czarnekowboje 12.01.11, 13:04 a Grabarczyk ma to gdzieś. cieszy się, chłopak, że mu stołka nie zabrano, reszta - jak oczekiwania i marzenia "pisowskiej" Lubelszczyzny - to bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: diki Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 14:13 podobno ma być s17. wiadomość z pierwszej ręki z konferencji z Grabarczykiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 16:41 jasne, że będzie... przy takich podejściach.. hmmm, niech się zastanowię... za 15 lat? a potem to już nie będzie się opłacać i tak, bo wszystko padnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 14:52 czarnekowboje napisała: > a Grabarczyk ma to gdzieś. cieszy się, chłopak, że mu stołka i jaki ładny bukiet dostał :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zak1 Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 15:28 17 jest ważna, ale droga Warszawa-Gdańsk, czyli połączenie stolicy z Wybrzeżem dziesięc razy ważniejsza i tez wypadła z planu. Pozdrawiam Marek Żak www.marek-zak.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcat Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 81.15.171.* 12.01.11, 15:40 No i co z tego? Dwadzieścia dwa lata od upadku komuny, a nie można wybudować 160 km drogi ekspresowej do stolicy. Teren płaski - żadnych rzek, łańcuchów górskich, fiordów ani wulkanów. Żenada, żal, wstyd i ch...oza. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 20:25 Odpowiadasz na: marek.zak1 napisał: > 17 jest ważna, ale droga Warszawa-Gdańsk, czyli połączenie stolicy z Wybrzeżem > dziesięc razy ważniejsza i tez wypadła z planu. > Pozdrawiam > Marek Żak > www.marek-zak.blog.onet.pl i mam się cieszyć z tego że gdzie indziej tuskoidy jeszcze bardziej sp...liły srawe? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
bogess Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 22:32 marek.zak1 napisał: > 17 jest ważna, ale droga Warszawa-Gdańsk, czyli połączenie stolicy z Wybrzeżem > dziesięc razy ważniejsza i tez wypadła z planu. > Pozdrawiam > Marek Żak > www.marek-zak.blog.onet.pl Bzdura! Po pierwsze popatrz na mapę. Jeśli widzisz tam taką grubą kreskę od łodzi na północ to jest to autostrada A1 już niebawem zahaczając o Łódź dojedziesz ze stolicy do Trójmiasta w warunkach o których mieszkańcy Lublina mogą pomarzyć. Po drugie i najważniejsze Popatrz na mapkę: lokalizacja.info/aktualnosci-i-artykuly/artykuly/czarna-mapa-az-60-proc-drog-krajowych-w-polsce-to-tzw-czarne-odcinki.html zwróć uwagę na okolice Lublina Po trzecie Powiedz mi dokąd oprócz Trójmiasta Olsztyna i jakichś pipidówek po drodze ma prowadzić S7 S17 nie ma kończyć się na lublinie, trochę na wschód od lublina leży ponad 50 milinowy kraj, jeden z naszych najważniejszych partnerów handlowych. Popatrz na główną arterię Lublina (Al Solidarności) na pewno zwrócisz uwagę na ogromną liczbę TIRów z literami UA które rozjeżdżają centrum prawie 400 tys miasta. Czy dalej twierdzisz że S7 która skróci podróż do Trójmiasta o jakieś 40 min i jest 10 razy ważniejsza od obwodnicy lublina w ciągu dróg S12/S17/S19? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.icpnet.pl 17.01.11, 12:55 Widac ze pan [Marek internautas z Wybrzeza postradał zmysły ]ma pojęcie jak zaba o goleni Kaszuby [wybrzeze] macie lotnisko stadiony szbsza kolej drogi napewno lepsze poniewaz bywalem tam z poznania to nie jest daleko ale woli sprawiedliwosci Lublin i region to Pustynia .Ilu Polakow pracuje na was region ailu na Lubelszczyzne to 1/ 35 Lubelszczyzna dae PKB 2.5 mil a ile wraca ponownie . Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 15:38 No, jesteśmy do tego tak uprzejmi, że zablokujemy SWOJE miasto zamiast Warszawy ;-) Na pewno tam się bardzo przejmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobesz Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 16:01 to nie blokada idioto chcemy pokazać jak będzie wyglądał ruch na tym odcinku za 2 lata (bez s -17) Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 16:09 Sam jesteś idiota. Dla kogo to będzie uciążliwe? Dla nas. A decydenci pooglądają obrazki w TV i wcale tego nie odczują. My za to jak najbardziej. Mieszkańcom Lublina nie musicie fundować podobnych teatrzyków - i bez tego wiedzą, że jeździ się źle, a będzie jeszcze gorzej bez tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobesz Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 17:29 przyjdzie czas na warszawkę a ty gościu to chyba jesteś od grabarczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihanelma Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 212.106.18.* 12.01.11, 20:31 Jasne, prosto spod jego biurka nadaję na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 17:28 Bobesz, nie daj się trollowi. Robicie kawał dobrej roboty! A może by tak zablokować w domach / biurach poselskich lubelskich posłów PO i PSL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 16:36 Nie chodzi o uprzejmość, tylko o spowodowanie, żeby władze lubelszczyzny się zajęły sprawą jak należy... niech piszą do swoich koleżków w Warszawie, niech umawiają się na spotkania, ale niech zaczną działać... Uwierz w Ducha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihanelma Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 212.106.18.* 12.01.11, 20:30 Jak widać, oni cienkie bolki są ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 16:22 Naiwnosc ludzi nie ma granic ........... mysla ze ktos sie przejmie tym ze troche pokrzycze cos tam okleja a nawet jak zablokuja droge to i tak po kilku dniach im sie znudzi a zreszta nie dotknie to rzadu. Niestety zadne pokojowe metody nie odniosa skutku prawda jest taka ze wczesniej czy pozniej dojdzie do krwawej rewolucji inaczej w tym kraju nie da sie nic zmienic. Fakt ze po tej rewolucji znowu po kilku latach wszystko wroci do normy czyli do obecnego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 19:25 panbramkarz napisał: > Naiwnosc ludzi nie ma granic ........... mysla ze ktos sie przejmie tym ze troc > he pokrzycze cos tam okleja a nawet jak zablokuja droge to i tak po kilku dniac > h im sie znudzi a zreszta nie dotknie to rzadu. > Niestety zadne pokojowe metody nie odniosa skutku prawda jest taka ze wczesniej > czy pozniej dojdzie do krwawej rewolucji inaczej w tym kraju nie da sie nic zm > ienic. Fakt ze po tej rewolucji znowu po kilku latach wszystko wroci do normy c > zyli do obecnego stanu. Zatem pozostaje jedynie strajk okupacyjny w Ministerstwie Infrastruktury, ewentualnie zablokowanie wszystkich wyjazdów z gmachu Rady Ministrów. Czyż nie? A na witrynie UMCS, JM Rektor zaprasza studentów i pracowników do udziału w pikiecie w stolicy w obronie budowy S-17. www.umcs.lublin.pl/news.php?nid=3870 " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 212.182.121.* 12.01.11, 19:48 Super pomysł. Naprawdę. Gratuluje autorowi inwencji twórczej. Akurat w piątek o 12. Co tydzień pruję autobusem z Lublina do domu, do Warszawy. Dzięki tej wspaniałomyślnej akcji mam zafundowane atrakcje w postaci wydłużenia czasu przejazdu. Dziękuję serdecznie. Tak mi się ziemia lubelska odwdzięcza za zostawione pieniądze, inwestycje, reklamę miasta L. na Mazowszu. "Nie izolujcie Lublina od Warszawy". Drodzy mieszkańcy Lublina, sami to robicie! Jest mi przykro jak czytam artykuły na temat tego, co się w Lublinie nie uda/nie udało, a szkoda, bo miałam nadzieję spędzić resztę życia w tym mieście. Ale jeżeli te 160 kilometrów, dzielące mnie od rodzinnego miasta, będę musiała pokonywać w takich spartańskich warunkach jak tej zimy, to przepraszam, wypisuję się. Skoro już jestem w internecie i ktoś czyta te komentarze to chcę się jeszcze poskarżyć na PKS Wschód za skrajną niepunktualność autobusów na linii Warszawa/Lublin-Lublin/Warszawa! Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 12.01.11, 20:30 Gość portalu: Oj napisał(a): Ale j > eżeli te 160 kilometrów, dzielące mnie od rodzinnego miasta, będę musiała pokon > ywać w takich spartańskich warunkach jak tej zimy, to przepraszam, wypisuję się > . a za to podziekuj donkoidom. To oni tną nawet już nie budowe dróg, nawet nie podpisane umowy, nawet nie przetargi. Oni tną nawet swoje obietnice że do jakichkolwiek przetargów na cokolwiek dojdzie :) Witaj w tuskolandzie i przejrzyj w końcu na oczy :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 212.182.121.* 12.01.11, 21:12 Tekst "przejrzyj w końcu na oczy :)" jest nie na miejscu, albowiem widzę więcej - to raz, a dwa - to typowy tekst wielbicieli psychopatii PiSu. Jedni są warci drugich, ale ci drudzy aktywność swoją sprowadzają do manipulowania za pomocą najniższych uczuć i podstawowych emocji, a to mi się nie podoba. Zdecydowanie oponuję za tym by do władzy dopchnął się wreszcie Janusz P. vel Małpka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 46.186.13.* 12.01.11, 22:19 a juz ci miałem współczuć, a ty wyjeżdżasz z facetem który dla dobra przedsiębiorców skleił ustawę nakazującą posiadanie strażaka w każdej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 13.01.11, 10:04 Gość portalu: Oj napisał(a): > Tekst "przejrzyj w końcu na oczy :)" jest nie na miejscu, albowiem widzę więcej > - to raz, a dwa - to typowy tekst wielbicieli psychopatii PiSu. nie jestem pisowcem. Natomiast widzę co ryże robią. Żadnej psychopatii tu nie ma - jest tylko oglądanie i komentowanie dziadostwa jakie nam ryży zafundował, a chce to ukryć pod pijarowskimi sztuczkami. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihanelma Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: 212.106.18.* 12.01.11, 21:38 Dla mnie też blokada utrudniająca życie przede wszystkim miastu którego protestujący tak dzielnie bronią jest pomysłem na miarę nagrody IgNoble ;-) Ale chyba pomysłodawcom po prostu nie zdarza się ruszać tyłków z Lublina, dlatego protestują tam gdzie stoją, a nie tam, gdzie jest to logiczne. Ot tak, żeby już nie wyjść na kompletnego łosia który NIC nie robi i choć trochę poprawić sobie samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosiasamosia Tylko radykalne działania IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 00:55 Popieram, skuteczny będzie jedynie duży raban w stolicy, pod samym nosem urzędasów. Muszą zobaczyć, że nie damy się dłużej robić w jajo, miarka się przebrała.Jeśli teraz odpuścimy, bo może coś nam skapnie w maju, to wiosną też nas oleją. Z tego, co prasa podaje, rzecz rozbija się o 450 mln od rządu, których podobno nie ma. Ale na muzeum II wojny światowej w Gdańsku to 360 mln się znalazło bez problemu. Zróbmy najazd na Warszawę, z dyżurami non stop (jak pielęgniarki) aż do skutku. A tak na marginesie, to jak pan minister dotarł do Lublina? Czy tak, jak my, czy też poszedł na łatwiznę i skorzystał z jakichś ułatwień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwed Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.al / 10.102.130.* 13.01.11, 07:57 Jak się domyślam, droga ta miała się dobrze, śmigało się po niej 120km/h bez korków i ograniczeń prędkości, przyszedł Tusk, asfalt ukradł i teraz biedni mieszkańcy opakują stratę. Jeżeli tak, to łącze się w bólu. Coś jednak przez skórę czuję, że tę drogę mieliście jak ja wygraną w totka... Tylko ja nie wywieszam klepsydry po każdym losowaniu w którym nie trafiłem choćiażby trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 13.01.11, 10:09 Gość portalu: qwed napisał(a): > Jak się domyślam, droga ta miała się dobrze, śmigało się po niej 120km/h bez ko > rków i ograniczeń prędkości, przyszedł Tusk, asfalt ukradł i teraz biedni miesz > kańcy opakują stratę. weź gościu najpierw przeczytaj ze zrozumieniem co też tuskoidy sp.. liły w tej (INIE TYLKO TEJ) sprawie "drogowej", a potem wyjeżdżaj (jeśli Ci sumienie da) z głodnymi kawałkami o zwijaniu gotowego asfaltu... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwed Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.al / 10.102.130.* 13.01.11, 11:10 Wez poczytaj ile drog jest budowanych. Jest placz, bo obecna ekipa zabrala sie za zbyt duza ilosc inwestycji i teraz z powodu braku kasy musi czesciowo przystopowac. Gdy poprzednie ekipy (wszystkie) nie startowaly nawet z robotami bylo lepiej, bo nie obiecaly i nie zrobily... Poszukaj sobie chociazby blogu WO. Tam jest wypunktowane co bylo i co jest robione. Tez chcialbym, zeby np kawalek drogi ekspresowej do Zwardonia nie wypadl z planow, bo w gory jezdzilbym o wiele szybciej niz teraz ale jezdze i widze ile sie drog buduje. To, ze czesc zostae przesunieta - trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 17:32 Dobra, ale czemu jest tak, że nasz region zawsze ze wszystkiego wypada? Drogi do stolicy nie można wyremontować - bo nie ma pieniędzy. Torów kolejowych do stolicy nie można wyremontować - bo nie ma pieniędzy. Normalnych połączeń kolejowych z resztą kraju nie ma - bo nie ma pieniędzy. My też płacimy podatki i chcemy, żeby coś z nich do nas wróciło. Albo może zwolnijmy lubelszczyznę z podatków i niech mieszkańcy zrzucą się z tych pieniędzy na drogę - wyjdzie i taniej i szybciej. A teraz traktuje się nas jakbyśmy byli województwem położonym na zakaukaziu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Dajcie znac! 14.01.11, 12:35 JEsli ktos sie wybral na marsz, albo obserwowal jego przebieg, prosze dajcie znac jak poszlo? Czy bylo jak planowano, czy bylo jak zawsze - pojawilo sie piec samochodow na krzyz i zablokowaly miasto? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Dajcie znac! 14.01.11, 17:10 Juz wiem - przeczytalem, zadzwonilem i sie dowiedzialem. Gazeta pisze o kilkunastu samochodach (pewnie wliczyli te z obslugi prasowej), DW o kilku a kurier nie pisze nic, bo i o czym. Przyjaciel moj maciej poinformowal mnie natomiast, ze samochody byly 3 (slownie: trzy). Kiedys slyszalem o motolotniarzu, ktory rozbil sie o palac kultury w warszawie. Zaraz pojawily sie komentarze, ze "jaki kraj taki i terroryzm". W tym przypadku jest podobnie. Na forach i w gazetach pyszczy wielu ale gdy przyjdzie cos zrobic konkretnego to chetnych nie ma :) I bardzo dobrze! Taki protest nie mial sensu ani szansy powodzenia. Nalezy bic tam gdzie boli. Protestowac nalezy w warszawie, a nie w lublinie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Dajcie znac! IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 21:31 Bo to miał być happening a nie flashmob czy masowa demonstracja... Odpowiedz Link Zgłoś
leonoss Re: Dajcie znac! 15.01.11, 23:25 Popieram Lublinian z Poznania musicie walczyc bo ta wladza co 30 lat lubi walkę .Sluszna i uzasadniona sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 17.01.11, 12:04 Gość portalu: qwed napisał(a): > Wez poczytaj ile drog jest budowanych. wziąłem, poczytałem, wiem ile zainicjowano przed ryżymi, wiem ile ryży ud...pił by tylko po nowych rozstrzygnięciach "swoim" mieli wygrać, wiem też ile ud...pił, by tylko na chwilę się wyślizgac od zobowiązań by tylko na chwilę dziurę w budżecie przypudrowac. Ewentualnymi odszkodowaniami to będzie sie następny rzad martwił. A mnie interesuje ile ryży odda na 2012... Przypomnij se jego expose i parę innych ciut późniejszych zapowiedzi. A potem dyskutuj. O kolei nie wspomnę, bo ryże juz tej zimy pokazały czego ewentualnie możemy po nich oczekiwać. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy 20.01.11, 11:57 losiu4 napisał: > Gość portalu: qwed napisał(a): > > > Wez poczytaj ile drog jest budowanych. aha, poststscriptum dla naiwniaka Qwed, albo cyngielka Qwed: własnie wyczytałem że ryze znów skok na kase szykują; mianowicie chcą przesunąć z pkp na drogi. Pytanie za 100 punktów: gdzie te pieniądze znikną bez żadnych pozytywnych efektów. Bo stawiam dolary przeciw orzechom, że ani pkp nic nie zobaczy, ani drogi... Pijar wybiórczy coś tam pewnie w dziale biznes nagryzmoli by znów dziadostwo wytłumaczyć... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin. Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.icpnet.pl 17.01.11, 13:33 Widac internauto[ qwad ze ciestes zamiast opny wymien glowe myslaca ]chyba ze znajopmoscia wiedzy w szkole podstawowej .Lublin i okolice to metropolia największa po prawej stronie Wislybez OBWODNICY jedyne DUZE MIASTO mimo niszczenia gospodarczego zamieszkuje w Lublinie z dzielnivca Świdnik ponad 400tys ludzi ,ten region przez 25 lat nie otrzymał czesciowego zwrotu podatku ,ktorzy bogaci zabieraja na swoje regiony to lubelszczyzna posiada 2miliony 200 osobb ktorej Pkb -= 2. 5 miliarda zlotych idzie na Mazowsze Wybrzeze Slask czy inne regiony .Lublin to tez Polacy ktorzy placa poda tki do wspolnego worka a spowrotem blokada Niet DLA Lubelszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniak Re: Klepsydra po S 17. W piątek marsz pogrzebowy IP: *.icpnet.pl 23.01.11, 18:56 Popieram akcje Lublinian Odpowiedz Link Zgłoś