Dodaj do ulubionych

DENERWUJĄCE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 10:13
już nie mogę- na uczelni umcs co roku trwa na korytarzach nagonka na
studentów aby zakładali konto- zastanawiam się jakie uczelnia ma z tego
korzyści?Mnie juz to wkurza gdy 5 raz z rzędu zaczepia mnie jakiś łysy
drągal i " może miła pani zechciałaby zerknąć na ofertę naszego banku"! Poza
tym bank który " reklamuje się" u nas na wydziale w raporcie UOKiK z 2003
był na drugim miejscu pod względem najdroższych kosztów utrzymania konta i
podstawowych operacji finansowych( przelewy itp.). Dodatkowo UOKiK skierował
przeciwko temu bankowi pozew gdyż w umowach na prowadzenie kont zawarto
niekorzystne dla klienta zasady i klauzule. I co wy na to?
Obserwuj wątek
    • 4gwiazdki Re: DENERWUJĄCE 15.01.04, 10:33
      Należy zwracać uwagę,jakiemu bankowi powierza się swoje pieniądze (o ile ktoś
      posiada).Należy też zwracać uwagę,w którym banku dokonuje się operacji
      finansowych.
      Przykład z dnia dzisiejszego.Otóż chciałem opłacić czynsz za
      mieszkanie.Ponieważ byłem w okolicy REALA,więc chiałem tam wpłacić czynsz.Pani
      z okienka powiedziała,że opłata (porto) wynosi 5 zł.A był to bank PKO SA.
      Podziękowałem i poszedłem na pocztę.Poczta zaśpiewała już tylko 3,50 PLN.
      Udałem się do innej placówki.W banku PKO BP opłata wyniosła 3 PLN.
      Skorzystałem z usług PKO BP. TO NIE JEST REKLAMOWANIE placówek
      finansowych.Podaję tylko konkretne przykłady dla przestrogi innych.
      A może inni forumowicze również wypowiedzą się,które banki należy z dala omijać
      a z których należy korzystać?
    • ejno Re: DENERWUJĄCE 15.01.04, 12:15
      Po primo chcialam napisac iz ci ludzie ktorzy cie zaczepiaja na korytarzach
      MUSZA to robic i nie maja innego wyjscia. Czy ty myslisz ze im sprawia
      przyjemnosc nagabywanie innych. Uwierz mi ze nie! Taki jest teraz rynek, walka
      o klienta. Myslisz, ze dla niego zle spojzenia zaczepianego juz po raz 10
      studenta sa mile? A bodaj bys dozyl takiej roboty to bedziesz wiedzial. Zwykli
      pracownicy nie maja nic do powiedzenia. Jezeli chodzi o oplaty, to poczta
      bierze 3 zl ale nie posiada w tym tzw uslugi ELIXIR. Dokumenty ksiegowane na
      poczcie czasem dochodza do celu po bardzo dlugim czasie. Banki inwestuja w
      lepsze systemy i u nich ten system dziala, jak zalezy ci na dostarczeniu komus
      kasy w jeden dzien to napewno do banku a nie na poczte. Bank PKO BP SA bierze
      prowizje po 5 zl w oddzialach na drukach standartowych na wplaty na obce banki
      ale to jest tzw minimum bo zawsze od wiekszej kwoty we WSZYSTKICH takich
      instytucjach liczy sie procentowo. To ze zaplata wynosila w innym oddziale jak
      twierdzisz 3 zl. Ups tak sie sklada ze to byla na bank Agencja PKO, czyli cos
      takiego co jest dzierzawione od PKO (mozna by powiedziec prywatne) i oni maja
      inizsze oplaty. Nie jest to oszukanstwo tylko tzw przepisy. A tak jako dodatek
      dla zainteresowanych oplaty rowniez zaleza od tego na jakim druku placisz.
      Uszanowanie:)
    • Gość: WM Re: DENERWUJĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 22:10
      Jak nie chcesz płacic prowizji za przelewy poszukaj banku, który oferuje
      obsługe konta osobistego przez internet. Sa takie i nie pobierają żadnych opłat
      za obsługę i realizowane transakcje. Sprawdź BGŻ.
      POzdrawiam
    • dociek Re: DENERWUJĄCE 16.01.04, 00:09
      Uczelnia ma takie korzyści, że przekazywanie przyznanych środków finansowych,
      zwłaszcza ogromnych ilości stypendiów na indywidualne rachunki bankowe
      studentów jest o wiele tańszą, łatwiejszą i szybszą metodą, niż za pomocą
      przekazów pocztowych czy poprzez wypłaty gotówkowe w kasie. Mam pytanie do
      zdenerwowanego, czy ma przyznane jakiekolwiek stypendium? Bo gdyby miał, to
      może by się tak nie denerwował. Nikt nie zmuszał do tego, że wybrać ma akurat
      ten bank, do którego namawiał "łysy". Wybór na rynku bankowym jest szeroki.
      • shawman Re: DENERWUJĄCE 16.01.04, 00:29
        Zgadzam się z Doćkiem, jak nigdy. Wybór na rynku jest szeroki... Osobiście PKO
        BP nie polecam (kolejki, kiepska obsługa, niskie oprocentowanie, wysokie
        koszty), natomiast, choć to może zabrzmi jak sprzeczność, polecam Inteligo
        obsługiwane przez PKO BP. Mam to konto już jakiś czas i choć nie jest już tak
        dobrze, jak wtedy, gdy prowadził je Bankgesselschaft Berlin, to nadal nie jest
        źle. Koszty są praktycznie żadne, karta tania, wpłaty w oddziałach PKO za
        darmo.

P.S. Tylko pieniędzy na moim Inteligo trochę ostatnio niedużo... :P
        • ejno Re: DENERWUJĄCE 16.01.04, 11:52
          Schawman napisal :"Osobiście PKO
          BP nie polecam (kolejki, kiepska obsługa.....)"

Chcialam sie ustosunkowac do tej kiepskiej uslugi:) Z calego serca zycze ci
          abys tak jeden dzien popracowal:)Uszanowanie:)
          • shawman Re: DENERWUJĄCE 17.01.04, 02:45
            Ejno, rozumiem, że pracujesz w PKO BP. Sorry, jeżeli cię uraziłem, ale opisuję
            swoje wrażenia. Widocznie nie trafiłem na ciebie w okienku. ;) Poza tym
            zauważyłem taką tendencję, nie tylko w bankach, ale i w innych instytucjach, a
            zwłaszcza urzędach, że jeżeli do okienka/biurka podchodzi młody człowiek, nie
            wyglądający ani nobliwie, ani specjalnie zamożnie, to stosunek obsługującego od
            razu zmienia się, przesuwając się od uprzejmości do wyższości. To tyle,
            uszanowanie. :)
            • dociek Re: DENERWUJĄCE 17.01.04, 09:26
              Niestety masz rację, ale są metody, żeby to zmienić w przyszłości. Np. jeżeli
              zapamiętasz swoje słowa i sam zasiądziesz z drugiej strony "biurka". Ciekawi
              mnie, czy dołączysz wtedy do zdegenerowanego grona, czy zaczniesz łamać
              biurokratyczną obyczajowość. Wiem z własnego doświadczenia, że
              jeden "nieobyczajny wariat" w takim zasuszonym gronie potrafi łagodzić i
              cywilizować obyczaje także i u pozostałych, choc kosztuje to potwornie dużo
              nerwów.
              • Gość: Sayashi Re: DENERWUJĄCE IP: *.pronet.lublin.pl 17.01.04, 10:10
                Nie polecam konta w PKO.BP, moje doświadczenia z tym bankiem nie sa pozytywne,
                na początku współpracy zaginą przelew który miał wpłynąć na moje konto, panie w
                okienku odsyłały mnie do wszelkich innych instytucji które mogły być związane z
                tym przelewem same nic nie robiąc w tej sprawie (moje pieniądze, dlaczego bank
                ma się nimi przejmować). Kolejne przejścia mam gdy proszę w okienku o
                zestawienie operacji "nie możemy panu wydrukować mamy limit papieru, my za to
                płacimy", "otrzymuje pan wyciąg raz w miesiącu" itp. A co do Inteligo- dobrze,
                że nie wiecie jak naprawdę funkcjonuje ta instytucja, jako klienci kupujecie
                pozytywny wizerunek firmy i poczucie bezpieczeństwa i tak ma być, dobrze jest
                żyć w słodkiej nieświadomości.
                • shawman Re: DENERWUJĄCE 17.01.04, 15:23
                  Jako klient opieram się na tym co widzę... Jeżeli więc konto Inteligo dobrze mi
                  służy, to czemu miałbym mieć zastrzeżenia? Inaczej mówiąc - dopóty 'kupuję
                  pozytywny wizerunek firmy', dopóki jestem zadowolony z obsługi.
                  • ejno Re: DENERWUJĄCE 17.01.04, 15:28
                    No niestety nie ma jak szufladkowanie:) Juz nie bede komentowala bo mi slow
                    szkoda:) Ostatnie zdanie, popracujecie po drugiej stronie to pogadamy:)
                    Uszanowanie:)
      • Gość: stachenka Re: DENERWUJĄCE IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 00:44
        Alez uczelnia sugerowała, który bank kto ma wybrać.
        W ostatnim miesiącu przed ostatecznym wprowadzeniem obowiązku posiadania kont
        przez studentów dostajacych stypendia, studenci z poszczególnych wydziałów
        zostali przydzieleni do poszczególnych banków.
        Np. ludziki z WFiS musiały zachrzaniać do takiego żółtasa na Racławickich, a
        pani w kasie zapewne każdego studenta, któremu wypłacała stypendium, tak jak
        mnie nagabywała, żeby założył sobie u nich konto.
      • Gość: Sayashi Re: DENERWUJĄCE IP: *.pronet.lublin.pl 17.01.04, 10:15
        "łysy", namawiał tylko dziewczyny, panowie jesteście bezpieczni, bajer miał
        drętwy.
      • Gość: wrrr.... Re: DENERWUJĄCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 17:50
        CO DO MOJEGO STYPENDIUM- TO ZDZIWŁBYŚ SIĘ BO BAAAAARDZO SIĘ MYLISZ!!!
        CHCĘ TYLKO DODAĆ, ŻE NA UMCS JAK NIE MASZ KONTA TO NIE DOSTANIESZ STYPENDIUM I
        CO TY NA TO?A JA CHCIAŁBYM MIEĆ WYBÓR W JAKIEJ FORMIE DOSTAJE PIENIĄDZE
    • Gość: stachenka Re: DENERWUJĄCE IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 00:38
      Najbardziej denerwujące to jest to, że jak sobie studencie nie założysz konta,
      to ci uczelnia pokarze środkowy palec, a o stypendium zapomnij.

To powinna być własną decyzją studenta, czy chce za część swojego stypendium
      utrzymywać bank czy nie. I gdzie chce przechowywać pieniądze.

Ja akurat wolę mieć "pod ręką", a nie biegać co chwila do jakiejś maszyny,
      żeby mi oddała co moje.
    • Gość: Paul Re: DENERWUJĄCE IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 11:22
      A mnie wkurwia jak ludzie na forum nie uzywzja duzych liter, kropek i
      przecinkow. Tacy "hop do przodu" i IT zaawansowani;-}. Uszanowanie,
      Paul, IT zaczynajacy kiedys od DOS'a, IBM'a i baz danych na "tasme".
      • Gość: hm` Re: DENERWUJĄCE IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 16.01.04, 11:42
        Paul, wiem, ze nie czytasz swego forum, wiec informuje cie: Masz oficjalny
        opierdol od Dominiki, ze nie zjawiles sie na koncercie!!!!! O. ;]
        pozdr. hm`
        • Gość: Paul Kochany hm`'ie........ IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 14:19
          Pojechalismy di rodzicow Goski........i nas nie wypuscili;-}. Ja
          przypominalem, nalegalem, ale uleglem. Bardzo przepraszam. Naprawde jest moi
          przykro. Zrozum, Gosce zostaly jeszcze tylo 2 tygodnie w Polsce........ Musi
          si "nacieszyc" rodzicami i rodzina. Przepraszam wszystkich. Uszanowanie,
          Paul
          • hm` Re: Kochany Paul..... 16.01.04, 18:19
            Bywa, zycie, tak przypuszczalem, ja tylko z informacyjnego obowiazku
            poinformowalem Cie, ze masz opierdol.
            Koncert byl w porzadku. ;]]]] A tak swoja droga, tyle lat sie "cieszyla"
            rodzicami..... Ile mozna???
            Nic sie nie stalo.
            pozdr. hm`

• Gość: Paul No tak........ IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 19:35
              .......to tzw. "sedno", w twoim ostatnim zdaniu. And the rest is silence....
              Uszanowanie,
              Paul
              PS Opierdol musze jakos "godnie" przyjac;-}.
              • hm` Re: No tak........ 16.01.04, 21:28
                .....heheheheh ;]]]]]]]]] Mam nadzieje, ze przed wyjazdem jeszcze sie
                zobaczymy, czy bedziesz na wskros zajety "spedzaniem czasu z tesciami by sie
                nimi nacieszyc"....
                pozdr. hm`
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka