Dodaj do ulubionych

Likwidacja Przedszkola nr 73

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:22
Nieoficjalnie mówi się, że znalazł się chętny na atrakcyjny lokal po
likwidowanym przeczkolu, który ma silne poparcie w Urzędzie. Tylko dlaczego
ma się to dziać kosztem dzieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: JACA Gościu, czy ty widziałeś kiedyś to przedszkole? IP: *.top.net.pl 17.01.04, 20:42
      Mówię Ci jaki to atrakcyjny lokal......bez dojazdu, parkingu i na skraju
      skarpy. Naprawdę atrakcyjny. Radzę przed pisaniem kretyńskich komentarzy
      przejechać się i sprawdzić.
      • Gość: q Re: Gościu, czy ty widziałeś kiedyś to przedszkol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 12:26
        Jęśli mierzysz atrakcyjność tego miejsca kryteriami jakimi rządzą się
        supermarkety to rzeczywiści miejsce jest nie za dobre. Ale skoro w tym
        przeczkolu jest najwięcej dzieci to chyba takie uwagi jak brak parkingu i
        położenie na uboczu są nie istotne, a może wręcz są zaletą. Warto o tym
        pamiętać panie Jaca - znawco wszelkich miejsc. Warto też zastanowić się, że
        różne są kryteria atrakcyjności w zależnoći do czego miejsce ma służyć.
    • Gość: rodzic Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.resetnet.pl 18.01.04, 11:25
      Mój synek chodził do tego przedszkola i on i ja byłem bardzo zadowolony. Cisza,
      spokój, a ogródek idealny do zabaw na świeżym powietrzu. Miałem zapisać tam
      moją córeczkę i dlatego idę na zebranie z udziałem władz miasta 19.01.2004. o
      godz. 17.00 w tym właśnie przedszkolu.
    • Gość: Rodzic 5-latka Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.pro-futuro.com 20.01.04, 09:24
      To celowe działania UM Lublin, niszczy się swoje placówki po to aby pozwolić na
      powstanie nowych np. przedzszkola "Martynka" zlokalizowanego w pomieszczeniach
      po byłym serwisie lodówek POLAR. Lokal bez zaplecza, jedna toaleta, bez placu
      zabaw, bez kuchni, jedna nauczycielka z wykształceniem pedagogicznym. I jeszcze
      Miasto dopłaca do każdego dziecka ponad 400 zl miesięcznie. TO SKANDAL !!!
      Podobno w tej klitce ma zmieścic się 80 dzieci? Ciekawe jakim cudem chyba że
      jedno na drugim, skoro w profesjonalnym budynku przy ul. Uśmiechu 5 jest ok 120
      miejsc.!!! Chyba ktoś nieźle "posmarował" pani wice-dyrektor Jotkowskiej?
    • Gość: rodzic Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.resetnet.pl 20.01.04, 11:38
      Po spotkaniu można z całą pewnością powiedzieć, że jednak ktoś ma ochotę na ten
      wyremontowany budynek, albo chce wypromować kiepskie przedszkole likwidując
      dobre. Argumenty pani Jotkowskiej były żałosne i naciągane. Sama chyba nie
      wiedziała dlaczego chce się zlikwidować tak dobrą placówkę. Mieszkańcy Lublina
      nie mają już żadnego wpływu na to co się dzieje w ich mieście. Rządy
      sprawuje "klika" kolesi, która beszczelnie nazywa białe czarnym i oczekuje, że
      wszyscy w to uwierzą.
      • Gość: jadwiga Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.mm.pl 20.01.04, 15:39
        Rodzice, jezeli jesteście zadowolenii z przedszkola to walczcie jak lwy. Niemen
        śpiewał: Dziwny jest ten swiat. Jednym słowem czyjeś prywatne interesy biorą
        górę nad rozsądkiem. A podobno wszystkie dzieci są nasze, podobno wyłażimy ze
        skóry zeby sprawić dzieciom radość, zeby mogły pogłaskać marznącego osiołka i
        ogłuszone owieczki. A prawidłowe warunki wychowania można zmienić na znacznie
        gorsze bo te lepsze się nie opłacają. Ale jak chce się szastać pieniędzmi na
        reprezentacyjny szumek to jasne, ze gdzieś trzeba je oszczędzić. Dzieci i tak
        urosną i z czasem opuszczą przedszkole, trafią do oszczędzającej szkoły, potem
        na oszczędzajacą uczelnie, jezeli do niej po oszczędzjącej szkole dostaną się.
        Byle do wiosny. Bedzie cieplej i bez dachu nad głową też bedzie można wytrzyma.
      • Gość: jadwiga Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.mm.pl 20.01.04, 15:39
        Rodzice, jezeli jesteście zadowolenii z przedszkola to walczcie jak lwy. Niemen
        śpiewał: Dziwny jest ten swiat. Jednym słowem czyjeś prywatne interesy biorą
        górę nad rozsądkiem. A podobno wszystkie dzieci są nasze, podobno wyłażimy ze
        skóry zeby sprawić dzieciom radość, zeby mogły pogłaskać marznącego osiołka i
        ogłuszone owieczki. A prawidłowe warunki wychowania można zmienić na znacznie
        gorsze bo te lepsze się nie opłacają. Ale jak chce się szastać pieniędzmi na
        reprezentacyjny szumek to jasne, ze gdzieś trzeba je oszczędzić. Dzieci i tak
        urosną i z czasem opuszczą przedszkole, trafią do oszczędzającej szkoły, potem
        na oszczędzajacą uczelnie, jezeli do niej po oszczędzjącej szkole dostaną się.
        Byle do wiosny. Bedzie cieplej i bez dachu nad głową też bedzie można wytrzyma.
    • nomeans Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 21.01.04, 13:52
      skurwysynstwo do kwadratu, po co przedszkole kosciol mozna bedzie zrobic w tym
      miejscu i kazdy bedzie szczesliwy. Rodzice powinni zasypac tego palanckiego
      prezydenta petycjami w sprawie moze to cos da
      • Gość: mama Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 12:58
        Chcę zapisać moje dziecko właśnie do tego przedszkola.Żadne inne przedszkole na
        Skarpie mi nie odpowiada.Jest położone w spokojnym miejscu to jest ważne dla
        bezpieczeństwa dzieci.Wiem, że jest w nim dobra kadra pedagogiczna. Popieram
        gorąco rodziców w ich walce.W naszym mieście na każdym kroku robi się wszystko
        przeciwko nam obywatelom,żeby jak najbardziej utrudnić nam życie.Dlaczego nie
        likwiduje się przedszkola, które ma najwięcej wolnych miejsc,tylko to,które
        jest zapełnione po brzegi. To żaden argument,że dzieci są nie z rejonu ja sama
        nie jestem z tego rejonu, nie chcę dawać dziecka na ulicę Szmaragdową tylko
        właśnie do przedszkola nr.73. Dla mnie to wszystko jest niejasne komuś zależy
        na tym budynku, może Ktoś z rodziny naszych urzędników chce założyć tam
        prywatną szkołę lub przedszkole Martynka chce tam się przenieść skoro tak jest
        promowane. Dlaczego u nas niszczy się to co dobre. Kochana gazeto piszcie o
        tym ,bo tylko media mogą nam rodzicom pomóc. A nam wszystkim życzę wygrania
        walki o to przedszkole , urzędnikom zaś zdrowego rozsądku. Na koniec apel do
        Pani Dumkiewicz proszę o zrozumienie nas rodziców my nie chcemy dzieci dawać do
        innych placówek, sama jestem pedagogiem i wiem że zmiana otoczenia dla małego
        dziecka nie jest korzystna dla jego rozwoju, ucierpią na tym dzieci przywiązane
        do miejsca do swoich pań, koleżanek i kolegów.
        • Gość: AGA Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 15:28
          Zgadzam się ,że likwidacja tego przedszkola to kompletny nonsens.Dlaczego
          miasto dopłaca do prywatnego przedszkola, chyba to jedyne przedszkole prywatne
          w mieście,które jest finansowane przez miasto. Nie ma tam zaplecza więc może
          warto je zlikwidować lub co lepsze przestać finansować, to wtedy nie będzie
          potrzeby likwidacji przedszkola nr. 73. A tak w ogóle to likwidować trzeba te w
          których jest mało dzieci nieprawdaż? Rodzice nie poddawajcie się.
    • Gość: rodzic Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.resetnet.pl 08.02.04, 19:32
      Cała ta "aferka" spowodowała, że do tego przedszkola rodzice zaczęli zapisywać
      nowe dzieci. Chęć zamknięcia go spowodowała skuteczną reklamę i rodzice
      dowiedzieli się o zaletach przedszkola. Teraz sprawa ucichła i wszyscy czekamy
      na nowe pomysły "działaczy prorodzinnych".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka