Dodaj do ulubionych

Tu nie miejsce na krzyż

10.07.10, 18:14
Nie dziwią mnie słowa Bronisława Komorowskiego. Teraz już przecież
nie musi liczyć się z opinią tej części Polaków, która go nie
wybrała - tak Adam Bielan komentuje słowa prezydenta-elekta, który
zapowiedział w sobotę, że krzyż spod Pałacu Prezydenckiego zostanie
przeniesiony w inne miejsce. Przedmiot sporu znalazł się na
Krakowskim Przedmieściu po katastrofie smoleńskiej.
Bronisław Komorowski tłumaczył w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej",
że Pałac Prezydencki jest "sanktuarium państwa". - Krzyż, co było
zrozumiałe, postawiono w nastroju żałoby, lecz żałoba minęła i
trzeba te sprawy uporządkować - mówił dziennikowi prezydent-elekt.
Zapowiedział, że ten symbol religijny zostanie przeniesiony w
bardziej odpowiednie miejsce wybrane wraz z władzami kościelnymi.-
To zła decyzja, bo nie ma lepszego miejsca niż Pałac Prezydencki -
odpowiada polityk PiS. TO JEDYNA SLUSZNA DECYZJA!!!!!
Obserwuj wątek
    • zubelz Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 19:19
      Kościół nadal tkwi w czasach kiedy miał największą władzę i nadal chce zachować
      przywileje sobie przyznane. Postawienie krzyża to nadanie pewnego obszaru sobie
      na własność.
      • Gość: egon Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.static.vip-net.pl 10.07.10, 20:16
        jakby mi ktoś wlazł na działkę ,postawił krzyz,zapalił tam jakies
        znicze,to jeszcze tego samego dnia wszystko wylądowałoby na
        śmietniku.a już na państwowej działce?w państwie prawa?jak można w
        ogóle będąc obywatelem polskim protestować przeciw usunięciu tej
        samowoli?krzyże mają swoje miejsce-GODNE.ci którzy je stawiają
        powinni szanować ten symbol a nie sobie takie żarty robić jak ten z
        krzyżem pod pałacem prezydenckim.zresztą może to nie żart-może po
        prostu nie rozumieją co to jest krzyż.może jeszcze 95 krzyży
        dostawić?może model samolotu?gipsowego lecha?
        • Gość: ala Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 20:19
          było pewne ze trollicy barskiej krzyz bedzie przeszkadzał
          wszak to nie menora
          • zubelz Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 20:33
            Jak widzisz, nie tylko jej.
          • Gość: egon Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.static.vip-net.pl 10.07.10, 20:34
            kazdemu normalnemu chrześcijaqninowi wcześniej czy póżniej by
            przeszkadzał w takim miejscu.to nie nasza wina że w nowym
            testamencie napisane jest to co jest-skoro jednak jest to stosujmy
            się do tego.
            • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 20:44
              Gość portalu: egon napisał(a):

> kazdemu normalnemu chrześcijaqninowi

nie każdemu słowo "chrześcijanin" może przejść przez gardło, a co dopiero przez klawiaturę
              ;-)

Diabeł tkwi w szczegółach
              :-)))
              • Gość: egon Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.static.vip-net.pl 10.07.10, 20:53
                ojej!jestem szaqtanem!
                • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 20:59
                  e tam, zaraz szatanem

raczej wilkiem w owczej skórze
                  ;-)))
                  • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 21:05
                    Mnie też się podoba decyzja Komorowskiego. Plac przed Pałacem
                    Prezydenckim to nie jest miejsce martyrologicznych szopek. Po co
                    mieliby sie tam schodzić porąbani radiomaryjcy, którym się wydaje,
                    że nieistniejący ZSRR zestrzelił samolot z najbardziej nieudolnym
                    polskim prezydentem. Państwo to nie kabaret.
                    • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:12
                      Plan przed Pałacem Prezydenckim to najodpowiedniejsze miejsce uczczenia pamięci tragicznie zmarłego i - jak mieliśmy okazje jeszcze niedawno zauważyć - uwielbianego przez tłumy rodaków Lecha Kaczyńskiego.
                      Decyzję Komora, najmniej asertywnego przywódcy państwa, uważam za błędną. Ale to dopiero początek jego fatalnej prezydentury. Poczekajmy na ciąg dalszy.
                      • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:14
                        plac przed pałacem
                        • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:24
                          To moze najpierw upamietnijmy tam prezydenta narutowicza?a moze specjalny skwerek dla krzyzy upamietniajacych?moze jakies przyklady ze swiata?w koncu niemalo prezydentow zginelo?
                          • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:38
                            Nie każdy prezydent zasłużył sobie na iście królewskie pożegnanie.
                      • Gość: JB Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.lublin.mm.pl 10.07.10, 21:23
                        "ona" zapomina szybko,ze zginal nie tylko L.Kaczynski z zoną.
                        Prezydenta elekta nie oceniajmy juz dzisiaj. Za wczesnie. Ale powoli
                        bedziemy i oceniac dosc niefortunne rządy zmarłego tragicznie
                        Prezydenta.
                        • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:28
                          Dlaczego sądzisz Joanno, że Komorowi ma przysługiwać miesiąc miodowy, a opozycja ma go traktować ulgowo ? Czyżby biedulek nie adaptował się do roli kierowniczego państwa już kilka godzin po katastrofie smoleńskiej ?
                        • elan13 Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 21:29
                          Gość portalu: JB napisał(a):

> "ona" zapomina szybko,ze zginal nie tylko L.Kaczynski z zoną.
                          > Prezydenta elekta nie oceniajmy juz dzisiaj. Za wczesnie. Ale
                          powoli
                          > bedziemy i oceniac dosc niefortunne rządy zmarłego tragicznie
                          > Prezydenta.

Oczywiście, że dla wielbicieli Jaruzelskiego, Kiszczaka, Urbana,
                          Michnika, Kwaśniewskiego, Borowskiego była to prezydentura
                          niefortunna.
                          • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:49
                            elan,co tobie?znany krytyk lecha rydzyk to dla ciebie wielbiciel Jaruzelskiego,kiszczaka,urbana,itd?Ten od szamba,oszusta i czarownicy?chyba pomylka bo watpie abys pamietal ze kase na radio maryja rydzyk przywiozl z rosji.za kiszczaka(tak-wlasnie wtedy gdy niby zaginal w niemczech).niektorzy pamietaja.
                      • Gość: aron Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: 91.200.94.* 11.07.10, 16:34
                        jak wyrzucą stamtąd krzyż, to będzie nowy. 10-metrowy. Spokojnie.
                        • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 16:56
                          na szczycie PKWiN jest najlepsze miejsce;-)
                          • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 17:02
                            PKiN,sorry.
                            • Gość: aron Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: 109.243.143.* 11.07.10, 19:04
                              trzeba zerwac stosunki dyplomatyczne z Rosja, zlikwidowac ambasade
                              rosyjska i tam postawic ten krzyz a potem kosciol.
                              Podobnie na kosciol trzeba przerobic palac kultury a komu sie nie
                              podoba to bus do Terespola o 16.40.
                    • elan13 Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 21:25
                      wampir-wampir napisał:

> Mnie też się podoba decyzja Komorowskiego. Plac przed Pałacem
                      > Prezydenckim to nie jest miejsce martyrologicznych szopek. Po co
                      > mieliby sie tam schodzić porąbani radiomaryjcy, którym się
                      wydaje,
                      > że nieistniejący ZSRR zestrzelił samolot z najbardziej nieudolnym
                      > polskim prezydentem. Państwo to nie kabaret.

Parszywi gudłaje są przeciwni Krzyżowi gdziekolwiek by stał. Ich
                      nienawiść do polskiego prezydenta patrioty jest tak silna, że nawet
                      po śmierci próbują szargać jego pamięć. Ale to tylko polskojęzyczni
                      parszywi gudłaje.
                      • Gość: ja Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.chello.pl 10.07.10, 21:37
                        Tragiczne wydarzenie nie miało miejsca przed Pałacem Prezydenckim,
                        jeno daleko stąd.Spośród 96 ofiar tylko dwie były związane z
                        Pałacem.Może więc nie zabierać krzyża sprzed Pałacu, ale postawić
                        kolejne : przed Sejmem, przed Senatem, przed IPN-em .... Pałac był
                        tymczasowym mieszkaniem prezydenckiej pary, ale pozostałe ofiary
                        miały swoje domy lub mieszkały w blokach - tam też należałoby
                        poustawiać krzyże. No i obowiązkowo przynajmniej malutkie krzyżyki
                        na miejscach poselskich i senatorskich, a osoby, które zastąpiły
                        nieżyjacych posłów /senatorów powinny obok ich miejsc leżeć
                        krzyżem ... W katolickim kraju krzyży nigdy za wiele...
                        LUDZIE !! opamiętajcie się, Jezus z krzyza na nas spogląda , to ON
                        poniósł ofiarę. Reszta wypełniala tylko swoje zawodowe obowiązki.
                        • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:46
                          > LUDZIE !! opamiętajcie się, Jezus z krzyza na nas spogląda , to ON
                          > poniósł ofiarę. Reszta wypełniala tylko swoje zawodowe obowiązki.

typowe ateistyczne chrzanienie

• wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 21:55
                            A co niby tam robili? Większosć poleciała z obowiązku jednak. Tylko
                            kurdupel i pisowska świta udała sie do Katynia po to, by przykryć
                            sukces Tuska i zrobić sobie kampanie na grobach. I już bez przesady
                            z tym czczeniem nadętego matołka, który był uprzejmy oświadczyć
                            światu, że nie pojedzie na szczyt, bo ma sraczkę. Nikt tego wała nie
                            traktował serio za życia, wszyscy czekali z utęsknieniem na koniec
                            jego prezydentury i nie zmieni tego żałobna histeria rozpętana przez
                            wszystkie prawie telewizje. Pamieć Kaczki czcij sobie prywatnie.
                            Pełno w księgarniach albumów, których nikt nie kupuje. Wytnij
                            zdjęcie, zrób ołtarzyk i pal świeczki, ale od Pałacu wara.
                            • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 22:15
                              > Większosć poleciała z obowiązku jednak. Tylko
                              > kurdupel i pisowska świta udała sie do Katynia po to, by przykryć
                              > sukces Tuska

Szkoda tylko, że cały naród jeszcze długo będzie musiał ponosić konsekwencje tego tuskowego "sukcesu".

> ale od Pałacu wara.

Oczywiście, pamięć o śp. Lechu Kaczyńskim i Jego małżonce nie może rzucać się w oczy. Jeszcze by w świat poszła fama o kolejnym wielkim rodaku, który w istocie był bardzo skromnym i serdecznym człowiekiem.
                              • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 22:32
                                Gość portalu: ona napisał(a):

> Oczywiście, pamięć o śp. Lechu Kaczyńskim i Jego małżonce nie może
                                rzucać się w
                                > oczy. Jeszcze by w świat poszła fama o kolejnym wielkim rodaku,
                                który w istoci
                                > e był bardzo skromnym i serdecznym człowiekiem.

A z kórej strony on był wielki. Przyglądałem się, przyglądałem i nie
                                zauważyłem ;-)))

Prywatnie to on mógł sobie być nawet skromny i serdeczny, ale jako
                                prezio był niestety nadęty i wiecznie naburmuszony. Tak go
                                zapamiętam, bo żałobnych wspominek telewizyjnych nie chciało mi się
                                oglądać. Żenujące były.
                                • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 22:43
                                  > A z kórej strony on był wielki. Przyglądałem się, przyglądałem i nie zauważyłem ;-)))

Z każdej strony był wielki i taki też pozostanie w pamięci milionów Polaków.

> Prywatnie to on mógł sobie być nawet skromny i serdeczny, ale jako
                                  > prezio był niestety nadęty i wiecznie naburmuszony

w tvn-owskiej kamerze ?

• wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 22:55

> Z każdej strony był wielki i taki też pozostanie w pamięci
                                    milionów Polaków.

Bardzo wyczerpująca odpowiedź. Niestety z nóg mnie zwaliła. Dla mnie
                                    pozostanie nadętym, śmiesznym kurduplem.

> w tvn-owskiej kamerze ?

We wszystkich kamerach, które go filmowały. Ja np. włoską tv w
                                    okresie tej żałosnej prezydentury oglądałem, bo szlifowałem język.
                                    • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 23:11
                                      > Bardzo wyczerpująca odpowiedź. Niestety z nóg mnie zwaliła. Dla mnie
                                      > pozostanie nadętym, śmiesznym kurduplem.

Cóż za dogłębne studium antropologiczno-psychologiczne byłego Pana Prezydenta raczyłeś mi przedstawić.

• _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 22:59

>
                                    > w tvn-owskiej kamerze ?
                                    >

CNN kamera tez go nie kochała, ale to wiadomo, stacja zdominowana przez pejsatych wrogów Polski.

Szanowna Pani, urlop czy małe wagary?:)))
                                    • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 23:16
                                      _aaa_ napisała:

> Szanowna Pani, urlop czy małe wagary?:)))

Już wakacje :-)))
                                    • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 23:29
                                      well,
                                      widzę "aaa", że nadeszła pora na złowienie kolejnej ofiary. Tym razem będzie to Elan. Już prawie złapał haczyk.
                                      Swoją drogą uważałam go za nieco bardziej inteligentnego, ale cóż .....
                                      Każdy ma prawo do błędu.

• _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 23:43

> well,
                                        > widzę "aaa", że nadeszła pora na złowienie kolejnej ofiary. Tym razem będzie to
                                        > Elan. Już prawie złapał haczyk.
                                        > Swoją drogą uważałam go za nieco bardziej inteligentnego, ale cóż .....
                                        > Każdy ma prawo do błędu.
                                        >

"Ja sama wiem - te rzeczy się przeżywa
                                        lecz swoich rzeczy nie przeżywaj tu.
                                        Nie wzruszy mnie ataczek ani zgrywa,
                                        ten pistolecik schowaj, proszę, tfu!
                                        I po cóż ci to wszystko mam tłumaczy

...albowiem prysły zmysły...c est tout!"

elan, straciłeś fankę, boszszszszsz:))))

ps. Szanowna Pani, ofiara powinna mieć dużą wartośc, by była przyjeta przez bogów. elan jako ofiara...powinien sie na Szanowną Pania obrazić:)))

• Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 23:48
                                          Spójrz aaa jak J2 ciebie rozszyfrował

forum.gazeta.pl/forum/w,62,113993720,114032237,Re_Zydowska_historia.html
                                          Nawet nie wiedziałam jaki to mądry facet. W dodatku z doskonałą intuicją.
                                          ;-)))
                                          • _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 23:54

> Spójrz aaa jak J2 ciebie rozszyfrował
                                            >
                                            > forum.gazeta.pl/forum/w,62,113993720,114032237,Re_Zydowska_historia.html
                                            > Nawet nie wiedziałam jaki to mądry facet. W dodatku z doskonałą intuicją.
                                            > ;-)))

Rozumiem, że Szanowna Pani chce znac pikantne szczeguły.
                                            Poprzednie już zapomniała, czy ma się utrwalić?:)))

ps. biedny j2, to że maruda, nie znaczy, że zasłużył sobie na fankę...
                                          • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 23:57

> Nawet nie wiedziałam jaki to mądry facet. W dodatku z doskonałą
                                            intuicją.

O, widzę że Szanowna Pani wraca obsesyjnie do swoich ulubionych
                                            tematów, czyt. okołołóżkowych. Czyżby jeszcze nikt nie zapewnił Pani
                                            tak pożądanego orgazmu?
                                            • _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 23:59
                                              wampir-wampir napisał:

> O, widzę że Szanowna Pani wraca obsesyjnie do swoich ulubionych
                                              > tematów, czyt. okołołóżkowych. Czyżby jeszcze nikt nie zapewnił Pani
                                              > tak pożądanego orgazmu?
                                              >

Że pudełka ptasiego mleczka nikt jej nie kupił?
                                              Ja mogę, nie ma problemu.
                                              Gdzie wysłać?:)))
                                            • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 10:56
                                              > O, widzę że Szanowna Pani wraca obsesyjnie do swoich ulubionych
                                              > tematów, czyt. okołołóżkowych.

Wypowiadam się w wielu różnych kwestiach, ale jak widzę, z uporem maniaka wmawiasz mi wyłącznie tematykę oscylującą wokół etyki seksualności.
                                              Być może sam nie możesz dostrzec, że na świecie istnieje całe mnóstwo różnorodnych zjawisk nie wkraczających bezpośrednio, ani nawet pośrednio w sferę fizyczności człowieka.
                                              • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 11:19

> Wypowiadam się w wielu różnych kwestiach, ale jak widzę, z uporem
                                                maniaka wmawi
                                                > asz mi wyłącznie tematykę oscylującą wokół etyki seksualności.

A gdzie tą wyłącznosć, którą Ci rzekomo wmawiam zauważyłaś?
                                                Napisałem, że to Twój ulubiony temat. Trudno tego nie dostrzec.

> Być może sam nie możesz dostrzec, że na świecie istnieje całe
                                                mnóstwo różnorodn
                                                > ych zjawisk nie wkraczających bezpośrednio, ani nawet pośrednio w
                                                sferę fizyczn
                                                > ości człowieka.

Wrzuć sobie w wyszukiwarkę mojego nicka albo nawet dwa, to
                                                przekonasz się, że mam nieco szersze zainteresowania i spostrzeżenia
                                                niż Ty.
                                                • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 11:27
                                                  Chociaż niektórym trudno to pojąć, seksualność nie jest moim ulubionym tematem :-)

> Wrzuć sobie w wyszukiwarkę mojego nicka albo nawet dwa, to
                                                  > przekonasz się, że mam nieco szersze zainteresowania i spostrzeżenia
                                                  > niż Ty.

Wcale nie byłabym tego taka pewna.
                                                  Różnica polega jednak na tym, że Ty nie jesteś w stanie poprzestać na czytaniu. Musisz koniecznie wrzucić swoje 3 grosze, najczęściej obrażając przy tym rozmówcę (najlepszy przykład - Twoje dyskusje z Ursusem, Elanem czy J2).

• wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 11:40

> Chociaż niektórym trudno to pojąć, seksualność nie jest moim
                                                    ulubionym tematem

A co jest? Napisz może coś interesującego, bo dotychczas to
                                                    udzielałaś się głównie w tematach łóżkowych, zresztą bez pojęcia.

> Wcale nie byłabym tego taka pewna.
                                                    > Różnica polega jednak na tym, że Ty nie jesteś w stanie poprzestać
                                                    na czytaniu.
                                                    > Musisz koniecznie wrzucić swoje 3 grosze, najczęściej obrażając
                                                    przy tym rozmó
                                                    > wcę (najlepszy przykład - Twoje dyskusje z Ursusem, Elanem czy J2).

Z polaczkiem od dawna nie piszę, bo mi sie znudził, trahtorek nudzi
                                                    mnie coraz bardziej, więc wkrótce też przestanę, zwłaszcza, że nie
                                                    chce mi się robić przypisów do każdego posta, a on jest ze tępy żeby
                                                    bez tego zrozumieć o co mi biega, a ten najnowszy troll przyczepił
                                                    się do mnie, nie ja do niego i nigdy z nim nie dyskutowałem tylko
                                                    odganiałem jak natrętnego komara. Napisałem mu wprost, że jako
                                                    osobnik mało inteligenty nie jest dla mnie partnerem do rozmów i się
                                                    trochę uspokoił. Na jego zaczepki nie reaguję, bo mi się nie chce i
                                                    tak nie jest w stanie niczego sensownego napisać.
                                                  • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 12:00
                                                    wampir-wampir napisał:

> Gość portalu: ona napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Chociaż niektórym trudno to pojąć, seksualność nie jest moim
                                                    > ulubionym tematem
                                                    >
                                                    > A co jest? Napisz może coś interesującego, bo dotychczas to
                                                    > udzielałaś się głównie w tematach łóżkowych, zresztą bez pojęcia.

Piszę pod różnymi nickami, tak jak byłeś skłonny kiedyś to zaznaczyć. Trudno jest mi aktualnie tworzyć listę tematów w ramach których zabierałam głos na forum. Sporo tego jest ;-)

> Z polaczkiem od dawna nie piszę, bo mi sie znudził, trahtorek nudzi mnie coraz bardziej, więc wkrótce też przestanę, zwłaszcza, że nie chce mi się robić przypisów do każdego posta, a on jest ze tępy żeby bez tego zrozumieć o co mi biega, a ten najnowszy troll przyczepił się do mnie, nie ja do niego i nigdy z nim nie dyskutowałem tylko odganiałem jak natrętnego komara. Napisałem mu wprost, że jako osobnik mało inteligenty nie jest dla mnie partnerem do rozmów i się trochę uspokoił. Na jego zaczepki nie reaguję, bo mi się nie chce i tak nie jest w stanie niczego sensownego napisać.

Tobie trudno jest zaakceptować inny punkt widzenia. Za wszelką cenę chcesz być górą, nadawać ton dyskusji. Jeśli ktoś wytyka Ci błędy logiczne, wściekasz się i obrzucasz go inwektywami. Chcąc się zdystansować od innych, przypisujesz im głupotę.
                                                    W rzeczywistości jesteś bardzo słaby - potrzebujesz wsparcia "aaa", by utrzymać się "na topie" :-)
                                                  • _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 12:06

> Piszę pod różnymi nickami, tak jak byłeś skłonny kiedyś to zaznaczyć.

Nie da sie ukryć.
                                                    Stałe problemy z odnalezieniem "skradzionego" konta, wiara w anonimowość netową czy chęć posiadania wielości bytów, chocby i wirtualnych?
                                                  • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 12:10
                                                    Jeżeli wierzyłabym w anonimowość netową, to nie byłabym skłonna do mnożenia bytów.
                                                    ;-)

• wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 12:23

> Piszę pod różnymi nickami, tak jak byłeś skłonny kiedyś to
                                                    zaznaczyć. Trudno je
                                                    > st mi aktualnie tworzyć listę tematów w ramach których zabierałam
                                                    głos na forum
                                                    > . Sporo tego jest ;-)

Bzdura. Jesteś rozponawalna, bez względu na ilość nicków. Jak już
                                                    zabierzesz głos, to nikt nie ma wątpliwości, że to Ty.

> Tobie trudno jest zaakceptować inny punkt widzenia. Za wszelką
                                                    cenę chcesz być
                                                    > górą, nadawać ton dyskusji. Jeśli ktoś wytyka Ci błędy logiczne,
                                                    wściekasz się
                                                    > i obrzucasz go inwektywami. Chcąc się zdystansować od innych,
                                                    przypisujesz im g
                                                    > łupotę.

Kolejna bzdura. Ja akceptuję wszystko. Kurdupla, zapowiadany na 2012
                                                    koniec świata, Ciebie i nawet bigos, ale nie ze wszystkimi da się
                                                    rozmawiać i nie ze wszystkimi warto. Ograniczeń intelektualnych,
                                                    religijnych i kulturowych nie da się przeskoczyć, a mnie szkoda
                                                    czasu na dyskusje z betonami, którzy klepią w kółko te same
                                                    formułki. Fajnie mi się gada z Przemkiem Leniakiem i z Małpą chociaż
                                                    mamy inne poglądy.

> W rzeczywistości jesteś bardzo słaby - potrzebujesz
                                                    wsparcia "aaa", by utrzymać
                                                    > się "na topie" :-)

Ło matko, ale ja pisuję na wielu forach, gdzie nie pisuje Małgosia i
                                                    daję radę. Słabiutka ta Twoja teoria ;D
                                                  • _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 12:29
                                                    wampir-wampir napisał:

>
                                                    > Ło matko, ale ja pisuję na wielu forach, gdzie nie pisuje Małgosia.
                                                    >
                                                    >

Rację ma, ja sie leniwie ograniczam do forum lubelskiego. Nooo czasem zajrzę do Krakowa lub Gliwic.

Ale ciepła woda w basenie, zmieniając temat. Super jest:)))
                                                  • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 12:36
                                                    _aaa_ napisała:

> Rację ma, ja sie leniwie ograniczam do forum lubelskiego. Nooo
                                                    czasem zajrzę do
                                                    > Krakowa lub Gliwic.
                                                    >
                                                    > Ale ciepła woda w basenie, zmieniając temat. Super jest:)))

Ja idę dziś na grillowanie i piwkowanie. Znajomi mają ogród i taras
                                                    od północy. Świetnie się tam odpoczywa od upałów :-)))
                                                  • _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 12:43
                                                    wampir-wampir napisał:
                                                    >
                                                    > Ja idę dziś na grillowanie i piwkowanie. Znajomi mają ogród i taras
                                                    > od północy. Świetnie się tam odpoczywa od upałów :-)))
                                                    >
                                                    >
                                                    U mnie taras jest od zachodu, mocno zarosniety dławiszem.
                                                    Teraz jest super, po południu zaczyna dogrzewać.
                                                    Na szczęście w ogrodzie są od zachodniej strony wysokie drzewa, więc wystarczy tylko sie przenieśc do cienia kilka stopni niżej na trawkę.
                                                    I tak sjestowac można cały dzień:)))
                                                  • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 12:39
                                                    > Jesteś rozponawalna, bez względu na ilość nicków. Jak już
                                                    > zabierzesz głos, to nikt nie ma wątpliwości, że to Ty.

To zupełnie jak w Twoim przypadku
                                                    ;-)

> Ja akceptuję wszystko. Kurdupla, zapowiadany na 2012
                                                    > koniec świata, Ciebie i nawet bigos, ale nie ze wszystkimi da się
                                                    > rozmawiać i nie ze wszystkimi warto. Ograniczeń intelektualnych,
                                                    > religijnych i kulturowych nie da się przeskoczyć, a mnie szkoda
                                                    > czasu na dyskusje z betonami, którzy klepią w kółko te same
                                                    > formułki.

Przemek Leniak i Małpa są elastyczni w swoich poglądach, zatem wspaniale nadają się do dyskusji.

Z "betonami" nie gadasz, ale akceptujesz wyjątki. Zwłaszcza gdy ten wyjątek jest płci przeciwnej.
                                                    ;-)

> Ło matko, ale ja pisuję na wielu forach, gdzie nie pisuje Małgosia i daję radę. Słabiutka ta Twoja teoria ;D

Racja. Nie na każdym forum pomoc jest potrzebna.
                                                    :-)
                                                  • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 12:54

> To zupełnie jak w Twoim przypadku

Ja akurat nie zmieniam nicków jak rękawiczki. Łatwość rozpoznania
                                                    jest w moim przypadku oczywista, że się tak wyrażę. No na upiora to
                                                    się parę osób nabrało, ale sam się zdemaskowałem :D

> Przemek Leniak i Małpa są elastyczni w swoich poglądach, zatem
                                                    wspaniale nadaj
                                                    > ą się do dyskusji.

Tylko ludzie elastyczni nadają się do dyskusji. Z betonem nie ma o
                                                    czym gadać. Ale czy w poglądach to bym polemizował. Piszą też na tym
                                                    forum Piołun i Joasia, z którymi sie bardzo różnimy, że już nie
                                                    wspomnę o Bosmanku, a nawet z Ptaśkiem udaje się czasem pogadać.
                                                    Generalnie jak kto ma coś do powiedzenia, to przyjemnie się z nim
                                                    rozmawia, jak klepie partyjne czy kościelne farmazony, to szkoda
                                                    czasu. Niedzielskiego też nie cierpię choć to troll lewicowy i
                                                    antykatolicki dla odmiany.

> Z "betonami" nie gadasz, ale akceptujesz wyjątki. Zwłaszcza gdy
                                                    ten wyjątek jes
                                                    > t płci przeciwnej.

No ja lubię kobiety, nie przeczę. Ale decydującą rolę odgrywa jednak
                                                    inteligencja. Są na forach kobiety, z którymi nie gadam, wbrew temu
                                                    co Ci się wydaję.

> Racja. Nie na każdym forum pomoc jest potrzebna.

Mnie na żadnym nie jest potrzebna. Doskonale sobie radzę :D
                                                  • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 13:15

> Tylko ludzie elastyczni nadają się do dyskusji.

Racja. Pozostaje pytanie: dlaczego rozmawiasz z tymi, którzy elastyczni nie są ?
                                                    Masz może złudną nadzieję na zmianę ich poglądów ?

> No ja lubię kobiety, nie przeczę. Ale decydującą rolę odgrywa jednak inteligencja. Są na forach kobiety, z którymi nie gadam, wbrew temu co Ci się wydaję.

Aż mnie kusi by spytać: od jakiego IQ przeciwnik jest godny do podejmowania z nim dyskusji ? Im mniej tym lepiej, prawda ?

• wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 13:33

> Racja. Pozostaje pytanie: dlaczego rozmawiasz z tymi, którzy
                                                    elastyczni nie są

Nie rozmawiam. Wysmiewam sie z nich, to różnica.
                                                    > Aż mnie kusi by spytać: od jakiego IQ przeciwnik jest godny do
                                                    podejmowania z n
                                                    > im dyskusji ? Im mniej tym lepiej, prawda ?

Przeciwnie. Im więcej tym lepiej. Od głąba niczego interesującego
                                                    nie usłyszę przecież.
                                                  • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 13:48
                                                    > Nie rozmawiam. Wysmiewam sie z nich, to różnica.

To żadna różnica. Utrzymujesz z nimi stały kontakt :-)

> > Aż mnie kusi by spytać: od jakiego IQ przeciwnik jest godny do
                                                    > podejmowania z nim dyskusji ? Im mniej tym lepiej, prawda ?
                                                    >
                                                    > Przeciwnie. Im więcej tym lepiej. Od głąba niczego interesującego
                                                    > nie usłyszę przecież.

Nawet głąb może być przydatny, na przykład w kreowaniu szumu informacyjnego albo w tworzeniu sztucznego poparcia. Mało takich na forum ?
                                                    ;-)))
                                                  • _aaa_ Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 13:58

> > Nie rozmawiam. Wysmiewam sie z nich, to różnica.
                                                    >
                                                    > To żadna różnica. Utrzymujesz z nimi stały kontakt :-)
                                                    >

Ehhhhhh...Szanowna Pani, jakie wykształcenie Pani odebrała?
                                                    Nie chcąc nikogo urazić, zaleciało politechniką:)))
                                          • _aaa_ ps2 Szanowna Py 10.07.10, 23:57

>
                                            > forum.gazeta.pl/forum/w,62,113993720,114032237,Re_Zydowska_historia.html
                                            > Nawet nie wiedziałam jaki to mądry facet. W dodatku z doskonałą intuicją.
                                            > ;-)))

Co miał rozszyfrowywać, ja nigdy tego co Pani Szanowna sugeruje nie ukrywałam:))))
                                            • Gość: ona Re: ps2 Szanowna Py IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 00:06
                                              _aaa_ napisała:
                                              > Co miał rozszyfrowywać, ja nigdy tego co Pani Szanowna sugeruje nie ukrywałam:))))

Cieszy mnie to, że nareszcie odkrywasz karty kobieto
                                              ;-)))
                                              Do tej pory zdecydowanie odżegnywałaś się od swojej profesji, pomimo, że chyba nikt na forum nie miał żadnych wątpliwości co do twojego zajęcia.
                                              • _aaa_ Re: ps2 Szanowna Py 11.07.10, 00:08

> Do tej pory zdecydowanie odżegnywałaś się od swojej profesji,

To znaczy której?

ps. koło ratunkowe nr 1 - są zawody nieuwarunkowane miejscem:)))
                                              • _aaa_ wampiren... 11.07.10, 00:17
                                                Nie pozwól spalić Szanownej Pani tych powielkoroć odgrzewanych kotletów.
                                                Może jednak substytut wedlowski da jej zasnąć w poczuciu spełnienia?

Dobranoc, bawcie sie dobrze.
                                                Rano sprawdzę wyniki:)))
                  • Gość: Ursus Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.nplay.net.pl 10.07.10, 21:53
                    raczej wilkiem w owczej skórze
                    dodam od siebie, że dosyć bezczelnym i kiepsko się maskującym :)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: ona Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 21:59
                      > dodam od siebie, że dosyć bezczelnym i kiepsko się maskującym :)

tak,
                      rozpoznałam od pierwszego wpisu
                      ;-))

> Pozdrawiam

Ja Ciebie też pozdrawiam

:-)
                      • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 22:17
                        pamietamy ze to wlasnie za rzadow tego antykatolickiego PISu GDDKiA pousuwala wszystkie krzyze z pasow przydroznych?nawet za sld tych krzyzy nie ruszano.i jakos ursus nie protestowal...
                      • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 10.07.10, 22:17
                        O, czyżby Szanowna Pani? Proszę koniecznie skonstruować te domową
                        kapliczkę, nie będzie się Pani nudzić. Kilka paciorków codziennie.
                        To takie rozwijające :DDD
                        • Gość: JB Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.lublin.mm.pl 10.07.10, 22:26
                          Prosta niby sprawa, a tyle wpisów. RP jednym wielkim domem wariatów?
                          • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 10.07.10, 22:31
                            Po co ten znak zapytania na koncu:-)
                            • Gość: JB Menora powinna byc a nie krzyż IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 08:37
                              wtedy byłoby prawidłowo
                              • essex2 Re: Menora powinna byc a nie krzyż 11.07.10, 11:24
                                Najlepiej postawic krzyz z ukrzyzowanym lechem a u jego stop kleczaca malzonke...atrakcja turystyczna dla calego swiata murowana!
                                • Gość: JB Krzyżowy problem IP: *.lublin.mm.pl 11.07.10, 12:04
                                  3:1 w temacie usunięcia krzyża spod Pałacu Prezydenckiego. -
                                  Powinien się znaleźć w miejscu, które jest dla niego bardziej godne,
                                  czyli w Świątyni Opatrzności Bożej - uważa rzecznik rządu Paweł
                                  Graś. Także przedstawiciele SLD i PSL są za przeniesieniem krzyża.
                                  Przeciwnego zdania jest Adam Bielan (PiS). - To jest miejsce
                                  symboliczne - wyjaśniał w Radiu Zet.
                                  Krzyż stanął pod Pałacem Prezydenckim w trakcie żałoby po ofiarach
                                  kwietniowej katastrofy. Po wyborach pojawiły się głosy, że
                                  Krakowskie Przedmieście nie jest jednak dla niego najlepszym
                                  miejscem.
                                  - Pałac Prezydencki jest budynkiem administracji państwowej, a nie
                                  miejscem kultu. Krzyż powinien się znaleźć w miejscu, które jest dla
                                  niego bardziej godne, czyli w Świątyni Opatrzności Bożej, bądź na
                                  cmentarzu tam, gdzie są mogiły wszystkich ofiar katastrofy - mówi
                                  teraz rzecznik rządu Paweł Graś.(Wg.portalu TVN24) ---
                                  • Gość: marek Re: Menora powinna byc a nie krzyż IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 13:24
                                    jak by nie kręcił chodzi o to że krzyż przeszkadza zawsze szatanowi
                                    • essex2 Re: Menora powinna byc a nie krzyż 11.07.10, 15:43
                                      To oczywiste.Niedawno nawet pewnej pani pracujacej w publicznym wc jeden klient chcial zdjac krzyz ktory tam powiesila bo uwazal ze to nieodpowiednie miejsce dla niego. Pani pogonila tego szatana-i w pelni ja popieram.
                                      • Gość: arcyursus Re: Menora powinna byc a nie krzyż IP: 193.93.68.* 11.07.10, 17:48
                                        Dlaczego w Lublinie nie ma żadnego porządnego krzyża?Należy wywalić
                                        tego sołdata na koniu z placu Litewskigo i tam ustawić
                                        trzydziestometrowy krzyż.A jak ktoś będzie protestował to znaczy że
                                        komuch.
                                        • Gość: SB Re: Menora powinna byc a nie krzyż IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 18:46
                                          albo bolszewik jak babcia trollowa
                                          • Gość: egon Re: Menora powinna byc a nie krzyż IP: *.static.vip-net.pl 11.07.10, 19:22
                                            Pisiak zwyczajny...oni na wszystkie strony działają...
            • Gość: PISok Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 19:41
              Normalnemu chrześcijaninowi - ale jaja!!!!jakieś nowe nazewnictwo:-
              ))) to teraz są :mohery, których guru jest ojciec dyrektor; normalni
              chrześcijanie, którym przeszkadza krzyż i reszta... Obywatele w
              dupach Wam się od tej demokracji poprzewracało!!! a kiedyś śpiewano:
              ojczyznę wolną racz nam zwrócić Panie - a teraz co, dupa!!!
              • Gość: egon [...] IP: *.static.vip-net.pl 11.07.10, 19:54
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: PISok Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 19:58
                  faktycznie się zgadzam, bo jak to już powiedziano: walka o dupę
                  zawsze była ważniejsza, niż walka o ogień:-).I krzyżyk na drogę...
                • Gość: o. Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 11.07.10, 20:10
                  Co za jenteligientny i wyczerpujący komentarz,
                  Panie Wampirze

• empi Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 20:49
      Krzyż postawili harcerze ZHR, ZHP oraz Skauci Europy w intencji
      zjednoczenia ruchu harcerskiego w obliczu tej wielkiej tragedii
      narodowej. Krzyż miał być symbolem nie tylko wielkiej tragedii, lecz
      także prowadzić do zjednoczenia Polaków. Stało się inaczej, symbol
      ten przywłaszczyli sobie inni dla swoich politycznych celów. Zamiast
      łączyć Polaków teraz on dzieli. Jak my potrafimy szastać symbolami i
      tym samym je dewaluować z wznisłymi frazesami na ustach.
      pzdr.
      • Gość: ela Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 20:53
        konkretnie przywłaszczyli nie ci co trzeba bo wtedy mógł by stac
      • Gość: śpiwór Zjednoczenie harcerzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 11:05
        Żeby się zjednoczyć potrzeba dobrych chęci, a nie krzyż stawiać -
        dlaczego we wszystko "miesza się" Pana Boga, nawet w sprawy, które
        powinno się załatwiać "po ludzku"?
        Osobiście uważam, że do zjednoczenia nie dojdzie, bo to będzie
        oznaczał jedną organizację - a wtedy mniej kasy do podziału (w ruchu
        harcerskim, też jest ona potrzeba), mniej stanowisk do podziału - a
        przecież wszędzie są ludzie rządni władzy, a ideały to osobna
        sprawa....
    • Gość: mn Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: 78.47.29.* 11.07.10, 20:58
      Platfusia swołocz.

Nie wiem dlaczego ten krzyż miałby być usunięty z tego miejsca,
      w którym go spontanicznie ludzie postawili. Jest częścią najnowszej polskiej
      historii.

Gdyby tak ze śledztwem smoleńskim się tak śpieszyli, jak z usuwaniem
      tego krzyża z dziedzińca prezydenckiego pałacu - wiedzielibyśmy już pewnie
      dużo więcej o przyczynach katastrofy...
      • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 21:10
        No przecież wszystko już wiemy. Tajnos wytłumaczył, że ruscy
        rozpylili sztuczną mgłę, puścili na jej tle obrazki z gołymi babami,
        pilot sie zdekoncentrował i walnął w drzewo. Wiadomo też, ze ruskie
        tresowane bobry poprzegryzały polskie wały przeciwpowodziowe, a
        powódż powstała wskutek smug wykonanych przez ruskie samoloty.
        • Gość: ola Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 21:14
          aleś ty głupi
          • Gość: belfer Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.lublin.mm.pl 11.07.10, 23:12
            Ironia to nie głupota!
        • empi Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 23:16
          zapomniałeś o stonce :)
          pzdr.
          • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 23:20
            O stonce nie było na falach jedynie słusznego radia, na forum
            Frondy, ani nawet Paulin z Jasnej Góry o nich nie wspominał. Nie
            sięgasz do źródeł Empi :-)))
            • empi Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 23:24
              o stonce mówi nam historia, jeśli uprawia się politykę historyczną
              warto sięgać do źródeł. :)
              pzdr.
              • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 11.07.10, 23:33
                Ale stonka była hamerykańska, teraz w modzie są ruskie bobry :-)))
    • Gość: bronia Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.nplay.net.pl 12.07.10, 11:18
      I pomyśleć,co by było,gdyby ten konus na kaczych łapach został prezydentem.Teraz nie przestrzega prawa,popiera samowolę (m.in.dotczącą krzyża),to jak można mówić o państwie prawa?
      Krzyż został ustawiony przez grupę oszołomów mieniących się katolikami,bez zgody władz i w dodatku w miejscu nie przeznaczonym do takich symboli.
      Zwrócić uwagę należy,że śmierć w samolocie poniósł Lech na własne życzenie,organizując sobie (i innym) wycieczkę wbrew zdrowemu rozsądkowi......
      A popierający samowolę,to zwykli wichrzyciele.Czyżby w ten sposób chcieli zwrócić na siebie uwagę przed zbliżającymi się wyborami lokalnymi i parlamentarnymi?PiSdnieci już dostali kopniaka i do parlamentu mało kto zostanie wybrany z tego ugrupowania.A z PiSu do parlamentu szykowana jest Marta K.-bratanica Jarka.I należy z przykrością stwierdzić,że ma ogrome szanse być wybrana!!!!!
      • Gość: JB Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.lublin.mm.pl 12.07.10, 15:34
        Jak widze w telewizji Jabubiak i jakubiakopodobne, to obcinacz
        pazurkow otwiera sie w torebce.
        • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 12.07.10, 19:15
          harcerze ktorzy postawili krzyz pogadali sobie z kuria oraz kancelaria i deklaruja przeniesienie krzyza do pobliskiego kosciola sw.krzyza.ciekawe-zadna ze stron konfliktu nie zapytala wczesniej o zdanie harcerzy,pomyslodawcow i wykonawcow krzyza.no i oni okazuja sie o wiele bardziej dojrzalsi i rozsadniejsi niz politycy i tzw.obroncy krzyza.
      • Gość: aron Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: 91.200.94.* 12.07.10, 19:43
        jak wam towarzysze krzyż przeszkadza to możęcie wyemigrować na
        Białoruś da swidania tam wasz raj
        • wampir-wampir Re: Tu nie miejsce na krzyż 12.07.10, 19:47
          Nie zauaważyłeś Aronku, że krzyżowi fanatycy przrżnęli czwarte z
          kolei wybory? Jak Ci się nie podoba demokratyczna Polska, to wskakuj
          do busa i wypad do Iranu. Tam jest teokracja ;DDD
          • Gość: slawek Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.opera-mini.net 12.07.10, 20:26
            Aron jest agentem biura podrozy sprzedajacego wycieczki na bialorus i uprawia tu kryptoreklame ;)
          • Gość: aron Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: 91.200.94.* 13.07.10, 20:16
            gdyby nie pomoc putina to bronek nie miałby szans ze śp. Lechem

wygraliście wybory przy pomocy obcych bagnetów ale my was zniszczymy
            tak jak to było już nie raz w pień zdrajców
        • zubelz Re: Tu nie miejsce na krzyż 12.07.10, 19:52
          Czy wydał ktoś pozwolenie na postawienie tam tego krzyża?. Jeżeli tak to na
          jakiej podstawie? a jeżeli nie to kto go tam postawił i wezwać do usunięcia go,
          jeżeli tego nie uczyni, usunąć na koszt właściciela.
          • zubelz Re: Tu nie miejsce na krzyż 13.07.10, 19:16
            Znalazł się właściciel krzyża, są to harcerze i jak to w Polsce bywa w jego
            sprawie najwięcej do powiedzenia nie ma właściciel, lecz jak zwykle politycy.
            • Gość: aron Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: 91.200.94.* 13.07.10, 20:17
              a może niech se bronek postawi w palacu krzyż prawosławny jak tak go
              kocha, a od naszego krzyża niech się odwali
              • Gość: JB Re: Tu nie miejsce na krzyż IP: *.lublin.mm.pl 13.07.10, 20:28
                aron=chrzescijanin 100- procentowy (w tym i alkohol).
                • sothink Re: Tu nie miejsce na krzyż 13.07.10, 20:51
                  dokładnie, czyli zdrajca narodu polskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka