Dodaj do ulubionych

Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą prezy...

14.03.11, 15:17
Dobra decyzja. Już pisałem że Pan Żuk nie wygrał wyborów bo poparła Go Sierakowska,czy Wojciechowski, a Piątek doradził Mu bardziej kolorowe bilbordy, tylko wyborcy obdarzyli Go zaufaniem. Doradcy i urzędnicy z poręczenia partyjnego nic dobrego nie wnoszą tylko chcąugrać własane interesy przy okazji sprawowania funkcji.
Obserwuj wątek
    • narrona Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą prezy... 14.03.11, 15:54
      Brawo, tak trzymać Panie Prezydencie!!!!
    • Gość: m Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: 83.238.201.* 14.03.11, 16:51
      dobre rozegranie
    • chart_ltd Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą prezy... 14.03.11, 16:59
      Ciekawy jestem, czyje to naciski spowodowały taką nie stabilność w podejmowaniu decyzji przez Prezydenta Żuka ... ? Prezydent Żuk podejmując decyzję o zatrudnieniu Pana Szydłowskiego na stanowisko doradcy ds. pozyskiwania funduszy unijnych na pewno kierował się predyspozycjami i wiedzą merytoryczną zainteresowanego .... i co czyżby Pan Szydłowski raptem te predyspozycje stracił... czy może Pan Żuk nie posiada autonomii w zakresie sprawowania rządów w naszym mieście, stając się być może zakładnikiem jakiejś partyjnej grupy ... ? Oj nieładnie Panie Prezydencie tak szybko zmieniać zdanie... a może Pan i Pan " inni doradcy" przestraszyli się raportu otwarcia Pana Szydłowskiego i jego wymagań w kwestii kompetencji podległych Panu pracowników Urzędu Miasta odpowiedzialnych za pozyskiwanie funduszy unijnych. Bo o ile mi wiadomo to firma którą reprezentuje Pan Szydłowski jest liderem w pozyskiwaniu środków unijnych...i miałem nadzieję, że powołując w/w na doradcę ds. pozyskiwania środków unijnych Nasze Miasto też stanie się liderem na skalę może i europejską. Panie Prezydencie tą decyzją rozwiał Pan wszelkie nadzieje co do dalszego rozwoju Naszego Miasta.... mam tylko nadzieję i głęboko wierzę, że swój błąd zrozumie Pan bardzo szybko i wyciągnie odpowiednie wnioski.... bo jak się domyślam to ta decyzja nie była decyzją Pana lecz "graczy" drugiej linii ....
      • Gość: Olaf Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 18:53
        Tak zwany "raport" byłego Pana Doradcy był mocno niekompletny i niemerytoryczny. Roiło się w nim od błędów. Nie wiecie wszystkiego...
        • tamitu10 Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre 14.03.11, 19:16
          A dlaczego nie wiemy?Bo ktoś tego nie napisał.Nie wiem czy pan Szydłowski był kompetentnym doradcą czy nie,ale wiem że GW po raz kolejny na końcu artykułu odgrzewa sprawę Konmedu.Mam wrażenie,że panowie dziennikarze z tak poczytnej gazety mają jakąś prywatną wojnę z panem Sz. I tak jak dzieci w piaskownicy,gdy nie mają argumentów w kłótni to przeciwnika piaskiem po oczach,tak i tu kiedy brak argumentów to Konmedem po Szydłowskim.Bardzo chętnie dowiem się od jakich błędów roiło się w raporcie,sądzę że lublinianie chętnie poznają jego treśc.A skoro Pan Prezydent,którego szanuję zatrudnił pana Sz tylko po to żeby się odwdzięczyc pani Sierakowskiej,to dobrze o nim nie świadczy.Panie Prezydencie proszę zatrudniac doradców według kompetencji a nie przynależności partyjnej.Bo gdy będziemy stosowac taką taktykę,to za kilka lat będziemy Polską D
      • Gość: pikolo Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 22:30
        "Charcie " Marcinie nie ubolewaj że prezydent Żuk pogonił ci kolesia Szydłowskiego. On taki sam ekspert od środków unijnych jak ty od organizacji i polityki kadrowej w MPWiK. Tak kończą wilczki z SDPL które reprezentują sobą tylko butę i własne interesy.
        • Gość: Honorata Małostkowość GwL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 01:16
          Nie interesują mnie w zasadzie kulisy powołania i odwołania pana Szydłwoskiego na doradcę prazydenta, bo towewnętrzna sprawa porozumień pomiędzy panem Żukiem, a panią Sierakowską. Żałosna jest natomiast "szydłofobia" i małostrkowośc Gazety w Lublinie, która nie przepuszcza żadnej okazji żeby - jak mały kundelek - szarpnąć Szydłowskiego za nogawkę wypominając mu, że "Konmed" wyłacił mu część wkładu budowlanego na mieszkanie. I zawsze podane jest to w takim tonie jakby Szydłowski coś komuś ukradł albo sprzeniewierzył. A przecież odzyskał on tylko swoje własne pieniądze, zresztą nie wszystkie jakie wpłacił. W życiu tak już jest, że jedni kręca się pilniej za swoimi interesami i są skuteczniejsi, a inni bardziej gapowaci. Pewnie Szydłowski należy do tych pierwszych, ale przestępstwa żadnego nei popełnił, więc skąd ta zawziętość GwL w robieniu mu złej opinii na każdym kroku? Gazecie, która ma być obiektywnym medium społecznym taka małostkowość i mściwość nie przystoi. Zwłaszcza działając w mieście aspirujacym do tytułu Europejskiej Stolicy Kultury.
    • Gość: obserwator dna Brawo tak trzymać Panie Ż. !!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 18:25
      Czyżby to był początek końca klątwy?!
    • malarysa A ja czekam na odważne decyzje, np w sprawie 14.03.11, 20:06
      dworca autobusowego. Rozliczenia firm sprzątających miasto, itp.
    • rarogi Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą prezy... 14.03.11, 20:11
      niestety pan Szydłowski to żaden ekspert. ludzie z SISu odwalają robotę za niego a on tylko buzie daje. szkoda, bo w ,środowisku sdpl zmarnowało się parę obiecujących młodych osób...Monika, Krzysiek, Tomek...zainteresowani wiedzą o co czym mówię...a pan Szydłowski...no cóż bufon z "czołem przechodzącym łagodnie w plecy"...i nikt więcej.
    • Gość: dziad-ek Re: Bufon sponsorowany przez Sierakowską IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 20:42
      Wczoraj na kocnercie w Filharmonii p.artysta Morka rozpoczął kampanię wyborczą niejakiego europosła Piotrowskiego.Rzekł m.in.że europoseł jest b.wybitny i gdyby byli tacy w Polsce to kraj wyglądałby inaczej ,pewnie lepiej;podkreślił zasługi dla Lublina?! wg mnie to skandal,że artysta Morka podczas koncertu uprawia politykę; miałem ochotę pogwizdać,ale bałem się że to nie spodoba się żonie i p.Morce a także europosłowi który mnie ani ziębi ani grzeje tylko słyszałem,że taki jest,ale o osiągnięciach już slowa .....
    • Gość: az Pan morka kiedyś był zachwycony PSL IP: *.nplay.net.pl 14.03.11, 21:16
      potem LPR teraz PiS. Jak pożyje jeszcze ze 20 lat to machnie następne 10 partii.
    • Gość: dziad-ek Re: Brawo Pan Morka !!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 22:00
      Ciekawym skąd artysta wiedział ,że europoseł jest aż tak wybitny,że niewielu kojarzy go w Lublinie?! i tak za darmo, jak przystało na gasnącego artystę?
    • Gość: Orzeł z Sis Liderzy ? W czym ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 22:47
      Sis liderem ? To żart, profesjonaliści co na swojej stronie robią błędy ortograficzne , zobaczcie zakładka aktualności, który bystrzak już widzi ?
      • carrera4 Re: Liderzy ? W czym ? 15.03.11, 00:18
        Bardzo dobrze, że odwołał Szydłowskiego.
        Tak beznadziejnego europosła jak Pan Piotrowski to ze świecą szukać. Biuro ma w takim miejscu, żeby nikt przypadkiem do niego nie trafił. Słynie z jednego bzdurnego konkursu, który odgrzewa co roku. Oczywiście, w kolejnych wyborach do PE pewnie znowu dostanie "jedynkę" (wbrew lubelskiemu PiS-owi), ale jak jest wiernym słuchaczem Rydzyjka to się ma, a ciemny lud to kupi.
    • handwerker Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą prezy... 15.03.11, 00:09
      Problem jednak nie polega na tym, czy Szydłowski jest łysy, miły, czy uroczy - tylko czy były podstawy najpierw, by go powołać na doradcę, a teraz - by go z tej funkcji zwolnić.

Otóż:

1. Szydłowski - bez wątpienia dzięki pracy dobranych przez siebie ludzi - stworzył machinę znającą się na funduszach, w tym na pisaniu projektów. Potencjał ten i wiedzę można było wykorzystać dla miasta - lub nie. Ostatecznie stanęło, że nie - OK. Ale w projektach miejskich SIS wypada bodaj lepiej, niż... Urząd Miasta. Może dowodzi to tylko, że nie gra coś w Ratuszu, a nie, że Szydłowski jest SUPER - ale daje do myślenia.

2. Dzięki Szydłowskiemu (a poniekąd wcześniej Wojciechowskiemu) Żuk dysponował sporym kapitałem politycznym, wyrażającym się w niezależności wobec własnej partii. Oczywiście, można by uwierzyć, że prezydent zrzuca zależność od polityki począwszy od słabszych więzów - czyli układów z Sierakowską i obecnym PJN - a PO zostawia sobie na deser - ale na razie bardziej prawdopodobne wydaje się, że Żuk stara się przypodobać Platformie mówiąc "OK, może nie dałem wam jeszcze dużo do pożarcia, ale zobaczcie, pozbyłem się chociaż konkurencji!".

Ponadto i przede wszystkim

3. Żuk dał słowo Szydłowskiemu i słowa tego nie dotrzymał, łamiąc je pod byle pretekstem sprokurowanym przez usłużną Wyborczą. Czy nie boicie się prezydenta tak łatwo, nierozważnie i bez celu łamiącego słowo - dla doraźnego poklasku gazety czy uspokojenia własnej partii? Słowo to ważna rzecz, podobnie jak styl i twarz - i boję się, że Żuk zademonstrował właśnie, że żadnej z tych rzeczy nie ceni. A to źle wróży miastu. Oj źle...
      • Gość: Zbyniu Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 08:05
        Ad 1. Sis nie ma dobrej opini, proszę o podanie składu tej świetnej drużyny, zobaczymy kto to? W ratuszu ekipa od projektów miękkich jaka jest taka jest ale teraz przynajmiej maja świetnego dyrektora Pana Krzysztofa Latke.
        • Gość: Honorata Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 11:46
          No, tak, Zbyniu, Ty podałeś same konkrety. Nie ośmieszaj się.
    • Gość: Honorata Re: Bufon sponsorowany przez Sierakowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 01:20
      rarogi napisał:
      >Chociaż Ani Izabella prywatnie jest bardzo sympatyczną
      > osobą i świetnym mówcą to tak na prawdę na niczym konkretnym się nie zna i rze
      > czywiście NIC nie zrobiła dla miasta i regionu.

Ty za to znasz się na ortografii (na prawdę)
    • zbyszeko2.pl Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą prezy... 15.03.11, 08:49
      CZerwone wyłazi z kanalii !
      A tera... a tera ... SOSO WRÓĆ !
      Gułagi otwieraj !
      MY będziemy mścić się !
      Tylko to umiemy. I to charaszo !
    • Gość: KONMED Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.nplay.net.pl 15.03.11, 18:56
      Kapitalna i nieco spóźniona decyzja z kilku przyczyn. Po pierwsze Szydlowski zachowal sie nielojalnie wobec swojego szefa, krytykujac go publicznie. Po drugie prezydent nie ma absolutnie zadnego interesu politycznego utrzymywac za 30 tys. zl. doradce,za ktorym nie stoi zadna realna reprezentacja radziecka w ratuszu. No i kontrowersje wokol samego Szydlowskiego, wplywaly ujemnie na wizerunek Zuka. Riposta i odszczekiwanie sie Szydlowskiego na lamach Gazety swiadcza o jego prymitywizmie i dowodza, ze tak naprawde to zalezalo ex senatorowi wylacznie na kasie pobieranej z magistratu.
      • Gość: Honorata Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 11:49
        Widać, ze coś mocno nie cierpisz tego Szydłowskiego, ale jest to jedyny logiczny i wiarygodny wniosek z twojej wypowiedzi.
        • Gość: KONMED Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.nplay.net.pl 18.03.11, 06:24
          Kpisz czy żartujesz? Jeżeli Pan Sz. jest logiczny, chce dobra miasta i pracował dla jego rozwoju itd. to odpowiedz mi na 1 pytanie: dlaczego nie robił tego społecznie, tak jak np. Pan Prof. Pomorski? Za swoją wątpliwej jakości pracę żądał od samego początku KASY!!! I tylko ten cel mu przyświecał w rozmowach z Żukiem!!!! Sierakowska i jej otoczenie zawarli porozumienie, które opierało się wyłącznie na stołkach dla swoich towarzyszy i towarzyszek!!! Czyli na żerowaniu na kasie miasta!!! Jako dowód prawdziwości moich słów niech służy kolejny przykład kadrowy w postaci zagospodarowania ex-radnej od Sierakowskiej i Sz. p. Moniki Wac, która przegrała wybory do Rady Miasta. Uzasadnienie wszyscy zainteresowani znajdą tu: bip.lublin.eu/bip/mosir/index.php?t=200&id=20575 czy mam podawać kolejne "chlebowe" przykłady koalicji dla dobra miasta Sierakowskiej i Sz? Słowa Sz. że Żuk jest prezydentem partyjnym etc. można między bajki włożyć!!! Niech lepiej cicho siedzą ci co z polecenia Sz. i Sierakowskiej dostali pracę, bo i na nich może spaść żukowa kara i kolejni "wybitni" działacze Sz. i Sierakowskiej zostaną spuszczeni przez klozet do Bystrzycy.
          • Gość: Honorata Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 22:49
            Nie wnikam w szczegóły umów politycznych pomiędzy liderami różnych ugrupowań, bo w ogóle mnie to nie zajmuje. Napisałam tylko, że w twojej wypowiedzi widoczny jest ewidentnie bardzo negatywny stosunek osobisty do p. Szydłowskiego, a to czyni mniej wiarygodnym twoje merytoryczne zarzuty.
            • Gość: folkatka Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 23:14
              A ja osobiście uwazam że wypowiedź Komneda jest bardzo sensowna - podał on wyraxnie argumenty świadczące przeciwko p. Szydłowksiemu, i jakos nie sposób mi sie z nimi nie zgodzić...
              • Gość: Honorata Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 01:52
                Ciekawe, które to niby są te "wyraxne argumenty"? Łopuch od nazwania go różą nie zacznie pachnieć.
                • Gość: folkatka Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 07:29
                  Honoratko droga, litości, cały post jest tak cholernie klarowny że lepszego wyłożenia treści nie sposób sobie wyobrazić.
                  Przeczytaj go jeszcze raz, a potem jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze....
                  • Gość: Honorata Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 00:08
                    Kiedy brak konkretów, to najlepiej zarzucić polemiście ślepotę i analfabetyzm.
                    Pan Szydłowski ani mi brat, ani swat, nawet nie znam go osobiście. Widzę jednak jak GW szczuje na tego gościa od długiego czasu, a niektórzy "dyskutanci" wylewają na niego pomyje, ponieważ ... najwyraźniej go nie lubią. Jeśli miałabym uwierzyć, że to rzeczywiście "czarny charakter", to oczekiwałabym jasnej argumentacji, dla przykładu: zrobił i udowodniono mu to i to, chwali się, a nie zrobił tego i tego, jest tym i tym, bo postąpił tak i tak, a nie jest tym i tym, choć się za takiego podaje. Banalnie proste, neiprawdaż? No, to do roboty, a nie do bleblania i dawania upustu swoim antypatiom.
                    • Gość: folkatka Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 03:51
                      Honoratko, kiedy ja naprawde wątpie w to, że dobrze zrozumiałaś to, z czym polemizujesz. Chcesz konkretów? Prosze bardzo.
                      Cytat z wypowiedzi KOMNEDA:
                      Jeżeli Pan Sz. jest logiczny, chce dobra miasta i pracował dla jego rozwoju itd. to odpowiedz mi na 1 pytanie: dlaczego nie robił tego społecznie, tak jak np. Pan Prof. Pomorski? Za swoją wątpliwej jakości pracę żądał od samego początku KASY!!! I tylko ten cel mu przyświecał w rozmowach z Żukiem!!!! Sierakowska i jej otoczenie zawarli porozumienie, które opierało się wyłącznie na stołkach dla swoich towarzyszy i towarzyszek!!!

Piszesz, że Szydłowski to ani Twój brat ani swat, ale wybacz - Twoja uporczywa obrona tej osoby, wbrew oczywistym faktom, mocno mnie zastanawia.
                      • Gość: Honorata Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:11
                        1. Dlaczego niby Szydłowski miałby postepować identycznie jak p. Pomorski, który ma ciepłe etaciki naukowe (nie jeden) i w wolnych chwilach może oddawać się działalności "dla sławy" i pozycji politycznej. O ile dobrze wyczytałam, to Szydłowski żyje z jakiegoś doradztwa ekonomicznego (chyba, że się mylę), jest więc logiczne, że oczekuje wynagrodzenia za swoją pracę.
                        2. Skąd autor powyższej wypowiedzi wie, że praca Szydłowskiego jest "wątpliwej jakości"? Ma na to jakieś dowody? Coś mi się zdaje (bo o tym też ktoś pisał), że projekty "pomocowe" firmy Szydłowskiego odnoszą sukcesy, więc czy to uczciwy argument?
                        3. Jakie dowody ma autor wypowiedzi na to, ze Szydłowskiemu i Sierakowskiej przyświecał określony cel? Zamienił się w muszkę i siedział na łysinie rozmówcy Szydłowskiego? Po co to gołosłowie?
                        4. Masz rację, konsekwentnie domagam się uczciwości w ocenie tego gościa, choć rzeczywiscie nawet go nie znam i nie wiem czy - gdybym poznała - w ogóle bym go polubiła. Może to rzeczywiście "czarny charakter", ale chciałabym być o tym uczciwie przekonanana. Tymczasem od dłuższego czasu widzę i czytam tylko szczucie na tego faceta, bez żadnych poważnych argumentów i stąd moje "hobby" aby wziąć go w obronę. Skoro nawet mordercy należy się uczciwy proces ...
            • Gość: KONMED Re: Krzysztof Szydłowski już nie jest doradcą pre IP: *.nplay.net.pl 18.03.11, 23:47
              Mój negatywny stosunek do Pana Sz. nie ma nic do rzeczy, udowadniam Ci Honorato, że ten człowiek chciał się jedynie nachapać Twojej, mojej i wielu tysięcy innych mieszkańców Lublina KASY.No less, no more.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka