Gość: Borys IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.02.04, 22:18 Zima kolejny raz zaskoczyła drogowców ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mietek Re: Śnieżny atak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:36 Rafciu jestes nie doinformowany(jak każdy dziennikarz tego pokroju)jechało tą bemką dwoje ukraińców.A gdzie zdjęcia które robiła ta pazerna fotografka od was?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Śnieżny atak 29.02.04, 23:03 A podobno w Warszawie Kaczyński zwolnił kilku ludzi z wysokich stołków odpowiedzialnych za odśnieżanie ulic - i następcy już o to dbają. W głowie mi się nie mieści, że w Lublinie na nikim nie robi wrażenia fakt, że o godzinie 13 taka Lwowska czy Unii Lubelskiej jest BIAŁA i leży na niej 5 CM ŚNIEGU!... Azja. Kompletny odpał. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Śnieżny atak 29.02.04, 23:16 rilian napisał(a): > A podobno w Warszawie Kaczyński zwolnił kilku ludzi z wysokich stołków > odpowiedzialnych za odśnieżanie ulic - i następcy już o to dbają. W głowie mi > się nie mieści, że w Lublinie na nikim nie robi wrażenia fakt, że o godzinie 13 > > taka Lwowska czy Unii Lubelskiej jest BIAŁA i leży na niej 5 CM ŚNIEGU!... > > Azja. Kompletny odpał. > > Nasz prezydent jest z tej samej de-formacji co warszawski. Przecież już w zeszłym roku podjęto kompleksowy plan odśnieżania miasta: odśnieża się plac za i przed ratuszem, a resztę zostawia się naturze, bo przecież przyjdzie wiosna i śnieg sam stopnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReM Zima kolejny raz zaskoczyła drogowców i kierowców IP: *.pronet.lublin.pl 29.02.04, 23:38 Miałem nieprzyjemność jechać dzisiaj na trasie Lublin - Chełm - Lublin. Rzeczywiście chwila nieuwagi i można było wylądować w rowie, tym bardziej, że warstwa sniegu nie pozwalała czasami odróżnić szosy od rowu. Rano okoł godz. 10 było najgorzej. Wracałem po 13, warunki poprawiły się, ale mijałem ukraińskiego tira, który walnął kabiną w drzewo ( przed Piaskami ) - zaskoczył go znak drogowy "Roboty drogowe"? Zresztą tiry dzisiaj szalały, jakby ich diabeł gonił. Jeżeli jutro ma tak być, nie polecam nikomu jazdy bez ważnej potrzeby. Nie pomagają zimowe opony - śnieg leży na cienkiej warstwie lodu, a to już jest nielicha pułapka. Widziałem kierowców, którzy niedocenili warunków i wywijali niezłe piruety. Mijałem też trzy pługi śnieżne jadące jeden za drugim - niby robiły niezłą robotę, ale gdy wracałem po 2 godzinach, śnieg znowu w tym miejscu utrudniał jazdę. Życzę wszystkim kierowcom czarnego asfaltu pod kołami i szczęśliwych powrotów z trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman A ja tym razem drogowców bym nie winił... 01.03.04, 02:10 Odśnieżałem dzisiaj podjazd do swojego garażu - po paru godzinach warstwa śniegu była prawie tak samo gruba jak wcześniej. Dlatego tym razem na drogowców wyrzekał nie będę - toż to klęska śniegowa... Bardzo ładna klęska zresztą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Śnieżny atak 01.03.04, 08:26 Wracałam wczoraj z Kazimierza maluchem na "wielosezonowych oponach". W okolicach Kazimierza biało - nie widac gdzie droga a gdzie pole. Od skretu na Puławy w Bochotnicy , przez Puławy i jeszcze kawalek- pieknie odsniezona droga, posypana czym sie da....Czyli jednak można. Dalej od Kurowa w strone Lublina coraz gorzej - ale bylo by znośnie gdyby nie debile w tirach i pksach, którzy co chwila nie bacząc na warunki jazdy usilnie chcieli zmusic nas do zjazdu na pobocze pełne śniegu ( a nie wlekliśmy sie az tak barzo - 50 - 60 ?h to w tych warunkach nawt niezła prędkość). Natomist po wjechaniu do Lublina włos nam sie zjezyl na głowie - nie wem czy moze na terenie miasta spadło więcej śniegu niż kilka kilometrów dalej ale drogi były niemal nieprzejezdne. Morał : jak ktos chce i ma sprzet ( patrz Puławy ) to jednak potrafi No i widzieliśmy po drodze to roztrzaskane bmw - brrrr..... I zgadzam się ze spostrzezeniem ko0goś wyzej, ze tiry jeździły jak wściekłe - dobrze by było gdyby czasem kierowcy zwracali uwage na to ,że moga kogoś zabić. Odpowiedz Link Zgłoś