Dodaj do ulubionych

jak wybrac suknie?

07.03.09, 01:08
w sierpniu mam wesele, musze sobie kupic suknie- najlepiej, jak najszybciej,
wiadomo, ile sie czeka
a kompletnie nie wiem, jak sie do tego zabrac, nie wiem, jaka bym chciala,
przejrzalam setki zdjec w necie, bylam w trzech salonach...........poradzcie cos
mam blond wlosy do ramion, ubieram sie klasycznie- raczej surowo, niewiele
bizuterii, raczej jestem..........skromna, a nie przebrana
no i nawet nie wiem, jaka by mi pasowala
co myslicie?
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: jak wybrac suknie? 07.03.09, 10:26
      myślę, żebyś z tych zdjęć wybrała fasony które Ci sie podobają. Wzięła dwa dni
      wolnego, objechała wszystkie dostępne salony, przymierzała suknie i wybrała tę w
      której chcesz iśc.
      • may_flower Re: jak wybrac suknie? 07.03.09, 15:02
        Weź ze sobą dobrą koleżankę, młodego albo brata i razem oceniajcie w czym Ci najlepiej.
    • daszbur Re: jak wybrac suknie? 07.03.09, 15:20
      Witam, może spodoba Ci się coś takiego:
      www.madonna.pl/pl/herms.php?s=lareth
      • agusia3107 Re: jak wybrac suknie? 07.03.09, 19:27
        Widze, ze nie tylko ja mialam taki problem. Tez jestem skromna osoba, nie lubie
        przepychu, dlatego marzyła mi sie delikatna i skromna sukienka. Do tego dochodzi
        moja figura osy- cienka w pasie, a szersza w biodrach. Odrazu wiedzialam, ze
        musi byc to sukienka w litere A. Szukałam wszedzie- w necie, katalogach, a takze
        odwiedziłam prawie wszystkie salony we Wrocławiu. Szczerze,to nie mogłam sie na
        nic zdecydowac, jesli podobała mi sie gora sukienki, to juz dół nie i na odwrót.
        Dlatego postanowiłam zaprojektowac swoja własna. Umowiłam sie z krawcowa i
        wspolnymi siłami zaprojektowałysmy moja sukienke, ktora jest troche podobna do
        tej: www.madonna.pl/pl/herms.php?s=etenia tylko, ze moja tóz pod biustem
        ma mała atłasowa kokardke, ktora przechodzi do tyłu. W tali sukienka jest
        dopasowana, a od pasa przechodzi w litere A. I od tego tez miejsca, delikatnie w
        lewa strone i dół sukienki bedzie szedł hafcik. Tył sukienki bedzie w litere V
        i zakonczony bedzie wiazaniem. Przód sukienki(gora) pozostaje taki jak w linku.
        No i oczywiscie sukienka bedzie w całosci, nie lubie gorsetow.
        Tobie napewno, tez sie uda znalesc cos pieknego. Mi zajeło to ok 4 miesiecy.
        Teraz tylko juz czekam na pierwsza przymiarke, ktora mam juz w kiwetniu. Powodzenia
        • stworzenje do agusia3107 07.03.09, 20:39
          agusia3107 napisała:

> Tobie napewno, tez sie uda znalesc cos pieknego. Mi zajeło to ok 4 miesiecy.
          > Teraz tylko juz czekam na pierwsza przymiarke, ktora mam juz w kiwetniu. Powodz
          > enia

o jaka piękna suknia z klasą,naprawdę smile. Też lubię proste skromne suknie
          ślubne,a nie przewalone możliwym wszystkim co oferują dodatki krawieckie.
          Mimo,że lubię się ekstrawagancko ubierać. Ha i skromna da Ci pole do popisu:
          fryzura,bukiet, biżuteria smile.
          • agusia3107 do stworzenje 07.03.09, 21:11
            dziekuje smile
    • stworzenje do pani_dziuba 07.03.09, 20:58
      a może takie? tylko rękaw krótszy w tej pierwszej bo na sierpień może być za ciepło:

www.slubne.net/grafika/galeria11/slides/singel26.html
      www.slubne.net/grafika/galeria11/slides/singel9.html
    • aquariuss_ad Re: jak wybrac suknie? 08.03.09, 09:37
      Ja tez mialam podobny problem, ale udalo mi sie w koncu znalezc
      sukienke, ktora mi odpowiadała w 100 %.
      Teraz wystawilam ja na allegro:
      www.allegro.pl/item573199589_elegancka_skromna_i_prosta_suknia_slubna_roz_36.html

Może ci sie spodoba lub jakos zainspiruje.
    • marina111 Re: jak wybrac suknie? 10.03.09, 22:40
      NO tak... ale jaka masz figurę i czego od sukni oczekujesz?
    • inka323f Re: jak wybrac suknie? 10.03.09, 22:45
      Mierz w salonach na potęgę, aż trafisz na tą, która Cię zachwyci.
      Ja tak na swoją trafiłam:
      farm4.static.flickr.com/3265/3167492334_426b6754ec.jpg
      farm4.static.flickr.com/3089/3166671721_60db697aeb.jpg
      • may_flower do inka 11.03.09, 08:07
        Hej, prześliczna sukienka. Mogę wiedzieć co to za firma i model?

pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka