tuonetar 29.08.10, 21:35 Tostery Zelmer do wyrobu tradycyjnych lubelskich potraw ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ramiton Re: Polska je je. Specjały Lubelszczyzny: cebular 30.08.10, 10:19 tuonetar napisała: > Tostery Zelmer do wyrobu tradycyjnych lubelskich potraw ;) > Ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rege Re: Polska je je. Specjały Lubelszczyzny: cebular IP: *.akashanet.pl 30.08.10, 15:01 a czy piróg biłgorajski to ma coś wsólnego Palikotem? Odpowiedz Link Zgłoś
agiatami cebularz zima 30.08.10, 10:56 gdy zaczyna robic sie chlodno robie zapasik mrozonych cebularzy. potrzebna jest mikrofalowka do podgrzania - super "chlebek" gotowy bez wychodzenia z domu gdy mroz i sniezyca. i jeszcze gorace paczki z mikrofali sa bajeczne! Odpowiedz Link Zgłoś
ramiton Re: cebularz zima 30.08.10, 11:57 agiatami napisała: > gdy zaczyna robic sie chlodno robie zapasik mrozonych cebularzy. potrzebna jest > mikrofalowka do podgrzania - super "chlebek" gotowy bez wychodzenia z domu gdy > mroz i sniezyca. i jeszcze gorace paczki z mikrofali sa bajeczne! Mikrofala nadaje się do rozmrożenia i tyle. Spróbuj cebularza na ruszcie z piekarnika z plasterkiem wędliny i żółtego sera. Wystarczy kilka minut. Jest pyszny i chrupiący, a nie gumowaty z mikrofali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman doskonały pomysł! IP: *.centertel.pl 15.09.10, 14:06 jestem smakoszem cebularzy, na pewno spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Polska je je. Specjały Lubelszczyzny: cebular IP: *.chello.pl 30.08.10, 12:09 Cebularze lubelskie są pyszne. Ja kupuję w piekarni przy ul. Lasockiego po 50gr za sztukę. Nie kupuję, przepraszam, kupowałam... Dzisiaj za cebularza zapłaciłam już 70gr. Tylko 0 40% zmieniła się cena cebularza a moja emerytura... w miejscu stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak Cebularze 30.08.10, 23:15 no ja dzis cztery zjadłem... były dobre ale za mało miały cebul-a a za dużo arza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a gdzie kupijesz? IP: *.centertel.pl 15.09.10, 14:09 ja u Kuźmiuka na Furmańskiej. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korekta Re: Polska je je. Specjały Lubelszczyzny: cebular IP: 94.230.25.* 14.09.10, 17:52 do autora artykułu: Listę Produktów Tradycyjnych prowadzi polskie Ministerstwo Rolnictwa,a nie Unia Europejska,a zgłoszenia do ministra dokonuje Departament Rolnictwa Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie ;) jak do tej pory na LPT - UWML zarejestrowal juz 67 produktów z Lubelszczyzny, następne rejestracje w toku... Odpowiedz Link Zgłoś