leonoss 01.08.10, 22:35 Popieram Wilkow [racje uzasadnione]z dalekiego Poznania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
led47 Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państwo 01.08.10, 22:47 Przetarg publiczny na odbudowę wałów? 2 lata? To przecież sytuacja awaryjna! Jesień za 2 miesiące, zima za 4. Chyba kogoś pogieło... Co maja robić ci biedni ludzie? A przecież w woj lubelskim przy wladzy jest PSL. Ale zajmuje się głownie utrzymaniem stołków - głosowaliście na nich to macie. Trzymajcie sie, może ten pozew zbiorowy coś da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elan14 Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.lublin.mm.pl 01.08.10, 23:19 Ja bym pozwał Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 19:03 Chciałeś powiedzieć PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
vote_eye Palikot ma to w d***e 02.08.10, 00:34 PO mówiła: "by żyło się lepiej wszystkim" miała na myśli swoich parlamentarzystów. Palikot który nie raz już obiecywał i kłamał (Husqvarna), nie ma odwagi pojechać do Wilkowa, tchórz jak cała Platforma. Są dobrzy w konferencjach na którzy chwalą się kupionymi przez siebie sondażami (podobno J.P. zamawia zawsze dwa i prezentuje ten który jest dla niego korzystny)dla nas nie robią niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państwo 02.08.10, 09:44 Od tej pory na rzecz powodzian z gminy Wilkow nie przekaże nawet skarpetek. A może niech tak opowiedzą , jak wyłudzali w poprzednich powodziach np. w 2001 roku. Rownież mnie zrobię tego na rzecz tych z Janowca. Pozew Wojta o zbombardowanie wałów podczas, gdy mieszkańcy spali. Tylko w chorej wyobrażni taka mysl mogla powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
barteks1979 Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 12:26 grymas50 napisał: > Od tej pory na rzecz powodzian z gminy Wilkow nie przekaże nawet skarpetek. A > może niech tak opowiedzą , jak wyłudzali w poprzednich powodziach np. w 2001 > roku. Rownież mnie zrobię tego na rzecz tych z Janowca. Pozew Wojta o > zbombardowanie wałów podczas, gdy mieszkańcy spali. Tylko w chorej wyobrażni > taka mysl mogla powstać. Niestety muszę się z tobą zgodzić. Pomoc to jedno, ludzie zostali poszkodowani przez naturę i niestety własną głupotę, ale taka postawa roszczeniowa jaką zaczęli ostatnio prezentować mieszkańcy Wilkowa to dla mnie totalne dno i brak wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: 109.243.161.* 02.08.10, 13:13 poswiecono Wilkow zeby ratowac Warszawe to byla typowa decyzja polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 14:34 Dlaczego bezczelnie kłamiecie??? Kontynuujecie kampanię wyborczą PiSuaru? Wału w Zastowie Polanowskim nikt nie wysadzał. Pękł sam, a przyczyną była wyjątkowo wysoka i długa woda, dziury wykopane przez zwierzęta oraz co najmniej dwudziestoletnie zaniedbania w konserwacji systemu przeciwpowodziowego. Co do defraudacji pomocy dla powodzian, najlepiej zapytajcie tamtejszego proboszcza - on jest najbardziej "oblatany". W gminie aż wrze...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 14:36 Przepraszam autorów postów powyżej, to było do towarzysza arona.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: 109.243.161.* 02.08.10, 15:00 a kto niby darl morde w obronie bobrow jak nie ekolodzy putinofile co im nie przeszkadza masakra ryb przez gazociag putinowski?\ no kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elan13 Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.lublin.mm.pl 02.08.10, 16:39 Bobre to paniska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.icpnet.pl 02.08.10, 17:57 aby tych ludzi zrozumiec nalezy tam mieszkac -wspolczuje calej lubelszczyznie Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 18:08 Współczucie - współczuciem... To jest (a przynajmniej dotąd była) jedna z najbogatszych gmin na Lubelszczyźnie: hektary sadów, 30% polskiej produkcji chmielu... To, co się stało, to prawdziwy kataklizm, który w sporfej części został zawiniony przez wszystkie rządzące Polską przez 20 ostatnich lat ekipy. Są tam ludzie, którzy potracili wszystko, czasem chałupinę, a czasem majątek, będący dorobkiem wielu pokoleń. Pozostawiono ich sobie samym i nie można się dziwić, że reakcje są takie - nie inne...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 19:09 To wojt złozył pozew do prokuratury za to wysadzenie,ale to może taka obrona z jego strony,nic niedopilnowane było,ale jeden samolot w nocy latał i swiecił dłuuugim swiatłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 19:12 Wójt??? Na aż takiego idiotę nie wygląda i w ogóle nie wydaje się być głupim ale cóż, przecież mogę sie mylić...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a może by tak się..... IP: *.lublin.mm.pl 02.08.10, 17:25 wyprowadzili z terenów zalewowych a potem darli paszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: a może by tak się..... IP: 109.243.161.* 02.08.10, 17:53 jedz bosmanku do putina gasic lasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Caritas... IP: *.lublin.mm.pl 02.08.10, 17:59 Izabela Piskorska z Turki przekazała do lubelskiego Caritasu środki czystości, żywność, obrusy, ręczniki i ubrania. Złożyła je w gmachu lubelskiej telewizji. Dary miały trafić do potrzebujących. – Ubrania były czyste, w dobrym stanie, wyjęte z szafy – opowiada Piskorska. – Kilka dni później weszłam do zaprzyjaźnionego ciuchlandu, gdzie czasem coś kupuję. Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam swoją bluzkę. W pierwszej chwili pomyślałam, że to przypadek, ale po chwili dostrzegłam kolejne moje ubrania. Zrobiło mi się strasznie przykro, bo chciałam pomóc, a ktoś na tym zarobił. Kobieta zadzwoniła do Caritasu i poprosiła o wyjaśnienia. – Usłyszałam, że dary są segregowane, bo niektóre ubrania do niczego się nie nadają, a powodzianie najbardziej potrzebują pieniędzy. Poczułam niesmak – mówi pani Izabela. I dodaje, że następnym razem dary zawiezie do potrzebujących, bez pośrednictwa żadnych instytucji.(Wg "DL"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron mój autoportret IP: *.centertel.pl 03.08.10, 13:00 Tak wyglądam, gdy wypiję za dużo kawy, dostaję natchnienia lub ktoś sprzeciwia się moim autorytarnym racjom. 1.1.1.4/bmi/2.bp.blogspot.com/_lMgYGGveVSc/R6zRUzhwrNI/AAAAAAAAABk/z_idUnk62h8/S660/daniel-opetany1.gif Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: a może by tak się..... 02.08.10, 18:11 Gość portalu: bosman napisał(a): > wyprowadzili z terenów zalewowych a potem darli paszczę! Bosmanku, a może Ty byś się gdzieś wyprowadził, zamiast drzeć paszczę...:P Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państwo 02.08.10, 18:24 Oczywiście. Wielki dramat. Bylem tam przed i w trakcie powodzi. Wiem, jak "czynnie" gross mieszkańcow pracowala na rzecz zabezpieczeania. Z kolei ta wiekszość czekala, dywagowała : Wyleje , przerwie nie przerwie.Widzialem olbrzymie marnotrawstwo żywnośći. Widzialem to "zangażowanie" OSP. To są wynajeci pracownicy z wynagrodzeniem średnio 15 zł na godzinę. Zabezpieczeni w najlepsze ubiory, otoczeni wieloma garkuchniami. Srednia zarobku w tym rejonie to 5-7 z l na godzinę , przy czym trzeba mieć swoją lopatę i kanapki. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 18:53 5-7zł za godzinę? Chyba w gminnej bibliotece... Tam na budowę nikt nie pójdzie za mnie (wielu więcej), jak 100zł dziennie + wyżywienie. Podobnie z chmielem i owocami. Zresztą, 5-7zł za godzinę Brutto, czy netto?), to wcale nie jest zła stawka, jak na Polskę - nie każdy jest informatykiem, albo innym menedżerem w Warszawie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państwo 02.08.10, 19:05 Ja pokazałem jedynie na czym polegalo to rzekomo bezinteresowne zaangażowanie OSP, jak też zachowania wiekszości mieszkańców. Poza tym między 7 a 15 istnieje olbrzymia przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 19:09 StrażacyOSP (to jest skrót od Ochotnicza Straż Pożarna) nie pobierają pensji, tylko otrzymują diety + ubezpieczenie za czas, w którym udzielają się w akcjach ratowniczych. To jest zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 02.08.10, 19:10 Ochotnicza - nie mylić z Zawodową strażą pożarną, która wynagradzana jest jak wszystkie służby mundurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 19:24 Ja zauważyłam,ze tym razem zaangażowanie było większe,a to dlatego,ze ludzie już zaczęli remontować domy,zaklady,piekarnie,oczyszczalnia ściekow znow by nie pracowala,kanalizacja bylaby zapchana,mieliby duuzo roboty,znow toi- toie. Tak,że kazdy,kto mogł i byl zdrow i mlody,pracowal. Ale potem,jak juz bylo,ze wal wytrzyma.... gitara i po 2 butelki w rękę,spiew na całego na noc. A jakby nie wytrzymal ? Mieliby silę ? To wszystko mlodzi strażacy,nie wiem,kto tam pilnuje wału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 19:27 Pewnie nie wszyscy tacy są,ale to juz nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 19:33 Jeszcze jedno,w Janowcu też będzie zebranie 05.08 w sprawie zbiorowego pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Mieszkańcy gminy Wilków zbiorowo pozwą państw 04.08.10, 22:10 To wszystko mlodzi strażacy,nie wiem,kto tam pilnuje wału. duch.lublin.pl/archiwum/2010/100731.html Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Państwo PiS to nie nasze, polskie państwo. 02.08.10, 20:38 Państwo PiS to nie nasze, polskie państwo. Państwo Kłamczyńskiego, psychopaty Macierewicza, warchoła Turskiego to nie nasze państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Państwo PiS to nie nasze, polskie państwo. 02.08.10, 20:44 A włąściwie, to czyje to jest państwo? Może malwersanta Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 03.08.10, 12:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Moja Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:29 Do sądu- oczywiście! Zaniedbali, chcą bardzo ale to bardzo rządzić, biorą sowite pensje z naszych podatków (skąd kotki , no skąd biorą się wasze pensje?) a o niczym nie myślą. O! pardon- myślą o zwiększeniu podatków. Fajnie to pokazuje jeden z kabaretów. Te rządy. Odpowiedz Link Zgłoś