Dodaj do ulubionych

GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI

IP: *.dialup.eol.ca 18.04.03, 21:45
Coraz bardziej zaczyna byc jasne, ze najmadrzejszym posunieciem prezydenta
Busha bylo wyznaczenie Donalda Rumsfelda na Sekretarza Obrony Stanow
Zjednoczonych. I tak dluga jak Sekretarz Obrony a nie Sekretarz Stanu bedzie
kierowal politytka zagraniczna USA tak dlugo wrogowie Ameryki beda musieli
regularnie zmieniac zamoczone pieluszki a przyjaciele z otucha patrzec w
przyszlosc.
Coraz jasniej zaczyna sie rysowac polityka Rumsfelda wobec drugiego
najgrozniejszego badyty Kima Dzon Ila z Korei Poludniowej. Za kadnencji
Clintona Kim otwarcie zaczal rozbudowywac swoj atomowy i rakietowy potencjal.
Ale Polnocna Koreja przymierala glodem a okolo miliona poddanych despoty
zmarlo z wycieczenia i niewolniczej pracy. Na pomoc w ratowaniu "pokoju" i
despoty Kima, przybyl znany milosnik pokoju i gwarantor komunistycznych
zwyciestw z lat 70-tych Jimmy Carter. Przez cale lata administracji Clintona
Ameryka kontrolowana przez pacyfistycznych bekartow w stylu Cartera
wpompowala w komunistycznego despote … 4 miliardy dollarow "pomocy", tony
darmowej zywnosci za to by ten despota …nie produkowal bomby atomowej. W
rezultacie w demokratycznej Koreji Poludniowej, po zwyciestwie lewakow
narastaly sily anty-amerykanskie, Chiny smialy sie w kulak, Rosja tez, a
Amerykanscy podatnicy bulili za lunatyzm pacyfistow.
Po utracie wladzy w Bialym Domu przez demokratow bonanza despotow sie
skonczyla szczegolnie jak sie okazalo, ze satrapa szmal i zywnosc dla swojej
armi wziol a bomby "A" dalej produkowal. Bush wbrew okrzykom milosnikow
pokoju stwierdzil, ze nie bedzie budowal komunizmu w Koreji zwlaszcza za
pieniadze Amerykanskiego podatnika.
Ale kwestia atomowych bomb Kima pozostala. I tu swiat musial spojrzec w nowe
realia genialnej polityki Rumsfelda. W nowej post 9/11 Ameryce, Bialy Dom
stwierdzil, ze ….bomby Kima OLEWA !!!! Dlaczego ????? Bo te bomby bardziej
zagrazaja pacyfistycznej Japonii, lewackim wladzom w Seulu, komunistycznym
Chinom i Rosji z Berlinsko-Parysko-Moskiewskiej klubu Osi Zla. Ameryka
oddalona tysiacami kilometrow od polwyspu Koreanskiego nie jest bezposrednio
zagrozona a Amerykanie nie maja zamiaru wydawac forsy by ocalic skure swoim
wrogom (nadzieje lewakow, ze Ameryka bedzie policjantem Swiata pod rozkazami
ONZ-tu prysly jeszcze raz) Kiedy rakiety Kima beda mialy zasieg do kontynentu
Ameryki ta bedzie miala juz gotowy system obrony antybalistycznej.
No i stal sie "cud" !!! Poludniowokoreanscy lewacy nagle zaczeli sie
wdzieczyc do Ameryki. Chiny chca zorganizowac na gwalt wspolna konferencje z
Amerykanami by rozbroic Kima (tym razem nikt nie mowi by caly ten przekret
finansowal Waszyngton). Rosja tez chce sie do tego przylaczyc. Japonia tak
sie wystraszyla, ze poparla Ameryke w Iraku. A biedny Carterek sciska sobie
Nobla z zalu.
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: 209.234.166.* 18.04.03, 22:22
      tez zes to wyczytal w jednej z ksiazek Lysiaka
      i teraz znowu kanalio pierdolona podajesz jako
      wlasny punkt widzenia?
      • Gość: mirmat Komunistyczna sierota nie zna niezaleznego mysleni IP: *.dialup.eol.ca 19.04.03, 04:37
        Gość portalu: dana33 napisał(a):

> tez zes to wyczytal w jednej z ksiazek Lysiaka
        > i teraz znowu kanalio pierdolona podajesz jako
        > wlasny punkt widzenia?

Skora taka czerwona ciemnota poleca to moze zajrze do ksiazek pana Lysiaka.
        Oczywiscie dla kanalii wytrenowanej na Trybunie Ludu jest rzecza nie do
        pomyslenia, ze inteligentni ludzie dochodza do takiego samego wniosku
        niezaleznie.
        • Gość: MACIEJ Re: Komunistyczna sierota nie zna niezaleznego my IP: *.ny325.east.verizon.net 19.04.03, 05:41
          Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
          >
          > > tez zes to wyczytal w jednej z ksiazek Lysiaka
          > > i teraz znowu kanalio pierdolona podajesz jako
          > > wlasny punkt widzenia?
          >
          > Skora taka czerwona ciemnota poleca to moze zajrze do ksiazek pana Lysiaka.
          > Oczywiscie dla kanalii wytrenowanej na Trybunie Ludu jest rzecza nie do
          > pomyslenia, ze inteligentni ludzie dochodza do takiego samego wniosku
          > niezaleznie.

I ja ten twoj punkt widzenia jak najbardziej podzielam.
          Dziwie sie troche ze w Canadzie mieszkasz,bo piszesz jak Amerykanin.
    • Gość: mefet Japońska bomba A- efekt polityki Rumswelda IP: *.visp.energis.pl 19.04.03, 12:15
      Z tego steku bzdur najbardziej mi się podoba jak mirmat się cieszy,
      że "geniusz" Rumsfeld zmusi do działania "pacyfistyczną Japonię". Mirmacie
      widzę, że wolisz Japonię militarystyczną. Zapewniam cię, że
      efektem "..zmuszania do działania Japonii..." może być np. zbudowanie przez
      Japońców swojej bomki. Mogą to zrobić w jakieś dwa tygodnie. Ich rakiety już
      wygrywają przetargi na wysyłanie amerykańskich satelitów. Dolecieć mogą
      wszędzie.
      • Gość: Zuni Re: Japońska bomba A- efekt polityki Rumswelda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 14:57
        Gość portalu: mefet napisał(a):

> Z tego steku bzdur najbardziej mi się podoba jak mirmat się cieszy,
        > że "geniusz" Rumsfeld zmusi do działania "pacyfistyczną Japonię". Mirmacie
        > widzę, że wolisz Japonię militarystyczną. Zapewniam cię, że
        > efektem "..zmuszania do działania Japonii..." może być np. zbudowanie przez
        > Japońców swojej bomki. Mogą to zrobić w jakieś dwa tygodnie. Ich rakiety już
        > wygrywają przetargi na wysyłanie amerykańskich satelitów. Dolecieć mogą
        > wszędzie.

Czyli rzeczywiscie mirmat rzecz cala spod wlasnej czaszki wyskrobal!
        Zwroccie chlopakowi honor, kto w niego watpil!
        Jaki tam Lysiak.
        Czystej wody mirmat ,jak mefet tego dowiodl niezbicie.
        Zuni.
      • Gość: mirmat Ameryka nie bedzie policjantem na uslugach ONZ IP: *.dialup.eol.ca 19.04.03, 16:26

> Z tego steku bzdur najbardziej mi się podoba jak mirmat się cieszy,
        > że "geniusz" Rumsfeld zmusi do działania "pacyfistyczną Japonię". Mirmacie
        > widzę, że wolisz Japonię militarystyczną. Zapewniam cię, że
        > efektem "..zmuszania do działania Japonii..." może być np. zbudowanie przez
        > Japońców swojej bomki. Mogą to zrobić w jakieś dwa tygodnie. Ich rakiety już
        > wygrywają przetargi na wysyłanie amerykańskich satelitów. Dolecieć mogą
        > wszędzie.

Pamietam w latach 80-tych takich gnojkow jak mefet na ulicach Toronto (i nie
        tylko) demonstrujacych przeciw obronie anty-nuklearnej Reagana. SAVE SOVIET
        NUKES wykrzykiwali opalcani przez KGB "usufull idiots".

Dla mefetow, Zuni i calej lewacko-ilamistycznej choloty sa dwa typy bombek
        A. "Dobre" to te w posiadaniu despotow, jak te kontrolowane przez Brezniewa-
        Andropowa, ktore trzeba bylo chronic przed Reaganowska SDI, jak te ,ktore w
        reaktorze Chiraca chcial wyprodukowac Sadam Husejn, jak te ktore produkuje Kim
        Dzon Il. Te bomby sa dla kanalii "dobre" bo teroryzuja wolny swiat. "Zle" sa
        te, ktore odstraszaja potencjalnych Sadamow, Kimow bo przeszkadzaja lewactwu w
        zniszczeniu wolnosci, chocby takiej ktora na tym forum wykazuje nikczemnosc
        pogladow takiej Zuni czy mefeta.

Wierzcie mi jaka radosc dostarczacie mi wykazujac swoja bezsilnosc. Jak
        napisalem juz ja tez mialem takie uczucie kiedy moja Ojczyzna pograzala sie w
        komunistycznej beznadziejnosci. Slotki rewaz Zuni i mefet.
        • Gość: mefet Czy to umie odpisywać na temat ? IP: *.visp.energis.pl 19.04.03, 17:22

>
          > Pamietam w latach 80-tych takich gnojkow jak mefet na ulicach Toronto (i nie
          > tylko) demonstrujacych przeciw obronie anty-nuklearnej Reagana. SAVE SOVIET
          > NUKES wykrzykiwali opalcani przez KGB "usufull idiots".
          >
          > Dla mefetow, Zuni i calej lewacko-ilamistycznej choloty sa dwa typy bombek
          > A. "Dobre" to te w posiadaniu despotow, jak te kontrolowane przez Brezniewa-
          > Andropowa, ktore trzeba bylo chronic przed Reaganowska SDI, jak te ,ktore w
          > reaktorze Chiraca chcial wyprodukowac Sadam Husejn, jak te ktore produkuje
          Kim
          > Dzon Il. Te bomby sa dla kanalii "dobre" bo teroryzuja wolny swiat. "Zle" sa
          > te, ktore odstraszaja potencjalnych Sadamow, Kimow bo przeszkadzaja lewactwu
          w
          > zniszczeniu wolnosci, chocby takiej ktora na tym forum wykazuje nikczemnosc
          > pogladow takiej Zuni czy mefeta.
          >
          > Wierzcie mi jaka radosc dostarczacie mi wykazujac swoja bezsilnosc. Jak
          > napisalem juz ja tez mialem takie uczucie kiedy moja Ojczyzna pograzala sie w
          > komunistycznej beznadziejnosci. Slotki rewaz Zuni i mefet.

Ciekawe czy to potrafi odpisywać na temat? Za każdym razem, jak przyłapiesz to
          na kłamstwie albo wytknież temuż idiotyzm rozumowania, to reaguje bluzgami albo
          chełpi się swoją siłą. A najgorsze jest, że to uważa się za prawicę i
          przypisuje sobie miano konserwatysty.

• Gość: Zuni A gdzie tam? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 19:21

> Gość portalu: mirmat napisał(a):
            >
            > >
            > > Pamietam w latach 80-tych takich gnojkow jak mefet na ulicach Toronto (i n
            > ie
            > > tylko) demonstrujacych przeciw obronie anty-nuklearnej Reagana. SAVE SOVIE
            > T
            > > NUKES wykrzykiwali opalcani przez KGB "usufull idiots".
            > >
            > > Dla mefetow, Zuni i calej lewacko-ilamistycznej choloty sa dwa typy bombek
            >
            > > A. "Dobre" to te w posiadaniu despotow, jak te kontrolowane przez Brezniew
            > a-
            > > Andropowa, ktore trzeba bylo chronic przed Reaganowska SDI, jak te ,ktore
            > w
            > > reaktorze Chiraca chcial wyprodukowac Sadam Husejn, jak te ktore produkuje
            >
            > Kim
            > > Dzon Il. Te bomby sa dla kanalii "dobre" bo teroryzuja wolny swiat. "Zle"
            > sa
            > > te, ktore odstraszaja potencjalnych Sadamow, Kimow bo przeszkadzaja lewact
            > wu
            > w
            > > zniszczeniu wolnosci, chocby takiej ktora na tym forum wykazuje nikczemnos
            > c
            > > pogladow takiej Zuni czy mefeta.
            > >
            > > Wierzcie mi jaka radosc dostarczacie mi wykazujac swoja bezsilnosc. Jak
            > > napisalem juz ja tez mialem takie uczucie kiedy moja Ojczyzna pograzala si
            > e w
            > > komunistycznej beznadziejnosci. Slotki rewaz Zuni i mefet.
            >
            > Ciekawe czy to potrafi odpisywać na temat? Za każdym razem, jak przyłapiesz
            to
            > na kłamstwie albo wytknież temuż idiotyzm rozumowania, to reaguje bluzgami
            albo
            >
            > chełpi się swoją siłą. A najgorsze jest, że to uważa się za prawicę i
            > przypisuje sobie miano konserwatysty.
            >

Notorycznie np.bierze mnie za kobiete-komucha.
            Choc mu ,jak nie przyymierzajac ,krowie na miedzy ,wyjasnilem , ze moj nick nie
            ma nic wspolnego z zenskim imieniem , wzial sie bowiem od nazwy indianskiego
            plemienia.
            Tym trudniej zapewne sklonic go do wyrazenia aktu skruchy za brak realizmu w
            czesci merytorycznej.
            Mirmat na hamerykanskiego generala!!!!
            Zuni.
    • Gość: mefet Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: *.visp.energis.pl 19.04.03, 19:56
      Najlepsze jest to, że do nich nie dociera fakt, że kilkaset tysięcy Amerykanów
      zginęło po to aby m.in. Niemcy i Japonia były pacyfistyczne. Nie rozumieją co
      budzą. Jeszcze raz specjalnie dla Mirmata: Mercedes z Mitsubishi mogą zbudować
      rakietę z bombą. Sony/sanyo/panasonic... itp. dadzą tam takie ustrojswa, które
      zrobią Buszowe antyrakiety w bambuko. Jedna albo dwie bomki dolecą.
    • Gość: rew Kim może oddac, więc USA się boją IP: *.CNet.Gawex.PL 19.04.03, 20:03
      Najlepiej znaleść chłopca do bicia, np. na Bliskim Wschodzie, a nie zaczepiać za bardzo Koreańczyków, bo oni rzeczywiści dysponują groźną bronią i mogą oddać.
      • canuk Re: Kim może oddac, więc USA się boją 19.04.03, 20:11
        Gość portalu: rew napisał(a):

> Najlepiej znaleść chłopca do bicia, np. na Bliskim
        Wschodzie, a nie zaczepiać z
        > a bardzo Koreańczyków, bo oni rzeczywiści dysponują
        groźną bronią i mogą oddać.

Podobno Saddam też mógł oddać?
        • Gość: mefet Re: Kim może oddac, więc USA się boją IP: 62.29.232.* 19.04.03, 21:28
          canuk napisał:

> Gość portalu: rew napisał(a):
          >
          > > Najlepiej znaleść chłopca do bicia, np. na Bliskim
          > Wschodzie, a nie zaczepiać z
          > > a bardzo Koreańczyków, bo oni rzeczywiści dysponują
          > groźną bronią i mogą oddać.
          >
          > Podobno Saddam też mógł oddać?

Saddam był najniebezpieczniejszym człowiekiem na świecie. Kim nie jest
          niebezpieczny bo nie ma ropy i zwisa mu Izrael.

• Gość: Zuni Co na to Mirmat,dysydent kanadyjski?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 21:39

> canuk napisał:
            >
            > > Gość portalu: rew napisał(a):
            > >
            > > > Najlepiej znaleść chłopca do bicia, np. na Bliskim
            > > Wschodzie, a nie zaczepiać z
            > > > a bardzo Koreańczyków, bo oni rzeczywiści dysponują
            > > groźną bronią i mogą oddać.
            > >
            > > Podobno Saddam też mógł oddać?
            >
            >
            > Saddam był najniebezpieczniejszym człowiekiem na świecie. Kim nie jest
            > niebezpieczny bo nie ma ropy i zwisa mu Izrael.
            >
            >
            >
            Nawet filosemita moze swobodnie potwierdzic , ze panu Kimowi Izrael zwisa...jak
            kilo kitu.
            Ten Kim ,to jak widac , najbardziej przebiegly zbrodzien!
            To sie na calym swiecie na forach i w gabinetach od tysiacleci porusza sprawe
            zydowska ,a ten po koreansku udaje , ze nie ma sprawy!
            I potosmy w II wojnie irackiej zwyciezali??
            Zuni.
            PS.Co na to Mirmat, dysydent kanadyjski?
            • Gość: mirmat A JA NA TO JAK NA LATO IP: *.dialup.eol.ca 19.04.03, 22:10
              Gość portalu: Zuni napisał(a):

> Gość portalu: mefet napisał(a):
              > > > canuk napisał:
              > > > > > Gość portalu: rew napisał(a):
              > > > > > > > Najlepiej znaleść chłopca do bicia, np. na Bliskim
              > > > Wschodzie, a nie zaczepiać z
              > > > > a bardzo Koreańczyków, bo oni rzeczywiści dysponują
              > > > groźną bronią i mogą oddać.
              > > > > > > Podobno Saddam też mógł oddać?
              > >
              > >
              > > Saddam był najniebezpieczniejszym człowiekiem na świecie. Kim nie jest
              > > niebezpieczny bo nie ma ropy i zwisa mu Izrael.
              > > Nawet filosemita moze swobodnie potwierdzic , ze panu Kimowi Izrael
              zwisa...jak> kilo kitu.
              > Ten Kim ,to jak widac , najbardziej przebiegly zbrodzien!
              > To sie na calym swiecie na forach i w gabinetach od tysiacleci porusza sprawe
              > zydowska ,a ten po koreansku udaje , ze nie ma sprawy!
              > I potosmy w II wojnie irackiej zwyciezali??
              > Zuni.
              > PS.Co na to Mirmat, dysydent kanadyjski?

Mirmat: Kim zbrodzien? Zuni co za anty-komunistyczne herezje pleciesz. Biedny
              mefet sie wkurzyl bo nie odpowiedzialem mu jak chcial. No coz komuna sie
              skonczyla wiec odpowiedzi sa takie jaka prawda a nie jak sobie komisar mefet
              zqazyczyl.

Ameryka nie byla, nie jest i nie bedzie SWIATOWYM POLICJANTEM tak dlugo jak w
              Bialym Domie rzadza republikanie a nie holOta w stylu Roosevelta, Cartera czy
              Clintona. A juz na pewno nie bedzie policjantem dla tego tworu Roosevelta i
              Stalina jaki jest ONZ. Polityke Rumsfelda wobec Kima uwazam za idealna bo
              napedza stracha lewackim kanaliom ktore chcialyby sie ukrywac za Amerykanskim
              parasolem a jednoczesnie kopac Wujka Sama po kosciach. Hej to sie skonczylo
              KAPISZ ???? I rezultaty tej polity sa natychmiastowe !!!! Chiny, Rosja, Koreja
              Poludniowa jak dzieki magocznej rozdzce zaczely sie lasic do Ameryki. TAK
              TRZEBA Z KANALIAMI.
              • Gość: Zuni Re: A JA NA TO JAK NA LATO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 22:18
                A tak juz zupelnie bez zlosliwosci , powiedz Mirmat , czemu lata cale
                mieszkajac na kontynencie ,nie przeprowadziles sie do USA ze zbyt dla Ciebie
                socjal-liberalnej Kanady?
                Przeciez i Tobie jest pewnie niemilo tak wiecznie zzymac sie na bieg spraw w
                polityce i gospodarce?
                Zuni.
                PS.Jesli pytanie zbyt osobiste ,nie odpowiadaj!
                • Gość: mefet Mirmat w USA ? IP: *.visp.energis.pl 19.04.03, 22:29

> A tak juz zupelnie bez zlosliwosci , powiedz Mirmat , czemu lata cale
                  > mieszkajac na kontynencie ,nie przeprowadziles sie do USA ze zbyt dla Ciebie
                  > socjal-liberalnej Kanady?
                  > Przeciez i Tobie jest pewnie niemilo tak wiecznie zzymac sie na bieg spraw w
                  > polityce i gospodarce?
                  > Zuni.
                  > PS.Jesli pytanie zbyt osobiste ,nie odpowiadaj!

Pytanie osobiste i do tego nie do mnie, wiec tylko ogólna teza- Kanada zwykła
                  karmić darmozjadów, Stany każą im pracować. Prawda Mirmat ? ( ze złośliwością)
                • Gość: mirmat Re: A JA NA TO JAK NA LATO IP: *.dialup.eol.ca 20.04.03, 01:51

> A tak juz zupelnie bez zlosliwosci , powiedz Mirmat , czemu lata cale
                  > mieszkajac na kontynencie ,nie przeprowadziles sie do USA ze zbyt dla Ciebie
                  > socjal-liberalnej Kanady?
                  > Przeciez i Tobie jest pewnie niemilo tak wiecznie zzymac sie na bieg spraw w
                  > polityce i gospodarce?
                  > Zuni.
                  > PS.Jesli pytanie zbyt osobiste ,nie odpowiadaj!
                  Nie mam sie powodu wstydzic z mojej przeszlosci i przy okazji odpowiem
                  MACIEJOWI.

Wyjechalem w 1976 z wilczym biletem za dzialalnosc bo Gierek wolal dostawac
                  gotowke niz trzymac takich jak ja w kiciu. W Kanadzie znalazlem sie dzieki
                  mojej ignorancji (tak przyznaje sie do pomylek) i dzieki temu, ze Kanada az
                  piszczala by osoby z moim wyksztalceniem (inzynieryjnym) wziasc do siebie. O
                  Kanadzie wiedzialem tyle, ze pachnie zywica i ze jest troche zabojadow
                  skupiomych w jednej prowincji (ktora omijam z daleka). Wiedzialem natomiast
                  duzo o USA i to wszystko wygladalo ochydnie. Wlasnie do wladzy tam dorwal
                  sie "Noblista" Carterek i zaczal oddawac Brezniewowi kraj po kraju (Angola,
                  Etiopia, Erytrea, Mozambik, Nikaragua no i Afganistan). Swiat sie walil i gdyby
                  mi ktos powiedzial, ze za niecale 14 lat bedzie WOLNA POLSKA
                  nawlal bym go wariatem. Kiedy zobaczylem kto rzadzi w Ottawie wpadlem w
                  depresje. Carter to byl idiota, Trudeu byl Sowieckim agentem. Ale poniewaz
                  cvhcialem walczyc z komuna uwazalem, ze moge cos zrobic wlasnie tam, gdzie
                  znaldowalo sie pole bitwy. A walczylo sie nie tylko na niwie politycznej ale na
                  ulicach fizycznie z komunistami i z guzami na glowie o czym swiadcza ciekawe
                  wycinki prasowe ktore zachwalem dla mojego syna. Wygrana Reagana i powstanie
                  Solidarnosci bylo jaskolka nadziei ale nigdy nie spodziewalem sie zwyciestwa.
                  Potega Sowietow wydawala sie nie do przezwyciezenia. Ale jednak ! Moje
                  uwielbienie dla prezydenta Reagana prawie dorownuje uwielbieniu dla mojego
                  najwiekszego bohatera wszechczasow: Jozefa Pilsudskiego.
                  Dzios to wszystko historia. Mam wspaniala urodzona tu malzonke irlandzko-
                  szkockiego rodzaju ktora poswiecila pomocy Solidarnosci wiecej niz wielu
                  Polonusow. Przez 26 lat placilem agromne podatki utrzymujac wiele Kanadolow na
                  zasilku spolecznym i uwazam, ze ten kraj (ktory nie wydal centa na moje
                  wyksztalcenie) wiele mi zawdziecza. Bo w koncu tutejsi "liberalowie" swoj
                  dobrobyt zawdzieczaja takim jak ja wiec sa mi winni przynajmniej emeryture. Ja
                  zawdzieczam i mam lojalnosc TYLKO WOBEC MOJEJ OJCZYZNY- POLSKI. Tam tez lokuje
                  moje oszczednosci i inwestycje (choc dzieki Balcerowiczowi z roznym skutkiem).
                  Ale moja sympatia do Ameryki tez ma male pietno w postaci fajnego gniazdka na
                  Florydzie, gdzie wsrod wspanialych ludzi ( prawie tak wspanialych jak Polacy)
                  spedzam zime.

Wiem, ze wyglada tio na chwalenie sie ale sama tego chcialas. Wiec zamkne ta
                  wypowiedz czyms cieplym o Kanadzie. To nie jest jednakowy kraj. Najbardziej
                  wkurzaja mnie frankofoni. Ontario jest takie sobie. Ale zachod Kanady to
                  wspaniali ludzie nienawidzacy Ottawy moze bardziej niz ja (ja ja teraz olewam).
                  Wsrod Albertanczykow czuje sie tak jak wsrod Amerykanow czy Polakow.
                  • Gość: Zuni Re: A JA NA TO JAK NA LATO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 02:51

> Gość portalu: Zuni napisał(a):
                    >
                    > > A tak juz zupelnie bez zlosliwosci , powiedz Mirmat , czemu lata cale
                    > > mieszkajac na kontynencie ,nie przeprowadziles sie do USA ze zbyt dla Cieb
                    > ie
                    > > socjal-liberalnej Kanady?
                    > > Przeciez i Tobie jest pewnie niemilo tak wiecznie zzymac sie na bieg spraw
                    > w
                    > > polityce i gospodarce?
                    > > Zuni.
                    > > PS.Jesli pytanie zbyt osobiste ,nie odpowiadaj!
                    > Nie mam sie powodu wstydzic z mojej przeszlosci i przy okazji odpowiem
                    > MACIEJOWI.
                    >
                    > Wyjechalem w 1976 z wilczym biletem za dzialalnosc bo Gierek wolal dostawac
                    > gotowke niz trzymac takich jak ja w kiciu. W Kanadzie znalazlem sie dzieki
                    > mojej ignorancji (tak przyznaje sie do pomylek) i dzieki temu, ze Kanada az
                    > piszczala by osoby z moim wyksztalceniem (inzynieryjnym) wziasc do siebie. O
                    > Kanadzie wiedzialem tyle, ze pachnie zywica i ze jest troche zabojadow
                    > skupiomych w jednej prowincji (ktora omijam z daleka). Wiedzialem natomiast
                    > duzo o USA i to wszystko wygladalo ochydnie. Wlasnie do wladzy tam dorwal
                    > sie "Noblista" Carterek i zaczal oddawac Brezniewowi kraj po kraju (Angola,
                    > Etiopia, Erytrea, Mozambik, Nikaragua no i Afganistan). Swiat sie walil i
                    gdyby
                    >
                    > mi ktos powiedzial, ze za niecale 14 lat bedzie WOLNA POLSKA
                    > nawlal bym go wariatem. Kiedy zobaczylem kto rzadzi w Ottawie wpadlem w
                    > depresje. Carter to byl idiota, Trudeu byl Sowieckim agentem. Ale poniewaz
                    > cvhcialem walczyc z komuna uwazalem, ze moge cos zrobic wlasnie tam, gdzie
                    > znaldowalo sie pole bitwy. A walczylo sie nie tylko na niwie politycznej ale
                    na
                    >
                    > ulicach fizycznie z komunistami i z guzami na glowie o czym swiadcza ciekawe
                    > wycinki prasowe ktore zachwalem dla mojego syna. Wygrana Reagana i powstanie
                    > Solidarnosci bylo jaskolka nadziei ale nigdy nie spodziewalem sie zwyciestwa.
                    > Potega Sowietow wydawala sie nie do przezwyciezenia. Ale jednak ! Moje
                    > uwielbienie dla prezydenta Reagana prawie dorownuje uwielbieniu dla mojego
                    > najwiekszego bohatera wszechczasow: Jozefa Pilsudskiego.
                    > Dzios to wszystko historia. Mam wspaniala urodzona tu malzonke irlandzko-
                    > szkockiego rodzaju ktora poswiecila pomocy Solidarnosci wiecej niz wielu
                    > Polonusow. Przez 26 lat placilem agromne podatki utrzymujac wiele Kanadolow
                    na
                    > zasilku spolecznym i uwazam, ze ten kraj (ktory nie wydal centa na moje
                    > wyksztalcenie) wiele mi zawdziecza. Bo w koncu tutejsi "liberalowie" swoj
                    > dobrobyt zawdzieczaja takim jak ja wiec sa mi winni przynajmniej emeryture.
                    Ja
                    > zawdzieczam i mam lojalnosc TYLKO WOBEC MOJEJ OJCZYZNY- POLSKI. Tam tez
                    lokuje
                    > moje oszczednosci i inwestycje (choc dzieki Balcerowiczowi z roznym
                    skutkiem).
                    > Ale moja sympatia do Ameryki tez ma male pietno w postaci fajnego gniazdka na
                    > Florydzie, gdzie wsrod wspanialych ludzi ( prawie tak wspanialych jak Polacy)
                    > spedzam zime.
                    >
                    > Wiem, ze wyglada tio na chwalenie sie ale sama tego chcialas. Wiec zamkne ta
                    > wypowiedz czyms cieplym o Kanadzie. To nie jest jednakowy kraj. Najbardziej
                    > wkurzaja mnie frankofoni. Ontario jest takie sobie. Ale zachod Kanady to
                    > wspaniali ludzie nienawidzacy Ottawy moze bardziej niz ja (ja ja teraz
                    olewam).
                    >
                    > Wsrod Albertanczykow czuje sie tak jak wsrod Amerykanow czy Polakow.

Dzieki za odpowiedz.Sadzilem , ze moze raczej wzgledy osobiste zadecydowaly o
                    pozostaniu w Kanadzie.Nie spodziewalem sie tak obszernego wyjasnienia.
                    Mimo tego co opowiedziales , uwazam , ze mylisz sie w paru kwestiach , chocby w
                    tej , ze Carter byl zlym prezydentem.Carter kontynuowal wszakze polityke
                    ktorej kurs wyznaczyli jego poprzednicy Nixon i Ford , a ktora w skrocie
                    opierala sie na tzw. doktrynie Kissingera.Poprzednicy zas zdawali sobie
                    sprawe , ze po de facto przegranej na polu dyplomatycznym wojnie wietnamskiej ,
                    po oskarzeniach swiata o wspieranie dyktatorow w Ameryce srodkowej ,pomocy w
                    realizacji chilijskiego puczu Pinocheta(musisz to pamietac jeszcze nawet z
                    Polski ; te zdjecia bombardowanego przez mysliwce palacu La Moneda w Santiago
                    de Chile -rok 1973),przy bardzo silnym oporze spolecznym przeciwko jakimkolwiek
                    i wobec kogokolwiek rozwiazaniom silowym, jedynymi w tamtym czasie
                    plaszcyznami , na ktorych USA mogly z ZSRR wygrac byly szeroko pojeta ekonomia
                    oraz obszar prawa miedzynarodowego.Malo kto ma dzis zludzenia , ze wiklanie
                    ZSRR we wciaz nowe a nie do wygrania konflikty, zbrojne , mialo inny sens niz
                    oslabienie tego panstwa i upadek mozliwosci finansowania przez nie rezimow i
                    ruchow opozycyjnych ,wrogich Stanom Zjednoczonym.Drugim elementem zabiegow
                    Zachodu majacych na celu demontaz demoludow byl tzw. latwy pieniadz , ktory
                    sluzyl za narzedzie czesciowej reorientacji gospodarczej panstw
                    realsocjalistycznych oraz wywieraniu na nie presji w takich sferach jak np.
                    prawa czlowieka.Przypomnij sobie w ilu inicjatywach , lacznie z poczatkiem
                    OBWE , USA braly udzial jako ich projektodawca i surowy cenzor...

Jest pozno , niedawno powrocilismy z zona od przyjaciol , wiec nie bede sie
                    dzis wiecej rozpisywal.
                    Mam nadzieje powrocic do tej rozmowy.

Zycze ci Zdrowych Swiat,Wesolego Jajka i ladnej wiosny.
                    I prosze zapamietaj , ze nie jestem kobieta.( ze 3 razy juz ci to mowilem)
                    Nick Zuni nie pochodzi od zenskiego imienia ,lecz od nazwy indianskiego szczepu
                    z meksykanskiego pogranicza.
                    Wiek tez nas za bardzo nie rozni.Na moje oko jestes do 10 lat starszy.
                    Zuni.
    • Gość: |v|Rowa Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: 192.118.76.* 19.04.03, 21:32
      O ile nie popieram slepo bushizmu, nie mozna zaprzeczyc, ze polityka grozb z
      pozycji silniejszego jest przeze mnie mile widziana w stosunku do tyranow i
      despotow takich, jak byl Saddam, czy sa Castro, Kim i inni. Co wiecej, poki
      marines nie musza strzelac do dzieci i kobiet, nie widze nic zlego nawet
      w "wyzwalaniu" danego kraju spod wladzy despoty. Razi mnie tylko nieco "dziwna"
      tolerancja USA w stosunku do niewatpliwych dyktatorow i despotow, ktorzy placa
      USA characz, badz sa po prostu dla USA wygodni. Dlaczego w "osi zla" nie
      znalazl sie np. Mobutu Seseseko of Zaire-Congo (ok. 2 miliony ofiar
      smiertelnych w ciagu 4 ostatnich lat), a przy ktorym Saddam to amator?

Powtorze tez kilka innych pytan, ktore obily mi sie o uszy, moze znasz na nie
      odpowiedz, mirmat? Poniewaz, z polska ortografia u ciebie nieco na bakier (nie
      ganie, tylko stwierdzam fakt) ulatwie ci sprawe kopiujac to w jezyku, ktory
      moze jest dla ciebie bardziej zrozumialy:

Who toppled democratic president Mossadeq in Iran and installed the
      dictatorical Shah, ultimately causing a reaction to his rule by the mullahs?

Who backs and sell weapons to Israel even though Israel refuses to comply with
      UN resolution 242 and other?

Who stands firmly behind the house of Saud in order to protect its oil
      interests even though Saudi Arabia is a feudal relic only slightly less
      fundamentalist than the Talibans?

Who backed and supported Saddam Hussein even after he gassed 5000 of his own
      and who sold him the chemicals?

Who intervened for United Fruit in Nicaragua and brought a dictator to power?

Who has intervened to crush freedom movements or popular leaders in El
      Salvador, Costa Rica, Honduras, Guatemala, and other South American countries?
      Human Rights Watch, Americas

Who backed dictator Marcos of Phillippines?

Who was instrumental in bringing mass murderer Pol Pot to power?

Who has caused more than 2.000.000 deaths in Vietnam, Laos and Cambodia?

Who eliminated Patrice Lumumba in republic of Congo in -60 and installed all
      time gangster Mobutu & Co?

Who toppled democratic president Allende in Chile paving the way for dictator
      Pinochet?

Who toppled democratic president Sukarno in Indonesia and installed "our kind
      of guy" Suharto who robbed the nation?

Who supplied the weaponry needed to slaughter 100.000 East Timoreans?

Who invaded Grenada on a flimsy pretext?

Who invaded Panama to remove their earlier favorite ruler Noriega?

Who uses its economic clout to hammer through trade and investor liberalization
      all over the world that primarily benefit themselves and some rich elites?

Who steadily refuses international cooperation on weapon-control, global
      warming, antipersonell mines, International criminal court, regulation on
      dumping hazardous waste, biological weapons control, etc, etc, etc?

No i oczywiscie:

Who invaded Iraq to remove their earlier favorite ruler Saddam?

No, ale ja przeciez nie mam najmniejszych watpliwosci, ze to wszystko celem
      szerzenia demokracji. I naprawde sie ciesze, ze Ameryka jest taka stanowcza
      wzgledem Koreii Pln. Tak trzymac.
      • canuk Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI 20.04.03, 03:25
        Gość portalu: |v|Rowa napisał(a):

> O ile nie popieram slepo bushizmu, nie mozna
        zaprzeczyc, ze polityka grozb z
        > pozycji silniejszego jest przeze mnie mile widziana w
        stosunku do tyranow i
        > despotow takich, jak byl Saddam, czy sa Castro, Kim i
        inni. Co wiecej, poki
        > marines nie musza strzelac do dzieci i kobiet, nie
        widze nic zlego nawet
        > w "wyzwalaniu" danego kraju spod wladzy despoty. Razi
        mnie tylko nieco "dziwna"
        >
        > tolerancja USA w stosunku do niewatpliwych dyktatorow i
        despotow, ktorzy placa
        > USA characz, badz sa po prostu dla USA wygodni.
        Dlaczego w "osi zla" nie
        > znalazl sie np. Mobutu Seseseko of Zaire-Congo (ok. 2
        miliony ofiar
        > smiertelnych w ciagu 4 ostatnich lat), a przy ktorym
        Saddam to amator?
        >
        > Powtorze tez kilka innych pytan, ktore obily mi sie o
        uszy, moze znasz na nie
        > odpowiedz, mirmat? Poniewaz, z polska ortografia u
        ciebie nieco na bakier (nie
        > ganie, tylko stwierdzam fakt) ulatwie ci sprawe
        kopiujac to w jezyku, ktory
        > moze jest dla ciebie bardziej zrozumialy:
        >
        > Who toppled democratic president Mossadeq in Iran and
        installed the
        > dictatorical Shah, ultimately causing a reaction to his
        rule by the mullahs?
        >
        > Who backs and sell weapons to Israel even though Israel
        refuses to comply with
        > UN resolution 242 and other?
        >
        > Who stands firmly behind the house of Saud in order to
        protect its oil
        > interests even though Saudi Arabia is a feudal relic
        only slightly less
        > fundamentalist than the Talibans?
        >
        > Who backed and supported Saddam Hussein even after he
        gassed 5000 of his own
        > and who sold him the chemicals?
        >
        > Who intervened for United Fruit in Nicaragua and
        brought a dictator to power?
        >
        > Who has intervened to crush freedom movements or
        popular leaders in El
        > Salvador, Costa Rica, Honduras, Guatemala, and other
        South American countries?
        > Human Rights Watch, Americas
        >
        > Who backed dictator Marcos of Phillippines?
        >
        > Who was instrumental in bringing mass murderer Pol Pot
        to power?
        >
        > Who has caused more than 2.000.000 deaths in Vietnam,
        Laos and Cambodia?
        >
        > Who eliminated Patrice Lumumba in republic of Congo in
        -60 and installed all
        > time gangster Mobutu & Co?
        >
        > Who toppled democratic president Allende in Chile
        paving the way for dictator
        > Pinochet?
        >
        > Who toppled democratic president Sukarno in Indonesia
        and installed "our kind
        > of guy" Suharto who robbed the nation?
        >
        > Who supplied the weaponry needed to slaughter 100.000
        East Timoreans?
        >
        > Who invaded Grenada on a flimsy pretext?
        >
        > Who invaded Panama to remove their earlier favorite
        ruler Noriega?
        >
        > Who uses its economic clout to hammer through trade and
        investor liberalization
        >
        > all over the world that primarily benefit themselves
        and some rich elites?
        >
        > Who steadily refuses international cooperation on
        weapon-control, global
        > warming, antipersonell mines, International criminal
        court, regulation on
        > dumping hazardous waste, biological weapons control,
        etc, etc, etc?
        >
        > No i oczywiscie:
        >
        > Who invaded Iraq to remove their earlier favorite ruler
        Saddam?
        >
        > No, ale ja przeciez nie mam najmniejszych watpliwosci,
        ze to wszystko celem
        > szerzenia demokracji. I naprawde sie ciesze, ze Ameryka
        jest taka stanowcza
        > wzgledem Koreii Pln. Tak trzymac.

Zgadzam się całkowicie , ale gdybyś mi mógł powiedzieć
        jeszcze jak to się dzieje że USA nie może wygrać WOJNY z
        handlarzmi narkotyków, dlaczego np nie najadą na
        Columbie, rozumiem wszyscy antyUS perswadują irak-olej
        (duży pieniądz) ale przecież coke to też duży pieniądz, a
        gdyby tak uprzemysłowić produkcję i np wysyłać do biały
        proszek zamiast marines efekt byłby taki sam. :-)

Tak Trzymać.
      • Gość: mirmat Reagan zaczal, Bush junior udoskonalil NOWA POLITY IP: *.dialup.eol.ca 20.04.03, 08:11
        IvIRova napisal: Powtorze tez kilka innych pytan, ktore obily mi sie o uszy,
        moze znasz na nie
        odpowiedz, mirmat? Poniewaz, z polska ortografia u ciebie nieco na bakier (nie
        ganie, tylko stwierdzam fakt) ulatwie ci sprawe kopiujac to w jezyku, ktory
        moze jest dla ciebie bardziej zrozumialy:

Mirmat: Dziekuje za angielski tekst ale dla dobra ogolu odpowiem po Polsku.

Who toppled democratic president Mossadeq in Iran and installed the
        dictatorical Shah, ultimately causing a reaction to his rule by the mullahs?
        Mirmat: O ile mi wiadomo to obalili go Irankskie sily zbrojne a demokratom to
        on byl "ludowym" zaprojektowanym przez Stalinowskie NKVD. Skoro sadze, ze masz
        inna opinie to chcialbym sie dowiedziec od "eksperta" ile wojsk amerykanskich
        partycypowalo w tym zamachu??????

Who backs and sell weapons to Israel even though Israel refuses to comply with
        UN resolution 242 and other?
        Mirmat: Oczywisvie Ameryka i chwala jej za to. Mam nadzieje, ze jezeli Polska
        by sie znalazla w srodku islamskiego zdziczenia to Ameryka by nam pomogla
        bardziej niz tylko sprzedajac bron. A rezolucja ... ONZ ???? Chyba zartujesz.
        Kto sie moze przejmowac rezolucja tego zaprojektowanego przez Stalina i
        Roosevelta kabaretu despotow. Chyba komuch!

Who stands firmly behind the house of Saud in order to protect its oil
        interests even though Saudi Arabia is a feudal relic only slightly less
        fundamentalist than the Talibans?
        Mirmat: Jestem pierwszy by teraz zajac sie Saudyjczykami (i moze bedziemy razem
        mmiec to szczescie). W czasie zimnej wojny, kiedy swiat byl pelen bandytow (i
        wciaz jest) czasami trzeba sprzymierzyc sie z jednym bandytom by pokonac
        innego. Tak Ameryka postapila w II Wojnie Swiatowej popierajac nawet wiekszego
        banmdyte Stalina przeciw mniejszemu - Hitlerowi. Bardzo dyskusyjna polityka ale
        swiat nie jest idealny.

Who backed and supported Saddam Hussein even after he gassed 5000 of his own
        and who sold him the chemicals?
        Mirmat: Zabojad Czyrak, ktory wybudowal "swojemu osobistemu" przyjacielowi
        reaktor do budowy bomb atomowych i sprzedal samoloty Mirage (ale kaczki dobrze,
        ze ich nie kupilismy), oczywiscie kacapy na 20 milairdow $$$$ no i Szwabstwo
        ktorektore zbudowalo dla Sadama fabryki broni chemicznej. Wszystko to w wydaniu
        WPROST z 2 lutego.

Who intervened for United Fruit in Nicaragua and brought a dictator to power?
        Mirmat: Moskwa i jej kubanski pacholek Fidel, ktorzy usadowili dyktatora Ortege
        w Nicaragule. Dzieki bohaterkim oddzialom Contras, ktorych w czasie swojej anty-
        komunistyucznej dzialalnosci poznalem osobiscie mamy dzis w Nikaragule
        DEMOKRACJE
        Who has intervened to crush freedom movements or popular leaders in El
        Salvador, Costa Rica, Honduras, Guatemala, and other South American countries?
        Human Rights Watch, Americas
        Mirmat: Przez cale dwie dekady teror w Ameryce Lacinskiej byl kierowany przez
        KGB z osrodka w Hawanie.

Who backed dictator Marcos of Phillippines?
        Mirmat: Dyktator Marcos ???? Mylisz rzady autorytatywne z dyktatorskimi. Rezym
        autorytatywny panowal we Francji za DeGaulla czy w Kanadzie za Trudeau. Markos
        zrezygnowal bez zadnych krwawych wydarzen.

Who was instrumental in bringing mass murderer Pol Pot to power?
        Mirmat: Kontrolujace prawem weta ONZ Chinczycy. W tym czasie Polnoscny Wietnam
        wspolpracowal z Chinami i wspolnie obalili proamerykanski rzad w Kambodrzy
        masakrujac ku radosci lewackich kanali na calym swiecie okolo 2 miliony ludzi.

Who has caused more than 2.000.000 deaths in Vietnam, Laos and Cambodia?
        Mirmat: Kocham to pytanie gdyz znam ofiary, ktore ocalaly od masakr osobisci. W
        Kanadzie znalazlo sie okolo 50 tysiecy tzw Boat People. W organizacji jaka
        wspoltworzylem (bylem przewodniczacym) Wietnmczycy byli najbardziej radykalnymi
        antykomunistami. Za te 2 miliony wymordowanych przed i po upadku Sajgonu swiat
        jeszcze musi rozliczyc czerwonych komunistow zanim zdechna smiercia naturalna

Who eliminated Patrice Lumumba in republic of Congo in -60 and installed all
        time gangster Mobutu & Co?
        Mirmat: Kacyk Czombe z jednego plemienia zabil innego kacyka Lumumbe. To
        normalka w Afryce, krota jest niczym w porownaniu do wymordowania 800 tysiecy
        Tutsi z przyzwolenia ONZ.

Who toppled democratic president Allende in Chile paving the way for dictator
        Pinochet?
        Mirmat: Kocham tez to pytanie. Allende "democratic president" ale dowcip.
        Hitler mial wieksze prawa do tegoi tylulu niz Allened, ktory nigdy nie uzyskal
        wiecej niz 30% a dzieki ordynacji dostal sie do wladzy i natyuchmiasyt zaczal
        lamac konstytucje importujac z Kuby tysiace najemnikow Casto by teroryzowaly
        swoich przeciwnikow. Mam w swojej bibliotece Biala Ksiege Terroru Allende gdzie
        jest lista ofiar tego "demokraty". Zostal obalony ku radosci Chilijczykow i
        dzieki temu jest tam dzis demokracja a nie komunizm jak na Kubie.

Who toppled democratic president Sukarno in Indonesia and installed "our kind
        of guy" Suharto who robbed the nation?
        Mirmat: Islamisci, kolego islamisci. Gdyby Ameryka ich wstrzymala to bys mial
        taki punkt: Who saved president Sukarno in Indonesia ?

Who supplied the weaponry needed to slaughter 100.000 East Timoreans?
        Mirmat: ONZ. Obserwatorzy Kofi jak mu tam patrzyli w druga strone jak islamisci
        mordowali chrzescijan. Powinienes sie z tego cieszyc entuzjasto islamistow i
        ONZ.

Who invaded Grenada on a flimsy pretext?
        Mirmat: RONALD REAGAN, MOJ DRUGI PO PILSUDSKIM BOHATER WSZECHCZASOW. To byl
        poczatek konca komuny. Czyzbys dostal amnezji? najemnicy Kubanscy okupujacy
        Grenade zamordowali prezydenta Grenady o nazwisku Bishop. Kubanczycy
        wprowadzili terror na wyspie przekazujac lotnisko pod sowiecka kontrole.
        Inwazja Grenady bylo wyzwoleniem tej angielsko-jezycznej wyspy od kubanskiej
        okupacji. To byla wojna miedzy Amerykanami a Kubanczykami.

Who invaded Panama to remove their earlier favorite ruler Noriega?
        Mirmat: Byla to jedna z niewielu akcji Ameryki z ktora sie nie zgadzalem. Druga
        taka akcja byla inwazja Haiti przez ulubienca lewakow Clintona gzdie Amerykanie
        zainstalowali marksistowskiego ksiedza ( czy mozesz mi przypomniec
        demonstracje "pokoju" przeciw tej inwazji). No coz Bush senior nie byl moim
        faworytem. W Iraku zblaznil sie zupelnie a teraz jego syn musi naprawiac
        nieudacznictwo ojca.

Who uses its economic clout to hammer through trade and investor liberalization
        all over the world that primarily benefit themselves and some rich elites?
        Mirmat: You got me ???? Czyrak ???

Who steadily refuses international cooperation on weapon-control, global
        warming, antipersonell mines, International criminal court, regulation on
        dumping hazardous waste, biological weapons control, etc, etc, etc?
        Mirmat: Global Warming !!!! Powiedz mi kiedy sie skonczy ta zima tej wiosny ???

No i oczywiscie:

Who invaded Iraq to remove their earlier favorite ruler Saddam?
        Mirmat: Kiedy Czyrak z Schroederem najechali Irak ??????

No, ale ja przeciez nie mam najmniejszych watpliwosci, ze to wszystko celem
        szerzenia demokracji. I naprawde sie ciesze, ze Ameryka jest taka stanowcza
        wzgledem Koreii Pln. Tak trzymac.

Mirmat: Ameryka po absuddach Roosevelta, Cartera i Clintona nareszcie znalazla
        wlasciwa polityke choc jej zreby rysowaly sie juz za Reagana: NIE BYC SWIATOWYM
        POLICJANTEM. WYNAGRADZAC PRZYJACIOL I KARAC WROGOW. I DOBRZE, ZE JESTESMY
        PRZYJACIELEM AMERYKI. PRZYNAJMNIEJ DO CZASU KIEDY W BIALYM DOMU NIE
        ZASIADZIE "DEMOKRATA".
        • Gość: mirmat Czy IvIRowa zrozumial moja odpowiedz czy tlumaczyc IP: *.dialup.eol.ca 23.04.03, 20:20
          Jest rzecza zabawna kiedy czyta sie na forum lewakow "zadajacych pytania"
          pelnych pychy, ze odpowiedz moze osmieszyc oponentow. Ale co zrobic, kiedy
          odpowiedz osmiesza pytajacego? Glowe w piasek ?
          • Gość: |v|rowa Re: Czy IvIRowa zrozumial moja odpowiedz czy tlum IP: 206.112.74.* 28.04.03, 12:51

> Jest rzecza zabawna kiedy czyta sie na forum lewakow "zadajacych pytania"
            > pelnych pychy, ze odpowiedz moze osmieszyc oponentow. Ale co zrobic, kiedy
            > odpowiedz osmiesza pytajacego? Glowe w piasek ?

Mrowa, zrozumial, z czescia sie zgadza, z czescia nie. Ale niemniej dziekuje za
            twoja opinie.

PS. Uwazanie mnie za lewaka swiadczy o twoim zaslepieniu, "prawaku". Nie
            pozwala ci ono zrozumiec, ze sa osoby nie opowiadajace sie jednoznacznie za
            jakas konkretna opcja polityczna, a jedynie szukajace slusznych rozwiazan. Ale
            twoj przypadek jest nieuleczalny, wiec nie staram sie dyskutowac, bo po co?

Ponownie dziekuje, pozdrawiam z lewackiego Bostonu.

• Gość: rybb Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: *.crowley.pl 28.04.03, 13:17
        Gość portalu: |v|Rowa napisał(a):

Dlaczego w "osi zla" nie
        > znalazl sie np. Mobutu Seseseko of Zaire-Congo (ok. 2 miliony ofiar
        > smiertelnych w ciagu 4 ostatnich lat), a przy ktorym Saddam to amator?

Mobutu nie zyje od kilku lat, teraz u wladzy jest syn Laurent Kabili, a
        sytuacja w kraju sie stabilizuje. wiec nie mogl byc w osi zla... jego juz wtedy
        nie bylo.
        • Gość: |v|rowa Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: 206.112.74.* 28.04.03, 14:03
          Gość portalu: rybb napisał(a):

> Gość portalu: |v|Rowa napisał(a):
          >
          > Dlaczego w "osi zla" nie
          > > znalazl sie np. Mobutu Seseseko of Zaire-Congo (ok. 2 miliony ofiar
          > > smiertelnych w ciagu 4 ostatnich lat), a przy ktorym Saddam to amator?
          >
          > Mobutu nie zyje od kilku lat, teraz u wladzy jest syn Laurent Kabili, a
          > sytuacja w kraju sie stabilizuje. wiec nie mogl byc w osi zla... jego juz
          wtedy
          >
          > nie bylo.

No coz, na podchwytliwe nieco pytanie nie dales sie nabrac, ale....

.... twierdzisz, ze Laurent Kabila, nie dosc, ze jeszcze wciaz (poprzez seanse
          spirytystyczne, najprawdopodobniej) rzadzi Zairem, to jeszcze byl synem (w
          sumie tam kazdy z kazdnym, wiec czemu nie) Mobutu, ktory jeszcze do tego,
          podobniez nie zyje?

Ciekawe, ciekawe. Masz jeszcze jakies nowinki z Zairu???

Jak nie, poczytaj prosze ten link:
          mondediplo.com/2001/04/07congo
          • Gość: rybb Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: *.crowley.pl 28.04.03, 16:14
            Gość portalu: |v|rowa napisał(a):

> Gość portalu: rybb napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: |v|Rowa napisał(a):
            > >
            > > Dlaczego w "osi zla" nie
            > > > znalazl sie np. Mobutu Seseseko of Zaire-Congo (ok. 2 miliony ofiar
            > > > smiertelnych w ciagu 4 ostatnich lat), a przy ktorym Saddam to amator
            > ?
            > >
            > > Mobutu nie zyje od kilku lat, teraz u wladzy jest syn Laurent Kabili, a
            > > sytuacja w kraju sie stabilizuje. wiec nie mogl byc w osi zla... jego juz
            > wtedy
            > >
            > > nie bylo.
            >
            > No coz, na podchwytliwe nieco pytanie nie dales sie nabrac, ale....
            >
            > .... twierdzisz, ze Laurent Kabila, nie dosc, ze jeszcze wciaz (poprzez
            seanse
            > spirytystyczne, najprawdopodobniej) rzadzi Zairem, to jeszcze byl synem (w
            > sumie tam kazdy z kazdnym, wiec czemu nie) Mobutu, ktory jeszcze do tego,
            > podobniez nie zyje?
            >
            > Ciekawe, ciekawe. Masz jeszcze jakies nowinki z Zairu???
            >
            > Jak nie, poczytaj prosze ten link:
            > mondediplo.com/2001/04/07congo

sorry. nie zrozumiales mnie (moja wina - wybrakowana odmiana slowa Laurent).
            obecnie Zairem rzadzi syn Laurenta Kabili. Laurent Kabila nie zyje, zginal w
            zamachu. co do jego syna to po prostu nie pamietam jak sie nazywal a w sieci
            nie chcialo mi sie sprawdzac - teraz sprawdzilem, zwie sie Joseph. miedzy
            Kabila a Mobutu nie ma zadnych koligacji rodzinnych, a wiekszosc rodziny pana
            Sese Seko hoduje tulipany w Szwajcarii i wydaje miliony w Monako (w koncu maja
            miliardy ukradzione z panstwowej kiesy).
    • kontaktowiec Polnocno-koreanskie strachy na lachy 26.04.03, 22:25
      Dziwne rzeczy sie dzieja w Pekinie i to nie tylko plaga SARS. Wyslannik Kima
      odciagnal delegata Ameryki na strone i intymnie wyznal posiadanie broni
      nuklearnych. Gdyby Amerykanin byl z od Rumsfelda a nie od Powella to powinien
      mu odpowiedziec" A CO TO MNIE OBCHODZI. Bomby Kima nie zagrazaja Ameryce wiec
      kogo Kim straszy. Niech sie zajmie Kimem Chirac bo juz dawno nie sprzedal
      reaktora do produkcji bombek A.
      • Gość: mirmat Niezwykle Francuskie dokumenty w Bagdadzie IP: *.dialup.eol.ca 27.04.03, 20:26
        kontaktowiec napisał:

> Dziwne rzeczy sie dzieja w Pekinie i to nie tylko plaga SARS. Wyslannik Kima
        > odciagnal delegata Ameryki na strone i intymnie wyznal posiadanie broni
        > nuklearnych. Gdyby Amerykanin byl z od Rumsfelda a nie od Powella to powinien
        > mu odpowiedziec" A CO TO MNIE OBCHODZI. Bomby Kima nie zagrazaja Ameryce wiec
        > kogo Kim straszy. Niech sie zajmie Kimem Chirac bo juz dawno nie sprzedal
        > reaktora do produkcji bombek A.

Mirmat: To dopiero sie teraz okazuje co sprzedal Czyrak psychopacie Husejnowi
        za oddanie Irackich pol naftowych. Jak doniosi Londynski Sunday Times w
        archiwach Irackiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych znaleziono dokumenty
        pochoidzace od ambasadora Francji wyjasniajace wszystko co sie dzialo w
        kontaktach Amerykansko Francuskich. Zabojady na bierzaco
        informowaly "osobistego przyjaciela" Czyraka o wszelkich posunienciach
        Waszyngtonu. Takie rzeczy nie robi sie za darmo nawet dla najlepszego
        przyjaciela jamkim byl dla Francji Sadam Husejn.
    • Gość: rybb Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI IP: *.crowley.pl 28.04.03, 13:26
      szkoda mi czasu i zdrowia na uswiadamianie beznadziejnie niereformowalnych
      ludzi typu mirmat... jeszcze wpadne w depresje jak uswiadomie sobie jak
      bezcelowe sa wszelkie moje strania.

ide na inny thread.

papa.
      • Gość: mirmat DEPRESJA PISSNIKOW IP: *.dialup.eol.ca 28.04.03, 20:46
        A ja myslalem, ze lewactwo jest permamentnie zdepresjonowane. Nie jestem
        psychiatra ale patrzac na kanalie demonstrujace swoja milosc do Husejna czy
        BinLadena sadze, ze sporo w ich dzialaniu sado-masochizmu.
        • mittelfinger Re: DEPRESJA PISSNIKOW 29.04.03, 00:45

> A ja myslalem, ze lewactwo jest permamentnie zdepresjonowane. Nie jestem
          > psychiatra ale patrzac na kanalie demonstrujace swoja milosc do Husejna czy
          > BinLadena sadze, ze sporo w ich dzialaniu sado-masochizmu.

ty musisz koniecznie wiecej pisac.
          Ta zarliwa, emocjonalna glupota, ktora bije z kazdego "twojego" tekstu to jedna
          z lepszych rozrywek na forum.

Pisz, tylko nie zatrac tej zarliwosci bo ona jest najsmieszniejsza.
    • Gość: kontra Zgadnijcie ! Nowe propozycje Kim Dzon Ila ! IP: 205.189.175.* 29.04.03, 00:14
      Kto by pomyslal, ze jeszcze niedawno Kim grozil, ze zatrzesie Ameryka. A Ameryka wedlug powiedzenia - psy
      szczekaja karawana jedzie dalej, spokojnie pacyfikowal Irak. Teraz Irak jest ustabiliowany wiec Kim robi w majtki.
      Amoze liczy, ze ktos inny wybuli miliardy jakie dostawal przedtem od Ameryki. Wiec sklada propozycje i czeka na
      propozycje.

Panie Chirac odezwij sie. Pan sobie nie kazal sie zamknac tylko Polakom. Sadam odszedl ale Kim sie tak ladnie
      usmiecha. Kiedy to ostatnio sprzedal pan jakis reaktor?
    • Gość: kontra Za Reuterem IP: 205.189.175.* 29.04.03, 00:24
      Reuter:
      Sekretarz stanu USA Colin Powell ujawnił wczoraj, że Phenian jest gotowy do wznowienia negocjacji z
      Waszyngtonem. Koreańczycy zaproponowali m.in. odwołanie planowanej na najbliższy czas próby rakiety
      balistycznej, co miałoby być gestem dobrej woli przed rozpoczęciem rozmów.

Zdaniem Powella Koreańczycy są gotowi rozmawiać również o zamknięciu swego programu nuklearnego oraz o
      zerwaniu kontraktów na sprzedaż technologii rakietowych do tzw. krajów niepokoju, m.in. Syrii i Iranu. Podczas
      zakończonych właśnie rozmów w Pekinie Koreańczycy potwierdzili informacje na temat swego programu
      nuklearnego. Powell nazwał te informacje "niezwykle pożytecznymi". Szef amerykańskiej dyplomacji podkreślił, że
      "Korea oczekuje w zamian za swe ustępstwa czegoś bardzo konkretnego".

Lee Hamilton, szef Centrum Badawczego im. Wilsona w Waszyngtonie i były przewodniczący kongresowej komisji
      spraw zagranicznych, uważa, że Korea chce przede wszystkim gigantycznej pomocy finansowej oraz gwarancji
      bezpieczeństwa ze strony USA. Hamilton jest przekonany, że oba te warunki są możliwe do wynegocjowania.
      - Ameryka nie użyje siły wobec Korei Północnej, bo to pociągnęłoby za sobą gigantyczne straty w ludziach -
      uważa Hamilton. - Negocjacje są jedynym sposobem, choć Phenianowi trzeba udowodnić, że nie może szantażować
      USA i Zachodu.
    • Gość: , Do mirmata krotko: IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 29.04.03, 06:08
      Zagiales mnie tym pierwszym postem.
      Nie sluchaj tych krytykantow.
      O w morde!
      • Gość: mirmat Ameryka nie bedzie swatowym policjantem IP: *.dialup.eol.ca 29.04.03, 16:57
        Gość portalu: , napisał(a):

> Zagiales mnie tym pierwszym postem.
        > Nie sluchaj tych krytykantow.
        > O w morde!

W wielu wypadkach lewacka propaganda to czkawka jeszcze z czasow swietlanego
        Bloku Sowieckiego. Jedna z podstawopwych tez Kremla powtazanych bez konca
        brzmiala, ze Ameryka chce byc swiatowym policjantem. Przyznam, ze czasami jest
        cos w tym prawdziwego. W okresach kiedy rzadza w Bialym Domu "demokraci",
        biedni Amerykanscy podatnicy bula za uslugi jakie zonierz Amerykanski musi
        doistarczac na potrzeby tego kabaretu despotow jakim jest ONZ. Tak bylo za
        Clintona, kiedy Amerykanie najechali bogu-ducha- winne Haiti by zainstalowac
        tam ksiedza marksiste. Podobnie w Somali, Bosni, Kosowie ONZ czy Unia walczyla
        bopchatersko do ostatniego Amerykanina.

Role "swiatowego policjanta" na uslugach ONZ stanowczo odrzuca administracja
        republikanska. Ku rospaczy lewakow, ktorzy chcieliby by USA robila ich brudna
        robote podczas kiedy oni spokojnie by pluli w strone Waszyngtonu, Reagan i Bush
        junior, kieruja sie interesem Ameryki i swoich przyjaciol. Ta polityka jest
        szczegolnie kozystna dla Polski. To, ze Amerykanie bronia swych przyjaciol
        niech swiadczy pomnik dla zolnierzy, krorzy polegli w Wietnamie. Ponat 50
        tysiecy Amerykanow zlozylo swe zycie w dzungli Indochine bynajmniej nie za ROPE
        (predzej znajdziemy bron masowej zaglady w Iraku niz rope w Indochinach za
        ktora zgineli Amerykanie). Faktem jest, ze jezeli ktokolwiek by walczyl o nasza
        suwerennosc to byliby to Amerykanie. I zrobiliby to nie jako "policjant" ale
        jako przyjaciel.

Koreja juz od dawna przestala sie zachowywac jak przyjaciel Ameryki. Ale nawet
        teraz Ameryka trzyma tam 30 tysiecy zolnierzy wpompujac 10 miliardow $ w
        gospodarke Korei. Czas na uprzytomnienie Poludniowym Koreanczykom, ze w
        przyjazni sa dwie strony. I wydaje sie, ze polityka Rumsfelda zadzialala.
        • Gość: MACIEJ Re: Ameryka nie bedzie swatowym policjantem IP: *.ny325.east.verizon.net 29.04.03, 22:38

> Koreja juz od dawna przestala sie zachowywac jak przyjaciel Ameryki. Ale
          nawet
          > teraz Ameryka trzyma tam 30 tysiecy zolnierzy wpompujac 10 miliardow $ w
          > gospodarke Korei. Czas na uprzytomnienie Poludniowym Koreanczykom, ze w
          > przyjazni sa dwie strony. I wydaje sie, ze polityka Rumsfelda zadzialala.

Popieram cie mirmat w calosci i dziekuje za zyciorys.
          Rzadko tu zagladam,bo pisze na forum "gospodarka".
          Obecna administracja amerykanska jest bez watpienia najlepsza jaka kiedykolwiek
          widzialem.
          Rumsfeld to klasa czlowiek i Bush Kimowi nie da podskoczyc.
          Nie ma zadnych szans zeby Kim przezyl druga kadencje Busha.
    • _zombi Re: GENIALNA STRATEGIA RUMSFELDA WOBEC PLN KOREJI 30.04.03, 06:15
      Wyudaje sie z wypowiedzi Powella, ze nie bedzie pieniedzy zanim Kim sie nie
      rozbroi. Poczekamy zobaczymy. Sadze, ze Koreja Poludniowa jest zdecydowana na
      wylozenie forsy dla Kima.
    • Gość: mirmat Konflikt StateDept-DefenceDept decyduje o przyszlo IP: *.dialup.eol.ca 30.04.03, 17:08
      W przeszlosci nie bylo sukcesu amerykanskich sil zbrojnych, ktorego jajoglowi
      biurokraci ze State Department nie probowali zamienic w kleske. Wojna w
      Wietnamie byla tego najlepszym przykladem. Amerykanski zolnierz walczyl tak z
      bezwzglednym przeciwnikiem majac skrepowana jedna a czasami obie rece.

Dzis po raz pierwszy wydaje sie, ze to Defense Department bedzie mial
      decydujacy wplyw na polityke Waszyngtonu. Ale to nic pewnego. Propaganda elit
      kontrolujacych Hollywood, media czy akademia robia wszystko by przywrocic
      kontrole nad polityka Powellowi i ONZ-towi.

Mam nadzieje, ze Rumsfeld zorietuje sie, ze amerykanska Targowica nie spi.
      • Gość: MACIEJ Re: Konflikt StateDept-DefenceDept decyduje o prz IP: *.ny325.east.verizon.net 30.04.03, 19:09

> W przeszlosci nie bylo sukcesu amerykanskich sil zbrojnych, ktorego
        jajoglowi
        > biurokraci ze State Department nie probowali zamienic w kleske. Wojna w
        > Wietnamie byla tego najlepszym przykladem. Amerykanski zolnierz walczyl tak z
        > bezwzglednym przeciwnikiem majac skrepowana jedna a czasami obie rece.
        >
        > Dzis po raz pierwszy wydaje sie, ze to Defense Department bedzie mial
        > decydujacy wplyw na polityke Waszyngtonu. Ale to nic pewnego. Propaganda elit
        > kontrolujacych Hollywood, media czy akademia robia wszystko by przywrocic
        > kontrole nad polityka Powellowi i ONZ-towi.
        >
        > Mam nadzieje, ze Rumsfeld zorietuje sie, ze amerykanska Targowica nie spi.

Powell jest pionkiem i tylko trybikiem w maszynie Busha.
        Byl bardzo popularny przed wyborami,ostatnio jego popularnosc bardzo spadla.
        Za to Rumsfeld staje sie gwiazda pierwszej wielkosci.
        Hollywood i ONZ poszly w odstawke.
        Coraz mniej ludzi oglada Oscary i Kofi nie jest tez orlem.
        • Gość: mirmat Czy "stare" powroci? IP: *.dialup.eol.ca 02.05.03, 22:25
          MACIEJ napisal: "Powell jest pionkiem i tylko trybikiem w maszynie Busha.
          Byl bardzo popularny przed wyborami,ostatnio jego popularnosc bardzo spadla.
          Za to Rumsfeld staje sie gwiazda pierwszej wielkosci.
          Hollywood i ONZ poszly w odstawke.
          Coraz mniej ludzi oglada Oscary i Kofi nie jest tez orlem."

Mirmat: Jestem, szczegolnie po zwyciestwie Reagana w 1980, optymista jesli
          chodzi o polityke Amerykanska. Ale trudno niedocenic wplyw na ksztaltowanie
          swiadomosci Amerykanow przez elity kontrolujace media czy Hollywood. Fakt, ze
          na wolnym rynku informacji CNN przegrywa do FOX News. Prawda jest rowniez, ze
          wytworzyly sie juz niezalezne od New York Timesa czy Washington Post zrodla
          informacji. Informacje jakie pojawiaja sie na internecie sa rozprowadzane dalej
          przez populatnych radio talk-show jak Rush Limbough. Ale ludzie z natury, maja
          krotka pamiec i na to licza lewacy.

Papierkiem litmusowym dalszej polityki Bialego Domu beda kontrakty na odbudowe
          Iraku. Jezeli dostanie sie cokolwiek zabojadom, szwabom lub kacapom to bedzie
          to oznaczalo, ze "stare" powraca.

W pewnym sensie BinLaden wyswiadczyl Amerykanom ogromna usluge uswiadamiajac im
          realia swiatowe. Pytanie

• Gość: MACIEJ Stare nie ma szans na powrot. IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.03, 00:58

> Za to Rumsfeld staje sie gwiazda pierwszej wielkosci.
            > Hollywood i ONZ poszly w odstawke.
            > Coraz mniej ludzi oglada Oscary i Kofi nie jest tez orlem."
            >
            > Mirmat: Jestem, szczegolnie po zwyciestwie Reagana w 1980, optymista jesli
            > chodzi o polityke Amerykanska. Ale trudno niedocenic wplyw na ksztaltowanie
            > swiadomosci Amerykanow przez elity kontrolujace media czy Hollywood.

Media i Hollywood nie maja juz takiego znaczenia jak jeszcze 5 lat temu.
            Coraz mniej ludzi oglada Oscary i ludzie sami wyrabiaja sobie opinie na
            podstawie wlasnych doswiadczen.
            Wszyscy widza,ze EUropa stoi a Japonia lezy.
            Z wysoko rozwinietych krajow jedynie USA i Canada trzymaja sie dobrze.

> Fakt, ze
            > na wolnym rynku informacji CNN przegrywa do FOX News. Prawda jest rowniez, ze
            > wytworzyly sie juz niezalezne od New York Timesa czy Washington Post zrodla
            > informacji. Informacje jakie pojawiaja sie na internecie sa rozprowadzane
            dalej
            > przez populatnych radio talk-show jak Rush Limbough. Ale ludzie z natury,
            maja
            > krotka pamiec i na to licza lewacy.

Rush Limbaugh i Buchanan sa popularni wsrod mas,ale ja za nimi nie przepadam.

> Papierkiem litmusowym dalszej polityki Bialego Domu beda kontrakty na
            odbudowe
            > Iraku. Jezeli dostanie sie cokolwiek zabojadom, szwabom lub kacapom to bedzie
            > to oznaczalo, ze "stare" powraca.

Lewicowa trojca europejska ma juz przegrane i dopoki Amerykanie sa w Iraku
            zadnych kontraktow oni nie dostana.

> W pewnym sensie BinLaden wyswiadczyl Amerykanom ogromna usluge uswiadamiajac
            im realia swiatowe. Pytanie

Racja.
            Bo jak byl zamach na WTC w 1993r ,to Clinton wystrzelil jeden Tomahawk missile
            na Afganistan,ktory trafil pusty namiot a nastepnie wielblada w dupe.
    • Gość: kontra Koreja Poludniowa zaplaci Kimowi za atomy IP: 205.189.175.* 05.05.03, 23:43
      Jak rozumie wladze w Seulu potrzasna kiesa i dadza Kimowi forse na budowe komunizmu na polnocy. Oczywiscie
      Kim bedzie dalej budowal bombki wiec jest okazja dla Chiraca by za robic na reaktorach.

Ciekawe bedzie stanowisko Pekinu bo dla nich monopol nuklearny jest bardzo wazny w tej strefie wplywow. Zaloze
      sie, ze Chinczyki ukatrupia po cichu Kima - poprostu zachoruje, i sprawa sie sama rozwiaze. Chiny nie pozwola na to
      by Japonia stala sie potega nuklearna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka