garcia72 17.05.10, 22:40 Sami "se" urządzajcie. Nie będę niczyim narzędziem wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J-k Koniecznie amfiteatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:04 Chciałbym aby tej zabawie bacznie przyglądał się z boku dobry księgowy, aby za publiczne pieniądze nie wzniesiono kolejnej skarbonki bez dna. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul. ... 18.05.10, 10:13 Ja na Podzamczu bym widział hipermarket i galerię handlową najchętniej. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 18.05.10, 10:18 Wróćmy do dobrych czasów, tam kiedyś zawsze rozbijał się cyrk.:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 18.05.10, 10:51 Cyrk to my w Lublinie mamy w różnych miejscach - nieustający i na kółkach.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 18.05.10, 11:40 Czy miasto nie przewiduje budowy dworca autobusowego?. Z tego co do tej pory widać to chyba takich planów nie ma i chyba słusznie. Szkoda wydawać pieniądze na coś co okaże się nieprzydatne. Dróg nie ma a te co jeszcze są to niedługo się rozsypią, to i dworzec nam niepotrzebny. Odkryć Czechówkę i na całym placu zrobić staw. W lecie można hodować gęsi a w zimie zrobić lodowisko. W lecie nie trzeba zamiatać wody a w zimie dzieciaki same uprzątną. Można też między zamkiem a wzgórzem zamkowym rozciągnąć liny i zrobić małpi gaj. Tak na poważnie to wybudować nowy dworzec łącznie z przystankami dla busów i MPK i przestańcie się wygłupiać już z tymi marketami i galeriami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: 109.243.245.* 18.05.10, 12:03 jedyne wyjscie to galeria handlowa z dworcem PKSu i busow w podziemiu. Wjazd tylko dla pojazdow z min. Euro 2 a stare smrodziuchy niech zawracaja na dworcu poludniowym PKS Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 18.05.10, 12:15 Gość portalu: aron napisał(a): > jedyne wyjscie to galeria handlowa z dworcem PKSu i busow w > podziemiu. Wjazd tylko dla pojazdow z min. Euro 2 a stare > smrodziuchy niech zawracaja na dworcu poludniowym PKS > Do podziemia to ty będziesz zmuszony przejść. Lub za taką działalność do ciupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: 188.33.139.* 18.05.10, 14:05 czy ja ci bronie kupic hektary? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 18.05.10, 14:44 Gość portalu: aron napisał(a): > czy ja ci bronie kupic hektary? Ty się lepiej oszuście łap za widły, albo zapłać zaległe składki ZUS, bo prędzej czy później dobiorą Ci się do dupska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: 94.254.191.* 18.05.10, 15:29 nie zalegam ze skladkami ZUS, bo jestem na KRUSie ty wroclawianinie Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul. ... 18.05.10, 12:12 www.youtube.com/watch?v=tVG0FYQ7Q8Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiecie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:07 Miało być tak...Konsultacje społeczne:Fotografowanie koncepcji mieszkańców,opisywanie ich pomysłów. Było tak:Nawiedzony facet z Warszawy(co chwilę to podkreślał,aby być najważniejszy) przez cały czas nawijał o wszystkim,tylko nie o Podzamczu.Gdy w końcu jeden z uczesników tego spotkania poprosił o mozliwość wypowiedzenia się udzielono mu głosu.Na krótko.Warszawiak cały czas przerywał wątek moim zdaniem świetnego pomysłu tarsów na budynkach.Gdy po raz kolejny nawiedzony Warszawik przerwał temu człowiekowi wątek i jednocześnie z makiety "zgarnął" klocki ten podziekował i wyszedł.Ja zrobiłem to samo,bo po co "taka ważna figura ze stolicy" ma mi też przeszkadzać i się naśmiewać.Oczywiście nikt nie zapisał myśli poprzednika nie wspominając o fotografii pomysłu z makiety.Oczywiście Warszawiak był zachwycony.Jego wywody opisano i udokumentowano na zdjęciach.Pozostali jak ja (też miałem zamiar sie wypowiedzieć),człowiek ze świetnym pomysłem,ale nie mógł się już wypowiedzieć oraz jeszcze jeden starszy pan wyszedł. Na zewnątrz wszyscy zgodnie stwierdziliśmy,że te "konsultacje społeczne" to jakaś kpina,a "ważny ze stolicy" to podstawiona osoba i szkoda naszego czasu >bo i tak zrobią co tam chcą<.Miało być tak pięknie,a wyszło jak zawsze.Totalna klapa. Po co Redakcja GW zachęca do takich spotkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Panie Lublinek - jednego nie rozumiem IP: *.centertel.pl 18.05.10, 14:13 skoro prostak i ćwok z warszawki tak się zachowywał, nie mogliście go Panowie "sprowadzić do parteru" kilkoma dosadnymi, stanowczymi uwagami? Jak Kuba Bogu tak Gwatemala Gwadelupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Panie Lublinek - jednego nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:38 Po co mam sie zniżać do jego-Warszawskiego poziomu? Nie szkoda kregosłupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Panie Lublinek - jednego nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:50 Witam byłam świadkiem tej sytuacji o której piszesz. Osobiście uważam że warszawiak mówił ciekawie (przede wszystkim dał sie poznać jako ktos kto ma pojęcie o urbanistyce i planowaniu przestrzennym), natomiast to tamten drugi pan niepotrzebnie rozognił dyskusję. To on pierwszy mu zaczął przerywać. Przynajmniej odniosłam takie wrażenie. I jeszcze jedno - jego ustawienie tez zostało zarchiwizowane, przynajmniej na zdjęciach. Co do nagrywania - to dyktafon leżał na stole przez cały czas i rejestrował wszystko. Troche szkoda - bo obydwaj mieli cos do powiedzenia. Ten drugi pan wywołał smiech propozycją ustawienia pomnika Piłsudskiego w poblizu...Ronda Dmowskiego. Ale to był pierwszy dzień - i przekreślanie całego przedsięwziecia z powodu jednego - nazwijmy to - incydentu jest bez sensem. Piszę "nazwijmy to" bo to nawet nie zasługiwało na tą nazwę. Nad tym pracowało i pracuje zbyt wiele osób, których praca zasługuje na szacunek. MOże KOledzy z FRL rzeczywiście powinni popracowac nad sposobem panowania nad tym wszystkim - na przykład udzielać głosu, i pilnować żeby nikt sie nie wtrącał - tak jak to jest na konferencjach prasowych. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 14:19 Oto wypowiedź z przed paru dni z innego forum. Możecie sobie wypisywać te pobożne życzenia to może wam ulży. Czy wy nie widzicie tego że macie tu GÓWNO do gadania. Będzie tam market i to takiej firmy która da więcej. Na której "towarzysze partyjni" i nie tylko będą mogli się nieźle obłowić i przy okazji pozałatwiać swoje prywatne interesy. Przy tej okazji chodzi tu o zniszczenie małego handlu bazarowego i to nie tylko w Lublinie. Wygląda na to że to jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:36 Masz rację zubelz.Nic ująć.Nic dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:52 I własnie objawiło sie typowe dlaieszkańców naszego miasta" malkontenctwo, narzekanctwo i przekreślanie wszystkiego, i niewiara w nic. Mentalność carskich rabów. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 15:09 Gość portalu: folkatka napisał(a): > I własnie objawiło sie typowe dlaieszkańców naszego miasta" malkontenctwo, > narzekanctwo i przekreślanie wszystkiego, i niewiara w nic. > Mentalność carskich rabów. No właśnie. Przecież taki Pan urzędnik Warszawski wie lepiej co jest lubelskiemu bydłu potrzebne. Dziewczyno odbiło ci? Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 15:11 Przeczytaj jeszcze raz a jak nie zrozumiesz to jeszcze raz, co pisze uczestnik tej farsy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 15:24 A Ty przeczytaj to co ja napisałam. I też postaraj sie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 15:26 No właśnie. Przecież taki Pan urzędnik Warszawski wie lepiej co jest lubelskiemu bydłu potrzebne. Dziewczyno odbiło ci? =============== Mam ochotę odpisac Ci w stylu bosmana. Normalnie z trudem sie powstrzymuję :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman odpisz mu folkatko "po mojemu"..... IP: *.centertel.pl 18.05.10, 15:54 ciekawym jak Ci to wyjdzie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: odpisz mu folkatko "po mojemu"..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 16:04 :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 16:16 Jeden mówi.Drugi słucha.Pytania po wyczerpaniu wątku tego,który w danej chwili "układa klocki".Nic więcej.Porządek. Warszawiak za wszelką cenę chciał przerwać monolog.Takie odniosłem wrażenie.Dlatego przerywał wypowiedź. I dlaczego temu człowekowi "pozabierał klocki z makiety".Dla jaj? To właśnie "zmusiło" tego człowieka do podziękowania i wyjścia. Zrobił to bardzo kulturalnie.Żadnych awantur. Pytanie dla folkatki:Gdzie byli wtedy organizatorzy? Dlaczego nikt nie reagował na typowe chamstwo? Wcześniej nikt nikomu "klocków nie zabierał". Była tylko dyskusja.Czyli normalnie jak sądzę? P.S. Jaki Lublin jest malutki folkatko... Każdy zawsze coś zobaczy lub usłyszy... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 23:56 Powiem tak: incydentu z zabieraniem klocków nie widziałam, ponieważ oddaliłam sie wówczas na moment do stoiska z ksiązkami na sali głównej, i, po powrocie wogóle nie zwróciłam uwagi na zmiany na makiecie. Zauwazyłam je dopiero później. Osobiście uważam, że obydwie strony nie są tu bez winy. Jesli mam być szczera, to tamten pan jako pierwszy wciął sie w wypowiedź Warszawiaka - przynajmniej tak to zapamietałam. To, że potem Warszawiak nie pozostał dłużny - to juz insza inszość. A szkoda - bo obydwaj mieli cos do powiedzenia. Wiem, że koledzy z FRL to przeczytają i wyciągna wnioski z sytuacji. KOnieczna jest dyscyplina wypowiedzi przy makiecie, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 15:50 zubelz napisał: > Gość portalu: folkatka napisał(a): > > > I własnie objawiło sie typowe dlaieszkańców naszego miasta" malkontenctwo > , > > narzekanctwo i przekreślanie wszystkiego, i niewiara w nic. > > Mentalność carskich rabów. > > No właśnie. Przecież taki Pan urzędnik Warszawski wie lepiej co jest > lubelskiemu bydłu potrzebne. Dziewczyno odbiło ci? Nie wybieraj wypowiedzi z całości zniekształcając ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 16:05 Ja niczego nie zniekształcam. To Ty z kolei, z jakiejs drobnej utarczki robisz wielkie halo, które słuzy Ci jako pretekst do zgnojenia całości przedsięwziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 16:25 Jakiego przedsięwzięcia? Tą farsę nazywasz przedsięwzięciem?. Czy to "przedsięwzięcie" ma pokazać że tylko władza wie lepiej a jakiś zatrudniony przez tą władzę Warszawiak jest alfą i omegą a mieszkańcy Lublina to debile którym wszystko trzeba urządzić gdyż samodzielnie nie umieją myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 17:03 Też sadzą,że facet z Warszawki był "podstawiony".Mówił tylko on. Gdy zabrali głos inni "w rozpaczy pozabierał klocki z piaskownicy". I koniec zabawy.Dzieci wracają do domu... I dobrze sie stało,że nie odezwałem się w sprawie Podzamcza. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec 18.05.10, 23:47 Warszawiak był podstawiony, Żydzi żądza światem a Tu 145 stracił Tus razem z Putinem. Całe szczescie ze nie wierze w teorie spiskowe. Tak sie złozyło, że gdy Warszawiak wyszedł, głos zabrały jeszcze dwie czy trzy osoby - łacznie za mną (na samym końcu). Mogłabym odwrócic pytanie: ktoi Wam płaci za robienie czarnego PR wokół konsultacji i rozdmuchiwanie błahego incydentu do rozmiaru balonu braci Montogolfier? No, kto...? Myślicie że nie wiem ze piszecie tu służbowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.nowanet.pl 19.05.10, 09:59 Bredzisz Pan, wszystkie koncepcje zostały udokumentowane i opisane, jeśli sam nie chciałeś się wypowiedzieć, to widocznie nie miałeś nic do powiedzenia, bądź Podzamcze w ogóle cie nie obchodziło. Zastanawiam się po co robisz tej pozytywniej akcji czarny PR? Oczywiste, że są niedociągnięcia, ale to pierwsza tego typu akcja i ciężko aby wszystko od pierwszego dnia było idealnie. Zapewne Panie Lublinek sam urządziłbyś to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:58 Bez przesady kaktusie.Bardzo doceniam każdą formę zaangażowania społecznego w dobrej sprawie.A ta taką jest.Też "leży mi na sercu" Lublin i Podzamcze jako,że jest to ważna "część miasta".Gdybym nie miał nic do powiedzenie nigdy był nie przyszedł.Warszawiak naprawdę mnie zdenerwował.Zachowywał sie jak najważniejszy wszechwiedzący architekt miasta.Zabranie klocków z makiety było świadectwem jego chamstwa.Wyśmiewał się z kwiaciarek w galerii (to proponował ten człowiek) nawet nie wiedząć,że to "jedna z osobliwych cech tego miejsca".Nikt nie reagował.Ja też.Nie znałem nikogo.Sądząc wiekszość młodych osób to dobrzy znajomi z jednej paczki-LFR?Dlaczego ci ludzie milczeli?Jako organizatorzy powinno im zależeć na miłej atmosferze.To buduje.Ale dobrze,że przynajmniej zarejestrowano wypowiedz mojego poprzednika.Szkoda,że nie dano się jemu wypowiedzieć do końca.Pomysł miał b.dobry.W ogóle cieszę sie,że mimo ogólnej niemocy urzędników chociaż kilku osobom "jeszcze coś się chce" zrobić dla nas wszystkich.Ja winię za icydent tylko Warszawiaka.Takie jest moje zdanie.I nie zmienię tego.Moja wypowiedź na forum miała jeden cel:Uczyć się na błędach,a nie krytykowac organizatorów,którzy zrobili naprawdę dobrą robotę.LFR powinien tylko "dyscyplinować" takich jak ten ćwoków z warszawki,którzy zawsze wywyższaja się,a inne regiony traktują jako "coś gorszego". To było ewidentnie widać.Twoje zakończenie sarkastyczne i złośliwe pozostawię bez komentarza.Tak symtatyków ty i twoja LFR nie zdobędzie.A zarzut,że robię czarny PR jest śmieszny i nieuzasadniony.Czytaj teksty ze zrozumieniem inteligentnego człowieka.Nie zadufanego w swojej ważności warszawiaka. To twój ziomek "wściekły kaktusie"?Bo wygląda,że zachowanie macie zbieżne.Sytuacja ta z forum (twój post) i z Inf.Turyst. zupełnie też taka sama. Proszę o obiektywizm,a nie hipokryzję.Przeczytaj tez moze ponownie tekst.Nikogo nie obrażałem.W przeciwnieństwie do ciebie i twoich stronniczych i nie obiektywnych wypowiedzi.Przemyśl to przed kolejnym postem.Ja powyżej stwierdziełem tylko fakt.Nic więcej.Po co ta twoja piana?i czmu ma służyć?Od dzisiaj zdanie o LFR dzieki tobie też mam wyrobione.aby tak dalej.Dojedziesz na slepy tor... P.S. Pozdrawiam folkatkę.Zdanie co do typa z warszawki ma wprawdzie troszeczkę,ale jednak odmienne.Jednak zawsze wyważony ton w postach.I to mi sie podoba.Zapał społecznika też.W młodości też taki byłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Byłem tam.Chciałem poukładać klocki na makiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 15:21 Teraz piszesz, że doceniasz incjatywe FRL - (bo tak się nazywamy), ale w pierwszym poście oprócz tego co pisałeś o warszawiaku zarzucałeś organizatorom brak dokumentacji koncepcji tego Pana, podstawianie osób, oraz nazwałeś konsultacje kpiną, wbrew temu co piszesz teraz, więc proszę nie pisz mi, że nie czytam ze zrozumieniem. Jeżeli faktycznie uważałeś, że sytuacja jest niestosowana mogłeś spokojnie podejść do jednego z organizatorów i o tym powiedzieć. A nie pisać na forum GW, post który oprócz opisania zachowania warszawiaka, oczerniał - bo tak to odebrałem, organizatorów i ich zamiary, teraz napisałeś znacznie bardziej stonowany post, do którego można się normalnie odnieść. Nie nazywaj mnie "wściekłym kaktusem" po napisaniu jednego Sarkasycznego - jak to ująłeś zdania. Ton mojej wypowiedzi był tylko odpowiedzią na ton twojej. Jeśli ciągle jesteś zainteresowany przedstawieniem własnej koncepcji, zapraszamy obecnie nie ma już tłumów jak dnia pierwszego, więc i miejsca na przywołane przez Ciebie sytuacje już być nie powinno. Poza tym, bardzo miło, że napisałeś drugi post prostujący Twoją pierwszą wypowiedz, dzięki temu o wiele łatwiej jest się dogadać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też architekt Ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:58 To nie teoria spiskowa folkatko.Mam bardzo duże wątpliwości,że warszawiak przejechał kilkaset kilometrów w jedną stronę tylko po to,aby przez moment6 pogadać przy makiecie.Pracuję w tej branży od wielu lat i nie znam człowieka,który jechałby bez swojego własnego interesu lub dla pieniędzy tyle kilometrów.Prywatnym jego interesem może być jego nazwisko w mediach,a pewnie nie będzie lub po prostu kasa.Wielce prawdopodobne,że jest tak jak powiedział zubelz.Jest podstawiony przez władze lub urzędników.Nie za darmo przecież. Ważna rzecz:Teraz jest sezon budowlany i takie osoby zarabiają nad deską kreślarską lub opisach lub np.obliczeniach statycznych. Inne wnioski:Warszawiak wcale nie musiał być z Warszawy.Mógł też być opłaconym Warszawiakiem-z nazwy. Rada:Forum Rozwoju Lubelszczyzny ma pomysł dobry.Lublin jest tego warty.Ale nie po trupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubliniak Re: Ma rację IP: *.nplay.net.pl 24.05.10, 21:18 A ja proponuję, aby skupić się na przedstawianiu pomysłów, a nie dorabianiu chorych domysłów i spisków do wszystkiego. Tak, Pan z Warszawy przyjechał 180km, żeby przedstawić swoją koncepcje na Podzamcze :D :) No zastanówmy się troszkę. A może po prostu załatwiał swoje interesy w Lublinie, idąc na dworzec zaszedł do LOiTu żeby kupić sobie kartkę, długopis, koszulkę czy cholera wie, co innego. Zobaczył makietę, usłyszał, o czym toczy się dyskusja, więc zabrał głos. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Ma rację 24.05.10, 22:36 Mam bardzo duże wątpliwości,że warszawiak przejechał kilkaset kilometrów w jedną stronę tylko po to,aby przez moment6 pogadać przy makiecie. A moze był przypadkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
black.hastings Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul. ... 19.05.10, 21:14 Jak dla mnie cały pomysł bardzo dobry, zajrzałem na chwilkę popatrzeć i nie zauważyłem żeby komuś nie dano dość do głosu. Wymyślanie, że ktoś tam był podstawiony to już lekka przesada, co poniektórzy na tym forum mają jakieś paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 00:20 Ale dobrze,że przynajmniej zarejestrowano wypowiedz mojego poprzednika.Szkoda,że nie dano się jemu wypowiedzieć do końca.Pomysł miał b.dobry. ============ Lublinek: mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Ten pan od tarasów i kwiaciarek przyszedł dziś (w zasadzie to już wczoraj), przed południem, do LoiTu. NIkogo nie było poza nim i trzema osobami z obsługi przedsięwzięcia, było sporo czasu, facet sie rozgadał, poustawiał klocki, to co powiedział zostało skrupulatnie zanotowane w zeszycie (zajęło kilka stron). Było bardzo sympatycznie. Mam jeszcze pytanie - czy to Ty byłes tym przystojnym brunetem z bródką który w poniedziałek stał na lewo ode mnie? Dzięki za miłe słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 15:42 Bardzo się cieszę,że sprawa ma pozytywne zakończenie. P.S.Niestety facet z bródką to nie ja.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studencik Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: 212.182.35.* 21.05.10, 09:25 Niektorzy wszedzie wietrza polityke - od kilku lat czytuje Skyscrapercity (forum gdzie frl powstalo) wiec nieco sie orientuje i jestem pewien ze to stowarzyszenie nie bierze udzialu w konsultacjach zeby wesprzec jakas partie czy konkretnych politykow. Jak poczyta sie forum gazety czasem to juz widzialem kiedys jak tu nazywano ich przybudowka palikota bo skrytykowali pomysly kogos z pis a jak byla sprawa z plachta reklamowa to z kolei mowili ze to przybudowka Pisu, opamietajcie sie, nie wszystkie NGOsy maja polityczne "podstawy", niektorym na prawde zalezy tylko na dobru miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff1177 Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.chello.pl 21.05.10, 22:25 Ja byłem tam w owy poniedziałek, kiedy to wypowiadał się Pan z Warszawy - mnie to co mówił podobało się i nie odczułem żadnych niewłaściwych zachowań. Drugi Pan, z którym przez moment spierałem się w kwestii tramwajów układał ten swój mege obiekt. co było dziwoloągiem, to też ludzie sielekko podśmiewali. Ale ogólnie było w porządku. Co do bruneta z bródką - to mogłem być ja wszak jestem brunetem z bródką ,ale napewno nie przystojnym... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 21.05.10, 22:40 To musiałes byc Ty bo brunet z bródką był tylko jeden! Masz za niska samoocenę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff1177 Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.chello.pl 21.05.10, 22:45 Niska samoocena powiadasz- tak - mam taką skazę... No i teraz staram się skojarzyć która z dziewczyn wtedy to byłaś ty, Folkatko... Niestety nie dajerady sobie tego uzmysłowić. Byłem przejęty uczestnictwem, a raczej próbą uczestnictwa, w akcji i nie rozglądałem się po ludziach. A szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff1177 Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.chello.pl 21.05.10, 22:50 No cóż- niska samoocena powiadzasz- owszem, mam taką skazę... No i teraz ja będę myślal kim Ty jesteś, ale jak na złośc nie przyglądałem się ludziom wokół mnie a makiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff1177 Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.chello.pl 21.05.10, 22:54 No tak, problemy z odświeżeniem strony i w efekcie posłałem dwa posty w odpowiedzi - każdy inny - wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.chello.pl 21.05.10, 22:57 ...ale chyba już wiem - ustawiałaś klocki w wizji w zasadzie bezwzględnej odbudowy dawnej dzielnicy żydowskiej łacznie z synagogą zdaje się... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 21.05.10, 23:00 Tak. To byłam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff1177 Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.chello.pl 21.05.10, 23:04 aaa, to już wiem, kim jest owa słynna z for internetowych komentarzy do artykułów Folkatka. Pozdrawiam więc! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 21.05.10, 23:08 Też pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinESK2016 lol IP: *.41.35.254.sub.mbb.three.co.uk 21.05.10, 23:48 Niezle sie usmialem jak przeczytalem ze ktos chcial biednego marszalka na kasztance obok ronda Dymowskiego postawic pewnie obaj by sie w grobach poprzewracali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: lol IP: 94.230.21.* 22.05.10, 16:52 przesadzasz. Sikorski z Piłsudskim też nie raz koty darli a leżą zgodnie na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też architekt Marszałek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:34 A dlaczego nie?Plac Litewski tylko "zaśmieca",I stoi tam nielegalnie.Smamowola budowlana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też architekt Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:44 Pomysł kretyński.Odbudowa Szerokiej?Gratuluję głupoty.Tam były bieda-domy.Szczury to codzienność.Żadnych bruków.Typowe dziadostwo i brud,smród (rynsztoki) oraz ubóstwo (najbiedniejsi mieszkańcy miasta). Synagoga?Dla kogo?Po co?Za co?Nie słyszałem,aby "loża masońska" (celowo z małej litery) zwiększyła się w Lublinie.Warszawska Gmina Żydowska jest za biedna,aby wybudować synagogę.Nawet nie dba o zabytkowy Kirkut. Co miałaby przedstawić ta synagoga?To nie będzie ani zabytek kultury,ani sztuki.Za pieniądze podatników odbudowa?Wykluczone.PO po tych wyborach nie będzie miała co robić w mieście.Wyznawcy niech "lepij" chodzą modlić sie na Walecznych lub do Jesziwy.Tam jest pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubliniak Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.nplay.net.pl 24.05.10, 21:22 Mijasz się z prawdą. Zapoznaj się z fotografiami dzielnicy żydowskiej, z jej opisami i dopiero wypowiadaj się na temat wyglądu Szerokiej. W tym momencie wprowadzasz użytkowników forum w błąd. Na Szerokiej nie stały żadne "bieda-domy" a normalne kamienice, ulica była brukowana. Opisywane przez Ciebie tereny znajdowały się głównie po drugiej stronie Wzgórza Zamkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też architekt kristoff1177 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:46 Ładnie "cukrujesz" folkatce Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: kristoff1177 24.05.10, 22:27 Wina jest po mojej stronie, bo mu napisalam że jest przystojny!!!To ja pierwsza zaczęłam cukrować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też architekt Na chwilę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 11:02 Na chwile to mucha przylatuje do kloaki,aby sie najeść.Na drugą chwilę przyleci do twojej kanapki,aby ja osr.... Po co się black.hastings odzywasz jak nie masz wiedzy w tym temacie? Kazali ci,czy tylko tak sobie piszesz bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
afalkowski Miasto inspiracji? 22.05.10, 23:49 Inspiracji może dodadzą przykłady z innych miast. Liv One był niezłym początkiem, chociaż to na pewno nie będzie to ta liga. Mnie osobiście bardziej podoba się Bullring w Brum, ale oni potrzebowali całego Big City Plan i tu pewnie taki plan też by się przydał. Z polskich miast jako rewitalizacje wyłaniają się Stary Browar Poznań, Manufaktura Łódź i Wzorcownia Włocławek, ale próżno szukać podobieństw, bo tam jeszcze coś stało. A na Podzamczu nie ma prawie nic. Zburzyć więc wszystko i tylko cerkiew zostawić. Postawić coś, czym będzie można się pochwalić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też architekt Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:29 To mieszkańcy powinni pokazać,że zależy im na wyglądzie i rozwoju miasta."Oni" zawsze olewają lub niedasię. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 24.05.10, 21:57 Pomysł kretyński.Odbudowa Szerokiej?Gratuluję głupoty.Tam były bieda-domy. Nie popisuj sie tak, bo nie masz racji. Ktos tam Ci już odpisał, ja dodam od siebie tyle, ze Szeroka uchodzila za jedną z najelegantszych ulic Lublinie. Takl przynajmniej czytałam, natomiast biorąc pod uwagę zdjęcia ulicy, jest w tym dużo prawdy. Były tam wspaniałe kamienice z XVI/XVII w. (a ich wiek był tez powodem dla którego były wątpliwości co do ich wyburzenia, wsród Niemców). Ponadto część z nich była usytuowana w, praktycznie niewystępującym na naszych terenach, układzie szczytowym (typowym dla architektury północnej) - pamiatką po tym są dwa niewielkie szczyty kamienicy na Kowalskiej - pierwszej na lewo, kiedy stoi sie plecami do zamku. Slumsy, oczywiście, ze były - ale to był teren zarówno obecnych zielonych błoni podzamkowych, jak i rejon obecnej ul. Ruskiej. Szczury to codzienność.Żadnych bruków.Typowe dziadostwo i brud,smród (rynsztoki) oraz ubóstwo (najbiedniejsi mieszkańcy miasta). Synagoga?Dla kogo?Po co?Za co?Nie słyszałem,aby "loża masońska" (celowo z małej litery) zwiększyła się w Lublinie.Warszawska Gmina Żydowska jest za biedna,aby wybudować synagogę.Nawet nie dba o zabytkowy Kirkut. Co miałaby przedstawić ta synagoga?To nie będzie ani zabytek kultury,ani sztuki.Za pieniądze podatników odbudowa?Wykluczone.PO po tych wyborach nie będzie miała co robić w mieście.Wyznawcy niech "lepij" chodzą modlić sie na Walecznych lub do Jesziwy.Tam jest pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 24.05.10, 22:20 Przepraszam - zapomniałam napisac w poprzednim poście. Synagoga?Dla kogo?Po co? Nie chodzi mi o budowe synagogi jako takiej - z dawna funkcją, bo to rzeczywiście nie ma sensu. Miałam na myśli wzniesienie budowli dostosowanej do potrzeb naszych czasów - np. centrum kulturalnego etc. Wiesz - taka fantazja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:32 Sama się przekonałaś folkatko:W tym mieście co byś nie powiedziała,masz pomysł lub swoje zdanie zaraz jesteś wrogiem publicznym numer jeden.Na forum G.W. w szczególności. Najpierw ja oberwałem.Za chwilę Ty.Ciekawe kto będzie następny? A czy nie można spokojnie,normalnie podyskutować?Przecież z kilku/kilkunastu pomysłów można wybrać jeden lub kompromis wszystkich.Ale lepiej się wyśmiewać,opluwać lub krytykować kogoś. I tak makieta nikogo nie zadowoli.Podobnie jak ESK 2016. (Przykład:Forum Dz.Wsch.-temat:Teatr Lalki i Aktora w Kinie Kosmos- poczytaj sama-zgroza!).Pozdrawiam forumowiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinek Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:38 Na tak wielkiej powierzchni jak 10 ha Podzamcza jest naprawdę miejsce na wszystko. Na galerię z zielonymi tarasami,Piłsudskiego,Synagogę,a nawet cyrk jak stwierdził empi.Aron nawet wjedzie swoim busem,ale nie na dworzec.Ja takiego tu nie widzę.Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Urządźmy razem Podzamcze - makieta już na ul 26.05.10, 00:13 Ale lepiej się wyśmiewać,opluwać lub krytykować kogoś. W sieci moze sie wypowiadac kazdy. Ja nawet sobie lubię powojowac z malkontentami - to jest nawet fajne, o ile nie sa chamscy. Odpowiedz Link Zgłoś