Dodaj do ulubionych

światła na niebie

15.03.11, 20:00
Witam.
Będąc dzisiaj ok. godz. 18.30 w okolicach Bigmaru zauważyłem dziwne światła na niebie. Były to światła czerwono pomarańczowe, które poruszały w równych odległościach od siebie. Mam pytanie czy ktoś również coś takiego zauważył i wie co to było? Dodam, że nie słyszałem żadnych silników samolotowych, chociaż może dlatego, że było głośno jak to na ulicy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: świergotek Re: światła na niebie IP: 62.244.129.* 15.03.11, 20:05
      Koniec świata nastąpi za 667, a to pewnie były te światła, które mają wywołać III wojnę światową.
      • wampir-wampir Re: światła na niebie 15.03.11, 20:19
        To duch santo subito Lecha K. odwiedza kolejne polskie miasta, które jeszcze nie ponazywały ulic/placów/parków jego imieniem. To znak - nawracajcie się na nową religię!
        • Gość: aron Re: światła na niebie IP: *.paradowski.pl 15.03.11, 20:23
          koniec świata będzie jak Polska wyjdzie z grupy na Euro2012
          • sothink Re: światła na niebie 15.03.11, 20:42
            no to fakt i te komentarze "zabrakło szczęścia" hehehe
        • Gość: świergotek Re: światła na niebie IP: 62.244.129.* 15.03.11, 20:57
          A może to byli diabli, co wzięli duszę generała? :)
          • zubelz Re: światła na niebie 15.03.11, 21:05
            Leciało kilkanaście sztuk. Leciały dość wysoko i miałem ochotę jeden strącić ale mam zdjętą lunetę.
            • tajnos.agentos Re: światła na niebie 16.03.11, 08:14
              To było UFO z długo lufo.
          • tajnos.agentos Re: światła na niebie 16.03.11, 08:26
            Gość portalu: świergotek napisał(a):

> A może to byli diabli, co wzięli duszę generała? :)

Pinocheta? Dlaczego tak źle życzysz temu Guru i Bohaterowi Jedynie Słusznych Prawdziwych Patriotów?
            • Gość: malpa Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:23
              to była Gwiazda Dawida
          • Gość: rozebrać Re: światła na niebie IP: *.lublin.mm.pl 16.03.11, 14:22
            Latają już po Jaruzela by go dołączyć do innych bandytów.
            • tajnos.agentos Re: światła na niebie 16.03.11, 14:27
              Nie bój bandyto, po ciebie też przylecą.
              • Gość: rozebrać Re: światła na niebie IP: *.lublin.mm.pl 16.03.11, 18:46
                Dobry tajnos, siad.
                Widzę, że wciąż czujesz się głupszy a moja wiedza i inteligencja cię drażni. Myślałem że może mój tygodniowy wyjazd na narty i nieobecność na forum ulży twoim fobiom i lękom. Widze, że nie.
                Niestety, świat nie jest dobry, jedni są głupsi inni mądrzejsi. Musisz sobie z tym jakoś dać radę
                • Gość: powrut nawakacjah Re: światła na niebie IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 16.03.11, 19:21
                  tajnosa moze tylko uratowac ojciec Rydzyk
                  nowoczesna medycyna POddala sie
                • Gość: bosman "rozebrać" i jego "wiedza i inteligencja"... IP: *.centertel.pl 17.03.11, 09:35
                  no żesz qrvuchna - lepszego dowcipu nie słyszałem od tygodnia.
                  Ty zakompleksiony, porąbany, żałosny ludziku, nie zasługujesz nawet na współczucie.
                  • Gość: rozebrać Re: "rozebrać" i jego "wiedza i inteligencja"... IP: *.lublin.mm.pl 17.03.11, 15:39
                    A już było z tobą lepiej. Niestety, współczuję rodzinie...
                    Nerwy z zawiści to zła rzecz. To już lepiej żebyś narzekał i bluzgał na polityków, bo wtedy przynajmniej nie można się pomylić...
                • pogarda Re: światła na niebie 18.03.11, 13:10
                  Gość portalu: rozebrać napisał(a):
                  Dobry tajnos, siad. Widzę, że wciąż czujesz się głupszy a moja wiedza i inteligencja cię drażni.

Matko jedyna.. z dziesiec minut lezalem na podlodze turlajac sie ze smiechu!
                  Inteligentny Rozebrac - nastepny oksymoron do kolekcji, tak jak sucha woda, cieply snieg, powolna szybkosc....
          • swiergotek_drzewny Co z generałem? 18.03.11, 13:30
            Żywie jeszcze?
    • ryza_malpa1 Re: światła na niebie 16.03.11, 11:16
      Lampiony z okazji chyba urodzin Czechowicza.
      • Gość: cardillon Re: światła na niebie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 13:25
        a może to były ognie św.Elma? Tylko dlaczego nad Lublinem?...może ktos tam intensywne modły zanosi w jakiejs intencji?
        • zubelz Re: światła na niebie 16.03.11, 13:37
          Gość portalu: cardillon napisał(a):

> a może to były ognie św.Elma? Tylko dlaczego nad Lublinem?...może ktos tam inte
          > nsywne modły zanosi w jakiejs intencji?

To leciały świetliste marzenia Lublina a o czym?
          • Gość: cardillon Re: światła na niebie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 13:49
            jeśli marzenia, to może jakiś Lublińczyk się rozmarzył?
            • zubelz Re: światła na niebie 16.03.11, 13:58
              To uleciały marzenia o S17 a jak jakieś światełko zostało to tylko na obwodnicę.
            • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 14:34
              Gość portalu: cardillon napisał(a):
              > jeśli marzenia, to może jakiś Lublińczyk się rozmarzył?

Nieźle wykombinowane. Skoro w Berlinie mieszkają berlińczycy, to w Lublinie moga meiszkać lublińczycy, nonie? A jak z kobitami? Berlinki i lublinki? :))) Berlinki to takie cienkie parówki.
              • Gość: cardillon Re: światła na niebie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 14:48
                Och wilburn i Ciebie pieprzoty sie trzymają!! Nie jest źle:PP
    • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 14:25
      No tak, jak ktoś napisze coś poważnego, to wątek zdycha po pięciu postach, ale pociskać kompletne pierdoły to amatorów jest bez liku. To już taki poziom umysłowy na tej Lubelszczyźnie.
      • Gość: ryża małpa Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 15:51
        wesolutko.
        • Gość: malpa Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 19:42
          niech te swiatła zostaną na wieki , będą świecić rozmarzonym
          • Gość: Szeherezada Re: światła na niebie IP: *.ip.jarsat.pl 16.03.11, 20:12
            Niech zostaną:)
            Będe w ich blasku opowiadać baśnie.....rozmarzonym
    • Gość: marek Re: światła na niebie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 22:13
      Tez widziałem te światła i zastanawiałem się czy to nie UFO.Wczoraj na Starym Mieście była jakaś rocznica związana z Czechowiczem i na zakończenie wypuścili kilkanaście papierowych lampionów ze świeczkami.W nocy bardzo łatwo pomylić je z UFO.
      • tajnos.agentos Re: światła na niebie 17.03.11, 13:34
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Tez widziałem te światła i zastanawiałem się czy to nie UFO.Wczoraj na Starym M
        > ieście była jakaś rocznica związana z Czechowiczem i na zakończenie wypuścili k
        > ilkanaście papierowych lampionów ze świeczkami.W nocy bardzo łatwo pomylić je z
        > UFO.

Każdy obiekt, który nie został zidentyfikowany jest UFO. Każdy obiekt, który został zidentyfikowany staje się IFO. Czy to na pewno były lampiony? Masz na to dowody?
        • malpiarnia Re: światła na niebie 17.03.11, 21:59
          już wy lepiej Czechowicza z UFO nie mieszajcie, błagam
        • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:14
          tajnos.agentos napisał:
          > Czy to na pewno były lampiony? Masz na to dowody?

A masz dowody, że to nie były lampiony?
          Lampiony są przynajmniej czymś konkretnym, rzeczywistym, co realnie istnieje. A UFO? Przy braku jednoznacznych dowodów prawdopodobieństwo, że były to lampiony jest więc o wiele większe niż UFO, na którego istnienie nie ma żadnych przesłanek oprócz myślenia życzeniowego i wyobraźni.
          • zubelz Re: światła na niebie 17.03.11, 22:19
            Odpowiem ci przekornie. UFO ma tysiące zdjęć a te lampiony jak narazie ani jednego.
            • zubelz Re: światła na niebie 17.03.11, 22:26
              Tak się złożyło, że przechodziłem Grodzką w tym czasie jak były wypuszczane te balony ale nie robię z siebie eksperta w tej sprawie. Wypowiedzi na tym forum potraktowałem jako żart i coś ze swojej strony dołożyłem. Więc daj sobie na wstrzymanie i nie rób zamieszania i nie udowadniaj wyższości czyichś teorii i ich nie dorabiaj.
              • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 23:21
                Z układu "drzewka" wątkowego wynika, że odpowiadasz sam sobie. Ale żeby w stosunku do samego siebie być aż tak radykalnym?
                • pogarda Re: światła na niebie 18.03.11, 16:21
                  Zubelz wydaje sie cierpiec na Bipolar Disorder Raz wszystkich kocha, innym razem wszystkich nienawidzi. Czasem tak go wszystko wkurza, ze potrafi nawrzucac nawet sobie.
                  Ja bym sie tym raczej nie martwil. Wielu wielkich ludzi mialo podobnie. Tutaj pelna lista zdiagnozowanych.
                  pzdr
                  • wampir-wampir Re: światła na niebie 18.03.11, 16:27
                    pogarda napisał:

Tutaj [/
                    > url]pelna lista zdiagnozowanych.

Jak to pełna? A gdzie Johnny Depp?
                    • pogarda Re: światła na niebie 18.03.11, 16:33
                      Przepraszam... Faktycznie zabraklo Jasia i Waltera D. znanego rysownika i animatora...
                      Podobno tez Justysin Timberlake poza dysleksja ma tez bipolara.
                      zpdr
                      • wampir-wampir Re: światła na niebie 18.03.11, 16:34
                        pogarda napisał:

> Podobno tez Justysin Timberlake poza dysleksja ma tez bipolara.

A z naszego podwórka Wojciech Młynarski.
                  • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 22:54
                    > Czasem tak go wszystko wkurza, ze potrafi nawrzucac nawet sobie.
                    > Ja bym sie tym raczej nie martwil. Wielu wielkich ludzi mialo podobnie. [url=ht
                    > tp://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_affected_by_bipolar_disorder]Tutaj [/
                    > url]pelna lista zdiagnozowanych.

Dzięki za link. Odetchnąłem, że mnie na tej liście nie ma. :)
                    Jednak nadal trochę się martwię, bo może to po prostu oznaczać brak wybitności :(
          • tajnos.agentos Re: światła na niebie 18.03.11, 07:36
            Gość portalu: wilburn napisał(a):

> A masz dowody, że to nie były lampiony?

Nie mam, ale takiej możliwości nie można wykluczyć. Mogły to być również ruskie latające talerze do wytwarzania sztucznej mgły.

> Lampiony są przynajmniej czymś konkretnym, rzeczywistym, co realnie istnieje. A
            > UFO?

UFO również jest czymś realnym co konkretnie istnieje, tylko nie wiadomo co to jest. Może to być na przykład lampion, ale nie na pewno. Gdy zostanie wiadomym na pewno, wtedy to już nie będzie UFO.

Przy braku jednoznacznych dowodów prawdopodobieństwo, że były to lampiony
            > jest więc o wiele większe niż UFO, na którego istnienie nie ma żadnych przesła
            > nek oprócz myślenia życzeniowego i wyobraźni.

Proponuję postawić w tym miejscu pomnik. W Emilcinie taki już mają i są zadowoleni.
            • pogarda Re: światła na niebie 18.03.11, 13:15
              Niezorientowanym wyjasniam:
              UFO - /ang/ unidentified flying object - niezidentyfikowany obiekt latajacy.
              Niezidentyfikowany, a nie nieistniejacy. Jest sporo zdjec UFO. Wiecej tutaj.
              pzdr
              • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 23:15
                A skąd wiadomo co naprawdę przedstawiają te zdjęcia? Czy w ogóle jakieś "obiekty" czy tylko zjawiska, miraże? I czy to w ogóle "lata" czy tylko mamy takie wrażenie, bo zjawisko jest zmeinne w czasie i przestrzeni. Jedyne co pewne to "U" czyli , że mamy do czynienia z czymś niezidentyfikowanym. Zjawiska pioruna też przez całe tysiąclecia nie można było zidentyfikować i przez dłuższy czas twierdzono, że to Zeus ciska ognistymi harpunami.
            • Gość: wilburn Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 23:09
              tajnos.agentos napisał:
              > UFO również jest czymś realnym co konkretnie istnieje, tylko nie wiadomo co to jest.

A skąd niby wiadomo, że UFO "jest czymś realnym co konkretnie istnieje"? Dotknął to ktoś, pomacał, zbadał chociaż oragnoleoptycznie? :)) Istnienie UFO czyli Niezidentyfikowanych Obiektów Latających jest tylko domniemane, tak naprawdę bowiem nie wiadomo co przedstawiają zdjęcia używane jako "dowody" istnienia UFO - czy w ogóle jakieś "obiekty" czy np. zjawiska fizyczne (atmosferyczne) i czy to w ogóle "lata" czy mamy tylko takie wrażenie. Czy może w ogóle mamy do czynienia ze zgrabną mistyfikacją, inscenizacją, trickami filmowymi lub fotograficznymi? Jedyny człon w skrótowcu UFO, który jest niewątpliwie prawdziwy, to NIEZIDENTYFIKOWANE. :))
              Co prawda rolnik Wolski z Emilcina utrzymywał, że UFO wzięło go na pokład, gdzie m.in. zmierzono mu długość penisa, ale przecież w historia zna jesszce bardziej sensacyjne zdarzenia. A to, że woda zamieniła się w wino, a to że jeden facet chodził po wodzie itp.
              • tajnos.agentos Re: światła na niebie 19.03.11, 07:53
                Gość portalu: wilburn napisał(a):

> A skąd niby wiadomo, że UFO "jest czymś realnym co konkretnie istnieje"? Dotkną
                > ł to ktoś, pomacał, zbadał chociaż oragnoleoptycznie? :)) Istnienie UFO czyli N
                > iezidentyfikowanych Obiektów Latających jest tylko domniemane, tak naprawdę bow
                > iem nie wiadomo co przedstawiają zdjęcia używane jako "dowody" istnienia UFO -
                > czy w ogóle jakieś "obiekty" czy np. zjawiska fizyczne (atmosferyczne) i czy to
                > w ogóle "lata" czy mamy tylko takie wrażenie.

UFO (Unidentifieg Flying Object), OVNI (Objet Volant Non-Identifie), NOL (Niezidentyfikowany Obiekt Latający) jest każdym latającym obiektem, który z różnych (niekoniecznie ezoterycznych) przyczyn nie został rozpoznany i zidentyfikowany. 99% tych obiektów w końcu sią identyfikuje jako nietypowe lub wykonujące tajne (np. szpiegowskie) misje samoloty lub inne latające przyrządy, zjawiska meteorologiczne (chmury o dziwnych kształtach, zorza polarna, kuliste pioruny itd.) meteory, sztuczne satelity, zużyte człony rakiet, złudzenia optyczne (np. odblaski reflektorów na chmurach), fantomy z różnych przyczyn (np. awarie, wyładowania atmosferyczne, aktywność Słońca) powstające na ekranach radarów lub w obiektywach kamer, celowe fałszerstwa... Wtedy stają się IFO, OVI, ZOL (Identified Flying Object, Objet Volant Identifie, Zidentyfikowany Obiekt Latający). Ta klasyfikacja pochodzi z wojskowej terminologii stosowanej w USA od czasów, gdy zaczęto dokładniej przyglądać się przestrzeni powietrznej. Pozostały 1% takich obiektów pozostaje jednak pewien czas lub na zawsze z różnych przyczyn nierozpoznanymi... To goniące za sensacją media utożsamiają to określenie ze statkami kosmicznymi obcych cywilizacji, wywołując regularnie powracającą psychozę. Tak naprawdę jednak, "twardych" dowodów na to niema a jeśli są, są skrzętnie ukrywane. Zdjęcie zamieszczone we wklejonej tu definicji w Wikipedii już dawno zostało przeanalizowane i określona jako fałszerstwo - przedstawia ono model "latającego talerza" wiszący na sznurku lub innej lince (dokładna analiza pokazała jej niestarannie wyretuszowane ślady)... Bez paniki!;)

> Co prawda rolnik Wolski z Emilcina utrzymywał, że UFO wzięło go na pokład, gdzi
                > e m.in. zmierzono mu długość penisa, ale przecież w historia zna jesszce bardzi
                > ej sensacyjne zdarzenia. A to, że woda zamieniła się w wino, a to że jeden face
                > t chodził po wodzie itp.

Wprawdzie nie znałem tego człowieka osobiście, ale znam osoby, które znały go dobrze i wszystkie twierdzą, że coś musiał wtedy przeżyć. To był zwykły, twardo chodzący po ziemi chłop (choć podobno niezły kombinator, między innymi handlował Dolarami) i nie było w jego stylu opowiadanie wymyślonych historii. Czy jednak to była wizyta gości z kosmosu, prowokacja SB lub dziennikarzy, dowcip (podejrzewano o to między innymi fachowców z PZL) - tego już raczej nie dowiemy się nigdy... W każdym razie, pomnik w Emilcinie stoi, corocznie zjeżdżają się tam różni "badacze zjawisk paranormalnych", organizują zloty, pokazy filmów... Czy komuś to przeszkadza? Chyba nikomu nie zaszkodzi nieco rozrywki w tej ładnie położonej, choć zapyziałej wiosce.:)
    • Gość: Seba Re: światła na niebie IP: *.ssnet.pl 22.05.11, 12:11
      Identyczna sytuacja zdarzyła się w chorzowie. Też ciekawi mnie co to było.
      • rilian Re: światła na niebie 22.05.11, 13:07
        i w opolu
      • Gość: andem Re: światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 06:49
        10.09.2011 ok godz.23 nad Oświęcimiem przeleciało ok.30 obiektów. wszystkie świeciły jasnym światłem. co to mogło być?
        • Gość: binokio Re: światła na niebie IP: *.251.165.189.threembb.ie 11.09.11, 12:38
          hej mieszkam w irlandi wlasnie o tej godzinie przed walka adamka rozmawialem z moja matka na sype ona mieszka w polsce pod warszawa widziala dokladnie to samo co ty mowila ze widzi dziwne swiatla bardzo oswietlone myslala ze to samoloty swiecily intensywny jasno zoltym swiatlem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka