malpiarnia 19.10.09, 17:22 a ja kategorycznie żadam, żeby 629000zł, zapłacił Prezydent, ksywa "Wasil - 2 w 1" (Inżynier i Prezydent) a odsetki ma zapłacic jego ochraniarz, ksywa " nar, static, vip" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kain Uczciwi crossowcy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 20:58 Ojej, czyżby się jednak okazało że uczciwi crossowcy doili miasto? A przecież to prywatny sport i ponoć oni trenują tylko za własne... Tymczasem jakoś na obiekty do trenowania lekkiej atletyki (czyli sportu który młodzież mogłaby uprawiać masowo w przeciwieństwie do kilku crossowców) nie ma... To jak to jest: jak sport uprawia 30 osób to kasa się znajduje, jak już paręset lub parę tysięcy do wypad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpiarnia Re: Uczciwi crossowcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 22:48 bo chlają, przepuszczają forsę podatnika ale skad brac tylu prokuratorow w Polsce gangrena!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Uczciwi crossowcy? 19.10.09, 22:59 A jaki interes ma nasz miejski prezio załatwiając radnemu tor crossowy w środku osiedli mieszkaniowych LSM? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak Swego czasu Bielesz walczyłrazem z Wojciechowskim 20.10.09, 08:46 przeciwstawiając LKŻ - KM Cross... prosze tu jest link stosowny: link ... no jak wszędzie są grupy interesu i grupy polityczne... ... jednak to, że cierpi na tym sport to dobre nie jest... ... w tym wypadku to co twierdzi Pitera jest czystą bzdurą ktoś zgadnie czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak Pitera jest żenująca 19.10.09, 22:57 coś uczyniła w sprawie Flasińskiego który dał publiczny milion żonie? może zajęła się Kraśnikiem gdzie PO kradnie w biały dzień? ... no kurde raz ją Palikot przeleciał i już mu dobrze robi głupia... ech baby baby... a potem będzie Julia płakać, że cnota darmo stracona... odwieczny schemacik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karp reakcja na głupotę leniaka IP: *.chello.pl 20.10.09, 02:04 ... jak widać, głupich nie sieją, ... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak szkoda że taka płytka ta reakcja 20.10.09, 08:34 ale zawsze jednak jakaś reakcja... owszem głupich nie sieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Pitera jest żenująca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 06:55 Znaczy uważasz, że dlatego iż wtedy nic nie zrobiła to teraz też nie powinna i że jak PO coś spartoliło to teraz Więckowskiemu wolno doić miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak Pitera jest żenująca 20.10.09, 07:56 no cóż jeśli się chce mówić o standardach i stosować je to z pewnością nie uznam za dobra stosowanie standardów jedynie wobec własnych przeciwników politycznych... ... Julia Pitera "Od 1998 członek, w okresie 1999–2001 członek zarządu, zaś w latach 2001–2005 prezes zarządu Transparency International Polska, polskiego oddziału ogólnoświatowej organizacji ds. walki z korupcją." ... z tego najbardziej ją zna publiczność... ale to jedynie epizod w życiu Julii P.jest ona przede wszystkim politykiem i to politykiem skrajnym: "Od 1990 do 1991 była członkiem Porozumienia Centrum, a następnie Unii Polityki Realnej (1994–1998). W latach 1994–2005 pełniła funkcję radnej Rady Warszawy, początkowo z poparcia Unii Polityki Realnej, a następnie Ligi Republikańskiej." ostatnio w PO jak wiadomo... ... jak widać na przykładzie wielu afer związanych z PO nie wykazuje żadnych odruchów związanych z chęcią walki z korupcją w ugrupowaniu rządzącym (własnym zresztą)... ... natomiast chętnie wykorzystuje legendę działaczki antykorupcyjnej do walki z przeciwnikami PO... koniec końców reakcja Pitery nie nastąpiła z powodu KM Cross ale z powodu tego że Więckowski jest przeciwnikiem Palikota... ktoś ma co do tego wątpliwości? niech je zgłosi - chętnie je rozwieję - bo dziwnym trafem wiem coś na ten temat i jestem w stanie jak sadzę to pokazać... oczywiście nie mogę tego typu walki polityczne ocenić inaczej jak pisząc - "bolszewizm" Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak Tylko czy sytuacja jest naprawdę chora? 20.10.09, 09:01 czy aby radny naprawdę nie może (nie wolno mu?) być działaczem sportowym? czy powinien być jedynie i tylko i wyłącznie czynownikiem partyjnym? ... Piotr Więckowski jako prezes KM Cross prowadzi działalność gospodarczą czy jest może działaczem społecznym? sport to to samo co sprzedaż mieszkań czy może nie? ... Pitera mówi jasno: "organizacja zawodów, na które sprzedawane były bilety, to działalność gospodarcza." ... czyli że każde biletowane zawody sportowe to działalność gospodarcza! no doprawdy ciekawa sprawa... obawiam się że Julia Pitera robi nas w balona i to wielkiego balona... ... zacytuję tu może statut KM Cross: " 1. Klub Motorowy Cross zwany dalej "klubem" jest stowarzyszeniem, posiadającym osobowość prawną. 2. Nazwa klubu jest prawnie zastrzeżona. 3. Klub działa zgodnie z porządkiem prawnym RP, w tym z Prawem o stowarzyszeniach, przepisami w zakresie kultury fizycznej oraz niniejszym statutem." z tego co mówi Pitera wynika że bycie prezesem stowarzyszenia które zorganizowało choć jedną biletowaną imprezę oznacza prowadzenie działalności gospodarczej ... czyli że Pitera uważa że stowarzyszenie to taka forma firmy handlowej - konkretnie to firmy handlowej prezesa stowarzyszenia... ... ciągniemy temat? Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Tylko czy sytuacja jest naprawdę chora? 20.10.09, 09:11 Problemu nie było kiedy radny był swojak, kiedy przestał być problem się pojawił. POdwójne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Chyba coś pomyliłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 20:49 > czyli że Pitera uważa że stowarzyszenie to taka forma firmy handlowej - > konkretnie to firmy handlowej prezesa stowarzyszenia... > ... > ciągniemy temat? Sądząc po słownictwie nie jesteś prawnikiem, więc może wyjaśnię zanim niepotrzebnie wtopisz. Tak, stowarzyszenie rejestrowe jest taką samą osobą prawną jak kapitałowa spółka handlowa, na przykład spółka z o.o. Nie ma też większej różnicy między prezesem s.a. a prezesem stowarzyszenia, pełnią podobną funkcję. Oczywiście są też różnice, bo spółki mogą być tworzone tylko dla celu gospodarczego - a więc zarabiania pieniędzy, zaś stowarzyszenia mogą być też non profit. Ale jeśli stowarzyszenie zaczyna zarabiać pieniądze na własną działalność to jest to jak najbardziej prowadzenie działalności gospodarczej i tutaj takie stowarzyszenie od spółki niczym się nie różni. Polecam zresztą lekturę ksh i ustawy o stowarzyszeniach. Oczywiście doceniam krytykę dwulicowości, niemniej jednak w przeciwieństwie do Ciebie nie uważam, że jak politycy PO kradli i nie siedzą to polityków PIS też się powinno uniewinnić. Weź pod uwagę, że Więckowski to nie jest zwykły obywatel i te 600k dostał kosztem innych, uczciwych obywateli którzy chodów nie mieli. Podoba Ci się to? Bo mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak kain nie pierdoool please 21.10.09, 20:28 Ja rozumiem że Pitera jako prezes stowarzyszenia robiła przekręty i teraz mierzy swoją miarą Więckowskiego... ... owszem nie mam dyplomu magistra prawa - pomimo że kilka moich prac zostało pomyślnie obronionych na WPiA UMCS i chyba dwie na KUL, a ja sam zdałem pozytywnie wszystkie egzaminy na studiach prawniczych na UMCS własnie... doprawdy nie każdy prawnik to dupek który posługuje się jedynie językiem którym operują ustawy, taki Seidler dla przykładu nie był ograniczonym półgłówkiem a do kretynów też nie należy Andrzej Kidyba u którego studiowałem prawo spółek... ... przeraża mnie że ty możesz być prawnikiem - i to pomimo tego że jakość prawników od wielu lat się systematycznie pogarsza... ... coż to jednak za prawnik który nie rozumi pojęcia osobowości prawnej? ... i nie potrafi odróżnić prezesa stowarzyszenia - w tym akurat wypadku STOWARZYSZENIA KULTURY FIZYCZNEJ posiadającego status organizacji pożytku publicznego od prezesa spółki kapitałowej? ... weź idź się kain doucz - bo robisz wstyd sobie jedynie co to ku... za leniwy jesteś żeby sobie sprawdzić w KRS nr 0000024476 albo przeczytać statut KM Cross i wyczytać to: "§ 8 Klub może prowadzić działalność gospodarczą, na ogólnych zasadach określonych w odrębnych przepisach w zakresach: ... § 8$ Stowarzyszenie jest organizacją pożytku publicznego działające na podstawie Ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie z dnia 24 kwietnia 2003 r., prowadzące działalność pożytku publicznego w następującym zakresie: ... Dochód z działalności gospodarczej klubu, służy realizacji celów statutowych i nie może być przeznaczony do podziału między, jego członków. ... a) 92.61.Z. Organizowanie i popularyzowanie masowego sportu motorowego. b) 92.62.Z. Organizowanie i popularyzowanie wyczynowego sportu motorowego. § 8$ Działalność ta będzie prowadzona w sposób nieodpłatny. ... § 26 3. Klub cały dochód przeznacza na działalność statutową." ... zacytowałem ci z nieprzymuszonej woli dlatego proszę cię dupku jeden nie pierdoool o siedzeniu w sytuacji gdy żadnego naruszenia prawa nie ma nie zachowuj się jak jakiś Ziobro... do cholery... (sorry za słowa uznane powszechnie za ... - ale mnie zdenerwował oszołom jeden) pzdr. ps. jak ten dziobak niedomyty raz jeszcze się odezwie to temat pociągnę i pokażę kto i jak doi budżet Lublina (w tym również ile dostają kluby sportowe dla porównania z KM Cross) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: kain nie pierdoool please IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 23:24 > doprawdy nie każdy prawnik to dupek który posługuje się jedynie językiem którym > operują ustawy, taki Seidler dla przykładu nie był ograniczonym półgłówkiem a d > o > kretynów też nie należy Andrzej Kidyba u którego studiowałem prawo spółek... Ooo, studiowałeś u niego? Prywatnie? To da się tak u niego studiować? A jak to studiowanie u samego Kidyby wygląda? ;> Bo ja myślałem, że Andrzej K. prowadzi po prostu przedmiot pod tytułem prawo handlowe na który uczęszczają sobie wszyscy studenci, bo to obowiązkowy był. Poza tym o ile pamiętam, to on także posługuje się, jak wszyscy na wydziale, językiem prawniczym, bo nie da się mówić o prawie redefiniując pojęcia, jak to usiłujesz robić. > przeraża mnie że ty możesz być prawnikiem - i to pomimo tego że jakość prawnikó > w > od wielu lat się systematycznie pogarsza... Sorki za osobistą wycieczkę, ale skoro ta jakość się pogarsza a Ty pomimo pogarszających się standardów i tak nie stałeś się prawnikiem bo nawet tych pogarszających się standardów nie udało Ci się spełnić to serio jesteś uprawniony do krytyki tych, którzy otrzymali na wydziale prawa tytuł magisterski? > coż to jednak za prawnik który nie rozumi pojęcia osobowości prawnej? No to mi jeszcze wytłumacz na czym polega to że ja nie "rozumim" osobowości prawnej... Bo rozmowa zaczęła się od tego iż uważałeś, że stowarzyszenie które organizuje płatne imprezy nie prowadzi działalności gospodarczej. > i nie potrafi odróżnić prezesa stowarzyszenia - w tym akurat wypadku > STOWARZYSZENIA KULTURY FIZYCZNEJ posiadającego status organizacji pożytku > publicznego od prezesa spółki kapitałowej? A przepraszam bardzo - jaka niby jest rożnica? Jedno i drugie to organ osoby prawnej, działający na jej rzecz. W jednym i drugim wypadku występuję konflikt interesów - bo z jednej strony taka osoba ma dbać o interes osoby prawnej (bo można ją pociągnąć do odpowiedzialności za niegospodarność) a z drugiej jako np. radny ma dbać o dobro mienia mieszkańców. Innymi słowy ta sama osoba zawiera sama ze sobą umowę której przedmiotem jest transfer środków z kasy miasta do kasy prywatnego stowarzyszenia. Odpowiedz mi: jak długo Więckowski pozostałby szefem KM jakby się okazało że przekazał 600k z kasy KM do miasta? > weź idź się kain doucz - bo robisz wstyd sobie jedynie > co to ku... za leniwy jesteś żeby sobie sprawdzić w KRS nr 0000024476 > albo przeczytać statut KM Cross i wyczytać to: dwie rzeczy: 1) statut nie jest niezmienny 2) fakt, że nie można dzielić zysków między członków nic nie znaczy. Bo można zyski wydać np. na kupienie rzeczy które następnie zostaną bezpłatnie i bezterminowo udostępnione członkom itp itd. A że grono beneficjentów jest wąskie to i jest lukratywnie. Motorki, wyjazdy - i żyjesz jak hrabia. BTW jak rzeczywiście tak starannie studiowałeś u Kidyby to różnicę między non profit a non for profit znać powinieneś. > dlatego proszę cię dupku jeden nie pierdoool > o siedzeniu w sytuacji gdy żadnego naruszenia prawa nie ma > nie zachowuj się jak jakiś Ziobro... > do cholery... > (sorry za słowa uznane powszechnie za ... - ale mnie zdenerwował oszołom jeden) > pzdr. Jesteś taki zabawny :) Może rodzice wyłączyli korki bo za długo siedziałeś w internecie i lekcji nie miał kto odrobić?:P Co do naruszenia prawa to popatrz sobie na zachodzie - tam takie rzeczy są nie do pomyślenia. Nie spodobałoby Ci się zapewne jakby prezes Twojej spółdzielni mieszkaniowej wynajął klubowi którego również jest prezesem pomieszczenia za pół darmo. Albo wpompował w niego masę spółdzielnianych pieniędzy. Jak to jest że oni są tacy uczciwi a na swoją działalność wyciągają pieniądze z mojej kieszeni? BTW a propos pędraków, to zanim dojdziesz do faszystów czytnij o prawie Godwina. Co do klubów to dane są jasne, były też chyba nawet w wyborczej publikowane. No i jakoś tak wychodzi, że KM Więckowskiego mimo, że malutki i ma niewielkie osiągnięcia, dostał nieproporcjonalnie dużo... Konkludując: niestety, jak chce się być politykiem to się powinno pozostałych funkcji zrzec. Wtedy problemu nie będzie. Bo sytuacja, w której bierzesz kasę od dwóch osób o sprzecznych interesach a potem je obie reprezentujesz w tej samej sprawie czysta nie jest. I bądź łaskaw dyskutować merytorycznie, na trolli też są sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak no dobra pogadajmy 22.10.09, 08:50 o Kidybie najpierw zatem... Prawo Handlowe wykłada powiadasz czyli po prostu prowadzi obowiązkowy przedmiot na który chodzą wszyscy bo muszą... wiesz niektórzy chodzą a inni studiują... ... Andrzej Kidyba w moich czasach wykładał nie tylko na UMCS a ja na jego wykłady chodziłem również na Grygową (coż to była za szkoła nie pomnę - mało interesowała mnie nazwa), sporo popełnił również publikacji... one są dostępne choćby w bibliotece wydziałowej... śmieszne ale faktycznie mało brakowało a również jedynie chodziłbym na wykłady do Kidyby... gdybym się z nim nie pokłócił i nie uparł żeby zdawać u niego egzamin w terminie który mu nie odpowiadał zapewne zdałbym ten egzamin za pierwszym razem... ale tak się nie stało po pierwszym terminie na czwartym roku bez poprawki trafiłem na komisyjny który również oblałem to skutkowało powtarzaniem roku... dla tego jednego egzaminu... studiowanie to również nauka cierpliwości... jakoś wtedy byłem cierpliwy i biorąc indywidualny tok studiów powtarzałem sobie owo Prawo Handlowe... był to akurat czas poważnych zmian w Kodeksie Handlowym - tak się przypadkiem składa że zmian które były miedzy innymi autorstwa Andrzeja Kidyby... cóż kiedyś rozporządzenie prezydenta z 1934 roku musiało ustąpić nowszej i nowocześniejszej kodyfikacji zwanej Kodeksem Spółek Handlowych... dzieło Komisji Kodyfikacyjnej było niegdyś nowoczesne ale kiedyś to w prawoznawstwie znaczy dawno dawno temu... ... muszę powiedzieć że słuchanie i czytanie jednego z autorów K.S.H. było bardzo ciekawe... w ogóle Kidyba jest człowiekiem ciekawym choć w Lublinie pozostającym niestety na marginesie... koniec końców egzamin zdałem - myślę że Kidyba nie był ze mnie zadowolony do końca, nie mniej wiedzę jakąś nabyłem (co sobie cenię)... hmm no więc ja studiowałem u Kidyby - a ty chodziłeś na obowiązkowe wykłady - taka różnica ;-) kiciusiu - języczek u wagi... ... w kolejnych postach zgnoję cię co do reszty twych rojeń pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Mega LOL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.09, 21:15 > Prawo Handlowe wykłada powiadasz czyli po prostu prowadzi obowiązkowy przedmiot > na który chodzą wszyscy bo muszą... > wiesz niektórzy chodzą a inni studiują... Bajdurzysz :) Wykłady na UMCS są nieobowiązkowe - obowiązkowy jest tylko egzamin. Nie chcesz, nie chodzisz. > Andrzej Kidyba w moich czasach wykładał nie tylko na UMCS a ja na jego wykłady > chodziłem również na Grygową (coż to była za szkoła nie pomnę - mało > interesowała mnie nazwa), Wyższa Szkoła Dansu i Lansu? Wyższa Szkoła Robienia na Drutach? a może Wyższa Szkoła Biznesu i Sukcesu? ;> Zauważę tylko, że wydziały prawa były tylko na UMCS i KUL, więc prawa wbrew temu co piszesz studiować nie mogłeś. Tajemnicą poliszynela jest też, że na prywatnych uczelniach nigdy się nie oblewa - bo klient płaci, klient wymaga. A jak nie dostanie towaru w postaci pozytywnej oceny w indeksie to idzie gdzie indziej. Więc utalentowany musiałeś być naprawdę ponadprzeciętnie. > niestety za szerszy wykład partacza Przemysława Leniaka o spółkach i > stowarzyszeniach musiałbyś zapłacić... Misiu, czytaj co piszesz. Nie ja pisałem, że nie rozumiem. Ty twierdziłeś, że nie rozumiem. Zaczynasz rozmawiać sam ze sobą. I na dodatek sam się nie rozumiesz i nie wiesz co mówisz. > pomyślmy Mistrzostwa Polski w jakiej dziedzinie sportu się odbyły w Lubl > inie? > ciężko idzie myślenie robaczku co? Ależ przecież szczypiornistki miały organizować rozgrywki. Ale kasy nie dostały, dostali za to krosowcy. Może dlatego, że szczypiornistki mają sukcesy ale nie mają radnego? A czy przypadkiem szczypiorniak nie jest też sportem który mogą uprawiać wszystkie dzieciaki na wf (w przeciwieństwie do krossu dla wybrańców) a zatem takim który powinien być bardziej promowany? > zawszeć i w mordę dać potrafię LOL :) Znowu rodzice?:) I co mi zrobisz?:) W monitor pukniesz?:P Jednego nie rozumiem. Jak na ulicy na której mieszka Fic założyli latarnię to była korupcja i afera. Jak klub Więckowskiego dostał sześćset patoli to nie widzisz problemu. Hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: liderstwo kiciuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 23:21 I hipokryzja... Tobie ktoś płaci czy bezinteresownie jesteś taki służalczy? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak płaci mi ktoś 29.10.09, 09:04 oczywiście że mi płaci... kiedy pracuję jako robotnik to za pracę swoją otrzymuję zapłatę... ... kiedy piszę co myślę zapłatą jest dla mnie sama możliwość wypowiedzi nie mierz kain wszystkich według siebie... to że tobie ktoś płaci za pisanie na forum nie oznaczaże ktoś płaci wszystkim którzy tu piszą pzdr. hipokryzja piszesz? czyżbyś dorwał słownik wyrazów trudnych? no chwali się chwali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Uniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 23:54 > hipokryzja piszesz? Piszę. Cały czas nie wiem czemu Fic jest be a Więckowski cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak Re: kain nie pierdoool please 22.10.09, 09:04 co do wycieczek osobistych to wiesz... ... bez specjalnego kłopotu wyjaśnić mogę czemu nie mam dyplomu - pomimo tego że dwa razy pracę dyplomową dla samego siebie napisałem... ale nie w tym rzecz piszesz że pogarszających standardów nie udało mi się spełnić - i mylisz się... nie tylko je spełniłem ale co więcej zarabiałem na tym że się pogarszały... ... pisząc teksty które następnie inni bronili jako swe prace dyplomowe skorzystałem na degrengoladzie lubelskiej nauki... czy mogę krytykować magistrów i doktorów ba profesorów nawet owszem to moje prawo renegata - warchoła partacza jakby powiedziano wśród dawnych miejskich członków cechu... ante partas przyczyniłem się do rozwoju nauki ;-) czasem przyjemnie jest być zacytowanym przez nałukowca ;-D... ... ale ale co się sprzedało do tego się własności przyznawać nie byłoby honorem... krytykuję zatem prawem kaduka. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak na czym polega ze ni rozumisz? 22.10.09, 09:16 op tu to najprostszym wyjaśnieniem jest stwierdzenie - boś jest głupi... ... zakładam jednak że stwierdzenia takiego nie obejmisz - "nie możesz tego objąć w szlifowanym żelazie rozumem" jakby powiedział Czechowicz... ... niestety za szerszy wykład partacza Przemysława Leniaka o spółkach i stowarzyszeniach musiałbyś zapłacić... wychodzę bowiem z założenia że skoro nie studiowałeś a jedynie na obowiązkowe wykłady chodziłeś - to nie moją rolą jest twój niedouczony umysł poprawiać społecznie... nie czuję powołania Siłaczki ;-) płać a dostaniesz zrozumiałe dla tandetnego produktu UMCS wyjaśnienie podać ci numer konta? wpłacisz to dowiesz się jaka jest róznica. cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak A na koniec KM Cross i Wieckowski 22.10.09, 09:31 ha ha robaczku... tuś mnie rozbawił... ... pomyślmy Mistrzostwa Polski w jakiej dziedzinie sportu się odbyły w Lublinie? ciężko idzie myślenie robaczku co? ... no i "Bożesz Ty mój" (jak mawiał śp. Zbigniew Hołda) kto decyduje o przyznaniu komukolwiek jakichkolwiek pieniędzy z kasy miasta? pojedynczy radny? Więckowski? "Bożesz Ty mój" (jak mawiał śp. Zbigniew Hołda) toś mnie ubawił pchlaku... ... co do Twoich konkluzji to wiesz może nie wymagajmy od Więckowskiego większych poświeceń niż od Pitery... była radną jak Wieckowski i co i zrezygnowała z bycia prezesem Transparency? popatrzmy zatem - W latach 1994–2005 pełniła funkcję radnej Rady Warszawy i jednocześnie w latach 2001–2005 prezes zarządu Transparency International Polska... "Bożesz Ty mój" (jak mawiał śp. Zbigniew Hołda) ... na koniec srulu dam ci radę taka skoro znasz sposoby na trolla to je zastosuj! zawszeć i w mordę dać potrafię pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jozek46 Pitera: Więckowski nie może być radnym. Motocross 21.10.09, 05:42 Dlaczego p.Julia Pitera nie żąda wygaśnięcia mandaatu radnego od Sejmiku Woj.Lubelskiego dla p.Marka Flasińskiego-człona Zarządu Województwa/PO/,który przed wyborami w czerwcu wraz z kolegami z Zarządu przyznał swojej spółce/i jego żony/1,5 mln zł dotacji,startując z listy PO poz.3.Fakt dodaje smaczku ,że te fundusze /unijne /nadzoruje za ponad 10 tys.zł.ale na tym nie koniec bo i 4 na liście PO/kolega partyjny/został także /przed wyborami zasilony z tych funduszy.Może w pojęciu p.Pitery są równi i równijsi? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_leniak swinie są równiejsze! 21.10.09, 21:45 po pierwsze nie porównujmy Więckowskiego z aferałami typu Flasińskiego... ... kim się do czorta stajemy kiedy się tak ku...my? ech mniejsza o to... nie ważne że smród ważne że ojczyzna... ... jak powiadają ponieważ Amicus Ptolemeus ergo ziemia jest płaska... i won z tym durniem Arystotelesem... ... nie bierz tego do siebie - nie ciebie tyczy się refleksja twoja ignorancja cię usprawiedliwia - błogosławieni bowiem są nieucy... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielski Julka Julka ... ! IP: *.chello.pl 21.10.09, 22:22 Julka zwalczaniem korupcji zajmować się nie może, bo pod jej nosem politycy z najbliższego otoczenia premiera „kręcą lody”, gdzie się da. Jeśli pełnomocnik ds. korupcji w rządzie jest niepotrzebny, to po cóż tę funkcję utrzymywać płacąc za nic nierobienie z pieniędzy podatników. Odpowiedz Link Zgłoś