Dodaj do ulubionych

Do Inkageo!!!

01.03.07, 14:21
Hej czy widziałaś że na allegro jest nasza suknia do sprzedania???
www.allegro.pl/item171156603_suknia_slubna_pronovias_obelix_z_trenem_etola_.html
może by tak od nich ściągnąć zdjęcia?? Ja nie chce do nich pisać bo mój Ł cały
czas siedzi na kompie i nie chcę żeby ją widziałsmile
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 14:25
      Hejsmile Właśnie do nich napisałamsmile
    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 14:26
      Pomyślą, że jakaś wariatka, ledwo wystawili aukcję, a ja już ich zasypałam
      pytaniami o podpięcie trenu i fotkismile Ciekawe jaka jest cena minimalna..
      Dobrze, że to nie mój rozmiar...
      • karhar Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 14:34
        ciekawe czy Ci prześlą fotkismile jak coś będziesz miała to daj znać muszę coś
        wykombinować żeby te fotki zobaczyć i od razu wykasować żeby mój Ł ich nie
        znalazłsmile)
        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 14:37
          Najwyżej wrzucę na imageshack i wyślę Ci linki na gazetowegosmile
          • karhar Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 17:52
            i co jeszcze się nie odezwali??
            • inkageo Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 18:04
              Niesad Zaglądam do poczty co pięc minut i nawet skrzynkę wysprzatałam w
              oczekiwaniu na wielkie zdjęciawinkwinkwink
              • karhar Re: Do Inkageo!!! 01.03.07, 22:39
                hej odbierz pocztę coś Ci przesłałam pewnie się ucieszyszsmile)
                • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 08:24
                  Hejsmile Dziękismile Dlaczego tak wcześnie wczoraj poszłam spać...wink Też dostałam od
                  nich maila, ale chyba nie przeczytali treści mojego, bo wysłali mi standardową
                  formułkę dla kupującegowink Nie odpowiedzieli na pytania o tren i wygodę..sad
                  • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 10:04
                    a co powiesz na suknię??? ja myślę że rozmiar 34 będzie trochę lepiej wyglądałsmile
                    małe jest pięknesmile)kurcze oglądam te zdjęcia i już sama nie wiem jaki jest kolor
                    tej sukni. zamówiłam buty ecri bo ponoć białe biłyby po oczach a teraz wydaje mi
                    się że muszą być białe. Zaraz będę dzwonić i zmieniać kolor, mam nadzieję że na
                    dobryuncertain ten kawałek materiału który dostałam też ma inny kolor, ale pewnie leżał
                    tam u nich trochę i zdążył zmienić trochę odcień. Ta dziewczyna też ma białe buty.
                    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 10:17
                      Hejsmile Ta dziewczyna pisze na aukcji, że kolor to biała perła, więc ona nie
                      miała Ivory.. Nie bardzo podobają mi się fotki.. Suknia to biała plama, kiepska
                      fryzura i okropne rękawiczki.. Pocieszam się, że ja lepiej wyglądałam.. I
                      niezbyt dobrze wyglądają guziczki do podpięcia trenu na wstążce, ciągną ją w
                      dół.. Ajajajaj..
                      • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 10:47
                        ja zamówiłam kolor dokładnie na zamówieniu mam napisane krem więc to chyba
                        będzie ten sam kolor. Zdjęcia nie są dobrze zrobione może przez kogoś z rodziny.
                        A co do fryzury i rękawiczek to też mi się nie podobająsmile ja mam długie proste
                        włosy więc będę miała zupełnie inną fryzurę ale jeszcze nie wiem jaką i będę
                        miała ten długi welon. A Ty?? Będziesz miała welon?? Rozumiem, że Ty wybrałaś
                        kolor sukni taki jak na zdjęciu Madonny???
                        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 11:01
                          Też mam na zamówieniu krem czyli ivory (kość słoniowa), ale biały też był
                          dostępny. Ja podobnie jak Ty planuję długi welon mgiełkę, ale buty i dodatki
                          złote. Bukiet kremowo - zielony ze storczyków cymbidium i chyba różsmile
                          • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 12:19
                            no to mamy taki sam kolor jak ta laska na zdjęciu?? bo są tylko dwa kolory tej
                            sukni kremowy i ecru. Ja rozumiem, że ona ma kremowy czyli ten co ja. Bo jeżeli
                            ona będzie taka jak na zdjęciu to wtedy muszę zmienić kolor butów bo te co
                            zamówiłam będą za ciemne. Ja chciałam taki kolor jaki przymierzałam w Krakowie a
                            to była kremowy prawda???
                            • dlamoniczki Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 12:23
                              Cześć! A czy możecie mi przesłać (foreward) tego maila za zdjęciami? Chętnie
                              rzucę na nie okiem. Dziękuję z górysmile
                              • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 13:15
                                nie mogłam wytrzymać, tak już zamieszałam z tymi kolorami, że już nic z tego
                                nie wiem. Dlatego zadzwoniłam do madonny i zapytałam czy kolor krem to jest ta
                                wersja jaśniejsza czy ciemniejsza. Tak więc krem to jest wersja jaśniejsza czyli
                                kolor taki jak ma ta dziewczyna na zdjęciu. Pytałam się jaki kolor butów będzie
                                do tego pasował czy białe czy ciemniejsze i pani powiedziała, że na pewno nie
                                białe, zatem zostawiam te które zamówiłam czyli kolor ecru. Nie wiem dlaczego ta
                                suknia wyszła taka bardzo biała na tych zdjęciach. Bo gdyby to był taki kolor
                                jak na zdjęciu to białe buty byłyby ok. Ale ufam paniom z Madonny i zostawiam
                                ecru, mam nadzieję że dobrze robięsmile zresztą to będą tylko buty na zmianę tak
                                żebym mogła spokojnie przetańczyć cała noc. W maju chyba dokupię 2 parę do
                                kościoła ale kompletnie nie wiem jaki kolorsmile ja nie mogę dobierać dodatków w
                                złocie bo mamy obrączki z białego złota i kolczyki też w tej tonacjismile ach jedna
                                suknia a tyle problemówsmile)
                                • dlamoniczki Re:Karhar!!! 02.03.07, 13:58
                                  Dziękuję bardzo!Zdjęcia odebrałam i pooglądałam. Suknia rzeczywiście piękna.
                                  Myślę, że jeśli zdjęcia będą wykonywane przez profesjonalnego fotografa, to nie
                                  będzie wyglądała jak "biała plama". Gratuluję świetnego wyboru - ja na razie się
                                  rozglądam, aby po sezonie ślubnym odkupić sukienkę, więc być może jeszcze się
                                  spotkamysmile
                                  • mary_popins Do dlamoniczki 03.03.07, 18:41
                                    Skoro slub w 2008r. to zapraszam na forum " Slub z 2008 roku" Troche juz nas tam
                                    jest.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45860
                                    Do szczesliwych posiadaczek sukni obelix- jaką cene ma to cudo?
                                    • inkageo Re: Do dlamoniczki 03.03.07, 19:03
                                      Ceny są różne, w przedsprzedaży kosztowała 3490 zł, w styczniu w Madonnie już
                                      3790 zł, a ja kupiłam we Flossmannie za 3650smile
                                    • dlamoniczki Re: Do dlamoniczki 03.03.07, 23:22
                                      Dziękuję za zaproszenie, ja też już tam jestemsmilesmilesmile Chociaż jak na razie rzadko
                                      wpadam, więc może dlatego mnie nie widać. Ale informowanie o forum Ślub 2008 i
                                      zapraszanie tam to dobra strategia, gdyż zauważyłam, że jest tam stała ekipa,
                                      natomiast brak "świeżej krwi". Zdradzę tak trochę, iż w tym tygodniu doszliśmy
                                      do wniosku, iż nie chcemy tak długo czekać na ślub, więc rozpoznajemy teren pod
                                      kątem zorganizowania wesela w 2007 roku . A to oznacza, iż odbywałoby się to
                                      pewnie już nie w sobotę, tylko w tygodniu. Ale nawet jeśli by tak było, to i tak
                                      chętnie będę tam zaglądać. Pozdrowienia jak słońce gorące.
                                • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:08
                                  O matko!!! Ja myślałam że krem to najciemniejszy.... A najjaśniejszy to biel....
                                  (myslałam że są dwie opcje - white i ivory). Jaki my w końcu mierzyłyśmy bo
                                  teraz to ja juz nie wiem co zamówiłam...sad Ja chce taki jak mierzyłam...sad Nie
                                  chcę zbyt jasnegosad
                                  • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:10
                                    Karhar, zapytaj jaki kolor my mierzyłyśmy... On był ładny, ale wcale nie był
                                    taki jasny i właśnie taki mi się podobał... W jaśniutkich wyglądam okropnie...sad
                                    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:21
                                      Ta dziewczyna ma w opisie aukcji napisane "biel perłowa", czyli biel... Jak
                                      miałam kupować na ebayu to były dwa odcienie do wyboru - white i ivory, więc
                                      zakładam, że na aukcji jest biała, a my zamówiłyśmy ivory czyli krem i to jest
                                      ten odcień, który mierzyłyśmy... Taką mam nadziejęsmile
                                      • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:41
                                        ja zamówiłam taki kolor jaki mierzyłam w Krakowskiej Madonnie i to jest ta
                                        jaśniejsza czyli nazywana różnie np. perła, krem, śmietanka. Ta ciemniejsza to
                                        jest chyba taki kolor jak na stronie madonny. Ta laska napisała że to biała
                                        perła, bo jak już pisałam różnie nazywają ten kolor. Tej sukni nie ma w kolorze
                                        białym czytaj zupełnie białym. Wydaje mi się, że wszystkie koronkowe suknie z
                                        pronoavias mają taki właśnie odcień. To nie jest biel ani ecru dlatego tak
                                        ciężko określić ten kolor. Suknia na zdjęciach wygląda jak biała ale jak
                                        przyłożysz do np śnieżno białej koszuli widać różnicę. Tak samo jest z kawałkiem
                                        materiału, który dostałam w Madonnie. Niby biały ale jak przyłożę do białego to
                                        jest różnica ale ecru to też nie jestsmile Myślę że mamy ten sam kolor i ta
                                        dziewczyna na zdjęciu też ma ten sam tylko tak jasno wyszedł na
                                        nieprofesjonalnych zdjęciach.
                                        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:52
                                          Wiesz ja mierzyłam we Flossmannie suknie Pronovias w trzech odcieniach - bieli
                                          (model Orange z takiej samej koronki tylko serio białej), Lornę - właśnie niby
                                          w tym kremie chyba i Oasis - już wyraźnie ciemniejszą i taką żółtawą, ale z
                                          innej koronki niż nasza..
                                          • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:55
                                            no ja zamówiłam taki kolor jak wkleiłaś zdjęcia lorny i to jest ten cały kremsmile
                                            • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 15:03
                                              Ale namieszałyśmysmilesmile Jak patrzę na moje zdjęcie w Lornie i na zdjęcia tej
                                              dziewczyny w naszej sukni to nie chce mi się wierzyć, że to ten sam
                                              odcień..smilesmile W Krakowie było bardzo ciemno w tej przymierzalni i suknia
                                              wydawała mi się typowym ecru, wyglądała bardzo ładniesmile Raczej mierzyłyśmy tą
                                              samą suknię, chyba w ciągu kilku miesięcy jej nie wymienili.. Zaskoczona
                                              jestem, że jest dostępny jeszcze ciemniejszy odcień..może byłby ładniejszy..
                                              A zobacz kolor na tym zdjęciu..to wszystko to obróbka..
                                              img295.imageshack.us/my.php?image=pronoviasobelixkw2.jpg
                                              • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 15:16
                                                mnie się wydaje, że kolor na tym właśnie zdjęciu to jest kość słoniowa,a my mamy
                                                jaśniejszą czyli perłową. Np na tym zdjęciu laska pisze że to jest ecru a dla
                                                mnie to jest śmietanka czy np kremsmile)
                                                www.allegro.pl/item170217830_nowa_suknia_slubna_swiatowej_kolekcji_pronovias.html
                                                • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 15:19
                                                  wydaje mi się, że kolor naszej sukni jest taki sam jak kolor modelu Indiasmile
                                                  www.allegro.pl/item169103974_suknia_slubna_india_pronovias.html
                                                • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 15:22
                                                  Ivory po polsku oznacza kość słoniową i ja właśnie taki odcień chciałamsad Nie
                                                  taki jasny jak Indii...sad W przymierzalni ta suknia wydawała mi się całkiem
                                                  ciemna..
                                                  • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 15:40
                                                    A zerknij na fotkę w Ślubie jak z bajki, fajny odcień tam jest. Jak przykładam
                                                    do zdjęcia Obelixa zdjęcie sukni Zienia w wcześniejszej strony to nasza przy
                                                    niej wygląda super, nie jest tak rażąco białawink
                                                  • karhar Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 15:50
                                                    bo nasza właśnie nie jest rażąco biała, ale to też nie jest ecru. India też nie
                                                    jest biała tylko perłowa, a zresztą pożyjemy zobaczymysmile)
    • andziashea Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:41
      Inko, sprawdź pocztę.
      • inkageo Re: Do Inkageo!!! 02.03.07, 14:53
        Dziękismile
    • inkageo Do Karhar:) 03.03.07, 16:15
      Dostałaś te fotki z pleneru? Ja niesad
      • karhar Re: Do Karhar:) 03.03.07, 21:52
        nie dostałam bo nie prosiłam o nie. Zresztą oni ich chyba jeszcze nie mają.
        Napisali mi że na razie mają tylko te. A Ty prosiłaś o inne?? Jak będziesz coś
        miała to daj znać, może te plenerowe będą lepsze, tzn nie będzie efektu białej
        plamysmile
        • inkageo Re: Do Karhar:) 03.03.07, 22:04
          Napisali, że jeżeli będę nadal zainteresowana to prześlą fotki z pleneru, ale
          mają je w innym kompie. Odpisałam jeszcze raz, że zamówiłam tą suknię i będę
          długo na nią czekać, więc chętnie obejrzę fotki i zapytałam jeszcze raz o tren,
          czy było wygodnie itp, ale nie ma odpowiedzi..
          • karhar Re: Do Karhar:) 03.03.07, 23:26
            wiesz co ja myślę, że jeżeli nie jesteś zainteresowana kupnem to oni Ci nie
            przyślą foteksad spróbuję do nich napisać, udam że chce ją kupić, może coś
            jeszcze prześląsmile
            • inkageo Re: Do Karhar:) 04.03.07, 11:05
              Liczyłam, że to sympatyczna osoba i nam pomożesad Może Tobie się udasmile A jutro
              jednak zadzwonię do salonu zapytać o te odcienie, bo ciągle mnie to męczy..wink
    • inkageo Tort:) 04.03.07, 16:36
      Hejsmile
      Karhar zobacz jaki tort znalazłam, inspirowany naszą sukniąsmile
      img260.imageshack.us/my.php?image=rcbowsqn2.jpg
      • karhar Re: Tort:) 04.03.07, 20:50
        napisałam do nich ale na razie zero odpowiedzisad tort fajnysmile ja jeszcze nie
        wiem jaki tort będziemy mieli, może coś takiego albo np tort w kształcie
        prezentów? nie wpadł mi jeszcze żaden w okosad(
        • inkageo Re: Tort:) 04.03.07, 20:57
          Ja przeglądam grafikę w googlu i niektóre są super... Ale kto mi tu taki zrobiwink
    • inkageo Kolor:) 05.03.07, 10:31
      Hejsmile Zadzwoniłam do Flossmanna, panie sprawdziły i powiedziały że na sto
      procent są dwa odcienie - white czyli biały i ivory czyli krem. Nie ma
      ciemniejszego.. Co za chaos informacyjnywink
      • karhar Re: Kolor:) 05.03.07, 11:44
        kurcze a mnie w madonnie powiedziały, że krem to ten jaśniejszy kolor. Ja już
        nic z tego nie wiemsad( Chyba, że w różnych salonach różnie nazywają kolory, np w
        Madonnie krem to jaśniejszy a u Ciebie to ciemniejszy. Zobaczymy jak pojadę na
        przymiarkę ale to będzie za jakieś 2 miesiące. Może zamówiłyśmy inne kolory a w
        różnych salonach nazywają je tak samosmile Ja chcę taki kolor jaki mierzyłam w
        Krakowskiej Madonnie i Ty chyba też taki chcesz???
        • inkageo Re: Kolor:) 05.03.07, 11:50
          Wiesz oni mają takie tabelki z rozmiarówką i gamą kolorystyczną i tym muszą się
          kierować.. Nie wydaje mi się, żeby na biały mówiły krem i odwrotnie.. Jak
          mierzyłam suknię w Madonnie to pani nazywała ją ivorysmile Moja wersja jest taka,
          że my zamówiłyśmy krem czyli ciemniejszą od bielismile Więcej odcieni Obelixa nie
          masmile Mamy tą samą na pewno i tą samą mierzyłyśmysmile
        • inkageo Re: Kolor:) 05.03.07, 11:53
          A pani w Madonnie sprawdziła te odcienie czy mówiła z pamięci? Mają tam tyle
          sukni, że może jej się zwyczajnie pomyliło..
          • karhar Re: Kolor:) 05.03.07, 13:41
            ja już nic z tego nie wiemsad( ja zamówiłam dokładnie taki kolor jaki mierzyłam
            w Madonnie, napisali krem. A jak dzwoniłam to zapytałam się czy krem to ten
            jaśniejszy kolor czy ciemniejszy i powiedzieli mi, że jaśniejszy!! Ja nie chcę
            białej sukni ale też nie chcę ecru. Dostałam kawałek materiału i on właśnie taki
            jest niby biały ale trochę ciemniejszy a jaśniejszy niż ecru. Myślę, że
            najbardziej namieszyły zdjęcia tej dziewczyny, bo tam suknia wygląda jak biała i
            teraz nie wiem czy taka jest czy tylko zdjęcia tak wyszły. Napisałm do niej ale
            mi nie odpisała. Jak będę w domu zrobię zdjęcie tego kawałka materiału razem z
            białym i ecru i prześlę Ci tą fotkęsmile)
            • inkageo Re: Kolor:) 05.03.07, 13:49
              Dobra, fajniesmile Będzie oksmile Myślę, że na pewno mamy zamówione to co
              mierzyłyśmysmile
    • faustyna80 Re: Do Inkageo!!! 05.03.07, 17:45
      hej dziewczyny,
      przegladalam strone www.pronovias.com i jakos nie natknelam sie na Wasza Obelix
      (nota bene - przesliczna)...czy to ostatnia kolekcja, mozecie mi dac namiar na
      inne suknie tej kolekcji (podobala mi sie tez Lorne, ale tez nie moge znalezcsad
      ja szukam krotniej sukienki, najlepiej takiej Obelix, ale do kolana;D dajcie
      znac, moze przyjdzie wam cos do glowy, powoli musze zaczac szukac...
      Pozdrowienia
      • inkageo Re: Do Inkageo!!! 05.03.07, 17:53
        Chyba źle przeglądasz ich stronęsmile Wejdz na:
        www.pronovias.com/
        Dla ułatwienia dajemy język angielski (lewy dolny róg)
        Teraz zakładka "2007 make yor choice"
        Kolekcja Dreams
        Strona nr 4, fotka pierwsza w trzecim rzędziesmile

Nasza suknia jest też w zakładce "2007 Briadal Collections"
        Kolekcja Dreams
        Strona 2smile

Lorny szukaj w kolekcji Why Not (2007 Make Your Choice)

Moja propozycja krótkiej sukni:
        www.suknie-slubne.pl/pl/whiteone.php?s=228
        Jak znajdę coś ciekawszego to dam znaćsmile
        • faustyna80 Re: Do Inkageo!!! 05.03.07, 17:55
          super, dziekuje ci serdecznie!!! zaraz bede szukala!!!
          • inkageo Re: Do Inkageo!!! 06.03.07, 21:07
            Hej Karharsmile Tak tu dzisiaj dużo wątków o sprzedaży sukni po ślubie, a Ty co o
            tym myślisz? Zostawiasz na pamiątkę czy sprzedajesz? Ja najchętniej bym
            zostawiła...ciągle się waham... Pewnie będę próbowała sprzedać. Ale ślub późno -
            we wrześniu, nie wiem czy uda mi się znaleźć chętną.. Na dodatek taką chudą..
            • karhar Re: Do Inkageo!!! 06.03.07, 22:18
              nie mam pojęcia co zrobię z sukniąwink pewnie spróbuję ją sprzedać a jak się nie
              uda to zostawię. Napisz mi jakie planujesz dodatki do tej sukni chodzi mi np o
              bukiet, biżuterię, buty. Jak będzie ubrany Twój narzeczony?? Ja już mam kolczyki
              i bransoletkę, kurcze nigdzie nie mogłam znaleźć takiej krótkiej żeby mi z ręki
              nie spadłasmile) ale udało się znaleźć taką z troszkę innym zapięciem. Kolczyki są
              bardzo delikatne i z cyrkoniami podobnie jak bransoletka. Na szyję nic już nie
              planuję bo chyba będzie za dużo. Mój Ł ma już garnitur, nie planujemy kamizeli
              itd tylko krawat w kolorze mojej sukni, a koszula biała. Nie mam pojęcia jaki
              bukiet wybrać ale podobają mi się takie romantyczne trochę wiszące i wiem, że
              nie może być za duży.
              • inkageo Moje inspiracje:) 06.03.07, 22:37
                To ja wklejam Ci moje inspiracjesmile
                img337.imageshack.us/my.php?image=naszwybr2bn7.jpg
                Garnitur ma być czarny, koszula w kolorze sukni, a krawat nowoczesny wesoły
                kolorowy, ma nawiązywać do bukietu czyli zieleń ze złotem albo fioletemsmile Bez
                kamizelkismile
                Obecie szukam kolczyków, nie wiem czy wybrać takie złote kropeczki z
                cyrkoniami, czy wiszące.. Na szyję nic, może coś ciekawego na rękęsmile Buty już
                mam te, których zdjęcie wkleiłam, ale nie są najwygodniejsze.. Dorwałam na
                wyprzedaży w zarze.. Albo je "rozchodzę", albo zostawię na imprezy, a na ślub
                kupię wygodniejsze. Są bardzo stabilne, ale z przodu uciskają mi palce..sad
                No i do tego wszystkiego welon i jeden zielony storczyk na wpięciu welonu we
                włosysmile Oj będę wyglądać jak choinkawink W niedzielę jedziemy mierzyć garniturysmile
                Narzeczony upatrzył sobie bardzo fajny na wystawie w Van Graafie, byliśmy tam
                tydzień temu i już ich nie ma..sad
    • inkageo Do Karhar:) 07.03.07, 15:04
      Hejsmilesmile Ale się cieszęsmilesmile Zadzwoniły dzisiaj panie z Flossmanna, dostały
      potwierdzenie zamówienia, suknia będzie już po świętachsmilesmilesmile A kiedy Twoja
      przymiarka? Wiesz już?smile
      • aga.hm Re: Do Karhar:) 07.03.07, 18:52
        Powiedz przez którą z Pań jesteś obsługiwana.
        Ja zamawiałam suknie w styczniu i nie otrzymałam takiej informacji jeszcze,
        zastanawiam się czy to nie zależy od Pani, która zajmuje się zamówieniem Twojej
        sukni ??

P.S. Pisałam też na Wrocław - ale nie mogę się doczekać odpowiedzi więc pisze
        też tu - sorry taka jestem niecierpliwa.
        • inkageo Re: Do Karhar:) 07.03.07, 18:57
          Mam wpisaną na wizytówcę Panią Alę, ale wszystkie się orientują, dzwoniłam tam
          w poniedziałek zapytać o zamówiony kolor i rozmawiałam z inną Panią, też była
          wtajemniczona i wiedziała w czym rzeczwink Nie umawiałyśmy się na telefon z
          informacją o terminie realizacji zamówienia, miały dzwonić jak suknia już
          będzie w salonie, tym milej jestem zaskoczonasmilesmilesmile
          • karhar Re: Do Karhar:) 07.03.07, 19:03
            a ja zamawiałam suknię dokładnie 31.10.06 i jeszcze jej nie masad( ale co tam
            przecież to dopiero 5 miesiąc. Suknia ma być pod koniec marca albo na początku
            kwietnia. Czyli w sumie tak jak Twojasmile Jedyny plus wcześniejszego zamówienia to
            niższa cena i welon gratis. W sumie dla mnie to nie ma znaczenia bo pierwszą
            przymiarkę i tak planuję dopiero w połowie maja. A TY kiedy chcesz mieć pierwszą
            przymiarkę???
            • inkageo Re: Do Karhar:) 07.03.07, 19:08
              Pojadę natychmiast jak tylko suknia pojawi się w saloniesmile Plan jest taki, że
              od razu ją skracamy, teraz pani krawcowa ma pewnie mniej pracysmile Zrobię sobie
              fotki i może suknię zabiorę do domusmile A dopasowanie do figury będziemy robić
              kilka tygodni przed ślubem, jak będę chudła to ostatnie dopasowanie może być
              nawet dzień-dwa przed ślubemsmile
            • aga.hm Re: Do Karhar:) 07.03.07, 19:09
              sorry za wcięcie się, ja chcę mieć na koniec maja przymiarke, moja ma być
              właśnie dopiero gdzieś w środku maja.
              Faktycznie super że zadzwoniły Panie, tak jak mówisz miła niespodzianka.
              Chyba jutro zadzwonię do nich spytać się, mam nadzieję że nie odbiorą tego że
              jestem natrętna smile
    • faustyna80 Re: Do Inkageo!!! 07.03.07, 19:27
      Hej, przeczytalam wlasnie, ze suknie bedziesz sprzedawala we wrzesniu, i ze
      chuda jestes. I tak sie moj pomysl zrodzil. Podoba mi sie ta sama sukienka, tez
      naleze do osob wyjatkowo chudych (bo szczuplych to za malo powiedziane)...wiec
      moze uda nam sie dobic targu. Moj slub bedzie w polowie pazdziernika, wiec moze
      akurat...
      Przeslij mi na priva Twoje dokladne wymiary. I oczekiwanie dot. ceny.
      Pozdrawiam
      • inkageo Re: Do Inkageo!!! 07.03.07, 19:32
        Hejsmile 86-61-92 (tak mnie zmierzyła pani w salonie, jak sama mierzyłam się w
        pasie to wychodziło mi 63..), wzrost 167 + 8 cm obcassmile Myślę, że połowa ceny
        sklepowej będzie ok. Jak jestem "za gruba" to może suknia Karhar będzie lepiej
        pasowaławink
    • faustyna80 Re: Do Inkageo!!! 07.03.07, 19:39
      Hej, troszeczke jestes tylko "grubsza" niz ja, ale niewiele. Wzrost ten sam.
      Waga pewnie tez w okolicach 43-45 kilo. ja ten caly slubny stres mam jeszcze
      przed soba (wiec moze mi sie uda jeszcze cos zrzucicbig_grin, a i do slubu jeszcze
      daleko (slub "tylko" cywilny). Jestem obecnie w Hiszpanii (az do konca
      wrzesnia) i rozgladalam sie tutaj, ale jakos niezbyt intensywnie jeszcze...
      A ile to jest polowa ceny sklepowej? I czy kolezanka karhar jest jeszcze
      szczuplejsza nie Ty? big_grin
      Pozdrawiam
      • inkageo Re: Do Inkageo!!! 07.03.07, 19:46
        Ja ważę 48 kg, ale pewnie schudnę do 47 w stresie. W biuście mam mniej, ale
        mierzyłam na biustonosz push upwink Ja za suknię bez dodatków płacę 3650 zł,
        jeszcze do tego dojdą koszty czyszczenia (nie wiem ile).
        • karhar Re: Do Inkageo!!! 08.03.07, 11:22
          dziewczyny, moja suknia chyba odpada bo ja nie jestem taka chudasmile) mam 1.69 i
          nie ważę 49kg tylko jakieś 53smile)
          • inkageo Re: Do Inkageo!!! 08.03.07, 15:44
            Hihismile A może Ty się ważyłaś z kamieniami w kieszeniach, bo pamiętam że wymiary
            miałaś mniejsze od moichwinkwinkwinkwinkwink
            Kupiłam dzisiaj gazetę Viva Śluby, ale nie ma w niej naszej sukienki..sad
            Oczywiście jest Ladera.. Ale nawet było warto, jest sporo pomysłów na dodatki,
            fajne torty i wszystko z cenamismile Jest artykuł o odcieniach sukni - do jakich
            typów urody pasująsmile Wyróżniają cztery kolory - czystą biel, chłodną biel,
            kremową biel i kość słoniową. Kremową biel polecają tylko rudym!!! Ale ja się
            trzymam wersji, że mamy kość słoniową, a ta wg autorów pasuje wszystkim z
            wyjątkiem blondynek o zaróżowionej cerze, a ten opis niestety do mnie pasujewinkwink
            • karhar Re: Do Inkageo!!! 08.03.07, 16:31
              może moja waga wiąże się z tym, że jestem o 2 cm wyższasmile) muszę kupić tą gazetę
              i poczytaćsmile może w końcu zdecyduję się na jakiś tort. Na razie zdecydowaliśmy,
              że pojedziemy naszym samochodem czyli czarnymsmile ale wydaje mi się, że jak będzie
              ładnie przystrojony to będzie fajnie. Teraz jesteśmy na etapie roznoszenia i
              rozsyłania zaproszeń. Muszę kupić sobie jeszcze jakieś fajne buty do kościoła i
              na sesje plenerową, ale jeszcze nic fajnego nie znalazłamsad(
              • inkageo Do Karhar:) 10.03.07, 12:46
                Hejsmile Odezwała się ta sprzedająca? Już straciłam nadzieję na maila od niej..sad
                • karhar Re: Do Karhar:) 10.03.07, 13:06
                  niestety się nie odzywałasad( musimy poczekać na następną która będzie
                  sprzedawała obelix na allegrosmile)
                  • inkageo Re: Do Karhar:) 10.03.07, 13:08
                    Może szybciej będziemy mieć własną przymiarkęsmile Ja tylko o trenie chciałam
                    pogadać z kimś, kto już jest po weselu.. Odliczam dni do 10 kwietniasmilesmile
    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 19.03.07, 14:14
      Hejsmile Co słychaćsmile Już wiesz kiedy zobaczysz suknię? Znalazłaś jakieś nowe
      fotki? Ja niesad
      • karhar Re: Do Inkageo!!! 19.03.07, 16:15
        u mnie nic nowego, brak newsówsad( nie wiem co z suknią bo nikt nie dzwonił.
        Teraz latam z wywieszonym jęzorem i wysyłam zaproszenia. Dobrze że tak wcześnie
        zaczęliśmy je rozdawać bo tak prawdę mówiąc już mi się nie chce jeździć. Cały
        czas szukam butów dla siebie i dla mojego Ł, nic fajnego nie masad ale jeszcze
        mam trochę czasu więc może coś ładnego się pojawi w sklepach. Byłam już mierzyć
        staniki i nawet nie jest tak źle tylko 180 zł za stanik bez ramiączek (są tylko
        silikonowe) to trochę dużo. Poczekam jeszcze może dostanę coś z triumph -a a jak
        nie to będzie trzeba wrócić po tamten.
        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 19.03.07, 16:27
          Też szukam stanika, w Triumphie nie znalazłam niczego co się nadaje - same
          miękkie.. W gorsetterii nic.. W intimissimie nic.. Nadzieja w sieciówkach
          odzieżowych. W C&A były całkiem niezłe, bardzo sztywne i grubewink Ale trochę za
          mało wycięte i bałam się, że boki będą wyłazić.. Bardzo fajny widziałam w
          outlecie od Calvina Kleina i kosztował chyba 120 zł, był sztywny, mocno
          wycięty, więc raczej by nie wychodził, ale miał na stałę przyszyte ramiączka...
          W ostateczności można je odciąćwink
          • karhar Re: Do Inkageo!!! 26.03.07, 18:59
            Hej widziałaś te zdjęcia???
            we2.yn.pl/pronovias;obelix;2007;kupiona;w;madonnie,ogloszenie,2183.html
            • inkageo Re: Do Inkageo!!! 26.03.07, 19:07
              Tak, też nieciekawe.. Ta suknia ma odcięty tren, to prawdopodobnie ten sam
              egzemplarz, który inna dziewczyna sprzedawała w tamtym roku, czyli już dwa razy
              używana.. Pisałam nawet do tej dziewczyny i kręciła, że już kupiła taką bez
              trenu, ale niby w saloniewink I pisała mi, że jej "koleżanka" (czyli pewnie osoba
              od której kupiła suknię) też musiała odciąć tren bo nie dało się w nim
              poruszaćwink
              • karhar Re: Do Inkageo!!! 26.03.07, 19:50
                a ja myślałam, że ona ma ten tren podpiętysmile strasznie nie podobają mi się
                rękawiczki do tej sukni, w sumie nie tylko do tej, w ogóle nie przepadam za
                rękawiczkami, ale tutaj wg. mnie psują cały efekt. Mam nadzieję, że będę lepiej
                wyglądała w tej suknismile)
    • inkageo Re: Do Karhar 04.04.07, 21:35
      Hejsmile Co słychać? Upolowałaś biustonosz? Ja w sklepach nic nie znalazłam i
      zamówiłam przez internet coś takiego firmy Lupoline:
      img162.imageshack.us/my.php?image=lupoline422bs0.jpg
      Nie mam pojęcia czy będzie odpowiedni..
      Szukam też biżuterii, narzeczony chciał mi kupić tą bransoletkę z pereł,
      img219.imageshack.us/my.php?image=apartbransoletkaax0.jpg
      ale okazało się, że najmniejszy rozmiar 18 jest na mnie za duży.. Zmniejszyć
      się nie da, więc klapa..
      Dobrze, że buty mamsmile
      Pozdrawiamsmile
      • karhar Re: Do Karhar 05.04.07, 18:08
        no biustonosz super!! Tylko ciekawe jak będzie leżałsmile ja już mam dosyć
        mierzenia staników!!! Chyba się zdecyduję na ten za 180zł bo naprawdę nie mam
        już siły. Dzisiaj kupiłam buty, srebrne sandałki z białymi cyrkoniami. Obcas
        fajny bo 6 cm więc wytrzymam, no i te buty które zamówiłam do tańca też mają 6
        cm, więc całe szczęście wszystko będzie się zgadzało. Biżuterię już mam,
        kolczyki z drobnych cyrkonii kupione w Aparcie i bransoletka. Miałam podobny
        problem właśnie z bransoletką bo wszystkie były za duże, ale trafiłam na
        bransoletkę z super zapięciem tzn można regulować długośćsmile) Bransoletka też
        jest z białych cyrkonii.Ja będę miała wszelkie dodatki w srebrnym kolorze no i
        obrączki są z białego złota więc będzie pasowało. Po świętach dzwonię do Madonny
        czy już jest moja suknia bo jeszcze nikt do mnie dzwonił, a już minęło trochę
        czasu, prawie pół rokusad
        • inkageo Re: Do Karhar 05.04.07, 18:42
          Biustonosz błyskawicznie wysłali, dzisiaj doszedł, super jakościowo i fason
          też, ale wybrałam za mały.. Tzn. nie dawał efektu powiększenia piersi..
          Odesłałam go dzisiaj i mam nadzieję, że szybciutko wymienią mi na większy.. Ale
          fajnie się trzyma, ma taśmę silikonową i kieszonki na wkładki powiększające
          biustsmile
          • bajsarka Re: Do Karhar 05.04.07, 20:41
            A ja widziałam biustonosze (bardotki) w salonie Mystique na JPII w Wawie.
            • karhar Re: Do Karhar 12.04.07, 11:42
              Wczoraj dzwoniłam do Madonny i ... pani powiedziała mi że sukni jeszcze nie ma.
              Kiedy zapytałam kiedy będzie pani odpowiedziała, że od 12 do 14 tygodni od
              złożenia zamówienia. Powiedziałam, że suknię zamówiłam już pół roku temusmile Pani
              kazała mi chwilkę poczekać i tak odłożyła słuchawkę, że usłyszałam jakie
              zamieszanie się zrobiło przez tą moją suknię. Pani powiedziała że to sprawdzi i
              oddzwoni i tak też się stało. Po 5 minutach zadzwoniła ta Pani z którą
              spisywałam umowę i zapewniała, że suknia już jest i zaprasza mnie na przymiarkę
              3 tygodnie przed ślubem. Powiedziałam to mojej mamie i razem doszłyśmy do
              wniosku, że tej sukni chyba nie ma. Wydaje mi się, że zapomnieli wysłać
              zamówienie a teraz udają, że suknia jest na miejscu. Moja mama zadzwoniła do tej
              babki i powiedziała, że 20 odbieramy buty i że wpadniemy na pierwszą przymiarkę.
              I tu pojawił się problem, Pani sie strasznie zdenerwowała, była bardzo niemiła i
              powiedziała, że przymiarki nie robi się tak wcześnie i jeżeli w czerwcu będzie
              trzeba robić jakieś zmiany to będę musiała za to zapłacić!!! Mama oczywiście się
              zgodziła a Pani zaczęła wymyślać kolejne powody byśmy nie przyjeżdżały. Możemy
              przyjechać w dowolny dzień za wyjątkiem soboty i tylko na 10 rano. Jutro tam
              dzwonię i umawiam się na przymiarkę na 20 kwietnia, ciekawa jestem jak ta babka
              zareaguje. Nie wiem skąd wyczaruje tą suknię ale to już jest jej problem. I co
              Ty na to?? Zazdroszczę Ci, że kupiłaś suknię w normalnym salonie. Ja nie jestem
              męczącym klientem, przymierzyłam tylko 4 suknie, podjęłam decyzję i wpłaciłam
              zaliczkę. A teraz chcę mieć tylko pewność, że dostane to co zamówiłam. A co
              gdybym zadzwoniła dopiero w czerwcu???-
              Nasz ślub
              • inkageo Re: Do Karhar 12.04.07, 12:00
                O kurczesad Przykro misad Ja mam przymiarkę we wtorek lub piątek, zapisałam się
                na dwa terminy, bo nie wiem czy we wtorek dam radę.. Jeżeli moją sprowadzili
                tak szybko, to Twoja też na pewno będziesmile Szkoda tylko, że masz niepotrzebny
                stres i nerwy, za takie pieniądze.. Na pewno będzie dobrzesmile Może jest tak jak
                przewidywałaś, że tą Twoją dali komuś innemu, bo się bardzo spieszył.. Ajajaj..
                Przecież to jest skandal! Nie masz prawa zobaczyć sukni, za którą tyle płacisz!
                Ale się zdenerwowałam!
              • inkageo Re: Do Karhar 12.04.07, 12:04
                Wiesz co, przecież przymiarka nie musi oznaczać automatycznego dopasowywania
                sukni do figury! Można ją na początek tylko skrócić, skoro buty już mamy, a
                zwężać dopiero przed ślubem, ale niech Ci pokażą tą sukienkę! Przecież zawsze
                lepiej zmierzyć 34 niż 38!
                Trzymam kciuki!
                • karhar Re: Do Karhar 12.04.07, 12:26
                  No zobaczę jutro co mi Pani powie jak będę chciała się umówić na konkretny
                  termin. Myślałam, że dziewczyny panikują i dlatego są takie negatywne opinie na
                  temat Krakowskiej Madonny, ale chyba coś w tym jest. Jutro dam znać co
                  załatwiłamsmile
                  • inkageo Re: Do Karhar 12.04.07, 12:33
                    Przyszedł właśnie mój biustonosz z Lupoline, wymieniałam z A na B, bo A było
                    miniaturowe i spłaszczające, B już lepsze, ale 86 cm nie osiągnę..sad Jest tak
                    84-85..
                    Daj znać koniecznie jak postępy.. Moja suknia w drodze, może Madonna ją
                    przechwyci i ja zostanę bez niczegowink
                  • inkageo Re: Do Karhar 12.04.07, 12:54
                    Ty masz stres przez Madonnę, a ja przez hotel.. Nadal nie mamy podpisanej umowy
                    i za każdym razem, gdy tam dzwonię przypomnieć pani manager co mi obiecywała,
                    to czuję się jak upierdliwy intruz.. Miała wysłać projekt umowy na początku
                    kwietnia i milczy.. To już chyba piąty termin podpisania umowy, który nie
                    został dochowany.. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć przyjęcie w domu.. A
                    to taka renomowana sięc hoteli..coś jak Madonna..
    • inkageo Do Karhar:) 13.04.07, 14:54
      Umówiłaś się na przymiarkę?????
      • karhar Re: Do Karhar:) 13.04.07, 18:28
        zadzwoniłam dzisiaj i zapowiedziałam się na piąteksmile) Pani była bardzo miła
        nawet nie spytała o nazwisko. Sama powiedziałam, że ślub dopiero w lipcu ale
        później nie dostanę urlopu i muszę przyjechać teraz. Pani szczerze powiedziała,
        że to za wcześnie, że lepiej nie brudzić sukni, bo jej szkodasmile Ale ja tak czy
        siak będę w piątek w Krakowie więc tam wpadnę i zobaczę czy suknia już jest.
        Serio nie mam czasu jeździć tyle razy do Krakowa.
        • inkageo Re: Do Karhar:) 13.04.07, 18:31
          To będziemy miały tydzień pełen wrażeńsmilesmilesmile
    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 16:20
      Jestem już w domusmile Przymiarka trwała 1,5 godziny, poźniej jeszcze latałam po
      mieście i szukałam dodatków.. Kupiłam torebkęsmile Mam 250 zdjęć! Wysyłać na
      gazetowego czy jakiś inny adres?smile
      • karhar Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 16:52
        No pewnie że wysłać!!! Już się doczekać nie mogę tych zdjęćsmile Mam nadzieję, że
        jesteś zadowolonasmile 1,5 h to strasznie długo, co zajęło tyle czasu?? Kiedy masz
        następną przymiarkę?? Ile w ogóle ich będzie?? Ok czekam z niecierpliwością na
        zdjęciasmile Możesz przesłać na gazetowego, dziękismile)
        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 16:57
          Kucze coś się dzieję z pocztą gazetową i nie moge od wczoraj wysyłać
          załącznikówuncertain Odetnę głowę i wkleję kilka fotek na forumsmile
          • karhar Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 17:40
            Pisałam już raz ale teraz napiszę w NASZYM wątku. Suknia jest pięknasmile Bardzo
            fajnie w niej wyglądasz. W końcu mogę zobaczyć podpięty trensmile Ja dzisiaj
            kupiłam w końcu bieliznęsmile Cały czas się zastanawiam nad butami, czy będą
            pasowały a jak nie to jakie mam kupić, żeby były wygodne, miały obcas 6 cm, i
            żeby pasowały do sukni. Kurcze to jest jeszcze gorsze niż kupowanie
            biustonosza!!! Wszystko okaże się w piąteksmile
            Nasz ślub
            • inkageo Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 17:50
              A ja byłam dzisiaj obejrzeć biżuterię z kryształkami svarowskiego, we Wrocławiu
              nie ma nic ciekawego.. Jedną bransoletkę mierzyłam, ale wyglądała jak z
              odpustu..
              Wiesz, buty widać jak robi się krok do przodu, ale tylko przez moment, więc
              szczerze mówiąc pewnie i tak nikt ich nie zauważy, bo tak migają.. A zupełnie
              butów nie widać tylko w sukniach z kołem. Moje są ciasne i niezbyt wygodne, ale
              co zrobić..
            • inkageo Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 17:52
              A ten mój biustonosz nieźle wypycha biust, nie? Panie były pod wrażeniemwink
              Pytałam też o ile można suknię powiększyć, gdybym zdecydowała się sprzedać.
              Panie powiedziały, że spokojnie do rozmiaru 36, czyli o ok. 4 cmsmile
              • karhar Re: Do Inkageo!!! 17.04.07, 17:58
                Wiesz nie wiem czy dobrze wypycha bo nie widziała Cię bezsmile) Ale ta suknia w tym
                miejscu z tego co pamiętam jest sztywna, więc i tak byłoby oksmile Ja całe
                szczęście biżuterię już mam, i właśnie ona jest z cyrkonii i te buciki by
                nawiązywały do tego, ale czy to będzie pasowało?? Zobaczmysmile
    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 18.04.07, 09:49
      Zapomniałam, że mam dla Ciebie jeszcze fotkę metkismile
      img143.imageshack.us/my.php?image=dsc00634km2.jpg
      Nie ma tu nic o kraju produkcji.. To jakaś informacja z kontroli..
    • inkageo Do Karhar:) 20.04.07, 22:52
      Jak przymiarka?smilesmile Czekam na wieścismile
      • karhar Re: Do Karhar:) 21.04.07, 10:10
        Wczoraj już nie miałam siły i czasu pisać, ale nadrobię to dzisiajsmile Byłam w
        Madonnie i całe szczęście suknia byłasmile Krawcowa nie była zadowolona, że ta
        przymiarka jest 2 miesiące przed ślubem ale co tam, ja już nie mam czasu jeździć
        do Krakowa. Przymiarka nie była tak "profesjonalna" jak Twojasad Trwała zaledwie
        30 minut i pani już nalegała bym opuściła przymierzalnie bo inne klientki
        czekały. Wprowadziła strasznie nerwową atmosferę, która wpłynęła na mnie moją
        mamę i przyszłą teściową. Mama porobiła kilka zdjęć, jednak z tych nerwów i ze
        wzruszenia popłakała się a większość zdjęć jest niestety zamazanasad( Moja
        przymiarka nie była tak dokładna, pani nie podpięła mi trenu do końca, tylko tą
        warstwę pod koronką, a resztę zostawiła. Dużo materiału zebrała mi z pasa,
        bioder i ud. Natomiast bardzo dziwnie zaznaczyła jak zmniejszyć samą górę
        suknismile U Ciebie zebrała po bokach a u mnie na samym środku, czyli pomiędzy
        biustem zrobiła taką fałdkę. Nie wygląda to fajnie. Podobnie było z długością
        sukni. Podpięła tylko warstwę pod koronką a koronka wisiała sobie dalej. Finał
        jest taki, że nadal nie wiem jak ta suknia będzie na mnie leżała. Przekonam się
        dopiero 30 czerwca, bo wtedy jadę tam już po odbiór sukni, no chyba, że coś nie
        będzie mi pasowało. Ogólnie z sukni jestem zadowolona natomiast z samej obsługi
        nie. Moje zdjęcia niestety nie nadają się do pokazania, jednak wyślę Ci kilka
        fotek bo ja Twoje widziałam, więc jestem Ci coś winnasmile Ale przygotuj się, bo
        jakość jest fatalna.
        • inkageo Re: Do Karhar:) 21.04.07, 10:41
          Witajsmilesmile Najważniejsze, że suknia byłasmile Ale miło Cię w niej zobaczyćsmilesmile I
          jak buty? Pasują? Suknia do Twojej urody idealnasmilesmilesmile Sama się wzruszyłamwink
          Skandaliczna ta obsługa, aż mi się ciśnienie podniosło.. Najgorsze, że człowiek
          się czuje bezsilny.. Może napiszesz po wszystkim do właściciela? On podawał tu
          kiedyś maila, moge go wyszperać na forum.
          • karhar Re: Do Karhar:) 21.04.07, 11:02
            Nie, nie będę do niego pisała, pamiętam ten wątek i całą tą aferę. Myślę, że
            wygląda to tak jak wygląda dlatego, że mają tam strasznie dużo roboty i nie mają
            czasu by stać np godzinę nad klientką. Mam tylko nadzieję, że doskonale wiedzą
            co robią i że suknia będzie dobrze dopasowanasmile Buciki nawet pasują, gdy idę
            "wyłania" się tylko przód buta, więc nawet nie widać, że są srebrne. Szkoda, że
            na zdjęciach nie widać moich kolczykówsad bo ona pasują do butówsmile) Trochę daleko
            od uszu do stóp ale co tamsmile Odebrałam te buty do tańczenia i ... są bardzo
            wygodne ale niestety nie są za piękne. Może w połowie przyjęcia już nikt nie
            będzie spoglądał w dółsmile Zrobię zdjęcia i założę nowy watek, bo dużo dziewczyn
            pyta o te buty. Dziękuję Ci bardzo za miłe słowasmile
            • inkageo Re: Do Karhar:) 21.04.07, 11:23
              W tym moim salonie też mają bardzo duży ruch. Ledwo panie wcisnęły mnie na
              kolejną przymiarkę pod koniec lipca.. Jak mierzyłam suknię, to obsługiwały
              jeszcze dwie inne klientki. Gorący okres się zbliża, szczególnie przed 7.07smile A
              we wtorek udało mi się, że mnie przyjęły, bo jakaś inna dziewczyna przełożyła
              wizytę.
        • inkageo Re: Do Karhar:) 21.04.07, 10:56
          Madonna ma na szczęście coraz większą konkurencję, we Wrocławiu właśnie
          otworzyli drugi salon z sukniami Pronoviassmile
        • inkageo Re: Do Karhar:) 21.04.07, 11:51
          A ustaliłaś gdzie będą guziczki do podpięcia trenu? Nie wiem jak Tobie, ale mi
          się nie podobała ta wersja, którą miała dziewczyna z allegro - satynowe
          guziczki na wstążce, bo było je widać i ciągnęły jej wstążkę w dół. Moje będą
          przezroczyste, ukryte pod wstążkąsmile
          • karhar Re: Do Karhar:) 21.04.07, 12:17
            Widzisz w Madonnie o to nie pytająsmile Pytali mnie tylko czy chcę tren z tą
            podszewką czy samą koronkę. Wybrałam opcje nr 1. Pani powiedziała tylko, że
            będzie jakieś 11 guziczków i to wszystko.
            Nasz ślub
            • inkageo Re: Do Karhar:) 21.04.07, 12:24
              Ta dziewczyna miała coś takiego:
              img223.imageshack.us/my.php?image=img0942in4.jpg
    • inkageo Do Karhar:) 05.05.07, 14:57
      tiny.pl/dl1s
      Znowu nasza suknia na allegro i znowu duży rozmiar! Dziewczyna jeszcze pisze,
      że zlikwidowała ramiączka..

Co słychać?smile U mnie nic ciekawego. Kurcze schudłam trochę, chociaż nie mam
      pojęcia dlaczego i nie wiem czy powiedzieć o tym w salonie czy nie... W sumie
      przymiarka dopiero w czerwcu.. Nie wiem jak ja się wcześniej mierzyłam, ale mam
      teraz 2-3 cm mniej.. Będzie więcej przerabiania... Ajajajaj... Nigdy nie wahała
      mi się waga, coś dziwnego się dzieje przed tym ślubem...
      Jedyny plus to to, że znowu się mieszczę w stare spodniewink
      Pozdrawiamsmile

Ps. Czytałaś o nowych problemach z Twoją Madonną krakowską? Ale tym razem
      chodzi o salon w Rynku..
      • karhar Re: Do Karhar:) 05.05.07, 15:50
        szkoda, że nie ma zdjęć tej dziewczyny w sukni. Chyba że pisałaś do niej i masz
        jakieś fotki??smile Lubię sobie pooglądać suknie z pronoviasa szczególnie
        koronkowe. Ja nie schudłam, choć do ślubu zostały tylko 2 miesiące. Ostatnio
        nawet jem więcej niż zazwyczajsmile) Ale wiem, że przed ślubem nie będę jadła i
        stracę parę kilosmile Rok temu 7.07.06 miałam obronę i przez 3 dni schudłam 3kg smile
        więc podejrzewam, że w tym roku będzie podobnie. A powiedz mi jakie będziecie
        mieli obrączki bo chyba jeszcze się nie chwaliłaś??? Chyba, że coś pomyliłam?? A
        powiedz mi jeszcze co robisz z welonem?? Będziesz miała chyba taki sam jak ja,
        tzn bardzo długą mgiełkę?? My ćwiczymy teraz nasz układ na pierwszy taniec i
        chyba będę musiała zdjąć welon na ten pierwszy taniec bo nie masz szans żebym go
        nie podeptałasmile) a Ty jak robisz??
        • karhar Re: Do Karhar:) 05.05.07, 15:53
          Teraz dopiero doczytałam, że suknia będzie do sprzedania po 12 sierpnia A ja już
          chciałam zdjęciasmile))
          • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 16:02
            Na zdjęcia nie mamy co liczyćwinkwink
            Jeżeli chodzi o obrączki to chyba kupimy te, takie proste i zwyczajnesmile
            img82.imageshack.us/my.php?image=apartklasyczne215sz5.jpg
            Bardzo nam się podobająsmile
            Welonu jeszcze nie wybrałam ostatecznie, ale chyba będzie tylko do ziemi, nie
            dłuższy. Może zaraz po mszy go zdejmę, a może zostawię i trochę podepnę (można
            zrobić coś takiego jak z trenem, podpiąć troszkę więcej do grzebyka).
            Wczoraj przyszły zaproszenia z Printko i jesteśmy baaaardzo zadowolenismile
            Pierwsze już wręczyłam przyjaciółce, przy okazji wypiłyśmy butelkę wina i
            dzisiaj nie czuję się najlepiejwink Jak tak ma wyglądać roznoszenie zaproszeń to
            moja wątroba nie wytrzymawinkwinkwinkwink
            • karhar Re: Do Karhar:) 05.05.07, 16:17
              ładne te Wasze obrączkismile My też zdecydowaliśmy się na proste, tylko z białego
              złota a przez środek przechodzi cieniutki matowy paseczeksmile Obrączki są z
              schuberta i na zdjęciach nie wyglądają ładniesad My już prawie rozdaliśmy
              zaproszenia.To roznoszenie zaproszeń jest naprawdę meczącesmile Jestem trochę zła,
              bo lista gości się zmniejszasad( Wszystko przez te trzy siódemki!!! Wszyscy się
              pobierają właśnie w ten dzień i ludzie już nie wiedzą gdzie iśćsad( A tak bardzo
              chciałam ślub w czerwcu, tylko już wolnego terminu w knajpie nie było i
              wzięliśmy pierwszy wolnysmile) No i mamysmile Najlepsze jest to, że dopiero 2 dni
              później zorientowałam się że to 7.07.07smile) A powiedz mi jeszcze jaki jest kolor
              tego welonu?? Strasznie mi się podoba jak w kościele welon ciągnie się za
              młodąsmile Tylko później jest z tym trochę problemu. Myślałam że może kupię sobie
              jeszcze jeden taki do pasa, żeby mieć go na przyjęciu ale właśnie nie wiem jaki
              kolor kupić?? Musze jeszcze znaleźć kwiat do włosów. W necie nic ładnego nie
              znalazłam, muszę się wybrać do Cymbeline, mam nadzieje, że tam będą mieli coś
              ładnegosmile
              • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 16:33
                Welon ecru, który panie zakładały mi na przymiarce, na żywo wyglądał dobrze,
                ale na zdjęciachz lampą byskową jest ciemniejszy...uncertain Biały odpada, więc nie
                mamy wyboru..
              • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 16:34
                Wysyłam Ci na gazetowego fotkę w weloniesmile
              • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 16:44
                Napisz czy mail dozedł, bo dziwnie działa ta poczta ostatnio...uncertain
          • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 16:06
            Już powoli oswajam się z myślą, że sukni nie sprzedam.. Teraz mam w pasie
            niecałe 60 cm, a w biodrach 88-89, więc raczej nie mam szans.. Trudno, będzie
            na pamiątkęsmile
            • karhar Re: Do Karhar:) 05.05.07, 17:20
              Fotki dostałam, dziękismile 100 razy lepiej ogląda się zdjęcia gdy widać buzięsmile
              Bardzo ładnie wyszłaś na tych zdjęciach, szczególnie na tym gdzie widać buzięsmile
              • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 17:29
                Dziękismile Czasem przyzwoicie wychodzę na zdjęciach, ale niestety nie częstowink W
                tej sukni czułam się tak dobrze, że oczy same mi się śmiałysmilesmile
                A co myślisz o odcieniu welonu? Tylko mój na pewno nie będzie miał tych
                błyskotek! Ten może ze starości jest taki ciemny..
                • karhar Re: Do Karhar:) 05.05.07, 19:09
                  Ja też się w tej sukni czuję bardzo dobrzesmile i to jest chyba najważniejsze.
                  Prześlę Ci moje zdjęcie w welonie ale oczywiście jest bardzo niewyraźnesad
                  Myślę, że te welony są bardzo brudne i dlatego są takie ciemne. A czy Twoja
                  suknia też będzie zwężana w biodrach?? Bo na zdjęciach widzę, że masz zebrany
                  materiał w biuście i pasie, ale nie wiem czy te babki tak dobrze to spięły, że
                  nie widać szpilek w okolicach bioder czy w biodrach nie musisz mieć poprawek???
                  • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 19:12
                    Chyba nie miałam zebranego materiału w biodrach, ale wtedy miałam 92 cm, a
                    teraz jest już ok. 3 cm mniej...
                  • inkageo Re: Do Karhar:) 05.05.07, 19:28
                    Mam mailasmile Ładnie wygląda nasza suknia z welonemsmile
                    • karhar Re: Do Karhar:) 06.05.07, 00:34
                      Przemyślałam temat i stwierdziłam, że to jednak nie była moja sukniasad( Myślę,
                      że mierzyłam suknię w rozmiarze 36 a ja miałam zamówiony 34sad Ja mam 170 cm
                      wzrostu, więc jestem troszkę wyższa od Ciebie, figury mamy podobne ale ja jestem
                      trochę grubsza, myślę że mam o jakieś 2 cm więcej niż Ty w pasie i biodrach. I
                      teraz moje pytanie - skoro ja jestem większa to dlaczego moje ramiączka były za
                      długie i na zdjęciu widać jak pani mi je zebrała z tyłu, po drugie właśnie w
                      biodrach pani zebrała mi najwięcej materiału po jakieś 1.5 cm z każdej strony.
                      Musiałam bym być anorektyczką żeby z rozmiaru 34 zebrać tak dużo materiału,
                      szczególnie że Tobie na biodrach nie robiły poprawek??? I teraz zastanawia mnie
                      czy tą suknię przerobią na 34( tylko co z dziewczyną której to była suknia,
                      przecież nie dadzą jej mojej 34) czy jak pojadę tydzień przed ślubem na 2
                      przymiarkę to w końcu dostanę moją suknię a panie powiedzą, że figura mi się
                      zmieniła i trzeba jeszcze raz wszystko wymierzać. Kurcze nie wiem co robićsad( W
                      sumie to mam to gdzieś czy dostanę tą moją czy tą 36, tylko żeby mi dobrze
                      leżała. Co Ty o tym myślisz???? Chyba, że panie tylko wezmą wymiar z tej sukni
                      którą mierzyłam i pod takie wymiary przerobią moją, która może w końcu się
                      pojawi w saloniesmile Ale zamąciłam smile) Kurcze może ze mną już jest źle???
                      • inkageo Re: Do Karhar:) 06.05.07, 10:13
                        Wiesz co... Nie chciałam Cię niepokoić swoimi spostrzeżeniami, bo w końcu
                        widziałam tylko niezbyt wyraźnie zdjęcia, ale jak tylko je zobaczyłam to
                        pomyślałam, że to nie może być 34.. Właśnie za dużo materiału zebrane, a
                        szczególnie na fotce z tyłu widać że w pupie i na wysokości kolan jest go
                        więcej.. Też pomyślałam, że dały Ci 36 bo tego 34 nie miały.. I były złe.. Ja w
                        styczniu miałam 63 cm w pasie i 92 w biodrach, ale w kwietniu przed przymiarką
                        się nie mierzyłam, dopiero teraz i myślę, że byłam już chudsza.. Właściwie w
                        pasie też miałam mało zebrane (widać na fotce metki, którą wkleiłam tu gdzieś
                        wyżej). Nie mam pojęcia co kombinują te babki.. To chyba trudna sprawa
                        przenieść miarę z jednej sukienki na drugą, też się zastanawiałam co one
                        zrobią.. Pewnie tą 36 musiały już komuś oddać, a może nie.. W każdym razie na
                        następnej przymiarce nie daj się zbyć! Ma wszystko leżeć idealnie, i musisz się
                        zobaczyć z tyłu!
                        Moja mama mówi, że jak coś się tak źle zaczyna, to dobrze się kończysmilesmile
                      • inkageo Re: Do Karhar:) 06.05.07, 10:20
                        Tylko nie daj sobie wmówić, że tak zmieniła Ci się figura, a wszystko przez to,
                        że tak wcześnie miałaś przymiarkę!
                        • karhar Re: Do Karhar:) 06.05.07, 11:11
                          Wiesz co najgorsze jest to, że na tej przymiarce byłam z moją mamą i przyszłą
                          teściową i te babki wprowadziły taka atmosferę, że żadna z nas ( a moja mam jest
                          raczej kłótliwa i walczy o swoje ) nie zareagowała. Tzn nawet nie zdążyłyśmy
                          spojrzeć na metkę. A teraz tak sobie myślę, że ta babka nie chciała bym długo
                          była w tej sukni, może ktoś miał właśnie przyjść na przymiarkę. Może weźmie
                          tylko długość z tamtej? Strasznie ciekawa jestem jak to sie dalej potoczy. Na
                          początku czerwca jak mi się trochę spraw wyjaśni zobaczę czy będę w stanie
                          podjechać wcześniej na tą przymiarkę. Na razie nic nie mogę planowaćsad(
                          • inkageo Re: Do Karhar:) 06.05.07, 11:20
                            Wszystkie nieprzyjemne sytuacje związane z Madonną mają zazwyczaj miejsce w
                            Krakowie..W jednym bądź drugim salonie..A co je łączy? Ta sama
                            kierowniczka..Dagmara..
                            www.suknie-slubne.pl/pl/s01.php
                            Może wreszcie wieści dojdą do Hiszpanii, przecież oni psują markę.. Mają
                            szczęście, że jednak sukni u nich nie zamówiłam, bo na pewno w razie
                            nieprawidłowości doniosłabym gdzie trzebawink
    • inkageo Re: Do Karhar:) 10.05.07, 10:47
      Hejsmile Wpadł mi wczoraj w ręce magazyn "Wesele" w Empiku. Są tam dwa zdjęcia
      naszej sukni, ale tragiczne... Na jednym modelka jest pokazana z bliska, suknia
      w biuście jej się zapada i marszczy, coś okropnego, a na drugim modelka pozuje
      z trzema innymi, też nie wygląda dobrze, nie widać trenu tylko jej barczyste
      ramiona.. Po obejrzeniu tych zdjęć nigdy bym nie wpadła na pomysł zakupu
      Obelixa..wink Ale nam reklamę robiąwinkwink Telefonem ładniejsze zdjęcia mi
      wychodząwinkwink
      • karhar Re: Do Karhar:) 10.05.07, 15:59
        Kurcze muszę kupić ta gazetęsmile) ja tez widziałam, jedno zdjęcie naszej sukni w
        jakiejś gazecie ale to było zdjęcie tylko góry i oczywiście suknia nie wyglądała
        za ładniesad( Mam nadzieję, że wyglądam w tej sukni równie dobrze jak się w niej
        czujęsmile Dzisiaj udało mi sie kupić kwiat do włosów taki jaki chciałam i o dziwo
        kupiłam go w pierwszym salonie do którego wstąpiłam. Byłam w cymbeline ale tam
        jest tragedia!!! Zamówiłam już bukiet i chciałam jeszcze zamówić tort ale z
        panią trzeba się umówić tydzień wcześniej bo tylu ma ludzi. Pani przywozi różne
        torty i podczas godzinnego spotkania przy kawie ustalamy szczegóły. Nie miałam
        pojęcia, że to teraz tak wyglądasmile jutro chyba jedziemy spisać protokół i
        kończymy załatwiać te wszystkie papierkowe sprawy.
        • inkageo Re: Do Karhar:) 10.05.07, 16:03
          Zazdroszczęsmile Ja mam komplikacje z bukietem, nie wiadomo czy będą we wrześniu
          zielone storczyki, o tort aż boję się pytać, pewnie nigdzie tu nie zrobią mi
          takiego w stylu angielskim..
          Postęp w hotelu, mam potwierdzenie rezerwacjismile Nie jest to umowa, ale zawsze
          cośsmile
          A tej gazety lepiej nie kupuj.. Coś strasznegowink
          Ps. Ciekawe czy panie z Madonny tu zaglądały..
          • karhar Re: Do Karhar:) 10.05.07, 19:25
            no tez jestem ciekawa czy panie z madonny tu zaglądały ale szczerze to wątpięsmile
            Strasznie jestem ciekawa tego "tortowego" spotkaniasmile Pani powiedziała, że
            jeżeli mamy swój projekt to możemy przynieść i tak będzie nawet lepiej. Jeszcze
            żaden tort nie powalił mnie na kolana, ale skłaniam się ku tortowi ze strony
            www.sowa-cukiernia.com.pl/
            nazywa się "atłasowe wesele". Podobają mi się te wstążeczkismile Przy bukiecie tez
            chcę mieć taką atłasową wstążkęsmile Zobaczymy we wtoreksmile Fajnie, że z hotelem
            zaczyna się wyjaśniać smile
            • inkageo Re: Do Karhar:) 10.05.07, 19:38
              Świetne są torty Sowy! Ich zdjęcia były w Viva Śluby i bardzo mi się podobająsmile
              Szkoda, że w okolicy nie ma ich cukierni...sad Napisz czy będą problemy z
              zamówieniem takiego tortu w stylu angielskimsmile
              • nikola.b Re: Do Karhar:) 06.06.07, 19:43
                dziewczyny zastanowcie sie jeszcze nad tymi tortami z sowy...sorki ze sie
                wplatam w rozmowe ale bylam ostatnio na weselu gdzie byl tort z tej
                cukierni...przykro mowic ale byl obrzydliwy wogole sie go nie dalo
                zjesc....nikt go nie zjadl...to byl taki czekoladowy z kulkami jest w galeri na
                stronie cukierni... moze akurat im cos nie wyszlo ale ten tort nie maial innego
                smaku jak spirytus...tak ku przstrodze...to ja juz zmykam smile
    • inkageo Do Karhar!!!!!!! 14.05.07, 18:58
      Ale jestem zaskoczona tymi wszystkimi podobieństwami! Ja też jestem strzelcem,
      a narzeczony to koziorożec!! No nie...my musimy się poznać! Przyjedziesz do
      Torunia na zjazd forumowy?smile
      • karhar Re: Do Karhar!!!!!!! 14.05.07, 21:11
        a to dobresmile))) jest jeszcze jedno podobieństwosmile ja też jestem straszną
        pedantkąsmile) czasami mam już dosyć samej siebiesmile a co do spotkania to zobaczę co
        się będzie działo we wrześniusmile
        • inkageo Re: Do Karhar!!!!!!! 14.05.07, 21:16
          Ja wygładzam narzutę za każdym razem, gdy wstaję z łóżkawinkwinkwink Nawet jak tylko
          po pilotawink
          • karhar Re: Do Karhar!!!!!!! 14.05.07, 21:35
            smile chyba aż tak źle ze mną nie jestsmile)) przynajmniej tak mi się wydajesmile) ale o
            ślubie nikt już nie chce ze mną rozmawiaćsad( a ja mogłabym nawijać non stopsmile) a
            co gorsza bardzo szybko mówięsmile) najgorsze jest to, że jak coś mi nie gra to
            potrafię zamęczyć. Właśnie kupiliśmy trzeci krawat ślubny dla mojego Ł ale teraz
            przynajmniej wiem, że to TENsmile))
    • inkageo Do Karhar 23.05.07, 19:41
      Znalazłam naszą suknię:
      tiny.pl/d3g1
      Kurcze dziewczyna ją taniej kupiła!
      • karhar Re: Do Karhar 23.05.07, 20:42
        To zdjęcie jest beznadziejnesad Nie wiem dlaczego wszystkie dziewczyny, które
        zdecydowały się na tą suknie i których zdjęcia widziałam w necie, zakładają
        rękawiczki. Jak dla mnie to wygląda to tragicznie!!! Mam nadzieję (kolejny raz),
        że wyglądam lepiej w tej suknismile))
        • inkageo Re: Do Karhar 23.05.07, 21:02
          Ciekawe czy doczekamy się ładnych zdjęćsmile
          Czytałaś o szlafroczkach z Madonny?wink
          • karhar Re: Do Karhar 24.05.07, 10:37
            oczywiście, że czytałamsmile) ale ja już się chyba nie załapięsad( dostałam welonsmile
            i nie jestem pewna czy w Krakowskiej Madonnie ten nowy fajny zwyczaj wszedł w
            życie, bo dziewczyny pisały o Madonnie w Warszawie. Zapomniałam Ci powiedzieć,
            że zamówiłam już tort. Nie miałam już siły szukać (żaden tort nie powalił mnie
            na kolana), kazałam zrobić taki jak ten o którym Ci pisałam z cukierni sowa -
            atłasowe wesele. Na górze będą tylko żywe kwiaty takie jak w bukiecie. Mam
            nadzieję, że go ładnie wykonająsmile aaa i będzie 4 piętrowy (chciałam 3) ale za
            dużo gości i musi być 4sad
            • karhar Re: Do Karhar 03.06.07, 20:45
              Hej odbierz pocztę coś Ci przesłałamsmile
              • inkageo Re: Do Karhar 03.06.07, 20:53
                Supersmile Dziękismile Najbardziej podoba mi się fotka pod autem z rozłożonym trenemsmile
                • karhar Re: Do Karhar 03.06.07, 21:16
                  No to są chyba najładniejsze zdjęciasmile i w końcu bez rękawiczeksmile)) Ale chyba
                  bardziej podoba mi się z ramiączkami.
    • inkageo Do Karhar:) 05.06.07, 12:58
      Masz niespodziankę w skrzyncesmile Bardzo miła i pomocna dziewczyna, opisała mi
      podpięcie trenu - koronka na 11 guziczków, a satyna pod spód osobno. Suknia
      była wygodna, przetańczyła całą noc i wcale jej się nie zniszczyłasmile Jak będę
      miała fotki podpięcia wieczorem to dam znaćsmile
      • karhar Re: Do Karhar:) 05.06.07, 14:25
        Dziękismile Jak będziesz miała fotki to prześlij wieczorem ale tak po 19 bo mój Ł
        może odebrać pocztęsmile
        • karhar Re: Do Karhar:) 06.06.07, 19:24
          Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani z Madonny i pytała czy mam "już" buty ślubne
          (byłam w nich na pierwszej przymiarce więc nie wiem skąd takie pytanie),
          odpowiedziałam że mam i Pani zaprosiła mnie na przymiarkę, bo są pewne
          poprawkismile) Rozumiem, że moja suknia już jest i w końcu trzeba ją dopasowaćsmile)
          Pani chyba specjalnie powiedziała o butach bo nie mają długości suknismile Jadę do
          Krakowa 22 czerwca. Jednak miałam rację, że to nie była moja suknia. Ciekawa
          jestem jak ta przymiarka będzie wyglądała. Mam nadzieję, że będzie bardziej
          dokładna i potrwa dłużej niż 25 minutsmile
          • inkageo Re: Do Karhar:) 06.06.07, 20:30
            HiHismile Ale miała pretekst z butami..wink Fajnie, że będziesz miała swoją,
            właściwą suknięsmile Zrób fotki!!!smile Ale pomarudź im trochę i zapytaj o tamtą
            przymarkę... Co to miało być...?wink
            Pozdrawiamsmile
          • madziuchna1978 Re: Do Karhar:) 06.06.07, 22:04
            Witaj!

Miałam już dawno sie do Ciebie odezwać, ale brakuje mi czasu - teraz jesteśmy z
            moim T. na etapie wysyłania i rozwożenia zaproszeń ślubnych.

Dziękuję Ci za zdjęcia z Twojej przymiarki przesłane na gazetowego. Wyglądasz
            przeładnie. Jesteś na razie jedyną dziewczyną, która tak szalenie podoba mi się
            w tej sukni. Żadna z dotychczas oglądanych na zdjęciach dziewczyn w tym modelu
            nie zrobiła na mnie takiego wrażenia. Możesz spokojnie prezentować suknie
            pronovias w katalogach. Wyglądasz bosko. Możesz mi wierzyć - bo ja fanką
            pronovias nie jestem. Koronki do mnie nie przemawiają. Miałam na sobie kilka
            modeli tej kiecki - min. Indię. Podobno ładnie wyglądałam, ale koronka to
            zdecydowanie nie mój styl. Fason rybki - owszem, nawet na drugi dzień zamierzam
            coś w tym stylu uszyć, ale bez koronek.

Z pronovias szalenie podobają mi sie modele 2008. No, ale data ślubu ... Nie
            byłabym w stanie zamówić. Szkoda.

Nie martw się o dopasowanie - widzę, ze u Ciebie niewiele trzeba zwężać - u mnie
            obawiam się, ze to może być problem. Pani z Madonny zasugerowała mi rozmiar 38
            - i rzeczywiście podczas przymiarek niektóre modele w tym rozmiarze były
            idealne, niektóre za duże. Dziś już wiem, ze to chyba zależy od danego modelu.
            Po zastanowieniu obie ze sprzedawczynią stwierdziłyśmy, ze zamawiamy 38. Tym
            bardziej iż noszę biustonosze z miseczką C. Jakie było nasze rozczarowanie gdy
            otworzyłyśmy przysłaną suknię - prawie za mnie spadła. Mam za zadanie nie
            chudnąć - no cóż mam 174cm wzrostu i ważę 54 kg. Pocieszam się, ze krawcowe w
            Madonnie to czarodziejki i zamierzam marudzić, aby było idealnie.

Moja kiecka to atelier diagonal 305. Model mało popularny wiec nie ma obawy, że
            w kościele minę się w progu z panną ubraną tak jak ja (podobno była taka
            sytuacja z mega popularnym modelem z tej kolekcji 310). Zresztą 305 podoba mi
            się od dawna i żadna suknia nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak ta. Jest
            skromna, ale elegancka. Jak nie znajdziesz w necie to podeślę Ci zdjęcie.
            Niestety na razie tylko katalogowe - bo w realu suknia wygląda jeszcze inaczej.
            Slona, którą poznałam na Forum stwierdziła iż w realu kiecka jest fantastyczna.
            Zresztą obie jesteśmy z Tychów i ona ślubuje 2 tygodnie przede mną.
            Zaprzyjaźniłyśmy się i jestem pewna, że ta znajomość potrwa dłużej niż ślubne
            przygotowania. Często spotykamy się na kawie - nasi mężczyźni też sie poznali -
            były wspólne kolacje, a ostatnio u mnie impreza urodzionowa. To fajne, bo bardzo
            sobie pomagamy - wspólnie poszukiwałyśmy butów na imprezę, jeździmy na próbne
            makijaże, niebawem pójdziemy wybierać bukiety ślubne. Slona mnie uspokaja, ze
            laski z Madonny dobrze dopasują kieckę. Ona tez ma z tego salonu i jej la sposa
            jest super dopasowana. Trzeba tylko jasno powiedzieć paniom czego oczekujesz i
            nie ulegać. Jak bedą Ci mówiły, ze tak nie można - to powiedz, ze Ty tak chcesz
            i już. Ty jesteś klient, Ty płacisz i Ty wymagasz - masz do tego prawo. Pani ma
            Ciebie słuchać. Jak ona będzie wychodzić za mąż to niech sobie robi jak chce.
            Tutaj Ty jesteś numer jeden.

Nie martw się i daj znać co z Twoja kiecką. Mnie też wskazówki się przydadzą.

Pozdrawiam

ps.: Pięknie wyglądasz w tej sukni - a nie była na zdjęciach dopasowana jeszcze.
            No moja droga - jak kiecka będzie gotowa wszyscy padną z zachwytu.
            • karhar Re: Do Karhar:) 06.06.07, 23:11
              Dziękuje bardzo za tak miłe słowasmile)) Jak już pisałam 22 czerwca jadę na kolejną
              przymiarkę i na pewno dam Ci znać jak było. Dzisiaj pani z Madonny była bardzo
              miła i mam nadzieję że taka będzie podczas przymiarki. Ja właśnie powoli łapię
              doła bo dostaję kolejne zdjęcia mojej sukni, tzn zdjęcia innych dziewczyn w tym
              samym modelu i ta suknia przestaje mi się podobaćsad( Jedyny plus jest taki, że
              bardzo dobrze się w niej czuję. Dlatego też Twoje słowa sprawiły mi bardzo dużą
              radośćsmile Jeszcze raz dziękuję.
              • madziuchna1978 Re: Do Karhar:) 06.06.07, 23:24
                Bo wyglądasz w niej fantastycznie!

Masz idealną do tego modelu figurę.

Nie przejmuj się - ja tez miałam okres, kiedy zastanawiałam się czy dobrze
                zrobiłam iż wybrałam właśnie 305. Zwłaszcza gdy obejrzałam kolekcją pronovias
                2008. Ponadto panie z Madonny...no byłam na nie zła. Że nie dzwoniły kiedy
                suknia będzie i takie inne ... Ale staram sie je zrozumieć, że mają kupę roboty,
                a kazda za panien chce aby to JEJ poswięcić mega dużo czasu. Nie jest ważne ile
                trwa przymiarka - ważne byś była zadowolona z końcowych efektów. I mów GłOśNO co
                chcesz i czego oczekujesz. Płacisz naprawdę duża kasę za te suknię.

Będzie dobrze

Głowa do góry

• inkageo Re: Do Karhar:) 06.06.07, 23:40
                Te ostatnie zdjęcia nie są złe!!! Karhar nawet tak nie pisz, że suknia
                przestaje Ci się podobać!!!
                • karhar Re: Do Karhar:) 07.06.07, 10:44
                  Inka nie martw sięsmile)) Moja przestaje mi się trochę podobać bo chyba sie do niej
                  przyzwyczaiłam, ale nie wpadła mi w oko żadna innasmile) Co do ostatnich zdjęć, to
                  może nie są najgorsze ale ja nie umiem patrzeć tylko na suknię. A te białe
                  kwiatki we włosach i rękawiczki psują cały efekt. Jak już patrzę na tą suknię to
                  na Twoje zdjęciasmile bo moje jak same wiecie są "trochę " niewyraźnesmile)) Magda a
                  co do Twojej sukni to wydaje mi sie, że Panie z Madonny musiały zamówić Ci
                  większy rozmiar bo jak sama pisałaś masz większy biust (zazdroszczę). Pewnie w
                  mniejszym rozmiarze nie zmieściłabyś się w biuście. Ja takich problemów nie
                  mam, wręcz przeciwniesad( Ale krawcowe dopasują suknię na 100% smile
    • inkageo Re: Do Inkageo!!! 07.06.07, 19:20
      Karhar widziałaś na stronie Madonny kolekcję 2008? Ale chętnie bym zmierzyła te
      suknie.. Piękne..
      • clio000 Re: Do Inkageo!!! 13.06.07, 16:25
        Przymierzalam juz kilka sukienek z kolekcji 2008 w madonnie i powiem szczerze ze
        nie ma sie czym zachwycac. Syknie pieknie wygladaj ale na tym sie konczy. W
        wiekszosci to sztywne pancerze w ktorych nie da sie wytrzymac dluzej niz 5
        minut. Nie polecam.Kolekcja 2007 jest zdecydowanie ladniejsza.
        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 13.06.07, 16:28
          Hejsmile Dzięki za wiadomośćsmilesmile Mi strasznie podobał się model Onice z 2007, ale
          jak ją założyłam to bardzo się rozczarowałam. Była sztywna jak pancerz i miała
          za dużo aplikacji na koronce. Na modelce nadal szalenie mi się podoba...ale już
          wiem, że to nie dla mnie....
        • inkageo Re: Do Inkageo!!! 13.06.07, 16:29
          Clio, a jak z cenami?????
    • inkageo Do Karhar:) 20.06.07, 10:55
      Hej, hejsmile Co słychać?smile Pojutrze Twoja przymiarkasmile Wiesz zajrzałam właśne do
      terminarza i zobaczyłam, że oficjalną pierwszą przymiarkę miałam mieć właśnie
      22 czerwcasmile Gdybym czekała na sukienkę 3 miesiące. Ach te zbiegi
      okoliczności..wink Oczywiście czekam na fotkismile Przeszkol mamę w robieniu zdjęćwink
      Trzymam kciuki żeby wszystko odbyło się w miłej atmosferze i bez pośpiechusmile Na
      pewno tak będzie. Swoją porcję stresu już dostałaś...wink
    • inkageo Do Karhar:) 22.06.07, 15:53
      Czekam na relację z przymiarki!!!!!
      • karhar Re: Do Karhar:) 22.06.07, 19:40
        W końcu mam net!!!smile) Inka już wszystko wie, ale może ktoś tu jeszcze zagląda
        więc napiszę co i jaksmile Byłam dzisiaj na 2 przymiarce i byłam ogromnie
        zdziwiona, że suknia jest już gotowa!!! Nie wiem czy to jest ta moja czy jakaś
        inna ważne, że wszystko dobrze leży i że mam już ją w domusmile Panie na miejscu
        dokonały jeszcze kilka bardzo drobnych poprawek i wszystko skończyło się supersmile
        W sumie to nie mam o czym pisaćsmile nie ma skandalu ani oszustwasmile Chyba, że ktoś
        ma jakieś pytania??
        • inkageo Re: Do Karhar:) 22.06.07, 20:17
          Hejsmile Ta moja w biuście jakoś dziwnie leżała, zapadała mi się trochę, u Ciebie
          też tak było? Widzę na fotce, że panie tam majstrowaływink Miały mi to poprawić..
          Wklejam zdjęcie metki, oj chyba obie mamy na niej rozmiar 38! Talla to rozmiar
          po hiszpańsku! Rany, może my mamy wspólną suknięwink Sprawdź numer seryjnywink
          tiny.pl/fpdf
          • karhar Re: Do Karhar:) 22.06.07, 21:50
            Masz rację u mnie też suknia zapada się troszkę w biuściesmile A ta pani, która mi
            tam majstruje to moja mamasmile Ja cały czas przyklepywałam suknię w tym miejscu a
            mama wypychałasmile Myślę, że pani Ci tego nie poprawią bo to po prostu trzeba
            biustem wypchaćsmile Dlatego szybko poleciałam do sklepu i kupiłam super stanik i
            jeszcze lepszy produkt tzw silicon cookies smile) Naprawdę super!! jestem
            zachwycona, muszę tylko zmniejszyć obwód stanika bo to jest 75 (nie ma mniejszej
            numeracji). A ja noszę 70. Kurcze nic na tej metce nie widzęsmile Ale to jest
            nieważnesmile
            • inkageo Re: Do Karhar:) 22.06.07, 22:28
              W moim biustonoszu są dosyć szeroko rozstawione miseczki i może jak zeszyjemy
              tą "szczelinę" to będzie lepiej. Wklejam jeszcze raz metkę i czekam na
              porównaniesmile
              img339.imageshack.us/my.php?image=dsc00634by7.jpg
              Wiesz właśnie dostałam przed momenten pierwsze życzenia ślubnesmile Koleżance ze
              studiów pomylił się termin ślubusmile Ale miło mi się zrobiło...szkoda, że to
              dopiero we wrześniu...
            • inkageo Metka:) 22.06.07, 22:34
              Tam też nie widać, tu jest dobrze:
              img338.imageshack.us/my.php?image=dsc00634ih7.jpg
              Metka nie chce się ujawnić!wink
              • inkageo Re: Metka:) 22.06.07, 22:36
                A tu to już powinno być bardzo wyraźnie:
                img339.imageshack.us/my.php?image=metkayo0.jpg
            • inkageo Re: Do Karhar:) 22.06.07, 22:41
              Napisz jeszcze jak z podpięciem trenusmile Ile guziczków? Dobrze się trzyma?
              • karhar Re: Do Karhar:) 22.06.07, 23:44
                Guziczki są pod kokardką i jest ich chyba z 10 ale nie wiem dokładnie ilesmile Jak
                jest podpięty to jest trochę ciężko i np suknia nie przylega do kręgosłupa ale
                to normalne przy takim ciężarze. Nie wiem czy dobrze się trzyma bo u mnie
                brakowało jednego guziczka i pani musiała podpiąć dwie pętelki do jednego
                guziczka. To była jedna korekta, która była wykonywana na miejscu a druga to
                fakt, że koronka na trenie została źle zszyta i pojawiło się takie marszczenie
                ale to też zostało na miejscu poprawione. Na mojej metce też jest 38. Ja już z
                tego nic nie rozumiemsmile czy to znaczy że suknia, którą mierzyłam na 1 przymiarce
                to była ta, którą mam w domu?? Bo myślałam, że jednak dostałam zmniejszoną tą 36
                ale na metce jest taki sam rozmiar na jak Twojej. Albo wzięli miarę z tamtej ( w
                co wątpię) albo zamienili metkismile i tak chyba byłosmile Ale namieszałamsmile
                • madziuchna1978 Re: Do Karhar:) 23.06.07, 00:08
                  Witaj Karhar !

Cieszę się, że Twoja suknia jest OK. To mnie trochę uspokoiło bo wciąż mam obawy
                  czy panie z Madonny dobrze dopasują moja kiecuchę - waga stoi na 54 kg, a jak
                  pisałam mam 174cm wzrostu więc Twój post mnie uradował.

Jeżeli chodzi o metki - ja też mam na mojej 38, ale ja 38 zamawiałam.

Warto obejrzeć metkę z materiału tę wewnątrz sukni. Tam jest kilka oznaczeń
                  numeracji w zależności od państwa.

Z informacji uzyskanych w dwóch różnych salonach - w Madonnie i w Młoda i Moda
                  - otrzymałam te same informacje. Ta niemiecka numeracja odpowiada najbliżej
                  polskiej. No i u mnie pod literką D jest 38. Więc mam tak jak zamawiałam 38.

Warto rzucić okiem jak to wygląda, bo ja wcześniej nie wiedząc o tym padłam
                  trupem widząc same 40 i 42 przy rozmiarówce hiszpańskiej, włoskiej i jeszcze
                  kilka ich tam jest. U mnie same 40 i tylko przy D 38. To 38 najbardziej
                  odpowiada polskim rozmiarom.

Ja z kiecką do salonu jadę dopiero w sierpniu, a suknię chcę odebrać w czwartek
                  tuż przed ślubem - ślubuję w sobotę 8.09. Jak już pisałam moja waga to jedno
                  wielkie wahadełko - raz ważę 58kg, raz 54kg, w pracy w "gorącym" okresie raz
                  spadłam do 48kg - nie byłam tego świadoma, mimo apeli otoczenia, że kiepsko
                  wyglądam. Było tyle pracy, że nie miałam na nic czasu - wciąż w ruchu. Blady
                  strach padł na mnie gdy z głupoty w Ikea wlazłam na wagę. Dopiero wtedy
                  zobaczyłam jak okropnie wyglądam - no wyobraź sobie 48kg i 174cm wzrostu! Żywy
                  kościotrup! No i rzeczywiście wyglądałam paskudnie.

Dlatego profilaktycznie znając możliwości mojego ciała podczas stresowych
                  sytuacji wole kieckę odebrać dwa dni przed imprezą.

Jak ten czas leci... zostały tylko nieco ponad 2 miesiące. Straszne!

Czasem myślę, ze mnie do ślubu sie chyba nie śpieszy. Dobrze jest mi z moim T. i
                  to jest najważniejsze, a weselna impreza trochę mnie przeraża. Ale T. chce mieć
                  wesele więc... Mi wystarczyłby ślub w kościele...

Posyłam pozdrowienia

Jeszcze sie odezwę

pa
                  • karhar Re: Do Karhar:) 23.06.07, 08:25
                    Suknia się nie martw, na 100% dobrze dopasująsmile Ja byłam w szoku jak pani
                    zapięła mi suknię, ledwo mogłam oddychaćsmile Ale to dobrze bo wiem że trochę
                    schudnę przed samym ślubem. Mówisz, że już tylko 2 miesiące a co ja mam
                    powiedzieć?? Ja od dzisiaj mam dokładnie 2 tygodnie!!! Dzisiaj wyjeżdżam na
                    tydzień do Wisły, wpadnę tylko w tygodniu do domu zobaczyć co się dziejesmile Stres
                    powoli mnie dopadasad A co do rozmiaru sukni to u mnie przy niemieckiej numeracji
                    jest 34. Prześlę Ci na gazetowego fotkę mojej sukni z tyłu. Tak ładnie wygląda
                    rozłożony tren, że aż muszę sie pochwalićsmile Ok idę się pakować. Jak ja przeżyję
                    te kilka dni bez komputera i forum???smile))
                    • inkageo Tabela rozmiarów:) 23.06.07, 10:15
                      International Size Chart
                      USA 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30
                      CANADA 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30
                      MEXICO 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30
                      UK 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32
                      FRANCE 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60
                      SPAIN 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60
                      GERMANY 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58
                      GREECE 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66
                      HOLLAND 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56
                      ITALY 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64
                    • madziuchna1978 Re: Do Karhar:) 24.06.07, 21:09
                      Witaj!!!

Dzięki za słowa otuchy.
                      Ale lekki stres i tak mam. Rozumiem, ze Ty na nosisz ciuszki w rozmiarze 36.
                      Ja taki właśnie rozmiar noszę. No to jak Tym masz zmówioną 34... Oj to te moje
                      38.... Zresztą przy odbiorze sukni ona ze mnie spadła!
                      Oj - mogłam zamówić 36! Tylko ten biust mój.

Najzabawniejsze u mnie jest to, ze jak tracę na wadze to chudnie tyłek, talia a
                      biust jak był tak jest cały czas bez zmian 70C. No i tu u góry to ja wiem,, ze
                      dopasują, ale właśnie w talii mogą mieć problem.

Oj muszę zaufać, ze wszystko będzie OK.

Zresztą dla spokojności zapakowałam kieckę w pokrowiec i nie oglądam jej od
                      marca (wtedy trafiła do domu). Wolę jej nie wkładać i na nią nie patrzeć by
                      stres z jej dopasowaniem nie narastał.

No nic poczekam do sierpnia i dam znać.

Jak już pisałam ja jeszcze mam nieco ponad 2 miesiące czasu. Ty 2 tygodnie.
                      Jak ten czas przeleciał prawda?

O której masz uroczystość i gdzie dokładnie?

pozdrawiam

• karhar Re: Do Karhar:) 10.07.07, 15:04
                        odbierz pocztęsmile
                        • inkageo Re: Do Karhar:) 10.07.07, 21:18
                          Oj, oj, oj....zaklinam skrzynkę gazetową i nicsad Awariasad
                          Będę ją męczyć do skutkusmile
                          • karhar Re: Do Karhar:) 10.07.07, 22:06
                            posłałam jeszcze raz, jak to nie dojdzie to prześlij mi na gazetowego Twojego
                            innego @ smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka