kermitzaba 17.02.02, 19:15 Witam, przyjezdzam do Lublina na tydzien. Poleccie prosze fajne knajpy i miejsca, ktore TRZEBA odwiedzic. Bede wdzieczny, pozdrawiam, Kermit Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freon Re: Lublin - the best of 17.02.02, 19:20 Nawet jesli Cie nie interesuja zabytki - zajrzyj do kaplicy na Zamku. Odjazd. Po drodze na Zamek bedziesz mial sporo knajpek na Starowce. Cos sobie wybierzesz. Baw sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Lublin - the best of 17.02.02, 19:38 freon napisał(a): > Nawet jesli Cie nie interesuja zabytki - zajrzyj do kaplicy na Zamku. Odjazd. > > Po drodze na Zamek bedziesz mial sporo knajpek na Starowce. Cos sobie > wybierzesz. Baw sie dobrze. Dobrze też wybrać się do Kazimierza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Lublin - the best of 17.02.02, 19:44 Lucy - on do Lublina chce przyjechac, a nie do Kazimierza:o))))))))) A co Cie interesuje, Zabo Kermit??? Mamy ulice Nad Stawem:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Lublin - the best of 17.02.02, 19:50 freon napisał(a): > Lucy - on do Lublina chce przyjechac, a nie do Kazimierza:o))))))))) > > A co Cie interesuje, Zabo Kermit??? Mamy ulice Nad Stawem:))))))))))) Jak będzie tydzień to w dzień obleci stare miasto, zabytki, wieczorem może knajpki a i do Kazimierza warto wyskoczyć:))) A czym przyjeżdżasz Żabo Kermit;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Lublin - the best of 17.02.02, 20:41 Nie zapomnij wstapic nad Zalew. Po drodze mozesz obejrzec sobie kilka interesujacych osiedli mieszkaniowych:)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Re: Lublin - the best of IP: 195.116.167.* 18.02.02, 10:19 Polecam na Grodzkiej " winiarnię u Dyszona" , "Pub u Szewca" - w weekendy mogą byc kłopoty z miejscami. W " Szewcu za to dobra pizza. Dobra jedzeie i stosunkowo niedrogie w maleńkim Pueblo Desperados _ przy staromiejskim rynku, prawie naprzeciwko Trybunału.Skansen sobie możesz zobaczyc jak lubisz. Na Krakowskim stoi pomnik Koziołka. Żeby zapewnic sobie szczęście na całe zycie należy pogłaskać go po lewym rogu ;-))) ( no co? Tworze nowy obyczaj!) " Kluby taneczne" znajdzesz w okolicach miasteczka uniwers. na Słodowskiej. fajne jest Grafitti przy Piłsudskiego. Na bilard najlepiej do Fabryki na lubartowskiej ( lepiej po nocy sie tam piechota nie włóczyć) . Sa jeszcze kręgle , rzutki i inne takie przy wieniawskiej w tworze zwanym chyba UFO. ale to dla krezusów, choć i tak taniej niż w Warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Re: Lublin - the best of 18.02.02, 11:50 ryżymałp napisał(a): > Na Krakowskim stoi pomnik Koziołka. Żeby zapewnic sobie szczęście na całe > zycie należy pogłaskać go po lewym rogu ;-))) ( no co? Tworze nowy obyczaj!) OK :)) nie ma sprawy. Rozumiem, ze w zadnym wypadku nie glaskac po prawym bo siedem lat nieszczescia...? Dzieki za doradztwo, zapowiada sie calkiem ciekawy pobyt:) Nad Staw na pewno skocze;) A kawiarenki internetowe? Jestem e-zaba, bez netu ani rusz ;))) Dzieki kermit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Lublin - the best of IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 14:59 Nowa i chyba fajna kafejka jest przy skrzyzowaniu Lipowej z Krakowskimw w Astori.Jest tam najłatwiej dojechać bo duzo lini autobusowch zatrzymuje się obok. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Lublin - the best of 18.02.02, 16:03 Pojdz tez na jakis koncert, do galerii, albo zorientuj sie, czy ktorys w dwudziestukilku lubelskich teatrow alternatywnych nie daje jakiegos przedstawienia. I koniecznie wpadnij do Beaty Kozidrak na kawe. Dzwonila i prosila, zeby Cie zaprosic:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stavros Re: Lublin - the best of IP: *.symboliczna.net / 192.168.0.* 17.10.02, 21:28 najlepsza i najtansza kawiarenka jest na rynku w kamienicy za trybunalem na ostatnim pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzymałp Jeszcze troche i co omijać. IP: 195.116.167.* 18.02.02, 16:51 W sobote ok.20 w "Szerokiej 28" na Grodzkiej gra grupa klezmeska Va Bank. Wszyscy spoza lublina, których zabierałam znakomicie się bawili. Rezerwacja stolika na I sali obowiązkowa , bo nie ma miejsc . Jak ładnie zagadasz zarezerwujesz tez stołki przy barze. A co omijac szerokim łukiem: ( zreszta zależy co kto lubi) ' Old Pub" na Grodzkiej - mozna wejśc obejrzeć ciekawy wystój , ceny jednak sa nie dla ludzi. Nie wiem , kto tam je.Wygląda jak pralnia pieniedzy. "Za drzwiami" na Rynku - na wejściu stoi sztywniak i jak masz brzydkie ubranko to sie pyta , czy miałeś rezerwacje stolika bo bez rezerwacji nie da rady . Żenada. " Hades" na Hempla- jeżeli nie jesteś malarzem, dziennikarzem ani byzesmenem nie masz tam czego szukać.Opary snobizmu zabijaja zdrowe jednostki. Trzeba im przyznać , że mają jednak dobre żarcie. Broń Cię Panie Boże przed oglądaniem lubelskiej telewizji regionalnej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Re: Jeszcze troche i co omijać. IP: 195.116.167.* 18.02.02, 16:55 I na Brame Krakowską sobie możesz wejść obejrzeć świat z góry. Wchodzi sie przez Muzeum Miasta Lublina na lewo od bramy. I na Trynitarską przy Katedrze też chyba mozna. A nad Zalewem możesz sobie pojeźdźic na nartach wodnych;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eor A ja sie nie zgodze.. 18.02.02, 17:48 Dlaczego trzeba omijac Old Pub????? Kompletnie sie nie zgadzam. W srodku jest sympatyczny wystroj - o czym sama pisalas, dobre piwo i swietna kuchnia. Ceny nie sa takie straszne - szczegolnie jesli porownamy je z Warszawa. Nie wiemy skad Kermit przyjezdza, ale jesli z W-wy, to uzna Old Pub za niezbyt drogie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: A ja sie nie zgodze.. 18.02.02, 20:02 Nawet gdyby bylo drogo - czasem warto zaplacic za male przyjemnosci:o))) Jest tam zdecydowanie taniej niz w Warszawie - jedzenie takie jak w Cactusie a o wiele taniej i porcje wieksze. Absolutnie omijaj natomiast knajpe El Paso. Wnetrze ladne i "meksykanskie", ale jedzenie nie ma kompletnie NIC wspolnego z Meksykiem. Powinni natychmiast wyrzucic, albo przynajmniej przeszkolic kucharza. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Jeszcze raz dzieki!!! 18.02.02, 23:58 To juz prawie forumowy przewodnik po Lublinie. I to formatu przewodnikow Lonely Planet! Dzieki serdeczne, z tego widze, ze nudzic sie na pewno nie bede:)) A jade z Wroclawia i jeszcze stad serdecznie pozdrawiam kerm Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Jeszcze raz dzieki!!! 19.02.02, 00:16 kermitzaba napisał(a): > To juz prawie forumowy przewodnik po Lublinie. I to formatu przewodnikow Lonely > > Planet! Dzieki serdeczne, z tego widze, ze nudzic sie na pewno nie bede:)) > A jade z Wroclawia i jeszcze stad serdecznie pozdrawiam > kerm Z Wrocławia?????? Och, to moje baaaardzo ulubione miasto:)))))) Przyjeżdżaj, pozdrawiam również :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laura! Re: Polecam bramy... 19.02.02, 20:29 .....bramy, ale nie Krakowskie i Grodzkie tylko te zwykłe.... w starych kamienicach, zwykle zacienione, spowite oparami wilgotnej tajemniczości, odbijające echem stukot butów, mijane szybkim krokiem... nie są w stanie przyciągnąć uwagi przechodniów, traktowane jako coś przechodniego. A tymczasem każda brama jest inna, każda nosi na sobie najróżniejsze rysy przeszłości, nawet te naznaczone scyzorykiem czy ubytkiem w ścianie coś znaczą. Tu poczujesz klimat chwilowego zamknięcia w przestrzeni, którą współtworzą wszyscy mieszkańcy kamienicy, to tak jakbyś był gościem każdego z nich przez małą, wspólną chwilę. I nie chodzi w tym momencie o zmysł węchu ;)))) Jest na przykład w Lublinie brama, której wejścia broni metalowy, masywny skrzat trzymający się za brzuch, wsparty plecami o ścianę. Uwierzylibyście w takie cuda ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Re: Polecam bramy... 19.02.02, 21:00 laura! napisał(a): > Jest na przykład w Lublinie brama, której wejścia broni metalowy, masywny > skrzat trzymający się za brzuch, wsparty plecami o ścianę. Uwierzylibyście w > takie cuda ???? :))) A mozesz podac wiecej szczegolow? Od czasu do czasu robie zdjecia, zwlaszcza skrzatom trzymajacym sie za brzuchy ;) Takie hobby... kerm Odpowiedz Link Zgłoś
laura! Re: Polecam bramy... 19.02.02, 21:03 to jakiś wielki zbieg okoliczności ;)))) skrzaty w bramie to wielka moja pasja, również... nawet nie wiesz jak trudno je znaleźć, a tego lubelskiego mam uwiecznionego na zdjęciu, a jakże, mogę udowodnić:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 21:08 Od czerwca mamy we Wroclawiu - badz co badz najbardziej krasnalowym miescie w kraju (pomaranczowa alternatywa) - pomnik krasnala!!! A moglbym dostac jakies namiary na krasnala lubelskiego? Np na jakiej ulicy....? Kingsajz dla kazdego! pzdr kerm Odpowiedz Link Zgłoś
laura! Re: Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 21:17 muszę zapytać w osiedlowym klubie sympatyków krasnali... nie jestem pewna czy lubelski krasnal chce sie ujawnić, do Twojego przyjazdu zapdanie na pewno decyzja przywieź też trochę polokokty, skoro przybywasz z miasta krasnali ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 21:21 W trakcie narady w moim klubie krasnalim wyrazono wsparcie dla pasji podrozniczych krasnali wroclawskich:))) Oznacza to miedzy innymi, ze wroclawskie krasnale moga uczetniczyc w zgromadzeniu krasnali lubelskich i moga korzystac z ich wiedzy na temat lokalnych atrakcyjnych atrakcji. Krasnale zapraszaja krasnali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Re: Klub przyjaciol krasnali? IP: 195.116.167.* 19.02.02, 21:30 Sekcja Krasnali Ujeżdżaczy Kotów bezwzględną większością głosów postanowiała dać wyraz aplauzowi , który zapanował w szeregach Zjednoczenia po ogłoszeniu decyzji Klubu Krasnali im. Eora. Ponadto ogłasza zamiar uroczystego powitania Kermita i przemarsz z transparentami ulicami Żabią i Boczną Żabiej oraz Nad Sawem , gdzie nastąpi rytualne zanurzenie. protokół spotkania do wglądu w siedzibie Sekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 21:34 I takiej wlasnie reakcji kazdy spodziewalby sie po kazdym porzadnym ryzym malpiszonie:)))))))))))))) A wpadniesz jutro na impreze, RyzyMalpie:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Re: Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 23:07 > przywieź też trochę polokokty, skoro przybywasz z miasta krasnali ;)))))))) Niestety, fabryke wysadzili:( Z niecierpliwoscia czekam na szczegoly lokalizacji krasnala. My krasnale musimy sobie pomagac:) Ew. mozemy zorganizowac w przyszlym tygodniu pierwsze lubelskie podchody 'Znajdz krasnala 2002'. Tylko co bedzie nagroda?... pzdr kerm Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Re: Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 23:16 Aha, Laura! Wyslalem Ci maila ze skladka czlonkowska za ten miesiac. Pzdr k Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Klub przyjaciol krasnali? 19.02.02, 23:53 Co jest!!!!!!!!!!!!!!!!! Mielismy tu zabie powiedziec co jest ciekawego w Lublinie, a nie Wroclawiem sie zachwycac:o))) Sama Wrocalw lubie i przyjaciol tam mam, ale cos trzeba Kermitowi poradzic. Na Majdanek pojedz. Najlepiej zachowany oboz koncentracyjny na swiecie. A potem do Kotlowni na tance:o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laura! Re: Klub przyjaciol krasnali? 20.02.02, 18:42 kermitzaba napisał(a): > Aha, Laura! Wyslalem Ci maila ze skladka czlonkowska za ten miesiac. Pzdr k Kermit, chciałam Cię poinformować, że dzięki przesyłce zostanie rozpatrzony Twój wniosek w wpisanie Cię na listę do kolejki kandydatów na członków Klubu Krasnala w sekcji Śmiechu Warte. Jednocześnie załączamy przesyłkę, która jest nostalgiczną refleksją nad tym co małe ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laura! Re: Klub przyjaciol krasnali? 20.02.02, 18:59 A teraz przejdźmy do meritum... czyli dalszy ciąg.. na tropach lubelskiego krasnala. Zapewniam Cię, że krasnal istnieje, przyjrzałam mu się dzisiaj dokładnie (na zdjęciu) i mogę dodać następujące wskazówki. Krasnal przyjął dosyć nietypową dla krasnali pozę, a mianowicie klęczy na kolanach i trzyma w dłoniach kędzierzawą brodę, która w pewnym momencie przekształca się w jakiś jęzor, którym krasnal zasłania się niczym tarczą. Dalszy ciąg wskazówek nastąpi.... a nagrodą za odnalezienie krasnala może być suszony sok z buraków w paczkach po 10 kg, wspaniały na każdy dzień, dla każdej rodziny ;0))) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Jeszcze troche i co omijać. 06.11.02, 15:58 Gość portalu: ryzymałp napisał(a): > W sobote ok.20 w "Szerokiej 28" na Grodzkiej gra grupa klezmeska Va Bank. > Wszyscy spoza lublina, których zabierałam znakomicie się bawili. Rezerwacja > stolika na I sali obowiązkowa , bo nie ma miejsc . Jak ładnie zagadasz > zarezerwujesz tez stołki przy barze. > > A co omijac szerokim łukiem: > ( zreszta zależy co kto lubi) > ' Old Pub" na Grodzkiej - mozna wejśc obejrzeć ciekawy wystój , ceny jednak sa > > nie dla ludzi. Nie wiem , kto tam je.Wygląda jak pralnia pieniedzy. > "Za drzwiami" na Rynku - na wejściu stoi sztywniak i jak masz brzydkie > ubranko to sie pyta , czy miałeś rezerwacje stolika bo bez rezerwacji nie da > rady . Żenada. Przesada ;) wszedłem kiedyś w stroju "półsportowym". tylko strasznie zdzieraja za szatnię. 2 PLN chyba. > " Hades" na Hempla- jeżeli nie jesteś malarzem, dziennikarzem ani byzesmenem > nie masz tam czego szukać.Opary snobizmu zabijaja zdrowe jednostki. Trzeba im > przyznać , że mają jednak dobre żarcie. > > Broń Cię Panie Boże przed oglądaniem lubelskiej telewizji regionalnej !!!! O taaaak. Od powietrza, głodu, ognia i TVP Lublin3 uchowaj nas Panie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigi Re: Lublin - the best of IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.02, 20:21 kermitzaba napisał(a): > Witam, przyjezdzam do Lublina na tydzien. Poleccie prosze fajne knajpy i > miejsca, ktore TRZEBA odwiedzic. Bede wdzieczny, pozdrawiam, Kermit kermicie! proponuję schadzkę przy krasnalu. poniedziałek godz.21. bądź koniecznie. pigi Odpowiedz Link Zgłoś
kermitzaba Pytam rozpaczliwie: gdzie jest krasnal? 20.02.02, 21:45 > kermicie! proponuję schadzkę przy krasnalu. poniedziałek godz.21. bądź > koniecznie. pigi Ba, jezeli tylko go znajde... Druzyna Krasnala zazdrosnie strzeze swojego skarbu;) Czekam na wskazowki; Laura! dzieki za przesylke - oddalem sie refleksji (ale tylko przez chwile;) Kingsajz dla kazdego! Pozdrawiam kerm Odpowiedz Link Zgłoś
laura! Re: Odpowiadam rozpaczliwie: jeszcze nie wiem 21.02.02, 19:55 Drogi Kermicie, to nie jest tak jak myślisz, że tajemnicę lubelskiego krasnala chcę zabrać ze sobą do grobu, prawda jest bardziej banalna... tak naprawdę nie pamiętam dokładnie miejsca lokalizacji tej bramy... ale żeby dodać kolejną wskazówkę mogę powiedzieć, że bramy z krasnalem należy szukać w centrum miasta, w kwadracie miasta leżącym w rejonie sądów i urzędów skarbowych, co może być dodatkowym wyjaśnieniem nietypowej pozy krasnala ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Lublin - the best of IP: *.68.194.180.brutele.be 20.02.02, 22:17 Musisz przeciez koniecznie pojsc do Zatkiej Chatki i do Leclerc'a bo wszyscy chodza do Leclerca i do Reala bo tam jest wszystko. Szkoda ze nie przyjechales rok temu, zobaczylbys inny cudowny supermarket pt. Tadeks, ktory splajtowal, chociaz TV lubelska (ktorej absolutnie nie ogladaj) reklamowala go jako "Przelom w swiadomosci", jest tez jeszcze pare Stokrotek i Aldikow. Pisze Ci to bo przeciez musisz cos jesc w tym Lublinie, chlopie. AAAAAA!!!!!!!!!!! Bym zapomniala ze najlepsze hot-dogi na swiecie sa u Pani Bulki, przy samej Chatce Zaka i tez dobre zakiepanki. Fajnie Ci ze bedziesz w Lublinie, ja strasznie za nim tesknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Lublin - the best of IP: *.rw.lublin.pl 22.02.02, 00:02 Twoi rozmówcy chyba zapomnieli o fajnej kafejce (można tu skosztować kilka, nieżle serwowanych dań rodem z kuchni śródziemnomorskiej) przy ul. Kościuszki tj. boczna Krakowskiego Przedmieścia (blisko Poczty Głównej). W piątkowe wieczory organizują tu małe flamenco, można też bez problemu zarezerwować stolik, ponad rok temu trudno było znależć miejsce ale przy obecnej stagnacji i bezrobociu chyba nie będzie to konieczne. Zgadzam się z poprzednią opinią, że fajnie jest w niektórych kafejkach i winiarni na Starym Mieście. Jeśli będziesz dysponował czasem i zechcesz napić się dobrej kawy, zajżyj do kafejki na końcu Skłodowskiej - przy miasteczku akademickim, być może zaparzy Ci ją pewien amerykanin (właściciel), którego pasją jest parzenie kawy na różne sposoby, wedle życzenia. Powodzenia i miłego spędzenia czasu w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Lublin - the best of 22.02.02, 10:06 A w której to knajpie jest flamenco? Chętnie bym się przeszła. Na Kościuszki są chyba tylko dwie knajpy. W której to? Tam gdzie kiedyś jakaś taka speluna była? Czy w pizzerii:o))) A o tej kawie nie wiedziałam. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Re: Lublin - the best of IP: 195.116.167.* 22.02.02, 16:48 W " Oregano ". Ceny są wysokie a porcje małe.....:-(((( ...a co ja? Krasnoludek jestem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Jeszcze raz... IP: 195.116.167.* 22.02.02, 18:19 Ogólnopolski Zjednoczenia Krzewienia Kultury Krasnoludzkiej uprzejmie uprasza "Gazetę w Lublinie" o pomoc w poszukiwaniach Pomnika Krasnala. Wszelkiego rodzaju posążki Krasnala mają dla nas znaczenie kultowe i w związku z podana przez Podszyszkowniczkę Laurę wieścią o istnieniu jednago takiego w Lublinie odczuwamy żywą radość a jednocześnie niepokój, gdzyż wymieniona wyżej Nadszyszkowniczka nie przyppomina sobie miejsca w której bramie dane jej było ujrzec ów pomnik. Figurka ta po rozpowszechnieniu wieści o miejscu jej pobytu mogła by stać się miejscem pielgrzymek członków naszego Zjednoczenia z całego kraju co przyczyniło by się do podniesienia atrakcyujności naszego drogiego miasta. Już widoczne jest zywe zainteresowanie tematyka krasnoludzką wśród przyjezdnych ( rozpaczliwe posty Pana Kermita Żaby). W związku z powyższym prosimy Gazetę w Lublinie o poczynienie odpowiednich kroków. Z głębokim poważaniem Ryża Małpa ps) członków Zjednoczenia proszę o podpipsanie sie pod listą wramach akcji poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Podpisuje sie 22.02.02, 23:32 Tez sie chetnie dowiem, gdzie jest pomnik krasnala - kto wie moze to moj Zenek. Juz dwa lata jak wyszedl po zapalki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Re: Podpisuje sie IP: 195.116.167.* 23.02.02, 18:45 freon napisał(a): > Tez sie chetnie dowiem, gdzie jest pomnik krasnala - kto wie moze to moj Zenek. > > Juz dwa lata jak wyszedl po zapalki. .......i skamieniał!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Podpisuje sie 23.02.02, 23:46 To i ja sie podpisze! Co mi szkodzi:)) Pomnik krasnali to bardzo ladny pomnik - gdziekolwiek on jest:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Popieram;))))))) IP: 192.168.0.* 24.02.02, 00:14 Z wyrazami poparcia lucy_z ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Popieram;))))))) 24.02.02, 00:21 A skoro Lucy popiera, to nawet jesli nie bylo do tej pory pomnika krasnala - to pojawic sie musi! Lucy ma zdolnosci sprawcze:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Popieram;))))))) 24.02.02, 00:30 eor napisał(a): > A skoro Lucy popiera, to nawet jesli nie bylo do tej pory pomnika krasnala - to > > pojawic sie musi! Lucy ma zdolnosci sprawcze:)))))))))) Eor:))))) To Ty jeszcze nie śpisz?????? A ja myślałam, że sama buszuję, jak zwykle;))))) Hmmmmmm może już Cię nie ma????? Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Popieram;))))))) 24.02.02, 00:48 A teraz Cie dopiero zadziwie - jestem!!! Wpadlem tylko na chwile miedzy poznym powrotem z nart i przygotowaniami do jutrzeszych nart:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Popieram;))))))) IP: 192.168.0.* 24.02.02, 00:55 eor napisał(a): > A teraz Cie dopiero zadziwie - jestem!!! Wpadlem tylko na chwile miedzy poznym > powrotem z nart i przygotowaniami do jutrzeszych nart:))) Eorku:)))) To w takim razie życzę Ci przyjemnej niedzieli. Uważaj na łosie;)))))) I nie rozjedź kogoś :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Popieram;))))))) 24.02.02, 01:01 Postaram sie ominac wszystkie losie:))) Chociaz zauwazylem, ze na takze forum pojawily sie niezle losie:((( Luciu, Tobie takze zycze baaaardzo milej niedzieli i samych radosci:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eor Podciagam dla kolegi:)))) 15.03.02, 12:12 Podciagne ten watek do gory, zeby kolega z Wroclawia, ktory pytal o to co najlepsze w Lublinie nie musial dlugo szukac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Podciagam dla kolegi:)))) IP: 2.4.STABLE* / 10.203.52.* 25.03.02, 12:31 Byłam w ten weekend u was w Lublinie. Szukaliśmy w sobotę knajpki, weszliśmy do ”Za drzewiami” i ... jakiś palant w progu spytał, czy mamy rezerwację, bo już nie ma miejsc ... Szkoda, że przed wyjazdem nie zajrzałam na wasze forum!! Ale Lublin to zajebiste miejsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Podciagam dla kolegi:))))No właśnie..... IP: 195.116.167.* 17.07.02, 13:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Podciagam dla kolegi:)))) IP: proxy / *.lublin.mm.pl 16.10.02, 15:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Lublin - the best of IP: proxy / *.lublin.mm.pl 06.11.02, 15:41 up! I znowu ja pomagam bliźniemu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Lublin - the best of 06.11.02, 16:16 Polecam jeszcze Pub "Pod Lwami" na Rynku za Trybunałem. Jeśli ktoś lubi naleśniki, polecam "Zadorę" - też na Rynku, po lewej stronie Trybunału (w Kazimierzu są lepsze naleśniki ale to szczegół) ;) Najlepsze grzane piwo piłem w Quatro na Akademickiej (tam gdzie mieści się kino "Bajka"). Warto również zajrzeć do Chatki Żaka, gdzie często dzieje sie coś ciekawego, a jeśli nic się nie dzieje, można wpaść na piwko do knajpki pana Niedźwiadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Lublin - the best of IP: proxy / *.lublin.mm.pl 06.11.02, 16:34 W " Chatce" widziłam ostatnio wiszące miedzy knajpką a kiblem RE WE LA CY JNE zdjęcia!!! Nie wiem czy jeszcze wiszą i kto je robił ale są świetne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Lublin - the best of 24.01.03, 11:41 o! znalazłam;o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Czy jest gdzieś greckie jadło? 24.01.03, 12:11 Czy gdzieś w Lublinie jest coś w miarę zbliżonego do greckiej knajpki, albo taki lokal, w którym podają więcej niż jedno danie wg oryginalnego greckiego menu, choćby przynajmniej takie potrawy, żeby rodowity Ateńczyk ich nie wypluł? Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Czy jest gdzieś greckie jadło? 24.01.03, 12:51 Greckiej chyba nie ma oprócz barów Akropolis na Lubartowskiej i Peowiaków, al to z Grecja chyba niewiele ma wspólnego. Za to polecam obłędnie przepyszne, kresowe jedzonko w kresowej restauracyjce (z wielkimi tradycjaimi) na Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Czy jest gdzieś greckie jadło? 24.01.03, 14:59 Kiedyś na Krótkiej była knajpka, w której serwowano dania kuchni śródziemnomorskiej (nie pamiętam nazwy). W końcu Grecja to też rejon śródziemnomorski, więc może jest tam coś z tego kraju. A tak wogóle, chyba nie znam żadnej typowo greckiej potrawy. Może ktoś coś polecić?? Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Czy jest gdzieś greckie jadło? 24.01.03, 15:10 Potrawy śródziemnomorskie podają również w Oregano na Kościuszki. Miły lokal. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Czy jest gdzieś greckie jadło? 24.01.03, 15:28 Tzatziki-Pasta z ogórka i jogurtu, Dolmadakia-Gołąbki z liści winorośli, Feta - Ser owczy, Saganaki-Ser feta na gorąco, Bourekakia me kima-Paszteciki z ciasta fylo, Garides-Paluszki z krabów, Tiropitakia-Smażone pierogi serowe, Kalmarakia -Smażone pierścienie kałamarnicy, Avgolemono-Rosół cytrynowy, Manitaria-Zupa grzybowa, Musakas-Zapiekanka z bakłażanami, Spedzofai-Wołowina z papryką i pomidorami, Moschari me elies-Cielęcina z oliwkami, Stifado-Gulasz cielęcy, Gyros-Smażona wieprzowina po grecku, Keftedes-Pulpety z serem feta, Frutalia- Omlet ziemniaczany na boczku, Suwlaki-Szaszłyk, Gliko kotopulo-Kurczak na słodko, Patatokeftedes-Pulpety ziemniaczane, Pitta-Chlebek pitta, Choriatiki- Grecka sałatka wiejska, napitki - Ouzo, Metaxa,.., itd. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czy jest gdzieś greckie jadło? 27.01.03, 17:19 Pepperoni, nie znasz??? A..... ryba po grecku, hi, hi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Czy jest gdzieś greckie jadło? 27.01.03, 21:06 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: up! (n.txt) 28.01.03, 08:49 o, Ryża;o))) widzę, że razem się bawimy;o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: up! (n.txt) IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 28.01.03, 10:38 To nie zabawa, droga Katarzyno. To powazna misja. Podciągam dla sloggiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: ........ 21.02.03, 14:27 a ty Kasiu starym zwyczajem odświeżasz stare wątki:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
velvet0 Re: Lublin - the best of 15.05.03, 08:33 i ten... (bo jeszcze redakcja stwierdzi, że nie używany, i skasuje...) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kochana Redakcjo... 15.05.03, 11:37 A gdzie jest wczorajszy, bardzo ciekawy artykuł z gazety papierowej pt"Jeszcze starsze Stare Miasto"????? Chętnie bym artykuł zobaczyła w internecie i chyba nie tylko ja!!! Świetny i bardzo dla miłosników Lublina ciekawy!!! Proszę o zamieszczenie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Kochana Redakcjo... IP: *.lublin.mm.pl 13.06.03, 11:16 A tak sobie wyciagam.....na stronke ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Kochana Redakcjo... 13.06.03, 11:21 Równie ciekawy wydaje mi się jeden jedyny tekst dziennikarski w reklamowej gazetce roznoszonej ostatnio po klatkach na LSM, która też nosi taki tytuł "LSM", o kolejce wąskotorowej jeżdżącej w latach 1929-1961 od cukrowni do al.Kraśnickiej, mniej więcej po linii obecnej ulicy Zana. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kochana Redakcjo... 13.06.03, 14:15 Dociek, daj to na stronkę, daj!:) Odpowiedz Link Zgłoś