metalin 04.03.11, 09:23 Podobnie jak z panem Kluską....ptaszki ćwierkają , że trza swoich zagospodarować, coś o psl-u ćwierkają....prawda to czy fałsz? PKS małe busy zakupił a kto w pks-ie siedzi, no kto?Och te ptaszki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalcyprian Ostatnie ostrzeżenie dla Contbusu. Straci licen... 04.03.11, 09:54 Inni przewoźnicy podpisali się pod nowymi czasami przejazdu LU-WA-LU, ale czy się do nich dostosowali? Wątpię, z tego co widziałem na trasie, to śmigają jak dawniej. Inna sprawa, że pan Olszak poszedł na wojnę z urzędami, więc czemu się dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Donski Re: Ostatnie ostrzeżenie dla Contbusu. Straci lic IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.11, 09:59 A gdzie jest policja? Gwałcą dziewuchy w areszcie?Jeśli autobusy jeżdżą zbyt szybko to należny je sprawdzić.Z mojego doświadczenia wiem ze przekraczają prędkość,gadają w czasie jazdy przez telefony,wyprzedzają na ciągłej itd tragedia. Mojemu znajomemu kierowcy auta ciężarowego z Niemiec policja niemiecka zabrała prawo jazdy na 3 miesiące za przekroczenie prędkości.Nie złapali go na radar.Wystarczyła tarcza tachografu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nosił wilk razy kilka poniesli i wilka IP: 31.60.246.* 04.03.11, 10:09 Panowie "urzędniki" - tyle razy pisałem: w czym problem, żeby posadzić do busa "pasażera" waszego pracownika upoważnionego do kontroli, który "organoleptycznie" udowodni, że czas jazdy jest taki a nie inny, czas pracy kierowcy też, w czym problem żeby pasażerem był policjant po cywilu, w czym problem by jechali we dwóch ale niekoniecznie razem. A wy się sracie z jednym cwaniaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaDa Re: nosił wilk razy kilka poniesli i wilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 10:18 Bosman, zatrudnij się w WITD, tam Twój talent zostanie na pewno doceniony. A pasażerom pozostaw prawo wyboru przewoźnika, z którego usług chcą korzystać. Zdaje się, że mamy w naszym pięknym kraju swobodę prowadzenia działalności gospodarczej? Nikt nikogo nie zmusza do jeżdżenia Contbusem. Można jeździć PKP (ryzykując niedotarcie na czas, spóźnienie, utratę przesiadki, zmarznięcie, rozchorowanie się od brudu, pobicie itp. itd.) albo innymi środkami, w tym rowerem i furmanką - najbezpieczniejszymi w rozumieniu WITD środkami lokomocji. Bo przecież chodzi o to, żeby do Warszawy jeździć jak najdłużej, prawda? Wtedy jest BEZPIECZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nie zamierzam nikomu zakazywać... IP: 31.60.246.* 04.03.11, 10:27 wyboru przewoźnika. Ale nie mam zamiaru czekać aż poyeb z Contbusu rozpieprzy mnie na drodze bo jedzie jak poyeb wymuszajac pierwszeństwo, przekraczając podwójne linie, wyprzedzając na trzeciego bo się ch...owi spieszy. A jak tobie się śpieszy to kup sobie helikopter. Ogólnie rzecz biorąc - pie...sz bzdury. Na polecenie czy sam z siebie jesteś takim durniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: nie zamierzam nikomu zakazywać... IP: 160.83.57.* 04.03.11, 10:36 poyeb to chyba ty jesteś. jeżdże do waw raz w tygodniu, tylko contbusami i przez 3 lata nigdy nie widziałam, żeby jakiś contbus spowodował wypadek - w przeciwieństwie do "wolniej jeżdżacej i respektującej przepisy" konkurencji. a ciekawe czy lubelscy urzędnicy też jeżdzą do warszawy 3 godz 20 min??? 2,5 godz. spokojnie wystarczy, żeby pokonać tę trasę bez łamania przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman już trzy lata jeździsz? IP: *.centertel.pl 04.03.11, 11:12 no to czas na ciebie, tyle mniej więcej czasu przeżywają pasażerowie busiarni. PS: przez trzy lata jeździsz do Warszawki zamiatać ulice? W Lublinie nie ma etatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaDa Re: już trzy lata jeździsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 11:30 Bosman, właściwie szkoda mi strzępić sobie klawiatury na takiego frustrata jak Ty. Zaśmiecasz forum swoimi kulturalnymi i inteligentnymi wypowiedziami. Żeby zamknąć tę idiotyczną dyskusę: busy Contbusa na ogół jeżdżą bardzo przyzwoicie, korzystałem z nich wielokrotnie tak jak i inni czytelnicy i nie chcę, tak jak wielu nie chce, żeby jacyś urzędnicy odbierali Lublinowi tę ostatnią namiastkę dobrej komunikacji ze stolicą. Bosman, przepraszam że użyłem trudnego słowa "namiastka", sprawdź sobie w słowniku znaczenie gdybyś miał kłopoty ze zrozumieniem. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman DoDa - nie pochlebiaj sobie :-) IP: *.centertel.pl 04.03.11, 12:06 że z ciebie taki erudyta. Przepraszam za trudne słowo "erudyta" - sprawdź sobie w słowniku - dla ułatwienia podaję link www.sjp.pl/co/erudyta . Sprawdź sobie co to znaczy "link" - dla ułatwienia podaję hiperłacze : pl.wikipedia.org/wiki/Link . Sprawdź sobie co to znaczy "hiperłącze" - dla ułatwienia podaję adres strony: pl.wikipedia.org/wiki/Hiper%C5%82%C4%85cze . Co to znaczy "adres strony" jest dla ciebie - zakładam - zrozumiałe. Szerokiej drogi z Contbusem. Tylko wysoko się ubezpiecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: DoDa - nie pochlebiaj sobie :-) IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 10:05 Skończyły się argumenty, to zaczęły się złośliwości ćwierćinteligencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: już trzy lata jeździsz? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 15:15 Tak, bosman, w Lublinie nie ma etatów, bo urzędnicy zajmują się takimi bzdurami zamiast wziąć się za konkretne działania, żeby wykształceni i wykwalifikowani ludzie nie musieli jeździć do pracy do waw. Bo ulice zamiatać to można właśnie w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Contbus jeździ wolno IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 10:38 Bosman, będę trzymał za ciebie kciuki jak wybudują ten kawałek 2-pasmowej drogi do Kurowa. Bo wtedy większość samochodów będzie "pędzić" 120 km/h (!!!). To dopiero będą szaleństwa! Jeżdżę do Wawy kilka razy w tygodniu. Contbusy wcale się nie wyróżniają. Co więcej, większość busów na tej trasie ma naprawdę dobrych i dalekomyślących kierowców, którzy nie patrzą na to tylko co się dzieje 50 m przed ich maską. W przeciwieństwie do samochodów na lubelskich rejestracjach, które są prowadzone przez napinaczy internetowych... Nie ma po co być zawistnym w stosunku do ludzi na trasie, którzy sobie nawzajem ustępują miejsca i dziękują sobie. To jest nasza polska wyrozumiałość dla potrzeb drugiego człowieka. Nie musiała by być tak naciągana, gdybyś całą swoją energię poświęcił na budowę A17 Wawa-Hrebenne, zamiast napinać się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Brawo kierowco IP: *.static.vip-net.pl 06.03.11, 20:09 Zdarza mi się korzystać z usług tej firmy i napawdę jadą nromalnie a utrzymanie średniej prędkości 53 km/h to typowy lubelski debilizm urzędniczy nie napiszę głupota bo głupich bym obraził. O ograniczeniu umysłowym urzędników w Lublinie dawno się przekonałem i nie trudno stwierdzić że komuś następuje na odcisk albo nie dał kasy za święty spokój. Wybory zmnieją niektórych decydentów a kręgosłup urzędu zawsze zostaje ponieważ w Lublinie jak jesteś kolesiem , i masz partyjne poparcie szczególnie zielone to bez względu na umiejętności jesteś dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozebrać Nikogo nie dziwi dlaczego urzędas bandyta IP: *.lublin.mm.pl 04.03.11, 11:03 ma prawo pozwalać lub nie pozwalać wozić komuś ludzi samochodem. Ważne by był sprawny samochód i kierowca z prawem jazdy. Ale nie. Kmioty bolszewickie spod znaku PiS,UW,PO.PSL wymyśliły że to one mogą pozwolić czy obywatel może pracować czy nie. W Niemczech, gdy trzeba było urzędnicy sprawnie zajęli się problemem Żydów. Ciekawe co u nas będzie w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nikogo nie dziwi dlaczego urzędas bandyta 04.03.11, 11:10 Gość portalu: rozebrać napisał(a): > ma prawo pozwalać lub nie pozwalać wozić komuś ludzi samochodem. Ważne by był s > prawny samochód i kierowca z prawem jazdy. Bolszewicki kmiocie, prawo jazdy to wystarczy żebyś mógł sobie własnym cieniasem podjechać do marketu po zakupy. Aby móc przewozić ludzi oraz różne rodzaje towarów (szczególnie materiały niebezpieczne) trzeba posiadać dodatkowe uprawnienia oraz spełniający wymogi sprzęt. Poza tym, trzeba bezwzględnie przestrzegać obowiązujących przepisów, norm, procedur itd. Tak jest wszędzie poza Burkina Faso. Ale nie. Kmioty bolszewickie spod zn > aku PiS,UW,PO.PSL wymyśliły że to one mogą pozwolić czy obywatel może pracować > czy nie. Złodzieju i oszuście, coś ty za "maniany" wywijał, że aż tak się naraziłeś, że aż tak ci dokopali, przez co aż tak lamentujesz?:D > W Niemczech, gdy trzeba było urzędnicy sprawnie zajęli się problemem Żydów. Cie > kawe co u nas będzie w najbliższym czasie U nas w najbliższym czasie koniecznie trzeba zająć się problemem złodziei i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman numerowany jołop... IP: *.centertel.pl 04.03.11, 11:18 nie dopisał - bo prawdopodobnie nie wie, że te przywołane przez niego urzędasy zajęły się też chorymi umysłowo, dlatego czarno widzę los numerowanego jołopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozebrać Re: numerowany jołop... IP: *.lublin.mm.pl 04.03.11, 11:21 czyżbyś przyrównywał polskich urzędników to tych z niemiec hitlerowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: numerowany jołop... 04.03.11, 11:24 Nie mogę się wypowiadać za bosmana, ale wydaje mi się, złodzieju i bandyto że to raczej ty ich porównałeś i też nie do urzędników, tylko bardziej do hitlerowców.:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Nikogo nie dziwi dlaczego urzędas bandyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 12:07 W PKS na długich trasach jedzie dwóch kierowców. więc Kantbus też może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Nikogo nie dziwi dlaczego urzędas bandyta IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 12:50 trasa do Warszawy to nie jest dluga trasa ciekawe ze panom urzednikom nie przeszkadza Polar Express PKP. No coz, z przeziebienia jescze zapewne nikt nie umarl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronix Re: Nikogo nie dziwi dlaczego urzędas bandyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:31 a nad czym tu płakać?? z cantbusa nie korzysta nawet 0,1% mieszkańców woj. lubelskiego więc w w czym problem?? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_kowalski_polak Ostatnie ostrzeżenie dla Contbusu. Straci licen... 04.03.11, 12:49 Teraz to nie jest sprawa bezpieczeństwa pasażerów, ale honoru urzędników, aby usadzić Contbus. Na każdego można znaleźć odpowiedni paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hendryk Re: Ostatnie ostrzeżenie dla Contbusu. Straci lic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.11, 14:20 w tym przypadku popieram urzednikow i wypowiedz bosmana mialem przyjemnosc jechackilka razy z Lublina do biłgoraja tam tez widzialem cwaniakow jak z 6 pasazerami kierowca wymienil tarcze tachometru ,kierowca przmeczony oczy zaczerwienione jechał dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pstrąg Re: Ostatnie ostrzeżenie dla Contbusu. Straci lic IP: *.nette.pl 04.03.11, 21:56 Ty chyba jesteś psem łańcuchowym pana olszaka. Celowo piszę przez małe litery ponieważ obaj nie zasługujecie na szacunek.Art. 12 UE 561/2006 dotyczy tylko sytuacji wyjątkowych a mamy do czyniennia z przewozem regularnym, gdzie trasa i rozkład jazdy powinien przewidywiadać różne systuacje sptykane na drodze, tzn. korki, remonty, itd. O czym rozmawiasz ty mały człowieczku. Ucz się albo nie dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Ostatnie ostrzeżenie dla Contbusu. Straci lic IP: *.paradowski.pl 05.03.11, 06:31 a to nie ma korka w Kołbieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami busiarski horror IP: *.nplay.net.pl 05.03.11, 14:21 Trzeba być niesamowitym pólgłówem,aby wpaść na taki oto pomysł: [url=http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110305/NEWS01/948607626]Kierowca busa relacji Lublin-Kraśnik przeholował. Nie dość, że wyprzedzał na jednym ze skrzyżowań krajowej 19-tki na podwójnej ciągłej, to jeszcze wiózł o dziewięć osób więcej niż powinien[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: busiarski horror 05.03.11, 17:30 za jeżdżenie ze stojącymi pasażerami powinno być 100 tyś zł. kary i 3 lata zawiasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: busiarski horror IP: *.nplay.net.pl 05.03.11, 19:03 No może to zbyt drastyczna kara.Ja uważam,że szofer,który zabierze więcej pasażerów niż ilość miejsc,oprócz zatrzymania dokumentów (prawko + dowód rejestracyjny),powinien płacić mandacik od każdego "nadprogramowego łebka".Natomiast każdy nadprogramowy powinien równieżpłacić mandat,że wyraził świadomą wolę na niechybną smierć lub kalectwo. Ponadto ubezpieczalnie w razie wypadku NIE POWINNY wypłacać odszkodowania,gdyż tałatajstwo świadomie wyraziło zgodę na ewentualne konsekwencje powypadkowe, A swoją drogą taki szoferak to potencjalny zabójca.Powinien taki wiedziećjakie mogą być tego skutki. No cóż ludzie sami wyrażają zgodę na eutanazję.Oby jeszcze nmożna było pobrać organy do przeszczepu.Tylko czy takie będą się nadawały (zmiażdżone,no i przede wszystkim od pasażerów niepełnych władz umysłowych).Ankiety mówią,że busami jeżdżą przwede wszystkim biedni ludzie z powincji oraz ze wsi Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: busiarski horror 05.03.11, 22:08 tu się zgodzę iż każdy powinien płacić z własnej kieszeni za skutki uprawiania sportów ekstremalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: busiarski horror IP: *.paradowski.pl 06.03.11, 19:33 a co z pociągami? czy powinny być kary za nadprogramowych pasażerów? Wiem że nie dotyczy to woj. lubelskiego, ale np. w mazowieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: busiarski horror IP: *.nplay.net.pl 07.03.11, 14:17 Nadprogramowa ilość pasażerów w wagonie/pociągu nie zagraża bezpieczeństwu podróżnych w takim stopniu jak przeładowany bus. Wagon kolejowy jest skontruowany tak,że może pomieścić "każdą" ilość podróżnych (nie pochwalam tego).Jazda przepełnionym pociągiem (oby tylko udało się drzwi zamknąć) nie wpływa na bezpieczeństwo jazdy.Tory same poprowadzą,droga hamowania jest przeważnie taka sama jak pociągu mało obciążonego...... Ale to są zagadnienia z fizyki i nie będę to robił wykładu Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: busiarski horror 07.03.11, 17:04 wyręczyłeś mnie, to samo chciałem napisać.. aczkolwiek nie oczekuj od arona jakichkolwiek refleksji przed napisaniem posta, po prostu jest na zbyt mało inteligentny, dlatego też wyleciał z busforum, za głuptactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: busiarski horror IP: *.nplay.net.pl 07.03.11, 19:09 Nie mam zamiaru polemizować z aronen,bo to nie daje nic.On się podnieca sprawami busów,poprzez swoje wpisy robi busiarstwu bezpłatną reklamę,udaje eksperta.... I dlatego mnie wkurza jak on dostaje orgazmu w sprawie busiarstwa (czy też osobowego transportu samochodowego wogóle). Ja mam pewną "słabość" do PKP w której przepracowałem trochę lat na różnych stanowiskach.Ponieważ widziałem,jak kolej nisko upada (dzięki fachowcom z byłych niezależnych związków kolejowych),zmieniłem pracę.Ale to wcale nie znaczy,że muszę mówić o koleji bardzo źle albo bardzo dobrze.mówię (w razie potrzeby) tak jak jest.I jeśli ktoś pisze prawdę nawet tą gorzką o PKP to wcale się nie obrażam....... Pozdrówka dla miłosników podróżowania koleją (choćby dla bezpieczeństwa własnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: busiarski horror IP: *.paradowski.pl 09.03.11, 20:47 no właśnie. Pan prefesur powiedział, że jazda w pociągu w ścisku jest dobra. A lud wie swoje i jeździ Contbusem. Buahahahahahaahahhahaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: busiarski horror 10.03.11, 12:12 lud wie, że ma chudo w porfelu, dlatego jeździ busami zamiast autokarami/pociągami jak reszta cywilizowanego świata, no i do tego mentalność zaboru rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: busiarski horror IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 20:43 Twoja wypowiedź będzie tak samo "prawdziwa" gdy zamiast wyrazu pociąg, wstawisz, bus, autobós, samochód osobowy, rower, motocykl czy wrotki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpieczniej IP: *.nplay.net.pl 16.03.11, 08:56 Sąd skazał właściciela Contbusa zbiera m.in. PESEL-e pasażerów. W dodatku klienci firmy nie byli informowani o swoich prawach. Śledczy uznali też, że właściciel firmy przewozowej naruszył obowiązek właściwego zabezpieczenia danych klientów.Teraz tylko czekać na zabranie koncesji...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 13:44 napisz ile wypadków spowodowali kierowcy Contbusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami odp.aronowi IP: *.nplay.net.pl 17.03.11, 10:44 nie zajmuję się statystyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: odp.aronowi IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 14:01 to widać. Nienawiść do Contbusa wynika m.in. z tego że ma bardzo dobry tabor i nigdy nie miał poważnego wypadku z własnej winy. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: odp.aronowi 17.03.11, 17:10 jak na plebejskie busiarstwo to ma dobry tabor, ale patrząc ogólnymi kryteriami to ma cienki, bo do Warszawy powinny jeździć Irizary, a nie busiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: odp.aronowi IP: *.nplay.net.pl 17.03.11, 18:57 Aronku,o rozumku Jarka K.Nie mogę czuć nienawści do busiarstwa,ponieważ z tego typu taboru dla pospólstwa nie korzystam.Wspominałem o tym wiele razy.Ja po prostu o busiarstwie wypowiadam się za mediami,które to prowadzą jako takie statystyki Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec 16.03.11, 13:47 no przecież od dawna wiadomo że busiarstwo to patologia i plebs biznesu. Kiedyś zniknie w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec IP: *.paradowski.pl 17.03.11, 06:26 wiadomo nie wiadomo napisz ile kierowcy Contbusa spowodowali wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec 17.03.11, 17:11 jedni powodują wypadki, drudzy jak Contbus łamią prawo... to taka patologiczna, plebejska i łachmycka branża minibusiarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 13:04 zloz donos na policje jezeli masz dowody na lamanie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec 18.03.11, 15:05 tym niech się w stolicy martwią, ważne że we Wro mało tego dziadostwa jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:46 a co to jest WRO? Jakaś mieścina na helu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 08:46 No przecież miałeś podawane wielokrotnie statystyki z kontroli przeprowadzanych przez ITD, Policję, UMWL i Urząd Miasta. Mało było ? Czy na tym polega uczciwa konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec IP: *.paradowski.pl 20.03.11, 11:32 ale nie ma jednego najważniejszego konkretu - nie podałeś ile wypadków spowodowali kierowcy Contbusa. Bo patrząc na wasze wrzaski, to juz powinno ze 100 osób zginąć w tych busach przez te wszystkie lata. Tymczasem nie potraficie podać nawet 1 ofiary śmiertelnej w wypadku Contbusa. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: wreszcie na drodze do Warszawy będzie bezpiec 20.03.11, 14:07 podaj ile przewozów contbusa odbyło się w wygodnych autokarach? buhahahahahahahaahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 18.03.11, 09:39 Aronie,ty prowadzisz statystyki,jesteś busiarskim ekspertem.Może wiesz,jakiej firmy był ten bus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 13:12 Contbus nie ma kursow w woj. malopolskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 18.03.11, 13:23 Aronie,ja nie pytałem,czy to był bus z firmy Contbus,Ja pytałe, czy wiesz,z jakiej busiarskiej firmy był ten bus.Jeśli nie wiesz (a masz peawo nie wiedzieć choć jako eksert ponoć wszystko wiesz),było nie odpowidać albo po prostu napisać-nie wiem co to za firma.Przecież to nie jest wstyd przyznać się do czegoś,czego się nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.paradowski.pl 19.03.11, 06:17 ty chcesz karać właściciela Contbusa za wypadek pod Tarnowem, gdzie jeszcze nie wiadomo czyja była wina. WIem że jesteś z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 19.03.11, 11:14 Aronie,gdzie ja się wypowiedziałem,że chcę karać właściciela Contbusa za wypadek pod Tarnowem?Nie przypominam sobie,abym tak się wypowiedział.Ale pamiętam,że nie tak dawno poinformowałem cię,że jestem zLubleszcztzny (mieszkam w Wierzbówce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:50 Pomijając sens Twojej wypowiedzi, bo go nie ma, proponuję wrócić do podstawówki, na lekcje j. polskiego. Bo i z treścią masz problemy i z interpunkcją, bo się czytać tego nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 19.03.11, 14:27 Kto tu ma problemy ze zrozumieniem?Moja treść jest tak prosta,jak sznurek w kieszeni.A interpunkcja - no cóż,może masz problemy z interpunkcłą.W szkole w Partaczewie mnie tak nauczono. Podpowiem ci.Jeśli masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu,nie czytaj. Zgłoś się tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 25.03.11, 10:25 Jeżdżę co tydzień i również Contbusem, bo jako nie-posiadacz własnego pojazdu, nie mam praktycznie lepszej alternatywy i tyle. Tak jest najtaniej i najszybciej. Nie uważam, żeby kierowcy tych busów byli większymi piratami drogowymi niż pozostali użytkownicy dróg. Nie wiem, co tam pod karoserią busy mają chowane, ale według mojej oceny jako pasażera - samochody są utrzymane w bardzo dobrym stanie, w porównaniu do firm kursujących na innych trasach (szczególnie podmiejsko-gminnych). Jeżdżąc na trasie Lublin-Wawa od ponad 3 lat, co tydzień niemal, miałem osobiście, w tym okresie, do czynienia z 1 awarią techniczną (dość poważną) w busie f-my Misura i żadną w Contbusie (chociaż na trasie dwukrotnie spostrzegłem przymusowy postój busa z tej firmy). Wielu dyskutujących powyżej wyjeżdża tu z argumentami krytycznymi na zasadzie demagogii, oskarżając Contbus o wszelkie busiarskie zło dziejące się na wszystkich szosach kraju. Ewidentne przekłamanie! Contbus nie jeździ do Biłgoraja, ani też w Małopolsce!!! To taki bełkot, jak ten, gdy Kurski oskarżył Tuska o posiadanie dziadka w Wermachcie. Zarzuty, jakie mam do tej firmy, to lekceważący pasażerów (bo co z tymi, którzy akurat nie mają dostępu do internetu? Albo nawet mają, ale nie dysponują drukarką?) system internetowej rezerwacji do godz. 20 dnia poprzedzającego wyjazd, bez możliwości telefonicznej rezerwacji, z jednoczesnym nakazem wykupienia przez internet biletu z góry i popapranym systemem ewentualnego wycofania się z tej transakcji, zależnym od humoru kierowcy; zbyt mała pojemność busów, albo za mała częstotliwość. Ostatnio musiałem w piątek odpuścić z braku miejsca trzy kolejne kursy; gburowatość niektórych kierowców; i pewne nieuczciwe zagrywki w blokowaniu konkurencji. I tyle. Aż i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 25.03.11, 12:58 Twoje argumenty w obronie Contbusa przyjmuję.Chciałem jednakdodać,że ja nie korzystam s usług transportu prywatnego (busiarstwa).Dodam,że owszem,żestem zagorzałym krytykantem busiarstwa jako takiego,ale nie konkretnej firmy.A mam sporo uwag do takiego transportu. Po pierwze-wiele lat miałem do czynienia z PKP i ta "słabość" pozostała mi do dziś. Jako użytkownik drogi (często jestem w podróży własnym samochodzikiem,) napotykam na trasie swego przejazdu wiele busów.W ogromnej większości kierowcy tych środków transportu są zagrożeniem na drogach.Jest to nie =tylko moje zdanie. Dlatego też krytykuję poczynania szoferaków z busow (ale nie konkretnej firmy). Dodam jeszce,że powołujesz się na negatywne wypowiedzi internautów (cytujesz ich wypowiedzi).Ale akurat nie kojarzę sobie,że ja wogóle w taki sposób wypowiadałem się o busiarstwi. pzdr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 15:21 ale nie potrafisz podac przykladu kiedy kierowca Contbusa spowodowal wypadek tylko rzucasz jakimis przykladami spod Tarnowa, a tam Contbus nie jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 26.03.11, 08:26 aronie,przeczytaj jeszcze raz uważnie Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 26.03.11, 16:23 ale zastanawia mnie jedno, dlaczego na trasie Lublin - Warszawa nie ma normalnych autokarów? Jest to niepojętne żeby do stolicy jeździły tylko ciasne minibusy, szczególnie na tej jedynej dochodowej trasie na Lubelszczyźnie. Ja rozumiem że na innych trasach busiarz jeździ, żeby po prostu nie umrzeć z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 19:55 ileż można durnemu breslauerowi tłumaczyć, że dużym autobusem nie ominie się korka w Kołbieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 27.03.11, 10:47 Oj aronie,nie denerwuj się.Szybciej na lotnisko Okęcie dojechać można skręcając w Kołbieli w kierunku Góry Kalwarii,dalej jadąc do Piaseczna i wyjeżdża się prawie na lotnisko.Omija się korki w Warszawie,nadrabia się ok.30 minut (nie kosztem szaleńczej jazdy lecz omijając warszawskie korki).A i mniej paliwa się spali.......Jest również i inna dobra droga na Okęcie.Więc nie pisz takich pierdoł o korkach. Często tamtędy jeżdżę.Dlatego właśnie m.in. nie korzystam z usług transportu busowego Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 27.03.11, 13:42 transport busowy to nie jest transport tylko paratransport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.paradowski.pl 27.03.11, 22:27 jak ci się nie podoba to won z busa możesz jeździć pociągiem www.youtube.com/watch?v=1YhnmfhDi7o Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 28.03.11, 17:42 żeby zrobić won trzeba do niego wsiąść wpierw buhahahahahahahahaah img.interia.pl/wiadomosci/nimg/i/g/Wypadek_busa_3499412.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.paradowski.pl 29.03.11, 06:32 przecież to nie Contbus idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.nplay.net.pl 29.03.11, 10:53 A to z jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 29.03.11, 12:00 zapytaj się naczelnego busiarza contbusa, może by ci jakiś etat dał przy myciu busów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 08:19 Szkopuł w tym, że contbus stosuje nieuczciwą konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 29.03.11, 13:41 tak oczywiscie, tylko kolejarze sa jedyni sprawiedliwi na tym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Małopolska: wypadek busa, osiem osób rannych 30.03.11, 12:29 kolejarze = PiS buhahhaahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami czy wszyscy właściciele busów są przestępcami? IP: *.nplay.net.pl 19.05.11, 14:37 Właściciel firmy Contbus Stanisław O. złamał prawo zbierając dane klientów Księża też zbierają dane osobowe o wszystkich mieszkających na terenie danej parafii.Księża (a może i Contbusiarz) dysponują aktami oso bowymi leprzymi niż niegdysiejsza SBecja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: czy wszyscy właściciele busów są przestępcam IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 15:15 a np. MPK nie zbiera danych osobowych Odpowiedz Link Zgłoś