Dodaj do ulubionych

Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto wideo

02.09.10, 14:39
Ani nie nawiazuje ani nie jest tlem. Wylewa sie na pierwszy plan i zaslania wszystko. Obrzydliwe.
Czy tam w ogole musi to by? A mala oaza zieleni nie bylaby lepsza? Money talks...
Obserwuj wątek
    • Gość: J23 Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.10, 15:11
      A cóż takiego ci zasłania , czego nie zasłania obecna Galeria ?
      Może buraki mają w tym miejscu posadzić będziesz miał wtedy oazę zieleni jak w swiom
      Wojciechowie i wtedy będzie ładnie .
      • qqbek Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 15:21
        Nic nie zasłania... ale miast pięknej, modernistycznej formy dostaniemy postmodernistyczne gó....
        Ot co.
        Jak widzę te łuki, te obłe formy, to mi się na rzyganie zbiera.
        Nie można było rozbudować "Pedałka" w obecnej, modernistyczno-minimalistycznej konwencji?
        Trzeba było spieprzyć? Bo co? Bez obłych i nijakich form nikt by tam nie wszedł?
        Rzygać się chce, ot co.
        • Gość: wesoły diabel Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 15:31
          Było tyle mówienia że zostanie plac przed galeria, a tu nic plac zostanie tylko dlatego że ulica zniknie, a
          CDI i tak zabuduje ile się da.
          • qqbek Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 15:39
            Zamknięcia Kapucyńskiej dla ruchu i przedłużenia deptaka też nie żałuję tak, jak tego spaskudzenia bryły
            "Pedetu"... ale co racja, to racja... plac został, bo deptak dociągną... tylko którędy pojadą teraz "2",
            "7", "13", "15", "24", "51" i "55" MPK, skoro Kapucyńskiej i wjazdu na Plac Wolności im zabraknie?
            • gniewnyleonard Proponuję deptak aż do Warszawskiej 02.12.10, 16:39
              Jak na razie w bocznicach istniejącego, rozlatującego się deptaka porozgniatane płyty chodnikowe przez dziki parking. Też mi coś, właściwie i ten deptak w tej formie co jest powinien zostać zlikwidowany. A już zamykanie Placu Litewskiego to kretyństwo, przecież to miejsce na amen wymrze.
      • wandad Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 15:30
        Ano kosciol zaslania i psuje widok od strony Bramy Krakowskiej na Krakowskie Przedmiescie. To, ze
        obecny pedet jest paskudny i zaslania (mniej) nie jest argumentem za tym, zeby nastepny wcisniety
        tu budynek wygladal jeszcze gorzej.
        • qqbek Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 15:32
          wandad napisała:

> Ano kosciol zaslania i psuje widok od strony Bramy Krakowskiej na Krakowskie Pr
          > zedmiescie.

Ee tam.

> To, ze
          > obecny pedet jest paskudny i zaslania (mniej) nie jest argumentem za tym, zeby
          > nastepny wcisniety
          > tu budynek wygladal jeszcze gorzej.

Obecny "pedet" wpisał się w krajobraz miasta i jest przykładem naprawdę poprawnej architektury
          (to moim skromnym zdaniem). Nowy "pedet" to postmodernistyczna pokraka.
          • wandad Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 15:59
            E tam, zaraz wpisal sie. Przyzwyczailismy sie do niego i tyle. Dla ludzi z zewnatrz wyglada paskudnie.
            To cos nowe tez sie w ten sposob wpisze. Z czasem wszyscy sie przyzwyczaj. A obiektywnie to
            pasuje do tego miejsca w miescie jak piesc do nosa.
        • empi Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 16:05
          hey! czy Ty jesteś ta dawna wandad ? :)
          pzdr.
          • wandad Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 22:13
            ano jestem. Milo, ze mnie ktos jeszcze pamieta :)
            • empi Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 22:35
              wspominano Cię tutaj wiele razy! Witaj i udzielaj się z tej Kanady!
              pzdr.
              • wandad Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 03.09.10, 00:10
                Bardzo mi milo! Troche trudno mi sie udzielac, bo ostatni raz bylam w Lublinie 8 lat temu. Ale czasami
                to mnie strasznie palce swedza zeby napisac. Ten temat bardzo mi lezy na sercu. Tak samo jak zalew
                obrzydliwych reklam. Jak sie mieszka w Lublinie to sie czlowiek tak stopniowo przyzwyczaja, ze tu sie
                pojawia jedna reklama, za pare dni inna gdzies tam. A ja widze calosc i jest to dla mnie straszne. Tak
                samo jak ten budynek, ktory ma powstac zamiast pedetu. Widze co sie dzieje w Toronto i nie chce
                zeby tak samo zniszczono i zeszpecono moje miasto. Dobre przyklady sa blisko, w Europie. Po coz
                siegac az za ocean? I wzorowac sie na tym co najgorsze?
                • gniewnyleonard A umiesz sobie włączyć polskie znaki? 02.12.10, 16:41
                  Bo ja w Polsce nie mam problemu z włączeniem nawet bułgarskich.
      • fajnakomentatorka Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 03.09.10, 12:38
        zaslania zabytki
        • Gość: pm Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: 109.243.219.* 03.09.10, 13:14
          zasłania..mur i boczną niewidoczną ścianę karmelitów.....
    • Gość: gość parking !!! IP: *.chello.pl 02.09.10, 15:34
      a niech będzie i centrum handlowe, ale na miły bóg z parkingiem podziemnym,
      przecież kolejne centrum handlowe umrze śmiercią naturalną z powodu braku
      klientów, bo "cały" lublin jeździ samochodami, wystarczy sprawdzić ilość
      klientów w tych samych sklepach w cornerze w plazie czy orkana, przy cornerze
      palca nie wciśniesz a jak wciśniesz to płatne albo blokada na kółeczku a w
      plazie albo przy orkana zawsze zaparkujesz i to dziala marketingowo
      • qqbek Re: parking !!! 02.09.10, 16:10
        Marketingowo?
        Ja od lat już samochodem do centrum nie jeżdżę... jak już, to na Staszica, Chmielną lub w okolice,
        po to tylko, żeby kogoś z rodziny do przychodni/szpitala dowieźć (lub odebrać).
        Kolejny parking? Jak pod Plazą? Nie, dziękuję... wybrałem się ostatnio do kina, na wieczorny seans...
        nie dość, że miejsc parkingowych nie było prawie (choć całe centrum już opustoszałe), to jeszcze
        jakiś burak mi zderzak porysował. To już wolę kolejny płatny parking jak na Hempla... przynajmniej
        płacę i wymagam, miejsce zawsze jest... a nie jak w Plazie...
    • Gość: Miszcz Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 15:39
      Jak dla mnie to nie jest to takie znowu brzydkie ale po prostu nie pasuje do
      tego miejsca.. I więcej ławek by się przydało.
      • wampir-wampir Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 02.09.10, 16:44
        Obrzydliwie obłe. Zgadzam się z Kubkiem. Pedet miał jakiś charakter, a to... badziewie i do tego
        placyk znika.
        • fajnakomentatorka Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 10.09.10, 15:32
          Szkoda tego placu:(
    • microb66 Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto wideo 02.09.10, 17:06
      Przecież niedaleko będzie Alchemia, to jak ma się newPeDeT utrzymać? Parking
      być pod spodem musi, bo nikt tam nie będzie piechotą zasuwał, ani MPK.
      Powstaną nowe miejsca pracy, ale dla galerianek i może dla chłopaków galerianów?
      • Gość: pm Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: 109.243.219.* 03.09.10, 13:16
        galerianki i galerianie to też mieszkańcy tego miasta....
    • on1950 Nic nie powstanie! 02.09.10, 17:58
      Felicity w budowie
      Alchemia w budowie
      Stadion w budowie
      Teatr w budowie
      Ekspresówki w budowie
      Lotnisko w budowie
      Tunel w budowie
      Obwodnica w budowie

A na końcu przyśnią się wam krasnoludki i sierotka marysia
      • Gość: londoner Re: Nic nie powstanie! poprostu lbn IP: *.197.5.84.threembb.co.uk 02.09.10, 19:19
        konserwa uwali w tym miescie kazda inwestycje albo bezRadni taki jest poprostu lbn
      • fajnakomentatorka Re: Nic nie powstanie! 03.09.10, 12:47
        Dobry komentarz! niestety smutny:(
      • ariston1 "w budowie" 07.09.10, 11:01
        on1950 napisał:

> Felicity w budowie
        > Alchemia w budowie
        > Stadion w budowie
        > Teatr w budowie
        > Ekspresówki w budowie
        > Lotnisko w budowie
        > Tunel w budowie
        > Obwodnica w budowie

Wiesz jaki to byłby sukces gdyby rzeczywiście to było w budowie. A tu albo budowa rozgrzebana i cisza, nawet chyba w planach nie ma terminów ukończenia, albo jjeszcze łopata w ziemię nie wbita i też nie ma konkretnego terminu kiedy zaczną.
      • gniewnyleonard Jak na razie to wycięty w pień plac straszy 02.12.10, 16:43
        on1950 napisał:

> Felicity w budowie
        > Alchemia w budowie
        > Stadion w budowie
        > Teatr w budowie
        > Ekspresówki w budowie
        > Lotnisko w budowie
        > Tunel w budowie
        > Obwodnica w budowie
        >
        > A na końcu przyśnią się wam krasnoludki i sierotka marysia

I żadnej Alchemii nie będzie nigdy w życiu. Należy przywrócić istnienie placu ofiar getta.
    • Gość: Neowieśniak Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 18:47
      Prowincja i żenada. 10 lat temu takie coś można było postawić na przedmieściu.
      Widać, gdzie pan Ingarden ma Lublin.
      • Gość: J-k Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: 91.123.169.* 02.09.10, 21:47
        Zastanawiam się czy projektant zwracał się do Konserwatora Zabytków o wytyczne konserwatorskie.
        Jeżeli tak to co one zawierały? Jeżeli nie - to dlaczego? Uważałem, że Ingarden to jeden z
        najzdolniejszych polskich architektów. Wygląda na to, że się myliłem. Chyba, że wzorem swojego
        starszego kolegi po fachu (Kuryłowicza) skorzystał z usług tokarza z Sękocina czy technika ogrodnika z
        warszawskiego Wolumenu.
    • michal_michal Niestety koszmarek :( 02.09.10, 21:29
      Wystarczy sobie wyobrazić w otoczeniu jakiej architektury to coś miałoby się
      pojawić. I jak to będzie wyglądać??? Jak to mówił Anioł : jak g... w polu!

Czy naprawdę nie można stworzyć projektu, w którym budynek ładnie wpisywałby
      się otaczającą go architekturę a nie był pseudo "nowoczesną" plombą?
    • fajnakomentatorka Okropne!!!!! 03.09.10, 12:37
      1/ zbyt nowoczesne jak na ten teren Lublina:/
      2/ za duze:/
      3/ odwroci uwage od kosciolow i pieknych kamienic, przytlacza!
      4/narzuca sie! ( a nie tak jak Galeria Krawkowskaw Krakowie ktora jest dosc
      dyskretnie umiejscowiona)
      5/co do nazwy! teraz to sie juz w ogole turystom pomyli gdzie jest Victoria!
      Victoria- hotel obecnie znajduje sie zupenie w innym miejscu miasta!
      • Gość: pm Re: Okropne!!!!! IP: 109.243.219.* 03.09.10, 13:11
        Galeria krakowska w krakowie jest...okropnym szklano-betonowym klocem o dość tępym układzie
        wnętrza..jest najbrzydszym obiektem handlowym umieszczonym w historycznych centrach w Polsce
        proponowany projekt dla Lublina jest dyskretny i delikatny o nowoczesnej formie jakiej w tym
        mieście brakuje
        co do modernizmu...tak było cos takiego 60 lat temu.....może troche pójdziemy jednak do
        przodu?
        • Gość: Neowieśniak Re: Okropne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:17
          > proponowany projekt dla Lublina jest dyskretny i delikatny o
          nowoczesnej formie
          > jakiej w tym
          > mieście brakuje

Obejrzyj jeszcze raz te wizualizacje. Jak coś, co włazi na chama w przestrzeń
          miasta można nazwać dyskretnym i delikatnym?
        • fajnakomentatorka Re: Okropne!!!!! 10.09.10, 15:31
          No wlasnie! Galeria Krakowska jest brzydka ale mimo to nie rzuca sie AZ TAK jak ten okropny budynek ktory dla Lublina zaprojektowano.Wg mnie Galeria Krakowska ginie miedzy starymi budynkami, ale moze ja miesiac temu na wlasne oczy w KrakOWie widzialam cos innego niz szanowny Pan/Pani;) haha :) w Paryzu tez powstawiono miedzy historycznymi budynkami nowoczesne i wg mnie Lublin jednak to nie Paryż;) co bysmy nie mowili i jak bysmy tego Lublina nie kochali:)
    • Gość: pm Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: 109.243.219.* 03.09.10, 13:01
      na podzamczu planowane jest odtworzenie "pierwotnego"układu oraz wybudowanie obiektów
      nawiązujacych formą i skalą do tam istniejących...to potworna bzdura bo wystarczy przejechac sie
      do Gdańska lub Szczecina zeby zobaczyc jak taka architektura wygląda., lub nawet do Zamościa
      który w ramach kompleksowej rewaloryzacji traktowany jest materiałami które są obecnie
      oferowane jako historyczne i o wysokiej jakosci...niestety z materiałami chocby o historycznym
      wygladzie mają mało wspólnego......
      moze wiec dosyc koszmarków pseudohistorycznych?
      moze w Lublinie przydała by się nowoczesna, delikatna, dobra architektura na miare XXI w?
      może otworzyć troche tych ciasnych umysłków..bo inaczej bedziemy prowincjonalnym
      skansenem...niewiele nam brakuje....
      • wampir-wampir Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 03.09.10, 14:21
        Że to obłe jest zarazem delikatne? Dooooobry dowcip ;P
      • Gość: folkatka Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 14:55
        Drogi pm
        tak jak Ty, myslano powszechnie w latach 50. - 60. I zobacz co z tego wynikło. W
        ciągu tamtych dekad, w historycznych centrach wielu miast w całej Europie
        nastawiano betonowe kloce "zeby byo nowoczesnie". Polityka budowania nowego w
        wyraźnym kontrascie do otoczenia.
        Efekt? Taki mniej wiecej jak w przypadku PDT - starego i nowego, lub
        obrzydliwej Galerii Krakowskiej.
        Teraz na szczeście - od tego sie odchodzi. Podkreśla sie role, jaka w
        ostatecznym efekcie wizualnym daje wpasowanie budowli w kontekst i w otoczenie.
        Pomijam juz przypadki rozbierania takich budynków lub przebudowywania ich w
        duchu bardziej historyzujacym - osobiscie zetknełam sie z czyms takim w czeskiej
        Opavie. Otóż, na rynku, w miejsce klasycystycznego budynku teatralnego,
        zburzonego w czasie II wojny, wzniesiono kloc - moze nie w najgorszym stylu,
        ale zawsze. Stara formę budynku wiernie zrekonstruowano w latach 90.

www.copava.estranky.cz/fotoalbum/opavske-divadlo-_the-opava-playhouse_/opavske-divadlo/15
        www.copava.estranky.cz/fotoalbum/opavske-divadlo-_the-opava-playhouse_/opavske-divadlo/14
        Znam podobne przypadki z NIemiec. Z kolei ogromna niechęcia napełnił mnie widok
        pseudosocjalistycznych kloców w centrum sredniowiecznej Rygi.

Negatywnie wypowiadasz się o pomysle zabudowania Podzamcza. Ten pomysł narodził
        sie w czasie konsultacji społecznych, przeprowadzonych w maju. Brałam w nich
        czynny udział, pomagałam opracowywac wyniki, i po prostu wiem jak wypowiadała
        sie przeważająca większość osób. Była za dostosowaniem budynków mających tam
        powstac do skali Starego Miasta. W wiekszosci wypowiedzi przewijał sie motyw
        albo nawiązania do-, albo wrecz odtworzenia dawnego układu ulic.
        Wiesz dlaczego? Widocznie takie sa ludzkie potrzeby i oczekiwania.
        I tysiące takich jak Ty rzeczników fałszywie pojetej nowoczesności może
        przekonywac że nie mamy racji, bo ideałem jest aluminiowy kloc wepchniety
        pomiędzy zabytkowe kamienice, którym mamy się zachwycac bo inaczej zostaniemy
        uznani za zascianek etc. Ale zawsze znajdzie się ktos kto powtórzy za
        Gombrowiczem "Jak zachwyca? Skoro nie zachwyca?"
        Jak widac takich "ktosiów" jest tu wiecej.
        I ja nie bedę oryginalna. Teb budynek jest paskudny.
      • qqbek Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto 03.09.10, 16:22
        Gość portalu: pm napisał(a):

> moze wiec dosyc koszmarków pseudohistorycznych?

Proszę bardzo - obecny PDT jest ślicznym przykładem udanej architektury modernistycznej, której
        nie powstydziłby się zapewne LeCorbusier czy też Mies van der Rohe

> moze w Lublinie przydała by się nowoczesna, delikatna, dobra architektura na mi
        > are XXI w?

Proszę bardzo. Przykłady można mnożyć- czy to nowy dworzec kolejowy w Innsbrucku autorstwa
        biura Riegler Riewe, czy też Mediateka w Sendai autorstwa Toyo Ito... ale po co, kufa mamy być
        ofiarą mokrego, postmodernistycznego snu pana Ingardena?

> może otworzyć troche tych ciasnych umysłków..bo inaczej bedziemy prowincjonalny
        > m
        > skansenem...niewiele nam brakuje....

Taki skansen tworzą właśnie takie "światłe umysły" jak twój. Nic człowieku nie wiesz o współczesnej
        architekturze a udajesz alfę i omegę w tym temacie.
        Poczytaj łepku, zanim się wypowiesz.
        • Gość: K.Sawyer Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 19:08
          To co mówi arch. K. Ingarden o dbałości i o staraniach o to by jego projekt galerii nawiązywał do
          zabytkowej tkanki miasta to czysta erystyka czyli wygłaszanie pozornie logicznego wywodu, przy
          założeniu że słuchacze pozbawieni są elementarnej inteligencji i których zdanie nie ma żadnego
          znaczenia w naszej pozornej demokracji.

Budynek galerii w żadnym aspekcie nie pasuje do otoczenia, na które składa się
          dziewiętnastowieczna skromna zabudowa prowincjonalnej stolicy lubelskiej guberni.
          W 2/3 betonowa, pozbawiona okien elewacja galerii może kojarzyć się z murami średniowiecznego
          Lublina, których ostatnie fragmenty możemy oglądać 300 m dalej
          w rejonie Bramy Krakowskiej. Wejście do galerii zlokalizowane w środku elewacji jest wycofane od
          ulicy – powtórzenie rozwiązania jakie widzimy w galerii Plaza przy Lipowej.
          I tak przed wejściem zaprojektowano plac, którego nigdy przy Kapucyńskiej nie było.
          Zaprojektowano plac nowy, co nie przeszkadza arch. Ingardenowi dyskredytować arch.
          Witkowskiego za nielogiczne czyli głupie cofnięcie linii zabudowy PDT od Krakowskiego
          Przedmieścia, dzięki czemu powstał lubiany przez lublinian plac, a co najważniejsze odsłonił się widok
          neogotyckiej kaplicy. W świetle powyższego mogę nazwać kpiną wypowiedź arch. K. Ingardena
          o tym, że w trosce o widok kościoła kapucynów on cofną linię zabudowy galerii V, tak by kościoła
          nie zasłaniała. A co ma wspólnego z dziewiętnastowieczną tkanką miasta wnętrze galerii, znowu
          kojarzące się z wnętrzem Plazy. A co z pamięcią o suterynie w której wychował się lubelski poeta
          Czechowicz ?

A teraz o przyczynach dla których PDT musi być zburzony. Tą przyczyną jest niezłomne
          przekonanie inwestora o konieczności wyposażenia swojej posiadłości w parking.
          W głowach naszej klasy rządzącej nie do pomyślenia jest by oni , elita, właściciele i ich klientela
          musieli dojść tak jak pospólstwo. W pierwszej oprotestowanej wersji galerii parkingi
          przewidziano na poziomie powyżej 15 m. W obecnie okrojonej wersji galerii parkingi są
          ulokowane w podziemiu. Aby je wybudować należy wcześniej wykopać wielki dół a jeszcze
          wcześniej zburzyć PDT – inaczej się nie da. Mamy tu powtórkę pomysłu najsławniejszego
          lubelskiego architekta, który lokując samochody naszego najdroższego Marszałka Województw
          chciał zburzyć salę plenarną KW (dzisiejszą aulę UM) , wybudować pod ziemią garaże a następnie
          odbudować aulę – oczywiście wszystko za pieniądze przyznane najbiedniejszemu województwu w
          Polsce.

W tym miejscu kolejny raz powrócę do koniecznej zmiany w myśleniu o budowie parkingów w
          centrum naszego miasta gdzie już niedługo nastąpi totalny zawał śródmiejskiego ruchu
          samochodowego . Zapamiętałem słowa goszczących w Lublinie duńskich urbanistów, którzy
          przekonywali, że lepsza jakość życia w mieście, w ich historycznych centrach, jest odwrotnie
          proporcjonalna do ilości poruszających się po ich obszarze samochodów. Dlatego w Kopenhadze
          powstał i jest realizowany program ograniczania ilość miejsc parkingowych w centrum miasta. W
          Lublinie w ścisłym centrum powstają i mają powstawać kolejne nowe parkingi. W wolnym świeci
          prawdziwej demokracji jest inaczej. Będąca aktualnie w budowie nowa siedziba Bank of America
          Tower - drugi co do wysokości wieżowiec w Nowym Jorku - nie będzie miała parkingów.

• Gość: J-k Re: Zniknie pedet. powstanie pasaż victoria foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 15:51
            To nawet nie jest "czysta erystyka" to jest zwykła mowa trawa. Mówił pan
            Ingarden o historycznych szlakach mających się ponoć krzyżować w miejscu
            dzisiejszego PeDeTu (a przyszłej Galerii Victoria). Z wypiekami na twarzy będę
            czekał na wyniki nadzorów archeologicznych prowadzonych w trakcie prac ziemnych
            - jak nic znajdą średniowieczny sygnalizator świetlny z włączonym zielonym
            światłem (dla projektu Ingardena) i dwa drogowskazy; na jednym będzie napis;
            Kraków 247 km a na drugim Rury Brygidkowskie 0,3 km. Stawiam jednak pytanie do
            Konserwatora Zabytków; na czym polega ochrona konserwatorska zabytkowego układu
            urbanistycznego, czyli planu miasta. Rozumiem, że gdyby np. na 10-lecie PRL
            odbudowywanemu kwartałowi zabudowy pomiędzy Bramową, Olejną a Szambelańską
            nadano plan jaja lub wybudowano stadion dla KS Motor vel Spartakus Szarowola
            byłoby też piknie i nowocześnie czyli O.K.!
    • gniewnyleonard To jest chore! 02.12.10, 16:34
      Może by tak władze Lublina wycofały się ze zwariowanego pomysłu usuwania resztek komunikacji miejskiej z Placu Litewskiego, którędy ma jeździć tak 13 i kto czym ma dojechać do tej wspaniałej i błyszczącej kupy z betonu i pleksi? Przecież już teraz PEDET świeci puchami.
      Poszerzyć chodniki w obrębie placu Litewskiego, jezdnię zwężyć do szerokości na Placu Wolności i wybrukować. Przecież Lublin tak kocha małpować wszystko, co warszawskie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka