YennaM Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:48
              bosze, trudno, oczywiscie. Literowka, ale wyglada jak dzielo idioty :(ech, te wysokie temperatury :(
              • Gość: Prosiek Re: szukam mam z Krzyków... a wlasciwie to Ciebie, Yen! :) IP: *.* 04.10.02, 16:00
                Zmieniam prace...Zmienilam mail, zmienilam komore... chyba tylko ja sie jeszcze nie zmienilam, choc Blazej twierdzi, ze niewielka poprawa w charakterz sie pojawila, odkad jestem "bezrobotna"...Szukam Cie i szukam, brak mi kontaktu, teraz kiedy macie remont, a i rodzenstwo sie szykuje...Odezwij sie proszeProsiekanna.sokolowska@post.pl
            • Gość: annika Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 17:22
              No właśnie - jak się czujesz i ile ci jeszcze zostało do końca? Swego czasu był dłuuugaśny wątek z gratulacjami, więc i ja się przyłączam choć cokolwiek późno ;) . Ja w czasie drugiej ciąży czułam się jak piłka lekarska , leżałam na kanapie posapując i łapiąc powietrze jak wieloryb, skurcze przepowiadające miałam bardzo silne i w ogóle nie wiem jak dotrwałam do końca ;) . A prawie wcale nie przytyłam i brzucho nie było takie wielkie więc nie wiem , po prostu siadła mi kondycha po pierwszym bobasie. Życzę ci wszystkiego dobrego i zapraszam raz jeszcze - może znajdziesz czas... :)
    • Gość: DagaGa Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:08
      CześćMieszkamy na Jastrzębiej i spacerujemy głównie po parku południowym.Mój Mateusz ma 9 miesięcy, zapraszamy do współpracy, tym bardziej, że prawdopodobnie od września wybieram się do pracyPozdrawiamy emaluchy i emamyDaga
      • Gość: DorotaJ Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:15
        My też spacerujemy po południowcu, bo jest tam przynajmniej cień i mnóstwo miejsca do karmienia. Ale mam jednak troche daleko...PozdrawiamDorotaJ
        • Gość: DagaGa Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:27
          a gzie mieszkacieDaga
          • Gość: DorotaJ Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:30
            Boczna Czekoladowej. Ale park kleciński nam nie odpowiada i urządzamy 40-sto minutowe wycieczki do Parku Południowego. A jak tam już dotrzemy (zazwyczaj koło 12-13), to się nie ruszamy do 17.00. :-))Może bedziemy w czwartek, ale tylko przelotem, bo na piechotkę idziemy do centrum.PozdrawiamDorotaJ
            • Gość: DagaGa Re: szukam mam z Krzyków IP: *.* 09.07.02, 15:37
              zupełnie możliwe,że sie mijamydzisiaj jestesmy w domu ,bo za gorąco...jak będziecie się wybierać na dłużej to napiszmoj gg 3224789w jakim wieku jest Ninka?
            • Gość: inga Re: szukam mam z Krzyków do Doroty IP: *.* 30.07.02, 15:15
              witam Cię!jestem mamą 11-sto mieś.Sandry.mieszkam na Zimowej to jest boczna Krzyckiej.ja także chodzę na spacery do parku Poł.może się umówimy?
              • Gość: DorotaJ Re: szukam mam z Krzyków do Doroty IP: *.* 30.07.02, 20:49
                Cześć Ingo,właśnie jutro idę do Południowca. Bedę tam na pewno do 16.00. Jak chcesz to zadzwoń (inne mamy też zapraszam)0601-679579PozdrawiamDorotaJPS. Ale Twoja Sandra pewnie już zaczyna chodzić, a moja 5-ciomiesięczna Ninka jeszcze nie! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka