Dodaj do ulubionych

No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu!

21.01.10, 23:01
Po co wydawać pieniądze na parkometry? Dużo taniej i wygodniej dla wszystkich
byłoby wprowadzenie systemu opłat SMSowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cogito Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: 188.33.154.* 22.01.10, 00:11
      Zgoda, ale to jest rozwiazanie na przyszlosc. Co mialby teraz zrobic
      kierowca, ktory nie ma komorki (sa jeszcze tacy).
      • tepicpo sms to przyszłość ??? 22.01.10, 01:50
        system nie jest drogi i z poowodzeniem mógłby byc drugim obok kart
        parkingowych. Po cholerę drogie i psujace sie parkomaty/

Gość portalu: Cogito napisał(a):

> Zgoda, ale to jest rozwiazanie na przyszlosc. Co mialby teraz
        zrobic
        > kierowca, ktory nie ma komorki (sa jeszcze tacy).
        • Gość: M Re: sms to przyszłość ??? IP: 83.238.201.* 22.01.10, 06:29
          z ludzmi mieszkającymi w śrómieściu...muszą być tak jak w innych
          miastach specjalne karty do parkowania
          • Gość: Karol Czy juz wiadomo kto sprzeda parkometry ? IP: *.chello.pl 22.01.10, 08:52
            Moze jakas aferke hazardowa bedziem mieli ...
            • tajnos.agentos Nie pytaj kto sprzeda! 22.01.10, 09:56
              Zapytaj lepiej kto kupi i zainstaluje gdyż wzorem innych miast, gdzie podobne
              rozwiązania zastosowały różne ekipy i gdzie z powodzeniem funkcjonują one od
              dawna, procedura zapewne będzie następująca: sprzeda się koncesję prywatnej
              firmie, która w zamian za godziwy odsyp z zysków zakupi i rozmieści parkomaty, a
              także będzie je serwisowała, kontrolowała i w ogóle będzie nimi zarządzała.
              Czysty zysk: żadnych wydatków z kasy miasta w zamian za czysty zysk po linii
              najmniejszego oporu a kary z mandatów za niestosowanie się lub 3 minuty temu
              upłynięty czas parkowania bezpośrednio do budżetu będzie egzekwowała Straż
              Miejska.:P
              • tajnos.agentos Re: Nie pytaj kto sprzeda! 22.01.10, 13:43
                ...No a że opłaty za parkowanie, jak wszędzie, zapewne wzrosną o głupie 100 -
                150%... C'est la vie! Nie można wszystkich zadowolić, trzeba niszczyć burżujów.
                Jak ich stać na wożenie dupsk samochodami, to niech płacą, albo niech jeżdżą
                rowerkami.:P
                • Gość: Lena K. tajnos.agentos.idiotos.ubekos IP: *.nplay.net.pl 22.01.10, 14:53
                  tajnos.agentos.idiotos.ubekos
                • Gość: twoj listonosz Re: Nie pytaj kto sprzeda! IP: *.217.94-79.rev.gaoland.net 22.01.10, 21:15
                  a moze by tak wprowadzic ROWERKI jak w Paryzu
                  pierwsze 30 minut za darmo
                  • tajnos.agentos Re: Nie pytaj kto sprzeda! 22.01.10, 21:21
                    A może by tak oprócz rowerków zbudować porządną sieć metra i RER
                    oraz kilka arterii i obwodnic - jak w Paryżu...
                    • Gość: twoj listonosz Re: Nie pytaj kto sprzeda! IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 24.01.10, 18:27

Oczywiscie tajnosku -ale i tak te wszystkie udogodnienia kompletnie
                      zapchane
                      • tajnos.agentos Re: Nie pytaj kto sprzeda! 25.01.10, 14:38
                        Gość portalu: twoj listonosz napisał(a):

>
                        > Oczywiscie tajnosku -ale i tak te wszystkie udogodnienia kompletnie
                        > zapchane

Sugerujesz, że powinni podnieść ceny biletów żeby zachęcić pasażerów do
                        chodzenia na piechotę, zmniejszając w ten sposób zatłoczenie środków komunikacji
                        zbiorowej?:)
                    • Gość: twoj listonosz Re: Nie pytaj kto sprzeda! IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 24.01.10, 18:27

zapchane

zapchane

zapchane

zapchane

zapchane
        • Gość: Cogito Re: sms to przyszłość ??? IP: *.polcard.com.pl 22.01.10, 10:55
          To jak mialby zaplacic kierowca, ktory nie ma telefonu komorkowego?
      • Gość: as Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: 83.238.139.* 22.01.10, 22:23
        Czy przyszłościowym rozwiązaniem jest lokowanie kolejnych ważnych urzędów w
        dotychczasowym centrum miasta?
        Czy Lublin nie powinien pomyśleć o nowym centrum administracyjnym?
        • Gość: Rocklin TAAK IP: 91.198.15.* 04.02.10, 15:07
          Tak - pakujmy urzędy, szkoły, galerie handlowe itp. do centrum miasta!! A ludzie
          tam pracujący niech płacą 20zł dziennie za parking, co daje tylko 400zł w
          miesiącu na możliwość zaparkowania samochodu obok miejsca pracy! Hurrraaa!
    • ryza_malpa1 No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 08:57
      No to ja wynosze się z moją działalnością ze środmieścia. Obstawili
      mnie na Leszczyńskiego płatnymi parkingami - jak przyjeżdżam na
      kilka godzin do pracy to nie mam się gdzie postawić, klienci
      marudzą , serwis techniczny który mnie nawiedza czasami tez
      marudzi ... Szkoda czasu na jeżdzenie w kółko.
      Tylko nie każcie mi jeździć autobusem bo to nie wypali :)
      • Gość: mieszkaniec LU Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.chello.pl 22.01.10, 09:11
        ryza_malpa1 napisała:> No to ja wynosze się z moją działalnością ze
        środmieścia.

Dziecinada. Samochód to wygoda a za to trzeba płacić, kto o tym nie wie nie
        powinien wjeżdżać do miasta autem.
        • Gość: bosman ty dzieciaku....... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 09:52
          toś chyba najmądrzejszy z całej wsi.........jak wszyscy do kościoła pójdą.
          ---------------------------
          Zanim publicznie powiesz coś ważnego, sprawdź czy masz zapięty rozporek.
        • tajnos.agentos Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie 22.01.10, 10:04
          Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Dziecinada. Samochód to wygoda a za to trzeba płacić, kto o tym nie wie nie
          > powinien wjeżdżać do miasta autem.

Za komuny może i tak było. Poza tym, był to luksus, po którym rozpoznawało się
          burżujów, komuchów, prywaciarzy, cinkciarzy, ubeków oraz zachodnich turystów.
          Wszystkich powyższych należało tępić. W kapitalizmie natomiast samochód
          przeważnie jest zwykłym narzędziem codziennego użytku, bez którego niektórzy
          (nie wszyscy) wręcz nie mogą się obejść - i niczym więcej.:P
          • Gość: bosman tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 10:08
            i tak nie zrozumie. Toż to pokolenie Joli Rutowicz, Dody i Mandaryny.
            • gabriel Re: tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... 22.01.10, 10:38
              Ilustrowanie tematu parkingiem na Grottgera nietrafione trochę, tam i tak nie
              będzie parkingu jako że stanie budynek samorządowców, wprawdzie parking w nim
              będzie ale raczej trudno się spodziewać żeby mogli z niego korzystać mieszkańcy
              nawet jeśli przyjadą w sprawie urzędowej.
            • Gość: mieszkaniec LU Re: tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:19
              Gość portalu: bosman napisał(a):> i tak nie zrozumie. Toż to pokolenie Joli
              Rutowicz, Dody i Mandaryny.

Dla czego dalej wszystko ma być za darmo? Poznałem trochę świat podróżując
              pojazdami spalinowymi, nigdzie nie spotkałem się z ulgami dla posiadaczy
              samochodów. Nawet w Kazimierzu Dolnym trzeba płacić za parkowanie w mieście.
              Pojedź do Kazimierza i spróbuj tam zaprotestować przeciwko parkowaniu, jako
              spadkobierca komuszych nawyków. Co kogo obchodzi czyjś narzędź pracy, trzeba
              wyposażyć go w płatną przepustkę i dalej do przodu.
              • tajnos.agentos Re: tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... 22.01.10, 12:20
                Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Dla czego dalej wszystko ma być za darmo? Poznałem trochę świat podróżując
                > pojazdami spalinowymi, nigdzie nie spotkałem się z ulgami dla posiadaczy
                > samochodów.

A kto tu mówi o ulgach?

Nawet w Kazimierzu Dolnym trzeba płacić za parkowanie w mieście.

Noooo panie, się było - i tu i tam...:D

> Pojedź do Kazimierza i spróbuj tam zaprotestować przeciwko parkowaniu, jako
                > spadkobierca komuszych nawyków.

Syniu, za komuny to klasa robotnicza jeździła rowerami, MPK, PKS i PKP a
                samochodami jeździły spekulanty i ubeki.

Co kogo obchodzi czyjś narzędź pracy, trzeba
                > wyposażyć go w płatną przepustkę i dalej do przodu.

Jasne. Trza niszczyć spekulantów i prywaciarzy co to nic, tylko piją krew ludu
                pracującego miast i wsi! Narzędzie pracy to je łopata i młotek.:DDD
                • Gość: bosman bywalec, panie..... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 14:21
                  no no no! I u Maczka był! No no no!
          • Gość: Mariette tajnos.agentos.ubekos.idiotos. IP: *.nplay.net.pl 22.01.10, 14:52
            tajnos.agentos.ubekos.idiotos.dociekos
            • tajnos.agentos Re: tajnos.agentos.ubekos.idiotos. 22.01.10, 15:02
              Oho, PiSuarowe szmaty z nplay wypełzają. Znaczy - bedzie wesoło.:P
      • Gość: twoj listonosz Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.217.94-79.rev.gaoland.net 22.01.10, 21:10
        Ryza malpa-------jak stac na konia to i na bat
        • Gość: ryża małpa Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.chello.pl 28.01.10, 13:37
          No niekoniecznie. Są jakieś granice.
          Niedługo z braku miejsc parkingowych z centrum wyniosa sie sklepy,
          firmy i zostaną tylko banki i knajpy. Zachód od jakiegoś czasu
          walczy z tym zjawiskiem. Klient, który przychodzi do sklpu / firmy /
          urzędu tez musi gdzieś zaparkować.

Pomijajć to , że codziennie woze do pracy jakies 6 - 7 kg sprzętu to
          do przystanku mam daleko, autobus jedzie do centrum 40 min. i
          dziecko musze odwieźć jeszcze do przedszkola ( kolejna przesiadka).
          Niektórzy tak mają. Jeżdzenie autobusem to dla mnie jakieś 3 godziny
          straty każdego dnia.
    • Gość: bosman ciekawe:-) IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 09:04
      ani słowa o ul. Spokojnej, Okopowej. No tak, ale tam pracują "swojaki" których
      żadne zakazy nie dotyczą a czarni w kratkę aż drżą na myśl że mogli by szczęki
      założyć. Redakcjo - przypomnij artykulik "Ulica bezprawia" bo na Okopowej
      bezprawie dalej panuje.
    • Gość: bosman ja osobiście czniam..... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 09:09
      bo jak mi trzeba parkuję w "Bigmarze", ale co mają zrobić ci którzy pracują w
      Śródmieściu?.
      I jeszcze pytanie: nie widzę żadnego racjonalnego powodu zakazu zatrzymywania
      się na ul. Mościckiego - chodzi mi o chodnik. Przecież umielce z Cyrkusza tak
      drastycznie ograniczyli miejsca do parkowania w centrum (dwie debilne fontanny,
      najdroższe na świecie słupki na Narutowicza)że każde miejsce się liczy. No, ale
      umielce wiedzą swoje - czyt: mają nas w dupie!!!
    • alex2222 No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 09:36
      "Urzędnicy chcą wprowadzić strefę płatnego parkowania m.in. ze względu na zbyt
      małą rotację samochodów w niektórych miejscach - kierowcy zostawiają samochody
      na cały dzień, co powoduje, że inni mają problem ze znalezieniem miejsca."

oczywiście,jak zawsze opłaty są wprowadzane dla naszego dobra tylko głupie
      społeczeństwo tego nie rozumie...
    • ajatuse jak zwykle nic z tego nie wyjdzie bo to 22.01.10, 09:46
      dla urzędników kłopot a oni muszą mieć spokój
    • zubelz No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 11:46
      Czyżby urzędasom zaczynał przeszkadzać hałas z samochodów? To może wezmą sobie
      tor motocrossowy.
      • Gość: ja urzędas Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 16:50
        ja jestem urzędas i nie mam kasy na płacenie za parking
        ALE ty "biedaku" prowadzący działalność wpakujesz sobie opłatę w
        koszty i niech GŁUPI URZĘDAS cię cmoknie. BESZCZELNY jesteś i tyle
    • longina09 No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 14:46
      Oby stało się to jak najszybciej! Śródmieście jest zdecydowanie zbyt
      przeładowane i zatkane. Myślę, że płatne parkingi je odkorkują.
      • tajnos.agentos Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie 22.01.10, 14:51
        Naiwna jesteś. Śródmieście może odblokować tylko odpowiednia organizacja ruchu,
        dogodne połączenia komunikacji zbiorowej oraz dogodna sieć parkingów na jego
        obrzeżach. Takie rozwiązanie ma na uwadze jedynie kasę.
        • Gość: mieszkaniec LU Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.chello.pl 22.01.10, 17:15
          tajnos.agentos napisał:> Naiwna jesteś. Śródmieście może odblokować tylko
          odpowiednia organizacja ruchu

A pojedź choćby do Miskolca, wydatek niewielki, zobaczysz jak tam funkcjonują
          płatne parkingi w centrum, nawet znaleźli sposób na Bratanków czyli nas.
          Próbowałem dla sportu znaleźć jakąż metodę ominięcia ich systemu i zauważyłem
          jak radzą sobie miejscowi, rewelacja.
          • tajnos.agentos Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie 22.01.10, 19:07
            To i w bratnim Miskolcu był? Pewnie z tatusiem na szkoleniu
            egzekutywy... No proszę, jak u nas będzie wystarczająca ilość
            parkingółw to też da się wyżyć. Nie bój.
    • zubelz No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 15:55
      Ograniczyć jeszcze bardziej szybkość. Porobić zwężenia.Koniecznie zamknąć
      kilka ulic i będzie jeden wielki parking .Tylko chodzić i trzepać kasę (
      kierowca w samochodzie ) nie trzeba parkomatów.
    • Gość: j2 Podatników rozstrzelać i własność skonfiskować IP: *.lublin.mm.pl 26.01.10, 19:02
      Całość rozdać urzędnikom, politykom i darmozjadom żyjącym z budżetówki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka