jamnnik 23.02.11, 15:06 Wymiar "Sprawiedliwości" był, jest i będzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita.1 Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 15:15 Czyli wychodzi na to, że był winien, tylko wyrok był nieproporcjonalny do przewinienia. Odpowiedz Link Zgłoś
edelvi Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 15:20 Do redaktorów: w aferze mięsnej skazano Stanisława Wawrzeckiego, a nie Wawrzeńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman to żenujące - kolejny raz... IP: *.centertel.pl 23.02.11, 15:28 redaktorzyna (bo tylko na takie miano ten ktoś zasługuje) nie sprawdzi, nie poczyta o czym ma pisać i popełnia rażące błędy. Ech wybiórcza, wybiórcza. Wacek w grobie ma już poobijane boki od tego obracania się ze wstydu za was. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Bosmanie! 23.02.11, 16:23 Gdybyś poczytał, to znalazłbyś w artykule przynajmniej 5 "interpunkcyjnych" i dwa kolejne "z grubszej rury". Wytknąłem byłem już panu Adamaszkowi, dziś, w "Pomóżmy Gazecie" dwa inne kiksy, tak więc powstrzymam się przed raportowaniem kolejnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Bosmanie! 23.02.11, 17:09 qqbku, ja interpunkcyjnych nie wrzucam, bo nie starczyloby miejsca na forum. Do Pomozmy Gazecie wrzucam jedynie te "z grubej rury" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stroz Re: Bosmanie! IP: *.pool.mediaWays.net 23.02.11, 18:21 Do Pana qqbek: Nie zebym bron Boze krytykowal, ale czy "Wytknąłem byłem" to jakas lepsza polszczyzna? Taka inteligencka, czy ze wzgledu na szlacheckie pochodzenie pan tak po staropolsku pisze? Prosze laskawie o odpowiedz, bom duren. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Bosmanie! 23.02.11, 19:27 Gość portalu: Stroz napisał(a): > Do Pana qqbek: Nie zebym bron Boze krytykowal, ale czy "Wytknąłem byłem" to jak > as lepsza polszczyzna? Taka inteligencka, czy ze wzgledu na szlacheckie pochodz > enie pan tak po staropolsku pisze? To czas zaprzeszły, forma jak najbardziej akceptowalna nadal. W tym wypadku zdanie miało za zadanie podkreślić następstwo czasów, które ze względu na ubóstwo współcześnie używanego j.polskiego w tym względzie, łatwiej wyrazić poprzez formę archaiczną, niźli kombinować jak koń pod górkę :) Co do szlacheckich korzeni- mam, nie wstydzę się, ale nie sądzę, żeby w naszym zapyziałym kraju miało to jakiekolwiek znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Szlachetna odpowiedź durniowi. Gratuluję! 23.02.11, 21:22 qqbek napisał: > Gość portalu: Stroz napisał(a): > > > Do Pana qqbek: Nie zebym bron Boze krytykowal, ale czy "Wytknąłem byłem" > to jak > > as lepsza polszczyzna? Taka inteligencka, czy ze wzgledu na szlacheckie p > ochodz > > enie pan tak po staropolsku pisze? > > To czas zaprzeszły, forma jak najbardziej akceptowalna nadal. W tym wypadku zda > nie miało za zadanie podkreślić następstwo czasów, które ze względu na ubóstwo > współcześnie używanego j.polskiego w tym względzie, łatwiej wyrazić poprzez for > mę archaiczną, niźli kombinować jak koń pod górkę :) > Co do szlacheckich korzeni- mam, nie wstydzę się, ale nie sądzę, żeby w naszym > zapyziałym kraju miało to jakiekolwiek znaczenie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Bosmanie! 25.02.11, 14:31 Na szczęście od czasów konstytucji marcowej nie ma to już żadnego znaczenia. I dobrze. Wystarczy przypomnieć takie osoby o "szlacheckich korzeniach" jak Dzierżyński. A i Jaruzelscy to "dobra szlachta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mućka Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:28 No proszę. Gomułka zupełnie jak Jaruś. Temu też potrzeba afer, a na gospodarce zna się tak samo jak tow. Wiesław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman raczej Jaruś jak Gomułka, a reszta... IP: *.centertel.pl 23.02.11, 15:29 dokładnie tak jak napisałaś(eś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: raczej Jaruś jak Gomułka, a reszta... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:51 Był złodziejem zgodnie z prawem jakie było...... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: raczej Jaruś jak Gomułka, a reszta... 25.02.11, 14:33 Z tym jakie jest też. Żadne prawo nie toleruje niepłacenia podatków czy sprzedawania produkcji "na lewo" zamiast oficjalnym kontrahentom. Tyle, że kary bywają inne. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 15:48 ZEBY TO BYLA CORKA KOGOS WAZNEGO TO BY DOSTALA. W POLSCE SPRAWIEDLIWOSC DLA JEDNYCH LASKAWA, DLA DRUGICH NIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi 23.02.11, 17:11 ZEBY JOSIF NAUCZYL SIE MOWIC ZAMIAST KRZYCZEC TO TRZEBA BEDZIE JESZCZE DLUGO CZY KROTKO POCZEKAC??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Ofiary propagandy dyktatury komunizmu. Masło-maślane panie sędzio 23.02.11, 16:11 Nie wiem, jak wyczytałem i dobrze zrozumiałem, sąd poszedł na łatwiznę. Jeżeli sąd czerwonych nie był sprawiedliwy, to proszę jakim prawem, sąd dzisiejszy powołuje się na decyzję sądu czerwonych. Masło maślane panie sędzio. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.pis Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 18:30 Pani Ewie Dedo należy się zadośćuczynienie jak najbardziej ,natomiast rodzinom ofiar wycieczki do smoleńska nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacmoralny Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 19:37 Pan Dedo odsiedział bo sprzedawał ze spółdzielni ( majątek spółdzielni stanowi prywatną własność spółdzielców i tak było) do innych legalnie działających tylko, że też prywatnie! To zarzuty działania przestępczego nie były oparte nawet o tamte przepisy. No cóż dramat Rodziny trwa nadal. Bardzo mi przykro, że niby się tyle zmieniło a jednak nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi 25.02.11, 14:34 Szkoda tylko, że od tych wszystkich działań nie płacił podatków. To też było uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 W czasach PRL Polska była rozkradana solidarnie... 23.02.11, 18:37 ...przez ludzi mianujących się zarówno komunistami, jak i anty-komunistami. Po ich solidarnym przewrocie, sytuacja się odmieniła diametralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Czasy PRLu wiecznie zywe - dla niektorych 24.02.11, 07:35 Do obejrzenia Warto Rozmawiac - duzo o zwiazkach wybitnych jednostek laczacych epoke przed- i poobaleniowa: www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/ilu-prlowskich-szpiegow-prowadzi-polska-polityke-zagraniczna-22022011/4016606 Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmierci 23.02.11, 20:10 Pani ma pecha pani Dedo, ze pani nie jest "tą" rodzina i nie bedzie odszkodowania. U nas są równi i równiejsi niestety. Ze swojej strony bardzo pani współczuję, wyobrazam sobie tych polskich tzw katolików przesladujacych was jako dzieci. Naprawdę bardzo współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Afera skórzana. Bez odszkodowania za karę śmi IP: *.akashanet.pl 24.02.11, 08:25 ci ,,Katolicy" to już się w piekle smażą. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata A może pan Prezes i jego PiS staną w obronie? 23.02.11, 22:16 Prześladowanego przez reżim komunistyczny, niesłusznie skazanego i więzionego Polaka? Może by się wreszcie wykazali jakąś rzeczywistą działalnością patriotyczną? Nie mówię by "ojciec narodu i jego obrońca" pan Jarosław K., zaraz wpływał na decyzję "niezawisłego sądu". Ale przecież mógłby zażądać! Od rządu i prezydenta! W żądaniu jest przecież najlepszy, już dziś zażądał zdjęcia szefa LOT, a wczoraj, sam nie wiem czego - od Nord Stream ;) Poznalibyśmy go może wówczas, jako obrońcę pokrzywdzonych i dobroczyńcę na jakiego się kreuje... I żylibyśmy długo i szczęśliwie. ;) Tylko to nie ta bajka, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś