ibisso 15.01.10, 21:08 Pierwszy raz słyszę o tej Almie, ale gdybym miał w pobliżu taki sklep i robił w nim zakupy, to po przeczytaniu tego artykuły bym przestał :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kloss8 Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 21:28 Reportaż mówi prawdę. Dwa razy kupiłem tam nieświeży towar i nigdy więcej moja noga tam nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kufel78 Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 21:49 kloss8 napisał: > Reportaż mówi prawdę. Dwa razy kupiłem tam nieświeży towar i nigdy więcej moja > noga tam nie postanie. nihil novi - takie zachowania mysle ze sa w kazdej wiekszej sieci, gdzie nie ma bezposredniej kontroli. Najczesciej to sredni szczebel chce sie wykazac, a potem sa takie kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Pozwem w wolność słowa 16.01.10, 00:09 kufel78 napisał: kloss8 napisał:> Reportaż mówi prawdę. Dwa razy kupiłem tam nieświeży towar i nigdy więcej moja noga tam nie postanie. nihil novi - takie zachowania mysle ze sa w kazdej wiekszej sieci, gdzie nie ma bezposredniej kontroli. Najczesciej to sredni szczebel chce sie wykazac, a potem sa takie kwiatki. > --------------------------------------------------------------------- Nie do końca masz rację. To właściciele naciskają i wymuszają by personel czyli wszyscy robili tak by wszystko nawet stare i śmierdzące sprzedać, by nie było strat. na mojej ulicy jest sklepik i właściciel zmusza pracownice do sprzedawania starych wędlin, a jak nie sprzedadzą to pracownice mają same kupić te starocie, ana dodatek nie wolno pracownicom kupować świeżych wyrobów czy owoców. To się nazywa ciężka praca właściciela i walka by mieć zysk za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek raz zrobilem tam zakupy IP: *.colc.cable.ntl.com 16.01.10, 10:39 i skonczylem w szpitalu , nie mogac nawet zolcia wymiotowac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukok Re: raz zrobilem tam zakupy IP: *.aster.pl 16.01.10, 17:10 kurde, juz teraz nigdzie nie mozna kupic jedzenia, jak nawet w tej luxusowej almie nie mozna. raz tam kupielm jakis ser i byl smaczny i zdrowy, ale najwidoczniej mialem szczescie , bo naczej tego nazwac nie potrafię, nawet gdybym tylko mógł kukoki.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loc Re: raz zrobilem tam zakupy IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.01.10, 23:26 Alma luskusowa jest z zewnątrz. W "środku" to zwykła Biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alma_sciema Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.wlan.plusgsm.pl 16.01.10, 11:45 a pamiętajmy, że założycielem i twarzą Almy jest Pan Jerzy Mazgaj, współwłaściciel Paradise Group Sp. z o.o., dystrybutor najbardziej luksusowych marek w Polsce, m.in. Burberry, Ermenegildo Zegna, Armani, Hugo Boss i wielu innych. W mediach przedstawia się jako 'ojciec luksusu' w Polsce i dobrze - pomysł na biznes jest, jednak dotkliwie brakuje wykonania. Tu torebka za 2000 zł, a tam wędzony łosoś z rozhermetyzowanym opakowaniu... -------------------- Jako konsumenci i obywatele nie musimy pozostać bierni wobec działań sieci Delikatesów Alma. Wszystkich zaintereowanych sprawą niegodnego zachowania Almy zapraszamy na Twittera @alma_sciema i do grupy na Facebook bit.ly/5ddfFL Problem jest już tak wielki, że w sumie walczymy o zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 21:51 kloss8 napisał: > Reportaż mówi prawdę. Dwa razy kupiłem tam nieświeży towar i nigdy więcej moja > noga tam nie postanie. A w Biedronce kupujesz?? Tam też nie działo się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 21:58 A ja kupuję w Almie w Krakowie od lat, nigdy nic zepsutego nie znalazłem, a ogólnie towar jest o klasę lepszy niż w innych supermarketach. Może w Lublinie jest inaczej, ale to mi wygląda na program sponsorowany przez konkurencję i porównanie go z filmem o Radomiu jest zwyczajnie idiotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ibisso Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:01 > ogólnie towar jest o klasę lepszy niż w innych supermarketach No tak, u konkurencji jest co najmniej o klasę gorzej, jeżeli nie o dwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 22:27 chris ale z ciebie mazgaj. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Pozwem w wolność słowa 16.01.10, 00:14 chris30 napisał: A ja kupuję w Almie w Krakowie od lat, nigdy nic zepsutego nie znalazłem, a ogólnie towar jest o klasę lepszy niż w innych supermarketach. Może w Lublinie jest inaczej, ale to mi wygląda na program sponsorowany przez konkurencję i porównanie go z filmem o Radomiu jest zwyczajnie idiotyczne. ---------------------------------------------------------------------- We wszystkich sklepach gdzie są artykuły spożywcze tak się dzieje. Starocie myją szorują i olejem smarują by wyglądały na świeże. Tylko różnie ludzie reagują. Jeden zgłosi to do sanepidu a inni cicho siedzą. A pracownicy też siedzą cicho by nie stracić pracy. Dopiero zaczynają mówić jakich zwolni właściciel. Taka jest prawda naszego handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosiki A gó... prawda nie wszędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 00:51 > We wszystkich sklepach gdzie są artykuły spożywcze > tak się dzieje. Bzdura. Od lat (siedmiu) kupuję w Hali Banacha na warszawskiej Ochocie - dział mięsny jest tak usytowany, że przeterminowane mięso po prostu zabiłoby smrodem wszystkim. Z resztą ruch tam jest taki, że nie ma sensu trzymać przeterminowanego mięsa. RAZ (na 7 lat jak jestem klientem) znalazłem grzebiąc w paczkowanych w folię rybach wędzonych przeterminowanego o dzień halibuta (hańba myślę). Zabrałem go i oddałem przy kasie z uwagą, że (ale kulturalnie) "przeterminowane ryby Państwo macie" - Pani na kasie policzyła moje zakupy po czym podziękowała za informacje i zadzwoniła gdzieś (pewnie aby coś z rybą zrobili). Ergo Hala Banacha to może nie jest Piotr i Paweł bo nie sieciówka, ale renomę ma swoją od dziesiątek lat. A Almie na pochybel - prawdy nie powinna się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: A gó... prawda nie wszędzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 13:36 A oni zrobili "coś", czyli przepakowali rybkę i dołożyli jescze 7 dni tzw. terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: A gó... prawda nie wszędzie IP: *.spray.net.pl 16.01.10, 14:01 Dobre - szkoda że nigdy nie byłeś na zapleczu hali Banacha i nie widziałeś procederu odswiezania mięska. Kilka razy widziałam w gablocie nie pierwszej świezości wędlinę i mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: Pozwem w wolność słowa 16.01.10, 01:04 Ja w pierwszej Almie kupuję od samego jej początku (1995, jeszcze jako Krakchemia). Wiele razy zdarzyło mi się oddawać zepsute rzeczy. Generalnie problemów nie było, zazwyczaj reklamacje są załatwiane szybko i sprawnie. Pomimo tego, że mam do Almy wiele zastrzeżeń, to kupuję u nich dalej. Jakoś też nie wierzę, że w innych sklepach jest znacząco lepiej czy gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.10, 13:24 "Wiele razy zdarzyło mi się oddawać zepsute rzeczy" "Pomim o tego, że mam do Almy wiele zastrzeżeń, to kupuję u nich dalej" to Ty ciekawy typ psychologiczny jesteś - specjalista od zaburzeń mógłby na Twoim przypadku interesującą pracę naukową napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.krj29.petroinform.com 16.01.10, 02:52 no dobra, ale w Almie na Salwatorze śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Pozwem w wolność słowa 16.01.10, 05:15 Gość portalu: m. napisał(a): > no dobra, ale w Almie na Salwatorze śmierdzi wzruszające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alma_sciema Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.wlan.plusgsm.pl 16.01.10, 11:57 Możemy się tylko cieszyć, że masz pozytywne doświadczenia. Polecamy jednak zastanowienie się nad tym, że: * Alma w Krakowie to flagship grupy - największy, najładniejszy sklep. Tutaj zaprasza się dostawców, inwestorów, gości * Czy na pewno jest tak jak piszesz? - sprawdzasz daty ważnosci, odpowiadasz za zakup ryb i mięsa w swoim domu? (z tymi produktami są poważne problemy zdrowotne) * Atak konkurencji - naprawdę? Przecież wystarczy wejść, zobaczyć powąchać. Nikt nie musi ufać tym informacjom, zachęcamy jedynie do zastanowienia się nad tym i sprawdzenia samemu. Ale znowu, jeżeli masz dobre doświadczenia to możemy się tylko cieszyć. ----------- Jako konsumenci i obywatele nie musimy pozostać bierni wobec działań sieci Delikatesów Alma. Wszystkich zaintereowanych sprawą niegodnego zachowania Almy zapraszamy na Twittera @alma_sciema i do grupy na Facebook bit.ly/5ddfFL Problem jest już tak wielki, że w sumie walczymy o zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.finemedia.pl 16.01.10, 13:35 A ja we Wrocławiu i tu sie natknęłam dwukrotnie na jogurt mocno po terminie. Kupuję w różnych miejscach a tylko w Almie to wystąpiło. Dwa razy to nie przypadek. I zaskoczenie bo to drogi sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony w NETTO też . . . IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 08:26 W zielonogórskim NETTO przy Ogrodowej też można kupić śmierdzący towar (np, skrzydełka). Jak mają towar do terminu (1-2 dni) to stawiają w koszach obok lodówki. Te sklepowe bałwany nie mogą zrozumieć, że obok chłodni to nie to samo co w chłodni, więc mięso psuje się jeszcze szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alma_sciema Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.wlan.plusgsm.pl 16.01.10, 11:48 Okay, tylko, że Biedronka to dyskont, który nie ukrywa, że głównym motorem biznesu jest cena... a Alma to 'tradycja, jakośc, pewien luksus w asortymencie' itd. Alma buduje markę luksusowych delikatesów i po prostu wprowadza nas w błąd, a Biedronka mówi - jest tanio, nie nawiązuje do jakości i poziomu sklepu. ------------ Jako konsumenci i obywatele nie musimy pozostać bierni wobec działań sieci Delikatesów Alma. Wszystkich zaintereowanych sprawą niegodnego zachowania Almy zapraszamy na Twittera @alma_sciema i do grupy na Facebook bit.ly/5ddfFL Problem jest już tak wielki, że w sumie walczymy o zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta TVP jest PiSowo-Komunistyczna, dla scisłości. 15.01.10, 22:23 business3 napisał: > POpaprana władza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Re: POpaprana władza !!! 16.01.10, 09:05 Nie nadwyrężaj swojego ptasiego móżdżku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: POpaprana władza !!! IP: 77.236.0.* 16.01.10, 11:23 Masz rację! Dopiero teraz sobie uświadomiłem, że też takiej zimy za PiS-Samoobrona-LPR nie było. To wszystko wina PO. A do tego ja starszy jestem! I wczoraj głowa mnie bolała! Na następny raz będę głosował na PiS, znów będzie jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Telewizja Białoruś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 02:15 ODDZIAŁ WARSZAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alma_sciema Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.wlan.plusgsm.pl 16.01.10, 11:16 Witam wszystkich. Nie wymusimy w sposób bezpośredni na TVP emisję filmu ale to nie znaczy, że musimy jako konsumenci i obywatele pozostać bierni. Wszystkich zaintereowanych sprawą niegodnego zachowania Almy zapraszamy na Twittera @alma_sciema i do grupy na Facebook bit.ly/5ddfFL Problem jest już tak wielki, że w sumie walczymy o zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg kilka linków o łamaniu praw pracowniczych w Almie 15.01.10, 21:47 dostępne tu: cia.bzzz.net/search/node/alma Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 21:55 niesamowity smród wita potencjalnych klientów w podziemiu Wrocławskich Arkad,tam się znajdują delikatesy Alma.Cuchnące wyziewy wąchają przez czas pracy panie pracujące w sąsiednich sklepikach-mówią ,że wielokrotnie zwracały uwagę pracownikom Almy na tę uciążliwośc ,prosiły o przejrzenie i umycie lodówek,niestety bez rezultatów.Sadze ,że zakup artykułów spożywczych w takim sklepie, to narażenie się na utratę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:07 knidyjka napisała: > niesamowity smród wita potencjalnych klientów w podziemiu Wrocławskich > Arkad,tam się znajdują delikatesy Alma.Cuchnące wyziewy wąchają przez czas > pracy panie pracujące w sąsiednich sklepikach-mówią ,że wielokrotnie zwracały > uwagę pracownikom Almy na tę uciążliwośc ,prosiły o przejrzenie i umycie > lodówek,niestety bez rezultatów.Sadze ,że zakup artykułów spożywczych w takim > sklepie, to narażenie się na utratę zdrowia. ooo, to do Arkad wstapię w pierwszej kolejności :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyz Alma to taka droższa i brudniejsza żabka IP: *.multimo.pl 15.01.10, 23:06 byłem kilkadziesiąt razy w różnych Almach w różnych centrach - między innymi we Wrocławskich Arkadach, i nie lubię tam kupować - kupiłem tam np. jajka ekologiczne z kodem 0, z terminem ważności 3 tygodnie, tego samego wieczora zrobiłem jajecznicę i musiałem ją wyrzucić bo śmierdziała, wyrzuciłem wszystkie jajka, Alma to taka droższa i brudniejsza żabka Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa Re: Alma to taka droższa i brudniejsza żabka 15.01.10, 23:10 ja miałam to samo z tymi jajkami 0. Też we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burżujski_łasuch Re: Chrzanię Almę, wolę 'Piotra i Pawła' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:21 Ja od jakiegoś czasu nie kupuję w Almie po kilku, delikatnie mówiąc, rozczarowaniach. A że uwielbiam dobrze się najeść i, nie ukrywam, nie oszczędzam na ulubionych cymesach to pozostaje jedynie Piotr i Paweł. Stosunek jakość+wybór/cena jest znacznie korzystniejszy. Chrzanię sklepy galicyjskiego 'konesera' od siedmiu boleści, jak już wolę dać zarobić poznaniakom z Piotra i Pawła. Przynajmniej starają się porządnie traktować klientów. Choć garmażerki z prawdziwego zdarzenia, np. Fortnum&Mason w polszcze nie uświadczymy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Chrzanię Almę, wolę 'Piotra i Pawła' IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.01.10, 23:49 kiedyś kolo mnie w Piotrze i Pawle roiło się wręcz od przeterminowanych produktów - od kilku miesięcy na takowe nie natrafiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "swiezy" P&P hehe, "Piotr i Paweł" orgia swiezosci :-(D IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.10, 09:47 Mam to nieszczescie, ze w Stargardzie Szczecinskim najblizej mnie sklep Piotr i Pawel... Ogolnie drogi, ale nie przeszkadzaloby mi to gdyby wysokosc ceny chodzila w parze z wysokoscia uslug czy tez dobra jakoscia towaru. Mimochodem uslyszalem niedawno cicha rozmowe dwoch pracownic z dzialu "Warzywa i owoce". Pracownica1: - "Konczy sie papryka, przynies z magazynu swieza". Pracownica2: - "Poczekajmy jeszcze, niech cholota zje najpierw stara". Wszystko na temat;) Na marginesie ta stara papryka wygladala jakby ktos po niej przejechal, sflaczala, z pomarszczona skorka... Tego samego dnia i nastepnego dnia owa papryka dalej lezakowala w sklepie, szukajac swojego naiwnego klienta... Zreszta tak tez jest z innymi warzywami i owocami. Nie lepiej jest z terminem waznosci towarow chlodniczych (typu jogurty, smietana, sery, etc.) Rzadko kiedy znajdzie sie cos co termin przydatnosci ma dluzszy od tygodnia, czesto wynosi on zaledwie pare dni. No i... co mnie wkurza najbardziej to czesta nieadekwatnosc cen z regalowych etykiet z cena ktora naliczana jest przy kasie. W przeciwienstwie do tego towar nieswiezy mozna badz co badz "przesiac" i zostawic, ale tutaj nieostroznego klienta czeka prawie za kazdym razem cenowa niespodzianka, czesto dopiero w domu, bo rzadko kto sprawdza paragon w sklepie. Ani razu nie udalo mi sie, zeby wszystko sie zgadzalo. Zawsze o pare zlotych w "Piotrze i Pawle" chca nas okantowac! Dobra rada: robic tam mniejsze zakupy lub patrzec sie za kazdym razem na to co zczyta skaner z kodu paskowego. Jest duza szansa, bo panie kasjerki ruszaja sie z reguly jak muchy w smole... wiec oko nadazy za flegmatycznymi ruchami rak kasjerek;)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Chrzanię Almę, wolę 'Piotra i Pawła' IP: *.opera-mini.net 16.01.10, 08:59 naiwny jesteś. Zdziwiłbys się gdybyś zajrzał do chlodni w swoim ulubionym sklepie. Ja tam w marketach kupuje tylko to co jest szczelnie zapakowane i może sobie poleżec nie psujac sie poza lodowka ,no chyba ze jest 21 i musze cos jeszcze gdzies kupic. Po prostu zdarzyło mi sie w jednym pracować a w którym to sam sie domyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc 'Piotra i Pawła' jest niezly, ale Alma tez IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:43 chyba zalezy od sklepu, ja kupuje w wawie. Piotr i Pawel w Blue City, Alma w centrum skorosze Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Alma to taka droższa i brudniejsza żabka 16.01.10, 09:43 Gość portalu: kszyz napisał(a): > kupiłem tam np. jajka ekologiczne z kodem 0, z terminem ważności 3 > tygodnie, tego samego wieczora zrobiłem jajecznicę i musiałem ją > wyrzucić bo śmierdziała, Śmierdziała, bo ekologiczna. Każde naturalne g..nawóz smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: do ig58 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:28 iq58 napisał: > > Śmierdziała, bo ekologiczna. Każde naturalne g..nawóz smierdzi Mam dostęp do jajek ze wsi (chociaż mieszkam w mieście) i zapewniam Cię że jajecznica zrobiona z takich jajek jest pyszna, nie śmierdzi, żółtka mają naturalny kolor żółty (nie pomarańczowy jak jajka z fermy). Nie da się porównac jajka od kury która chodzi po zielonym, od kury karmionej paszą z antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
dellik Re: do ig58 16.01.10, 12:55 ig58 sobie zażartował(-a), a tu od razu takie oburzenie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs znam tylko jedną Alme, bardzo dobry sklep IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:41 nie wiem jak jest we Wrocławiu czy Lublinie, ale w Warszawie (al. Jerozolimskie, centrum skorosze) to bardzo dobry, luksusowy sklep. Ceny na część towarów są sporo droższe, ale za to jest ogromny wybór. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie kupic czegos nieswiezego czy ewidentnie w zlym gatunku. Poza tym taki sklep nie moze sobie na to pozwolic, kto kupi u nich wedliny powyzej 200zl za kilogram jesli uslyszy ze oszczedzaja na prądzie do lodowek. Reasumujac, jesli chodzi o Alme to mogloby byc taniej, reszta bije wszelkie leclerki, carrefury, biedronki itd na glowe. ps. jak trraktuje sie tam pracownikow oczywiscie nie mam pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: znam tylko jedną Alme, bardzo dobry sklep IP: *.chello.pl 28.05.10, 00:08 Traktują jak śmiecia i marnie płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajer "Wioska olimpijska" IP: *.bethere.co.uk 15.01.10, 23:32 Placze ze smiechu :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.. Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.chello.pl 16.01.10, 10:44 Nie w Arkadach tak cuchnie a w Renomie w Almie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king-a Re: Pozwem w wolność słowa IP: 94.254.247.* 16.01.10, 12:04 W Almie w Arkadach i w Renomie (jaki jest sens lokowania tak blisko dwóch takich samych sklepów?) jestem kilka razy w miesiącu i jeszcze NIGDY nie zdarzyło mi się czuć tam jakiegokolwiek smrodu. Lubię tam robić zakupy, bo jest tam czysto. A co do przeterminowanego towaru - gdy robię zakupy spożywcze - ZAWSZE sprawdzam datę ważności na opakowaniu. I jakoś nigdy nie znalazłam w Almie (przez prawie 2 lata) czegoś przeterminowanego. Za to często zdarza mi się znajdować stare jedzenie w innych sklepach (zwłaszcza małych osiedlowych!). Co do jakości stoiska mięsnego się nie wypowiem, bo mięso od zawsze kupuję w sprawdzonej masarni. Imho markety nie są dobrymi miejscami do kupowania mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 wraca nowe 15.01.10, 21:58 coraz bliżej państwa autorytarno-dewocyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoo Re: wraca nowe IP: *.146.196.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.10, 22:09 Ja kupuje w Almie w Wawie i nie narzekam - porownujac do innych marketow (moze oprocz Piotra i Pawla) to jednak dwie klasy wyzej. Niestety to przeklada sie rowniez na ceny :-( A ponadto trafilem w ubieglym roku ze kantowali na cenach owocow i warzyw na wage. Gdy wazylo sie samemu to ceny byly inne niz podane. Co ciekawe gdy korzystalo sie z wagi obslugiwanej przez pracownika ceny byly prawidlowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: wraca nowe IP: *.aster.pl 16.01.10, 01:13 Czasami kupuję w warszawskiej Almie. Nie doświadczyłam żadnych z opisywanych zdarzeń. Produkty ze zbliżającym się terminem ważności widziałam w większych paczkach w obniżonej cenie. Nawet są pewne produkty pełnowartościowe! tańsze niż w innych sklepach. Załoga miła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXL Re: wraca nowe IP: 109.243.143.* 16.01.10, 08:17 > venus99 napisał: > coraz bliżej państwa autorytarno-dewocyjnego. A gdzie ta dewocja ? O co Ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:06 Ja mam we Wrocku kilka Alm i poświęce wolny dzień na testowe zakupy i wynikami podzielę się z opinią :) czekajcie na wyniki z Wrocka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs to sklep dla koneserów... IP: 217.168.129.* 15.01.10, 22:13 pisał w międzynarodowym dzienniku sam prezes ALMY. A tu proszę dla koneserów grzybów i wysokich cen ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.. Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.chello.pl 16.01.10, 10:49 Więc zapraszam do Bielan Wrocławskich,do całkiem niedawno otwartej Almy.Klientów jak na lekarstwo,a widok wędlin pozostawia wiele do życzenia.Podobnie wygląda drób-za nic nie kupiłabym tam ''świeżego'' kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king-a Re: Pozwem w wolność słowa IP: 94.254.247.* 16.01.10, 12:07 Klientów jak na lekarstwo? Dla mnie to zaleta! Zero kolejek przy kasie, nikt mnie koszykiem/wózkiem nie szturcha, mogę w spokoju czytać napisy na opakowaniach ;) Markety/supersamy to nie są miejsca do kupowania mięsa. Jakość mięsa w praktycznie każdym jest przerażająca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 13:59 Takie zalety prowadzą do zakupów staroci! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:07 Pewnie reportaż jest o tym jak to z Almy samo mięso ucieka. Smacznego. Po zakupy mięsa w Almie proszę przychodzić z własnym oszczepem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocianka Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.chello.pl 15.01.10, 23:22 Też robię zakupy w Almie w Sopocie to sklep że aż miło tam wejść,nigdy nie kupiłam tam nic nie świeżego mięso zawsze świeżutkie,ogromny wybór serów krojonych na bieżąco ceny na każdą kieszeń kupuje tam również jajka nigdy nie wyrzuciłam nawet jednego,jako pracownik handlu uważam że jeżeli w sklepie jest bałagan,towary są przeterminowane brzydko pachnie jest to wina kierownictwa i pracowników tam pracujących po prostu kierownictwo nie panuje nad wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzam sie Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 13:38 alma w sopocie jest ok, ale i tak z delikatesow z wyzszej półki za najlepsze uważam Bomi, zawzse spory wybor, swiezy towar, no i czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:08 W Almie jestem regularnie i muszę przyznać że wędliny są bardzo często nieświeze.Ryby zawsze podejrzanie suche.Sałatki jarzynowe w pudełkach firmy Grześkowiak dwa razy kupiłam zepsute.Słodkie bułki leżą na ladzie niczym nie przykryte i każdy może koło nich stać i np.kichać.Jajka ze znakiem "0" firmy Czachorowski były pozamieniane na zwykłe.Zwróciłam personelowi uwagę ale nic nie wskurałam.Obsługa dość miła do momentu kiedy dociekliwiej pytam o świeżość produktów lub termin przydatności.Jeżdżę do Almy po makarony włoskie i leczniczą wodę mineralną. Odpowiedz Link Zgłoś
gonder Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:19 No co ty - popierasz korporację - ja zaopatruję się we wszystko co potrzebne do przeżycia na basaże - polski rolnik, polski handlarz, polski producent. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:25 ale gdzie we Wrocławiu można znależć bazar? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Pozwem w wolność słowa 16.01.10, 01:12 >ale gdzie we Wrocławiu można znależć bazar? W drodze z centrum na lotnisko. Stoja ludzie z lozkami na chodniku i sprzedaja jakies skarpetki, marchewke, kury i kaczki. Jak w 1990 roku. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.10, 15:15 W drodze z centrum na lotnisko. Stoja ludzie z lozkami na chodniku i sprzedaja jakies skarpetki, marchewke, kury i kaczki. Jak w 1990 roku. Szok. A konkretnie to gdzie bo droga z centrum na lotnisko dłuuuga jest P.S. Bazary zlikwidowały władze Wrocławia bo przecież szwagier zrzeszony w Hali Kupców musi zarobić. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 22:46 zachodni nawoz, zachodnie nasiona, pole przy drodze szybkiego ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.icpnet.pl 15.01.10, 23:21 Tak, zwłaszcza to mięsko na bazarze wystawione na straganach latem jest najlepsze, czasem mam wrażenie, że ożywa i dostaje nóg. Ponadto nie wszędzie masz bazary, ja do najbliższego mam około 10 km, a i tak kupię tam co najwyżej marchewkę i ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Reagujesz modelowo IP: *.jjs-isp.pl 15.01.10, 22:09 o to właśnie chodzi, jesteś idealnym przykładem osoby, do której adresowane są takie "artykuły" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Reagujesz modelowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 22:20 to po co tam chodzicie barany ,chyba po to żeby się poczuć lepszymi od tych co kupują w marketach lub osiedlowych sklepach paniska po zepsutą szynkę za 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Alma Gdynia IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:36 Jestem w stanie uwierzyć w uchybienia sanitarne po doznaniach węchowych jakich doswiadczyłam w ich markecie w Gdyni ;)Przestałam tam chodzić na zakupy, smród zepsutego mięsa jest nie do wytrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king-a Re: Reagujesz modelowo IP: 94.254.247.* 16.01.10, 12:14 W moim osiedlowym sklepie jedzenie jest DROŻSZE niż w Almie. Gdyby było tańsze, nie tachałabym przez "pół miasta" zakupów. Snobować????? To jeden z najtańszych sklepów w centrum. Oprócz drogiego asortymentu dla wybranych, ma też dużo popularnych i tanich artykułów. Przejdź się, a zobaczysz przeciętnych ludzi, robiących przeciętne zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:14 Opinię moją opieram nie na artykule tylko na własnym doświadczeniu.A sprawa dotyczy Almy we Wrocławiu i jak czytam to więcej osób ma takie doświadczenie w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
gonder Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:14 Uktryta kamera to raczej niepodważalny dowód, a sprawą almy powinienzająć się raczej prokurator. Coraz częściej mam wrażenie, że komunistyczna dyktatura zmieniła się w dyktaturę korporacyjną - ktoś tu zwarjował - a może Che Guevara to poprostu bohater wszystkich narodów świata, któremu należy się wieczna pamięć! Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:17 Znam Almy w dwóch różnych miastch - w obu sałatki na wagę przedwieczne,pieczywo jak z betonu, do tego obsługa ustawicznie zajęta rozmową,trudno się doprosić o cokolwiek.I zapach niezbyt ładny. Nie lubię tego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopocki Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 22:18 Ja jestem skazany na ten sklep,bo to jedyny w okolicy ( mieszkam w Sopocie) Też zauważam,że stacza się i z delikatesów zostały tylko ceny.Cała reszta upodobniła się do Biedronki. Pozastawiane paletami przejścia,marny dział warzyw i żenujący dział "świeżych"ryb - z którego capi na odległość.Kasjerki za to wyszkolono,aby każdego namolnie pytać o jakąś "kartę konesera" Tęsknię za Bilą - która kiedyś była w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:20 Więc już wiadomo, dlaczego w Almie nieraz śmierdzi, że przejść obok się nie da.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 22:24 Też kupuję tam często, bo mam niestety blisko (bliżej niż do innych sklepów) i nigdy nic nieświeżego nie kupiłam. Jednak wiele razy zrezygnowałam z zakupów warzyw, czy produktów, które nie są fabrycznie pakowane - bo wyglądały bardzo nieestetycznie (gnijące warzywa, wyschnięty ser, żółte mięso). Do tego tam bardzo często śmierdzi - i nie jest to smród w granicach normy - czyli zgniło jakieś warzywo i ktoś je zaraz wyrzuci. Raz prawie wymiotowałam im w środku sklepu - ledwo zdążyłam wybiec (i przekonałam się, że jednak potrafię szybko biegać). Pisałam kiedyś nawet skargę pod maila ze strony, jednak nie przyniosło to żadnego efektu (przez parę dni nie śmierdziało - teraz smród jest jak był). W Arkadach nigdy się z tym nie spotkałam - bo robię tam rzadko zakupy (od roku nie byłam..), jednak parę razy w tygodniu bywam w Renomie i z opinii wyżej widzę, że sytuacja wygląda podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgh Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.10, 22:44 no proszę!! a ja myślałam, ze odwiedzając renomę mam jakieś omamy węchowe.. jednak nie! capi z almy na odległość! a ser kiedyś kupiłam stary bleeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 III RP to taka Birma albo Wenezuela... 15.01.10, 22:28 tylko nafty nie ma ;-) Ale za to są cudotwórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: III RP to taka Birma albo Wenezuela... IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:40 Wenezuela jest bardziej demkoratyczna od Polszy, mają tam referenda co chwile i wybory są zweryifkowane przez miedzynarodowe instytucje (a na polske były donosy ale nie wpuszczono inpekcji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez demokrata i prad maja na kartki.. IP: *.acn.waw.pl 15.01.10, 23:20 bardzo demokratycznie... jak w ukochanym przez ciebie PRLu.... za chwile zabraknie im ropy na skutek gospodarki planowej... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs gdybym był pewien rzetelności swoich informacji 15.01.10, 22:38 Alma z swoimi groźbami mogłaby mnie ...pocałować. Jeżeli TVP wycofuje program to może znaczyć, iż rzeczywiście jakiś chłystek szukał sensacji pod publiczkę i po prostu kłamie. Czy to coś nowego w mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: gdybym był pewien rzetelności swoich informac IP: *.aster.pl 16.01.10, 13:18 A ja robie zakupy w warszawskiej Almie i uwazam, ze to najlepsze delikatesy w miescie (dobre ceny i spory wybor) - nie mam sie do czego przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maat Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 22:39 Alma w Zielonej Górze - Kredens Krakowski, oliwki i alkohole - ok, po resztę do Piotra i Pawła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Pozwem w wolność słowa IP: 94.75.123.* 15.01.10, 22:59 Zarabiam 8ooo miesięcznie. Kupuję w Biedronce. Wypróbowałem kilka innych sklepów i wszędzie mają to samo. A w Biedronce jest po prostu najtaniej. W tej Almie też kilka razy kupiłem i nie zauważyłem żadnej różnicy między nią a np. Realem. Dopiero później z Internetu dowiedziałem się, że Alma to sklep dla elit. Szkoda, że nie wynika to z niczego więcej niż z wywiadu z ich prezesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.toya.net.pl 15.01.10, 23:22 Niestety, od razu można było przewidzieć, że odezwą się na forum reprezentanci róznej maści czarnego pijaru i naganiacze biedasklepów typu "Biedronka". Połowa postów tutaj pochodzi od pracowników konkurencyjnych delikatesów typu "Bomi" i "Piotr i Paweł", pozostałe od tych z Biedronek i frustratów, którzy chętnie dołożą każdemu za to, że nie stać ich nawet na zakupy w Biedronce. Swoją drogą,trzeba być megaoptymistą (albo kompletnie odlecianym),żeby sądzić, że ktoś kto kupuje w Almie, zmieni ją na Biedronkę. Osobiście, nie polecam w Almie świeżych ryb i sałatek. Poza tym Alma jest ok. Zdarzają się czasem nie pierwszej swieżości warzywa, ale to tak jak w każdym duzym sklepie. Za to praktycznie nie zdarzają się towary przeterminowane. Na kilka dni przed końcem daty przydatności dospożycia zdejmowane są z półek i korzystnie przeceniane. Ja często z takich okazji korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Almafan Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:44 > duzym sklepie. Za to praktycznie nie zdarzają się towary > przeterminowane. Na kilka dni przed końcem daty przydatności > dospożycia zdejmowane są z półek i korzystnie przeceniane. Ja > często z takich okazji korzystam. Panu "normalnemu klientowi" gratulujemy i zapraszamy do "normalnych promocji" w celu upchnięcia przeterminowanego syfu w Almie. Natomiast czytałem niedawno wywiad z właścicielem tej sieci, panem Mazgajem Jerzym. Psioczył na ludzi z Lubina, lamentoewał, że zrobił wtopę umieszczając sklep w "Cuprum Arenie". Że w jego Almie miejscowi (choć bogaci) nie kupują serów za 100 zł, bo ta hołota nie odróżnia za 10 zł od sera za stówkę - że niby to ser i tamto ser, ten żółty i tamten żółty. Ale że normalni, przyzwoici klienci kupują "kartonami" jego wodę mineralną po 27 zł/butelka. Ciekawe jak się teraz będą czuli ci frajerzy, którzy fundowali sobie bakterie za 27 zł/l,5 litra - no bo pan Mazgaj pewnie czuje się jak zwykle doskonale, czego i nam wszystkim życzę pozostając z szacunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 23:55 ja wolę "EPI" tam jest czysto,towar tej samej klasy i różnorodności,obsługa sprawna.Do Almy w Arkadach nie można wejść-smród cofa na wejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king-a Re: Pozwem w wolność słowa IP: 94.254.247.* 16.01.10, 12:22 Epi to jeden z najdroższych sklepów we Wrocławiu. W drodze na Ekonomiczną zdarzało mi się kupić słodycze, soczki, itp. - drożej niż w innych sklepach - nawet o kilkadziesiąt groszy na batoniku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretek Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 15:48 Gość portalu: king-a napisał(a): > Epi to jeden z najdroższych sklepów we Wrocławiu. W drodze na > Ekonomiczną zdarzało mi się kupić słodycze, soczki, itp. - drożej niż > w innych sklepach - nawet o kilkadziesiąt groszy na batoniku!!! Bo to po prostu nie jest sklep dla ciebie ;) Twoje kryteria spełnia będąca bliżej biedrona na Radosnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bucuresti Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 14:32 Uwielbiam ser President Madrigal - po prostu nie jem innego. Dlaczego mam płacić 48zł./kg. jak mogę w Tesco 27zł./kg. Mało tego, tak jest z wieloma produktami. A prawdziwe delikatesy (skwarki od taty i żurawinowe konfitury od mamy) to tylko domowe. I nikt mi nie powie że kilkanaście lub kilkadziesiąt ton skwarek robionych na sprzedaż może jakością równać się z "moimi domowymi"! Najlepsze jest to, że garnek "skwarek od taty" nie kosztuje w domowej drogiej produkcji więcej niż 10zł. a w almie musi 50zł.!? Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 23:33 Mili Państwo! Nie uogólniajmy! :> Alma w Opolu bardzo dobrze się sprawuje! Może dlatego, że jest nowa... (; ale wolę u nich kupować niż np. w opolskim, brudnym (i drogim!) realu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupuje w Almie Re: Pozwem w wolność słowa IP: 83.1.17.* 15.01.10, 23:51 Ja tez kupuje w Almie codziennie - zakupy tzw. lunchowe - a takze raz na jakis czas cos wiekszego (Promenada w Warszawie oraz samodzielny sklep Almy w Pruszkowie). Wybaczcie, ale NIGDY nie zdarzylo mi sie kupic czegos w Almie nieswiezego lub przeterminowanego. Po miecho chodze tylko tam - jest drozsze to fakt, ale wyglada jak miecho, nie cuchnie i daje sie zjesc. Nie jestem naganiaczem/pracownikiem Almy/dzialu PR czy marketingu - po prostu stwierdzam fakty. Z pewnoscia zdarza sie, ze sa zaniedbania w roznych marketach - Alma (to delikatesy fakt) rowniez nie jest wyjatkiem. I kwestia, ze to sklep "dla elit" rowniez jest prawdziwa, gdyz jakos nie widze kogos kto ma 1,2 brutto kupujacego makarony po 20zl za opakowanie, skoro Lubella w Tesco kosztuje 3zl. Zgodzic sie rowniez wypada, iz jesli to delikatesy sila rzeczy sa sprzedawane tam rzeczy (glownie swieze), ktorych w takim np. Realu czy Tesco nie dostaniemy. Jednakze to implikuje inna rzecz - ilu ludzi w skali dnia/tygodnia kupi np. swieza prosciutto czy parmenska, albo malze? No niewiele i NA PEWNO zdarza sie, ze jest wystawiany lekko "dziabniety" towar - wszak kazdy chce zarobic. Nie zebym to pochwalal, ale skoro sie widzi/czuje, ze towar "waniajet" wowczas sie go po prostu nie kupuje. Co do praktyk "cenzurujacych" - tez na mysl o jakiejkolwiek cenzurze dostaje bialej goraczki, ale z drugiej strony w sumie tez kazdy powinien miec prawo do obrony przed ew. przejaskrawionymi zarzutami. Jesli istnieje taka mozliwosc prawna i czeka sie na wyrok sadu to nic z tym zrobic za bardzo nie mozna. W koncu mamy to panstwo prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Almafan Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:58 > Co do praktyk "cenzurujacych" - tez na mysl o jakiejkolwiek cenzurze dostaje bi > alej goraczki, ale z drugiej strony w sumie tez kazdy powinien miec prawo do ob > rony przed ew. przejaskrawionymi zarzutami. Jesli istnieje taka mozliwosc prawn > a i czeka sie na wyrok sadu to nic z tym zrobic za bardzo nie mozna. W koncu ma > my to panstwo prawa. W tym "państwie prawa" czeka się na rozstrzygnięcia sądów w najbardziej oczywistych sprawach gospodarczych latami, a całe firmy upadają tylko i wyłącznie z powodu opieszałości wymiaru sprawiedliwości. To jest państwo totalnego bezprawia, wykorzystywanego przez ustosunkowanych i bogatych - i o tym jest ten artykuł jeśli jeszcze tego nie skumałeś, a nie o przeterminowanym prosciutto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rappy Popieram przedmówcę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.10, 09:25 Nie jestem osobą kupująca zawsze w tym samym miejscu, zdarzają mi się zakupy w biedronkach, czasem w carrefourze, ale jak kupuje w Almie (CH Promenada w Warszawie), to zawsze mam dobre wrażenie po odejściu od kas. Strasznie się zdziwiłem, że coś takiego, jak opisuje ów reportaż mogło się przydarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Pozwem w wolność słowa 15.01.10, 23:41 Nie znam tej Almy u mnie we wsi nie ma ..... ale wiecie jak to sie skonczy .... juz niedlugo w TV pojawia sie reklamy Almy zaowazylem taka regularnosc jakas duza firma sie nie reklamuje w TV zaczynaja sie krytyczne reportarze ...... nastepnie pojawiaja sie w TV reklamy tej firmy i juz reportazy o firmie nie ma. Mediow nie obchodzi co sie dzieje w takich firmach media sa jedynie zainteresowane kasa z reklamy reklama to swoisty rodzaj haraczu ktory niektore firmy placa za "swiety spokuj. Odkad Biedronka zaczela sie reklamowac jakos sie tam jakosc pracy poprawila bo nie slychac slow krytyki w mediach, kiedys byla nagonka na Tele2 (pomijam ze to banda oszustow) poprawilo sie jak Tele2 wykupilo reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pozwem w wolność słowa IP: *.multimo.pl 16.01.10, 07:55 GW w Toruniu też nie chciała napisać o związkach w dużej firmie farmaceutycznej bo ta firma dawała im zarobić reklamami Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik ale nasz kochany SN ma tyle spraw do załatwienia 15.01.10, 23:59 (tzn. czyli po prostu spraw, których niezałatwił), a może potrzebne jest w RP prawo wymagające od sądu zakończenie sprawy w określonym terminie, a sprawach karnych obecność oskarżonego i jego obrony powinna być przywilejem a nie obowiązkiem Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik a tak to rezygnuję z Almy są jeszcze np. P&P i inn 16.01.10, 00:01 tu cytat uzasadniający "prawdziwa cnota krytyk się nie boi" Odpowiedz Link Zgłoś
ropsu W Łodzi lepiej!!!!! 16.01.10, 00:08 Jesteśmy stałymi klientami Almy w Łodzi. Przeczytaliśmy z żoną wasze posty z dużym zaskoczeniem ponieważ nasze doświadczenia z Almą są zgoła inne. Zawsze czysto, miła i profesjonalna obsługa, towar dobrej jakości, a co najważniejsze zakupy tam nie są torturą tak jak to bywa w innych marketach. Być może Almy w innych miastach są tak straszne jak to wynika z waszych postów jednak tą w łódzkiej Manufakturze mozna nazwać wzorową. Pozdrawiamy z Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quantoo Re: W Łodzi lepiej!!!!! IP: *.piaseczno.robbo.pl 16.01.10, 00:33 A w Piasecznie syf. Czasami tak capi, że odrzuca od drzwi. Jakby ktoś za przeproszeniem zszedł w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ack Re: W Łodzi lepiej!!!!! IP: *.chello.pl 16.01.10, 01:00 Rzeczywiście w Piasecznie w Almie jest niezbyt ładny zapach (tj śmierdzy przy nabiale), kupilem też kiedyś zepsute owoce. Jednak gorsze doświadczenia mam z Piotrem I pawłem w Jankach - kilka razy zdarzyło się tam nieświeże mięso mielone i przestałem tam jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: W Łodzi lepiej!!!!! IP: 77.236.9.* 16.01.10, 00:46 ropsu napisał: > Jesteśmy stałymi klientami Almy w Łodzi. Przeczytaliśmy z żoną wasze posty z > dużym zaskoczeniem ponieważ nasze doświadczenia z Almą są zgoła inne. Ja również jestem mocno zaskoczona i ciężko mi uwierzyć w to co inni piszą. W Almie w Krakowie na Pilotów jestem niemal codziennie, czasem również w Galerii Kazimierz i nigdy nie miałam do tych sklepów zastrzeżeń. Almę cenię przede wszystkim za świeże owoce i warzywa - to dla mnie oznaka dobrego sklepu. Zawsze jest czysto, duży wybór, nigdy nie zdarzyło mi się kupić tam czegoś przeterminowanego. Ciekawa jestem na ile ludzie faktycznie mają złe doświadczenia z niektórymi sklepami Almy a na ile to wyolbrzymianie czy czarny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja... Re: W Łodzi lepiej!!!!! IP: *.chello.pl 16.01.10, 11:04 ''gość;m-Ciekawa jestem na ile ludzie faktycznie mają złe doświadczenia z niektórymi sklepami Almy a na ile to wyolbrzymianie czy czarny PR.'' Więc zapraszam do Almy do Wrocławia..w celu oceny w której Almie bardziej cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef63 Re: Alma w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:45 Kilka razy robiłam zakupy w Almie w Częstochowie (Alma jest od kilku miesięcy) i bardzo miło wspominam te zakupy. W sklepie jest czysto, nic nie śmierdzi, towar ładnie poukładany, pracownicy grzeczni, nikt mnie nie popycha przy regałach - spokojnie mogę sobie towar obejrzec, poczytac etykiety i do kas kolejek też nie ma. Dla mnie wadą Almy są ceny. Kupuję tylko te artykuły, które są w takiej samej cenie jak w innych sklepach lub takie których nie spotkałam gdzie indziej. No i nie po drodze mi za bardzo do Almy. Inna sprawa że nie kupuję w marketach mięsa, pieczywa, warzyw czy owoców. Pieczywo kupuję w sklepie należącym do piekarni, warzywa i owoce na pobliskim bazarku bo są tańsze, świeższe i nie muszę dźwigac, mięso w małych sklepikach osiedlowych. W marketach kupuję tylko produkty oryginalnie zapakowane przez producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a Necrobusiness - cenzura zagwarantowana w umowie 16.01.10, 00:22 Necrobusiness /Fredrik von Krusenstiern i Ryszard Solarz/ - film dokumentalny o łowcach skór z Łodzi, zrealizowany przez BBC, przedsiębiorca pogrzebowy z Łodzi Witold Skrzydlewski zagwarantował sobie w umowie z producentami filmu że film nie zostanie pokazany w Polsce, film zdobył I nagrodę na Festiwalu Filmów Dokumentalnych Tempo w Sztokholmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo i to jest ciekawa informacja, IP: 195.242.108.* 16.01.10, 02:02 a nie jakieś przepychanki "almy" ze związkowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc radny Skrzydlewski to kumpel Kropiwnickiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 12:03 i na dodatek spokrewniony z purpuratem Ziółkiem.....to dopiero klika cenzorska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz A ja nie mam zastrzezen IP: 151.193.120.* 16.01.10, 00:33 W Almie w Galerii Kazimierz jest duzy wybor dobrej jakosci towarow i czesto z tego sklepu korzystam. Fakt, obiadow sobie nie gotuje, wiec nie wiem jak ze swiezoscia surowych mies i salatek, ale reszta jest lepsza niz w kazdym z wiekszysch sklepow w okolicy. Pozdrowienia z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: A ja nie mam zastrzezen IP: *.chello.pl 18.01.10, 22:24 mam małe dziecko i z czystym sumieniem robię w lubelskiej almie zakupy (mięso i ryby przede wszystkim). nie zdarzyło mi się kupić czegoś, co nie nadawało się do przygotowania jedzonka dla niespełna rocznego malucha, w odróżnieniu od innych marketów. Odpowiedz Link Zgłoś