Gość: Q IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:22 Nieoficjalnie mówi się, że znalazł się chętny na atrakcyjny lokal po likwidowanym przeczkolu, który ma silne poparcie w Urzędzie. Tylko dlaczego ma się to dziać kosztem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JACA Gościu, czy ty widziałeś kiedyś to przedszkole? IP: *.top.net.pl 17.01.04, 20:42 Mówię Ci jaki to atrakcyjny lokal......bez dojazdu, parkingu i na skraju skarpy. Naprawdę atrakcyjny. Radzę przed pisaniem kretyńskich komentarzy przejechać się i sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Gościu, czy ty widziałeś kiedyś to przedszkol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 12:26 Jęśli mierzysz atrakcyjność tego miejsca kryteriami jakimi rządzą się supermarkety to rzeczywiści miejsce jest nie za dobre. Ale skoro w tym przeczkolu jest najwięcej dzieci to chyba takie uwagi jak brak parkingu i położenie na uboczu są nie istotne, a może wręcz są zaletą. Warto o tym pamiętać panie Jaca - znawco wszelkich miejsc. Warto też zastanowić się, że różne są kryteria atrakcyjności w zależnoći do czego miejsce ma służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.resetnet.pl 18.01.04, 11:25 Mój synek chodził do tego przedszkola i on i ja byłem bardzo zadowolony. Cisza, spokój, a ogródek idealny do zabaw na świeżym powietrzu. Miałem zapisać tam moją córeczkę i dlatego idę na zebranie z udziałem władz miasta 19.01.2004. o godz. 17.00 w tym właśnie przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic 5-latka Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.pro-futuro.com 20.01.04, 09:24 To celowe działania UM Lublin, niszczy się swoje placówki po to aby pozwolić na powstanie nowych np. przedzszkola "Martynka" zlokalizowanego w pomieszczeniach po byłym serwisie lodówek POLAR. Lokal bez zaplecza, jedna toaleta, bez placu zabaw, bez kuchni, jedna nauczycielka z wykształceniem pedagogicznym. I jeszcze Miasto dopłaca do każdego dziecka ponad 400 zl miesięcznie. TO SKANDAL !!! Podobno w tej klitce ma zmieścic się 80 dzieci? Ciekawe jakim cudem chyba że jedno na drugim, skoro w profesjonalnym budynku przy ul. Uśmiechu 5 jest ok 120 miejsc.!!! Chyba ktoś nieźle "posmarował" pani wice-dyrektor Jotkowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.resetnet.pl 20.01.04, 11:38 Po spotkaniu można z całą pewnością powiedzieć, że jednak ktoś ma ochotę na ten wyremontowany budynek, albo chce wypromować kiepskie przedszkole likwidując dobre. Argumenty pani Jotkowskiej były żałosne i naciągane. Sama chyba nie wiedziała dlaczego chce się zlikwidować tak dobrą placówkę. Mieszkańcy Lublina nie mają już żadnego wpływu na to co się dzieje w ich mieście. Rządy sprawuje "klika" kolesi, która beszczelnie nazywa białe czarnym i oczekuje, że wszyscy w to uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.mm.pl 20.01.04, 15:39 Rodzice, jezeli jesteście zadowolenii z przedszkola to walczcie jak lwy. Niemen śpiewał: Dziwny jest ten swiat. Jednym słowem czyjeś prywatne interesy biorą górę nad rozsądkiem. A podobno wszystkie dzieci są nasze, podobno wyłażimy ze skóry zeby sprawić dzieciom radość, zeby mogły pogłaskać marznącego osiołka i ogłuszone owieczki. A prawidłowe warunki wychowania można zmienić na znacznie gorsze bo te lepsze się nie opłacają. Ale jak chce się szastać pieniędzmi na reprezentacyjny szumek to jasne, ze gdzieś trzeba je oszczędzić. Dzieci i tak urosną i z czasem opuszczą przedszkole, trafią do oszczędzającej szkoły, potem na oszczędzajacą uczelnie, jezeli do niej po oszczędzjącej szkole dostaną się. Byle do wiosny. Bedzie cieplej i bez dachu nad głową też bedzie można wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.mm.pl 20.01.04, 15:39 Rodzice, jezeli jesteście zadowolenii z przedszkola to walczcie jak lwy. Niemen śpiewał: Dziwny jest ten swiat. Jednym słowem czyjeś prywatne interesy biorą górę nad rozsądkiem. A podobno wszystkie dzieci są nasze, podobno wyłażimy ze skóry zeby sprawić dzieciom radość, zeby mogły pogłaskać marznącego osiołka i ogłuszone owieczki. A prawidłowe warunki wychowania można zmienić na znacznie gorsze bo te lepsze się nie opłacają. Ale jak chce się szastać pieniędzmi na reprezentacyjny szumek to jasne, ze gdzieś trzeba je oszczędzić. Dzieci i tak urosną i z czasem opuszczą przedszkole, trafią do oszczędzającej szkoły, potem na oszczędzajacą uczelnie, jezeli do niej po oszczędzjącej szkole dostaną się. Byle do wiosny. Bedzie cieplej i bez dachu nad głową też bedzie można wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
nomeans Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 21.01.04, 13:52 skurwysynstwo do kwadratu, po co przedszkole kosciol mozna bedzie zrobic w tym miejscu i kazdy bedzie szczesliwy. Rodzice powinni zasypac tego palanckiego prezydenta petycjami w sprawie moze to cos da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 12:58 Chcę zapisać moje dziecko właśnie do tego przedszkola.Żadne inne przedszkole na Skarpie mi nie odpowiada.Jest położone w spokojnym miejscu to jest ważne dla bezpieczeństwa dzieci.Wiem, że jest w nim dobra kadra pedagogiczna. Popieram gorąco rodziców w ich walce.W naszym mieście na każdym kroku robi się wszystko przeciwko nam obywatelom,żeby jak najbardziej utrudnić nam życie.Dlaczego nie likwiduje się przedszkola, które ma najwięcej wolnych miejsc,tylko to,które jest zapełnione po brzegi. To żaden argument,że dzieci są nie z rejonu ja sama nie jestem z tego rejonu, nie chcę dawać dziecka na ulicę Szmaragdową tylko właśnie do przedszkola nr.73. Dla mnie to wszystko jest niejasne komuś zależy na tym budynku, może Ktoś z rodziny naszych urzędników chce założyć tam prywatną szkołę lub przedszkole Martynka chce tam się przenieść skoro tak jest promowane. Dlaczego u nas niszczy się to co dobre. Kochana gazeto piszcie o tym ,bo tylko media mogą nam rodzicom pomóc. A nam wszystkim życzę wygrania walki o to przedszkole , urzędnikom zaś zdrowego rozsądku. Na koniec apel do Pani Dumkiewicz proszę o zrozumienie nas rodziców my nie chcemy dzieci dawać do innych placówek, sama jestem pedagogiem i wiem że zmiana otoczenia dla małego dziecka nie jest korzystna dla jego rozwoju, ucierpią na tym dzieci przywiązane do miejsca do swoich pań, koleżanek i kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 15:28 Zgadzam się ,że likwidacja tego przedszkola to kompletny nonsens.Dlaczego miasto dopłaca do prywatnego przedszkola, chyba to jedyne przedszkole prywatne w mieście,które jest finansowane przez miasto. Nie ma tam zaplecza więc może warto je zlikwidować lub co lepsze przestać finansować, to wtedy nie będzie potrzeby likwidacji przedszkola nr. 73. A tak w ogóle to likwidować trzeba te w których jest mało dzieci nieprawdaż? Rodzice nie poddawajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Likwidacja Przedszkola nr 73 IP: *.resetnet.pl 08.02.04, 19:32 Cała ta "aferka" spowodowała, że do tego przedszkola rodzice zaczęli zapisywać nowe dzieci. Chęć zamknięcia go spowodowała skuteczną reklamę i rodzice dowiedzieli się o zaletach przedszkola. Teraz sprawa ucichła i wszyscy czekamy na nowe pomysły "działaczy prorodzinnych". Odpowiedz Link Zgłoś