Dodaj do ulubionych

Chorwacja-kto jedzie w ciemno?

08.06.07, 13:42
Dziewczyny, a czy któraś z Was wybiera się tak w ciemno w podróż poślubną na
Chorwację?
Obserwuj wątek
    • zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:44

ja się zawsze wybieram do Chorwacji sama i powiedzmy w ciemno, nie tylko w
      podróż poślubnąwink Jestem pół Chorwatkąwink)) - pomóc w czymś?
      • mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:47
        Pol-Chorwatka! Z nieba nam spadlassmile

Wybieramy sie do Splitu i Dubrovnika, bo tak daleko jeszcze nie dojechalismy.
        Jedziemy samochodem, ale my mieszkamy pod Salzburgiem. Chcemy jechac we
        wrzesniu? Dobry pomysl?
        • zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:53

Mayagaramond-pewnie, że dobry pomysł, czemu nie? w zeszłym roku wakacjowałam
          się wlasnie we wrześniu i pogoda była jak najbardziej super! zresztą ja tak
          zawsze wolę bo wcześniej dzikie tlumy
          • esiaesia Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:57
            Kangurze a polecisz jakąś fajną miejscówkę - najlepiej niezbyt zaludnioną. Mam
            nadzieję w przyszłym roku się wybrać do cro smile
    • mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:46
      Ja bylam dwa razy w chorwacji i zawsze w ciemno. Ale to byl wrzesien i poczatek
      pazdziernika, wiec nie bylo problemu z kwaterami. Nie wiem kiedy chcesz jechac,
      ale w sierpnu bedzie tam zatrzesienie niemieckich turystow: wakacje w Bawarii i
      Badenii-Wirtembergii.
      • esiaesia Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:54
        ja byłam rok temu koniec lipca/początek sierpnia - zero problemu ze
        znalezieniem kwater. Tylko że ja się zatrzymuję w raczej spokojnych miejscach,
        a nie w kurortach z dyskotekami smile
        Zresztą za każdym razem jak byłam w Cro to mijałam pełno ogłoszeń o wolnych
        pokojach. Raz tylko byłam tydzień we wrześniu, problemu z kwaterami nie było,
        był za to problem z pogodą - nie było tak ciepło i troche padało uncertain
        Ale jestem wściekła że w tym roku nie jadę do Chorwacji <wrr>
      • esiaesia Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 13:54
        ja byłam rok temu koniec lipca/początek sierpnia - zero problemu ze
        znalezieniem kwater. Tylko że ja się zatrzymuję w raczej spokojnych miejscach,
        a nie w kurortach z dyskotekami smile
        Zresztą za każdym razem jak byłam w Cro to mijałam pełno ogłoszeń o wolnych
        pokojach. Raz tylko byłam tydzień we wrześniu, problemu z kwaterami nie było,
        był za to problem z pogodą - nie było tak ciepło i troche padało uncertain
        Ale jestem wściekła że w tym roku nie jadę do Chorwacji <wrr>
        • olenka_a 30 lipca 08.06.07, 15:10
          Tak, bardzo prosze o dobre rady smile
          My chcemy wybrac sie w podróż poślubną, czyli około 30 lipca-1 sipernia wyjazd
          z Polski. Jedziemy własnym autem z parą znajomych.

Może polecicie nam jakies miłe spokojne miejsce - bywalcami dyskotek nie
          jesteśmy, ale raz-dwa moglibyśmy się wybrać.

Czy okolice Dubrovnika są droższe niż np.Istrii?
          • kasia_na_102 Re: 30 lipca 08.06.07, 15:58
            Ja byłam w Primostenie koło Splitu/Szybeniku (w połowie drogi między nimi) i
            polecam. Turystów sporo, ale widoki śliczne, no i restauracje na starym
            mieście... A co do cen to chyba im bardziej na południe tym taniej. Chociaż nas
            zaskoczyły (niemiło) ceny żywności i benzyny.
            • arwen.a Re: 30 lipca 08.06.07, 16:04
              no własnie... smile a jakie konkretnie na Chorwacji są ceny kwaterek? tak
              przykładowo cena za zwykły pokój 2-osobowy bez wyżywienia??
              • esiaesia Re: 30 lipca 08.06.07, 16:34
                > no własnie... smile a jakie konkretnie na Chorwacji są ceny kwaterek? tak
                > przykładowo cena za zwykły pokój 2-osobowy bez wyżywienia??

ok 10-12 euro smile

Okolice Dubrovnika są mimo wszystko droższe niż Istria - to z moich obserwacji.

A polecam Marinę - co prawda mają niezbyt ładną zatokę, ale my i tak zawsze
                jeździmy na plażę autem, więc nie problem podjechać 3-4 km. Mieścinka fajna,
                sympatyczni ludzie, mają lodziarnię, kilka sklepików. Byłam też w Marusici
                (okolice Trogiru) i bardzo sobię chwalę, niestety tam jest jeden sklepik i
                właściwie szanse na spacery niewielkie (chyba ze po skałach) więc dla
                imprezowiczów to nie najlepsze miejsce smile
                • esiaesia Re: 30 lipca 08.06.07, 16:37
                  10-12e to cena za pokój bez luksusów. Za super wyremontowany pokój (sypialnia +
                  salon z aneksem kuchennym + łazienka) z klimą, tv, lodóweczką i tarasem z
                  widokiem na morze, płaci się ok 20 euro, chociaż jak nie rezerwujesz wcześniej
                  to można się wytargować, im też zależy na znalezieniu wczasowiczów smile
            • aga07 Re: 30 lipca 08.06.07, 22:02
              My też pare lat temu byliśmy w Chorwacji i właśnie w Primosten.Było super.Kwatery mieliśmy wykupione w biurze podrózy specjalizującym się właśnie w Chorwacji,a dojazd i wyżywienie na własną ręke.Mimo iż potem byliśmy w Turcji i na Dominikanie to Chorwacje wspominamy najfajniej ze względu na ludzi.
    • mistrz1938 Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 17:47
      nie chcę cię straszyć ale w sezonie może być różnie z wolnymi miejscami
      noclegowymi. no chyba że decydujecie się na namiot. podziwiam za odwagę. w
      ciemno nigdy bym sie nie wybrała.
    • mistrz1938 Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 17:50
      polecam riwierę makarską, jest cudowna. wprawdzie w Chorwacji byłam dość dawno
      bo w 2001 pod koniec września ale pogoda nas nieco rozczarowała. myślę że były
      to anomalie pogodowe, które zdziwiwły nie tylko turystów ale i tubylców.
      wieczory były chłodne i często zdarzały się pochmurne dni. w dubrowniku się
      zakochałam. jest cudowny
    • kroolik7 Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 21:27
      my sobie też zaklepaliśmy Chorwację, jedziemy do makarskiej czy makarski smile
      zarezerwowaliśmy przez internet - też trochę w ciemno bo nie znamy firmy i mam
      nadzieje że nas nie wyrolują.a wyjeżdżamy 10 sierpnia
      • zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:11

W sumie jak tak myslę to faktycznie moje "w ciemno" jest trochę inne od
        waszegowink no bo znam kraj, mam kupę znajomych, znam język więc mi pewnie
        łatwiej...Moje ukochane okolice to Dalmacija - Sibenik etc, ostatnio robilismy
        objazdówkę żeby znajomym wszystko (no prawie wszystko) pokazać a na dłużej
        zatrzymalismy się w Tribunju koło Vodic- małe urocze "miasteczko", cisza,
        dzikie plaże a jak ktoś chciał zaszalećwink to do Vodic bardzo blisko. Polecam
        szukania ofert w internecie i dotarcie na własną rękę i wyżywenie też we
        własnym zakresie. W zesżłym roku były fajne oferty lotnicze- taniocha np do
        Dubrovnika czy Splitu. W tym roku nie mogę znaleźć ale może coś się objawi.
        • mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:24
          Drogi zielony_kangurze!

a czy moglabym poprosic o namiary na inne dzikie plaze w Dalmacji? Albo moze
          jakies inne miejsca? Szukamy ciekawych kulis do zdjec.

<Wege entstehen dadurch, dass man sie geht (F. Kafka)>
          • zielony_kangur Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:36
            Oki,pomyslę i moze jakies foty Ci wyślę tylko nie dzisiaj już bom zdechniętasmile
            I rozmarzyłam się bo tęsknię szalenie....
            • mayagaramond Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:53
              Hvala!
    • politycznie Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 08.06.07, 23:19
      Ja w zeszlym roku bylam na wyspie Pag dokladniej w Novaliji. Tez pojechalismy w
      ciemno, kwatere znalezlismy dosc szybko, ktora okazala sie naprawde super. Taras
      z widokiem na morze, apartament naprawde spory, dobrze wyposazony. A okolica tez
      piekna. Jakbys chciala to dam ci namiary na kwatere, jakby co pisz na maila. Z
      babka jako tako po polsku idzie sie dogadac, a nawet jesli nie to ma syna i
      synowa ktorzy biegle mowia po angielsku.
      • nataliaostrowska Re: Chorwacja-kto jedzie w ciemno? 09.06.07, 11:30
        jechalam do Chorwacji właściwie w ciemno, ale juz jadac kolezanka, ktora tam
        wczesniej zawitala zalatwila nam kwatery. Gdyby jednak tego nie zrobila i tak
        mielibysmy w czym wybierac! jechalismy do Dalmacji, i co chwile byly albo
        plakaciki informujace o wolnych pokojach albo ludzie stali i zapraszali do
        swoich domow. mozna jechac w ciemno. nawet chyba lepiej niz nad nasze morze, bo
        tam mielismy problem, zeby kwatere zlapac.
        • olenka_a jednak 10.06.07, 14:21
          My jednak nadal upieramy się "przy swoim" i planujemy jechac w ciemno. Tym
          bardziej, że 5 dni chcemy spędzić w 1 miejscowości, a inne 5 w jakiejś innej
          części kraju...
          Dubrovnik chciałabym zwiedzić.

A czy ktoś planuje jechac do stolicy kraju?
          • zielony_kangur Re: jednak 10.06.07, 15:56

Ależ oczywiście że możecie jechać w ciemno!!! Szczerze mówiąc jeszcze nie
            słyszałam, żeby ktoś jadąc samochodem nie znalazł noclegu! jeśli nawet nie w
            jednym miejscu to w drugim kilometr dalej...
        • zielony_kangur Do Mayagaramond i Esiaesia:) 12.06.07, 11:31

Bog!
          Wysłałam Wam maila ze zdjątkami itp na gazetowe! pozdrav
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka