olenka_a 08.06.07, 13:42 Dziewczyny, a czy któraś z Was wybiera się tak w ciemno w podróż poślubną na Chorwację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:44 ja się zawsze wybieram do Chorwacji sama i powiedzmy w ciemno, nie tylko w podróż poślubną Jestem pół Chorwatką)) - pomóc w czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:47 Pol-Chorwatka! Z nieba nam spadlas Wybieramy sie do Splitu i Dubrovnika, bo tak daleko jeszcze nie dojechalismy. Jedziemy samochodem, ale my mieszkamy pod Salzburgiem. Chcemy jechac we wrzesniu? Dobry pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:53 Mayagaramond-pewnie, że dobry pomysł, czemu nie? w zeszłym roku wakacjowałam się wlasnie we wrześniu i pogoda była jak najbardziej super! zresztą ja tak zawsze wolę bo wcześniej dzikie tlumy Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:57 Kangurze a polecisz jakąś fajną miejscówkę - najlepiej niezbyt zaludnioną. Mam nadzieję w przyszłym roku się wybrać do cro Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:46 Ja bylam dwa razy w chorwacji i zawsze w ciemno. Ale to byl wrzesien i poczatek pazdziernika, wiec nie bylo problemu z kwaterami. Nie wiem kiedy chcesz jechac, ale w sierpnu bedzie tam zatrzesienie niemieckich turystow: wakacje w Bawarii i Badenii-Wirtembergii. Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:54 ja byłam rok temu koniec lipca/początek sierpnia - zero problemu ze znalezieniem kwater. Tylko że ja się zatrzymuję w raczej spokojnych miejscach, a nie w kurortach z dyskotekami Zresztą za każdym razem jak byłam w Cro to mijałam pełno ogłoszeń o wolnych pokojach. Raz tylko byłam tydzień we wrześniu, problemu z kwaterami nie było, był za to problem z pogodą - nie było tak ciepło i troche padało Ale jestem wściekła że w tym roku nie jadę do Chorwacji <wrr> Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:54 ja byłam rok temu koniec lipca/początek sierpnia - zero problemu ze znalezieniem kwater. Tylko że ja się zatrzymuję w raczej spokojnych miejscach, a nie w kurortach z dyskotekami Zresztą za każdym razem jak byłam w Cro to mijałam pełno ogłoszeń o wolnych pokojach. Raz tylko byłam tydzień we wrześniu, problemu z kwaterami nie było, był za to problem z pogodą - nie było tak ciepło i troche padało Ale jestem wściekła że w tym roku nie jadę do Chorwacji <wrr> Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a 30 lipca 08.06.07, 15:10 Tak, bardzo prosze o dobre rady My chcemy wybrac sie w podróż poślubną, czyli około 30 lipca-1 sipernia wyjazd z Polski. Jedziemy własnym autem z parą znajomych. Może polecicie nam jakies miłe spokojne miejsce - bywalcami dyskotek nie jesteśmy, ale raz-dwa moglibyśmy się wybrać. Czy okolice Dubrovnika są droższe niż np.Istrii? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_na_102 Re: 30 lipca 08.06.07, 15:58 Ja byłam w Primostenie koło Splitu/Szybeniku (w połowie drogi między nimi) i polecam. Turystów sporo, ale widoki śliczne, no i restauracje na starym mieście... A co do cen to chyba im bardziej na południe tym taniej. Chociaż nas zaskoczyły (niemiło) ceny żywności i benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
arwen.a Re: 30 lipca 08.06.07, 16:04 no własnie... a jakie konkretnie na Chorwacji są ceny kwaterek? tak przykładowo cena za zwykły pokój 2-osobowy bez wyżywienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: 30 lipca 08.06.07, 16:34 > no własnie... a jakie konkretnie na Chorwacji są ceny kwaterek? tak > przykładowo cena za zwykły pokój 2-osobowy bez wyżywienia?? ok 10-12 euro Okolice Dubrovnika są mimo wszystko droższe niż Istria - to z moich obserwacji. A polecam Marinę - co prawda mają niezbyt ładną zatokę, ale my i tak zawsze jeździmy na plażę autem, więc nie problem podjechać 3-4 km. Mieścinka fajna, sympatyczni ludzie, mają lodziarnię, kilka sklepików. Byłam też w Marusici (okolice Trogiru) i bardzo sobię chwalę, niestety tam jest jeden sklepik i właściwie szanse na spacery niewielkie (chyba ze po skałach) więc dla imprezowiczów to nie najlepsze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: 30 lipca 08.06.07, 16:37 10-12e to cena za pokój bez luksusów. Za super wyremontowany pokój (sypialnia + salon z aneksem kuchennym + łazienka) z klimą, tv, lodóweczką i tarasem z widokiem na morze, płaci się ok 20 euro, chociaż jak nie rezerwujesz wcześniej to można się wytargować, im też zależy na znalezieniu wczasowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: 30 lipca 08.06.07, 22:02 My też pare lat temu byliśmy w Chorwacji i właśnie w Primosten.Było super.Kwatery mieliśmy wykupione w biurze podrózy specjalizującym się właśnie w Chorwacji,a dojazd i wyżywienie na własną ręke.Mimo iż potem byliśmy w Turcji i na Dominikanie to Chorwacje wspominamy najfajniej ze względu na ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz1938 Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 17:47 nie chcę cię straszyć ale w sezonie może być różnie z wolnymi miejscami noclegowymi. no chyba że decydujecie się na namiot. podziwiam za odwagę. w ciemno nigdy bym sie nie wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz1938 Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 17:50 polecam riwierę makarską, jest cudowna. wprawdzie w Chorwacji byłam dość dawno bo w 2001 pod koniec września ale pogoda nas nieco rozczarowała. myślę że były to anomalie pogodowe, które zdziwiwły nie tylko turystów ale i tubylców. wieczory były chłodne i często zdarzały się pochmurne dni. w dubrowniku się zakochałam. jest cudowny Odpowiedz Link Zgłoś
kroolik7 Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 21:27 my sobie też zaklepaliśmy Chorwację, jedziemy do makarskiej czy makarski zarezerwowaliśmy przez internet - też trochę w ciemno bo nie znamy firmy i mam nadzieje że nas nie wyrolują.a wyjeżdżamy 10 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:11 W sumie jak tak myslę to faktycznie moje "w ciemno" jest trochę inne od waszego no bo znam kraj, mam kupę znajomych, znam język więc mi pewnie łatwiej...Moje ukochane okolice to Dalmacija - Sibenik etc, ostatnio robilismy objazdówkę żeby znajomym wszystko (no prawie wszystko) pokazać a na dłużej zatrzymalismy się w Tribunju koło Vodic- małe urocze "miasteczko", cisza, dzikie plaże a jak ktoś chciał zaszaleć to do Vodic bardzo blisko. Polecam szukania ofert w internecie i dotarcie na własną rękę i wyżywenie też we własnym zakresie. W zesżłym roku były fajne oferty lotnicze- taniocha np do Dubrovnika czy Splitu. W tym roku nie mogę znaleźć ale może coś się objawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:24 Drogi zielony_kangurze! a czy moglabym poprosic o namiary na inne dzikie plaze w Dalmacji? Albo moze jakies inne miejsca? Szukamy ciekawych kulis do zdjec. <Wege entstehen dadurch, dass man sie geht (F. Kafka)> Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:36 Oki,pomyslę i moze jakies foty Ci wyślę tylko nie dzisiaj już bom zdechnięta I rozmarzyłam się bo tęsknię szalenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
politycznie Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:19 Ja w zeszlym roku bylam na wyspie Pag dokladniej w Novaliji. Tez pojechalismy w ciemno, kwatere znalezlismy dosc szybko, ktora okazala sie naprawde super. Taras z widokiem na morze, apartament naprawde spory, dobrze wyposazony. A okolica tez piekna. Jakbys chciala to dam ci namiary na kwatere, jakby co pisz na maila. Z babka jako tako po polsku idzie sie dogadac, a nawet jesli nie to ma syna i synowa ktorzy biegle mowia po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 09.06.07, 11:30 jechalam do Chorwacji właściwie w ciemno, ale juz jadac kolezanka, ktora tam wczesniej zawitala zalatwila nam kwatery. Gdyby jednak tego nie zrobila i tak mielibysmy w czym wybierac! jechalismy do Dalmacji, i co chwile byly albo plakaciki informujace o wolnych pokojach albo ludzie stali i zapraszali do swoich domow. mozna jechac w ciemno. nawet chyba lepiej niz nad nasze morze, bo tam mielismy problem, zeby kwatere zlapac. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a jednak 10.06.07, 14:21 My jednak nadal upieramy się "przy swoim" i planujemy jechac w ciemno. Tym bardziej, że 5 dni chcemy spędzić w 1 miejscowości, a inne 5 w jakiejś innej części kraju... Dubrovnik chciałabym zwiedzić. A czy ktoś planuje jechac do stolicy kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur Re: jednak 10.06.07, 15:56 Ależ oczywiście że możecie jechać w ciemno!!! Szczerze mówiąc jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś jadąc samochodem nie znalazł noclegu! jeśli nawet nie w jednym miejscu to w drugim kilometr dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur Do Mayagaramond i Esiaesia:) 12.06.07, 11:31 Bog! Wysłałam Wam maila ze zdjątkami itp na gazetowe! pozdrav Odpowiedz Link Zgłoś