Dodaj do ulubionych

"Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą zar...

22.10.10, 15:12
Działania prokuratorskie zaszkodzą społecznemu wydżwiekowi napiętnowania takich pogardliwych i prostackich odzywek. Ta osoba poniosła już karę i tak się stało m.in. dzięki właściwej decyzji rektora Dąbrowskiego. Dodatkowe represje będą głośniejsze od winy.
Obserwuj wątek
    • Gość: miau Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 18:11
      Może jeszcze wysłać list z przeprosinami dla ambasadora Izraela? Przecież Pani Profesor, użyła magicznego słowa na literę "ż", nie wolno go wypowiadać publicznie, jeśli nie chce się paść ofiarą zmasowanego ataku tzw. politycznie poprawnych mediów.

Ile w tej sprawie prawdy, to na razie nic nie wiemy. Znając wiek osób, które pisują do lubelskiej GW łatwo się domyśleć, że być może i miały z daną Panią Prof. jeszcze nie dawno jakiś egzamin... Może nie poszedł im za dobrze, i dlatego postanowiły na całą Polskę wyprodukować miernej jakości pseudo-artykuliki.

Ja rozumiem, że jest to Uniwersytet, że język taki nie przystoi osobom z tytułem profesorskim... Ale są też granice i drugiej strony. Po co kolejny artykuł w tej sprawie? Czy za miesiąc dwa, w ogóle nie zdelegalizujemy w Polsce magicznego słowa na literę "ż"? Przecież ono obraża... Jak mi kiedyś ktoś powie: "Ty Polaku", to chyba nie będę miał wyjścia, trzeba będzie dać w mordę tej osobie...
      • Gość: Anka Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. IP: *.chello.pl 23.10.10, 00:14
        osoby, które były świadkami zajscia i podpisały pismo do dziekana to w zdecydowanej większości osoby dorosłe, które płacą za te studia. Więc kwestię,że egzamin u pani profesor im nie poszedł można tu obalić.
        • Gość: miau Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 20:25
          tzn. jak płacę za studia, to wszystkie egzaminy mam zdane? Czy co? Jakoś nie bardzo rozumiem ten argument... Czy nagle niestacjonarni to święte krowy?
    • zubelz "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą zar... 23.10.10, 00:27
      Jeżeli mi ktoś powie ty Madziarze! To mam tego kogoś pozywać do sądu?.
      • zubelz Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z 23.10.10, 00:27
        zubelz napisał:

> Jeżeli mi ktoś powie ty Madziarze! To mam tego kogoś pozywać do sądu?.
        • hoacyn Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z 23.10.10, 00:46
          A jeżeli ci ktoś powie "ty komuchu!", to masz tego kogoś pozywać do sądu?
          • Gość: sss Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z IP: *.chello.pl 24.10.10, 11:58
            Choć komuch to nie rasa, to nie powinno dyskryminować się też ze względów przekonań. Masz rację, to też powinna sprawdzic prokuratura.
    • Gość: z prasy (rzplita) Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 16:59
      "Rabin Owadia Josef, duchowy przywódca partii Szas wchodzącej w skład koalicji rządzącej Izraelem oznajmił, że "goje rodzą się po to, by służyć Żydom". – Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie - zapowiedział rabin podczas przemówienia w synagodze. Potem porównał osoby, które nie są Żydami do... zwierząt pociągowych - pisze "Rzeczpospolita".
      Zdaniem rabina, gdyby goje nie mogli służyć Żydom "nie mieliby po co istnieć". Tłumacząc zaś długowieczność ludzi pochodzenia nie-Żydowskiego rabin Josef użył plastycznej metafory porównując takich ludzi do... osłów. – Wyobraźcie sobie, że zdechł wam osioł. Stracilibyście w ten sposób pieniądze. To jest taki sam sługa. Właśnie dlatego goj otrzymuje długie życie. By dobrze pracować dla Żyda - mówił rabin"
      .
      Komentarz: nic dodać nic ująć
      • Gość: sss Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z IP: *.chello.pl 24.10.10, 12:00
        Wypowiedź rabina to nic nowego i dziwnego, ponieważ taki stosunek do goi nakazuje wiara żydowska i jest to zapisane w Talmudzie
        • Gość: jjojo Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z IP: *.chello.pl 24.10.10, 15:07
          A kto sprawdzi fałszywe podpisy pod petycją?
          • Gość: Piper Bawcie sie dalej. IP: *.chello.pl 24.10.10, 15:51
            Martwie się gdy atakują POLSKICH patriotów. A to-w sytuacji stresowej- Pani Profesor wypowiedziała te słowa (jeśli TO PRAWDA), no i co.? A nadprocentowość pewnych nacji w polskiej kulturze i w interesach jest zauważalna. I nie przykładajcie sewj ręki do tego "biznesu".
            • Gość: folkatka @Piper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 21:26
              Co, boli Cie że tak wiele twórców kultury (nie tylko polskiej ale i światowej) jest tego pochodzenia? Jest to po prostu zdolny naród, którego członkowie wzajemnie się popierają, a nie niszczą, tak jak to jest przyjęte u Polaków? Pewien mój znajomy (nota bene ksiądz) powiedział mi kiedyś że dla niego fakt tak licznej obecności Żydów w sferze kultury, nauki etc. jest najlepszym dowodem na to że rzeczywiście jest to Naród Wybrany...Rubinstein, Bernstein, Allen, ba - tacy Ramonesi też. Lista jest długa.
              Kolejna rzecz: dlaczego tak wielu wypowiadajacych sie tu przyjmuje, że ta pani rzeczywiście jest Żydówką? Czy, żeby badac te kulturę, trzeba być koniecznie Zydem? A czy wykładowcy na germanistyce to Niemcy? A na romanistyce to Francuzi?
              Odnośnie tej pani - to powiem tak. Osobiscie jej nie znam, ale mam bardzo wielu znajomych którzy skonczyli kulturoznastwo na UMCS. I o ekscesach z udziałem tej pani słyszałam od dawna, i to ze źródeł zupełnie niezaleznych od siebie. nIe spotkałam ani jednej osoby spośród jej byłych studentów, która by sie wyrażała o niej pozytywnie.
              • Gość: j2 Re: @Piper IP: *.lublin.mm.pl 24.10.10, 23:40
                skłodowska też była żydówką, i nie tylko allen ale też allen ginsberg.
                Mam nadzieję że kolegom krzyczącym nie chodzi o zazdrość o wybitność. Przecież to jest poza dyskusją. Poza dyskusją jest też chamstwo takiej wypowiedzi. Chodzi o relatywną wolność. Jeżeli dziennikarz cnn w 21 wieku wyleciał natychmiast z pracy bo powiedział że żydzi rządzą w mediach to jest to rodzaj hitlerowskiego faszyzmu. Jeżeli rząd izraela krytykuje francuskiego polityka w 21 wieku, za to że przyznał że izrael ma silne lobby w usa to jest to stan psychicznej schizofrenii.
                A ludzie nie chcą faszyzmu ani schizofrenii. Ani skundlonych donosicieli.

Nie mówię już że bodajże w jakiejś norze w hiszpani zakazano mówić żyd, bo to antysemityzm.
              • Gość: wip Re: @Piper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.10, 16:31
                gdyby ta pani rzeczywiście była Żydówką to oczywistym jest, że by ją to nie obraziło. Współczuję osobom żydowskiego pochodzenia, że ich kulturę badają osoby, które uważają ,że bycie lub nazwanie kogoś Żydem to taki wstyd i ujma. Władze uczelni powinny zwrócić uwagę czy aby reakcja tej pani oraz jej studentów nie miała znamion antysemityzmu.
          • Gość: j2 Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura. Będą z IP: *.lublin.mm.pl 24.10.10, 20:13
            jeżeli ktoś jest oskarżony o antysemityzm w gazecie wybiórczej, to nie potrzeba sprawdzać żadnych faktów bo gazeta ma zawsze rację, a szczególnie w sprawach rasowych. Dlatego w zarządzie agory jest zrównoważony skład rasowy i religijny, by żaden antysemicki polaczek nie mógł oskarżyć wydawców gazety o jakieś preferencje rasowe, czy religijne.
            Więc jeśli gazeta pisze że była petycja to na pewno nie było żadnych sfałszowanych podpisów a twój post to prowokacja i powinien być na wszelki wypadek sprawdzony przez prokuraturę
            • Gość: prawda! "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura, a podpisy? IP: 89.167.22.* 24.10.10, 21:08
              uderz w stół a nożyce się odezwały...
              • Gość: j2 Re: "Żydówę" na UMCS sprawdzi prokuratura, a podp IP: *.lublin.mm.pl 24.10.10, 22:25
                że niby to do mnie? a co?
    • gniewnyleonard Uważajcie forumowicze na "polaczku zakompleksiony" 25.10.10, 10:40
      Jak jakiś cham mi podskoczy z wyzwiskiem "ty polaczku" to po prostu doniosę. Skończy się obrażanie.
      Żydzi NIE SĄ NARODEM WYBRANYM!
      • Gość: j2 Re: Uważajcie forumowicze na "polaczku zakompleks IP: *.lublin.mm.pl 25.10.10, 10:56
        nie skacz, i jak piszesz żydzi to drukowanymi, klęcząc w pokorze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka