Dodaj do ulubionych

Pawlak na prezydenta?

21.04.10, 08:41
Będę głosował na kandydata lewicy. Ale gdyby partie, które straciły
swoich kandydatów w katastrofie pod Smoleńskiem odstąpiły od
wystawienia kandydatów i umówiły się, że popierają wspólnego
najlepszy byłby Waldemar Pawlak.

Waldi Pawlak ma nazwisko, co jest itotne w bardzo krótkiej kampanii,
nie jest kontrowersyjny, jest za to umiarkowanie konserwatywny a
zarazem lekko lewicowy w sprawach społecznych.

Pawlak z poparciem PSL, PiS, SLD i drobniejszych partii może wygrać
te wybory.
Obserwuj wątek
    • rilian Re: Pawlak na prezydenta? 21.04.10, 09:10
      buahahaha, udowadniasz po z kolejny, że dopóki milczysz, możesz być przez niektórych traktowany jako rzeczowy i inteligentny człowiek...
    • zubelz Ale z Kargulem 21.04.10, 09:10
      Jeżeli razem to już mają mój głos ale nie mają szans. Najważniejsza jest
      kampania wyborcza. Oni mają tylko parę godzin filmu a Jarosław 10 dni i nocy we
      wszystkich mediach.Wawel,Dziwisza i żałobę narodową. Kto może się z taką potęgą
      równać?
      • zubelz Re: Ale z Kargulem 21.04.10, 09:11
        zubelz napisał:

> Jeżeli razem to już mają mój głos ale nie mają szans. Najważniejsza jest
        > kampania wyborcza. Oni mają tylko parę godzin filmu a Jarosław 10 dni i nocy we
        > wszystkich mediach.Wawel,Dziwisza i żałobę narodową. Kto może się z taką potęgą
        > równać?
        No i poparcie 19 państw też się liczy.
    • pogarda Re: Pawlak na prezydenta? 21.04.10, 10:25
      janostrzyca napisal:
      Waldi Pawlak ma nazwisko, co jest itotne w bardzo krótkiej kampanii,
      nie jest kontrowersyjny, jest za to umiarkowanie konserwatywny a
      zarazem lekko lewicowy w sprawach społecznych.

Zgadzam sie, ze pawlak jest niekontrowersyjny. Jest nawet mialki i
      nijaki, bezplciowy wrecz. Nie bardzo rozumiem jak nazwisko Pawlak
      mialoby mu pomoc w wygraniu wyborow? Obawiam sie, ze nawet z
      poparciem wymienionych przez ciebie partii WP ma wylacznie szanse na
      jakies 5, 6 % poparcia w wyborach. Brak mu kregoslupa.
      Pozdr
      • Gość: JB Re: Pawlak na prezydenta? IP: *.lublin.mm.pl 21.04.10, 13:55
        Mimo wszystko pamiętajmy,ze wybory są za wa miesiece. Mało to,ale i
        dużo. Liczyc się bedzie druga tura, bo watpie,by w pierwszej ktos
        uzyskal ponad 50 proc. glosow...
        • Gość: aron Re: Pawlak na prezydenta? IP: 91.200.94.* 21.04.10, 14:26
          Pawlak Casanova barów mlecznych? No bez przesady. Już wolałbym
          Kalego z dwojga złego.
    • Gość: On Pawlak Prezydentem?Dobre jaja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 14:50
      Napój Jantar wg. przepisu Pawlaka:

Weź szklankę wody(z bezpłciowych przemówień Pawlaka)
      Dodaj łyżeczkę miodu (z ucha tych,co tego słuchali)
      Mozna dosłodzić (cukrem z obietnic wyborczych)
      Podawać z dekoracją (listek koniczynki PSL)

Smacznego janostrzyco.
    • Gość: bosman jestem zdania..... IP: *.centertel.pl 23.04.10, 15:42
      a zaznaczam że mam poglądy centrolewicowe, że już w pierwszej turze należy
      głosować na tego kandydata który ma największe szanse pokonać Kaczyńskiego.
      Dlatego mam zamiar(jak na razie) oddać głos na Komorowskiego.
      • qqbek Re: jestem zdania..... 23.04.10, 16:28
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> a zaznaczam że mam poglądy centrolewicowe, że już w pierwszej turze
        należy
        > głosować na tego kandydata który ma największe szanse pokonać
        Kaczyńskiego.
        > Dlatego mam zamiar(jak na razie) oddać głos na Komorowskiego.

To samo u mnie.
        Ale "Panie Waldku, Pan się nie boi, 2/3 sejmu za panem stoi" (nie,
        żebym ten wygłup naszego piosenkarza popierał, bo uważam go za
        idiotyczny, ale dobrze ilustruje naturę pana WP).

Pawlak jest idealnym wprost kandydatem teraz, w chwili obecnej... gdy
        o wyborach nie wypada mówić wcale, a jak już to cicho... ale gdy
        Komorowski w sobotę (trzeba doliczyć 2-3 dni poślizgu na reakcję
        mediów i opinii publicznej- celowo w tej kolejności) zostanie
        skonfrontowany z kandydatem PiS, skończy się ten Wersal i zacznie się
        normalna kampania wyborcza.

Brutalna gra na dziadków w Wehrmachcie i inne takie... i w takowej,
        miałki do granic bólu Pawlak nie ma najmniejszych szans.

Pawlak miałby może szanse... ale nie na skutek upadku samolotu w
        Smoleńsku, ale gdyby terroryści podłożyli solidną bombkę na Wiejskiej
        (solidną=zasięgiem mogącą objąć też i namiestnikowski przy
        Krakowskim). A tak Pawlak będzie nadal Pawlakiem... wiecznym
        kandydatem na kandydata (że nie wspomnę Bartoszcze, który go w tej
        roli uprzedzał... ale jakościowo był taki sam).
        • Gość: aron Re: jestem zdania..... IP: 91.200.94.* 23.04.10, 16:31
          Rosjanie i Niemcy popierają KOmorowskiego a więc każdy normalny
          Polak zagłosuje na Jarosława.
          • tajnos.agentos Re: jestem zdania..... 24.04.10, 13:41
            Polacy wybiorą kogo zechcą. Masz to uszanować nawet, jeśli wybiorą
            nie "tego, co trzeba", albo po wyborze będą go krytykować, a jak się
            demokratyczna Polska nie podoba, to won do Korei Północnej.
          • Gość: slawek Re: jestem zdania..... IP: *.opera-mini.net 25.04.10, 10:59
            W geopolityce to zorientowany nie jestes-wybor antyeuropejskiego jaroslawa jest w interesie rosji,nawet jesli sam jarek nie zdaje sobie z tego sprawy.tak jak rydzyk dziala w rosyjskim interesie(wiedziales ze pierwsza kase na RM Rydzyk przywiozl z rosji,ze RM idzie z krasnojarska na caly swiat?).
          • sothink Re: jestem zdania..... 25.04.10, 13:18
            nie zagłosuje gdyż Jarek reprezentuje zacofany katolicki populistyczny
            ciemnogród, a gospodarczo to już komunizm do kwadratu. Jak Jarek
            wystartuje to ludzie urlopy poprzekładają byle zagłosować przeciw
            niemu. Na Jarka zagłosują ludzie starzy, niewykształceni i biedota.
    • joannabarska Palma odbija 24.04.10, 16:40
      Lepper,Morawiecki i Jurek tez startują. Palma odbija...
      • Gość: Ursus Re: Palma odbija IP: *.static.vip-net.pl 24.04.10, 18:11
        Lepper,Morawiecki i Jurek tez startują. Palma odbija...
        Przeproszę, że zapytam, ale co ma wspólnego informacja zawarta w pierwszym
        zdaniu, z komentarzem (z egzotycznym owocem) w kolejnym..? Czyżby wg. Ciebie
        jedyną do zaakceptowania opcją jest "jedynie słuszny kandydat" z byłej
        "przewodniej siły narodu"..? :)
        Pozdrawiam.
        • Gość: JB Re: Palma odbija IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 19:09
          Nie komentuj,to bez sensu
          • Gość: Ursus Re: Palma odbija IP: *.static.vip-net.pl 24.04.10, 19:19
            Nie komentuj,to bez sensu
            No cóż... Wygląda na to, że sama nie do końca się orientujesz co zamierzałaś
            wyrazić swoim komentarzem-wszak w gronie w jakim funkcjonujesz na tym forum
            zarówno brak czytania jak i pisania ze zrozumieniem to dość powszechna
            przypadłość...
            A może zwrot o "odbijaniu palmy" był pisany przez Ciebie w chwili słabości i
            miał wyrazić niską samoocenę własnego zdrowia psychicznego..?
            Pozdrawiam.
            • Gość: joannabarska Re: Palma odbija IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 19:22
              Powtarzam: odbija palma. I kropka.
    • lolcia-olcia Zawsze możesz i na Leppera zagłosować... 24.04.10, 16:42
      nie ma nawet na kogo swój głos oddać.
      • Gość: JB Re: Zawsze możesz i na Leppera zagłosować... IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 17:19
        Głosuj,powodzenia...
        • Gość: JB Napieralski o sobie IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 17:33
          Urodziłem się w Szczecinie 18 marca 1974 roku, uczęszczałem do
          Szkoły Podstawowej nr 1, następnie do Technikum Mechanicznego. Potem
          przyszedł czas na studia - wybrałem macierzysty Wydział
          Humanistyczny na Uniwersytecie Szczecińskim. Pięcioletnie studia
          zakończyłem tytułem magistra Nauk Politycznych i dwiema
          specjalizacjami: Integracją Europejską oraz Administracją i
          Marketingiem Politycznym. Obecnie jestem w trakcie zdobywania
          drugiego fakultetu na Wydziale Zarządzania i Ekonomiki Usług
          Uniwersytetu Szczecińskiego.
          • Gość: JB Re: Napieralski o sobie IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 17:35
            napieralski.com.pl/ Na razie skromny blog,ale ma byc lepszy...
            • Gość: malpa Re: Napieralski o sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 19:29
              towrzyszko barska, jeżeli Napieralski ukończył szkołę podstawową
              przed macierzystymi studiami to na pewno jest to wielki sukces
              widocznie są tacy , którzy nie ukończyli podstawówki przed nie
              macierzystymi studiami
              co do Pawlaka - cholera , może da nam ziemi po kawałku i wszyscy
              dostaniemy KRUS
              a co , to i busa se kupię i kancelarię adwokacką otworzę a nawet na
              taksówce pojezdzę
              • Gość: JB Re: Napieralski o sobie IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 19:42
                malpa,nie małpuj sam siebie.
                • Gość: malpa Re: Napieralski o sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 19:46
                  a czy ty towarzyszko , ukończyłaś podstawówke przed studiami czy po
                  studiach?
                  oczywiscie nie macierzystymi tylko w ZSRR, to wiem
                  no no jestem ciekaw
                  • Gość: JB Re: Napieralski o sobie IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 19:58
                    malpa,niestety,konczylam KUL...
                    • malpiarnia Re: Napieralski o sobie 24.04.10, 20:31
                      aaaaaaaa najpierw KUL a potem podstawówkę? czy zaliczyli ci bez
                      podstawowki ?
                      ciekawych rzeczy ja sie tu dowiaduje
                      • Gość: JB Re: Napieralski o sobie IP: *.lublin.mm.pl 24.04.10, 20:56
                        malpa,nie chce mi się z tobą skakac po drzewach,adieu!
                        • Gość: malpa Re: Napieralski o sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 10:11
                          barska , nie musisz, ale POmyśl
                          wklejasz link, że Napieralski przed ukończeniem studiow ukończł
                          podstawówke - to ma byc sukces? i argument , zeby zostac Prezydentem
                          POmysl, to nie boli
                          i wlasnie to kacapstwo wyłazi z was przy każdej okazji
                          • lech.niedzielski Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 10:28
                            Kolejnego dziadygę chcemy na prezydenta ?
                            Młody Kwachu był złym prezydentem ?
                            • aron2004 Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 10:38
                              a Napierniczak chleje tak jak Kwachu?
                            • tajnos.agentos Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 10:57
                              Dotychczas, każdy prezydent był lepszm prezydentem od kwaczorów.
                              • Gość: aron Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: 91.200.94.* 25.04.10, 10:59
                                z punktu widzenia Rosji na pewno
                                • tajnos.agentos Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 11:02
                                  Jak Ci się, chłopku nie podobają polscy prezydenci, wybrani przez
                                  Polaków w wolnych i powszechnych wyborach, to won do Korei
                                  Północnej.:P
                                  • Gość: aron Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: 91.200.94.* 25.04.10, 11:06
                                    zobaczymy kto będzie prezydentem w lipcu, niekoniecznie będziesz się
                                    cieszył
                                    Rosja i Niemcy popierają KOmorowskiego. Polacy poprą polskiego
                                    kandydata.
                                    • tajnos.agentos Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 11:08
                                      Nie wypowiadaj się źrób ku za Polaków, bo nikt Cię do tego nie
                                      upoważnił. Wybierzemy, kogo wybierzemy, a jak się nie podoba to won
                                      do Korei północnej. Przymusu siedzenia w naszym kraju nie ma.
                                      • Gość: aron Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: 91.200.94.* 25.04.10, 11:28
                                        ja głosuję na Jarosława a kto wygra to się okaże
                                        • tajnos.agentos Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 11:34
                                          Chłopku, wybory to nie jest gra w durnia. Tego się nie wygrywa
                                          , tu się jest wybieranym, a na wybór składają się głosy
                                          wyborców niekoniecznie w 100% utożsamiających się z poglądami
                                          wybieranego. Dlatego demokracja zawsze jest grą kompromisów i
                                          wszyscy, którzy tego nie rozumieją, powinni być eliminowani już na
                                          wstępie. Nie łam sobie tym móżdżku, bo i tak tego nie zrozumiesz...:D
                                          • Gość: malpa Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 12:00
                                            tajnosie! to ty nie rozumiesz, Lecha Kaczynskieho wybrała
                                            wiekszosc , bo wlasnie jest demokracja a ty plułes
                                            Jarosława tez wybierze wiekszosc a ty demokratycznie znowu bedziesz
                                            pluł
                                            ty to sobie mozesz chciec ale w Turce
                                            łóżko bazarowe od Putina najwyzej POstawisz i bedziesz głosował na
                                            swojego
                                            • tajnos.agentos Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 12:35
                                              Gość portalu: malpa napisał(a):

> tajnosie! to ty nie rozumiesz, Lecha Kaczynskieho wybrała
                                              > wiekszosc , bo wlasnie jest demokracja a ty plułes
                                              > Jarosława tez wybierze wiekszosc a ty demokratycznie znowu
                                              bedziesz
                                              > pluł

Małpa, jak Ci się demokracja nie podoba, to wypitalaj. Trza się było
                                              wcześniej zapisać do PZPR, to dziś by była pierwszym sekretarzem i
                                              by realizowała taką politykę jakby chciała i nikt by nie śmiał
                                              krytykować. Ja kwaczorów krytykowałem, krytykuję i będę krytykował,
                                              bo ten styl, ta wizja świata i te postawy mi się nie podobają.
                                              Tragiczna śmierć Lecha nie ma na to żadnego wpływu, oddaję mu hołd
                                              jako człowiekowi i prezydentowi RP - i tyle. Mojego głosu na
                                              tę polityczną orientację natomiast nigdy nie oddałem i nie mam
                                              zamiaru oddać w przyszłości - jasne?

> ty to sobie mozesz chciec ale w Turce
                                              > łóżko bazarowe od Putina najwyzej POstawisz i bedziesz głosował na
                                              > swojego

Wal się małpa. WyPiSdalaj do Twojego guru KimDzongIla, razem z
                                              Twoimi "pridupnikami".:P
                                        • Gość: slawek Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: *.opera-mini.net 25.04.10, 11:42
                                          nie zapomnij tylko ze jaroslawa popiera rosja bo ma w tym b.prosty interes
                                          • sothink Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 13:19
                                            może popierać gdyż Jarek jest antyeuropejski i nieudolny dyplomatycznie
                                            • Gość: malpa Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 13:34
                                              no to dobrze, SlD + PZPR i te inne wynalazki popra Jarosława bo
                                              Napieralski ma 0,99% poparcia
                                              jest więc nadzieja, że PO Pchły Otumanione nie zrobia nam z Polski
                                              Argentyny
                                              • Gość: JB Re: Albo Napieralski albo zgred ! IP: *.lublin.mm.pl 25.04.10, 14:29
                                                Nadzieja matka głupich.
                                              • tajnos.agentos Re: Albo Napieralski albo zgred ! 25.04.10, 15:01

> jest więc nadzieja, że PO Pchły Otumanione nie zrobia nam z Polski
                                                > Argentyny

E, małpa! Skoro z Ciebie taki prawiczek, to dlaczego popierasz
                                                lewusów z PiSuaru? Tylko dlatego, że się obnoszą z modłami? Bo z ich
                                                patriotyzmem, to bywa różnie. Nie każdy, kto ostentacyjnie macha
                                                flagą chce dobrze zrobić temu krajowi...:)
                                                • lech.niedzielski A więc Napieralski. 25.04.10, 15:08
                                                  Też jestem tego zdania i dziękuję za ożywioną dyskusję.
                                                  • Gość: JB Re: A więc Napieralski. IP: *.lublin.mm.pl 25.04.10, 17:57
                                                    Wolałabym dyskutowac nie na konarach drzewa. A w domu wszyscy w
                                                    miarę zdrowi.
                                                  • Gość: malpa Re: A więc Napieralski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 18:18
                                                    wolałbym dyskutować z osobami , które nie maja demencji i nie są
                                                    kacapami
                                                    ps.modły mnie nie interesują , tylko chcę kraju w ktorym mozna
                                                    prowadzic biznes a nie z szulerami typu:Miro Zbycho itd.
                                                  • lech.niedzielski Re: A więc Napieralski. 25.04.10, 18:40

> wolałbym dyskutować z osobami , które nie maja demencji i nie są
                                                    > kacapami
                                                    > ps.modły mnie nie interesują , tylko chcę kraju w ktorym mozna
                                                    > prowadzic biznes a nie z szulerami typu:Miro Zbycho itd.
                                                    Ty też za Napieralskim ?
                                                    Przemyśl to jeszcze, proszę.
                                                  • Gość: malpa Re: A więc Napieralski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:09
                                                    Napieralski to może mi gazety przynosić a nie być moim Prezydentem
                                                    ale ta tłusta i spocona Komorowska też nie bedzie Damą
                                                    już kiedyś pisałem , ja to skreślę na chybił trafił
                                                    ps.ostatecznie mam jeszcze czarnego Prezydenta
                                                    he he
                                                  • empi Re: A więc Napieralski. 25.04.10, 19:15
                                                    > ale ta tłusta i spocona Komorowska też nie bedzie Damą
                                                    > już kiedyś pisałem , ja to skreślę na chybił trafił
                                                    Wzrusza mnie małpo twoja wrażliwość i subtelność. Wyobraź sobie, że
                                                    Twój wzorzec kobiety, Panią Marię Kaczyńską, taką suchą, z takim
                                                    brzydkim nosem i skrzeczącym głosem lubiłem. Pewnie byłem głupi. :)
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: malpa Re: A więc Napieralski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:23
                                                    ale nie była tłusta i spocona!!!!!!
                                                    ja to mam luksus : będę miał 2 Prezydentów
                                                    jeden czarny i głupi
                                                    drugi biały i też głupi
                                                    ps.ja empi nie muszę lubieć tego co ty
                                                  • wampir-wampir Oj, Małpa... 25.04.10, 19:27
                                                    ... sam widzisz, że Jabłkowa była najlepsza. I po co było brednie
                                                    wypisywać, hę?

;-)))
                                                  • malpiarnia Re: Oj, Małpa... 25.04.10, 22:50
                                                    aaaaaaaa eempi , zapomniałem
                                                    ciocia cię serdecznie POzdrawia bo dostała POdwyzkę, teraz jej
                                                    emerytura wzrosla z 590,00 do 611,00zl
                                                    mówi,ze jak dożyje do 120 lat, to z corocznej POdwyżki dojdzie do
                                                    sumy za którą kupi sobie internet i wtedy sama do ciebie napisze na
                                                    forum
                                                  • empi Re: Oj, Małpa... 25.04.10, 22:56
                                                    no widzisz, nie jest tak źle z jej emeryturą skoro planujesz jej
                                                    żywot ponad setkę :)
                                                    pzdr.
                                                  • malpiarnia Re: Oj, Małpa... 25.04.10, 23:07
                                                    z nią nie ,raczej gorzej jest ZUSEm , czy dożyje do 120 lat?
                                                    wętpię
                                                  • lech.niedzielski Re: A więc Napieralski. 26.04.10, 07:45
                                                    Mało rzeczy mnie tak rajcuje i śmieszy (no, może poza Nałęczem)
                                                    jak ta furia nienawiści do Napieralskiego.
                                                    Czyżby byli konfidenci UB nie mogli mu darować, że z racji wieku nie
                                                    nosi tej traumy w sobie ... ?
                                                  • tajnos.agentos Re: A więc Napieralski. 26.04.10, 10:00
                                                    Prawdę mówiąc, też nie uważam tego wyboru za trafny. Wolałbym Olejniczaka...
                                                  • empi Re: A więc Napieralski. 26.04.10, 10:10
                                                    Lewica ma naprawdę ogromny problem. Brak charyzmatycznych postaci.
                                                    Obie Panie które mogłyby być następczyniami Szmajdzińskiego i miały
                                                    ją, zginęły. W porządnej demokracji, choćby nie wiem jak była ona
                                                    konserwatywna czy liberalna, silna lewica jest niezbędna
                                                    jako "szczepionka" dla jej zdrowia.
                                                  • empi Re: A więc Napieralski. 26.04.10, 10:12
                                                    errata, jest:
                                                    Brak charyzmatycznych postaci.
                                                    Obie Panie które mogłyby być następczyniami Szmajdzińskiego i miały
                                                    ją, zginęły.
                                                    powinno być:
                                                    Brak charyzmatycznych postaci.
                                                    Obie Panie które mogłyby być następczyniami Szmajdzińskiego i mogły
                                                    nimi być , zginęły.
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: joannabarska Re: A więc Napieralski. IP: *.lublin.mm.pl 26.04.10, 10:52
                                                    I lewica, biorąc pod uwage jej małą ławke, najwiecej straciła pod
                                                    Smolenskiem.
                                                  • Gość: malpa Re: Prezydent jak małolat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 12:24
                                                    ten dzieciak Napieralski jest nawet sympatyczny, ale co to ma
                                                    wspólnego z poważnym urzędem ?
                                                  • Gość: bosman moim zdaniem.... IP: 178.56.55.* 26.04.10, 12:53
                                                    lewica wystawiła, zresztą zgodnie z radą Kwaśniewskiego,
                                                    Napieralskiego bo nie ma kandydata a bierze udział w wyborach
                                                    żeby po prostu pokazać że jest partia lewicowa. Lewica doskonale
                                                    zdaje sobie sprawę z braku szans Napieralskiego. Z góry wiadomo, że
                                                    będą to wybory pomiędzy Komorowskim a jarkaczem.
                                                    PS: śmieszą mnie te zagryweczki jarusie jak np. zgłaszanie kandydata
                                                    w ostatniej chwili czy ogłaszanie, że będą mieli 100 tys. podpisów w
                                                    45 minut.
                                                  • Gość: joannabarska Zdaniem prof.Senyszyn IP: *.lublin.mm.pl 26.04.10, 14:12
                                                    SLD wybrał kandydata na prezydenta. Dokonał wyboru. Oczywistego w
                                                    zaistniałej sytuacji. To nie w smak wielu. Najbardziej tym, którzy
                                                    sami rwali się do kandydowania i latali już po mediach, jako
                                                    pretendenci. Niezadowoleni są też ci, którzy mieli ambicję
                                                    namaszczenia kolejnego kandydata, jak zrobili to z poprzednim, i
                                                    czują się zawiedzeni usamodzielnieniem partyjnych struktur.
                                                    Sprawa jest skończona. Nie podlega kontestacji. Kto tego nie
                                                    rozumie, stawia się poza głównym nurtem lewicowej polityki.
                                                    Większość na szczęście rozumie. Dlatego Grzegorz Napieralski będzie
                                                    miał większe poparcie niż uzyskałby Jerzy Szmajdziński.
                                                    Przewodniczący SLD jest bowiem politykiem nowej generacji, bez
                                                    jakichkolwiek obciążeń. Jest też zdecydowanie mniej ekumeniczny, a
                                                    zatem wyraźniej różni się od kandydata PO. === Więcej na blogu
                                                    p.Senyszyn...

• malpiarnia Re: lewy towar 26.04.10, 15:28
                                                    zawsze się mówiło to "lewy towar"
                                                  • wampir-wampir Re: Zdaniem prof.Senyszyn 26.04.10, 15:46
                                                    Empi ma rację - silna lewica jest w Polsce potrzebna, ale
                                                    nowoczesna, pozbawiona PRL-owskiego kompleksu. Dlatego tak jak
                                                    Tajnos wolałbym Olejniczaka. Nie podobało mi się, że Napieralski
                                                    wygrał wewnętrzpartyjną wojnę i jako kandydat lewicy też mi się nie
                                                    podoba. Ale to nie moja piaskownica. Widać aktualny elektorat tak
                                                    woli, a dalekowzroczność w polskiej polityce jest towarem
                                                    deficytowym.
                                                  • lech.niedzielski Olejniczak, Nałęcz i Cimoszka to takie przystawki 26.04.10, 15:56
                                                    "lewicowe" dla PO.
                                                    Są jak łagodny, milutki w dotyku i jedwabisty papier toaletowy.
                                                  • malpiarnia Re: empi ma racje 26.04.10, 15:57
                                                    też podzielam zdanie empiego
                                                    jako bezpartyjny zawsze nade wszystko zwracam uwagę przedewszytkim
                                                    na opozycję
                                                    to silna opozycja ma patrzeć na łapy i jak trzeba dawać po łapach
                                                    bo wszystkich kusi , bez kontroli "hulaj dusza"
                                                  • pogarda Re: empi ma racje 26.04.10, 16:43
                                                    Troche mi sie te twoje "jestem bezpartyjny" kloci z realizowana
                                                    przez ciebie na forum propaganda PiSu, realizowana nawet z ta sama
                                                    retoryka rodem z glebokiego PRLu.
                                                    Czy przypadkiem nie chciales napisac "jestem pispartyjny"?
                          • pogarda Re: Napieralski o sobie 26.04.10, 16:22
                            malpa napisal:
                            [...] POmysl, to nie boli [...]

A skad ty o tym mozesz wiedziec, huh?
                            pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka