mal49 04.05.10, 22:13 W Rzeszowie - podobnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wer-a1 Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:14 Mamy uwierzyć, że tak bez wiedzy i zgody, emerytki zrzuciły się na fotki? W mojej parafii też tak było, ale zainteresowanie stolikiem i fotkami niewielkie. Takie wystawianie się świadczy raczej o desperacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito ojej, to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 22:18 a na Komorowskiego pod burdelami i warzywnymi, sam widzialem i siem wpisalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebajło Re: ojej, to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 22:34 vito baranie jeden,do burdeli chodza prawdziwi rębaki,nie pedały. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzechem! 04.05.10, 23:19 Jak ma głosować katolik? Odpowiedź jest prosta – ma głosować na tego, którego popiera kler (w ich zrozumieniu: za którym stoi Pan Bóg), w przeciwnym razie popełni grzech – być może śmiertelny, za który grozi mu piekło. Czy głosowanie inaczej niż polecają księża będzie grzechem? Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzec 04.05.10, 23:42 Głosuj na kogo chcesz. Wezwanie było do katolików. Ale nie domagaj się później , by jakiś ateista ( będący zwolennikiem aborcji, legalizacji związków homoseksualnych) był pochowany na cmentarzu katolickim. Bo jak nie to GW lub TVN oburzą się na całą Polskę Po czynach poznacie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Re: Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzec 04.05.10, 23:51 Dlaczego od razu twierdzisz, że kandydaci nie popierani przez kler, czyli wszyscy oprócz Kaczyńskiego, będą za aborcją? Komorowski wygląda na porządnego katolika, jednak kler woli Opus-Deistę Kaczyńskiego. Komorowski będzie dbał o interes narodu, Kaczyński pod pretekstem interesów narodowych, będzie dbał o interesy kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzec 05.05.10, 00:05 Komorowski w debacie z Sikorskim w temacie nad in vitro opowiedział się za eugeniką ( spróbuj na youtube wyszukać tę debatę, usłyszysz wyciszenie wypowiedzi Komorowskiego- bo sie skompromitował). rozumiem, że można popełnić gafę w debacie, ale żeby od razu tak manipulować. Nie popieram PIS - połowa jego posłów w głosowaniu nad zmianami w konstytucji odnosnie ochrony zycia , wstrzymała się od głosu ( w domysle zagłosowała przeciw) Bronię , jednak katolicyzmu jako fundamentu naszej cywilizacji ( jak mawia mój ojciec, " Bez Boga ani do proga").Religia jest moją prywatną sprawą, nikomu jej nie narzucam, ale domagam się też poszanowania moich uczuć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacowa Re: Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzec 05.05.10, 00:52 wasilew25 napisał: >.Religia jest moją > prywatną sprawą, nikomu jej nie narzucam, ale domagam się też > poszanowania moich uczuć. > pozdrawiam ale czy katolicy są w taki sam sposób tolerancyjni do innowierców i ateistów? życie pokazuje, że nie! narzucają swoją ideologię wszystkim w nachalny sposób włażąc ,,z butami" gdzie się da i jak się da; uważanie za ,,jedynie słuszną" swoją doktrynę zarówno przez KRK jak i PiSobolszewię skutkuje we wzajemnym popieraniu Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 tym ze wschodu proponuje niech sie wydziela 05.05.10, 07:20 zrobia swym naczelnym kacykiem Jaroslawa i przystapia do WNP ja plakal po glupolach nie bede Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs bez przesady IP: 91.200.94.* 05.05.10, 08:24 sa tez tu normalni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nkab Uwaga na podpisy !!! IP: *.toya.net.pl 05.05.10, 08:38 W poprzedniej kampani wyborczej zbierano podpisy przeciwko sprzedaży elektrowni zagraniczniakom, ale tak naprawdę były to podpisy włudzane bo służyły jako podpisy dla kandydatów startujących w wyborach. W tym roku będą zbierane pod ustwawę ZUSowską, która jest za wprowadzeniem korzystnych dla Polaków przepisów w sprawie czasu przejścia na emeryturę. Te podpisy są wyłudzane tak naprawdę na handel dla kandydatów na prezydentów. Komisja wyborcza doskonale wie, że dostaje wysokiej jakości kopie kserograficzne ale udają, że wszystko jest ok. Nie kierujcie się nagówkiem na listach, bo na kserach będzie on inny. Jest to bardzo dobry temat dla dobrych (mocno stojacych) dziennikarzy. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: tym ze wschodu proponuje niech sie wydziela 05.05.10, 09:54 Z Lublina jest akurat Janusz Palikot, główny bojownik antykaczyzmu, gdybyś nie wiedział. Lepper pochodzi z najbardziej na zachód wysuniętego województwa Polski a to on chciałby do WNP (o ile coś takiego jeszcze istnieje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: tym ze wschodu proponuje niech sie wydziela IP: *.wodr.konskowola.pl 05.05.10, 10:03 to normalne, że psie syny wykorzystają te czarne hieny do własnych celów - POPATRZCIE JAK SIĘ MÓWI A JAK SIĘ ROBI !!!!!!!!Oto jest ??? Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Re: Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzec 05.05.10, 23:52 wasilew25 napisał: > Bronię , jednak katolicyzmu jako fundamentu naszej cywilizacji ( jak > mawia mój ojciec, " Bez Boga ani do proga").Religia jest moją > prywatną sprawą, nikomu jej nie narzucam, ale domagam się też > poszanowania moich uczuć. > pozdrawiam Mieszasz chyba chrześcijaństwo z katolicyzmem. To drugie ma z pierwszym tyle wspólnego, co wilk z owcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaser Re: Głosowanie inaczej niż każą księża jest grzec IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 05:02 Szczerze powiedziawszy to mam gdzieś czy mnie pochowają na cmentarzu katolicki prawosławnym czy innym.Takie agitki kiedyś był w zakładach pracy.Wraca komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Pobożność i zadufanie. 05.05.10, 06:39 Był kiedyś program teatralny w telewizji z pobożnym pustelnikiem, Januszem Gajosem jako rezolutnym drwalem, i panienką lekkich obyczajów, którą pustelnik przegonił a drwal wspomógł. Kiedy przyszedł anioł i wynagrodził drwala, pustelnik się rozgniwał bo przecież on na nagrodę cieżko sobie zapracował. Pobożność i Szowinizm nie koniecznie prowadzą do zamierzonego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nkab Re: Pobożność i zadufanie. IP: *.toya.net.pl 05.05.10, 08:27 Był też taki bardzo mądry film, w którym ludzie zgineli w wypadku autobusowym i był tam dziadzio, z którym św.Piotr nie wiedział co zrobić i próbował dać go do piekła ale diabły powiedzieli, że to nie dla niego bo piekło jest tylko dla wierzących, na nie wierzacych to nie działa. W niebie z kolei go też nie chcieli bo dziadzio rozrywkowy był a tam przyjmują tylko samych nudziarzy. Przykro mi, że jeszcze są w naszym kraju młodzi ludzie biorący na poważnie religie. To zabawa dla ludzi biednych, nie potrafiących samodzielnie myśleć, pragnący gotowych recept na życie. Od ksieży dostają niestety pozory szczęścia. Oczywiście jestem za Polską odmianą katolicyzmu, czyli takiej wiary dla siebie. Arabska odmiana narzucająca się bezwzglednie, którą praktykują, zwłaszcza starsi nasi księża, jest szkodliwa dla tej naiwnej cześci naszego społeczeństwa. Jaka jest alternatywa? Tylko jedna i jedyna. Skup się na twóczości, musisz być człowiekiem twórczym. Po tym można poznać człowieka wartościowego. A po śmierci to zostaną po nas tylko zgniłe kości i tak jak ty nie masz pojęcia o przodkach tak i o tobie następcy poprostu zapomną. I przestańcie brać na poważnie religie, dawniej, w latach Jezusa to był poprostu serial taki jak teraz Brzydula czy Mańka - seriale dla bidoty. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad_moherfvcker Re: ojej, to straszne IP: *.pl.man-mn.com 05.05.10, 11:50 Chyba masz na myśli "prawdziwe rębajły" PiSowskie. Bo normalne jak to nazywasz "rębajły" nie muszą za to płacić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll żebrali o podpisy przed kosciołem 04.05.10, 22:37 kaczobolszewicka nędza Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: żebrali o podpisy przed kosciołem 05.05.10, 03:10 Też donosiłeś na kolegów, miszczuniu? I co, rurka Ci mięknie?? ----- > kaczobolszewicka nędza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasasd Re: ojej, to straszne IP: *.chello.pl 04.05.10, 23:04 Na Witosa w Katowicach też na Brzydkie Kaczątko zbierano!! żadnej świętości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Pod burdelami . . . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 23:58 Pod burdelami to pewno akcją kierował posiadacz dwóch penisów. Rozdawał swoje intymne fotki na pamiątkę? Szybciej bym go kopnął w ten narząd, niż „siem” wpisał na listę. Gość portalu: vito napisał(a): > a na Komorowskiego pod burdelami i warzywnymi, sam widzialem i siem wpisalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede vito ale spod burdeli przegonili ich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 01:50 ...księża, którzy wyszli akurat po odstresowaniu się po ciężkim tygodni pracy lub byli ze znajomymi z czarnej mafii uczcić zakup kolejnego mesia czy tam bejcy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ To straszne, panie adamaszku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 23:55 Ciężko się pan napracował, ale nawet za takie wypociny coś na konto wpłynie, żeby z głodu nie umrzeć. „Przez ostatnie trzy dni byłam świadkiem bezczelnej agitacji, do której doszło na placu przed parafią . . . . przywoływali ludzi mówiąc, że u nich można poprzeć Jarosława Kaczyńskiego - relacjonuje pani Irena” A ja myślałem, że przykładali pistolet do głowy (jak dawniej) każdemu, kto nie podpisał. A tu taki news, że można się uśmiać do łez. ------------ P.S. Strasznie pobożna ta pana informatorka, jeśli trzy dni pod rząd chodzi do świątyni na modlitwy. Szkoda, że jej pan nie spytał, co świętowała 1 maja – rocznicę komuny paryskiej? Przecież Kościół Katolicki tego nie świętuje, mogła iść na pochód z lewicą. Co innego 3 maja – to jest święto kościelne. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik37 Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:16 We Wrocławiu też. W jednej z parafii, aż trzy stoliki zostały wystawione. Zapewne przy pełnej aprobacie ks.proboszcza. Przy wyjsciu jednak z pań stolikowych wołała :Ludzie nie bądźcie obojętni, podpisujcie listy na Jarosława Kaczyńskiego.Ludzie odwracali głowy i szli w kierunku swoich domów. Tak właśnie kosciół agituje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: 79.110.198.* 04.05.10, 23:15 Potwierdzam Wrocław - Różanka, parafia MB Bolesnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berlin Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.10, 23:21 A w czym problem? Jak Wyborcza agituje to cacy jak kosciol to be? Kosciol to ludzie a ludzie maja poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś 04.05.10, 23:49 gosik37 napisała: > We Wrocławiu też. W jednej z parafii, aż trzy stoliki zostały wystawione. > Zapewne przy pełnej aprobacie ks.proboszcza. Przy wyjsciu jednak z pań > stolikowych wołała :Ludzie nie bądźcie obojętni, podpisujcie listy na > Jarosława Kaczyńskiego.Ludzie odwracali głowy i szli w kierunku swoich domów. > Tak właśnie kosciół agituje. To straszne, aż 3 stoliki wystawione, a ludzie odwracali głowy. Niesamowity ten Wrocław, ale jakże oświecony. Relacja w stylu Gazety Wybiórczej. Długo tak stali ?( nie zniechęcili się, a może poszli pod supermarket?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 12:15 nic dziwnego w milanówki też pleba chce żądzic Polską Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Dąbrowa Górnicza to samo!!! 04.05.10, 22:17 W Bazylice Matki Boskiej Anielskiej w centrum Dąbrowy Górniczej w Niedzielę również był zbierane podpisy po mszy. Do podpisów dodawane były zdjęcia pary prezydenckiej. Nawet dzisiaj przy wejściu do Bazyliki stał namiot PiS i namawiali żeby podpisywać na prawdziwego patriotę i polaka J. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: Dąbrowa Górnicza to samo!!! 04.05.10, 23:54 drexler82 napisał: > W Bazylice Matki Boskiej Anielskiej w centrum Dąbrowy Górniczej w Niedzielę > również był zbierane podpisy po mszy. Do podpisów dodawane były zdjęcia pary > prezydenckiej. > > Nawet dzisiaj przy wejściu do Bazyliki stał namiot PiS i namawiali żeby > podpisywać na prawdziwego patriotę i polaka J. Kaczyńskiego. Precyzyjny meldunek. Wyssałeś to z mlekiem matki, czy tak samo z siebie przyszło. Jak widać, młode kadry nadal w pogotowiu. Serce rosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk PO się nie odcina od wyłudzania podpisów od pracow 04.05.10, 22:17 pracowników w zakładach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO się nie odcina od wyłudzania podpisów od p 04.05.10, 23:17 cudaktusk napisała: > pracowników w zakładach pracy. Pomylilas idiotko PO z PSL Pawlaka...;DDDDDDDDDDDDDDDD I znowu naplulas w swoja wlasna PiSia mordke, jak mozesz z czyms takim zyc...? BUA HA H A H H A H A H A HA H AH A H AH A HA HAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmka Re: PO się nie odcina od wyłudzania podpisów od p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 23:57 > Pomylilas idiotko PO z PSL Pawlaka...;DDDDDDDDDDDDDDDD > > I znowu naplulas w swoja wlasna PiSia mordke, jak mozesz z czyms takim zyc...? > > BUA HA H A H H A H A H A HA H AH A H AH A HA HAH zawsze jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to plujesz na innych? jak czytam takie komentarze, to mi się włos na głowie jeży, że tacy idioci są w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO się nie odcina od wyłudzania podpisów od p 05.05.10, 00:06 Gość portalu: qmka napisał(a): > > Pomylilas idiotko PO z PSL Pawlaka...;DDDDDDDDDDDDDDDD > > > > I znowu naplulas w swoja wlasna PiSia mordke, jak mozesz z czyms takim zy > c...? > > > > BUA HA H A H H A H A H A HA H AH A H AH A HA HAH > > zawsze jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to plujesz na innych? jak > czytam takie komentarze, to mi się włos na głowie jeży, że tacy idioci są w ty > m > kraju... Zawsze, jak nie potrafisz mi racjonalnie odpowiedziec, to zmieniasz nicka i pomawiasz mnie o plucie na ludzi, a ja przeciez nie pluje, tylko szederczo smieje sie wam PiSiory w glupie mordy...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.toya.net.pl 04.05.10, 22:18 w Łodzi też zbierali podpisy pod kościołem. Ale ja podziekowałam Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Ale ja podziekowałam bo POdpisałam inną listę 04.05.10, 22:19 Gość portalu: Ania napisał(a): > w Łodzi też zbierali podpisy pod kościołem. Ale ja podziekowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ale ja podziekowałam bo POdpisałam inną listę IP: *.toya.net.pl 04.05.10, 22:21 Jest pewna wolność wyboru i każdy może głosować na kogo chce. Chcesz głosować na Kaczyńskiego to twoja spraw, ja nie muszę. I nie będę na kogoś głosować, bo inni nagle zapałali do niego sympatią Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ale ja podziekowałam bo POdpisałam inną listę 04.05.10, 23:18 cudaktusk napisała: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > w Łodzi też zbierali podpisy pod kościołem. Ale ja podziekowałam > > Dodaj, ze pod kosciolem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik no i co z tego? 04.05.10, 22:20 sam się podpisałem pod poparciem dla Bronka (bo lubię bronki, właśnie jednego sobie łykam) jak was boli że inni zbierają podpisy pod kościołem to też idźcie zbierać na swojego kandydata, nie wiem, pod "le madame" albo jakiś inny zepsuty przybytek? co was inni obchodzą, róbcie swoje i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: no i co z tego? IP: 83.238.116.* 04.05.10, 23:12 Tu chodzi o tę panią Irenę z Czechowa, która znalazła sposób, aby gazeta o niej coś tam napisała. Chciała kobieta choć przez chwilę w mediach poistnieć sobie. No i gazeta posłusznie napisała i pani Irena sobie w mediach poistniała:) Tym czasem pech: zbieranie podpisów pod kościołem gorszące nie jest. Przynajmniej mnie nie gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no i co z tego? 04.05.10, 23:24 vitmik napisał: > sam się podpisałem pod poparciem dla Bronka (bo lubię bronki, właśnie jednego > sobie łykam) > > jak was boli że inni zbierają podpisy pod kościołem to też idźcie zbierać na > swojego kandydata, nie wiem, pod "le madame" albo jakiś inny zepsuty przybytek? > > co was inni obchodzą, róbcie swoje i do przodu Lzesz, jak bury PiSowiec...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: no i co z tego? 05.05.10, 00:15 idź już spać kralik, bo rano do (P)rzedszk(O)la nie wstaniesz. I poproś panią przedszkolankę o korepetycję z dobrego wychowania. Nie obrażaj , a nie będziesz obrażany Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no i co z tego? 05.05.10, 02:44 wasilew25 napisał: > idź już spać kralik, bo rano do (P)rzedszk(O)la nie wstaniesz. I > poproś panią przedszkolankę o korepetycję z dobrego wychowania. > Nie obrażaj , a nie będziesz obrażany Dobrze, ze sam przyznajesz, ze nazwaccie PiSowcem, to obraza, ale coz, sami sobie droge zyciowa wybraliscie i jezeli jestescie PiSowcy na tyle doroslymi ludzmi, to musicie zaakceptowac tego konsekwencje...;DDDDDDDDDDD A obrazic mnie, to ty nie jestes w stanie, ani zaden PiSowiec, musisz ty i twoi koledzy najpierw nauczyc sie zyc z wlasnym kalectwem (PiSowctwem),zebyscie byli na tyle ludzmi, by wasza smierdzaca wydzielina wydobywajaca sie z waszych ust, potocznie zwana slowotokiem, mogla obrazic czlowieka, bo wy jestescie sami w sobie obraza dla ludzkosci i Boga, ktory was stworzyl dla zachowania przynajniej pozorow rownowagi we wszechswiecie...;DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: 83.238.116.* 04.05.10, 23:06 Mnie się wydaje, że to miejsce dobre jak każde. Gdyby zmuszano- rozumiem sensację, ale jeżeli wystawiono stolik i można dobrowolnie podpisać- nie jest gorszące. Jak ktoś chce podpisze, jak nie- to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hgornik Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:19 Nie tylko w Czechowie, w Katowicach przed jednym z kościołów też stało dwóch panów z PiS i zbierało pod - PIS-y... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.serv-net.pl 04.05.10, 23:02 W moim mieście ustawili się z PiSu pod kościołem to proboszcz wezwał straż miejską i za szmaty ich przestawili kilkaset metrów od kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawo2 to straszne 04.05.10, 22:19 Ludzie, w głowie mi się to nie mieści. Podpisy zbierać pod kościołem. Skandal! Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 He he, koscioł popiera swojego pachołka. 04.05.10, 22:23 Po wyborach trzeba będzie znowu maszerowac na kolanach do papieza i ucałowac rękę pana. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz-michalczyk Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:20 W krakowie w parafii ojców misjonarzy w dzielnicy krowodrza było identycznie. Przed mszą stoliki z plakatami PiS stały w kościele bo padało by po mszy mogli je wynieźć i zbierać podpisy. Tylko czekałem aż w ogłoszeniach padnie liczba już zebranych ... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś 04.05.10, 22:42 tomasz-michalczyk napisał: > W krakowie w parafii ojców misjonarzy w dzielnicy krowodrza było identycznie. > Przed mszą stoliki z plakatami PiS stały w kościele bo padało by po mszy mogli > je wynieźć i zbierać podpisy. Tylko czekałem aż w ogłoszeniach padnie liczba > już zebranych ... wstyd wstydem jest twoja stara :P Odpowiedz Link Zgłoś
inwestor_z_kataru Kretyński artykulik o niczym 04.05.10, 22:20 O co właściwie chodziło dziennikarzynom z GAZoWni w tym artykule? Czy osoby zbierające podpisy złamały prawo? Jedynym konkretem w tych wypocinach jest stwierdzenie, że z GW nie chcą już nawet rozmawiać księża z małych parafii. Proponuję udać sie abp Życińskiego, on zawsze powie to czego sobie Michnik życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Kretyński artykulik o niczym 04.05.10, 22:43 Prawa nikt nie złamał. Artykuł jest o tym jak czarni pozwalają na politykierstwo w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
inwestor_z_kataru Re: Kretyński artykulik o niczym 04.05.10, 23:06 W takim razie gdzie jest artykulik o tym jak w MarcPolu zbierają podpisy na Bronka? Tylko niech w tym artykule też koniecznie wystąpi jakaś zbulwersowana "pani Irena". Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Kretyński artykulik o niczym 05.05.10, 07:31 A nie widzisz różnicy pomiędzy sklepem a kościołem? W chrześcijańskim ultrakatolickim kraju to dosyć zaskakujące. Zrozumiałbym gdybyśmy pisali np w Arabii Saudyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 nie zdają sobie sprawy 04.05.10, 23:42 kato28 napisał: > Prawa nikt nie złamał. Artykuł jest o tym jak czarni pozwalają na politykierstwo > w kościele. Słusznie, prawa nikt nie złamał. Jednak nie w kościele a obok kościoła i nie politykierstwo tylko normalne, godne pochwały zaangażowanie polityczne polegające na zbieraniu głosów poparcia, czego wymaga ordynacja. Czynności takie można wykonywać wszędzie, na ulicy, na skwerku, placu zabaw, także na placu przed kościołem prawdopodobnie zbudowanym przez wiernych albo za pieniądze wiernych. Gdyby proboszcz przepędzał innych (poza zbierajacymi podpisy poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego), to byłoby nie w porządku, ale coś takiego nie miało przecież miejsca. Lubelski Ekscelencja Życiński wraz z wielebnym Puzewiczem nie zdają sobie sprawy, jak bardzo się kompromitują krzycząc, że obywatelskie zaangażowanie wiernych jest niedopuszczalne na terenie przykościelnym. Świadczy to o tym jak bardzo Ekscelencja obawia się wygranej Jarosława Kaczyńskiego, przypomnijmy zwolennika lustracji, który mógłby doprowadzić do ujawnienia tożsamości TW Filozofa. Trudno nie zauważyć w ostatnim czasie wzrostu intensywności politykowania uprawianego właśnie przez Ekscelencję, tak z ambony, jak w mediach, zwłaszcza u rabbiego Michnika. Dojmujący strach przed zwycięstwem wyborczym Polaka-patrioty wywołuje u wielu (a wśród nich w pewnej części kleru najprawdopodobniej umoczonego donoszeniem komuchom) histerię, którą mamy okazję obserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
jjlukaz Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:22 Żadna nowina. U mnie w Kościele (Parafia Borek Strzeliński) też zbierali na Jarka podpisy. I to za przyzwoleniem księdza, ten ogłosił to podczas ogłoszeń parafialnych. "Zbierane będą podpisy, jakby ktos zapomniał PESELu, to może przyjść drugiego dnia, też będą zbierane". Powiedział też że to nie jest żadna agitacja. Żałosne. Aż mi się słabo zrobiłem jak to wszystko usłyszałem i zobaczyłem ... Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 22:31 W Nowej Hucie w czasie uroczystości 50 rocznicy Obrony Krzyża w kościele kobieta w szarej kurtce z napisem PIS rozdawała fotografie pary prezydenckiej. Jednocześnie zachęcała do składania podpisów. Dokonywano tego na placyku kościelnym i dalej przy ulicy. Ciekawe, co by było gdyby tak zaczęli zbierać aktywiści Po i SLD? Ale pisuary, wyznawcy ideologii Kalego, zawsze działają w myśl zasady, że cel uświęca środki. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś 04.05.10, 22:45 aktywiści SLD pod kościołem? a co ich by zmusiło aby postawić nogę w jego pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
marka77 Tragedia, to prawdziwi zjadacze malych dzieci 04.05.10, 22:24 Michnik ratuj! Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry pis popieraja tylko psychicznie chorzy 04.05.10, 22:26 jarkacz jest juz trupem politycznym, nalezy rozrzucic ta padline na wysypisku Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Za PO tylko tacy jak ty 04.05.10, 22:31 Rozumiem, że tylko tyle zmieściło się w sms-ie? Opłać abonament, bo może jeszcze jakieś instrukcje przysłali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Prezydent Re: pis popieraja tylko psychicznie chorzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.05.10, 01:21 Jakimż to intelektem błysnąłeś, zapewne zwolenniku PO. Dumna może być z ciebie ta partia. Jeżeli takie jak ty wybitne osobistości popierają Tusków, to mają oni zwycięstwo wyborcze w kieszeni. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:27 to Leppero zebrał 100 tys podpisów, a jego najlepszy koalicjant nie daje rady i musi się szlajać pod kościołem? Oj, widać Lepper postawił na złego konia w 2005r..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Lepper postawił na złego konia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 00:01 Dla Leppera mogła zbierać ta pani, co umie rozmnażać podpisy. Albo jakąś młodą przyuczyła. tadjan napisał: > to Leppero zebrał 100 tys podpisów, a jego najlepszy koalicjant nie > daje rady i musi się szlajać pod kościołem? Oj, widać Lepper > postawił na złego konia w 2005r..... Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:27 "byłam świadkiem bezczelnej agitacji" - donoszę uprzejmie, Irena. To jakaś groteska chyba... kalendarzswieta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berlin Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.10, 23:26 //nie, to reality dawnych czasów. "Uprzejmie donosze", wicie, rozumicie. Michnik ty szujo nie zapomne Ci tej obłudy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.chello.pl 04.05.10, 22:28 i w Szczecinie pod kościołem NSPJ również w niedzielę PIS się bardzo wykazywał. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Skuteczne przymuszanie pracowników do podpisu na 04.05.10, 22:28 Bronisława Komorowskiego, to chyba wstyd nie mniejszy, a może nawet większy. Znam kilka przypadki, gdzie starostowie z PO namawiali swoich pracowników do podpisywania listy za Bronkiem. Z listą chodziła pani kadrowa. Zgadnijcie, ilu w obawie przed uratą pracy zagłosowało za Bronkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demetria11 Re: Skuteczne przymuszanie pracowników do podpisu IP: *.rydy.eu 04.05.10, 22:39 Nie zagłosowało, tylko udzieliło poparcia, aby mógł zostać kandydatem w wyborach. To jest duża różnica. Ale wy, tam w tym pisiu, albo nic nie rozumiecie (co by można wam jeszcze wybaczyć), albo mijacie się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: Skuteczne przymuszanie pracowników do podpisu 05.05.10, 01:32 Zbieranie pod kościołem to też tylko podpisywanie listy. Przy czym spokojnie i całkiem anonimowo można przejść obok. Gdy kadrowa lata z kartką - jest gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: Skuteczne przymuszanie pracowników do podpisu IP: *.nplay.net.pl 07.05.10, 14:53 Jeżeli piszesz że znasz przypadki przymuszania pracowników do głosowania to je podaj - bo bez konkretów to zwykłe pustosłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franiszek Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 22:30 W małej parafii w gminie Osiek Jasielski ksiądz w kościele wystawił listę do zbierania podpisów poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jozio53 Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:30 BOŻE-czy już do tego doszło ze zadnego duchownego nie stać na prawde-co innego politycy -CI TO W PAPIERACH MAJĄ KŁAMSTWO-I PO CO TE NAUKI O PRAWDACH -MORALNOSCI-GDY SIE ICH SAMEMU NIE STOSUJE-TO JUŻ NIE TACY KLERYCY -JAK ZA MOICH MŁODYCH LAT-DZISIAJ TO WIEKSZOSC-TCHÓRZY Odpowiedz Link Zgłoś
luke1981 Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:31 Warszawa Wrzeciono, niedziela, starsze panie na schodach do kościoła rozłożyły stoliczek i zaczepiają wszystkich , żeby podpis złożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami koś 04.05.10, 22:44 I co nie miałeś odwagi przewrócić stoliki a berety rozgonić ? ... z Ciebie nie europejczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klątwiusz W całej Polsce kosciół zezwala PiSowi na agitacje. IP: *.aster.pl 04.05.10, 22:31 To żałosny dowód na to, że kosciół angażuje sie politycznie choć powinien od tego gó.wna trzymac sie z daleka. Przestałemchodzic do koscioła, bo nie czuje potrzeby obcowania z kwintesencjąhipokryzji, fałszu i obłudy...o zakłamaniu niezapominając. Z tego samego powodu nie głosuje na pis. Bo PO kosciołowi sie nie da, a PiS da. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.30.tysiecy Na zlosc matce odmroze sobie uszy!!! 04.05.10, 22:36 Przestales chodzic do kosciola, bo ksiadz byl grzesznik. Tym sposobem i ksiadz jest grzesznik i Ty. Super sprawa. A Panu Bogu sie po smierci wytlumaczysz, ze to wszystko przez nich? Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Na zlosc matce odmroze sobie uszy!!! 04.05.10, 22:46 Czy Pan Bóg wymaga, żeby ludzie chodzili do kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Na zlosc matce odmroze sobie uszy!!! 04.05.10, 22:53 Przecież Bóg nie istnieje. Dowód? Ostatnia śmierć 96 osób bez możliwości obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Głosowanie inaczej niż każą księża będzie grzechem 04.05.10, 23:17 Jak ma głosować katolik? Odpowiedź jest prosta – ma głosować na tego, którego popiera kler (w ich zrozumieniu: za którym stoi Pan Bóg), w przeciwnym razie popełni grzech – być może śmiertelny, za który grozi mu piekło. Czy głosowanie inaczej niż polecają księża będzie grzechem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Głosowanie inaczej niż każą księża będzie grz IP: 91.104.66.* 04.05.10, 23:52 zdrowy jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Głosowanie inaczej niż każą księża będzie grz 05.05.10, 00:04 W taką g....ą argumentację, to juz chyba najgorliwsi katolicy w Polsce nie wierzą. Kościół i kler to nie Bóg. Bóg, jeśli istnieje, rozlicza za życie - uczciwość, pomoc innym, dobroć... Na pewno nie za chodzenie do kościoła i branie udziału w tym samym od wieków rytuale. Rozumiem, że wielu jest to potrzebne, ale w skuteczność tych działań nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll [...] 04.05.10, 22:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: W całej Polsce kosciół zezwala PiSowi na agit IP: 91.104.66.* 04.05.10, 23:51 dokladnie, skoro pis sie odcina od calej akcji to nie poprostu wyzuca te podpisy do kosza, a nie tylko gadaja, ze to nie oni zorganizowali. albo niech sie przyznaja i wtedy kazdy bedzie wiedziaj co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: W całej Polsce kosciół zezwala PiSowi na agit 05.05.10, 00:00 Może sobie pozwolić! Wszak kandyduje jakby swój - też zachowuje celibat. A nieszczęsna "czarownica" już nie żyje, nie ma skrupułów. Co jak co, ale ten ohydny atak Rydzyka na ś.p. prezydentową zapamiętałam klechom na zawsze. I to, że choć zrobił to szaman z Torunia, to słabo jego tekst oprotestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.30.tysiecy ___ Ujadac, forumowicze, ujadac !!! ___ 04.05.10, 22:33 Ujadac, forumowicze, ujadac, jak wam ojciec Michnik nakazal z ambony w redakcji. ;-)) Dziennikarski ciucmok czepia sie, a przeciez zbieranie podpisow to rzadko spotykany przyklad wspanialej postawy obywatelskiej i troski o Panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: ___ Ujadac, forumowicze, ujadac !!! ___ 04.05.10, 22:43 alicja.30.tysiecy napisała: > Ujadac, forumowicze, ujadac, jak wam ojciec Michnik nakazal z ambony w redakcji > . > > ;-)) > > Dziennikarski ciucmok czepia sie, a przeciez zbieranie podpisow to rzadko > spotykany przyklad wspanialej postawy obywatelskiej i troski o Panstwo. Przesadziłaś!!!!!!!!! obraziłaś dziennikarski zawód!!!!vto był tylko ciołek z GW ...na :P Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:36 Trzeba koniecznie zapisać w Konstytucji RP, że mohery nie mają prawa głosu. Zapewni to jedynej słusznej partii 80% poparcie. W Zakładach Karnych pełna mobilizacja, każde samobójstwo odbiera głosy Komorowskiemu. Ćwiąkalski za to poleciał, więc chłopaki wiedzą, że to nie przelewki. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Przecież Rydzol to zwolennik PiS-u a jego media to 04.05.10, 22:36 pisowska tuba propagandowa. W terenie działają terenowe biura i koła przyjaciół. One to chyba przy parafiach funkcjonują za zgoda proboszczów. Niech zatem proboszcz nie rżnie głupa. Co prawda kandyduje również Janowski ale Rydzyk nie w ciemie bity. Janowski nie ma najmniejszych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
jozub Skuteczne zbieranie podpisów pod drzwiami kościoła 04.05.10, 22:37 Znowu Wrocłąw - niestety w mojej parafii też zbierała pewna organizacja przyparafialna; w innej parafii również; no cóż, żeby tak wszyscy umieli się zebrać jak mohery. Odpowiedz Link Zgłoś