Dodaj do ulubionych

Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci

23.02.11, 15:06
Wymiar "Sprawiedliwości" był, jest i będzie
Obserwuj wątek
    • rita.1 Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 15:15
      Czyli wychodzi na to, że był winien, tylko wyrok był nieproporcjonalny do przewinienia.
    • edelvi Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 15:20
      Do redaktorów: w aferze mięsnej skazano Stanisława Wawrzeckiego, a nie Wawrzeńskiego
      • Gość: bosman to żenujące - kolejny raz... IP: *.centertel.pl 23.02.11, 15:28
        redaktorzyna (bo tylko na takie miano ten ktoś zasługuje) nie sprawdzi, nie poczyta o czym ma pisać i popełnia rażące błędy. Ech wybiórcza, wybiórcza. Wacek w grobie ma już poobijane boki od tego obracania się ze wstydu za was.
        • qqbek Bosmanie! 23.02.11, 16:23
          Gdybyś poczytał, to znalazłbyś w artykule przynajmniej 5 "interpunkcyjnych" i dwa kolejne "z grubszej rury".
          Wytknąłem byłem już panu Adamaszkowi, dziś, w "Pomóżmy Gazecie" dwa inne kiksy, tak więc powstrzymam się przed raportowaniem kolejnych :)
          • pogarda Re: Bosmanie! 23.02.11, 17:09
            qqbku, ja interpunkcyjnych nie wrzucam, bo nie starczyloby miejsca na forum.
            Do Pomozmy Gazecie wrzucam jedynie te "z grubej rury"
            pzdr
          • Gość: Stroz Re: Bosmanie! IP: *.pool.mediaWays.net 23.02.11, 18:21
            Do Pana qqbek: Nie zebym bron Boze krytykowal, ale czy "Wytknąłem byłem" to jakas lepsza polszczyzna? Taka inteligencka, czy ze wzgledu na szlacheckie pochodzenie pan tak po staropolsku pisze?
            Prosze laskawie o odpowiedz, bom duren.
            • qqbek Re: Bosmanie! 23.02.11, 19:27
              Gość portalu: Stroz napisał(a):

> Do Pana qqbek: Nie zebym bron Boze krytykowal, ale czy "Wytknąłem byłem" to jak
              > as lepsza polszczyzna? Taka inteligencka, czy ze wzgledu na szlacheckie pochodz
              > enie pan tak po staropolsku pisze?

To czas zaprzeszły, forma jak najbardziej akceptowalna nadal. W tym wypadku zdanie miało za zadanie podkreślić następstwo czasów, które ze względu na ubóstwo współcześnie używanego j.polskiego w tym względzie, łatwiej wyrazić poprzez formę archaiczną, niźli kombinować jak koń pod górkę :)
              Co do szlacheckich korzeni- mam, nie wstydzę się, ale nie sądzę, żeby w naszym zapyziałym kraju miało to jakiekolwiek znaczenie.
              • ubiquitousghost88 Szlachetna odpowiedź durniowi. Gratuluję! 23.02.11, 21:22
                qqbek napisał:

> Gość portalu: Stroz napisał(a):
                >
                > > Do Pana qqbek: Nie zebym bron Boze krytykowal, ale czy "Wytknąłem byłem"
                > to jak
                > > as lepsza polszczyzna? Taka inteligencka, czy ze wzgledu na szlacheckie p
                > ochodz
                > > enie pan tak po staropolsku pisze?
                >
                > To czas zaprzeszły, forma jak najbardziej akceptowalna nadal. W tym wypadku zda
                > nie miało za zadanie podkreślić następstwo czasów, które ze względu na ubóstwo
                > współcześnie używanego j.polskiego w tym względzie, łatwiej wyrazić poprzez for
                > mę archaiczną, niźli kombinować jak koń pod górkę :)
                > Co do szlacheckich korzeni- mam, nie wstydzę się, ale nie sądzę, żeby w naszym
                > zapyziałym kraju miało to jakiekolwiek znaczenie.
                >
                >
              • ar.co Re: Bosmanie! 25.02.11, 14:31
                Na szczęście od czasów konstytucji marcowej nie ma to już żadnego znaczenia. I dobrze. Wystarczy przypomnieć takie osoby o "szlacheckich korzeniach" jak Dzierżyński. A i Jaruzelscy to "dobra szlachta".
    • Gość: mućka Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:28
      No proszę. Gomułka zupełnie jak Jaruś. Temu też potrzeba afer, a na gospodarce zna się tak samo jak tow. Wiesław.
      • Gość: bosman raczej Jaruś jak Gomułka, a reszta... IP: *.centertel.pl 23.02.11, 15:29
        dokładnie tak jak napisałaś(eś)
        • Gość: polak Re: raczej Jaruś jak Gomułka, a reszta... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:51
          Był złodziejem zgodnie z prawem jakie było......
          • ar.co Re: raczej Jaruś jak Gomułka, a reszta... 25.02.11, 14:33
            Z tym jakie jest też. Żadne prawo nie toleruje niepłacenia podatków czy sprzedawania produkcji "na lewo" zamiast oficjalnym kontrahentom. Tyle, że kary bywają inne.
    • josif47 Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 15:48
      ZEBY TO BYLA CORKA KOGOS WAZNEGO TO BY DOSTALA. W POLSCE SPRAWIEDLIWOSC DLA JEDNYCH LASKAWA, DLA DRUGICH NIE....
      • pogarda Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi 23.02.11, 17:11
        ZEBY JOSIF NAUCZYL SIE MOWIC ZAMIAST KRZYCZEC TO TRZEBA BEDZIE JESZCZE DLUGO CZY KROTKO POCZEKAC???
        pzdr
    • art.usa Ofiary propagandy dyktatury komunizmu. Masło-maślane panie sędzio 23.02.11, 16:11
      Nie wiem, jak wyczytałem i dobrze zrozumiałem,
      sąd poszedł na łatwiznę.

Jeżeli sąd czerwonych nie był sprawiedliwy,
      to proszę jakim prawem, sąd dzisiejszy powołuje się
      na decyzję sądu czerwonych.

Masło maślane panie sędzio.
    • nie.pis Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 18:30
      Pani Ewie Dedo należy się zadośćuczynienie jak najbardziej ,natomiast
      rodzinom ofiar wycieczki do smoleńska nie .
      • Gość: kacmoralny Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 19:37
        Pan Dedo odsiedział bo sprzedawał ze spółdzielni ( majątek spółdzielni stanowi prywatną własność spółdzielców i tak było) do innych legalnie działających tylko, że też prywatnie! To zarzuty działania przestępczego nie były oparte nawet o tamte przepisy. No cóż dramat Rodziny trwa nadal. Bardzo mi przykro, że niby się tyle zmieniło a jednak nic się nie zmieniło.
        • ar.co Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi 25.02.11, 14:34
          Szkoda tylko, że od tych wszystkich działań nie płacił podatków. To też było uczciwe?
    • ubiquitousghost88 W czasach PRL Polska była rozkradana solidarnie... 23.02.11, 18:37
      ...przez ludzi mianujących się zarówno komunistami, jak i anty-komunistami.
      Po ich solidarnym przewrocie, sytuacja się odmieniła diametralnie...
      • rakunica Czasy PRLu wiecznie zywe - dla niektorych 24.02.11, 07:35
        Do obejrzenia Warto Rozmawiac - duzo o zwiazkach wybitnych jednostek laczacych epoke przed- i poobaleniowa:
        www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/ilu-prlowskich-szpiegow-prowadzi-polska-polityke-zagraniczna-22022011/4016606
        Anna Kozlowska
    • jogar Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 20:10
      Pani ma pecha pani Dedo, ze pani nie jest "tą" rodzina i nie bedzie odszkodowania. U nas są równi i równiejsi niestety. Ze swojej strony bardzo pani współczuję, wyobrazam sobie tych polskich tzw katolików przesladujacych was jako dzieci. Naprawdę bardzo współczuję.
      • Gość: lolo Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi IP: *.akashanet.pl 24.02.11, 08:25
        ci ,,Katolicy" to już się w piekle smażą.
    • yamata A może pan Prezes i jego PiS staną w obronie? 23.02.11, 22:16
      Prześladowanego przez reżim komunistyczny, niesłusznie skazanego i więzionego Polaka? Może by się wreszcie wykazali jakąś rzeczywistą działalnością patriotyczną?

Nie mówię by "ojciec narodu i jego obrońca" pan Jarosław K., zaraz wpływał na decyzję "niezawisłego sądu". Ale przecież mógłby zażądać! Od rządu i prezydenta! W żądaniu jest przecież najlepszy, już dziś zażądał zdjęcia szefa LOT, a wczoraj, sam nie wiem czego - od Nord Stream ;)

Poznalibyśmy go może wówczas, jako obrońcę pokrzywdzonych i dobroczyńcę na jakiego się kreuje... I żylibyśmy długo i szczęśliwie. ;) Tylko to nie ta bajka, niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka