Dodaj do ulubionych

Panna młoda w okularach :(

27.09.05, 14:14
dziewczyny pomóżcie sad nigdzie jeszcze nie widziałam, żeby panna młoda w
okularach szła do ślubu sad zwłaszcza że mam welon i ślub jest kościelny i w
ogóle, a okulary duże i w czarnych mocnych oprawkach, będę wyglądać jak jakaś
feministyczna sucz sad((( bez okularów nic nie widzę, znaczy sie widzę, ale na
ślubie wolałabym wujka edka z kuzynką jolą nie pomylić sad(((( da się osobie
kompletnie do tego nieprzyzwyczajonej i nienauczonej na jeden dzień soczewki
kontaktowe założyć, czy mogę o tym zapomnieć? a może któraś z Was szła jednak
do ślubu w okularach?
Obserwuj wątek
    • asiulka555 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 14:22
      bylam w kwietniu na slubie, na ktorym panna mloda miala okulary i wygladala
      slicznie, w niczym one nie przeszkadzaly, mysle ze dziwnie wygladalaby bez
      okularow, bo kazdy przyzwyczail sie do niej wlasnie w okularach
    • kwiatlotosu1 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 14:22
      www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=31804&postdays=0&postorder=asc&start=210
      • magdary Re: Panna młoda w okularach :( 01.10.05, 20:01
        a na drugi raz to bardzo proszę się spytać czy mozńa posługiwać się cudzymi
        zdjęciami.
    • askiem Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 14:23
      Jeżeli okulary są duże i masywne - zainwestuj w nowe, lub zmień oprawki.
      Przecież później będziesz mogła je również nosić.
      Nie uważam żeby panna młoda źle wyglądała w okularach.
      Pozdrawiam.
      • karol_ka66 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 19:58
        ja za trzy dni ( w sobotę) ide do ślubu w okularach, na codzień chodz także w
        mocnych oprawkach (ciemnych), więc sama miałam ten problem, ale go
        rozwiązałam...kupiłam sobie delikatniejsze (trochę...) okulary w oprawkach w
        kolorze zbliżonym do dodatków (u mnie brąz), są bardziej eleganckie i spokojne,
        ale też fajne i z charakterem i cieszę sie , że będę miała teraz drugą parę i
        mogę sobie zmieniać okularki zależni od okazji...myślę, ze to niezły pomysł- u
        mnie soczewki odpadały z różnych powodów, ale przede wszystkim dlatego, że czuje
        się okularnicą!Acha- zapomniałam dodać- mam dość prostą, nietpowo ślubną kieckę
        i bez welonu, ale myślę, że okulary mozna dobrać d wszystkiego, jest tyle
        fajowych oprawek..............
    • inezz_a Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 14:25
      Co prawda ja nie szłam do ślubu, ani się do niego nie przygotowuję, jednakże
      noszę i okulary i soczewki. Pierwsze pytanie: kiedy ślub? bo soczewki to
      kwestia kilku dni i juz sie przywyczaisz albo i nie. Radzę wybrać się do
      okulisty i poprosić o dobranie. Z reguły okulista proponuje ci jakies soczewki
      (dostajesz gratisową parę i zakładasz na miejscu. Jeśli są problemy z oczami
      idziesz jeszcze raz i dostajesz kolejną parę innego producenta lub innego
      rodzaju i tak aż do skutku. Ja polecam na takie intensywne noce jak weselna
      soczewki jednodniowe, sa one bardzo nawodnione i miękkie.
      • amicity11 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 14:52
        zgadzam się z inezz_a - zależy jak dużo masz czasu żeby się przyzwyczaić do
        soczewek, bo jak slub jest np. jutro i chcesz pierwszy raz od razu w soczewkach
        pójśc to nie radzę smile))) i inezz_a ma racje - na całą noc jak masz soczewki
        założyć to polecam jednorazowe mięciuchne, z płynem nawilżającym albo soczewki
        o2optix - bo w tych nie bolą oczy nawet jak jest dym papierosowy. ALe tak po
        prawdzie to nie uważam, żeby okulary brzydko wyglądały z welonem.

Chociaż jak założysz soczewki to nie będziesz już chciała w ogóle okularów
        nosić nigdy więcej tongue_outPP smile
    • dorcik_wk Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 15:21
      Ja szłam do ślubu w okularach - zobacz
      www.infoslub.pl (Dorota i Sylwester)
    • olik35 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 15:35
      Hej, ja nosze na zmiane raz okulary, raz soczewki-zalezy od humoru. na swoim
      slubie mialam soczewki. Pamietajac moje poczatki z soczewkami radze ci zaczac
      miesiac wczesniej zebys sie wprawila w ich zakladaniu (sciaganie idzie
      latwiej).Idz do specjalistycznego salonu, gdzie nie tylko Ci je odpowiednio
      dobiora, ale tez naucza sciagac, zakladac i przecwicza to z toba. Ja wlasciwie
      umialam je zakladac juz po tygodniu, tylko ze troche dlugo mi to trwalo (ok. 20
      min). Teraz to kwestia 1-2 minut. Prawdopodobnie w dzien slubu bedziesz
      poddenerwowana wiec radze przecwiczyc wczesniej. Aha, moja rada-zaloz je przed
      zrobieniem makijazu i uprzedz o tym makijazystke, zeby nie sypnela ci cieniem
      do srodka oka. jesli jednak to soe zdazy, to sciagnij soczewki, przeczysc je
      specjalnym plynem i zaloz znowu.
    • dakota77 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 15:44
      ja bylam do slubu w okularach. Dobrze sie w nich czuje, aldnie wygladam i nie
      widzialam powodu, by na te okazje zmieniac je na soczewki. inna rzecz, ze mam
      okulary bezoprawkowe, ktorych prawie nie widac na twarzy. Moze zmien oprawki na
      delikatniejsze?
    • mandragoora Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 15:55
      o Boże - ile odpowiedzi!!! smile dzieki za rady! ślub jest w grudniu (tak sobie
      wymarzyłam, a co smile jestem w amoku z przygotowaniami!
      - myślałam, że tylko mogę takie soczewki na jeden raz kupić - jedną parę tylko
      na ślub, ale skoro mówicie, że razczej trzeba sie nauczyć, to może po prostu
      się przejde do okulisty (to u okulisty się kupuje czy w aptece czy jak?)

dzięki za fotki z okularami - rzeczywiście wygląda to fajnie i w razie jakby mi
      sie z tymi soczewkami nie udało, to założę okulary, tylko te moje oprawki....
      sama sobie zrobiłam taką krzywdę z oprawkami które pasują tylko do jednego
      rodzaju stylu ubierania się. A teraz tyle wydatków, że jak sobie pomyślę o
      jakichś 400 zeta na okulary to mi się niedobrze robi, a ciężko znaleść taniej
      ładne.

• twitti Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 17:03
        Ja nosze soczewki od ok. pol roku!na poczatku balam sie isc i wkladania ale juz
        za drugim razem dobrze poszlosmile no prawie, ale od samego poczatku czulam sie
        super komfortowo!na prawde nie zaluje ze sprobowalamsmileteraz juz w ogole nie
        nosze okularow,bo po prostu ich nie lubie!
        Polecam isc do vision express i poprosic o soczewki jednodniowe (ja je nosze).
        Sa moze drozsze ale za to jak wypadnie to mozna zawsze miec w torebce zapasowe
        pudeleczkosmile
        Wszystkim zatwardzialym "okularnicom" smile polecam sprobowac soczewki, zeby moc
        wybrac dla siebie to co wygodniejszesmile albo okulary albo soczewkismile
    • hanka2501 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 18:25
      Ja byłam w okularach i chyba nie wyglądałam żle. Zdjęcia Ci wyśle na gazetowego
      maila. Ocenisz sama smile
    • magdary Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 21:10
      na codzień chodzę w okularach i nawet do głowy mi nie przyszło, żeby w dniu
      ślubu męczyć się z soczekwami które bardzo źle znosze.
      Jak chcesz mogę Ci wyslac swoje zdjęcia smile swieże bo ślub ledwie tydzien temu
      byl smile
    • amarandyna Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 22:08
      Da się. Soczewki noszę od 17 lat, pierwszą parę okulista nałożył mi na oczy i
      poszłam w świat, nic mi się nie stało po całym dniu noszenia. Idź do dobrego
      okulisty, niech Ci dobierze soczewki. Teraz nawet są jednodniowe.
    • sylka23 Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 22:20
      Witam mlode pannywinki mezatkiwinkJa mam swoj slub za tydzien(8.10),mam spora wade
      wzroku i bez okularkow rowniez wiele bym nie zdzialala.Jednak 2 tyg.temu
      poszlam do lekarza,zbadalam oczka,i zakupilam soczewki hydrożelowe,ktore
      zdejmuje sie na noc.Jedna para wystarcza na ok.2-3 tyg.Od lekarza dostalam
      oczywiscie jedna pare gratis,plus 3 zakupione pary.Przyznam,ze jak ze wszystkim
      to kwestia wprawy i doswiadczenia.Zakladanie i zdejmowanie,podobnie jak samo
      noszenie mam juz niezle opanowane,sa bardzo wygodne owszem.I teraz
      przygotowujac sie do wesela,jednego dnia zakladam soczewki,drugiego
      okularki.Jednak mimo wszystko obstaje przy okularkach.Oczywiscie do slubu pojde
      w soczewkach(bo z ta mysla je zakupilam,zeby bylo wygodniej),jednak na
      poprawiny nosze sie z zamiarem zalozenia na nos okularkowwinkA to dlatego,ze
      oprocz faktu,iz wszyscy sa przyzwyczajeni do takiego wizerunku to i tak bardzo
      ladnie w nich wygladam,sa twarzowe,nowoczesne,z dosyc grubymi,granatowymi
      oprawkami,ale naprawde bardzo je lubie i nie mam absolutnie zadnych kompleksow
      z tego powodu.Nie wiedze jednak powodu,zeby do slubu nie isc w okularkach.Poza
      tym nie to jest chyba najwazniejsze w tym wszystkim...Pozdrawiam goraco i zycze
      szczesciawink
    • yskyerka Re: Panna młoda w okularach :( 27.09.05, 22:26
      Są też takie soczewki, których się nie zdejmuje przez cały tydzień albo nawet
      miesiąc. Możesz poprosić, żeby ci je w salonie pomogli założyć, dostaniesz
      krople nawilżające, a w dniu ślubu nie będziesz się musiała martwić, czy uda ci
      się je założyć, czy nie zgubisz, nie rozerwiesz itp.
      • lulu20 Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 10:58
        e tam, w takich to by mi chyba oczy sie zasuszyly... nosialas takie?

Ja polecam wyprobowanie soczewek, nosze je od wielu lat, a byly dla mnie
        odkryciem absolutnie fantastycznym, bo okularach przezywam meki piekielne.
        Teraz prawie juz nie pamieatm jakim jestem śleptakiem! Moze slub bedzie dobrym
        pretekstem dla wyprobowania tego "wynalazku wink ?
        Ale tak jak dziweczyny mowia, oko potrzebuje czasu na przyzwyczjenie sie do
        ciala obcego ...
        • lulu20 Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 10:58
          ... a jak Ci sie nie spodobaja, to w okularach tez bedzie dobrze!
        • ulana76 Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 12:01
          no co ty! nic nie wysycha! są bardzo wygodne. Ja miałam kilka razy już soczewki
          na cały miesiąc bez zdejmowania – nazywają się Night&Day, są super, w ogóle ich
          się nie czuje, rano tylko krople się zakrapla – nic nie wysycha, to tak, jakbyś
          w ogóle nie miała soczewek, jakby wzrok przywrócili. Ale oczywiście są droższe
          niż zwykłe sad Teraz mam nieco tańsze tej samej firmy - o2optix, te się zdejmuje
          na noc, ale też na upartego można w nich przespać/przebalować noc, bo tlen
          przepuszczają odpowiednią ilośc do oka, wiec polecam jak się na imprezę idzie.
          • lulu20 Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 12:29
            Ja jak zasne w soczewkach to mam rano suche oczy, bola i wszystko widze jak
            przez mgle. A ile kosztuja? Moze je wyprobuje?
            • ulana76 Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 12:48
              no bo w takich zwykłych to broń Cie Panie Boże spać!! można sobie krzywde
              zrobić w oko! Night&Day sa specjalne do tego, w nocy jak masz zamnknięte oko to
              teżoddychają, ale kosztują też specjalnie, bo ok: 250 zeta za 6 szt. sad ALe
              o2optix są jakoś za 130 i też ok. tydzień można bez zdejmowania na noc je nosić
              (ale aż tak długo mi nie zdarzyło wiec nie wiem czy to prawda)
    • natalicja Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 13:22
      Ja bede brac slub w oklurach - po tylu latach sa w zasadzie integralna częścią mniesmile A w każdym razie - skoro ja siebie bez okularów ledwo poznaję, narzeczony też, to nie będę się wygłupiać z socewkami. Przymierz cały stroj z welonem i okularami - u mnie takie coś wyglądało ok, ewentualnie zmień oprawki na delikatne. Oprócz okularów mam też krótkie włosy i ie wyglądam jak feministka w przebraniusmile. Pozdrawiam
    • pasadenka Re: Panna młoda w okularach :( 28.09.05, 16:38
      Uważam, że w okularach wygląda sie bardzo ładnie i nie ma co panikować przed
      ślubem z tego powodu. Inna rzecz - że soczewki są wygodne i ja bym już za nic
      nie chciała z nich zrezygnować, więc polecam niezależnie od ślubu.
      Natomiast ja na wesele teraz mojej siostry ciotecznej (gdzie będę świadkową wink
      zamierzam założyć sobie kolorowe soczewki - to dopiero jest odpał!!!! Tylko
      trzeba najpierw poeksperymentować z kolorami, bo nie wszystkie dobrze
      wyglądają, w niektórych są mętne oczy. Ale są takie z ciemną obwódką naokoło
      tęczówki które optycznie powiększają oko - jak się mocno jeszcze rzęsy
      wytuszuje - wygląda się jak jelonek bambi!!!
      • prima-donna Re: Panna młoda w okularach :( 29.09.05, 13:39
        hej - podałabyś dokładnie co to są za soczewki z tą obwódką? zamierzam mieć
        fiołkowe oczy - będzie ladnie do białej sukienki (sama mam nijako-niebiesko-
        szare)...
        • cynaamonka Re: Panna młoda w okularach :( 29.09.05, 16:33
          No, no, co to za soczewki z obwódką? Ja mam brązowe oczy, soczewki noszę
          zwykłę, zielone albo niebieskie,a le te z obwódką brzmią bardzo kusząco!
          • pasadenka Re: Panna młoda w okularach :( 29.09.05, 17:08
            dziewczyny podaję wam linka do tych soczewek (model freshlook dimensions), tyle
            że nieprawda, że one są tylko do jasnych tęczówek , bo na brązowych oczach też
            widać te kolory i obwódkę, kolor Pacific Blue polecam - jest cudny:

www.cibavision.pl/products/color_contacts/freshlook_dimensions.shtml
    • mandragoora MAM SOCZEWKI!!!! 01.10.05, 13:40
      Dziewczyny! Mam soczewki. Właśnie teraz w nich siedzę i jeszcze trochę kręci mi
      się w głowie smile)) czuję się jakbym miała oczy naokoło głowy!!! i w ogóle nie
      czuję ze mam coś na oku big_grin to znaczy na początku czułąm a teraz nic! tylko boję
      się że mi sie nie uda ich zdjąc ... uf jest to przeżycie jedyne w swoim rodzaju.
      U okulisty byłam dziś rano tylko się dowiedzieć co i jak i od razu dostałąm
      soczewki, normalnie czad!! po godzinie zakupów tylko miałąm sprawdzenei czy
      dobrze leżą i już. w skepie prawie że na półki wpadałam big_grin niesamowite!

w każdym razie strasznie sie cieszę, że po waszych komentach dałam się namówić
      na te soczewki już teraz smile
    • magdarynkaa do KWIATLOTOSU 1 01.10.05, 15:19
      KWIATLOTOSU 1 jak moge skontaktowac sie z Loxia? Ta dziewczyna ze zdjec?
      Jesli mozesz pomoc bede wdzieczna.
      • magdary Re: do KWIATLOTOSU 1 01.10.05, 19:44
        po prostu napisz do mnie.
        kurcze widzę że jestem tutaj sławna całkiem przypadkiem.
        to moje zdjęcia wkleiła kwiat lotosu.
        • ninjaaku Re: soczewki kontaktowe 03.10.05, 15:22
          Chciałam powiedzieć, że na takie okazje jak np ślub warto wypróbowac po prostu
          jednodniowe soczewki - ja miałam podobny problem (ślub był w czerwcu smile ) Z
          tym, że ja już od dłuższego czasu chciałam spróbowac soczewek , tylko jakoś nie
          mogłam się wybrac do lekarza - ciągłe przygotowania do ślubu plus praca
          pochłaniały całe dnie uncertain W końcu znalazlam chwile i poszłam - lekarz dał mi na
          próbę soczewki jednodniowe Dailies . Założyłam tydzień przed slubem, łatwo się
          wkładały więc i z tym sobie szybko poradziłam, zapoznałam się z soczewkowymi
          zasadami (odnośnie noszenia) i na ślubie miałam już soczewki. Musze
          powiedzieć , że te jednodniowe sprawdziły sie na tyle dobrze że do tej pory w
          nich chodzę. Mam jeszcze jedną radę - jeżeli decydujecie się zakładać soczewki
          na ślub , a wcześniej ich nie nosiłyście to wybierajcie te z większą
          przepuszczalnością tlenu, albo hydrożelowe, albo z dodatkowym nawilżeniem -
          generalnie z czymś co sprawia , że soczewkę możesz nieco dłużej nosić , a w
          dusznych pomieszczeniach i tak nie zmęczą ci się oczka. Ja tak miałam z tymi
          jednodniowymi - zdały egzamin, bo lekarz powiedział , że w sumie od wieczora do
          rana mogę mieć je na oczach, poza tym było wszystko dobrze nawet wtedy gdy
          zabawa byla już na całego!!! wink a w pomieszczeniu zrobiło się nieco duszniej i
          miejscami pojawiał się dym! smileDlatego takie warto zakładać na ten najważniejszy
          dzień w życiu smile
    • magdarynkaa Do MAGDARY 03.10.05, 15:29
      Witaj.Chcialabym z Toba porozmawiac bardziej prywatnie.Jesli masz gadugadu i
      mozesz podac numer to bedzie super.Jestem teraz w pracy,tu nie mam gg.Jak bede w
      domu, to sie odezwe.Pozdrawiam serdecznie.
      • magdary Re: Do MAGDARY 03.10.05, 15:51
        NAPISZ NA MEILA GAZETOWEGO. MAGDARY@GAZETA.PL
        TEZ GG MAM TYLKO W DOMU.
    • alfika Re: szła :) 10.10.05, 10:20
      koleżanka - byłam, widziałam, ślicznie i naturalnie
      i ja najprawdopodobniej też pójdę
      żeby mi nic nie umknęłosmile

ps. może po prostu w ostatecznej ostateczności zmień oprawki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka