Dodaj do ulubionych

szacun dla biskupa

25.01.10, 09:45
Przez dłuższy czas aktywny dawniej medialnie biskup Tadeusz
Pieronek prawie się nie angażował publicznie. Dzisiaj przeczytałem
jego stanowisko w kwestii holokaustu i wyrażam uznanie za odwagę
głoszenia prawdy oraz za trafność sformułowań. Sam bym tego lepiej
nie wyraził. Jak się dziś mówi - szacun dla Ekscelencji.

wiadomosci.onet.pl/2117130,12,szoah_to_zydowski_wymysl,item.html
Obserwuj wątek
    • przemyslaw-leniak Re: szacun dla biskupa 25.01.10, 11:34
      powiedział słusznie
      • Gość: JB Słon w skladzie porcelany IP: *.lublin.mm.pl 25.01.10, 13:02
        Pieronek chce zaistniec na biskupim firnamencie w RP i moze poza RP,
        ale zachowuje sie jak słoń w skladzie porcelany.
        • elan13 Re: Słon w skladzie porcelany 25.01.10, 22:32
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Pieronek chce zaistniec na biskupim firnamencie w RP i moze poza
          RP,
          > ale zachowuje sie jak słoń w skladzie porcelany.

Typowy przykład żydokomunistycznej służalczości towarzysza JB.

I nie "firnament", tylko "firmament", towarzyszu purysto językowy.
        • Gość: wiejska baba kurna chlopaki toć odszczekal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:02
          ponoc go nie zrozumieli bo co innego myslał....hahaha a ja dodam a-
          a co innego powiedział
          • Gość: bosman a co to dla tekstylnego! IP: *.lublin.mm.pl 27.01.10, 21:05
            przecież on wie lepiej :-)
      • Gość: piołun Re: szacun dla biskupa IP: *.lublin.enterpol.pl 25.01.10, 13:40
        Biskup twierdzi, że jego wypowiedź została zmanipulowana i skłonny jestem w to wierzyć. Bo niby dlaczego miałby przeczyć prawdzie?

"Odnośnie Szoah powiedziałem, że nazwa ta została nadana tej tragedii przeciwko ludzkości przez Żydów i to jest prawda. Nazwać coś a wymyślić coś i zrealizować coś w sposób bestialski, jak to zrobili naziści to są diametralnie dwie różne sprawy. Szoah jest nazwą zastrzeżoną przez Żydów i to nie ulega wątpliwości. Jest to idea, która jednoczy współcześnie Żydów i jest to im potrzebna do zintegrowania narodu. Proszę nie przypisywać mi rzeczy, których bym nawet nie pomyślał powiedział bp Pieronek".
        • Gość: JB Re: szacun dla biskupa IP: *.lublin.mm.pl 25.01.10, 14:32
          Faktycznie JAK SŁOŃ...
          • Gość: Piołun Re: szacun dla biskupa IP: *.lublin.enterpol.pl 25.01.10, 16:51
            Pieronek dla KAI powiedział: „nigdy nie użyłem sformułowania Szoah jest wymysłem żydowskim”.

Jest nielogiczne uwierzyć, że człowiek na tym stanowisku nie zna historii - tak uważam.

Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie sądzi, że biskup stwierdził, że Holokaust wymyślili Żydzi? Wymyślili jedynie nazwę Szoah, która integruje naród żydowski; przy tym zaś fakt, że w obozie ginęli ludzie innych narodowości - (co powiedział biskup) nie może być zapominany.

Tak więc jeśli Biskupa nazywasz Słoniem to tłumacza biskupich wypowiedzi wypadałoby nazwać „trąbą”. Jesteśmy przed przed 65. rocznicą wyzwolenia obozu Auschwitz więc może jakimś środowiskom zależy, by zatruć atmosferę przed uroczystościami. Nie udało się z „Arbeit macht frei” to może teraz się uda? Ale nie doszukuje się tu spisku...
            • elan13 istota wypowiedzi 25.01.10, 22:23
              Jest oczywistym, że biskup Pieronek nie kwestionował faktu
              Holokaustu, tylko powiedział, że nazwa Shoah to żydowski wymysł.

Jednak najistotniejsze jest co innego. Biskup twierdzi, że:

- pamięć o Holokauście wykorzystywana jest przez Żydów jako "broń
              propagandowa" w celu uzyskania nieuzasadnionych korzyści
              - nie wolno zawłaszczać tej tragedii, by uprawiać propagandę
              - arogancja Żydów jest nie do zniesienia
              - Palestyńczycy padają ofiarami niesprawiedliwości ze strony
              Izraelczyków
              - popełnia się kolosalną niesprawiedliwość wobec Palestyńczyków,
              którzy traktowani są jak zwierzęta, a ich prawa są co najmniej
              gwałcone
              - opinie o polskim antysemityzmie rozpowszechniają "osoby, które
              nie uczyły się historii".

Sama prawda o postępowaniu Żydów. I dlaczego my Polacy mamy ich
              lubić? Sądzę, że wystarczy, że ich tolerujemy.
              • Gość: Piołun Re: istota wypowiedzi IP: *.lublin.enterpol.pl 25.01.10, 22:43
                Elanie, faktu zaistnienia Holocaustu nikt o zdrowych zmysłach dziś nie podważa. Nie czynił też tego biskup. Nie twierdził przecież, że Żydzi wymyślili bat samozagłady na samych siebie. To byłaby paranoja...

Najważniejszą rzeczą, którą powiedział Bp Pieronek jest - moim zdaniem to, że zarzucił Żydom, iż zawłaszczają Holocaust wyłącznie dla siebie. Inaczej mówiąc zwrócił uwagę, że nie tylko Żydzi ginęli w Auschwitz choć zginęło ich tam najwięcej (960tys). Z tego powodu próbują dziś stawiać się w roli jedynej ofiary. Mamy prawo mówić, że było inaczej - to Bp Pieronek zasygnalizował.

Inne zdania, które przytoczyłeś także padły. To prawda.
                • mikesz6 Re: istota wypowiedzi 26.01.10, 09:01
                  Być może Pieronek rzeczywiście trochę przesadził,ale z tym,że Żydzi są specami
                  od propagandy to chyba jednak prawda.Bo przecież nikt nie zaprzeczy ,że jest
                  cudem to,że z Jezusa,z faceta który z jakiś szemranym towarzystwem chodził po
                  Judei (m.in panienka dobrych obyczajów Maria Magdalena,Judasz Iskariota)zrobić
                  symbol któremu połowę świata na kolanach hołd oddaje(jakby co ,to ja jestem w
                  tej drugiej połówce) to jest naprawdę wielka sztuka.A dokonał tego inny
                  Żyd,niejaki Saul z Tarsu który dla niepoznaki Pawłem się nazwał.Ale u Żydów to
                  nic nowego nowa ksywę przybierać.I pomyśleć,że wtedy internetu nie było.Żydzi
                  to jednak zdolny naród bo wmówić Polakom,ze matka ich rodaka jest rodowitą Polką
                  to tylko oni potrafią.I jeszcze ją swoją Królową zrobili.
                  • Gość: Leszek Re: istota wypowiedzi IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:37
                    To Matka Boska, Jezus Chrystus i wszyscy apostołowie byli Żydami ?!!!
                    To straszne bo byłem przekonany, że oni byli z ZChNu czy innego
                    LPRu ... .
                    • Gość: Piołun Re: istota wypowiedzi IP: *.lublin.enterpol.pl 27.01.10, 21:53
                      Z LPR-u to był tylko Judasz.
                      • lech.niedzielski Re: istota wypowiedzi 28.01.10, 08:43
                        Gość portalu: Piołun napisał(a):

> Z LPR-u to był tylko Judasz.
                        Judasz był z PiSu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka