Dodaj do ulubionych

Walentynkowy ślub May

19.10.13, 11:45
Witajcie,
pomożecie?

Otóż, jak już pisalam, bierzemy ślub w lutym 2014, a konkretnie 14 lutego w Walentynki.
No i teraz pytanie: czy ślub walentynkowy= na czerwono i serduszka?
Mnie osobiście się taki pomysł podoba, al czy to nie jest zbyt oczywiste?

Jeśli chodzi o ubiór to sie waham, w grę wchodzi albo biala sukienka albo czerwona.

Jeśli biała to taka:
[img]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=510891215664727&set=a.510883675665481.1073741902.404465556307294&type=1&ref=nf

jeśli czerwona to:

https://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sukienki/sukienka-o%C5%82%C3%B3wkowa-c269185p1294905.html
Obserwuj wątek
    • kwieciemzmalowane Re: Walentynkowy ślub May 19.10.13, 14:17
      To pierwsze zdjęcie, to pokazuje mi czarną sukienkę, więc pewnie chodzi o krój ? tak czy owak jak dla mnie ta czerwona nie jest atrakcyjna. Ja wiem, że to kwestia gustu, ale moim skromnym zdaniem ta pierwsza bardziej sie nadaje na ślub. Jest zdecydowanie bardziej elegancka, a to chyba właśnie taka okazja. Wydaje mi się, że co do koloru, to nie ma znaczenia. Czerwony będzie bardziej oryginalny, a ja lubię takie niestandardowe wybory. Jak o mnie chodzi wybrałabym czerwony, ale trochę inny odcień niz ta sukienka na zdjęciu. Bardziej nasycony. Podobnie dekoracje. Może akurat nie serduszka, ale kompozycje z kwiatów, kryształków, piórek i obowiązkowo duuużżżżo świec. W lutym szybko jest ciemno, więc blask świec, a jeszcze złamany w kryształach, stworzy genialną atmosferę.
    • kaga9 Re: Walentynkowy ślub May 19.10.13, 23:57
      Krój pierwszy w kolorze czerwonym -za takim zestawieniem głosujęsmile Walentynki i serduszka -pewnie, że oczywiste, ale jeśli odpowiada Ci taka koncepcja, to dlaczego nie?
      • majowa_kotka Re: Walentynkowy ślub May 20.10.13, 12:12
        Też jestem za takim zestawem smile krój tej pierwszej sukienki bardzo mi się podoba.

Jeśli chodzi o czerwień i serduszka, to ja osobiście lubię taką dosłowność. Coś takiego bardzo mi się podoba i żałuję, że u nas nie ma gdzie takiej dekoracji postawić smile

https://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/46/b7/43/46b74353321b6e2063e73f19e495007e.jpg

Można też nieco mniej dosłownie, bardziej romantycznie - małe bukieciki kwiatów i dużo świec.

https://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a8/27/5c/a8275c240ddffdc67b67bce109ec81ab.jpg
        • kwieciemzmalowane Re: Walentynkowy ślub May 20.10.13, 15:30
          Ja bym jednak postawiła na czerwone dekoracje i bardzo romantyczne.
          • may2004 biały, czarny i czerwony- kolory przewodnie 20.10.13, 23:43
            ...i nawet hasło mamy smile
            Keep calm and fall in love

czy pomysł ze słodkim kącikiem u Was wypalił?
            U nas są wąskie stoły, więc im mniej na stołach tym lepiej, a jest miejsce na okragły, całkiem spory stól ze słodkościami i czerwonymi owocami( np jablka red delicious, mniam!)
            • kwieciemzmalowane Re: biały, czarny i czerwony- kolory przewodnie 21.10.13, 13:19
              Jeżeli masz na to miejsce, to tak. Czym mniej na stole tym wygodniej dla gości i ładniej wygląda. Jeżeli tylko pozwala na to miejsce, to nie zastanawiaj się. Dodaj np. słoje z żelkami dla dzieci, będą miały frajdę. Z tych jabłek zrób fajna dekorację. Połącz z kwiatami.
              • may2004 Re: biały, czarny i czerwony- kolory przewodnie 21.10.13, 23:56
                nasza sala:

na Jasnej, chociaż wnętrze jest bardziej szaro beżowe, więc myślę, że czerwone dodaki będą tu super pasowały,

https://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-come-to-sweet-corner-2/
                p.s. jak mogę zdjecia z dysku tutaj zamieścić?

• dj.jaro Re: Walentynkowy ślub May 21.10.13, 07:41
      Dekoracje na stołach oraz wszelakiego rodzaju dodatki koniecznie trzeba uzupełnić dekoracją sali. Proszę zajrzeć pod poniższy adres:
      www.facebook.com/photo.php?fbid=741596422533154&set=a.615379351821529.1073741825.100000484088002&type=1&theater
      Wszechobecna czerwień, kolor miłości, podkreśli znaczenie Święta Zakochanych.
      Pamiętajmy jednak że czerwony to również kolor agresywny, zatem w trakcie imprezy możemy dostosowywać barwy do aktualnych wydarzeń.
    • may2004 inspiracje 22.10.13, 12:39
      biały słodki kącik:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/he/tf/nzb8/nAnCsh1wsFh6peoy1X.png

keep calm:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/he/tf/nzb8/QqR3enN2RhpbrTku1B.jpg

co o tym myślicie?
      Teraz szukam inspiracji na stoły
      • yotsukaido Re: inspiracje 25.10.13, 13:56
        Zapowiada się bardzo fajniesmile A masz już wybrane miejsce ślubu i przyjęcia? Bo pomysły na dekoracje dobrze dobierać do konkretnego miejsca.
        • may2004 Re: inspiracje 27.10.13, 22:51
          tak, miejscem będzie restauracja:

Jasna24
          wnętrze jest baardzo klimatyczne, ale nowoczesne, nie żadne tam prowansje etc, dekoracje zrobi moja siostra z czerwonych róż głównie.
          Na stole ze słodkościami będa również czerwone jabłka, i ogromne lizaki serca.

no cóż, a sukienki jak nie mam tak nie mam.
          ( nie mogę się zmobilizowac do odchudzania)
          • may2004 Re: inspiracje 07.11.13, 15:48
            uuf, parękilo poszło, zmobilizowałam się i rozmiar 42 już jest dla mnie. Chciałabym 40 i mogę lecieć szukać sukienek.

Podobają mi się sukienki La manii, www.lamania.eu/pl/shop/view/6/67/vilma.html
            ale za drogie, nie chce mi się wydawać 2500.
            Slicznie szyje Sylwia Majdan, o na przykład taką:
            sklep.sylwiamajdan.pl/camelia.html
            ale tutaj nie ma dostępnych większych rozmiarów niż 38 no i nie wiem, jak ja bym w takiej sukni wyglądała.

Oczywiście pozostają sukienki od Piekut, ale i ona ma drogo bardzo.

Czy ktoś widział jasną sukienkę rozkloszowaną, nie z poliestru w naszych sklepach?
            • yotsukaido Re: inspiracje 07.11.13, 17:54
              Ostatnio przeglądałam kolekcję lamanii i nic 'ślubnego' nie wpadło mi w oko. Ta zalinkowana przez Ciebie osobiście mi się nie podoba. W sezonie jesień/zima trudniej o sukienki, które są w jasnych czy pastelowych barwach.
              • kwieciemzmalowane Re: inspiracje 08.11.13, 13:24
                dagnez.com/pl/1306-natasza-kr%C3%B3tka-sukienka.html
                dagnez.com/pl/1284-belinda-kr%C3%B3tka-sukienka.html
                dagnez.com/pl/1299-twiggi-mini.html
                dagnez.com/pl/1308-twiggi-r%C3%B3%C5%BCne-kolory.html
                dagnez.com/pl/1268-hermiona.html
                Dżiiizu, ale tego tam sporo. A i jeszcze Pani w sklepie powiedziała, ze mogą uszyć w dowolnym dostępnym kolorze
                • may2004 Re: inspiracje 08.11.13, 19:29
                  dziękuję za te kiecki.
                  Paradoksalnie, nie do końca o to chodzi.
                  Chodzi o taką sukienkę, którą załaożę potem na w pracy.
                  Chodzi o taką, której krój a przede wszystkim MATERIAŁ nie będzie weselny, tzn, że to mam być raczej cienka porządna wełna a nie satyna, czy inne disco- błysco.
                  Nie moze być wdac że to ślubna, żadnych kamieni, błyskotek, dekoldu do pępka.
                  Musi mieć obowiązkowo rękawy.
                  Krój najlepiej z takimi kieszonkami jak u Majdan.
                  Podsumowująć: mam vyć skromnie, nie stylizacja na lata 60, ma być ze szlachetnego materiału.
                  O jej urodzie ma stanowić jakość, nie ilość.

No dobra, o suknie filozoficznie sie rozpisałam, wybaczcie smile
                  • amancjuszka Re: inspiracje 10.11.13, 21:21
                    Pewnie bo lepiej dac kiczowate wielkie serca i wielkie lizaki to dopiero z klasa big_grin A poza tym nie stac Cie na sukienka slubna ze musisz ja do pracy nosic?
                  • kwieciemzmalowane Re: inspiracje 11.11.13, 14:12
                    wow, poszalałaś.
                    www.facebook.com/photo.php?fbid=510891215664727&set=a.510883675665481.1073741902.404465556307294&type=1&ref=nf
                    To jest sukienka , która pokazywałaś jako pierwszą. Jeżeli uważasz, że to codzienna do pracy, to nie mam pojęcia jak pracujesz i chyba szczerze mówiąc sama nie wiesz co chcesz.
                    Moje zdanie jest takie, że w tym dniu powinno się wyglądać wyjątkowo. Chyba, że twoje podejście do małżeństwa jest jak z piosenki...."wyszłam za mąż zaraz wracam.." - w takim przypadku możesz iść nawet w szortach. Zastanawia mnie tylko po co pytasz?
            • kwieciemzmalowane Re: inspiracje 08.11.13, 13:10
              Ja widziałam suknię rozkloszowana w cudnym czerwonym kolorze. Taka w stylu lat 60-tych, przynajmniej tak mi się skojarzyło. No i za relatywnie niewielka cenę, chyba ok 250 złotych. To jest sklep w Galerii Krakowskiej, nazywa się Dagnez. Z tego co mówiła sprzedawczyni to maja tez sklep internetowy, ale ja raczej nie jestem za kupowaniem na odległość. Zwłaszcza, że rozmiarówka bywa różna. Moja córka kupiła tam suknie "balową" na studniówkę za 120 złotych, ale ta akurat była z zeszłego roku, więc na wyprzedaży. Zobacz ich stronę, moze akurat cos Ci podejdzie. Zawsze możesz wybrać się na wycieczkę do Krakowa wink
              • yotsukaido Re: inspiracje 13.11.13, 18:07
                Twoje propozycje totalnie nie przypadły mi do gustu. I May chyba też raczej niesmile Zupełnie inna bajka, inny styl.
                May widziałam ostatnio ciekawą sukienkę simple. niestety nie mogę wkleić zdjęcia, bo odrzuca mi jako spam. Były białe i chyba miętowe. Nie wiem czy są jeszcze w jakiś innych kolorach. Z rękawkami, i taką jakby zakładką? z przodu. Taki trochę krój w kształcie litery A. Spróbuj sobie wygooglować.
                • may2004 Re: inspiracje 13.11.13, 19:08
                  Ładne te simplowe inspiracje... sprawdzę przy najbliższej okazji na żywo smile
                  • yotsukaido Re: inspiracje 21.11.13, 18:02
                    Ponieważ ślub zapowiada się ciekawiesmile dopytuję jak idą przygotowania? Sukienka wybrana?
                    • may2004 Re: inspiracje 22.11.13, 15:43
                      wczoraj obroniłam pracę magisterską, teraz jedziemy odpocząć na weekend a po weekendzie przygotowania ruszają pełną parą.
    • may2004 Re: inspiracje 13.11.13, 12:18
      Hehsmile
      widze że forum pokazało różkismile Ale dobrze, dobrze, im wiecej opini tym coś lepszego sie tu urodzi.
      1. Otóż, tak, chyba tak, nie stać mnie na wydanie 2 tys na jednorazową sukienkę, chciałabym za to mieć dobrze uszyty ciuch, który założę też czasem np do robo na jakieś wyjście (przyjęcie np.).

2. Jasne, że lizaki- serca są kiczowate i przerysowane. Ale takie słodkie wink A Walentynki nie są? Skoro ślub w Walentynki, to chciałam nawiązać tematycznie do tego "święta", które nota bene, będę obchodzić chyba pierwszy raz w życiu, bo ja już starej daty jestem.

3. Muszę Was rozczarować dziewczyny. Niestety, dla trwałości związku nie ma to znaczenia, czy wydacie dużo kasy na suknię ślubną, czy mało. Otóż, na moim poprzednim ślubie (tak , tak wyszło szydło z worka!), byłam ubrana bardzo na bogato, suknia biała z jedwabiu, 3 metrowy welon, wtedy obowiązywały jeszcze rękawiczki długie. I co? I malżeństwo mi sie rozpadło, za co oczywiście nie obiniam strojnej sukni, tylko siebie i swoje podejście do małzeństwa, pt. to się najwyżej rozwiodę. Teraz nie mam zamiaru sie rozwodzić, ale suknie chce skromniejszą.
      Bo moze i ja już jestem skromniejsza?

4. Oczywiście bez przymiarek nie da rady! Zaraz po egz magisterskim ( 21 istopada!) napadne na wszystkie sklepy i poprzymierzam co się da.

5. Suknia od Piekut, która wkleiłam, pięknie robi mi talię, której jakoś nie ma po dwójce dzieci (ale pracuję nad tym!), jednakże ja sie czuję w niej jak przebrana. Lubię sukienki klasyczne, - klepsydry i takie na mnie lubi mój PM, ale... wszystkie panie w salonach ślubnych mi odradzały, gdyż to podobno niemodne i mało eleganckie. Co Wy o tym myślicie?
      • kwieciemzmalowane Re: inspiracje 13.11.13, 16:25
        Zupełnie przestaję Cię rozumieć. Co ma piernik do wiatraka? Nikogo nie interesuje, czy to Twój pierwszy, czy dziesiąty ślub. Zadałaś pytanie i ludzie starają się odpowiedzieć tak jak potrafią najlepiej. Nikt tez nie twierdzi, że musisz mieć sukienkę za 2 tys. Jednak naszym zdaniem(( przepraszam, przynajmniej moje zdanie jest takie), ze w tym dniu powinno się wyglądać wyjątkowo. Nikt nawet nie sugerował, ze masz mieć suknie z welonem. Zresztą suknie, które załączyłam były "wizytowe" i jak mi się wydawało w stylu tej pierwszej. Suknia nie ma wpływu na długość i powodzenie w małżeństwie ( jak zresztą zauważyłaś), skoro uważasz, że będziesz lepiej się czuła w wełnianej sukience w stylu pani doradcy z banku, to ok. Kup taką. Na pewno także nie ma znaczenia ile wydamy kasy, ale jak. Bo to właśnie ten dzień będziemy wspominać zawsze. Bez względu jak zakończy się związek. Jeżeli dobrze, to tym bardziej będziemy go rozpamiętywać. Nadal jednak nie potrafię zrozumieć po co pytasz o opinie, skoro wiesz lepiej.
        • may2004 Re: inspiracje 13.11.13, 17:44
          Przepraszam, nie chciałam się wydać zarozumiała
          Dla mnie wyjatkowo to dla z klasą, prosto, bez satyny, świecidełek i tiulów.
          Przekonałam się z wiekiem, że na mnie( podkreślam, na mnie), najprostsze rzeczy robią najwieksze wrażenie. Mam klasyczną urodę, lecz bardzo duży biust, więc epatownie przezroczystościami albo błyszczące materiały dadzą efekt tandety.
          Im prościej, tym lepiej.
          To, co musi robić różnicę, to jakość. Jakość materiału, perfekcyjny krój. Tego szukam, stąd moje pytania.
          Nie złoście sie już, ja chce po prostu wyjątkowo dobrze wyglądać ( jak każda PM)

• pm220 Re: Walentynkowy ślub May 25.11.13, 09:42
      Mam do Ciebie pytanie. W jakim miescie bierzecie ślub? Ja 14 luty w Szczecinie.
      Sala ślubów jest …… Sa gusta i guściki więc nie opiszę jej z grzeczności. Szukam kogoś ze Szczecina kto w tym dniu bierze ślub. Może wspólnie ozdobimy salę. Będzie i taniej i ładniej.
      Co do sukienek to wszystkie są śliczne i w stylu w jakim ja szukam smile
      Pozdrawiam
      pm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka