maraxela 16.02.07, 19:02 robie wesele na 70 osob nie orietujecie sie ile w przyblizeniu kosztuje ciasto na taka ilosc ludzi chodzi mi bez tortu .i jak mozecie napisac ile kosztuje tort bylabym wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziashea Re: ile za ciesto 16.02.07, 19:11 Maraxela, no prooooszę. Mamy ci podac cenniki z poszczególnych cukierni za poszczególne ciasta? W jednej cukierni za blachę zapłacisz 10 zł, w innej 110. Pomoże ci to? Tort tak samo, od do. Przedziały zalezą od miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 Re: ile za ciesto 16.02.07, 20:10 nie przejmuj się kobitkami, które na forum rozładowują swoje napięcie przemiesiączkowe Mogę podać Ci tylko ilości, ceny zależą od miasta i cukierni, i rodzaju ciast.... a tu warto podzwonić, bo nawet w jednej miejscowości ceny mogą sie różnić nawet o 200%. W dwóch wrocławskich cukierniach chcieli za 5kg po 350PLN, a znalazłam cukiernię, która za torta w takim samym standardzie chciała tylko 150PLN. Im bardziej wyszukany, tym mniej oferentów i ceny idą w górę. TORT - po 10dkg na osobę wystarczy, jak ma być podany późno to nawet 6dkg. Ciasta - duża blacha na 10 osób. Jeśli planujecie rodać trochę ciasta gościom, to jakieś 20% więcej potrzeba. Ciasto pieczone własnym sumptem (mama, siostry, ciocie, wujowie, przjaciółki) to około 50% oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: ile za ciesto 16.02.07, 20:16 wlasnie mam mozliwosc zakupu ciasta u kobiety, ktora piecze w domu ,dlatego pytam jakie wy koszty ponosicie?.nie proszę o cenniki cukierni tylko o orietacyjne sumy jakie wy za to pozniesliscie.dziekuje bardzo mi pomoglas Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: ile za ciesto 16.02.07, 20:17 znalazlam kobiete ktora piecze za 30 zl blache ciasta w tym juz sa wliczone produkty wiec mysle ze to bardzo tanio.chce pojechac w podroz poslubna i musze troche pieniązkow zaoszczedzic gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa175 Re: ile za ciesto 16.02.07, 22:22 my za cisto na 70 osob +tort zaplacilismy 650 zl,ale wszystkiego zostalo,aha i byly w to wliczone tez paczki dla gosci Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: ile za ciesto 16.02.07, 22:29 Poprosz moze o kilka kawłaków do sprobowania, chyba ze znasz juz wypieki tej kobiety. Cena zachęcająca. Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: ile za ciesto 16.02.07, 22:28 > Mogę podać Ci tylko ilości, ceny zależą od miasta i cukierni, i rodzaju > ciast.... a tu warto podzwonić, bo nawet w jednej miejscowości ceny mogą sie > różnić nawet o 200%. Bystra, dokładnie to samo andziashea napisała. > nie przejmuj się kobitkami, które na forum rozładowują swoje napięcie > przemiesiączkowe A tego rodzaju komentarze swiadczą o problemach, o ktorych wspominasz. Odpowiedz Link Zgłoś