Dodaj do ulubionych

Biedronka zaatakowana!

28.03.11, 20:14
Mój korespondent wojenny z zakupowego frontu (moja żona) donosi: Biedronki oblężone! Od chwili słynnej akcji zakupowej prezesa ludzie podobno masowo wykupują towary w Biedronce. Wzbogacono asortyment towarów. Przeorganizowano sprzedaż, dostawiono kas itd.. Prezes sam powiedział, że tam taniej dla skrzywdzonych przez Tuska, pan premier poinformował zaś, że jego rodzina jest bogata, w Biedronce kupuje i się nie wstydzi. Tak więc obie skłócone części naszego społeczeństwa spotykają się na wspólnych zakupach. Podobno Palikot już tam się pojawia na zakupach.Bilboard z koszykiem Kaczyńskiego robi furorę. Właściciele sieci Biedronka skromnie twierdzą, że to nie ich inicjatywa. Tylko minister Rostowski narzeka, podobno budżet państwa za wiele na tym zyska. Czy jest szansa by ten jednoczący się naród na bazie konsumpcyjnej potrafił wykreować jakiś ogólnonarodowy biedronkowy ruch społeczny wolny od obecnych polityków? Dlaczego akurat na gruncie zagranicznego kapitału? My to znowu nie mamy szczęścia ;) Społem nas zawiodło na całej linii.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:27
      Biedronka jest do chrzanu, bo nie można tam płacić kartą. Nie robię zakupów w takich sklepach. Nigdy nie mam przy sobie więcej niż 50 złotych, mniej dość często, dlatego dla mnie ta opcja odpada.
      • zubelz Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:41
        wampir-wampir napisał:

> Biedronka jest do chrzanu, bo nie można tam płacić kartą. Nie robię zakupów w t
        > akich sklepach. Nigdy nie mam przy sobie więcej niż 50 złotych, mniej dość częs
        > to, dlatego dla mnie ta opcja odpada.
        Wampirku. Nie udawaj znowu takiego bogacza! "pan prezio" kupił takie towary że najlepszy kucharz świata, miał by problemy z tych zakupów upichcić coś sensownego do jedzenia. Byłem dzisiaj w Biedronce (na Wieniawskiej). Kupiłem cukier, kawę proszek do prania, chleb, jajka, ziemię do kwiatków a nie wydałem 50ciu złotych. Przy nowych biedronkach są bankomaty. Nawet w Bełżycach.
        • wampir-wampir Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:46
          zubelz napisał:

> Przy nowych biedronkach są bankomaty. Nawet w Bełżycach.

Ja mam najbliżej do tej na Orkana, bankomatu tam nie ma. Pieniądze musiałbym wziąć w Tesco, a przecież gdy już tam będę, zrobię niezbędne zakupy, to zresztą najbliżej i tam właśnie kupuję, także ze względu na szerszy asortyment.
          • empi Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:49
            o takich jak Ty prezes mówi, że sa z wyższe półki. :) Sam płacił dwusetką a wcześnie w jakimś wywiadzie twierdził, że konto i kartę już ma.
            pzdr.
            • wampir-wampir Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:54
              empi napisał:

> o takich jak Ty prezes mówi, że sa z wyższe półki. :)

Prezes mi wisi. Nie zmieniam zakupowych nawyków pod wpływem propagandy :-)))

> Sam płacił dwusetką a wcz
              > eśnie w jakimś wywiadzie twierdził, że konto i kartę już ma.

Może boi się jej używać. Technologia niebezpieczna sprawa. Nie widać co się z pieniędzmi prezesa dzieje ;-)))
    • zubelz Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:30
      Empi. Popraw stwierdzenie że > Tylk
      > o minister Rostowski narzeka, podobno budżet państwa za wiele na tym zyska
      Chyba chciałeś napisać że NIE ZYSKA . Jeżeli pisze się szybko to błędy się zdarzają (Empi ale nie tobie!) Ty robiąc za Sołtysa w tej "Michnikowskiej" gminie, takich błędów nie powinien żeś popełniać.
      • empi Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:34
        Oczywiście masz rację ale nie ort tylko zwykła zmyłka, a teraz biegiem do drugiego wątka gdzie sam popełniłeś błąd niewiedzy ;)
        pzdr.
        • zubelz Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:45
          empi napisał:

> Oczywiście masz rację ale nie ort tylko zwykła zmyłka, a teraz biegiem do drugi
          > ego wątka gdzie sam popełniłeś błąd niewiedzy ;)
          > pzdr.
          Nie bądź "wiśnia". Wskaż choć drogę!
          • empi Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:51
            Tu Twoja historyczna niewiedza :)
            pzdr.
    • accipiter_gentilis Re: Biedronka zaatakowana! 28.03.11, 20:54
      > Czy jest szansa by ten jednoczący się naród na bazie konsumpcyjnej potrafił wykreować jakiś > ogólnonarodowy biedronkowy ruch społeczny wolny od obecnych polityków?

Tak! Tak! Jest taka szansa! Niech się naród jednoczy na ogólnonarodowej bazie biedronkowo - konsumpcyjnej, a obecnych polityków niech zastąpią nieobecni! :))
    • tajnos.agentos Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 10:59
      A tyle się pismaki napracowały... Że w "Biedronce" praw pracowniczych się nie przestrzega, że dumping, że towar badziewiasty, że obcy kapitał... Ciekawe, ile wzięła w łapę koalicja Kaczyński - Tusk za zrobienie takiej reklamy...
      • empi Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 11:12
        W tym coś jest! W tej twojej myśli :). Podejrzewam jednak, że to genialna myśl samego naczelnego stratega PiS, prezesa Kaczyńskiego. Tusk dał się jedynie zmanipulować. Jeśli PiS przegra kolejne wybory to w SKOKu nie wystarczy stanowisk by pomieścić cały aktyw. Podejrzewam tajną umowę ze spółką Jeronimo Martins Dystrybucja, my wam rozkręcimy interes a wy nam za to przytulisko.:)
        pzdr.
        • tajnos.agentos Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 11:29
          A czepiali się Kwaśniewskiego, że niechcący zareklamował firmę meblarską... No i wyszło szydło z worka!:D
          • empi Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 11:35
            Jakie niechcący, podobno miał w niej familię ;). Ciekawe, czy prezes nie jest spowinowacony z Biedronką? Może ma już jakieś udziały?. Przecież on ostatnio tak się mocno "modernizuje".
            pzdr.
            • tajnos.agentos Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 12:07
              Nooooo, takiej ewentualności nie można wykluczyć... Czyżbyśmy wpadli na trop nowego spisku???
              • empi Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 12:22
                Czas zweryfikuje :)
                pzdr.
                • accipiter_gentilis Re: Biedronka zaatakowana! 29.03.11, 14:20
                  Moim skromnym zdaniem, reklamę Biedronki przygotował peowski Zespół ds Odwracania Kota Ogonem i Niezajmowania się Gospodarką :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka