Dodaj do ulubionych

Now święto

23.03.11, 08:36
Czy nowe święto znajdzie swoich sympatyków na forum?
pzdr.
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos Re: Now święto 23.03.11, 08:44
      Na pewno... A kiedy to ma być?:)
      • empi Re: Nowe święto 23.03.11, 09:41
        Wszystko w sferze organizacyjnej, tworzy się nowy ruch w tej ważnej, narodowej sprawie. Mam nadzieję, że bosman potrafi skupić wokół siebie jeszcze paru aktywistów i także w Lublinie inicjatywa ta rozkwitnie. Być może będzie wymagało długotrwałych bojów, niektórych z nich mogą spotkać upokorzenia ze strony określonych sił. :)
        pzdr.
        • empi Re: Nowe święto 23.03.11, 09:43
          PS.
          Podejrzewam, że łatwiej by poszło z tym świętem gdyby za patrona obrać sobie jakiegoś świętego, tylko jaki by pasował?
          pzdr.
          • Gość: bosman empi - proponuję IP: 31.60.168.* 23.03.11, 09:55
            Yautecatl - aztecki bóg patron pijaków, mieszkaniec Yantli
            webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PCxdR7o-Km0J:www.republika.pl/bragus/bogowie/Y.html+patron+pijak%C3%B3w&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&lr=lang_pl&client=firefox-a&source=www.google.pl
          • Gość: bosman może być też... IP: 31.60.168.* 23.03.11, 09:57
            św. Marcin
            www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/11-listopada-europie-poleje-sie-mlode-wino
            • tajnos.agentos Re: może być też... 23.03.11, 09:58
              O, też dobre...
              • empi Re: może być też... 23.03.11, 10:03
                nie żartuj :), młode wino niczym się nie różni od sików :). Korzystajmy z polskich, czysto narodowych napitków oraz patronów. Szkoda, że Zagłoba nie został świętym.
                pzdr.
          • tajnos.agentos Re: Nowe święto 23.03.11, 09:57
            Może w dzień cudu w Kanie Galilejskiej?:)
            • Gość: bosman a kiedy to wypada? n/t IP: 31.60.168.* 23.03.11, 10:00
              • tajnos.agentos Re: a kiedy to wypada? n/t 23.03.11, 10:03
                Coś koło tego:
                www.zrodlo.krakow.pl/Archiwum/2010/03/02.html
                :)))
              • malpiarnia Re: a kiedy to wypada? n/t 23.03.11, 11:39
                to wypada w dzień wypłaty
          • jakmutam Re: Nowe święto 23.03.11, 10:18
            Jako patrona proponuję świętego Jacka Odrowąża. Co prawda wprost nic nie wiadomo o jego alkoholowych preferencjach, ale chłopina wybudował 7 klasztorów. A wiadomo że z budowlańcami na sucho niczego by nie osiągnął.
            • pogarda Re: Nowe święto 23.03.11, 10:35
              A ja proponuje (bez zbednej zlosliwosci) Dzien sw. Lecha. W ten sposob polaczymy wiele miedzynarodowych tradycji w jedno wielkie polskie swieto.
              Na obiad obowiazkowo podawano by kaczke - takie polskie Thanksgiving Day z tym, ze bez indyka ale za to z innym drobiem.
              Browary wielkopolskie LECH musialyby na ten dzien ustawowo obnizyc ceny o 50%.
              KAczka, tak jak i sledzik - lubi plywac, wiec w ten dzien wodka bylaby sprzedawana bez akcyzy - nie wypada brac podatkow w cenie narzedzi sluzacych celebracji, czyli kultowi.
              Kazdy, bez wzgledu na przekonania polityczne pilby rowno... Jedni z rozpaczy inni ze szczescia. Cala Polska zjednoczona w alkoholowym widzie!
              Oczywiscie nastepny dzien musialby byc ustawowo wolny od pracy.

A wszystko to w dzien Sobotki - letniego przesilenia. Poganie i starozytni zwykli czcic ten dzien wielka seksualna orgia - wszystko pod patronatem KK ku poczeciu (taka wielka jednodniowa i skondensowana pielgrzymka).

Czyz nie jest to wysmienity pomysl?
              pzdr
              • Gość: bosman pod kaczkę oczywiście... IP: 31.60.168.* 23.03.11, 10:46
                po "małpce" Żołądkowej Gorzkiej dla każdego biesiadnika.
    • pogarda Re: Now święto 23.03.11, 11:48
      Empi poliglota!
      Now Swieto, swietowanie later ;)
      pzdr
      • empi Re: Now święto 23.03.11, 12:05
        może lepiej Znowu święto?
        pzdr.
        • wampir-wampir Re: Now święto 23.03.11, 12:19
          NO, może forumowo je uczcimy, np. nad zalewem. Wóda, szynka z puszki i kiszone ogóry. Jak myślicie?
          • empi Re: Now święto 23.03.11, 12:23
            Musimy zdecydować o tym czy ma być to święto lokalne czy ogólnopolskie. No i musimy wybrać szefa ruchu. Sugerujesz zalew? Bosman Ci się widzi? Może by i się nadawał, ale jak sprawdzić czy lubi pić w towarzystwie czy też samotnie sobie zasysa? :)
            pzdr.
            • wampir-wampir Re: Now święto 23.03.11, 12:26
              empi napisał:

> Może by i się n
              > adawał, ale jak sprawdzić czy lubi pić w towarzystwie czy też samotnie sobie za
              > sysa? :)

Trza go zapytać, nie wiem tylko czy Bosman pisałby się na takie PRL-owskie klimaty. On zasysa ouzo i gin raczej ;-)))
              • empi Re: Now święto 23.03.11, 12:29
                wampirze, można pić byle co, byle gdzie ale nie z byle kim! Tak więc bosman w dobrym towarzystwie napije się wszystkiego :)
                pzdr.
                • wampir-wampir Re: Now święto 23.03.11, 12:36
                  empi napisał:

> wampirze, można pić byle co, byle gdzie ale nie z byle kim! Tak więc bosman w d
                  > obrym towarzystwie napije się wszystkiego :)

OK, w takim razie głosuję na Bosmana. Czy wybierzemy również skarbnika i sekretarkę?

;-)))
          • Gość: bosman wchodzę w temat! IP: 31.60.94.* 23.03.11, 13:35
            biorąc pod uwagę niepewność aury proponuję restaurację , nomen-omen, "Bosman" nad Zalewem u P.Irenki - ceny przystępne, zakąska dobra, "wybieg" wygodny, obsługa miła, uprzejma i kompetentna. W tak dobranym towarzystwie z przyjemnością wypiję czyściochy - Żołądkowa Gorzka de Lux.
            • empi Re: wchodzę w temat! 23.03.11, 14:05
              Kto płaci?
              pzdr.
              • tajnos.agentos Re: wchodzę w temat! 23.03.11, 14:13
                Ja mogę robić za skarbnika, ale nie za sponsora.
                • wampir-wampir Re: wchodzę w temat! 23.03.11, 14:31
                  tajnos.agentos napisał:

> Ja mogę robić za skarbnika, ale nie za sponsora.

Tajnos zgłosił się sam. Proponuję zrzutkę.
                  • Gość: bosman o to to! IP: 31.60.94.* 23.03.11, 14:36
                    dwie dychy już mam :-)))
    • Gość: świergotek Re: Now święto IP: 62.244.131.* 23.03.11, 12:20
      Proponuję połączenie dwóch świat, a nawet trzech: święta wódki, święta Polaka i święta malkontenta :)
      • wampir-wampir Re: Now święto 23.03.11, 12:22
        A święto Polaka i święto malkontenta to nie jest to samo? ;-)))
        • pogarda Re: Now święto 23.03.11, 12:25
          Polacy generalnie nie narzekaja... Jedynie rzad im sie nie podoba, opozycja, ceny, standard zycia, szkolnictwa, ulice, brud, czystosc, komunikacja, brak komunikacji i inny czynniki.
          Poza tym nie narzekamy. Reszta jest ok ;[D
          pzdr
          • cardillon Re: Now święto 23.03.11, 12:57
            Pomysł na świeto, w miłym towarzystwie, to doskonaly pomysł. Może w końcu będzie mozna sie napić dobrego destylatu, jak sugerujecie i fajnie pogadulić.... Tylko, czy to od razu musi byc oficjalne święto?
            A nie lepiej tak intymnie, w małym gronie "zabradziażyć"?
            • Gość: JB Jakie nowe? Dla niemowląt chyba IP: *.lublin.mm.pl 23.03.11, 13:17
              Jakie nowe? W Polsce od wieków jest to swięto nieustanne,no może dla niektórych poza czaesm postu.
            • Gość: świergotek Re: Now święto IP: 62.244.131.* 23.03.11, 13:34
              Odnośnie "zabradiażenia": www.youtube.com/watch?v=s4q-l4nwPEo
        • Gość: adam święto malwersanta IP: *.ennet.pl 23.03.11, 15:54
          wampir-wampir napisał:

>A święto Polaka i święto malkontenta to nie jest to samo? ;-)))

Nie, ale slyszałem, że święto Żyda i święto malwersanta to jest to samo. ;-)))
    • Gość: adam szanowna gmino IP: *.ennet.pl 23.03.11, 15:46
      empi napisał:

>Czy nowe święto znajdzie swoich sympatyków na forum?
      pzdr.

Zamiast Dzień Wąsów Adama Małysza powinniście raczej świętować
      Dzień Pejsów Adama Michnika!
      • Gość: bosman adaśku ! IP: 31.60.94.* 23.03.11, 16:00
        a ty kiedy świętujesz dzień przygłupa?
        • tajnos.agentos Re: adaśku ! 24.03.11, 07:39
          On codziennie świętuje udane geszefty Ojca Malwersanta z Torunia. Każdemu wedle potrzeb...:)
          • Gość: adam Re: adaśku ! IP: *.ennet.pl 24.03.11, 14:01
            Odezwał się chór gminy:
            Przypinać łatkę Polakom, dobrze!
            Przypinać łatkę swoim, źle!
            • Gość: tajnos.agentos Re: adaśku ! IP: *.63.137.174.ip.caratnetworks.com 24.03.11, 14:20
              Odezwał się adwokat Polaków... Pisz za siebie, od Polaków się odczep bo nikt cię nie upoważnił do wypowiadania się za nas wszystkich... I nie będzie byle chłystek decydował kim ja jestem a kim nie jestem.
              • Gość: adam Re: adaśku ! IP: *.ennet.pl 24.03.11, 15:33
                tajnos.agentos napisał:

>Odezwał się adwokat Polaków... Pisz za siebie, od Polaków się odczep bo nikt cię nie >upoważnił do wypowiadania się za nas wszystkich... I nie będzie byle chłystek decydował >kim ja jestem a kim nie jestem.

Tu nikt nie musi decydować. Sam się przedstawiasz w sposób nie budzący jakichkolwiek wątpliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka