Dodaj do ulubionych

Głos mąciciela

16.12.10, 14:32
O. Rydzyk: ktoś zastrasza bliskich ofiar katastrofy smoleńskiej
Tyle wynika z nieskładnej wypowiedzi ojca Tadeusza Rydzyka.
- Właśnie jedna z osób której ktoś bardzo bliski zginął, słyszałem o tym, że już dwa razy najechali na tą osobę na samochód jadący jej - mówił redemptorysta na antenie swojej stacji. - Na zielonych światłach normalnie. Parę centymetrów i byłoby po niej. Drugi raz! Czy to nie są ostrzeżenia? Telefony jakieś dziwne, dzieją się jakieś rzeczy! Co to jest, gdzie są te organy ścigania? To te organy ścigania, bezpieczeństwa, co one nie pracują nad bezpieczeństwem, tylko nad tym rozbojem? Coraz więcej tego jest.
- No ale do tego doprowadzają, ośmielają ci właśnie będący u góry. Ci liderzy, jak oni się zachowywali, jak oni wyzywali, jak oni sobie kpili. Cała atmosfera, która była robiona prowadziła do tego, żeby prezydenta zabić - ciągnął ojciec dyrektor. - Zresztą, ja słyszałem, mogę to mówić, ja rozmawiałem z różnymi ludźmi i mówię wiarygodnie co słyszałem, nie wyssane z palca: mówili mi ludzie, którzy byli blisko prezydenta, że prezydent mówił, że „mogą mnie zabić”. Prezydentowi np. odebrali BOR-owców którym ufał, przysłali innych.
(RM, niedziela 12.12.10, godz. 00.53)

Komentarz sobie odpuszczę, zostawiam to uczonym badaczom słowa.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • Gość: JB Re: Głos mąciciela IP: *.lublin.mm.pl 16.12.10, 14:34
      Jest to wzięte z ciekawego blogu: glosrydzyka.blox.pl/html. Przeciez ja nie sledze tego bełkotu.
      • Gość: powrut nawakacjah Re: inny glos IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 12.01.11, 19:45
        wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/57463,szacher-macher_ze_zwlokami_ofiar_w_oczch_moich_komentatorow,artykul.html joasiu czy to tez bzdury
    • Gość: bosman czy gdy tego... IP: *.centertel.pl 16.12.10, 14:38
      bydlaka szlag trafi na syfilis to jego tfu! - wyznawcy też powiedzą że go utłukły ciemne moce? Zapewne tak. Kolejny kandydat na "świętego"?
      • Gość: powrut nawakacjah Re: czy gdy tego... IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 12.01.11, 19:49
        niezalezna.pl/artykul/_towarzyszu_generale_podchodzic_wszystko_wylaczone_/43539/1 bzdury nastepne
    • tajnos.agentos Re: Głos mąciciela 16.12.10, 14:41
      Ten łobuz, od kiedy pojawił się na publicznym forum, stale kłamie, manipuluje, przeinacza, judzi... Nie ma czym się przejmować, jego zwolenników na szczęście ubywa, choć faktem jest, że stają się coraz bardziej agresywni.
      • harpio Re: Głos mąciciela 16.12.10, 14:46
        Jak świat światem politycy ginęli w zamachach, nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Weźmy np. takiego Cezara. Gdyby żył dzisiaj i został zamordowany, to też nikt by w to nie uwierzył.
        • Gość: jerzy zomowiec Re: Głos mąciciela IP: 46.186.12.* 16.12.10, 15:17
          Zamach na polityka jest wkalkulowany w jego ryzyko to fakt ale zamach na 100 polityków i różnych opcji to rewolucja albo napaść Państwa na drugie Państwo i to też fakt dla logicznie myślących.Pozdrawiam
          • Gość: JB Re: Głos mąciciela IP: *.lublin.mm.pl 16.12.10, 15:40
            "zomowiec",nie osmieszaj sam siebie.
            • Gość: jerzy zomowiec Re: Głos mąciciela IP: 46.186.12.* 16.12.10, 17:22
              Gościu JB widocznie przekrętnie i nielogicznie zostałem zrozumiany,dodaję że moja opinia jest ogolna bez jakiegokolwiek miejsca i konkretu.Jeżeli miał bym się odnieść do Polski aktualnie to uważam że w polsce nie zaistniał żaden dalszy ciąg aby potwierdzić te fakty.To wszystko i nie uważam co by było śmiesznego w mojej opini.Proszę o oświecenie mnie czarnym na bialym a nie byle czym.Pozdrawiam
      • pogarda Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 16.12.10, 15:41
        Że matematyka jest królowa nauk to wiemy wszyscy. Ale dopiero poniższe rozumowanie to tak naprawdę unaocznia Co to znaczy osiągnąć w życiu 100%? Wielu ludzi mówi, że daje z siebie ponad 100%, ale czy tak jest rzeczywiście?
        Co to znaczy osiągnąć 100% w życiu? Z pomocą przychodzi nam matematyka ;
        Jeżeli za A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
        podstawimy: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
        25 26
        to:
        H-A-R-D-W-O-R-K (ciężka paca)
        8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%
        a
        K-N-O-W-L-E-D-G-E (wiedza)
        11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%
        ale,
        B-U-L-L-S-H-I-T (pieprzenie głupot)
        2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%
        zas
        A-S-S-K-I-S-S-I-N-G (włazidupstwo)
        1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 118%!
        Tak więc jedynym, popartym matematycznie, wnioskiem jest to, że chociaż ciężka praca i wiedza zbliża Cię do ideału, to tylko pieprzenie głupot i włażenie w dupę wyniosą Cię ponad przeciętność.

Ojcze Rydzyku jestem twoim najwiekszym i najwierniejszym wyznawca!!! Nawet pani Basia z trzeciego pietra nie ma tylu beretow co ja i slucham ojca codziennie a jak nie moge sluchac bo sie modle o laske ojca Rydzyka to nagrywam i slucham potem sobie po kilka razy bo Ojciec tak pieknie przemawia ze az do serca to mnie bierze....
        Zamieszcze reszte na blogu Ojca bo tu mnie zaraz michniki rozne zbanuja za te milosc moja wielka do Ojca.
        • Gość: aron Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: 91.200.94.* 16.12.10, 16:02
          przyznali się do Katynia po 70 latach to i tu się za 70 lat przyznają. Zresztą myślę ze za parę lat jakiś szpieg da nogę do UK to się ciekawych rzeczy dowiemy.
          • pogarda Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 16.12.10, 16:07
            Aronku nie uwazales na historii. To szpiedzy z UK uciekali do ZSRR, by ukryc sie pod egida towarzyszy. O jednym z nich nakrecono nawet film "Jigsaw Man".
            pzdr
          • Gość: JB Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: *.lublin.mm.pl 16.12.10, 16:21
            U nas wymaga sie,by bardzo ucziwy prawnuk odpowiadal za winy zbrodniarza pradziadka, ktorego nigdy na oczy nie widzial.Nonsens.
            • Gość: aron Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: 91.200.94.* 17.12.10, 06:47
              nie towarzyszko Barska. To w waszej umiłowanej Rassiji jeżeli np. człowiek uciekł na Zachód to zsyłano na SYberię całą jego rodzinę.
          • Gość: sss Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 19:59
            A po co Rosjanie mają się do czegokolwiek przyznawać, skoro polskie władze już dzień po wypadku stwierdziły, że żadnego zamachu nie było.
            • Gość: aron Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: 91.200.94.* 16.12.10, 20:05
              niewykluczone że za 70 lat Rosjanie się ucywilizują. Choć gwarancji oczywiście nie ma.
              • tajnos.agentos Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 17.12.10, 07:55
                Wykluczone, żeby aronopodobne PiSuarki się ucywilizowały nawet za 170 lat, one duuuuuużo wcześniej trafią na właściwe sobie miejsce - na śmietnik historii.:)))
                • Gość: aron Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: 46.113.133.* 17.12.10, 11:54
                  PiSowcy sa na poziomie cywilizacyjnym ktory Rosjanie byc moze osiagna za 70 lat - o ile przestana mordowac dziennikarzy. W co prawde mowiac watpie, no ale kto wie.
                  • pogarda Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 17.12.10, 20:06
                    powiedz to puszkinowi i dostojewskiemu, slyszal aron kiedy takie trudne nazwiska?
                    • Gość: aron Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! IP: 91.200.94.* 17.12.10, 20:46
                      Puszkin i Dostojewski mordowali dziennikarki? Ciekawe.
                  • pogarda Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 17.12.10, 20:08
                    Gość portalu: aron napisał(a):
                    > PiSowcy sa na poziomie cywilizacyjnym...

malpiatych.
                    • pogarda Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 17.12.10, 20:17
                      Rozmowa forumowa dwoch kolegow z pracy (anglika i polaka)
                      - i have a bunch of polish football fans insulting me on this chat here. How can i say in polish: U fu*kin retard and ur bunch of wanking c*nts!
                      - hmmm... it will be: panie marszalku, wysoka izbo...

autentyk ;)
                      pzdr
                  • sothink Re: Jestem najwiekszym fanem dzieki matematyce! 11.01.11, 21:03
                    że nagle wszyscy Ruscy się zaczną modlić 12h/24? buahahahahahaahahahahahahaahahaha
    • Gość: kontroler Re: Głos mąciciela to nowy nick barskiej IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 13:27
      razem z empim rozłozyli to forum,
      sprawa empiego jest rozpatrywana na Czerskiej
      • rhapsody.in.blue Barska to Wielka Dama Pióra!! 09.01.11, 14:25
        jakiś złosliwiec z Ciebie kontrolerze, czy co?
        Joanna Barska to jedna z najzacniejszych forumowiczek. Z przyjemnoscia wielką czytam Jej wypowiedzi, komentarze, oceny. Ma w swoim pisaniu owy "błysk", którego zapewne wielu jej zazdrosci, a trafnośc spostrzeżeń dodaje smaczku kazdemu z Jej wpisów. Głównie dla jej tekstów zagladam tutaj z przyjemnoscią
        ....no jest jeszcze kilka "rodzynków-bursztynków", ale o tym innym razem:))))
        • Gość: JB Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: *.lublin.mm.pl 09.01.11, 15:17
          Techniki manipulacji to jeden z ulubionych tematów ojca Tadeusza Rydzyka. Co jakiś czas poświęca im poranna katechezę, podczas której czyta słuchaczom Radia Maryja fragmenty książki biskupa Adama Lepy „Świat manipulacji” i opatruje je własnym komentarzem. Tym razem ojciec dyrektor poświęcił swój program plotce:
          Plotkę wykorzystuje się do tzw. propagandy szeptanej. Czerpie z niej treść i siłę niejedna technika manipulacji. Plotka jest potajemnym, na ucho, z ust do ust, w sekrecie, przekazywaniem niesprawdzonych informacji i opinii, które działają na niekorzyść kogoś trzeciego.
          W propagandzie politycznej i nie tylko, plotka spreparowana w następstwie działań manipulatorskich może doprowadzić do skompromitowania konkretnej osoby, ugrupowania politycznego czy innego ugrupowania społecznego czy instytucji. Staje się wtedy dogodnym tworzywem dla tych zwłaszcza technik manipulatorskich, które zmierzają do skonstruowania negatywnego obrazu człowieka, albo grupy ludzi. Spełnia wyjątkowo szkodliwą rolę, gdy np. w stosunkach międzyludzkich prowadzi do uprzedzeń, niechęci, a nawet do nienawiści i agresji.
          (RM, wtorek 3.01.11, godz. 08.54)
          Wszystko to prawda. Warto jednak zauważyć, że ojciec dyrektor czerpie na co dzień pełnymi garściami z podręcznika hierarchy i sam jest mistrzem manipulacji. A plotka, która „prowadzi do uprzedzeń, niechęci, a nawet do nienawiści i agresji”, należy do jego żelaznego repertuaru.
          Oto przykłady:- Rozmawiałem z różnymi ludźmi i mówili mi ludzie, którzy byli blisko prezydenta, że prezydent mówił, że „mogą mnie zabić”.
          (RM, niedziela 12.12.10, godz. 00.53)- Otóż ja słyszałem, nie mogę powiedzieć, kogo to dotyczy z tych rodzin ludzi, wygląda wszystko na to, że byli zamordowani, że to był zamach, tak to wygląda. Bo gdyby nie był, to dlaczego kryją?!
          (RM, niedziela 12.12.10, godz. 00.51)O Holandii: - Nie wiem czy już wprowadzili, w każdym razie, jeżeli jeszcze nie, to idzie to w tym kierunku by normalnie legalnie można było wspomagać eutanazję od 70 roku życia. Czy chory czy zdrowy, można będzie uśmiercać. To jest diabelski plan.
          (RM, piątek 30.03.10, godz. 00.24)- Według informacji jakie posiadamy, a dochodzą następne, rządzący wiele czynią, aby doprowadzić do zniszczenia nas.
          (RM, listopad 2008)

• Gość: essex Re: Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.11, 15:50
            ale po co to przytaczać?ludzie rozumni to wiedza,słyszą i rozumieją.ja np.bardzo lubie słuchać radia maryja(słucham codziennie) bo nie ma innego radia aż tak manipulującego informacjami.to jest po prostu fascynujące.lepsze niż dawna komusza propaganda.lepsze niż urban.
            • Gość: JB Re: Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: *.lublin.mm.pl 09.01.11, 16:26
              Porównanie z Urbanem bez sensu. Redaguje dzis calkiem niezle pismo!
              • Gość: essex Re: Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.11, 16:33
                w kontekscie z sensem.po prostu chodzi o urbana ze słynnych komuszych konferencji prasowych w latach 80tych.te konferencje też uwielbiam-to mistrzostwo.
          • Gość: aron Re: Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: 91.200.94.* 09.01.11, 17:30
            to jest akurat fakt, eutanazja będzie stopniowo wprowadzana w UE ( zresztą w innych krajach też), żeby odciążyć systemy emerytalne. Oczywiście nie dotyczy to Rassiji, gdzie zdecydowana większość mężczyzn nie dożywa emerytury ze względu na alkoholizm
            • Gość: JB Re: Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: *.lublin.mm.pl 09.01.11, 17:55
              towarzyszku aronku ,nie martwcie sie, alkohol pustoszy organizmy...
              • Gość: aron Re: Głos Rydzyka - manipulatora nr1 w RP IP: 91.200.94.* 09.01.11, 18:45
                widać to po was towarzyszko Barska że pustoszy, muszę to przyznać.
        • Gość: harpio Re: Barska to Wielka Dama Pióra!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 14:44
          Ucieszyła mnie wiadomość, że Barska to wielka dama pióra, chciałbym się jednak dowiedzieć, o które pióro chodzi. O lotkę, sterówkę, a może puszek? Intryguje mnie tez kwestia gatunkowej przynależności pióra Barskiej :)

• bolero50 Re: Barska to Wielka Dama Pióra!! 10.01.11, 15:32
            Gość portalu: harpio napisał(a):

> Ucieszyła mnie wiadomość, że Barska to wielka dama pióra, chciałbym się jednak
            > dowiedzieć, o które pióro chodzi. O lotkę, sterówkę, a może puszek? Intryguje m
            > nie tez kwestia gatunkowej przynależności pióra Barskiej :)
            >
            Pytanie zaiste godne prefekta policji rzymskiej Scarpia...(tak jakos skojarzyłam ) :PPPP
            Ciekawa jestem czy otrzymasz odpowiedz, czy przy uzyciu najnowocześniejszych technik operacyjnych będziesz musiał/a sam/a dojśc do rozwiązania tej mrocznej zagadki. Jesli nie podołasz najbliżej Ci chyba do pewnej komisji sejmowej wybitnego tropiciela trudnych spraw. Skorzystaj z jego pomocy, ma dość podobną osobowość do rzeczonego Scarpia :PPPP
            Powodzenia!
            • Gość: harpio Re: Barska to Wielka Dama Pióra!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 18:26
              > Pytanie zaiste godne prefekta policji rzymskiej Scarpia...(tak jakos skojarzyłam ) :PPPP

Prosze nie obrażać mojego nicka!

Co do Barskiej, to biorąc pod uwagę jej legendarny wiek, być może chodzi o jakiegoś upierzonego dinozaura :)
              • bolero50 Re: Barska to Wielka Dama Pióra!! 10.01.11, 18:43

> > Pytanie zaiste godne prefekta policji rzymskiej Scarpia...(tak jakos skoj
                > arzyłam ) :PPPP
                >
                > Prosze nie obrażać mojego nicka
                > !

>
                > Co do Barskiej, to biorąc pod uwagę jej legendarny wiek, być może chodzi o jaki
                > egoś upier
                > zonego dinozaura :)

Nigdy w życiu nie ośmieliłabym sie Ciebie obrazić:))))Chociaż cos z jastrzębia rzeczywiscie w Tobie jest :)))))
                Co do Barskiej, to epidexipteryx hui z Niej chyba żaden, ale pióro pawie na pewno by Ja pięknie stroiło. Na pewno jest młodsza
    • Gość: k. [...] IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 16:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • empi regulamin oraz netykieta 09.01.11, 16:58
        podejmij polemikę a nie trolluj w różnych wątkach w ten sam sposób.
        pzdr.
        • Gość: bmw Re: regulamin oraz netykieta, naucz sie empi IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 21:14
          chodz chyba za późno
        • Gość: powrut nawakacjah Re: regulamin oraz netykieta IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 10.01.11, 08:39
          EMPI zaslaniasz sie REGULAMINEM i.e...................
          - czy nazwanie kogos bydlakiem jest zgodne z twoim regulaminem
          =ps jakos tego wpisu nie zauwazyl Empi tylko bez .................
          • Gość: JB Re: regulamin oraz netykieta IP: *.lublin.mm.pl 10.01.11, 11:34
            A jesc bydlaka to sie lubi,prawda?
            • Gość: JB Rydzyk dziękuje za... IP: *.lublin.mm.pl 10.01.11, 12:56
              Wiersz o autorach „zamachu na prezydenta” odczytała w poniedziałek rano na antenie Radia Maryja słuchaczka z Włocławka, pani Lila. Zaznaczyła, że utwór powstał pod wpływem wyprodukowanego przez „Gazetę Polską” filmu „Mgła”. „Mgła” to dokument opowiadający o katastrofie smoleńskiej z perspektywy ówczesnych współpracowników Lecha Kaczyńskiego.
              Tytuł wiersza: „Naród pamięta”.

O wy zbrodniarze smoleńscy, którzy uknuliście zamach na prezydenta
              Nie myślcie sobie, że jesteście zwycięscy, naród was za to rozliczy.
              Naród pamięta.
              Wy, tymczasowi wielcy tego świata, co komunałów macie pełne usta,
              zaś macie w pogardzie prostego brata; naród to wie, mowa to pusta.
              O wy pachołki, zdrajcy narodu, wy, co jak pieski chodzicie na smyczy
              bijąc pokłony tym z Wschodu i z Zachodu. Naród was za prywatę rozliczy.
              Naród pamięta, o wy mordercy zbroczeni bratnią krwią,
              krwią wielkich prawych mądrych ludzi,
              którzy ich bliskich gardzicie łzą;
              drżyjcie, bo naród z letargu się budzi.
              I zapamięta. Za wszystkie te zbrodnie rachunek zdacie,
              za wasze krętactwo, za moralny brud, za drwiny z narodu i za ogłupianie
              Naród doczeka, że poklękacie
              i prosić będziecie o zmiłowanie.
              Naród to wie i rozliczy, rozliczy was Bóg.

(RM, poniedziałek 10.01.11, godz. 9.18)

- Dziękuję, no właśnie, pani dotknęła tej sprawy. Czy to był zamach, to się dowiemy. Na pewnio nie należy wykluczać i dlatego powinno być jawne badanie - podsumował o. Tadeusz Rydzyk. - Nie powinno być żadnego skrywania spraw. Takie skrywanie, niedopowiadanie, opóźnianie, niszcenie dowodów, to wszystko bardzo na niekorzyśc działa i wygąda jeszczebardziej prawdopodobnie, że to był zamach. Tak przynajmniej jawi się prawie każdemu, jeżeli ktoś kryje dowody, jeżeli ktoś niesolidnie pokazuje prawdę.
              (RM, poniedziałek 10.01.11, godz. 9.20)

• Gość: aron Re: Rydzyk dziękuje za... IP: 109.243.194.* 10.01.11, 14:38
                troche sie nie zgadzam, bo krew sp. Lecha Kaczynskiego to nie byla bratnia krew w stosunku do krwi Tuska ktory jak wiadomo mial dziadka w wehrmachcie.
    • Gość: j2 Rydzyk to mądy człowiek IP: 46.186.13.* 10.01.11, 14:17
      i nie ma podstaw by nie wierzyć w to co mówi. barska to wierzy tylko bandytom z pzpr lub ich współpracownikom, no ale ona stara bolszewiczka jest
    • Gość: harpio Re: Głos mąciciela IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 14:57
      Ulubienie bohaterowie z dzieciństwa Barskiej to kłamcy, mordercy, zdrajcy itp. :)
      • Gość: harpio Re: Głos mąciciela IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 14:58
        Sorry, to miał być komentarz do innego wątku.
      • bolero50 Re: Głos mąciciela 10.01.11, 15:38

> Ulubienie bohaterowie z dzieciństwa Barskiej to kłamcy, mordercy, zdrajcy itp.
        > :)
        Nie dziw sie, Barska, to pokolenie wychowane na bajkach Braci Grimm, Baśniach Andersena, Charles'a Perrault...
        Pomyśl, czego bały sie dzieci po przeczytaniu takiej lektury? Jakie sny mogły mieć?
        • Gość: JB Re: Głos mąciciela IP: *.lublin.mm.pl 10.01.11, 16:34
          Grimm,owszem,Andersen,owszem,ale uwielbialam Twaina.. Sz.b(ch)olero 50.
          • Gość: powrut nawakacjah Re: Głos mąciciela IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 10.01.11, 16:40
            wolisz sprzed 1957 czy POprawnie POlitycznegowww.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Spoleczenstwo/542148,Amerykanie-ocenzurowali-kultowa-powiesc-twaina.html
            • Gość: JB Slepe radyjko IP: *.lublin.mm.pl 11.01.11, 16:10
              Skoro nie można zniszczyć akcji Jurka Owsiaka, można ją zignorować. To nowa taktyka mediów ojca Rydzyka, które są bezsilne wobec Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
              W niedzielnych serwisach informacyjnych Radio Maryja i TV Trwam nie zająknęły się ani słowem o akcji charytatywnej z udziałem 120 tys. wolontariuszy, którą poparły miliony Polaków.
              Zdaniem redemptorystów w kraju zdarzyły się znacznie ważniejsze rzeczy:
              1. 117. rocznica chrztu Maksymiliana Kolbego.
              2. Początek cyklu koncertów ”Z kolędą po Częstochowie”.
              3. Wybory do rad dzielnic w Krakowie.
              4. Kruszenie lodu przez polskie i niemieckie lodołamacze na Odrze.
              A co o WOŚP myślą wychowankowie ojca Rydzyka, czyli studenci jego uczelni - Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej? Tego mogliśmy się dowiedzieć z poniedziałkowej audycji „Studencka popołudniówka”. Młodym rydzykowcom Orkiestra rzecz jasna się nie podoba.

• Gość: aron Re: Slepe radyjko IP: 91.200.94.* 11.01.11, 18:54
                a to juz tusk wprowadził obowiązek informowania o WOŚP pod karą śmierci?
              • Gość: harpio Re: Slepe radyjko IP: 212.106.31.* 11.01.11, 19:11
                Z kolei inne media wyznaniowe, takie jak GAzeta Wyborcza albo TVN, nigdy nie zająknęły się, że odsetki z pieniędzy WOŚP są przeznaczane na organizację Wielkiej Alko-Narko-Impry zwanej "przystanek Woodstock". Chodzi o tą imprezę, na której Jerzy Owsiak zdemolował kiedyś kilka stoisk (czy zahaczył nogą, a one się przewróciły, juz nie pamiętam) :)

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/j;owsiak;uwaza;ze;nie;ma;przeszkod;by;rozpoczac;przystanek;woodstock,137,0,60297.html
              • Gość: j2 Re: Slepe radyjko IP: 46.186.13.* 11.01.11, 19:24
                nic dziwnego, jednym nie podoba się owsiak, drugim rydzyk. Ja się cieszę, że są obydwaj, a martwię, że jest jakaś nagonka w mediach na jednych czy drugich.
                Oczywiście rydzyk jest traktowany jako wróg salonu, bo nie dość że katol, to niezależny i robi co chce. A przecież nie po eurokołchoz ma fundamenty w 3 rzeszy by pozwolić na odstępstwa od słusznej i prawidłowej linii naszego pierwszego komisarza czy komiski.
                Pytanie do barskiej: a po co rydzyk ma informować o orkiestrze, skoro i tak tysiące zbieraczy oblegało kościoły od rana do wieczora, wiedząc że to katolicy dają najwięcej i nie reklamują się z tym na szkle, bo dają z serca a nie dla szpanu czy interesów.
                • Gość: essex Re: Slepe radyjko IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.11, 20:48
                  rydzyk niezależny?radio maryja powstało za rosyjskie pieniądze(konkretnie marki,ale z rosji,rok1990),nadajniki z rosji,nasz dziennik też z rosyjskim śladem-nie napiszę że rydzyk to rosyjski piesek-ale piesek FSB -to bardzo prawdopodobne.FSB zależy by siać ferment w Polsce.
                  • Gość: essex Re: Slepe radyjko IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.11, 20:52
                    zanim sie przyczepisz-1990 to nie rok powstania radia maryja(bo to 1991)tylko czas powrotu z walizką pełną marek z rosji rydzyka który"zaginął"wcześniej w niemczech.
                    • Gość: JB Kiedy w TV Trwam? IP: *.lublin.mm.pl 11.01.11, 21:43
                      www.youtube.com:80/watch?v=r7W-Gjg2g_8&feature=related
                    • Gość: j2 Re: Slepe radyjko IP: 46.186.13.* 11.01.11, 21:52
                      nie obchodzi mnie za czyje pieniądze. Rzepa jest własnością anglików i czasem daje oddech od propagandy rzadowej, ważne jest że rydzyk daje inne spojrzenie na polskę czy świat i daje swoim to co chcą. Ważne jest by nie wróciły czasy prl-u gdy była jedna władza i jedne media. Jedna władza już jest i mają już całe media. Ostatnia nadzieja w wolnym internecie(już go chcą ograniczać) i mediach typu rydzyk(jego raczej kupią bo zniszczenie może wywołać rewoltę).
                      Nie słucham radia maryja, nie czytam urbana, nie czytam gazety wyborczej. Ale wszystkie sa potrzebne.
              • Gość: powrut nawakacjah Re: Slepe radyjko IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 12.01.11, 15:03
                za brak info o wielkiej o,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
                radio maryjo rozkaem prezdenta wszystkich POLAKOW powinno byc skasowane
                a PO przekazac caly majatek po RYDZYKACH
                • Gość: rosomak10 Re: Slepe radyjko IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 15:14
                  Zupełnie nie rozumiem o co chodzi z RM. Zyjemy w wolnym kraju, kto chce słucha, kto nie chce nie słucha. Jeśli działa w ramach i na podstawie obowiązującego w Polsce prawa , to wszystko jest w porządku?
                  Chyba, że o czymś nie wiem?
                  • Gość: JB Re: Slepe radyjko IP: *.lublin.mm.pl 12.01.11, 15:22
                    Uprzejmie pytam, dlaczego TVN tak skrzętnie relacjomuje ziejące nienawiscia pogaduszki pana prezesa?
                    • Gość: rosomak10 Re: Slepe radyjko IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 18:07
                      Także pytam o co chodzi TVN z tym promowaniem prezesa? To juz nawet nie jest żałosne.....
                      • Gość: JB Re: Slepe radyjko IP: *.lublin.mm.pl 13.01.11, 18:30
                        Urwał(a)ś się z choinki?
                    • Gość: aron Re: Slepe radyjko IP: 91.200.94.* 14.01.11, 07:19
                      bo mają oglądalność
                • qqbek Co do sprzedaży majątku RM... 13.01.11, 18:28
                  Gość portalu: powrut nawakacjah napisał(a):

> za brak info o wielkiej o,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
                  > radio maryjo rozkaem prezdenta wszystkich POLAKOW powinno byc skasowane
                  > a PO przekazac caly majatek po RYDZYKACH

Obawiam się, że Tusk, Schetyny itd. się spóźnili ;)
                  • Gość: powrut nawakacjah Re: joasiu znowu IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 14.01.11, 14:40
                    bzdury nawet ONET wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/posel-pis-tu-154-byl-naprowadzany-na-smierc-rzad-m,1,4110365,wiadomosc.html
                    • Gość: JB Re: joasiu znowu IP: *.lublin.mm.pl 14.01.11, 17:49
                      Macierewicz... to ja troche postoję...
                      • Gość: JB I wszystko jasne IP: *.lublin.mm.pl 14.01.11, 17:56
                        www.tvn24.pl/-1,1689485,0,1,uzupelnienia-raportu-mak-nic-nie-zmienia,wiadomosc.html
                        • Gość: JB W XVIII w. samolotów nie było, o.Rydzyku IP: *.lublin.mm.pl 14.01.11, 18:05
                          Raport MAK o przyczynach katastrofy smoleńskiej mógłby spodobać się Radiu Maryja pod jednym warunkiem. Wystarczy, że Rosjanie przyznaliby się, że przeprowadzili zamach na polski samolot, razem z rządem Donalda Tuska. Tak się jednak nie stało, więc reakcji ojca Rydzyka można się było spodziewać.
                          - A teraz jeszcze w świecie po tym dramacie wczoraj co opublikował ten MAK, to jakie głosy w świecie? W prasie czy amerykańskiej czy niemieckiej czy włoskiej, europejskiej, na świecie pokazują nas jako ludzi niezorganizowanych, bałaganiarzy, pijaków itd. Ktoś na to przyzwala, ktoś tego chce – mówił ojciec dyrektor. Mądrym słuchaczom dość po słowie. Nie trzeba im mówić kto chce kompromitacji Polaków i przedstawienia ich jako wyłącznych winnych katastrofy.
                          Następnie szef Radia Maryja wspomniał, że sytuacja w Polsce jest gorsza od tej, jaka panowała w XVIII wieku, przed rozbiorami.
                          Później przeszedł do słów, które prawdopodobnie nawiązywały do informacji MAK, że we krwi śp. gen. Andrzeja Błasika wykryto alkohol.
                          - Polak o Polaku nie mówi źle. Bohaterów wszystkich naszych trzeba szanować, naśladować. A wtedy tamci 10 kwietnia zginęli na służbie ojczyzny!
                          (RM, czwartek 13.01.11, godz. 15.30

• qqbek Nigdy bym Pani Joanny... 14.01.11, 18:38
                            ...nie podejrzewał o słuchanie RM.

Co nie zmienia faktu, że profesor Pomianowski ma w tym wypadku rację.

Przyznam szczerze, że, katując swoje szare komórki nadmierną ilością informacji, przeczytałem byłem cały raport MAK... dziś w pracy (mam własną firmę, więc nic karygodnego w tym nie widzę). Od deski do deski.
                            Nie ma w nim nic, czego by nie było w raporcie opublikowanym po katastrofie w Mirosławcu.
                            Absolutnie nic!
                            Sprawa Błasika, ze śladową (jak na oficerów WP) ilością alkoholu we krwi. Sprawa zachowania rosyjskich kontrolerów. Sprawy tego, czy były naciski, czy też ich nie było... to sprawy trzeciorzędne w porównaniu z wnioskami, które z raportu MAK płyną.
                            Kwestie pierwszorzędne to kwestie podnoszone przez raport w randze przyczyn katastrofy.
                            Kwestie drugorzędne, to wyszkolenie i dobranie załogi... oraz jej uprawnienia:
                            1. Protasiuk ostatnie uprawnienia do lądowania na podstawie instrumentów w złych warunkach pogodowych (ważne przez ledwie pół roku) robił w styczniu w Brukseli (zdaniem MAK w doskonałych warunkach pogodowych, czyli przy widoczności powyżej 10000/800, tak więc nie powinny zostać uznane).
                            2. Żaden z obecnych na pokładzie nie miał uprawnień instruktora, jeżeli chodzi o lot samolotem Tu-154.
                            3. Wątpliwe są podstawy do twierdzenia, że zarówno nawigator, jak i mechanik pokładowy, mieli uprawnienia do lotów samodzielnych.
                            4. Skład załogi w dniu katastrofy można uznać za przypadkowy. Presja wywierana na kapitana widoczna była od samego początku (już dawno pisano o tym, że Kaczuchę na pokładzie witał Błasik, a nie Protasiuk... po "sprzeczce" tychże dwóch odnośnie warunków).

Czy tak trudno pojąć, że "debeściaki" wcale nie były takie "the best" wbrew własnemu mniemaniu?
                            • Gość: JB Re: Nigdy bym Pani Joanny... IP: *.lublin.mm.pl 14.01.11, 18:59
                              Tez czytałam. Mam podobne zdanie. RM nie slucham, znajduję w internecie to i owo.
                              • zubelz Re: Czyli? 14.01.11, 19:12
                                Wywalić pijaków, złodziei i malwersantów z wojska, jak zrobił to generał Jaruzelski. Do tej pory, że wywalił sadystów, pijaków i innych bydlaków z armii, oskarżany jest o "czystkę w wojsku".
                                • qqbek Re: Czyli? 14.01.11, 19:35
                                  zubelz napisał:

> Wywalić pijaków, złodziei i malwersantów z wojska, jak zrobił to generał Jaruze
                                  > lski. Do tej pory, że wywalił sadystów, pijaków i innych bydlaków z armii, oska
                                  > rżany jest o "czystkę w wojsku".

Nic to nie da.
                                  Wojsko piło i pić będzie. Chodzi tylko o wprowadzenie cywilizowanych procedur, które nie pozwolą wojsku pić w pracy (ani też nie zezwolą na przykład, by naprawę samolotu po kolizji z ptakiem, przeprowadzały osoby nieuprawnione- też jest w raporcie MAK coś na ten temat:)

Bo jak by móc dało, skoro i tak cywile będą swoje:
                                  pieprzyć
                                  • Gość: JB Palikot coraz ostrzej IP: *.lublin.mm.pl 14.01.11, 21:34
                                    Jeśli w poniedziałek Graś mówi, że Tusk nie wraca z urlopu, to we wtorek Kaczyński oskarża Tuska o zdradę, a w środę Tusk wraca z urlopu. Stary numer. Można jak widać dobre kawałki powtarzać na okrągło i one się nie nudzą. Co tydzień na drogach w Polsce ginie więcej ludzi niż w samolocie do Smoleńska i trzeba rozmawiać o tym, a nie o raporcie, z którego dowiedzieliśmy się, że jest, było, tak jak myśli większość Polaków. Kaczyński kazał Błasikowi wydać rozkaz pilotom do startu i do lądowania. A PILOT nie miał odwagi odmówić. Cały świat też tak myśli, tylko nasi zawodowcy od narodowego cierpienia opowiadają bajki, że mogło być inaczej. Na pokładzie wszyscy pili więc atmosfera była bojowa. Wstyd! Po raz kolejny wygłupiliśmy się i ośmieszyliśmy nasz kraj, a ci którzy tego dokonali zostali pochowani na Wawelu, a nie w rynsztoku, gdzie ich miejsce. Jutro pewnie premier odwoła Klicha i każe pisać własny – polski – raport. Kaczyński nazwie to draństwem, a kościół zarządzi narodowa msze. I w tym cyrku małpa będzie psem, a koń cesarzem.

• bosonoga.contessa Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 18:00
                                      Miła Joanno, trafnie to ujęłas. Jedynie nie pasuje mi do tego słowo cyrk, dlatego, ze cyrk kojarzy mi sie z czyms bajecznie kolorowym, ze zręcznoscia, z iluzją z zabawą, z muzyką o określonym charakterze, z pięknymi strojami oraz z odpowiedzialnoscią z perfekcyjnością.
                                      A my tutaj mamy po prostu zwykły burdel(przepraszam) bez certyfikatu. Małpa by stad zwiała, bo przebiegla, a koń nawet ślepy nie zechciałby zostac nawet senatorem:PPPPP
                                      • qqbek Cyrk? Lunapark? Lupanar? 15.01.11, 18:11
                                        Wszystko to "pikuś" przy naszej rzeczywistości.
                                        Nic dziwnego, że nawet Mrożek wybrał jednak Francję... to kraj "Edków" w końcu... i nawet zwracanie im uwagi na tą "Edkowatość" nie przynosi żadnych skutków.
                                        Bo tam klimat bardziej sprzyjający (zakładam, że prof. Ludwik Stomma ma podobne mniemanie o zaletach "niebycia" w naszej ojczyźnie).
                                        Kuwa fiks... zastanawiam się, czy znów nie wyemigrować.
                                        • qqbek rzecz jasna... 15.01.11, 18:16
                                          o III RP a nie o V Republice wypowiadałem się, jako o "kraju Edków"... jeżeli to byłoby niejasne, to klaruję tym samym.
                                        • bosonoga.contessa Re: Cyrk? Lunapark? Lupanar? 15.01.11, 18:20
                                          Dwadzieścia pięć lat temu, może bym także wyemigrowała, ale teraz juz za późno.
                                          Ewantualnie moglabym rozważyc jakieś sprytne "zamążpójscie"...np gdzies do słonecznej Italii.
                                          • qqbek Re: Cyrk? Lunapark? Lupanar? 15.01.11, 18:27
                                            bosonoga.contessa napisała:

> Dwadzieścia pięć lat temu, może bym także wyemigrowała, ale teraz juz za późno.
                                            >
                                            > Ewantualnie moglabym rozważyc jakieś sprytne "zamążpójscie"...np gdzies do słon
                                            > ecznej Italii.

Najgorsze jest to, że mam aktualną ofertę pracy u byłego pracodawcy w UK.
                                            Tyle, że pieniądze już nie te, którymi byłyby dla mnie 6 lat temu... i tak siedzę w tym dziwnym kraju, mam się dobrze... a jednocześnie ilekroć TV nie włączę, to ten dobrostan mi mija.

I zaczynam się zastanawiać, czy nie wyemigrować, nie po to, by zarabiać więcej (bo więcej na chwilę obecną zarabiam tutaj), lecz po to, by znów poczuć się normalnie.
                                    • empi Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 18:15
                                      Jestem tego zdania, że premier Tusk wracając do rodziny w Dolomity zrobił dobrze. Trochę normalności trzeba w tym wiecznym patosie. Moim marzeniem jest by prezes Kaczyński nauczył się jeździć na nartach, biegać za piłką po boisku itp. :) Dzisiaj oglądałem w TVN jak Kalisz, taki "grubas", w sposób bezpretensjonalny opowiadał, że już niedługo wyjeżdża na narty i jest to ulubiony jego sport. Spuśćmy parę, więcej luzu. Powtarzam za swoją sygnaturką:
                                      Mniej Te Deum, a więcej oleum
                                      pzdr.
                                      PS
                                      Może ktoś na forum wie w jakej mgle wolno lądować? W sztucznej czy tylko naturalnej? Która z nich jest nieszkodliwa i bezpieczna podczas lądowania?
                                      • qqbek Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 18:19
                                        empi napisał:

> PS
                                        > Może ktoś na forum wie w jakej mgle wolno lądować? W sztucznej czy tylko natura
                                        > lnej? Która z nich jest nieszkodliwa i bezpieczna podczas lądowania?

Nieszkodliwa jest ta naturalna, w niej wolno lądować (ale tylko w wypadku w którym jesteś pilotem wojskowym, bez cywilnej licencji, bo tą by Tobie za coś takiego odebrano).
                                        W sztucznej lądować nie tyle wolno, ile trzeba, by udowodnić spisek wymierzony w IV RP.
                                        • chamski_burak Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 18:35
                                          Nie wiem, co to jest ta sztuczna mła, ale podobno można jej używać do gaszenia pożarów w Rosji: english.ruvr.ru/2010/08/05/14588422.html

Używanie sztucznej młgy do strącania samolotów byłoby tak samo nieetyczne jak zabijanie dziennikarek.
                                          • qqbek Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 18:48
                                            chamski_burak napisał:

> Nie wiem, co to jest ta sztuczna mła, ale podobno można jej używać do gaszenia pożarów w Rosji: english.ruvr.ru/2010/08/05/14588422.html

No cóż. Skoro procedury lotnicze rozróżniają sztuczną i prawdziwą mgłę, to nie pozostaje mi nic innego, niż przyznać Tobie rację.
                                            Co jest różnego w warunkach dopuszczalnego lądowania przy ograniczonej widoczności w wypadku lądowania w sztucznej mgle, od warunków dopuszczalnego lądowania przy ograniczonej widoczności w mgle naturalnej?
                                            Nawigator, podający po kolei "100", "80", "60", "50", "40", "30" pewnie też był ruskim agentem? Bo przecież Protasiuk na te komendy nie zareagował... kontynuował podejście do lądowania... najwyraźniej chcąc się zabić (zanim uczyni to szef).

> Używanie sztucznej młgy do strącania samolotów byłoby tak samo nieetyczne jak z
                                            > abijanie dziennikarek.

A zabijanie posłanek w imię walki z korupcją jak się w ptasiowym kodeksie plasuje?
                                            • bosonoga.contessa Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 19:01
                                              "A zabijanie posłanek w imię walki z korupcją jak się w ptasiowym kodeksie plasuje?"
                                              Dziwne, ale w tej sprawie jakoś dziwnie zamilkli. Nie jeden powinien stanąć przed TS....poki co trzęsą porcietami ze strachu
                                              • chamski_burak Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 19:12
                                                Poczucie bezkarności było za rządów poskomuchów tak wielkie, że nawet osoby o słabej konstrukcji psychicznej brały się za robienie przekrętów. Z drugiej strony gdyby przekręciara wiedziała, że walka z korupcją potrwa tylko dwa lata, to by się nie zabiła ze strachu przed odpowiedzialnością.
                                                • Gość: bosoboga.contessa Re: Palikot coraz ostrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:17
                                                  o jejjjj, co Ty wypisujesz!!
                                                  • qqbek Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 19:32
                                                    Gość portalu: bosoboga.contessa napisał(a):

> o jejjjj, co Ty wypisujesz!!

Jak widać ani na polityce, ani na zaletach satynowej, jedwabnej pościeli się nie zna;)
                                                    A co do przypadku p.Blidy (przywołanego przeze mnie jedynie jako przykład kompetencji naszych władz)... od dawna powinno być coś więcej niż tylko Trybunał Stanu dla kilku "zainteresowanych"... a tak, skandal będzie gonił skandal... a TV nadal będzie pokazywać, że "biją murzynów"... wszędzie, tylko nie u nas w Polszy.
                                      • bosonoga.contessa do Empiego ;) 15.01.11, 18:28
                                        Miły Empi, najlepiej lądowac z zamglonymi oczętami na wygodnym łożu, w pięknej np.jedwabnej poscieli .....
                                        I do tego ani oleum, ani to drugie...tylko troche woli i fantazji
                                        • empi Re: do Empiego ;) 15.01.11, 19:22
                                          > Miły Empi, najlepiej lądowac z zamglonymi oczętami na wygodnym łożu, w pięknej
                                          > np.jedwabnej poscieli .....
                                          Wyobraź sobie, wiosna cieplutka i radosna. Wczesny poranek, wręcz świt. Wielka łąka i na niej kwiecie. Jeszcze ta mgiełka z lekka unosząca się nad ukwieconą łąką. Na takiej łące kiedyś wylądowałem, wtedy latało się parami :)
                                          pzdr.
                                          • Gość: bosonoga.contessa Re: do Empiego ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:28
                                            Noooooo, Empi , o to Cie nie podejrzewałam:)))**
                                            Opisem łąki trafiłeś mnie...w samo serce.
                                            Hmm, lądowanie chyba przyjemne:)))))
                                          • chamski_burak Re: do Empiego ;) 15.01.11, 19:32
                                            > Jeszcze ta mgiełka z lekka unosząca się nad ukwieconą łąką.

"Mgła zaś wieczorem zjawa białowłosa
                                            Przyszłego losu mąciła nam postać"
                                            • empi Re: do Empiego ;) 15.01.11, 19:40
                                              bo to była mgła jesienna, bądź dokładny :)
                                              pzdr.
                                              • chamski_burak Re: do Empiego ;) 15.01.11, 19:43
                                                "Kopią dołek ona on,
                                                jedno z nich wyściele dno".
                                            • Gość: bosonoga.contessa Re: do Empiego ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:41
                                              Buraku, Empi napisal o wiosennej mgiełce, a Ty przytaczasz fragment ballady, w ktorej jest mowa o późnej jesieni i jesiennej mgle, ktora może rzeczywiscie cos zamacić....
                                              Wiosenna jest lekka i czysta jak myśli empiego:)))
                                              • chamski_burak Re: do Empiego ;) 15.01.11, 19:52
                                                He he, masz, rację, wiosenna mgła jest lekka i przezroczysta jak myśli Empiego :))
                                                • Gość: bosonoga.contessa Re: do Empiego ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:56
                                                  przejrzysta...a to zupełnie inne znaczenie slowa.
                                                  Przezroczysty bywa człowiek zmęczony, bądż przepity...kolokwialnie rzecz ujmujac
                                                • qqbek Re: do Empiego ;) 15.01.11, 19:58
                                                  chamski_burak napisał:

> He he, masz, rację, wiosenna mgła jest lekka i przezroczysta jak myśli Empiego
                                                  > :))

Zależy od tego, czy mgiełką tą rozkoszujesz się, niczym młody Bóg, wychodząc z kabiny jachtu na Mazurach... czy w zdoła odmienny sposób, na lotnisku pod Smoleńskiem;)
                                                  Rzeczywistość bywa subiektywna... jak bardzo subiektywna, to już sam zapewne wiesz... bywają w jej obrębie także fakty obiektywne... ale ptaszydłom jak widać zbyt ulotne i wrażliwe się wydają, by zawracać sobie nimi łepek :)
                                      • chamski_burak Re: Palikot coraz ostrzej 15.01.11, 18:36
                                        Kaczyński powinien to zrobić jeszcze w okresie żałoby po zmarłym bracie, wtedy byłbyś najszczęścliwszy :)
                                        • Gość: JB Znalazłam... IP: *.lublin.mm.pl 15.01.11, 19:55
                                          Mgła nad łąkę przyszła rankiem
                                          I usiadła ociężale.
                                          Widać, że jej tu wygodnie,
                                          Bo się nie chce ruszyć wcale.

Wiatr nieśmiało ją zaczepia:
                                          „Zatańcz ze mną mgło walczyka!”
                                          Mgła zaparła się i siedzi -
                                          „Niech wiatr sobie sam pobryka!”

Ale wietrzyk jest uparty:
                                          Z boku lekko mgłę potrąca
                                          I mgła – niby od niechcenia,
                                          Lecz zaczyna trochę pląsać.

Coraz szybciej, jakby śmielej
                                          W tańcu z wiatrem się zatraca.
                                          Wietrzny walc na wszystkie strony
                                          Coraz lżejszą mgłę obraca.

W końcu lekko biel opada
                                          Wzdycha mgła z radosną miną:
                                          „Jednak nie ma to jak w tańcu
                                          Całkowicie się rozpłynąć!”
                                          • Gość: bosonoga.contessa Re: Znalazłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:59
                                            Joanno, ale gdzież Ci tancerze, przy których rozpłynąc by sie mozna?..... tempus fugit
                                          • chamski_burak Re: Znalazłam... 15.01.11, 20:01
                                            Ładna rymowanka :)
                                            • Gość: JB Re: Znalazłam... IP: *.lublin.mm.pl 15.01.11, 20:11
                                              www.youtube.com/watch?v=5MT_fazLtFI
                                            • Gość: b.c burakowi na dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 20:33
                                              Życie życie

Życia pieśń

Pęka struna

I pieśni śmierć

Strójcie skrzypce

Strójcie strój

Już po stypie

I nowy jest ślub

Kto ślub bierze

Kto i z kim

On czy z nią to

Ona z nim

Co ślub bierze

Co i z czym

Chciwość z fałszem

Z kuną lis

I już słychać bitwy szczęk

Kto chytrzejszy będzie w niej

Kopią dołek ona on

Jedno z nich wyściele dno

Obok życie toczy się

Tę balladę pisze Sted

Wiatr harcuje w liściach drzew

Chmury wolno suną niebem

Pod piekarnią pachnie chlebem

W knajpie nowa stara śpiewka

Licho węszy kogo zdeptać

Niewidzialnie rośnie zrąb

Gdzieś w oddali bije dzwon

Bój nabiera już rumieńców

Między parą oblubieńców

Dwaj wrogowie żona mąż

Straszne stadła zdrada krew

Gdzie jest miłość nie ma jej

Nie ma jej nie było jej

Była jedna z drugą żądza

Do pieniądza do wrzeciona

Bójcie ludzie się demona

Życie życie

Życia pieśń

Pęka struna

I pieśni śmierć

Strójcie skrzypce

Strójcie strój

Bo po stypie

Szykuje się ślub

Kto ślub weźmie

Kto i z kim

On czy z nią to

Ona z nim

Co ślub weźmie

Co i z czym

Chciwość z fałszem

Z kuną lis
                                              • chamski_burak Re: burakowi na dobranoc 15.01.11, 21:01
                                                "Szczekają psy!
                                                Fruwają mgły!
                                                Niech pani śpi!"
                                                • Gość: dobranoc Re: burakowi na dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:23
                                                  dziękuje buraku za przypomnienie, to takie ładne:)))))..''nadchodzi noc i zimno z nią..."
                                                  Dobrej nocy i Tobie.
                                                  • Gość: bosonoga.contessa dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:26
                                                    Wszystkim Państwu życzę dobrej nocy
                                                    a empiemu lotu i ladowania w parze:))))))szczęsliwego
                                                  • empi Re: dobranoc 15.01.11, 23:16
                                                    > a empiemu lotu i ladowania w parze:))))))szczęsliwego
                                                    a ta para to taki inny stan skupienia wody?
                                                    Taki rodzaj sztucznej mgły?
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: bosonoga.contessa w parze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 15:31
                                                    Wybacz empi, ze nie odpowiedzialam wówczas, ale po prostu poszłam spać:)))) bez pary.
                                                    Mialam na myśli parę wodną:P, na przyklad w saunie - odlotowo, szczęśliwie i miłe ladowanie...jesli sobie zapewnsz parę
                                                  • empi Re: w parze 17.01.11, 15:39
                                                    już dawno jestem sparowany :). Trzymamy sie przecież w konwencji wszelkich stanów skupienia wody a chyba także ludzi, tak mi się wydaje. Np. tacy rozwodnicy, co im woda winna?
                                                    pzdr.
                                                  • bosonoga.contessa Re: w parze 17.01.11, 16:03
                                                    Och, empi, napisaleś - "rozwodnicy". Być może, dobrze, ze porozbijali te toskyczne molekuły wody i nie mącą jej w dalszym ciagu lecz parują w innej przestrzeni:)))) Ważne, ze mieli odwagę zerwać wiazanie chemiczne.
                                                    Sa i tacy, co to w parze, oczy im z orbit wychodza z powodu wiązań czy przywiązań, czy wręcz wysokiej temperatury. Sa i tacy, co to w parze, bez wiązania chemicznego...tak dla swietego spokoju wieki hibernują...
                                                    Cóz taki to dziwny jest świat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka