Dodaj do ulubionych

Patriotyzm jutra, a burdy dziś

18.11.10, 09:29
zwykła uczciwość?
...
a cóż znowu ksiądz ma na myśli?
wygwizdywanie niepodległości, rzucanie kamieniami w manifestantów, zwykły bandycki napad w pociągu
lepsze to na pewno, niż początki faszystowskiej retoryki i ksenofobii podszytej nacjonalistyczno-religijną retoryką?

moim zdaniem zwykła uczciwość każe nazywać bandytyzm - bandytyzmem
a ludzi wzywajacych do bandyckich burd piętnować
nawet gdy nazywają się Bortnowska

Dużym przeżyciem i radością było też dla mnie uczestniczenie w uroczystości wręczania Orła Białego w Pałacu Prezydenckim
Zapewne będą kolejne tego typu uroczystości...
murowanymi kandydatami do Orła Białego sa przecie Ryszard C., Seweryn Blumsztajn, Bortnowska...
będzie miał ksiadz więc zapewne dużo powodów do radości i przeżyć

tak się topi się w wymiotach, gorzkie słowo patriota
ot co

Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Patriotyzm jutra, a burdy dziś IP: *.90-82-b.business.telecomitalia.it 19.11.10, 23:11
      troche przesadzamy Panie Przemku
      • przemek.leniak Coraz cześciej jest mi wstyd... 20.11.10, 08:57
        I dużo goryczy się proszę księdza we mnie zbiera...
        może i przesadzam w słowach ale przecie piszę i mówię to co czuję
        ...
        patriotyzm jutra choćby...
        patiotyzm nieistniejacy i nieziszczalny
        jutro jest bowiem jak chyba ksiadz wie jest stale przed nami
        a żyjemy dziś...
        a dziś patriotyzmu nie ma
        podobno jutro maja dowieźć
        i tworzy sie już społeczna kolejka chętnych do zakupu...
        ...
        takich pojęć przeniesionych w niebyt wiecznej przyszłości jest coraz więcej.
        Uczciwość jutra, przyzwiotość jutra, etc...
        takie wieczne polskie maniana
        ...
        w imię tego maniana depczemy to co udało się niekoniecznie nam samym osiągnąć wczoraj
        np niepodległość...
        Ksiądz nie czuje dyskomfortu widzac swastykę wymalowaną na plecach pomnika Dmowskiego przez "antyfaszystów"?
        nie uważa ksiądz że to przesada?
        ani trochę?
        • Gość: leniak Taka piosenka ku refleksji IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 09:39
          jutro możemy być szczęśliwi
          jutro możemy tacy być
          jutro by mogło być w tej chwili
          gdyby w ogóle mogło być...

klikniecie w tekst pozwala posłuchać
          np. o tym kiedy i nadzieja i wiara traci swój sens
          pzdr.
      • Gość: hm... Re: za duzo przesady w leniaku... IP: 109.200.82.* 21.11.10, 12:49
        ...czlowieku malej wiary i wiedzy, ale za to duzej wyobrazni o wlasnych mozliwosciach! Halina Bortonowska 'chlasnela' jego wypowiedzi w swoim wlasnym blogu, za co zostala odeslana do naroznika z etykietka. A te leniak rozdziela wedlug wlasnego widzimisie i przerosnietego ego!
        • Gość: leniak mierzysz innych swoją miarą IP: *.lublin.mm.pl 21.11.10, 13:32
          erystycznie jednak jesteś dość ubogi
          • Gość: hm... Re: mierzysz innych swoją miarą IP: 109.200.82.* 21.11.10, 13:48
            a gdziez tu jest jakis spor? przeciez ja sie nawet z toba nie spieram, wiec nie ma miejsca na erystyke; poza tym - coz znaczy: erystycznie ubogi? poza tym, ze jest dowodem na to, ze wiesz, ze dzwonia, a nie wiesz w ktorym kosciele? to co przedstawione zostalo w poscie powyzej to jedynie fakty, ktore na dodatek sa do sprawdzenia i ocenienia przez wszystkich
            • przemek.leniak niech się stanie światło, zatem 21.11.10, 14:00
              Usuwam dwa posty od p. Leniaka, które są nadużyciem mojej przestrzeni blogowej. Autor powinien w swych celach korzystać z przestrzeni zarezerwowanej dla siebie, a nie z mojej.
              HB

Tak napisała Halina Bortnowska
              teraz z pewnością kazdy będzie mógł wyrobić sobie zdanie na temat tego jakie motywy i do czego ma Leniak...
              zapraszam zatem do interpretacji ;-)
    • wampir-wampir Re: Patriotyzm jutra, a burdy dziś 19.11.10, 23:22
      przemek.leniak napisał:

> tak się topi się w wymiotach, gorzkie słowo patriota
      > ot co

Że co? Że poza PiS-em patriotów nie ma? Zaczynasz upraszczać jak mały wielki wódz ;-)))
      • przemek.leniak Wampir skad ty sie urwałeś 20.11.10, 15:09
        wytłumacz no mi...
        bo nie kumam
        • wampir-wampir Re: Wampir skad ty sie urwałeś 20.11.10, 19:11
          Napisałeś pełen oburzenia tekst o wygwizdywaniu niepodległości, choć wygwizdywano łysych nazioli, przypisałeś Halinie Bortnowskiej wzywanie do burd, choć nigdy tego nie robiła, stwerdziłeś, że kandydatem do Orła Białego jest Ryszard C., czyli, że urzędujący prezydent podżega do mordów działaczy Twojej ulubionej partii, i podsumowałeś to passusem o. Mnie to pachnie jedynie słusznym sekciarstwem. Owszem, fatalnie, że doszło do burd, ale dlaczego mieć coś przeciwko kontrmanifestacjom? One się odbywają np., przy okazji parad równości, manify czy jak to się tam nazywa i jakoś Cię to nie oburza. Nic specjalnego się nie stało. Po prostu w Polsce są również ludzie, którzy chcą manifestować niechęć wobec narodowców, poczytaj sobie stronki tych ostatnich to zrozumiesz dlaczego, i wcale nie znaczy to, że nie są patriotami.
          • przemek.leniak Czyli podsumowując 21.11.10, 12:23
            zwyczajowo doszukaleś się w tym co napisałem tego czego doszukać się zamierzałeś
            ba wiesz nawet lepiej niż ja jaka jest moja ulubiona partia
            i do tego zamiast rozumem posługujesz się węchem...
            ...
            powiem ci Wampir że to może i jest jakaś ciekawostka
            obrazująca stam twojego umysłu czy też węchu
            ale nadal niewiele ma to wspólnego z tematem.
            ...
            W kwestii Bortnowskiej cóz ja moge uzasadnić że nie tylko powinna była wiedzieć do czego wzywa i kogo wzywa ale też że wiedziała.
            Ryszard C. zaś...
            cóz mnie niewiele wiadomo o jego powiązaniach z prezydentem
            wiem jednak że ów Ryszard C. jest mordercą
            wiem że mordu dokonał dośc niedawno
            uważam że eskalacja przemocy w polityce której dla mnie dobitnym przykładem są bandyckie burdy które odbyły się 11 listopada niczemu dobremu w Polsce nie służy
            i dlatego sadzę że jednak coś specjalnego się stało
            Bortnowska, Blumsztajn i pomniejsi postanowili moim zdaniem podgrzać atmosferę
            według mnie mało im było jednego morderstwa
            i dlatego własnie zorganizowali burdy
            i to mnie oburza
            ...
            szczęsliwie ci których określasz jako łysych nazioli nie dali się sprowokować do ulicznych walk
            Warszawa nie spłyneła krwią
            to dobrze.
            nie mniej wyraźnie wbrew widocznym dla mnie interncjom Bortnowskiej i Blumsztajna
    • Gość: renia To Palikot,nie ja IP: *.lublin.mm.pl 20.11.10, 02:00
      Wystarczy się rozejrzeć po Polsce! Tak brzydkich budynków jak współczesne kościoły trudno znaleźć, i w naszej historii, i w świecie. Kler jest pozbawiony gustu, szpetny i obleśny pod względem estetycznym. Szczytem wszystkiego jest kicz w bazylice Mariackiej w Gdańsku. Właśnie oddany pomnik ofiar smoleńskich to arcydzieło brzydoty!!! To tym bardziej bolesne, że dotyczy wnętrza wyjątkowego, jednego z najładniejszych w Polsce. Ale trudo się dziwić patrząc na osobę mistrza złego smaku – arcybiskupa Głódzia z Gdańska. Każda złotówka podarowana temu klerowi to szpecenie Polski. Rozpijaczony i bezkrytyczny polski kler niszczy polską kulturę. Chrystus gigant czy sanktuarium w Licheniu - to szczyty kiczu! Trzeba to tępić niczym syfilis w dziewiętnastym wieku. Tak nam dopomóż Bóg – nawet katolicki!
      • Gość: Antonio Re: To Palikot,nie ja IP: *.centertel.pl 20.11.10, 10:57
        Tak jak Dostatni uwielbiam czasem wyskoczyc sobie do CZech i odpoczac tam od tego polskiego bogoojczyznianego pieprzenia"patriotow"ktorzy nie zastanawiaja sie nad sensem tego slowa w swoim wlasnym zyciu
      • Gość: sss Re: To Palikot,nie ja IP: *.chello.pl 20.11.10, 12:38
        Ale na szczęście mamy Gazetę Wyborczą i Platformę Obywatelską, które tej kiczowatej masie, tym wsiokom i katolom powiedzą, jak powinny wyglądać ładne kościoły. Trzeba tych zapitych i faszystowskich nacjonalistów wychować, wychować trzeba nawet jeśli to będzie wymagać siły a ten kicz zniszczyć. W końcu mamy tylu światłych ludzi spod czerwonej gwiazdy, która zbudowała nam piękną, bogatą i radosną Polskę. Trzeźwą, sprawiedliwą i krytyczną.
        • qqbek Re: To Palikot,nie ja 20.11.10, 12:53
          Gość portalu: sss napisał(a):

> Ale na szczęście mamy Gazetę Wyborczą i Platformę Obywatelską, które tej kiczow
          > atej masie, tym wsiokom i katolom powiedzą, jak powinny wyglądać ładne kościoły
          > . Trzeba tych zapitych i faszystowskich nacjonalistów wychować, wychować trzeba
          > nawet jeśli to będzie wymagać siły a ten kicz zniszczyć. W końcu mamy tylu świ
          > atłych ludzi spod czerwonej gwiazdy, która zbudowała nam piękną, bogatą i rados
          > ną Polskę. Trzeźwą, sprawiedliwą i krytyczną.

A lekarz co na to?
          Faszystów trzeba tępić. Nie glanami anarchistycznej bojówki a prawem, edukacją i współczuciem.
          To samo z komunistami.
          A czy Polska jest biedna, zapyziała i durna, jak 20-lat temu, nie Tobie oceniać... ciebie dziecko pewnie jeszcze w 1989 roku na świecie nie było.

Co do gustów funkcjonariuszy KK, to od dawna wiadomo, że na księdza to ze wsi, bo musi być jakiś w rodzinie. Głódź nie jest tutaj jedynym przykładem. Piękne świątynie niech tworzy Gaudi, Zumthor czy inne Żydy... my mamy radiomaryjny, odpustowy gust i musimy gonić za gigantomanią odpowiednią epoce gierkowskiej.

W Platformie Obywatelskiej nie pokładałbym zbytniej nadziei na normalizację... to w końcu platforma... obywateli podobnych panu Gowinowi też tam masa.

W całym tym chaosie urbanistycznym i architektonicznym, który nastał po 1989 roku, dzieła zlecane przez KK są jedynie kroplą w morzu brzydoty, megalomanii i kretynizmu.
          Licheń, łączący wszystkie możliwe style od neoklasycyzmu po neogotyk, jest jedynie wygodną ilustracją tej architektonicznej sraczki naszych czasów.
          • przemek.leniak Faszyści... 20.11.10, 14:52
            Faszyści byli jak wiadomo włoskim ruchem politycznym...
            czy ktoś może słyszał o włoskich obozach zagłady?
            mniejsza jednak o ścisłość...
            nie o ścisłość przecie chodzi...
            ani też o faszyzm...
            ...
            ostatnią pochwałę nazistowskiego przywódcy przeczytałem na portalu polgej.pl
            autor panegiryku napisanego na cześć i chwałę prominenta NSDAP i szefa patryjnych bojówek SA Ernsta Rohma podsumował swój tekst tak:
            "W ten sposób cywilizowany i chrześcijański naród niemiecki opowiedział się za państwem totalnej zbrodni, rasowej bzdury i przyszłą wojną a przeciw populistycznemu państwu żołnierzy (Soldatenstaat), wymarzonemu przez aktywnego homoseksualistę kapitana Ernsta Röhma. Idea państwa żołnierzy kierowanego przez homoseksualną elitę jeszcze nigdy nie była tak bliska urzeczywistnienia. Być może została pogrzebana na długie lata, ale historia świata powtarza się zawsze, tylko z innymi aktorami i w innych realiach politycznych i historycznych. Być może, że za 100-200 lat nadejdzie moment dogodny do wskrzeszenia idei Państwa Żołnierzy."
            ...
            hmm możnaby powiedzieć że SA znana była np. z organizowania pogromów Żydów...
            ale po co wchodzić w takie szczegóły
            przecie dzięki akcjom takich autorytetów jak choćby Paweł Althamer wiemy że
            za obozy koncentracyjne i holokaust odpowiedzialny jest Roman Dmowski oraz przedwojenne organizacje ONR...
            no i przecie były to polskie obozy koncentracyjne...
            ...
            hmm...
            skoro qqbeku poruszyłes kwestie edukacji...
            Twórcą przedwojennego ONR był miedzy innymi niejaki Jan Mosdorf
            więzień i zarazem ofiara Auschwitz
            Innym zmarły jeszcze przed wybuchem wojny Henryk Rossman
            Innym jeszcze odznaczony medalem Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata Edward Kemnitz.
            faszyści?
            sposród polityków których moze znać pokolenie nie pamietające PRL-u, do przedwojennej Młodzieży Wszechpolskiej należeli Wiesław Chrzanowski i Andrzej Stelmachowski
            faszyści?
            ...
            cóż dziwne to nieco że takie rzeczy muszę przypominać ja
            jakby nie patrzeć socjalista
            ale cóż takie mamy czasy
            ...
            nie chodzi ani o faszyzm
            ani o edukację
            ani tym bardziej o kiczowatą architekturę sakralną
            tak własnie mi się wydaje.
            • qqbek Re: Faszyści... 20.11.10, 15:20
              przemek.leniak napisał:

> Faszyści byli jak wiadomo włoskim ruchem politycznym...
              > czy ktoś może słyszał o włoskich obozach zagłady?
              > mniejsza jednak o ścisłość...
              > nie o ścisłość przecie chodzi...
              > ani też o faszyzm...

Powiedz to nielicznym potomkom włoskich Żydów.

> ostatnią pochwałę nazistowskiego przywódcy przeczytałem na portalu polgej.pl
              > autor panegiryku napisanego na cześć i chwałę prominenta NSDAP i szefa patryjny
              > ch bojówek SA Ernsta Rohma podsumował swój tekst tak:
              > "W ten sposób cywilizowany i chrześcijański naród niemiecki opowiedział się
              > za państwem totalnej zbrodni, rasowej bzdury i przyszłą wojną a przeciw populis
              > tycznemu państwu żołnierzy (Soldatenstaat), wymarzonemu przez aktywnego homosek
              > sualistę kapitana Ernsta Röhma. Idea państwa żołnierzy kierowanego przez homose
              > ksualną elitę jeszcze nigdy nie była tak bliska urzeczywistnienia. Być może zos
              > tała pogrzebana na długie lata, ale historia świata powtarza się zawsze, tylko
              > z innymi aktorami i w innych realiach politycznych i historycznych. Być może, ż
              > e za 100-200 lat nadejdzie moment dogodny do wskrzeszenia idei Państwa Żołnierz
              > y."

Ernst Roehm był pedałem z zamiłowaniem do chłopców z SA... może stąd ten pangiryk?
              Z resztą SS rozprawiło się z SA jeszcze przed wojną... i jeszcze na długo przed "Kristalnacht".

> hmm możnaby powiedzieć że SA znana była np. z organizowania pogromów Żydów...
              > ale po co wchodzić w takie szczegóły

Ale dlaczego przypisujesz to Roehm-owi, który zszedł był w katowni SS w 1934 roku?

> przecie dzięki akcjom takich autorytetów jak choćby Paweł Althamer wiemy że
              > za obozy koncentracyjne i holokaust odpowiedzialny jest Roman Dmowski oraz prze
              > dwojenne organizacje ONR...
              > no i przecie były to polskie obozy koncentracyjne...

A za getta ławkowe, prześladowania żydowskich studentów przez korporacje, nagonki na żydowskich sklepikarzy to Gapcio i pozostałych 6 krasnoludków odpowiada?

> Twórcą przedwojennego ONR był miedzy innymi niejaki Jan Mosdorf
              > więzień i zarazem ofiara Auschwitz
              > Innym zmarły jeszcze przed wybuchem wojny Henryk Rossman
              > Innym jeszcze odznaczony medalem Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata Edward Kemni
              > tz.
              > faszyści?

Ech... a wśród dzisiejszych "narodowców z PiS" Wasserman-a nie było?
              O czym ma świadczyć kilku Żydów w antysemickiej organizacji? O jej legitymizacji?

> sposród polityków których moze znać pokolenie nie pamietające PRL-u, do przedwo
              > jennej Młodzieży Wszechpolskiej należeli Wiesław Chrzanowski i Andrzej Stelmach
              > owski
              > faszyści.

Błędy młodości... jak mawiał Piłsudski... kto za młodu...

> cóż dziwne to nieco że takie rzeczy muszę przypominać ja
              > jakby nie patrzeć socjalista

Nie przesadza kolega czasami?
              • Gość: leniak Qqbek jak rany Boga IP: *.lublin.mm.pl 21.11.10, 11:40
                Badź łaskaw nie wymordowywywać włoskich Żydów przypisując to włoskim faszystom.
                nie fałszuj siroto historii - lepiej się z nią zapoznaj...
                bedziesz wiedział o czym mówisz.

Moim zdaniem każdemu nalezy oddac to co się mu należy.
                Prominentowi NSDAP to za co był odpowiedzialny i ONR-owcom również to za co byli odpowiedzialni.
                Pogromy Zydów w Niemczech nie zaczeły się po zamordowaniu Rohma.
                Ja nie przypisuję Rohmowi gazowania ludzi cyklonem B, ale też nie mam zamiaru czynić z niego świętego jedynie z tego powodu że był homoseksualistą.
                Rohm nie został zamordowany bo był dobrym gejem wśród morderczych heteroseksualistów ale dlatego że był konkurentem Hitlera w sprawowaniu absolutnej władzy w partii nazistowskiej.
                Rohm był bliskim współpracownikiem Hitlera od roku 1919, doskonale znał ideologię wyłożoną przez Hitlera w Mein Kampf (która wyszła w roku 1927), i do momentu gdy Hitler go aresztował ideologii tej był wiernym wykonawcą.
                Nie był to bynajmniej święty nazista.
                Getta ławkowe? A czemu nie wspomnisz o tym że narodowcy żądali wprowadzenia zasady numerus nullus. Przecie żądali. Jako że masz braki edukacyjne wyjaśnię ci ze zasada ta znaczyła że Żydzi wogóle nie mieliby prawa studiować. Prowadzili również wiele akcji niszczenia np. żydowskich sklepów. Tak w ONR i ogólniej w całym ruchu narodowców panował powszechny antysemitzm.
                Jednak od tego do masowego mordowania ludzi w komorach gazowych czy też zwykłego rozstrzeliwania (co ogólnie mozna określić po prostu przemisłowa eksterminacją) droga daleka.
                Jak daleka powinno uswiadomić ci własnie zachowanie narodowćów wobec tej przemysłowej eksterminacji - np. działalnośc Morsdorfa w Auschwitz, czy też ów medal przyznany Kremnitzowi.
                Tak się bowiem składa że Medalu Sprawiedliwego Wśród Narodów Świata nie przyznaje się bynajmniej za aktywny udział w mordowaniu Żydów.

W temacie zaś antysemityzmu który tak pieknie nam tu zaprezentowałeś.
                Wytłumacz dlaczego nazwałeś Morsdorffa, Rossmana i Kremnitza Żydami?
                Czyżby ich nazwiska nie brzmiały ci wystarczająco aryjsko?
                A może masz dar wyczówania podludzi po zapachu?

Antysemityzm widzisz nie jest wcale zarezerwowany dla nazizmu.
                Nazizm opierał sie zaś na czymś wiecej niz antysemityzm. Opierał się na pseudonaukowej teorii rasowej. Teorii według której jedna z ras jest wyższa i bardziej wartościowa od pozostałych. Jest to rasa w pełni ludzi, inne nalezą zaś do podludzi.

Teorie rasowe bez których nazizm by nie istniał były zupełnie obce np. włoskiemu faszyzmowi.
                Ale za to były i są dość bliskie wszystkim nacjonalizmom.
                Bez względu na to czy jest to żydowski czy francuski czy np. flamadzki nacjonalizm, w każdym z nich własny naród uwazany jest za wyjatkowy, ważniejszy i lepszy od innych.
                Oczywiście nie oznacza to jeszcze że narodowcy chcą wymordować inne narody niz własny.
                Naziści zaś owszem chcieli i planowali eksterminację i zniewolenie wszelkich innych ras niż ich czysto ludzka rasa aryjska.

i na koniec czy ja przesadzam?
                cóż dla mnie historia mojego kraju jest cennym depozytem
                podstawą do tego by zarówno w teraźniejszości jak i przyszłości nie popełniać starych błędów
                dlatego czuję że powinienem ją znać a nie powinienem jej fałszować
                szczególnie na bieżace potrzeby polityczne
                dla ciebie rozumiem jest to przesada
                jak widać dośc znaczaco się róznimy wartościami
            • tajnos.agentos Re: Faszyści... 20.11.10, 21:12
              przemek.leniak napisał:

> cóż dziwne to nieco że takie rzeczy muszę przypominać ja
              > jakby nie patrzeć socjalista

Hitlerowcy też byli socjalistami. Narodowymi socjalistami. Analogii kolega nie widzi?:D
              • przemek.leniak Alalogie kolega widzi? 21.11.10, 12:02
                Zestawmy może Adama Ciołkosza i jego żonę dr. Lidię Ciołkoszową z Adolfem Hitlerem
                Władysława Kunickiego z Rudolfem Hossem...
                Widzi kolega analogie?
                jeśli tak to doprawdy nie mamy o czym rozmawiać.
                • tajnos.agentos Re: Alalogie kolega widzi? 21.11.10, 12:26
                  Ja bym to [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina]prawo[/url] rozciągnął także na to, co wypisują różni samozwańczy patrioci.
                  [url=http://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0]I tak topi się w wymiotach[/url]...
                  • Gość: hm... Re: Alalogie kolega widzi? IP: 109.200.82.* 21.11.10, 12:40
                    Hej tajnosie, zdaje sie, ze leniak w ch...a zrobil sie dawno juz temu i sam na wlasne zyczenie, stad tyle w nim tej goryczy i "przyzwoitosci" (przyzwoity specjalista od inwektyw? dobre sobie!). No coz, internet jest nadzwyczaj dobrym medium do wyrazania wlasnych frustracji i przeswiadczenia o wlasnej wielkosci. Pelno w nim jedynych "sprawiedliwych", "patriotow", "znawcow historii", "myslicieli"... Tylko nie mysl inaczej niz oni, bo tez cie zrobia w ch...a...
                  • Gość: leniak Gadać o czym ni ma IP: *.lublin.mm.pl 21.11.10, 13:28
                    prawidlowo linki wkleja się tak link
                    ...
                    no to kto jako pierwszy uzył porównania
                    które powoduje że należy go zgodnie z prawem Godwina uznać za przegranego?
                    ...
                    Ch... - hmm cóż jaki poziom dyskutanta taki poziom argumentu...
                    • tajnos.agentos Re: Gadać o czym ni ma 21.11.10, 13:33
                      Rzeczywiście, coś się pochrzaniło, ale linki działają.:P
                    • tajnos.agentos Re: Gadać o czym ni ma 21.11.10, 13:37
                      Ten bym rozszerzył na tak zwanych "jedynie słusznych i prawdziwie polskich patriotów":

pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
                      a w tym "topi się w wymiotach gorzkie słowo "patriota:

www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0
                      • zubelz Re: Gadać o czym ni ma 21.11.10, 13:47
                        tajnos.agentos napisał:

> Ten bym rozszerzył na tak zwanych "jedynie słusznych i prawdziwie polskich patr
                        > iotów":/a>
                        > a w tym "topi się w wymiotach gorzkie słowo "patriota:
                        >
                        > www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0

Faszysta, Komunista, Socjalista i wiele innych. Wszyscy "patrioci" Słowo wytarte jak stara ścierka. Aby do Koryta
                        • zubelz Re: Gadać o czym ni ma 21.11.10, 13:49
                          Masz rację Tajnosie Gorzkie słowo!!!
      • Gość: j2 Racja renia IP: *.lublin.mm.pl 20.11.10, 17:10
        trzeba tępić, by nie zostało nic, nic żeby nie zostało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka