zbukov
11.10.10, 19:21
Widzę, że i ja mógłbym być kandydatem na prezydenta miasta. Takie banialuki bez konkretów może opowiadać każdy, kto czyta lokalną prasę. Czy to PiS, czy PO, czy jakakolwiek inna partia, zawsze to samo - obietnice na zasadzie - dajcie nam władzę, a my na wszystko znajdziemy rozwiązanie. Nie ma kasy na tunel? Poprosimy prywaciarza, żeby wyłożył 100 baniek, a my mu je oddamy w ciągu 20 - 30 lat i on nam jeszcze podziękuje. Jest mało buspasów? Spoko - "są możliwości", żeby było więcej. I "przewartościowanie" poszerzenia Głębokiej. Hahaha. Tysiące ludzi czekało latami na dodatkowe pasy ruchu i pasy skrętu, a pan kandydat w podtekście obiecuje nam, że inwestycję w końcu zaprojektowaną, zaplanowaną i gotową do realizacji od razu zablokuje. Cóż, to jest to co PiS potrafi - blokować.
"Obawia się jednak, że dawni właściciele gruntów, gdzie ma powstać estakada mogą się o nie upomnieć, bo budowa wciąż je odwleka. - Jeśli trzeba będzie ponownie je wykupić, to kto za nie zapłaci? - pyta kandydat PiS."
Czyli jak Wasilewski - przed wyborami "zbuduję", po wyborach "chciałem, ale niedasie".
"Chce, aby wokół śródmieścia powstały bezpłatne parkingi, skąd do centrum można by dojechać komunikacją miejską."
Ho ho, kochany, jak bym ja ci opowiedział czego ja chcę, to by ci oczko zbielało ;)
"- Ten problem jest nierozwiązany - wskazuje Sprawka."
Jak i tysiące innych, ale nie takiej informacji oczekuje się od kandydata. Tylko jaki ma pomysł na rozwiązanie.
I na koniec hicior - Górki Czechowskie. W obecnej kadencji RM nie słyszałem o innych pomysłach jak głosowany projekt EI, ale po najbliższych wyborach pan kandydat za sprawką magicznej różdżki dogada się nagle z Echo, że jednak zbudują tam aquapark i nie będą chcieli zarabiać na hipermarkecie, bo pan Sprawka nie chce żeby krajobraz został zniszczony.
Ech, za dużo myślenia życzeniowego jak na jednego kandydata. I jakie tu mniejsze zło wybrać? Gdyby tak wszystkie partie umiały się dogadać co do wizji rozwoju miasta, a władzę powierzyć sprawnemu managerowi z wiedzą nt. administracji i prawa. Mrzonki.