lubliner2 21.01.10, 23:01 Po co wydawać pieniądze na parkometry? Dużo taniej i wygodniej dla wszystkich byłoby wprowadzenie systemu opłat SMSowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cogito Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: 188.33.154.* 22.01.10, 00:11 Zgoda, ale to jest rozwiazanie na przyszlosc. Co mialby teraz zrobic kierowca, ktory nie ma komorki (sa jeszcze tacy). Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo sms to przyszłość ??? 22.01.10, 01:50 system nie jest drogi i z poowodzeniem mógłby byc drugim obok kart parkingowych. Po cholerę drogie i psujace sie parkomaty/ Gość portalu: Cogito napisał(a): > Zgoda, ale to jest rozwiazanie na przyszlosc. Co mialby teraz zrobic > kierowca, ktory nie ma komorki (sa jeszcze tacy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: sms to przyszłość ??? IP: 83.238.201.* 22.01.10, 06:29 z ludzmi mieszkającymi w śrómieściu...muszą być tak jak w innych miastach specjalne karty do parkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Czy juz wiadomo kto sprzeda parkometry ? IP: *.chello.pl 22.01.10, 08:52 Moze jakas aferke hazardowa bedziem mieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Nie pytaj kto sprzeda! 22.01.10, 09:56 Zapytaj lepiej kto kupi i zainstaluje gdyż wzorem innych miast, gdzie podobne rozwiązania zastosowały różne ekipy i gdzie z powodzeniem funkcjonują one od dawna, procedura zapewne będzie następująca: sprzeda się koncesję prywatnej firmie, która w zamian za godziwy odsyp z zysków zakupi i rozmieści parkomaty, a także będzie je serwisowała, kontrolowała i w ogóle będzie nimi zarządzała. Czysty zysk: żadnych wydatków z kasy miasta w zamian za czysty zysk po linii najmniejszego oporu a kary z mandatów za niestosowanie się lub 3 minuty temu upłynięty czas parkowania bezpośrednio do budżetu będzie egzekwowała Straż Miejska.:P Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie pytaj kto sprzeda! 22.01.10, 13:43 ...No a że opłaty za parkowanie, jak wszędzie, zapewne wzrosną o głupie 100 - 150%... C'est la vie! Nie można wszystkich zadowolić, trzeba niszczyć burżujów. Jak ich stać na wożenie dupsk samochodami, to niech płacą, albo niech jeżdżą rowerkami.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena K. tajnos.agentos.idiotos.ubekos IP: *.nplay.net.pl 22.01.10, 14:53 tajnos.agentos.idiotos.ubekos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj listonosz Re: Nie pytaj kto sprzeda! IP: *.217.94-79.rev.gaoland.net 22.01.10, 21:15 a moze by tak wprowadzic ROWERKI jak w Paryzu pierwsze 30 minut za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie pytaj kto sprzeda! 22.01.10, 21:21 A może by tak oprócz rowerków zbudować porządną sieć metra i RER oraz kilka arterii i obwodnic - jak w Paryżu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj listonosz Re: Nie pytaj kto sprzeda! IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 24.01.10, 18:27 Oczywiscie tajnosku -ale i tak te wszystkie udogodnienia kompletnie zapchane Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie pytaj kto sprzeda! 25.01.10, 14:38 Gość portalu: twoj listonosz napisał(a): > > Oczywiscie tajnosku -ale i tak te wszystkie udogodnienia kompletnie > zapchane Sugerujesz, że powinni podnieść ceny biletów żeby zachęcić pasażerów do chodzenia na piechotę, zmniejszając w ten sposób zatłoczenie środków komunikacji zbiorowej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj listonosz Re: Nie pytaj kto sprzeda! IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 24.01.10, 18:27 Oczywiscie tajnosku -ale i tak te wszystkie udogodnienia kompletnie zapchane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: sms to przyszłość ??? IP: *.polcard.com.pl 22.01.10, 10:55 To jak mialby zaplacic kierowca, ktory nie ma telefonu komorkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: 83.238.139.* 22.01.10, 22:23 Czy przyszłościowym rozwiązaniem jest lokowanie kolejnych ważnych urzędów w dotychczasowym centrum miasta? Czy Lublin nie powinien pomyśleć o nowym centrum administracyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocklin TAAK IP: 91.198.15.* 04.02.10, 15:07 Tak - pakujmy urzędy, szkoły, galerie handlowe itp. do centrum miasta!! A ludzie tam pracujący niech płacą 20zł dziennie za parking, co daje tylko 400zł w miesiącu na możliwość zaparkowania samochodu obok miejsca pracy! Hurrraaa! Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 08:57 No to ja wynosze się z moją działalnością ze środmieścia. Obstawili mnie na Leszczyńskiego płatnymi parkingami - jak przyjeżdżam na kilka godzin do pracy to nie mam się gdzie postawić, klienci marudzą , serwis techniczny który mnie nawiedza czasami tez marudzi ... Szkoda czasu na jeżdzenie w kółko. Tylko nie każcie mi jeździć autobusem bo to nie wypali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.chello.pl 22.01.10, 09:11 ryza_malpa1 napisała:> No to ja wynosze się z moją działalnością ze środmieścia. Dziecinada. Samochód to wygoda a za to trzeba płacić, kto o tym nie wie nie powinien wjeżdżać do miasta autem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ty dzieciaku....... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 09:52 toś chyba najmądrzejszy z całej wsi.........jak wszyscy do kościoła pójdą. --------------------------- Zanim publicznie powiesz coś ważnego, sprawdź czy masz zapięty rozporek. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie 22.01.10, 10:04 Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a): > Dziecinada. Samochód to wygoda a za to trzeba płacić, kto o tym nie wie nie > powinien wjeżdżać do miasta autem. Za komuny może i tak było. Poza tym, był to luksus, po którym rozpoznawało się burżujów, komuchów, prywaciarzy, cinkciarzy, ubeków oraz zachodnich turystów. Wszystkich powyższych należało tępić. W kapitalizmie natomiast samochód przeważnie jest zwykłym narzędziem codziennego użytku, bez którego niektórzy (nie wszyscy) wręcz nie mogą się obejść - i niczym więcej.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 10:08 i tak nie zrozumie. Toż to pokolenie Joli Rutowicz, Dody i Mandaryny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... 22.01.10, 10:38 Ilustrowanie tematu parkingiem na Grottgera nietrafione trochę, tam i tak nie będzie parkingu jako że stanie budynek samorządowców, wprawdzie parking w nim będzie ale raczej trudno się spodziewać żeby mogli z niego korzystać mieszkańcy nawet jeśli przyjadą w sprawie urzędowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:19 Gość portalu: bosman napisał(a):> i tak nie zrozumie. Toż to pokolenie Joli Rutowicz, Dody i Mandaryny. Dla czego dalej wszystko ma być za darmo? Poznałem trochę świat podróżując pojazdami spalinowymi, nigdzie nie spotkałem się z ulgami dla posiadaczy samochodów. Nawet w Kazimierzu Dolnym trzeba płacić za parkowanie w mieście. Pojedź do Kazimierza i spróbuj tam zaprotestować przeciwko parkowaniu, jako spadkobierca komuszych nawyków. Co kogo obchodzi czyjś narzędź pracy, trzeba wyposażyć go w płatną przepustkę i dalej do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: tajnosie, nie tłumacz szczylowi...... 22.01.10, 12:20 Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a): > Dla czego dalej wszystko ma być za darmo? Poznałem trochę świat podróżując > pojazdami spalinowymi, nigdzie nie spotkałem się z ulgami dla posiadaczy > samochodów. A kto tu mówi o ulgach? Nawet w Kazimierzu Dolnym trzeba płacić za parkowanie w mieście. Noooo panie, się było - i tu i tam...:D > Pojedź do Kazimierza i spróbuj tam zaprotestować przeciwko parkowaniu, jako > spadkobierca komuszych nawyków. Syniu, za komuny to klasa robotnicza jeździła rowerami, MPK, PKS i PKP a samochodami jeździły spekulanty i ubeki. Co kogo obchodzi czyjś narzędź pracy, trzeba > wyposażyć go w płatną przepustkę i dalej do przodu. Jasne. Trza niszczyć spekulantów i prywaciarzy co to nic, tylko piją krew ludu pracującego miast i wsi! Narzędzie pracy to je łopata i młotek.:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman bywalec, panie..... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 14:21 no no no! I u Maczka był! No no no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariette tajnos.agentos.ubekos.idiotos. IP: *.nplay.net.pl 22.01.10, 14:52 tajnos.agentos.ubekos.idiotos.dociekos Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: tajnos.agentos.ubekos.idiotos. 22.01.10, 15:02 Oho, PiSuarowe szmaty z nplay wypełzają. Znaczy - bedzie wesoło.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj listonosz Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.217.94-79.rev.gaoland.net 22.01.10, 21:10 Ryza malpa-------jak stac na konia to i na bat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.chello.pl 28.01.10, 13:37 No niekoniecznie. Są jakieś granice. Niedługo z braku miejsc parkingowych z centrum wyniosa sie sklepy, firmy i zostaną tylko banki i knajpy. Zachód od jakiegoś czasu walczy z tym zjawiskiem. Klient, który przychodzi do sklpu / firmy / urzędu tez musi gdzieś zaparkować. Pomijajć to , że codziennie woze do pracy jakies 6 - 7 kg sprzętu to do przystanku mam daleko, autobus jedzie do centrum 40 min. i dziecko musze odwieźć jeszcze do przedszkola ( kolejna przesiadka). Niektórzy tak mają. Jeżdzenie autobusem to dla mnie jakieś 3 godziny straty każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ciekawe:-) IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 09:04 ani słowa o ul. Spokojnej, Okopowej. No tak, ale tam pracują "swojaki" których żadne zakazy nie dotyczą a czarni w kratkę aż drżą na myśl że mogli by szczęki założyć. Redakcjo - przypomnij artykulik "Ulica bezprawia" bo na Okopowej bezprawie dalej panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ja osobiście czniam..... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.10, 09:09 bo jak mi trzeba parkuję w "Bigmarze", ale co mają zrobić ci którzy pracują w Śródmieściu?. I jeszcze pytanie: nie widzę żadnego racjonalnego powodu zakazu zatrzymywania się na ul. Mościckiego - chodzi mi o chodnik. Przecież umielce z Cyrkusza tak drastycznie ograniczyli miejsca do parkowania w centrum (dwie debilne fontanny, najdroższe na świecie słupki na Narutowicza)że każde miejsce się liczy. No, ale umielce wiedzą swoje - czyt: mają nas w dupie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 09:36 "Urzędnicy chcą wprowadzić strefę płatnego parkowania m.in. ze względu na zbyt małą rotację samochodów w niektórych miejscach - kierowcy zostawiają samochody na cały dzień, co powoduje, że inni mają problem ze znalezieniem miejsca." oczywiście,jak zawsze opłaty są wprowadzane dla naszego dobra tylko głupie społeczeństwo tego nie rozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
ajatuse jak zwykle nic z tego nie wyjdzie bo to 22.01.10, 09:46 dla urzędników kłopot a oni muszą mieć spokój Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 11:46 Czyżby urzędasom zaczynał przeszkadzać hałas z samochodów? To może wezmą sobie tor motocrossowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja urzędas Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 16:50 ja jestem urzędas i nie mam kasy na płacenie za parking ALE ty "biedaku" prowadzący działalność wpakujesz sobie opłatę w koszty i niech GŁUPI URZĘDAS cię cmoknie. BESZCZELNY jesteś i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
longina09 No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 14:46 Oby stało się to jak najszybciej! Śródmieście jest zdecydowanie zbyt przeładowane i zatkane. Myślę, że płatne parkingi je odkorkują. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie 22.01.10, 14:51 Naiwna jesteś. Śródmieście może odblokować tylko odpowiednia organizacja ruchu, dogodne połączenia komunikacji zbiorowej oraz dogodna sieć parkingów na jego obrzeżach. Takie rozwiązanie ma na uwadze jedynie kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie IP: *.chello.pl 22.01.10, 17:15 tajnos.agentos napisał:> Naiwna jesteś. Śródmieście może odblokować tylko odpowiednia organizacja ruchu A pojedź choćby do Miskolca, wydatek niewielki, zobaczysz jak tam funkcjonują płatne parkingi w centrum, nawet znaleźli sposób na Bratanków czyli nas. Próbowałem dla sportu znaleźć jakąż metodę ominięcia ich systemu i zauważyłem jak radzą sobie miejscowi, rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmie 22.01.10, 19:07 To i w bratnim Miskolcu był? Pewnie z tatusiem na szkoleniu egzekutywy... No proszę, jak u nas będzie wystarczająca ilość parkingółw to też da się wyżyć. Nie bój. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz No to koniec z darmowym parkowaniem w śródmieściu! 22.01.10, 15:55 Ograniczyć jeszcze bardziej szybkość. Porobić zwężenia.Koniecznie zamknąć kilka ulic i będzie jeden wielki parking .Tylko chodzić i trzepać kasę ( kierowca w samochodzie ) nie trzeba parkomatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Podatników rozstrzelać i własność skonfiskować IP: *.lublin.mm.pl 26.01.10, 19:02 Całość rozdać urzędnikom, politykom i darmozjadom żyjącym z budżetówki Odpowiedz Link Zgłoś