Dodaj do ulubionych

Wracam do Polski!

01.04.11, 10:00
Z przyjemnoscia oznajmiam, ze wracam do Polski. Malo tego! Do Lublina. Dostalem propozycje pracy w Lublinie. Bede swego rodzaju konsultantem - koordynatorem Unii Europejskiej przy lubelskim Kuratorium Oswiaty, zajmujacym sie wprowadzaniem SEN Induction (Specyficznych Wymagan Edukacyjnych) oraz Code Of Practice Act (zasady zwyczajowych dzialan) w placowkach wojewodztwa lubelskiego i samego Lublina.
Wspanialy prezen urodzinowy! Zaczynam 1 czerwca i juz nie moge sie doczekac!
pzdr
Obserwuj wątek
    • empi Re: Wracam do Polski! 01.04.11, 10:10
      Dzwoniłem właśnie do znajomka w Kuratorium, oni już tydzień temu o tym wiedzieli, dokładnie kto i za ile itd. Ponoć jako służbowe mieszkanie dla Twojej rodziny przydzielono Ci apartament w jednym z najlepszych lubelskich hoteli. Czy wiedziałeś o tym już tydzień temu i ze zwykłej skromności nie pochwaliłeś się? Może to jednak zaskoczenie? Czy starałeś się sam o tę fuchę, czy też Ci ją zaproponowano?
      pzdr.
      • pogarda Re: Wracam do Polski! 01.04.11, 10:13
        Nie chcialem nic pisac, bo nie mialem kontraktu w garsci. Teraz juz mam wiec sie moge chwalic.
        Drzyjcie dyrektorzy, kuratorzy i nauczyciele!
        pzdr
        • Gość: bosman prima aprilis? IP: *.centertel.pl 01.04.11, 10:16
          bo jeśli nie, to wybacz ale na łeb upadłeś. Poszedł bym chętnie z Tobą na browar lub dżinik z tonikiem ale, na Boga! - nie w Lublinie, nie w Polsce!
          • pogarda Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:21
            Ja mam placone przez Unie z funduszu ESF, wiec nie ma dla mnie znaczenia gdzie pracuje, w Walii, Polsce czy innej Szwecji - pieniadze sa te same.
            A z tym "najlepszym" hotelem to empi troche przesadzil. Europa to w koncu nie najlepszy hotel, ale za to do pubow blisko :)
            pzdr
            • wampir-wampir Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:28
              No to niech Ci się wiedzie. Razem z Tobą się cieszę, a skargi na nauczycieli moich latorośli będę odtąd kierował mailowo. Howgh!
              • Gość: folkatka Re: prima aprilis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:29
                A że tak sie zapytam - Twoja kobieta jak to przyjęła?
                No i poza tym - trza sie będzie spotkać.
                • empi Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:36
                  folkatko imprezować Ci się zachciewa? :) Niech pogarda dokładnie określi datę przybycia to pod Europą zorganizujemy internetowy flash mob.
                  pzdr.
                  • pogarda Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:41
                    1 czerwca zaczynam prace a w lublinie bede 23 maja. Bede (ustawowo) mial dwa tygodnie na "aklimatyzacje i zaznajomienie sie ze zwyczajami i jezykiem ludnosci autochtonicznej" ;-D
                    Dobre, nie?
                    pzdr
                  • Gość: folkatka Re: prima aprilis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 11:02
                    Empi
                    ja do imprezowania to zawsze pierwsza jestem!
                    • empi Re: prima aprilis? 01.04.11, 11:14
                      Przecież Cię znamy :)
                      pzdr.
            • Gość: bosman chyba że tak... IP: *.centertel.pl 01.04.11, 10:29
              gratulacje. A "Europa" nie jest zła.
            • empi Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:31
              > A z tym "najlepszym" hotelem to empi troche przesadzil. Europa to w koncu nie n
              > ajlepszy hotel, ale za to do pubow blisko :)
              Powiedział mi znajomek, że w najlepszym hotelu. Widocznie dla niego ten jest najlepszy. Jeśli Europa to jest nieciekawie, zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci. Odgłosy piwoszy z Deptaka mogą źle wpływać na Twoje dzieci.
              pzdr.
              • pogarda Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:39
                Latorosle i ich matka zostaja w walii. Przynajmniej do czasu, kiedy znajde mieszkanie i anglojezyczna szkole. Z reszta przyda mi sie troche wypoczynku od nich ;)
                pzdr
                • empi Re: prima aprilis? 01.04.11, 10:42
                  Rozrzutna ta Unia, apartament dla pojedyńczego użytkownika :). Rozebrać już Ciebie i Unię podsumuje :)
                  pzdr.
                • Gość: bosman "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) IP: *.centertel.pl 01.04.11, 10:46
                  niech no kobitka Twoja to przeczyta wtedy da Ci "wypoczynek" :-)))
                  • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 10:52
                    Pisalem juz nie raz, ze kobieta po polsku ni dudu ;)
                    Chlopaki za to zaczeli sie uczyc 3go jezyka - polskiego i idzie im calkiem niezle - wymowa kuleje, ale to przyjdzie z czasem. Szczesliwie dla nich wiekszosc polskich glosech jest bardzo podobna do walijskich takie jak ch, sz, cz... a chlopaki mowia plynnie po walijsku.
                    pzdr
                    • empi Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 10:56
                      Pogarda, jest problem z Twoją anonimowością. To i tak się wyda kiedyś, Twoje nazwisko itd., ale dlaczego jak dzwoniłem do znajomka w Kuratorium to on bez żadnych zahamowań powiedział Twoje nazwisko ? Pozwoliłes na to?.
                      pzdr.
                      • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 10:59
                        W necie i tak bede pisal pod nickiem pogarda a ze juz nie anonimowo? Toz przeciez kilku juz probowalo wygooglac mnie w Swansea University, z czego pamietam Ptasiek byl bardzo blisko odkrycia moich poersonaliow ;)
                        pzdr
                    • Gość: Tywysog Cymru Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:38
                      pogarda napisał:
                      > Pisalem juz nie raz, ze kobieta po polsku ni dudu ;)
                      > Chlopaki za to zaczeli sie uczyc 3go jezyka - polskiego i idzie im calkiem niez
                      > le - wymowa kuleje, ale to przyjdzie z czasem. Szczesliwie dla nich wiekszosc p
                      > olskich glosech jest bardzo podobna do walijskich takie jak ch, sz, cz... a chl
                      > opaki mowia plynnie po walijsku.

A tak na poważnie, to czy mógłbyś zdradzić po co katujesz dzieciaki nauką niszowego, martwego i kompletnie nieprzydatnego języka? Wiesz zapewne, że nawet tytularny Książę Walii czyli Karol nie mówi po walijsku. Więc po co?
                      Czy nie lepiej byłoby przeznaczyć czas i energię dzieciaków na jakieś bardziej pożyteczne umiejętności?
                      • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 12:50
                        Walijski nie jest martwym jezykiem. W polnocnej walii ponad polowa ludnosci posluguje sie tym jezykiem jako pierwszym, uniwersytet w Bangor wyklada ponad polowe zajec w tym jezyku. ogolnie nastepuje popularyzacja jezyka walijskiego, gdzie przez ostatnie 3 lata nastapil drastyczny wzrost ludzi mowiacych, lub uczacych sie.

Faktycznie bylo tak, ze przez polityke edukacyjna WB walijski w pewnym momencie byl zagrozony. Jednak swiadomosc narodowa walijczykow wzrasta. Jezyk jest nieodlacznym elementem patriotyzmu, czy tez swiadomosci narodowosciowej obok historii, zwyczajow, tradycji...

Zarzucajac mi, ze marnuje czas uczac dzieci walijskiego popelniasz blad. Czy mialbys podobne stanowisko gdyby na ukrainie przestano uczyc "martwego" ukrainskiego, bo wszyscy i tak mowia po rosyjsku, albo w polsce, podczas zaborow ktos stwierdzil, ze nalezy zarzucic nauczanie poslkiego, bo lepiej spedzac czas na "bardziej pozyteczne umiejetnosci"?

Angielski jest narzuconym przez wladze i system edukacyjny jezykiem obcym. Walijski jest urzedowym jezykiem Walii, czy sie to komus podoba, czy nie.
                        A ja ze swoich chlopakow jestem bardzo dumny, ze rozumieja gdzie sa ich korzenie.
                        pzdr
                        • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 12:52
                          PS: tytul Ksiecia Walii Tywysog Cymru nalezy zawsze do pierwszego w linii nastepcy tronu i nie ma nic wspolnego z narodowoscia. Pisze o tym dla innych, bo rozumiem, ze znasz te fakty.
                          pzdr
                        • Gość: Tywysog Cymru Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 13:06
                          Cymharu Cymru i Wcráin yn gamgymeriad. Wcráin yn y wladwriaeth sofran a mwy na hanner y boblogaeth yn siarad Wcreineg ac mae'r gweddill yn cael eu deall.
                          • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 13:13
                            Union yr un fath wedi digwydd yma yng Nghymru.
                    • Gość: Tywysog Cymru Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:53
                      Pogarda, Dyma'r hyn y gofynnir yr wyf, a allwch egluro i mi yn y Gymraeg.
                      • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 13:11
                        Nid dyma'r lle i ddefnyddio'r iaith Gymraeg, felly bydd gweddill y sgwrs hon fod mewn Pwyleg. Heblaw fi yn deall beth nad ydych chi'n ei olygu.

A google nie odmieniaja rzeczownikow drugiego stopnia ;)
                        pzdr
                        • Gość: Tywysog Cymru Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 14:12
                          OK, tylko że po polsku też już nie porozmawiamy, bo jestem w pracy i mam pilne sprawy.
                          Pozdrowienia dla dzielnych dzieciaków. :)
                          • pogarda Re: "wypoczynku" Ci się zachciewa? :-) 01.04.11, 14:18
                            Dzieki!
                            pzdr
    • kuropatwobazantokaczkodzieciol Re: Wracam do Polski! 01.04.11, 10:54
      Na pewno nie będzie to jedyna sensacyjna wiadomość dzisiejszego dnia :)
      • Gość: bosman nowe "wcielenie" sraszka? N/t IP: *.centertel.pl 01.04.11, 10:58
        • pogarda Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:00
          A prosilismy z Empim Ptaska, zeby pozostal przy latynojastrzebiu przez czas jakis ;(
          pzdr
        • empi Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:02
          Zrezygnował z gatunków chronionych, stworzył wybryk ptasiej natury. Takie cóś nie jest już pod ochroną!:)
          pzdr.
          • pogarda Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:08
            Widac zaczyna sie nowy sezon legowy... Tym razem ptasiek w czterech osobach!
            pzdr
            • kuropatwobazantokaczkodzieciol Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:09
              To jest mój sposób uczczenia Międzynarodowego Dnia Ptaków :)
              • wampir-wampir Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:27
                Chłe, chłe, chłe. Ptasiek nam się rozmnożył ;-))) Pogardo, chętnie się spotkam z Tobą na jakimś piwie, a może imprezkę forumową rozkręcimy na powitanie, jak myślicie?
                • empi Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:30
                  Kto stawia? ;)
                  pzdr.
                  • wampir-wampir Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:31
                    EFS ;-)))
                    • pogarda Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:33
                      ESF - Eurupean Social Fund
                      Forma finansowania zagrozen zwiazanych z NEET (Not in Education, Employment or Training), oraz implementowania Code Of Practice. Z tego funduszu pochodzi jedynie 25% moich zarobkow wiec postawie wam "cwiare", moze byc?
                      pzdr
                  • pogarda Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:31
                    Pwenie ten, co przyjezdza ;)
                    Na pewno pierwsza kolejka na moj kosz a reszta... A "reszta jest milczeniem" jak mawiaja indianie ;)
                    pzdr
                    • empi Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:33
                      Uspokoiłeś moją kieszeń :)
                      pzdr.
                      • wampir-wampir Re: nowe "wcielenie" sraszka? N/t 01.04.11, 11:38
                        Życie krótkie, pić się chce. Tak czy siak witamy z powrotem w Lublinie :-)))
    • czarownica.z.tubtina Re: Wracam do Polski! 01.04.11, 11:43
      Zerknelam w swoja krysztalowa kule (ktora wreszcie moglam dokladnie oczyscic, bo siedze w kozie domowej) i to, co zobaczylam, lekko mnie speszylo... Poniewaz jednak bialy dzien nie sluzy bajaniom czarownicy, poczekam do zmierzchu...

Jedno tylko powiem... Wasz entuzjazm jest zastanawiajacy! A juz rada "nie wracaj"...

Ech, bawcie sie zdrowo, czarownica wie swoje ;-P.
    • Gość: turysta Re: Wracam do Polski! IP: 82.166.23.* 01.04.11, 19:54
      shalom Pozdrowienia z Izraela
      I ziemi SWIETEJ
      Modlilem sie za jednych i drugichZ forum
      Jutro tez POwracam do Polski
    • Gość: turysta Re: Wracam do Polski! IP: 82.166.23.* 01.04.11, 19:55
      nareszcie nauczysz dzieci PO polsku
    • pogarda Re: Wracam do Polski! 03.04.11, 12:07
      Witam ;)
      Oczywiscie moj powrot do polski byl jedynie zartem Prima Aprilisowym.
      Obawiam sie, ze polskie szkolnictwo nie jest jeszcze gotowe na takie instytucje jak moja, jednakze jesli tylko pojawi sie mozliwosc pracy w Lublinie za godziwe pieniadze to ja te prace przyjme z przyjemnoscia ;)

Pozdrawiam wszystkich! Szczegolnie Empiego, ktory natychmiast poznal sie na dowcipie i wspomagal mnie dzielnie w przedsiewzieciu ;)

Gratuluje Ptaskowi i Czarownicy, ktorzy rowniez zgadli, ze ten post jest jedynie zartem.

Co do picia i spotykania sie to ja bardzo chetnie. Jesli bede wybieral sie do Polski nie omieszkam zahaczyc o Lublin i wtedy posocjalizujemy sie przy piwie, winie lub innych napojach wyskokowych :)
      Jak wspomnialem - pierwsza kolejka na moj koszt.
      pzdr
      • czarownica.z.tubtina Re: Wracam do Polski! 03.04.11, 12:40
        Tylko mnie sie jeszcze na dodatek zrobilo smutno, ze powrot do Lublina mozna traktowac jak swietny zart pirma-aprilisowy. No coz, widocznie czarownice tak maja...
        • wampir-wampir Re: Wracam do Polski! 03.04.11, 12:46
          A ja się dałem nabrać. Co tam... Propozycja wspólnego piwka jak najbardziej aktualna :-)))
          • Gość: pogarda Re: Wracam do Polski! IP: *.7-3.cable.virginmedia.com 03.04.11, 18:04
            Gwarantuje, ze Lublin to dla mnie szedydowanie nie temat do zartow. A co do piffka to ja bardzo chetnie. Wybieram sie do Polski albo w wakacje albo po wakacjach.
            Wszystko zalezy od pracy :(
            pzdr
            • Gość: p Re: Wracam do Polski! IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 08.04.11, 19:14
              A co u dzieci jak nauka jezyka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka