Dodaj do ulubionych

Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na łatw...

20.09.10, 11:27
brawo dla Urzędników, w końcu podjęli ryzyko i podjęli decyzję bez zbędnych dokumentów i kosztownych analiz. to jest ważna ulica dla ruchu w mieście, więc po prostu trzeba ją poszerzyć. Oponenci niech zagłosują nogami i się wyprowadzą za miasto, tam jest cisza i spokój. ale jak organ kontrolujący da urzędnikom po łapach, to już nigdy nie wychylą się z podjęciem odważnej i samodzielnej decyzji...
Obserwuj wątek
    • Gość: qq teraz atakuje jeż IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 11:46
      przy budowie A2 przeszkadzały żaby
      przy budowie A4 - jelenie
      przy budowie zalewu czorsztyńskiego - ptaki
      przy budowie lotniska w świdniku - susły
      teraz przeszkadza jeż.
      a może za dużo ludzi już na świecie i trzeba coś z tym wreszcie zrobić?
      • Gość: j2 Re: teraz atakuje jeż IP: *.lublin.mm.pl 20.09.10, 11:50
        nie przejmuj się, już maszerujemy w tym kierunku
        • leonoss Re: teraz atakuje jeż 20.09.10, 12:12
          awo wlodarze brawo prezydecie Lublina POSZEZAC ulice nawet kosztem budynkow -samochodow turystow i gosci bedzieprzebywalo i przyjezdzalo do LUBLINA,a krzewy mozna uzupelnic
          • fajnakomentatorka Re: teraz atakuje jeż 21.09.10, 12:32
            Ten komentarz to zart??? kosztem wiezowcow w ktorych mieszka kilkadziesiat ludzi???
    • Gość: An Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.chello.pl 20.09.10, 12:12
      Tak, zaorajmy wszystko, wybetonujmy,wyłóżmy kostką brukową.Ale będzie pięknie wtedy w naszym mieście!Modernizacja ulic jest potrzebna, ale nie przeprowadzana w taki barbarzyński sposób. Pan Werner dobrze robi,że ujął się za mieszkańcami.
      • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 20.09.10, 12:31
        Jak życie w mieście się nie podoba, to całkiem miło i przyjemnie mieszka się na wsi. Sam siedzę tam więcej jak w Lublinie - to wiem.:P
        • fajnakomentatorka Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 12:35
          Tajnos! Nie kazdy chce i nie kazdy moze zyc poza maistem! I nie gadaj tak! Nie tedy droga.
          A jesli mieszkasz na obrzezach to co sie wcinasz???
          • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 13:03
            A może by tak w ramach umiłowania zieleni nieco posprzątać w wąwozach na Kalinie, Czechowie, Czubach, w okolicach Alei Solidarności, na Podzamczu, co?...:D
        • Gość: ef Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: 91.123.172.* 22.09.10, 16:34
          tajnos.agentos napisał:

> Jak życie w mieście się nie podoba, to całkiem miło i przyjemnie mieszka się na
          > wsi. Sam siedzę tam więcej jak w Lublinie - to wiem.:P

ze jestes ograniczonym wiesniakiem widzacym koniec swojego nosa to niejednokrotnie sie przekonalismy
          • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 23.09.10, 08:12
            Gość portalu: ef napisał(a):

> ze jestes ograniczonym wiesniakiem widzacym koniec swojego nosa to niejednokrot
            > nie sie przekonalismy

Wali mnie co "ście" się przekonali, a co nie. Jako pełnoprawny obywatel tego kraju stanowczo żądam ukrócenia moralnego terroru ekooszołomów, roweraków, "obrońców krzyża", homoniewiadomo, busiarstwa i jeszcze paru takich. Miasto jest dla ludzi, nie dla garstki "nawiedzonych" poyebów.:P
            • Gość: ef Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: 91.123.172.* 23.09.10, 11:05
              tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: ef napisał(a):
              >
              > > ze jestes ograniczonym wiesniakiem widzacym koniec swojego nosa to niejed
              > nokrot
              > > nie sie przekonalismy
              >
              > Wali mnie co "ście" się przekonali, a co nie. Jako pełnoprawny obywatel tego kr
              > aju stanowczo żądam ukrócenia moralnego terroru ekooszołomów, roweraków, "obroń
              > ców krzyża", homoniewiadomo, busiarstwa i jeszcze paru takich. Miasto jest dla
              > ludzi, nie dla garstki "nawiedzonych" poyebów.:P

jak siedzisz na wsi to siedz i tam zarzadzaj szosą

Jako pełnoprawny obywatel tego kraju stanowczo żądam ukrócenia moralnego terroru ludzi ktorzy mowia , ze jak sie nie podoba to wynocha
              • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 24.09.10, 07:56
                Gość portalu: ef napisał(a):

> jak siedzisz na wsi to siedz i tam zarzadzaj szosą

Jak nie pasi życie w mieście, to się przeprowadź na wieś. Tam jest przestrzeń i świeże powietrze, a na podwórko przychodzą jeże, zaskrońce oraz koty sąsiadów.

> Jako pełnoprawny obywatel tego kraju stanowczo żądam ukrócenia moralnego terror
                > u ludzi ktorzy mowia , ze jak sie nie podoba to wynocha

Jak się nie podoba, to wynocha.:P
          • Gość: ja Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.nplay.net.pl 23.09.10, 23:26
            > ze jestes ograniczonym wiesniakiem widzacym koniec swojego nosa to niejednokrot
            > nie sie przekonalismy

Jest. Potwierdzam. Ale on nie widzi końca swojego nosa, on wbrew pozorom widzi całkiem sporo. Ale wykorzystuje to, żeby wbijać szpile, zamiast konstruktywnie dyskutować. Taki trolek, dowartościowujący się kosztem innych.
      • fajnakomentatorka Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 12:34
        Popieram! KOniecznie niech ta kostka bedzie drobna i sliska jak spadnie na nia deszcz lub snieg;) hahah! a obsacy -szpilki niech sie lamia na tej gestej kostce!
        p.s. teraz zartowalam
    • tajnos.agentos Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na łatw... 20.09.10, 12:29
      Przemieszkałem przy Głębokiej całe dzieciństwo (w sumie 20 lat) i nigdy w życiu nie widziałem tam jeża, także o występowaniu czegoś takiego w okolicy nie słyszałem. A komuż to tam zalewa piwnice??? O ile wiem, wszystkie okoliczne budynki stoją sporo powyżej poziomu jezdni. A któryż to narożnik już się przechylił? Zazczy - budynek pęka? Fakt, że burzowa kanalizacja jest tam za mało wydolna, bo po niemal każdej większej ulewie jezdnia na kilka minut zamienia się w potok, ale takie rzeczy są do naprawienia...
      • fajnakomentatorka Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 12:37
        a ja widzialam w sierpniu jeza! Az sie zdziwlam ze w srodku miasta...ale przeciez cementarz blisko a tam jest duzo 'dziwnych" stworów
        • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 22.09.10, 07:40
          Dzika zwierzyna idzie do miasta. W czechowskich wąwozach żyją dzikie chomiki, bywają zające a nawet lisy... Są to jednak w pewnym sensie "elementy napływowe", które dadzą sobie radę bez względu na to, czy jakąś ulicę się poszerzy, czy nie.:P
    • malarysa Zastanawiająca szybkość działania. 20.09.10, 14:57
      Komuś najwyraźniej zależy na tym aby ekipa, która jest w ratuszu klepnęła tę inwestycję.
      Latami ciągną się inne sprawy a tu pstryk i królik z kapelusza wyskakuje.
    • hektorspyke Po cen pas 2 metrowy? 20.09.10, 16:01
      po co to? nie robić pasa między jezdniami i nie trzeba wycinki drzew
      • Gość: ef Re: Po cen pas 2 metrowy? IP: 91.123.172.* 22.09.10, 16:33
        hektorspyke napisał:

> po co to? nie robić pasa między jezdniami i nie trzeba wycinki drzew

tez mnie to zastanawia, po co robic ten pas zieleni postaiwc barierke i styknie

taki sam blad popelniono przy remoncie krancowej od mecz majd. do dlugiej, i w rezultacie po jednej stronie jezdni mamy chodnik o szer 50 cm(gdzie ludzie maja wejscie do domow stojacych przy jezdni ) a posrodku wypasiony pas zieleni
    • ajatuse Poszerzać jak najszybciej i nie słuchać moheru 20.09.10, 17:46
      zawsze się można przeprowadzić !
      • fajnakomentatorka Re: Poszerzać jak najszybciej i nie słuchać moher 21.09.10, 12:39
        Glupie gadanie , ze sie mozna przeprowadzic. Nie powinienes takiego argumentu wyciagac bo jest denny! Ja nie jestem moher (ewentualnie angorka) a nie podoba mi sie ten pomysl! Po co pas na srodku?
    • malarysa A czy ktoś zrobił badania natężenia ruchu. 20.09.10, 17:58
      Jeżdżę tamtędy w tygodniu i nie widzę jakiegoś większego natężenia ruchu. To nie Głębokiej są prawdziwe korki.
    • Gość: bosman już wpuścili w krzaki... IP: *.lublin.mm.pl 20.09.10, 17:58
      Krańcową, teraz pora wpuścić Głęboką do bystrzycy. Już widzę te "tłumy" samochodów które wciskają się w Narutowicza i Strażacką. Będzie niezła polka.
    • qavtan Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na łatw... 21.09.10, 06:48
      Inwestycje Urzędu Miasta Lublin nie są po to 'by zachęcać' mieszkańców do przeprowadzki poza granice miasta. Powinny poprawiać jakość życia.

Mieszkańcy jasno sygnalizują, że ta inwestycja obniży jakość ich życia w tym miejscu.

Ja jestem absolutnie przeciwny tej inwestycji, uważam, że jest zbędna i uczyni z Głębokiej 'betonową dżunglę'.

Głęboka nie jest ani 'małą obwodnicą' ani ulicą tranzytową, więc nie powinna być dwupasmowa na tym odcinku.
      • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 08:02
        qavtan napisał:

> Inwestycje Urzędu Miasta Lublin nie są po to 'by zachęcać' mieszkańców do przep
        > rowadzki poza granice miasta. Powinny poprawiać jakość życia.

Zamknąć Głęboką dla ruchu pojaddów samochodowych, przerobić na ścieżkę rowerową.

> Mieszkańcy jasno sygnalizują, że ta inwestycja obniży jakość ich życia w tym mi
        > ejscu.

Kłamiesz.

> Ja jestem absolutnie przeciwny tej inwestycji, uważam, że jest zbędna i uczyni
        > z Głębokiej 'betonową dżunglę'.

Twoja sprawa. Innym nic do tego.

> Głęboka nie jest ani 'małą obwodnicą' ani ulicą tranzytową, więc nie powinna by
        > ć dwupasmowa na tym odcinku.

Być może jednak taką będzie. Podobno planuje się połączenie jej z jakąś tam "zieloną", czy coś w tym rodzaju. W takiej sytuacji być może Głęboka stanie się częścią systemu arterii łączących oddalone kwartały aglomeracji.
        • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 08:29
          PS O przyszłości ulicy Sowińskiego zapomniał?:D
          • Gość: T. Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.lublin.mm.pl 21.09.10, 11:01
            Ale miejsca jest tyle, że wystarczyło by na dwa pasy w każdą stronę, zieleń, chodniki i ścieżki rowerowe, nie trzeba od razu szaleć z rozdzielaniem kierunków.
            Z Sowińskiego to chyba jakaś chora legenda jest, mało prawdopodobne, żeby miasto znalazło nagle 300 mln, żeby można było sobie szybciej jeździć z Czubów na Czechów i na odwrót. W sumie to i dobrze, bo miasto jest dla ludzi, nie samochodów.

Przy okazji: mieszkałem tam kawał życia (20 lat) i nie raz widziałem jeża. Chodzą nocą, czasem przemkną przez chodnik. ;)
            • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 11:41
              Samochodami jeżdżą ludzie, nie jeże. Miasto jest dla ludzi, nie dla jeży.:P
        • Gość: Honorata Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 22:20
          tajnos.agentos napisał:
          > Podobno planuje się połączenie jej z jakąś tam "zi
          > eloną", czy coś w tym rodzaju. W takiej sytuacji być może Głęboka stanie się cz
          > ęścią systemu arterii łączących oddalone kwartały aglomeracji.

I to nie jest, niestety, dobry pomysł. Ciąg ulicy Głebokiej i Muzycznej, przedłużonej do Krochmalnej, jako alternatywa dla ciągu Al.Racławickie, Lipowa, Piłsudskiego, Młyńska do Placu dworcowego byłby może i efektywny, ale na osi W-Z o wiele bardziej potrzebny jest ciąg będący przedłużeniem Zana przez łąki do Krochmalnej i dalej przez tory kolejowe do Smoluchowskiego i Zemborzyckiej. Po włączeniu do skrzyżowania Nadbystrzycka - Zana przedłużonej Sowińskiego (co planowano juz w latach 70. i na co czeka wydzielony pas gruntu) powstałoby efektywne połączenie Czechowa z okolicami dworca kolejowego, kóre obecnie wymaga nie lada kombinacji i stania w korkach.
      • fajnakomentatorka Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 12:40
        Oczywiscie masz racje!
      • Gość: taxiczworki Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: 194.98.87.* 21.09.10, 15:35
        Spierniczaj na swoje forum rowerowa przybledo!

• Gość: Honorata Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 22:09
        Co to za nowe kretyństwo językowe z tym Urzędem Miasta Lublin? Dlaczego nie miasta Lublina? Co za idiota wymyślił tę formę? Przecież Lublin odmienia się przez przypadki i jest:
        kto, co - Lublin
        kogo, czego - Lublina
        komu, czemu - Lublinowi
        kogo, co - Luiblin
        z kim, z czym - Lubliniem
        o kim, o czym - Lublinie
        o (wołacz) - Lublin!
        Niech idiota, który lansuje tę pokraczną formę, odmieni sobie zamiast zwrotu "Urząd Miasta Lublin" analogiczne wypowiedzenie, np. krawat profesora Pszczółkowskiego. Czy może powinno się mówić: krawat profesora Pszczółkowski?
        Niestety, głupota w tym kraju ma niewyczerpalne rezerwy.
    • fajnakomentatorka Kto nienzawidzi w tym miescie zieleni??? 21.09.10, 12:29
      Na lipowej kolo cemntarza zlikwidowano przy budowie Plazy tyle drzew,! na LIpowej wzdłuz jezdni takze! Na Chopina wyrywa sie kazde wychodzace z ziemi male drzewki, planuje sie nowe parkingi kosztem placow zieleni( wspomne ze placow zabaw dla dzieci w Centrum w ogole nie ma). No a teraz chce sie wyciac tyle drzew na Glebokiej! Ciekawa jestem gdzie mieszkaja Ci ludzie ktorzy podejmuja takie decyzje??? Chyba na obrzezach miasta , w domkach gdzie maja kupe zieleni i guzik ich obchodzi co jest w samym miescie!!!
      zrezygnowac z pasa zieleni na srodku jezdni! To nie osiedle typu Czuby! Tylko gesto zabudowane Centrum!
      I prosze nie psioczyc ze jak sie nie podoba to mozemy sie wyprowadzic! To to nie fair takie gadanie!
    • fajnakomentatorka Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 21.09.10, 12:31
      OOO.widac kto tu rzadzi!. Jak smiesz wyrzucac starych mieszkanco w z Centrum!!!
    • Gość: Karol Zabetonowac IP: 77.252.248.* 21.09.10, 13:44
      Czy byliscie w niektorych miastach na "Zachodzie" ?
      Sa juz takie gdzie w centrum nic oprocz betonu nie uświadczysz, żadnej zieleni.
      Tylko co wtedy jest zamiast zieleni ?
      Psie kupy. W końcu to też organiczne ...
      • Gość: Stachu Re: Zabetonowac IP: *.chello.pl 21.09.10, 21:42
        Jestem za mieszkańcami!!! Precz z wycinaniem drzew! Niech ociążą Śródmieście przedłużając Krańcową do Wrotkowskiej i Solidarności do Jana Pawła, potem daleką obwodnicę, i wtedy problemów z korkami w centrum nie będzie. Kto chce betonu niech idzie do betoniarni lub cementowni!
        • Gość: Adwokat Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na łatwizn IP: *.chello.pl 22.09.10, 20:58
          Chciałem przypomnieć wszystkim, który chcą poszerzenia ulicy i zniszczenia środowiska, że Konstytucja RP gwarantuje mieszkańcom artykuły 5, 31, 68, 74 i 86 tzn. "Władze publiczne prowadzą politykę zapewniającą bezpieczeństwo ekologiczne współczesnemu i przyszłym pokoleniom, Ochrona środowiska jest obowiązkiem władz publicznych, Każdy ma prawo do informacji o stanie i ochronie środowiska., Władze publiczne wspierają działania obywateli na rzecz ochrony i poprawy stanu środowiska. Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie. Zasady tej odpowiedzialności określi ustawa." i najważniejsze "Rzeczpospolita Polska strzeże niepodległości i nienaruszalności swojego terytorium, zapewnia wolności i prawa człowieka i obywatela oraz bezpieczeństwo obywateli, strzeże dziedzictwa narodowego oraz zapewnia ochronę środowiska, kierując się zasadą zrównoważonego rozwoju.".
          Mieszkańcy Głębokiej prawo RP jest za wami, jak i prawa konwencji europejskich ;-D
          • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 24.09.10, 08:39
            W konstytucji RP występuje całkiem sporo interesujących zapisów. Polecam dokładniejszą lekturę:
            www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm
    • worgules Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na łatw... 22.09.10, 21:16
      Zastanawiam się kiedy władza miasta zajmie się ul.Willową,zbliża się czas kiedy z oś.Botanik nikt nie wyjedzie; kilkanaście tys. mieszkańców osiedla udusi się w korkach przeklinając prezydenta,radę i tzw.urzędników.....
      • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 23.09.10, 07:51
        Nie da się. Na pewno bytują tam jakieś świstaki,piżmaki albo inne chomiki.:)
        • Gość: Dragon Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.chello.pl 23.09.10, 11:45
          tajnos.agentos bez zwierzaków Ciebie też by nie było ;/ Pokazują Ci że środowisko w Lublinie jest do strawienia, a tak byś zdy...ł na różne choroby, jak to mają w wielkich metropoliach. A z przebudowaniami ulic urzędnicy powinni konsulatować z mieszkańcami i dojść do współnego konsensusu. Na Głębokiej wystarczy zrobić lewo, prawo skręty zmodernizować światła na skrzyżowaniu Sowińskiego, Filaretów i wszystko będzie bez problemów i bez kłótni.
        • Gość: ja Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.nplay.net.pl 23.09.10, 23:33
          Aż dziw, drogi tajnosie. Powinieneś odpisać: "nie ma obowiązku jeździć samochodem".
          • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 24.09.10, 07:58
            Nie ma obowiązku mieszkać w mieście. Na wsi jest świeże powietrze, przestrzeń oraz klimat.:P
            • Gość: Dragon Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.chello.pl 25.09.10, 14:11
              Tralala la, na wsi masz równie podobne skażenie jak w mieście, pyły azbestowe (prawie cała polska wieś jest obsiana eternitem, nawozy sztuczne, zdezelowane ciągniki, smrodzące drogi, mnóstwo wsi leży przy krajowych drogach ... . A po drugie twoje myślenie opiera się jeszcze na latach 80, gdy uważano, że miasto to muszą być zanieczyszczone, brudne, a na wsi cud powietrze. Popatrz na zachód Europy, wszystkie miasta robią, by mieszkańcy mieli jak najbardziej podwyższony standard i jakość życia, w czystym i ekologicznych warunkach. A ze swoimi poglądami pojedź na Białoruś, gdzie nie liczą się z człowiekiem i jego potrzebami ... .
              • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 26.09.10, 18:40
                Twoje myślenie opiera się jeszcze na czasach komuny, gdy uważano że wieś to musi być zanieczyszczona, brudna, zapijaczona i śmierdząca a w mieście praca na państwowym, cud i bolszaja kultura. Popatrz na zachód Europy - tam miasta się wyludniają, ich mieszkańcy uciekają na obrzeża lub na wieś, bo standard i jakość życia są takie same, za to jest spokój, czysto i ekologicznie. Robią to choćby musieli codziennie dojeżdżać do teatru, luksusowej knajpy lub pracy kilkadziesiąt kilometrów w jedną stronę, bo to nie problem: tam każdy ma co najmniej jeden samochółd (komunikacja zbiorowa funkcjonuje masowo i sprawnie głównie w dużych miastach, na prowincji często nie ma jej w ogóle - regularnie kursują tylko tak zwane "gimbusy"). A ze swoimi poglądami pojedź do Burkina Faso, gdzie nie liczą się z człowiekiem i jego potrzebami ...:P
                • Gość: Dragon Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.chello.pl 27.09.10, 19:43
                  Tylko zapomniałeś, że zanieczyszczenia się przemieszczają i na wsi masz podobne powietrze jak w mieście :) A po drugie ta twoja wizja może w Polsce pojawi się za 50 lat, tylko za 50 lat tendencja będzie odwrotna. Po trzecie dojazdy już nie wpływają na stan zdrowia co? Zanieczyszczenia uciekają gdzieś daleko :P Po czwarte ciekawa jest twoja wizja: mieszkańcy Wenecji wyprowadzają się na morze, a mieszkańcy małej Belgii przeprowadzją się do francukich i niemieckich wsi, żeby dojeżdżać do swoich miast (bo jak wiadomo kraje beneluxu są bardzo gęsto zaludnione, a przy twojej teorii musieli by się wyprowadzać za granicę, by mieli gdzie się osiedlać) :P Po piąte pisz co chcerz, ale my mieszkańcy Głębokiej i tak wywalczymy swoje :-)
                  • Gość: Adwokat Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.chello.pl 27.09.10, 20:58
                    Faktycznie tajnos agentos piękna wizja :) Z przemieścia lub ze wsi tłuc się w korach godzinę do śródmieścia w smrodach, potem w robocie 8 godzin w smrodach, zakupy i inne sprawy 2h w smrodach potem powrót godzina lub dwie godzinki w smrodach a potem 8 godzin snu w czystym wiejskim powietrzu, a potem powrót do zanieczyszczeń fajna proporacja, świerze idealne powietrze, brawo :)
                    Na zachodzie jakośc życia polepsza się dla tych co żyją w mieście jak i na wsi, ludzie wyprowadzają się na prowincje bo chcą, a nie że muszą...
                    • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 28.09.10, 13:45
                      Gość portalu: Adwokat napisał(a):

> Faktycznie tajnos agentos piękna wizja :) Z przemieścia lub ze wsi tłuc się w k
                      > orach godzinę do śródmieścia w smrodach, potem w robocie 8 godzin w smrodach, z
                      > akupy i inne sprawy 2h w smrodach potem powrót godzina lub dwie godzinki w smro
                      > dach a potem 8 godzin snu w czystym wiejskim powietrzu, a potem powrót do zanie
                      > czyszczeń fajna proporacja, świerze idealne powietrze, brawo :)

Jak nie pasi, to zawsze możesz sobie kupić apartament w chronionym i klimatyzowanym apartamentowcu w Centrum. I nie świerze, tylko świeże.:P

> Na zachodzie jakośc życia polepsza się dla tych co żyją w mieście jak i na wsi,
                      > ludzie wyprowadzają się na prowincje bo chcą, a nie że muszą...

Kiedy ostatnio byłeś "na Zachodzie" i po co? Żeby sobie obejrzeć rowerki w Kopenhadze?:DDD
                      • Gość: ja Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.nplay.net.pl 30.09.10, 18:04
                        > Kiedy ostatnio byłeś "na Zachodzie" i po co? Żeby sobie obejrzeć rowerki w Kope
                        > nhadze?:DDD

Co ty masz z tymi rowerami????? Jakaś alergia??
                    • Gość: Honorata Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 22:30
                      Czy was porąbało? Jeden (Dragon) pisze "musieli by" i "chcerz", Adwokat "świerze". Kurde, ludzie, za co dali wam świadectwo ukończenia podstawówki?
                  • tajnos.agentos Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła 28.09.10, 13:42
                    Gość portalu: Dragon napisał(a):

> ie wpływają na stan zdrowia co? Zanieczyszczenia uciekają gdzieś daleko :P Po c
                    > zwarte ciekawa jest twoja wizja: mieszkańcy Wenecji wyprowadzają się na morze,
                    > a mieszkańcy małej Belgii przeprowadzją się do francukich i niemieckich wsi, że
                    > by dojeżdżać do swoich miast (bo jak wiadomo kraje beneluxu są bardzo gęsto zal
                    > udnione, a przy twojej teorii musieli by się wyprowadzać za granicę, by mieli g
                    > dzie się osiedlać) :P

Wenecji może nie, ale zdziwiłbyś się, gdybyś się dowiedaiał ile osób tak żyje - także w Polsce. Oczywiście, wszystko zależy od lokalnych okoliczności.

Po piąte pisz co chcerz, ale my mieszkańcy Głębokiej i ta
                    > k wywalczymy swoje :-)

Wy mieszkańcy? Wszyscy, jak jeden mąż, żona ciotka, teściowa, pradziadek itd.???:DDD
                    • Gość: Stachu Re: Poszerzenie Głębokiej. Urzędnicy poszli na ła IP: *.um.lublin.pl 28.09.10, 17:10
                      Dragon, Adwokacie po co z nim dyskutujecie i tak ten agentos będzie zawsze na nie, bo nie bo nie. Szkoda z nim gadać, ja was popieram.
                      • tajnos.agentos Poznaj Stachu po zapachu... 29.09.10, 07:34
                        > Dragon, Adwokacie po co z nim dyskutujecie i tak ten agentos będzie zawsze na n
                        > ie, bo nie bo nie. Szkoda z nim gadać, ja was popieram.

Inaczej być nie może, gdyż takie obowiązują w tym kraju trendy:
                        - menelstwo i złodziejstwo z lubelskiego Starego Miasta ma się wynieść, by nie przeszkadzać w koncertach;
                        - buractwo z gminy Wilków ma się wynieść, by nie przeszkadzać boberkom;
                        - mieszkańcy okolic ulicy Głębokiej mają się wynieść, by nie blokować rozwoju sieci komunikacyjnej miasta.
                        Oczywiście, nie wszyscy - tylko ci, którym wymienione czynniki przeszkadzają. Pozostali nie muszą się wynosić.:P
    • tajnos.agentos Swoją drogą... 29.09.10, 10:03
      ...Czy ten pan Werner jest przedstawicielem jakiejś lokalnej społecznej inicjatywy? Czy w okolicy są zbierane jakieś podpisy pod petycją oprotestowującą, czy też może jest to kolejny "artykuł sponsorowany", na zamówienie jakiejś grupki aktywistów? Kto tu właściwie wypowiada się za mieszkańców i na jakiej podstawie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka