joannabarska 13.06.10, 01:37 Przez te igrzyska pilkarskie przegapilismy na TVP2 kabaret Olgi Lipinskiej z 11 bm. Może ktos zna jakieś dojścia w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zubelz Re: Pomożcie - kabaret Olgi Lipinskiej 13.06.10, 01:53 joannabarska napisała: > Przez te igrzyska pilkarskie przegapilismy na TVP2 kabaret Olgi > Lipinskiej z 11 bm. Może ktos zna jakieś dojścia w internecie? To była powtórka z programu który był wcześniej jakieś miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Pomożcie - kabaret Olgi Lipinskiej IP: *.lublin.mm.pl 13.06.10, 10:48 Tez nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek To też niezły kabaret !: IP: *.chello.pl 13.06.10, 11:22 Pan Marszałek nie kończy dnia bez tzw. wpadki politycznej, a o to kilka przykładów: · „Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku”. W zalanym Kaniowie koło Bielska-Białej zauważył beztrosko: „W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem”. Innym razem zagaił: „Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych”; · "Billboardy irytują ludzi. Duże plakaty nie"; · „Musi być perspektywa dobrego wychowania dziecka, zanim zostanie rodzicom przyznana metoda in vitro”; · Jest to były premier (Marek Belka), były wicepremier, minister finansów, a obecnie zastępca sekretarza generalnego ONZ; · „Zawsze mamy gdzieś w zanadrzu polską pamięć, że 400 lat temu, w trochę innym charakterze, żołnierze polscy maszerowali po placu Czerwonym”; · „Mowy powinny być krótkie, a kiełbasy tylko długie.”; · „Pytają mnie, dlaczego kobiety całuję w rękę. Odpowiadam, że od czegoś trzeba zacząć”; · 16 maja w Łazienkach Królewskich podczas prezentacji komitetu honorowego do premiera, który wręczył mu szalik w barwach narodowych: „Widać, że nie jesteś ani z Poznania, ani z Krakowa, ani ze Szkocji, skoro wręczasz mi tak cenny dar”; · Bronisław Komorowski zalicza Norwegię do Unii Europejskiej; · “Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30-tu metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera”; · „(...) Komorowski tłumaczył, że równouprawnienie jest ważne, ale (…) opowiedział, że gdy był wiceministrem obrony narodowej, pojechał do Danii. Tam chciał koniecznie zobaczyć statek marynarki, na którym służyły także kobiety. Nie mógł zrozumieć, dlaczego taka sytuacja nie budzi tam żadnych problemów. “No i w końcu mnie tam zawieźli i pokazali. Wtedy zrozumiałem. Dunki nie są najpiękniejszymi kobietami, a to były… kaszaloty”; · Bronisław Komorowski definicję Rady Bezpieczeństwa Narodowego zaczerpnął z Wikipiedii. Sztabowcy z PO wpadkę ich kandydata próbowali odkręcić na korzyść tłumacząc, że Komorowski potrafi korzystać z internetu. Jak na prawie 20 lat internetu w Polsce, to naprawdę wielki wyczyn. · “To jest wojna domowa, to jest walka o wszystko!”. Po czym dodał, że na szczęście w agitacji pomogą im dwie prywatne stacje telewizyjne “Możemy mieć przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja.”. W sukurs poszedł prof. Władysław “uzi” Bartoszewski, który nie przebierał w słowach i naubliżał Jarosławowi Kaczyńskiemu; · Bronisław Komorowski myli stan klęski żywiołowej ze stanem wyjątkowym. “Jeżeli będzie trzeba wprowadzić stan wyjątkowy, to na jakimś terenie, nie na terenie całego kraju i na pewno nie na długi okres”; · Bronisław Komorowski wykazał się nieznajomością Konstytucji RP oznajmiając, że mimo ewentualnego wprowadzenia stanu wyjątkowego wybory odbędą się w terminie. W Konstytucji jednak stoi inaczej: “W czasie stanu nadzwyczajnego oraz w ciągu 90 dni po jego zakończeniu nie może być skrócona kadencja Sejmu, przeprowadzane referendum ogólnokrajowe, nie mogą być przeprowadzane wybory”; · 25.05.2010 – Bronisław Komorowski i jego sztab walczą o poparcie wśród harcerzy. “Rzeczpospolita” dotarła do listu skierowanego do lokalnych struktur PO na Mazowszu. Autorzy piszą w nim m.in.: “Prosimy także o dotarcie do stowarzyszeń działających w Państwa terenie, fundacji i innych organizacji społecznych, np. do harcerstwa, z prośbą o poparcie”; · 31.05.2010 Europejski Kongres Gospodarczy. Komorowski mówiąc o gospodarce Grecji pomylił deficyt budżetowy z długiem publicznym; · 02.06.2010 – Komorowski, goszcząc w London School of Economics zabrał głos w sprawie wydobycia gazu łupkowego Marszałek tłumaczył, że metoda odkrywkowa powoduje niszczenie bardzo dużych obszarów przyrody, a co za tym idzie – grozi zniszczeniem szerokich połaci krajobrazu Polski. Eksploatacja gazu łupkowego musiałaby oznaczać zastosowanie metod odkrywkowych, jak w przypadku węgla brunatnego, a zatem byłaby to “dewastacja obszarów krajobrazowych Polski”. W przypadku gazu łupkowego nie stosuje się metody odkrywkowej, ze względu na głębokie położenie złóż; · Itd. Komentując powyższe, nie sposób nie zgodzić się z tezą stawianą przez Marka Migalskiego (PiS), który stwierdza, że Ilość błędów i wpadek merytorycznych stawia pod znakiem zapytania jego zdolność do wykonywania tego urzędu. Czy Polska i Polacy chcą takiego Prezydenta – oczywiście, że NIE !!! Jak Pan Komorowski wyobraża sobie pełnienie funkcji reprezentacyjnych poza granicami Polski? Polska i tak, jak pokazały ostatnie wybory musiała radzić sobie z obroną swojego wizerunku na arenie międzynarodowej. Dzisiaj już Polski nie stać na kogoś, kto po pierwsze nie jest w ogóle przygotowany do sprawowania tegoż urzędu, po drugie nie ma żadnej wiedzy z zakresu sprawowania i wykonywania władzy publicznej w Polsce, nie ma żadnej wiedzy z zakresu Konstytucji RP z dnia 2 kwietnia 1997 r., jak można domniemywać nie jest mu znany Regulamin Prac Sejmu, nie zna struktur międzynarodowych, łącznie z krajami członkowskimi Unii Europejskiej, itd. Na marginesie trzeba wskazać też wypowiedzi członków samej Platformy odnośnie swojego kandydata np. Sławomir Nowak stwierdza, w wywiadzie z Panią redaktor Moniką Olejnik: „że Komorowski musi się teraz wyszumieć jak kawaler przed zamążpójściem”. Nie wiem co Szef Sztabu Marszałka Komorowskiego miał na myśli, ale po pierwsze Pan Komorowski, z tego co wie opinia publiczna ma już żonę i póki, co nie szuka męża, po drugie chyba już się wyszumiał i co najbardziej zdumiewające, że takich słów używa właśnie nie kto inny, ale Szef Sztabu – to tylko obrazuje poziom abstrakcji i braku przygotowania do rządzenia w samej Platformie Obywatelskiej. Dość wstydu i oglądania się za siebie – Polska musi Gonić resztę Europy, aby dać szanse nowym pokoleniom na lepszy start życiowy, lepsze warunki pracy i płacy – Pan Marszałek Komorowski, moim zdaniem, jest zaprzeczeniem wszystkich cech jakie powinien posiadać prawdziwy mąż stanu i Przyszły Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej. Michał Więckiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: To też niezły kabaret !: 13.06.10, 11:52 Leszku. Czy jesteś lekarzem Migalskiego?. Jeżeli tak to naruszyłeś "etykę lekarską" Miejsce tego człowieka nie jest na scenie politycznej lecz w szpitalu na oddziale "bez klamek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: To też niezły kabaret !: IP: *.chello.pl 13.06.10, 12:05 zubelz napisał: > Leszku. Czy jesteś lekarzem Migalskiego?. Jeżeli tak to naruszyłeś "etykę > lekarską" Miejsce tego człowieka nie jest na scenie politycznej lecz w szpitalu > na oddziale "bez klamek" Sorry, ale co ma piernik do wiatraka, bo kminy nie wiatrzę ? Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: To też niezły kabaret !: 13.06.10, 12:27 Gość portalu: Leszek napisał(a): > zubelz napisał: > > > Leszku. Czy jesteś lekarzem Migalskiego?. Jeżeli tak to > naruszyłeś "etykę > > lekarską" Miejsce tego człowieka nie jest na scenie politycznej > lecz w szpitalu > > na oddziale "bez klamek" > Sorry, ale co ma piernik do wiatraka, bo kminy nie wiatrzę ? Sam piszę z błędami i też potrafię przeczytać, jeżeli ktoś napisze z błędami po Polsku(jak się mówi)lecz "języka" używanego przez jakieś gangi czy inne sekty znać nie muszę więc napisz mi po prostu, o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Dziękuję IP: *.lublin.mm.pl 13.06.10, 14:29 Dziękuje za "taka" pomoc. A Komorowski ma racje mówiąc na temat całowania rąk, ze od czegos trzeba zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: To też niezły kabaret !: IP: *.chello.pl 13.06.10, 15:04 zubelz napisał: > Gość portalu: Leszek napisał(a): > > > zubelz napisał: > > > > > Leszku. Czy jesteś lekarzem Migalskiego?. Jeżeli tak to > > naruszyłeś "etykę > > > lekarską" Miejsce tego człowieka nie jest na scenie politycznej > > lecz w szpitalu > > > na oddziale "bez klamek" > > Sorry, ale co ma piernik do wiatraka, bo kminy nie wiatrzę ? > > Sam piszę z błędami i też potrafię przeczytać, jeżeli ktoś napisze z błędami po > Polsku(jak się mówi)lecz "języka" używanego przez jakieś gangi czy inne sekty > znać nie muszę więc napisz mi po prostu, o co ci chodzi? Żeby Ci było łatwiej zrozumieć: CO WSPÓLNEGO Z DURNOTAMI BRONKA k. MA MIGALSKI ? He ? Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: To też niezły kabaret !: 13.06.10, 15:05 Owszem, niezły :) Można nawet powiedzieć, że Komorowski jest lepszy od Gajosa w roli Tureckiego. Pani Barska, pani się nie martwi - te kabarety będą jeszcze przez pięć dni na żywo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: To też niezły kabaret !: IP: *.lublin.mm.pl 13.06.10, 15:36 Mnie chodzi o kabaret Olgi Lipinskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: To też niezły kabaret !: IP: *.lublin.mm.pl 13.06.10, 15:45 Z ziemi Wolskiej do Polski to tez Pan Marszałek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: To też niezły kabaret !: IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 15:52 nie, jego ludzie,POmyleńcy a tego kabaretu nikt nie ogląda bo szajs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: To też niezły kabaret !: IP: *.lublin.mm.pl 13.06.10, 19:56 Ja ,ewa,nie jestem NIKT. Moze ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Stare kotlety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:06 Tow. O. Lipińska jest nieoglądalna, te same tańce od 30 lat , a ja wiedząc, że jest ten jej kabaret nie oglądałem bo uważam ,że nie warto. Ona należy do e l y t y. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Stare kotlety 14.06.10, 23:23 A ty ,"legionisto", wylazłes z grobu? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Stare kotlety 15.06.10, 08:01 Gość portalu: Legionista napisał(a): > Tow. O. Lipińska jest nieoglądalna, te same tańce od 30 lat , a ja > wiedząc, że jest ten jej kabaret nie oglądałem bo uważam ,że nie > warto. Ona należy do e l y t y. Jak domyślam się jesteś kibicem Legii Warszawa. A więc nie załamuj się, medycyna poczyniła ogromne postępy. Masz szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Pani Jonno! 15.06.10, 00:36 Podaję na tacy: TUTAJ KLIKNĄĆ Miłego oglądania :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Pani Joanno! 15.06.10, 00:39 Przepraszam za przekręcenie imienia przy okazji... o tej porze chyba do wybaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Kabaret-głupi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 16:47 Nie oglądajcie starych , zapleśniałych , odgrzewanych "kotletów". Ta pani reżyser , rodem z Po , to "obciach" dla mnie i dla moich studentów. Widzą to jako upadek polskiej telewizji. NĘDZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Kabaret-głupi! IP: *.lublin.mm.pl 01.07.10, 17:06 Nie widzsisz,"psorku",ze ten kabaret to w wielu przypadkach te czy inne powtorki z poprzednich (domontowane). Dzisiejsza TVPiS nie ma pieniedzy na madry kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Re: Kabaret-głupi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 00:05 A kto--przypomnij sobie Joannobarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Kabaret-głupi! IP: *.lublin.mm.pl 04.07.10, 01:43 Wstydz się, psorku. Pozwalam Ci. Ale biada młodziezy, jesli tacy ja ksztalcą! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Kabaret-głupi! 04.07.10, 09:29 Kabaret Olgi Lipińskiej to klasyka polskiego kabaretu. Dzisiejsze kabareciny, które potrafią się śmiać tylko z telewizyjnych reklam, małżeńskich kłótni oraz innych, bliżej nieokreślonych (sądząc z treści skeczów) rzeczy w przytłaczającej większości do pięt im nie dorastają. A może potrafią śmiać się także z innych rzeczy, tylko tak zwana "siła wyższa" im nie pozwala...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman legionisto...... IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 21:43 ty to tylko tv trwam - no to trwaj prymitywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Kabaret-głupi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 16:04 Gość portalu: Legionista napisał(a): > Nie oglądajcie starych , zapleśniałych , odgrzewanych "kotletów". > Ta pani reżyser , rodem z Po , to "obciach" dla mnie i dla moich > studentów. "Moich studentów", dobre! :)))) Z drugiej strony, wziąwszy pod uwagę obecny poziom wielu "uczelni", wszystko jest możliwe. I to już nie jest śmieszne, a tylko smutne : ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Pani Jonno! IP: *.lublin.mm.pl 04.07.10, 12:28 qqbek,dziekuje za link, ale juz w tzw.miedzyczasie sama znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Pani Honorciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 19:01 Nie porównywałem kabaretu Olgi L. do obecnych, bo te obecne to "mniej niż zero" z wyłączeniem kabaretu Pana Jana Pietrzaka bo utrzymuje b. dobry poziom i wątki patriotyczne wstawia b. subtelnie. Inne obecne kabarety to typowe wyśmiewanie się z ludzi np.ułomnych co jest wredne. A Olga Lipińska już teraz niemodna, juz są to starocia a aktorzy powinni zabronić wyświetlania tych "starych kotletów". Zauważcie jaki waski zasób dowcipów ma tow. O. Lipińska.Pamiętam, że to powtórki ale teraz , gdy zerkam na to to widzę jakie to wąskie , utarte . Jednakowe ruchy, tańce. Przeminęło i powinno zniknąć z ekranów. A ja ciągle płacę abonament.I będę płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Pani Honorciu. IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 19:57 legionista o umysle j2, "Psor"? Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Pietrzak - b.dobry poziom? IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 21:49 chyba dla takich popłuczyn z kruchty jak ty "legionisto". Idź na rekolekcje Sodalicji Mariańskiej to będzie ci odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Pietrzak - b.dobry poziom? IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 22:29 Spiep...Pietrzak... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Pani Honorciu. 07.07.10, 08:06 Jaaasne... Olga Lipińska, Dudek, Tey i w ogóle wszystko wyszło z mody, tylko nie Pietrzak. No cóż, zależy dla kogo. Jak to było w pewnej komunistycznej książeczce z serii "poczytaj mi mamo" - "bo to zależy od upodobania kto dzień a kto noc wybiera do spania".:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Re: Pani Honorciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 22:37 Tak, wykładam dla studentów, widzę zrozumienie i porozumienie, bez uśmiechów lecz ze smutkiem, że tzw. "salon" i "elyty" tak mocno opanowały "wielkie" miasta: krakówek i warszawkę. Wstyd mi za Was , za tych, którzy tu pomstują i stosują inwektywy. Macie "dobre" wzorce z PO. Również z Lublina. A ja - przedwojenny intelektualista- nie wykształciuch. WSTYD. Zamilknijcie bo każde wasze zdanie świadczy o poziomie i o ...... naszej winie: w czasie studiów Waszych nie dokonaliśmy selekcji głupków , stawiając np. "2" a może "1". NDST. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Ciekawym... 08.07.10, 23:18 ... czy za ksywką "Legionista" nie kryje się przypadkiem pan profesor K., słynny wykładowca logiki, grzeszący jej brakiem w swych wycieczkach na tematy "narodowe" (które bardzo chętnie wplatał w swe wykłady). Jeśli tak, to niech Pan zapamięta raz na zawsze, że kilka pokoleń studentów pamięta pana jako groźnego dziwaka, z którym miało (nie)przyjemność zetknąć się na pierwszym czy drugim roku studiów. I nic więcej :) Nam te brednie, panie psorze, mimo uszu przeszły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Re: Ciekawym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 00:10 Do Ciekawskiego. Wiem o kim myślisz, znam profesora osobiście , natomiast ja naprawdę jestem prof. z innej dziedziny nauk. Patrzę trzeźwo na wykształciuchów, których teraz "produkujemy" w uczelniach. Moze zatem szkoda , ze Prof. K. już nie wykłada. Znam Go prywatnie , nie słuchałem Jego wykładów, pamiętam zajadłe napaści na Profesora. Nie znam bliżej sprawy ale wiem ,że dziennikarzyny mogą z niewinnego uczynić winnym. Nie wiem. Ja - "Legionista" to ja a nie prof. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: Ciekawym... IP: *.chello.pl 09.07.10, 00:23 Gość portalu: Legionista napisał(a): > Patrzę > trzeźwo na wykształciuchów Mam nadzieję, że nie jest panu profesorowi obce zjawisko "subiektywna ocena". Jeśli tak jest, to czas iść spać, a rano udać sie na dłuższy wypoczynek. Jedno jest pozytywne, że ciało profesorskie w postaci legionisty, zdaje sobie sprawę, że nie potrafi kształcić swoich nastepców. Wypoczynek od jutra permanentny zatem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Ciekawym... IP: *.lublin.mm.pl 09.07.10, 01:13 Strata czasu. ALE ZAKÓW ŻAL... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Pani Honorciu. 09.07.10, 09:23 Gość portalu: Legionista napisał(a): > Tak, wykładam dla studentów, widzę zrozumienie i porozumienie, bez > uśmiechów lecz ze smutkiem, że tzw. "salon" i "elyty" tak mocno > opanowały "wielkie" miasta: krakówek i warszawkę. Wstyd mi za Was Mi natomiast za Ciebie nie wstyd, gdyż ze studenckich czasów jeszcze pamiętam, że prefesury bywają różne - i te mądre, których się miło wspomina do końca życia; i te, na których nawet splunąć nie warto. Jak w życiu...:P Odpowiedz Link Zgłoś