Dodaj do ulubionych

rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie

01.04.10, 20:24
Hej forumersi. Poszukuje informacji/opinii/rekomendacji nt wyboru dostawcy internetu w Lublinie. Otoz do wyboru mam kilka mozliwosci i z roznych powodow nie jestem obeznany z biezaca oferta ani realiami w Polsce (ok dlugiego czasu mieszkam za granica) dlatego prosze o cierpliwosc nawet jesli moje pytania wygladaja na naiwne.
Potrzeba mi czegos szybkiego, min 6Mbs down(10 jeszcze lepiej), z jak najwiekszym uploadem, idealnie 1Mbs. Prawdziwa predkosc mozliwie jak najblizsza reklamowanej, z niskimi pingami do serwerow gier (COD MW2 itp), bez limitow, z zewnetrzym IP i rozsadna polityka dostawcy.
Moje opcje sa takie:
UPC niestety odpada
Multimedia? Dobre to to jest?
Netia?
TP?
Jakies niezalezne ISP? A moze cos jeszcze?
Czy wszystkie firmy w Polsce oferuja w jakis dziwaczny sposob w postaci "promocji" i rzekomych znizek po to by wiazac sie na dluzszy okres (12 miesiecy) nawet jesli jest to n-ta umowa (jej przedluzenie) i za kazdym razem kara jest wyrownanie wyimaginowaniej znizki ktora oferuja?
Obserwuj wątek
    • blinds bump 02.04.10, 21:51
      nikt nie ma internetu tutaj? Pewnie nie bo gdyby mieli to by odpowiedzieli...
      • whipped.cream Re: bump 02.04.10, 22:16
        Oczekujesz, ze ktos bedzie ci opisywal wszystkie mozliwe sieci w
        Lublinie? Najpierw powiedz GDZIE, matolku ;-P
        • blinds Re: bump 02.04.10, 23:43
          > Oczekujesz, ze ktos bedzie ci opisywal wszystkie mozliwe sieci w
          > Lublinie? Najpierw powiedz GDZIE, matolku ;-P
          koziolku, widze w tobie mistrza konwersacji w internecie, trzymaj tak dalej.
          Nie oczekuje ze ktos opisze mi wszystkie mozliwe sieci w miescie. Oczekuje ze ktos napisze jaka siec ma i czy jest zadowolony. Bede szczesliwy jesli ta osoba wezmie pod uwage kryteria ktore sa dla mnie wazne a o ktorych napisalem w poscie wyzej. Jesli lokalizacja jest super wazna to LSM ale jak napisalem UPC nie ma ale jest multimedia. Dodam ze na radio sie nie pisze, stad niewielka mozliwosc wyboru.
          • whipped.cream Re: bump 03.04.10, 00:00
            hm... wiec chyba nie mam dobrych wiesci, poczytaj tutaj:

monopolista na LSM

a tu masz providerow lubelskich - powodzenia ;-)

Dostep do Imternetu w Lublinie
            • blinds Re: bump 03.04.10, 13:53
              dzieki za linki.
              O tyle moja sytacja jest "lepsza" ze nie jest to spoldzielnia LSM a dzielnica LSM. W budynku jest kablowka Multimedia tylko, ale jest tez podobno jakis niezalezny operator (siec ethernet byla zalozona w momencie budowy) ale z tego co sie orientuje to kidys juz byl inny operator ale zbankrutowal. Oczywiscie temat wybadam. Chodzi mi mniej wiecej o opinie o Netii, TP czy wreszczie Multimedia i ich pingi i czy rzeczywiscie oferowana predkosc to predkosc rzeczywista czy tylko reklamowana.
    • Gość: telemarek Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie IP: *.nplay.net.pl 03.04.10, 15:13
      Aleś sięczłeku zaparł.Szukasz providera,a nie chcesz "w bliższy sposób" określić swojego miejsca zamieszkania.Masz pretensję,że nikt ci nie udziela odpowiedzi.Przede wszystkim jest w Lublinie kilka firm (nawet dobrych),oferujących usługi internetowe na przyzwoityum (zadowalającym) poziomie i bywają nawet atrakcyjni cenowo.
      Nie ma możliwości opisywać wszystkich dostawców (tak jak to wspomniał poprzednik),bo nie chodzi o to by komuś robić bezpłatną reklamę (N-etykieta).Mogę jedynie dodać,że z wymienionych przez ciebie dostawców nie poliłbym NIKOGO.
      UPC -monopolista i podobno równo olewa abonentów.Multimedia-miałem "zaszczyt" być na usługach tego patałacha.Nie polecamW innejmiejscowości jest szefostwo od internetu,gdzie indziej od telefonu,jeszcze gdzie indziej od kablówki,a żadne usługi nie są na dorym poziomie.Również jako drugi onopolista-klientów ma zupełnie za nic.Obsługa miła,ale gdy spisujesz umowę.Późniejmożesz być pewny,że będziesz miał trudności z reklamacją,z wypowiedzeniem umowy.....
      Telekomuna i Netia-stworzone są do czego innego a nie do świadczenia usług internetowych.
      Dodam,że z multimediów zrezygnowałem bardzo szybko (zerwałem umowę z uwagi na fatalne świadczenie usług,wypowiedzenie przyjęto bez skutków finansowych)
      Jeśli nadal jesteś zainteresowany dostawcą-określ ulicę na której mieszkasz,być może ktoś (może nawet i ja) będę w stanie podpowiedzieć
      operatora.
      zobacz tu
      • blinds Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie 05.04.10, 11:36
        Dzieki za odpowiedz, nie mam pretensji do nikogo.
        Liczylem jednak na cos wiecej niz strofowanie mnie ;)
        pax
      • Gość: JB Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 05.04.10, 12:19
        Ja na Multimedia wcale nie narzekam.
        • Gość: telemarek Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie IP: *.nplay.net.pl 05.04.10, 16:34
          Może to i prawda.Ja w każdym bądź razie byłem abonentem MM.Miałem od nich kablówkę,internet,telefon i HBO cyfrowy.W domu istna kablownia.Modem do telefonu i internetu.Dodatkowe połączenie do tv i dodatkowo dekoder do HBO.Kable się plątały,sygnalu często nie było.
          Aktualnie mój internet od innego dostawcy "śmiga" bez większych zakłóceń.
          Od MM pozostawiłem tylko kablówkę,bo innej możliwości nie ma (chyba że od dostawcy internetu)
        • blinds Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie 05.04.10, 23:33
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Ja na Multimedia wcale nie narzekam.

A mozesz zrobic ten test www.pingtest.net/ i podac wyniki, do domyslengo serwera i np do serwera w Londynie. Bylbym OGROMNIE wdzieczny.
          A P2P w takim MM to dziala? Taki bittorrent na przyklad? Nie to zebym sugerowal ze sciagasz cos nielegalnie, ale kazdemu sie zdaza przeciez siagac dystrybucje linuksa, prawda? ;)
          • empi Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie 06.04.10, 07:01
            > A P2P w takim MM to dziala? Taki bittorrent na przyklad?
            Działa i działało zawsze. Miałeś jakieś problemy?
            pzdr.
            • blinds Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie 07.04.10, 10:14
              Wielu providerow znanych jest z tego ze stosuje tzw traffic shaping w celu pogorszenia jakosci lub uniemozliwienia P2P. Efektem tego jest spadek predkosci w bt. Kiedys moj obecny provider robil to samo.
              A pingi w mm?
              • empi Re: rekomendacja dostawcy internetu w Lublinie 07.04.10, 12:47
                ten parametr dotyczy serwera odbiorcy.
                pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka