Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel

11.10.10, 19:21
Widzę, że i ja mógłbym być kandydatem na prezydenta miasta. Takie banialuki bez konkretów może opowiadać każdy, kto czyta lokalną prasę. Czy to PiS, czy PO, czy jakakolwiek inna partia, zawsze to samo - obietnice na zasadzie - dajcie nam władzę, a my na wszystko znajdziemy rozwiązanie. Nie ma kasy na tunel? Poprosimy prywaciarza, żeby wyłożył 100 baniek, a my mu je oddamy w ciągu 20 - 30 lat i on nam jeszcze podziękuje. Jest mało buspasów? Spoko - "są możliwości", żeby było więcej. I "przewartościowanie" poszerzenia Głębokiej. Hahaha. Tysiące ludzi czekało latami na dodatkowe pasy ruchu i pasy skrętu, a pan kandydat w podtekście obiecuje nam, że inwestycję w końcu zaprojektowaną, zaplanowaną i gotową do realizacji od razu zablokuje. Cóż, to jest to co PiS potrafi - blokować.

"Obawia się jednak, że dawni właściciele gruntów, gdzie ma powstać estakada mogą się o nie upomnieć, bo budowa wciąż je odwleka. - Jeśli trzeba będzie ponownie je wykupić, to kto za nie zapłaci? - pyta kandydat PiS."
Czyli jak Wasilewski - przed wyborami "zbuduję", po wyborach "chciałem, ale niedasie".

"Chce, aby wokół śródmieścia powstały bezpłatne parkingi, skąd do centrum można by dojechać komunikacją miejską."
Ho ho, kochany, jak bym ja ci opowiedział czego ja chcę, to by ci oczko zbielało ;)

"- Ten problem jest nierozwiązany - wskazuje Sprawka."
Jak i tysiące innych, ale nie takiej informacji oczekuje się od kandydata. Tylko jaki ma pomysł na rozwiązanie.

I na koniec hicior - Górki Czechowskie. W obecnej kadencji RM nie słyszałem o innych pomysłach jak głosowany projekt EI, ale po najbliższych wyborach pan kandydat za sprawką magicznej różdżki dogada się nagle z Echo, że jednak zbudują tam aquapark i nie będą chcieli zarabiać na hipermarkecie, bo pan Sprawka nie chce żeby krajobraz został zniszczony.

Ech, za dużo myślenia życzeniowego jak na jednego kandydata. I jakie tu mniejsze zło wybrać? Gdyby tak wszystkie partie umiały się dogadać co do wizji rozwoju miasta, a władzę powierzyć sprawnemu managerowi z wiedzą nt. administracji i prawa. Mrzonki.
Obserwuj wątek
    • harbour5 Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel 11.10.10, 19:25
      Ale numer! znów mamy cenzurę. Napisałem, do tej pory nie widać. Kochani aby tak dalej :-)). A pan Sprawka niech się weżmie do pracy, a nie do wysyłania pustych obietnic. Na czym opiera swoje obietnice?. Zamiast opowiadać pierdołki niech powie skąd ma pewność na otrzymanie jakichkolwiek pieniędzy na zrealizowanie tych zamierzeń
      • Gość: best boy Re: Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel IP: *.chello.pl 11.10.10, 19:49
        tunel w tej wersji to bardzo dobry pomysł , szkoda ze przez ostanie 4 lata sie nic w temacie nie działo , to nie tylko nieróbstwo ale tez marnowanie środków publicznych, a za to juz grozi prokurator .
        • zbukov Re: Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel 11.10.10, 20:00
          Pewnie, że dobry. Tylko znajdź łosia, który ma tyle kasy i zechce ją zainwestować na 25 lat. A skoro ma to działać na zasadzie leasingu, to czemu nie zwrócić się po prostu do firm leasingowych o tą formę finansowania? Hmm, bo nie można zadłużać miasta powyżej pewnego poziomu? Pamiętaj, że mówimy o kwocie około 200 mln. Partnerstwo publiczno prywatne najprędzej skończyłoby się ustawieniem bramek na obu końcach i pobieraniem myta. Ale byłby numer - chcesz szybko (?) dotrzeć z LSM-u na Czechów? 2 zeta. Hehehe.
        • andread61 Re: Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel 11.10.10, 21:05
          prokurator tak ,tak - za dwie poprzednie KADENCJE pisu
    • malarysa Na gorąco z debaty. 11.10.10, 19:55
      Sprawka to typowy urzędnik - paragrafy, paragrafy i jeszcze raz paragrafy.
      Sierakowska wielkie rozczarowanie.
      Gryz - ten człowiek pomylił czas.
      PSL - nie zapamiętałem nazwiska ale pojawił się na rozkaz partii i nic więcej.
      Żuk - dobrze przygotowany ale bez werwy, bez polotu.
      Wojciechowski - jedyny który czuje nerw miasta; zwięzły z dobrymi pomysłami; i widzę, że pomnik Piłsudskiego jest jego atutem, pokazał że potrafi jednak dopiąć swego.
      • Gość: belfer Re: Na gorąco z debaty. IP: *.lublin.mm.pl 11.10.10, 21:18
        Wojciechowski to chyba żart?
    • andread61 Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel 11.10.10, 21:02
      tj prawda banialuki mimo ,że p. Sprawka zgolił wąsy to przypomina mi A. Pruszkowskiego PISOSZKODLIWIUSZY i ich programy , które czujemy do dziś " Vaniajet - przecież przeciętny Wyborca tej marmolady wyborczej nie kupi Palikot ma rację partia nawiedzonych absurdalnie, Malowany Wał WĄDRACZKOWEJ -hej
    • led47 Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel 11.10.10, 21:27
      Ale plany i wizje. Tylko skąd kasa? Miasto zadluzone prawie po uszy, jak zresztą większość samorządow - tylko ca 1 900 zł na mieszkańca.. I ten tunel. Nie lepiej zrobić estakadę w ciągu Al. Racławickich ze zjazdami z Alei na Sowińskiego? Przecież ta wredna komuna zostawila tam tyle miejsca..wląsnie w tym celu. I zamiast budować cuda na kiju przedlużyc Sowińskiego do Zana Nadbystrzyckiej - specjalnie zostawiony pas bez zabudowy! No ale wląściciele domów przy tej zaplanowanej w przeszlości trasie na to sie nie zgodzą, ale kląć będą dalej na korki na Narutowicza i Filaretów.
      Jedyna rozsądna to Sierakowska - ma rację, nic nie obiecuje bez rozeznania
      A poza tym to ze spraw czysto przyziemnych warto by chyba zająć się w końcu odpowiednim wyregulowaniem światel na glownych ciągach komunikacyjnych.
    • led47 Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel 11.10.10, 21:29
      Zapomniałem - ZATRUDNIĆ specjalistę od inżynierii ruchu !!!
    • Gość: swojsko Wąwozy! IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 23:08
      Lublin to wąwozy! Doceńmy to w końcu! To jest nasza szansa na rozwój!

Pan kandydat na prezydenta miasta wojewódzkiego Lublin magister poseł Sprawka ma rację, że musimy docenić walory wąwozu! To jest najważniejsze dla rozwoju Polski wschodniej! Przecież to agroturystyka, turyści, noclegi po 30 pln za noc - kupa kasy dla naszego regionu!

Nie byle gdzie, ale na Krakowiskim Przedmieściu powstało nawet specjalne biuro promujące nasze walory! Jak się skupimy na agroturystyce, to w dynamice rozwoju wyprzedzimy wkrótce nawet Wrocław!

• Gość: yyaa Re: Wąwozy! IP: *.lublin.mm.pl 12.10.10, 07:28
        Miał dużo czasu na działanie ale chyba nigdy nie był w wąwozie na Czubach. Syf, brud, koślawy chodnik, niebezpiecznie, Pisiorki słyną z pięknych obietnic ale na tym ich działalność się kończy - potem wolą się zajmować krzyżami i dzieleniem społeczeństwa.
      • Gość: andread61 Re: Wąwozy! IP: *.um.lublin.pl 12.10.10, 09:32
        wąwózy to masz w głowie jak tak myślisz dodaj bezrobotni na trawę, bezdomni do tunelu lub pod most jak są miejsca, zamiast żłobka smoka zamoczenego w alkoholu , miejsce pracy od maja na zachodzie , myślisz ze krakowskie i biuro rozwiąze problem nic dziwnego ze wspierasz Sprawkę totalna wazelina trochę z głową ,jak tak koniecznie chcesz Sprawki moze rozwiaze Twój problem
        • quikro Re: Wąwozy! 12.10.10, 12:47
          Tak czytam i wydawalo mi sie ze do Urzedu Miasta to zatrudniaja przy najmniej po maturze, ale patrzac na Twoja skladnie i brak logiki w budowaniu zdan to zastanawiam sie na ile dla Ciebie obnizyli wymagania ? Zawodowka ? Nizej ? Niemozliwe ! Ponizej pewnego poziomu to sie startuje na urzad posla.
    • Gość: j2 Ja chcę tunel do Warszawy IP: *.lublin.mm.pl 12.10.10, 00:00
      czteropasmowy
      • Gość: andread61 Re: Ja chcę tunel do Warszawy IP: *.um.lublin.pl 12.10.10, 09:34
        jestem ZA...
        • quikro Re: Ja chcę tunel do Warszawy 12.10.10, 12:44
          to do roboty a nie siedziec w robocie w UM na internecie i pisac glupoty na forum
    • Gość: Jang Re: Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel IP: *.chello.pl 13.10.10, 13:54
      zbukov to chyba masz dane z lat 60 teraz nikt z mieszkańców nie czeka na poszerzenie Głębokiej, właśnie większość chce pozostawić taką szerokość jaka jest, zrobić tylko lewo, prawo skręty, ewentualnie lekko poszerzyć odcinek Sowińskiego - Raabego, ale bez wycinki drzew. Popieram Lecha Sprawkę...
      • Gość: Frank Re: Wybory 2010. Sprawka chce budować tunel IP: *.chello.pl 16.10.10, 22:41
        Ja też nie chcę szerokiej Głębokiej, można by dać nową nawirzchnię ale bez poszerzania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka