Dodaj do ulubionych

Plotkująca fryzjerka

07.07.26, 09:12
Cześć dziewczyny, nie wiem czy pamiętacie kiedy ostatnio dumałam nad znalezieniem awaryjnej fryzjerki, na okresy kiedy mojej nie ma.
I udało się! Rozwiązanie miałam cały czas pod nosem, tylko go nie dostrzegałam. Więc teraz, kiedy moja wspaniała pani X wyleciała na 3 tygodnie do pięknego miejsca, ja przychodzę do tego samego salonu, tylko na stanowisko obok 😄 Oczywiście nie jest to modelowanie jota w jotę, jak robiła moja pani, w kolejnych dniach będziecie mogły zauważyć większe odbicie pukli od głowy, ostatecznie jestem jednak wdzięczna że mam do kogo pójść.
Z panią Y generalnie świetnie się dogadujemy, jesteśmy politycznie i światopoglądowo bardzo do siebie zbliżone. Różni nas jedno- mianowicie potrzeba plotkowania i maglowania.
Podczas tylko dwóch spotkań dowiedziałam się, że moja była wykładowczyni (dziś już profesorka) ma autoimmunologiczną chorobę skóry głowy i wychodzi z domu bo nie może wytrzymać z ponad 90 letnią teściową. Inna stomatolożka która zasiada na fotelu u Y, ma mało wspierającego męża, który nie pomaga w opiece nad trudnymi dziećmi, dlatego ona dopiero teraz otwiera gabinet, mimo że jest już bliżej 50. To tyle ze świata stomatologów 😅 Słyszałam jeszcze o pracownicy kantoru, która ma syna hazardzistę i nie może liczyć na wnuki i innej klientce, która ma zakaz wjazdu do Turcji przez szmuglowanie (?) podróbek. Wszystkie te kobiety znam w widzenia, tym bardziej dziwnie czuję się z wiedzą którą nabyłam.
Sama pani Y nie wyciąga ode mnie informacji, przykładowo wczoraj rozmawiałyśmy o aferze pierogowej jaka miała miejsce w Szczecinie.

Przeszkadzało by wam, gdyby fryzjerka czy kosmetyczka omawiała inne klientki, czy byłyby to dla was niewinne plotki?

* prezent dla mojej wspaniałej pani X, który wręczyłam jej na urodziny z końcem czerwca
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:24
      Dawaj więcej o aferze pierogowej, bo reszta to nudy
      • alexis1121 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:28
        Od razu zaznaczam, że stoję po stronie pracowników US.
        wszczecinie.pl/500-zlotych-mandatu-za-butelke-wody-szokujaca-prowokacja-urzedu-skarbowego-w-szczecinskiej-pierogarni/55264
        • iwles Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:37

Żenada (pracownica US)
          • beneficia Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:27
            Prowokacja na sprzedaż WODY...
            Latem...
            Przy całym tym gadaniu o znieczulicy...
            • majenkirr Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 16:35
              beneficia napisała:
              > Prowokacja na sprzedaż WODY...
              > Latem...
              > Przy całym tym gadaniu o znieczulicy...

Prawda?
              A by odmówiono, kobieta by zemdlała pod drzwiami i hejt na całą Polskę. Nie wygrasz😉
          • alexis1121 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 11:23
            Trudno nazwać wykonanie swojej pracy żenadą. A pierogi bardzo średnie, więc dzięki tej aferze szybko odrobią te 500 zł. Ciekawe, czy mi by tak współczuto, gdyby urząd skarbowy wyłapał nieprawidłowości wink
            • iwles Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 11:44

Będę się jednak upierać, że taka prowokacja to żenada.
            • weronika_ozankowa Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 14:34
              Trzeci dzień działają a ty już wyprobowalas pierogi? Co za tempo!
        • alex.vause.is.back Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 14:14
          ja prdl
    • gryzelda71 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:37
      Masz oceany czasu. Te wizyty, a potem ich omawianie na forum....
      *moze pani wspaniała, ale prezent... no nie.
    • iwles Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:42
      "Przeszkadzało by wam, gdyby fryzjerka czy kosmetyczka omawiała inne klientki"

Tak, przeszkadzałoby.
      W ogóle przeszkadza mi, jak fryzjerka/kosmetyczka/dentystka dużo gada i jeszcze chce prowadzić dialog.
      Chodzę w takie miejsca dla relaksu, a dla mnie relaksem jest wyciszenie się. Mam cudowną fryzjerkę, która nie mówi nic ponad to, co potrzeba i jeszcze robi dłuuuuuugi masaż głowy (co uwielbiam smile )

A tak z innej strony - ta twoja fryzjerka mówi to wszystko, przekrzykując suszarkę?
    • hailey_bieber2004 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:42
      Pamiętacie film z Meg Ryan i Eva Mendes?
      Tam była scena, w której bohaterka dowiaduje się co nie co o swoim mężu właśnie od niedyskretnej paplającej manikiurzystki 😄
    • nenia1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:44
      jesteś zadziwiając nieasertywna, ludzie ci na głowę wchodzą. Zamiast nad wyglądem powinnaś więcej pracować nad psychiką, rodzice pewnie dominujący co?
    • analoga_niet Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:46
      Nie opowiadam fryzjerowi o sobie, trzeba na łeb upaść, żeby się intymnymi szczegółami z życia dzielić w czasie strzyżenia. Innych klientek nie obgaduje, chodzę do miejsca, które jest na poziomie więc byłoby to niedopuszczalne
    • po_godzinach_1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:53
      Zawsze tak było, że u fryzjera można było dowiedzieć się wszystkiego co dzieje się w okolicy smile
      • majenkirr Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 16:39
        Prawda? Ja bym chętnie posłuchała😅
    • pani.asma Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:56
      Dla mnie dopytaj o te podróbki wwoxone do Turcji
      Myślałam że stamtąd się wywozi podróbki
    • drilka Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:57
      A ty jesteś plotkującą klientką roznoszącą te ploty dalej, na ogólnopolskie forum.
      I tak, bardzo mi przeszkadza plotkująca fryzjerka, kosmetyczka czy stomatolożka. Przez kilka wizyt miałam do czynienia z taką kosmetyczką
    • rosie Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 09:57
      Ja specjalnie zmieniłam fryzjerkę, na taką która mieszka blisko mnie. Właśnie po to, żeby wiedzieć co się dzieje w okolicy. I nie chodzi mi o plotkowanie na durne tematy ale o to, kto umarł, kto się urodził, jakie inwestycje będą robione w okolicy (nowa droga, nowa budowa, ktoś coś sprzedaje, ktoś szuka pracownika/pracy...). Sama niedawno byłam obiektem plotek, sytuacja zaszła bardzo daleko i moja fryzjerka pomogła mi zdementować plotki, ją też kilka osób pytało o mnie wink informacja utrzymywała się w okolicy bardzo długo, ja dowiedziałam się ostatnia. Najważniejsze, to nie przekazywać informacji dalej i nie opowiadać niesprawdzonych informacji fryzjerce. Czasem można coś powiedzieć jak się chce puścić informację w świat. I niestety fryzjerka wie wszystko, nawet kto ma kochanka/kochankę....
      • po_godzinach_1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:30
        rosie napisała:

o to, to smile
      • beneficia Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:30
        Nigdy nie byłam w świecie z Twojego postu.
        • nenia1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:37
          pewnie jakiś mały osiedlowy salon od lat w tym samym miejscu.
          • po_godzinach_1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:41
            nenia1 napisała:

> pewnie jakiś mały osiedlowy salon od lat w tym samym miejscu.

takie są najlepsze
            • nenia1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 11:59
              raz w takim byłam i używam teraz w pracy jako anegdoty dla klienta który pyta "da się coś taniej?".
              • po_godzinach_1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 12:05
                nenia1 napisała:

> raz w takim byłam i używam teraz w pracy jako anegdoty dla klienta który pyta "
                > da się coś taniej?".

jedni wolą supermarkety a inni lokalne targi, ważne aby był wybór
                • nenia1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 12:55
                  zgadza się, nie ma nic gorszego niż brak wyboru.
      • alexis1121 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 11:24
        A to już w ogóle poziom wyżej, odkręcanie plotek 😅
    • bazia_morska Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:37
      Od dumania to jest Anna Wiedeńska!
    • glasscraft Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:39
      Potrzeba plotkowania wcale nie roznisz sie od pani od pukli - z wywieszonym jezorem lecisz, zeby przekazywac ploty na forum. Poza tym - naprawde polot ci pada, tematy kiepsciutkie nawet jak na sezon ogorkowy.
      • beneficia Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 10:43
        Polot?
        Jesteś bardzo życzliwą osobą 😘
        • glasscraft Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 12:22
          Nie, nie jestem.
        • glasscraft Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 12:25
          Niektore jej wydumy zazra, te ostatnie.... ten polot taki troche strus vel kiwi
    • snakelilith Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 12:12
      Mam pomysł. big_grin
      Następnym razem na czekoladkach zamiast wstążki z napisem "Dla najlepszej fryzjerki" daj "Silence is golden", jeżeli już taki strachliwy zajączek jak ty, nie ma odwagi powiedzieć wprost co chce.
      Zresztą wysyłasz jak zwykle sprzeczne sygnały. Dlaczego dajesz dla "najlepszej, jak nie jesteś z baby i jej sposobu usługi w pełni zadowolona? Jesteś pokorny people pleaser z kompleksami, a nie kobieta premium, z którą ludzie się liczą.
      • po_godzinach_1 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 12:34
        snakelilith napisała:

to ta druga, nowa, gada, nie ta stara dla której są czekoladki
    • alex.vause.is.back Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 14:13
      Co to za afera pierogowa, nie znam, dawaj XD
    • klaramara33 Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 15:27
      od swojej frzyjerki dużo wiem co się dzieje ale nie na temat osobustych problemów innych i nigdy pokazując palcem konkretną osobę. Na przykład podzieliła się informacją jak w okolicznych liceach i technikach uczą,ocena z perspektywy uczniów i rodziców. Bardzo cenna informacja.
    • m_incubo Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 15:49
      Znane mi fryzjerki nie plotkują, ale też nie prowadzą ze mną żadnych small talków, myślę, że przede wszystkim dlatego, że moja osoba wink wybitnie do takich akcji zniechęca. Nie chodziłabym do fryzjerki, która prowadzi jakiekolwiek rozmowy, a rozmowy o innych klientkach to już w ogóle.
    • borsuczyca.klusek Re: Plotkująca fryzjerka 07.07.26, 17:00
      Zobacz alexis tutaj kobieta kupuje swojej stylistce paznokci torebkę Hermes! A nie jakieś nędzne czekoladki...

I to jest prawdziwa classy woman 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka