Gość: daga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:14 Wesprzyjcie proszę jakimś sprawdzonym przepisem na makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym. Mam filety z kurczaka, śmietanę, ser pleśniowy..Wyczaruje się z tego coś fajnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: daga uściślę - ser pleśniowy to Lazur. Ach i mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:17 jeszcze mrożony groszek Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: uściślę - ser pleśniowy to Lazur. Ach i mam 28.03.07, 14:22 Ja bym zrobił sam ser pleśniowy roztopiony ze śmietaną, takie coś: na patelnię łyżka masła, wrzucasz rozgnieciony widelcem ser pleśniowy (Lazur właśnie!) i trochę śmietany. Mieszamy przez minutę, żeby się ładnie roztopiło i zabulgotało, po czym szybciutko wylewamy na ugotowany wcześniej makaron. A kurczak do tego, hm, jakoś mi nie pasuje. Ale ja się nie znam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: proszę o wsparcie - makaron i kurczak IP: *.acn.waw.pl 28.03.07, 14:32 popieram yavoriusa albo makaronz ze smiataną i serem albo kurczak w sosie smietanowo serowym ale już bez makaronu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: proszę o wsparcie - makaron i kurczak IP: 81.210.69.* 28.03.07, 14:37 Oczywiście przyprawić gałką muszkatoławą i posiekanym świeżym koperkiem_uwielbiam.A może znajdziesz w domu orzechy włoskie?Podprażyć i posypać. Groszek bym sobie darowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga dziękuję Wam za wyrażone opinie i rady, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:05 jednak uparłam się na tego kurczaka.. Inspiracje tu: www.cincin.cc/index.php?showtopic=16776 ze znacznymi modyfikacjami - zamiast brie - ser lazur, zamiast mleka - śmietana, do tego czosnek w plasterkach, kurczak wcześniej "wyleżany" w przyprawach - papryka, curry, pieprz biały, kurkumy odrobina, chilli. Podsmażony na złoto, wymerdany z sosem serowo-śmietanowym, do tego makaron i wyszło wyśmienicie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś