Dodaj do ulubionych

Hyperion Wschód

12.05.11, 12:29
Przestrzegam wszystkich, którzy chcieliby zawrzeć umowę na świadczenie usług z Hyperion Wschód Sp. z o.o. oddział Lublin, al. Spółdzielczości Pracy 34 z operatorem sieci internetowej (i nie tylko). Przez okres ponad dwóch tygodni od 21 kwietnia br. operator nie świadczył usługi internetowej na ulicy Krańcowej. Nie powiadomił odbiorców usługi o awarii, mimo, że regulamin wyraźnie tą kwestię reguluje podając 48 godz. na powiadomienie abonentów. Połączenie telefoniczne z Biurem Obsługo Klienta graniczyło z cudem. Na połączenie czekało się i 30 i 50 min., aby nie uzyskać żadnych informacji lub informację typu „to proszę odłączyć komputer z zasilania to internet zacznie działać” – odpowiedź taka jest szczytem ignorancji. Uważajcie, bo miło jest tylko na początku. Wielu klientów tej firmy czeka teraz na rozpatrzenie reklamacji i uzyskanie stosownego zadośćuczynienia za poniesione straty w związku z przerwą świadczenia usługi internetowej.
Obserwuj wątek
    • empi Re: Hyperion Wschód 12.05.11, 12:35
      takie publiczne skarżenie się jest mało skuteczna. Przeczytaj swoją umowę, być może jest w niej zapis po powołaniu się na który będziesz mogła rozwiązać umowę w trybie natychmiastowym. W chwili obecnej Twoje publiczne apele mogą się obrócić przeciw Tobie.
      pzdr.
      • ania1100 Re: Hyperion Wschód 12.05.11, 19:24
        przez w.w. firmę, która nie dopełniła obowiązku w stosunku do postanowień w nich zawartych. Nie skarżę się tylko potwierdzam fakty, które miały miejsce w określonym czasie i miejscu i które są udokumentowane nie tylko przeze mnie, ale również przez inne osoby, które zastały poszkodowane przez tą firmę. Warto, aby inni, którzy zechcą zainteresować się usługami tej firmy na terenie Lublina, (bo fakt niestaranności miał miejsce na terenie Lublina) zastanowili się nad podjęciem stosownej decyzji o podpisaniu umowy. Przecież takie fora służą przekazywaniu realnie zaistniałych faktów i pisząc o tym mam pełną tego świadomość!!!
        • tajnos.agentos Re: Hyperion Wschód 12.05.11, 19:32
          Czy jesteś właścicielem/udziałowcem/repem firmy konkurencyjnej?
          • ania1100 Re: Hyperion Wschód 13.05.11, 07:57
            tajnos.agentos napisał:

> Czy jesteś właścicielem/udziałowcem/repem firmy konkurencyjnej?
            Nie jestem właścicielem/udziałowcem/repem firmy konkurencyjnej, tylko zwykłym poszkodowanym klientem, który chce zwrócić uwagę na istotę sprawy, tj na niewywiązanie się firmy z zawartej umowy.
            • tajnos.agentos Re: Hyperion Wschód 13.05.11, 08:00
              Moim skromnym zdaniem, skutecznym narzędziem w takich sprawach jest nie internetowe forum, tylko Rzecznik Praw Konsumenckich - polecam z własnego doświadczenia...:P
            • Gość: arcydiabeł I bardzo dobrze że to napisałaś IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 08:00
              Jeżeli firma świadcząca usługi tzw. internetowe ich nie świadczy i olewa sprawę to należy ostrzec innych. W taki oto sposób firmy zaczną liczyć się z klientem bo inaczej to ktoś z niewiedzy z nierzetelną firmą podpisze umowę i wejdzie na minę. Ja w przeciwieństwie do tajnosa nie szukam jakiegoś podstępu, spisku czy układu tajemnych mocy:)
              • tajnos.agentos Re: I bardzo dobrze że to napisałaś 13.05.11, 08:14
                Widzisz, takie wypowiedzi na pozornie anonimowym internetowym forum mogą być autorstwa różnych osób, niekoniecznie zawiedzionych klientów. Post zakładający wątek bez problemu można potraktować jak publiczne pomówienie. Jeśli zarzuty nie są wystarczająco mocno udokumentowane, można z tego tytułu wpaść w kłopoty bo firmy miewają niezłych radców prawnych i stać je na dobrych adwokatów...
                • ania1100 Re: I bardzo dobrze że to napisałaś 13.05.11, 12:15
                  tajnos.agentos napisał:

> Widzisz, takie wypowiedzi na pozornie anonimowym internetowym forum mogą być au
                  > torstwa różnych osób, niekoniecznie zawiedzionych klientów. Post zakładający wą
                  > tek bez problemu można potraktować jak publiczne pomówienie. Jeśli zarzuty nie
                  > są wystarczająco mocno udokumentowane, można z tego tytułu wpaść w kłopoty bo f
                  > irmy miewają niezłych radców prawnych i stać je na dobrych adwokatów...

Hahah .. pewnie, że ich stać na dobrych adwokatów, ale ja w domu mam dwóch nie tylko dobrych, ale i skutecznych w działaniach i o to chyba chodzi.
        • empi Re: Hyperion Wschód 12.05.11, 19:38
          >Przecież takie fora służą przekazywaniu realnie zaistniałych faktów i pisząc o tym mam >pełną tego świadomość!!!
          czytający Twoje uwagi powinni mieć świadomość, że możesz nie mieć racji. :). Realność faktów, tak je nazywasz, to tylko Twoje stwierdzenie. Wymagasz zaufania, jednocześnie na forum jesteś nieznana. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się odezwie w tej sprawie, dla dobra ogółu :)
          pzdr.
          • ania1100 Re: Hyperion Wschód 13.05.11, 08:00
            empi napisał:

> >Przecież takie fora służą przekazywaniu realnie zaistniałych faktów i pisz
            > ąc o tym mam >pełną tego świadomość!!!
            > czytający Twoje uwagi powinni mieć świadomość, że możesz nie mieć racji. :). R
            > ealność faktów, tak je nazywasz, to tylko Twoje stwierdzenie. Wymagasz zaufania
            > , jednocześnie na forum jesteś nieznana. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się odez
            > wie w tej sprawie, dla dobra ogółu :)
            > pzdr.
            Pisząc o realności faktów, czyli zaistniałych faktów mam pełną świadomość prawdy tego o czym piszę a także dysponuję realnymi dowodami na potwierdzenie tych faktów (ten problem dotyczy również innych klientów firmy, którzy złożyli reklamacje). A czy ktoś się odezwie w tej sprawie??? coż powinien .... liczę na to.
      • trzmielojadek Re: Hyperion Wschód 12.05.11, 20:44
        Największy powód do nielubienia Hyperiona mam ja, bo pracuje tam moja "ex", która na dodatek ma teraz 8 dzieci :)
        • Gość: arcydiabeł Re: Hyperion Wschód IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 08:02
          > Największy powód do nielubienia Hyperiona mam ja, bo pracuje tam moja "ex", któ
          > ra na dodatek ma teraz 8 dzieci :)

I wszystkie twoje?:) Lipa z alimentami:)
      • ania1100 Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 09:02
        empi napisał:

> takie publiczne skarżenie się jest mało skuteczna. Przeczytaj swoją umowę, być
        > może jest w niej zapis po powołaniu się na który będziesz mogła rozwiązać umowę
        > w trybie natychmiastowym. W chwili obecnej Twoje publiczne apele mogą się obró
        > cić przeciw Tobie.
        > pzdr.
        Moja wypowiedź na forum pełni funkcję informacyjną i tak należy ją odczytwać!
        • empi Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 09:20
          > Moja wypowiedź na forum pełni funkcję informacyjną i tak należy ją odczytwać!
          Więc należało napisać Ja, Iksińska Kasia zam. Tu i Tu informuję.... itd. i zamieścić to w ogłoszeniach GW :)
          Wielokrotnie zdarzyło się na forum, że na skutek tego typu wypowiedzi firma lub osoba prywatna dochodziła swoich racji drogą prawną uważając taką wypowiedź jako oszczerstwo. Twoja wypowiedź nie była elementem jakiejś szerszej dyskusji lecz wprost apelem do ogółu sugerującym jej nieuczciwość. Podałaś przy tym dokładne dane firmy sama będąc anonimowa. Nikt tu nie chce Cię ocenzurować w Twojej swobodnej wypowiedzi. Moją uwagę potraktuj jako przypomnienie o możliwych jej skutkach prawnych.
          pzdr.
    • qqbek A ja jestem ich klientem... 13.05.11, 10:45
      ...od 3-ch lat.
      I jakoś na jakość usług nie narzekam.
      Ciekawy jestem tylko, kiedy mnie podadzą do kancelarii komorniczej o zwrot 1,60... umowę podpisałem na 49,00 brutto miesięcznie, faktury (po zmianie stawki VAT) przychodzą na 49,40 :P
      Tych 40 groszy od stycznia nie uświadczyli, płacę im równo po 49,00; zgodnie z umową.
      O sporządzenie aneksu do umowy też mnie nie prosili... najwyraźniej taki bajzel już mają :)
      • tajnos.agentos Re: A ja jestem ich klientem... 13.05.11, 10:55
        Komornika to może nie ale jest bardzo możliwe że sprzedadzą dług jakiejś firmie windykacyjnej i będziesz nękany...:D
        • qqbek Re: A ja jestem ich klientem... 13.05.11, 11:46
          tajnos.agentos napisał:

> Komornika to może nie ale jest bardzo możliwe że sprzedadzą dług jakiejś firmie
          > windykacyjnej i będziesz nękany...:D

To niech chociaż poczekają na kolejne 40 groszy... będzie całe dwa złote już wtedy :)
          • wampir-wampir Re: A ja jestem ich klientem... 13.05.11, 14:25
            A to nie w związku z podwyżką VAT-u? W takim wypadku nie ma potrzeby sporządzania aneksu, ani nowej umowy.
            • wampir-wampir Re: A ja jestem ich klientem... 13.05.11, 14:59
              Sorry, nie zauważyłem, że napisałeś, ale umowy zmieniać nie trzeba, ona opiewa na cenę netto, przynajmniej powinna.
      • Gość: arcydiabeł Re: A ja jestem ich klientem... IP: *.centertel.pl 13.05.11, 22:54
        A czy w umowie nie ma czegoś o zmianie stawki VAT? Typu "...plus należny podatek VAT" albo "cena automatycznie ulegnie zmianie wraz ze zmianą stawki podatku VAT" itp? Jeżeli masz coś takiego w umowie to nie muszę aneksować umowy. Lepiej sprawdź
      • wypasiona_foczka Re: A ja jestem ich klientem... 13.09.11, 19:18
        Wiem coś o tym bajzlu :D
        Nam np. przez 3 lata w ogóle nie przysyłali faktur - ani jednej mimo, że w umowie zawarliśmy zapis o PAPIEROWEJ wersji faktur przesyłanych pod adres domowy. W międzyczasie upominaliśmy się o nie i nic. Obudzili się nagle po 3 latach (!!!), mimo braku jakichkolwiek wpłat przez ten czas. Ogólnie to zabawna przygoda bo bez większych awantur uznali, że niedopatrzenie było też po ich stronie, że powinni przysyłać faktury więc zaległoscią podzieliliśmy się po połowie :D. Wcześniej było tak, że wystawiali faktury za NIŻSZY pakiet niż ten na który podpisano umowę, tzn. usługa była taka jak w umowie tylko liczyli sobie za nią pół ceny. Też to zgłaszaliśmy, chcieliśmy podpisywać aneks jakiś ale oni nie chcieli. Partyzantka :D
        Ogólnie nic nigdy do tej firmy nie miałam, Internet działał normalnie chyba że był duży deszcz i zalewało im jakies studzienki wtedy nie było usługi 1-2 dni ale to już dawne dzieje, z czasem coś chyba pozmieniali bo takie przygody się nie zdarzały. Awarie zawsze usuwano szybko, obsługa w BOA też OK. Mimo tego przejściowego bajzlu ja Hyperion ludziom polecam.
        Prawdziwy hadrkor jest za to w Multimedii, po spotkaniu z jej przekrętami, naciąganiem, bzdurnymi obciążeniami, Hyperion byście po rączkach całowali ale to już inna historia.
    • redredd Re: Hyperion Wschód 13.05.11, 20:02
      Popieram autora/kę wątku. Nie rozumiem tej dyskusji bo rzeczywiście po tą są fora aby dzielić się swoimi uwagami. Mam u nich net bardzo długo kiedyś było lepiej a teraz bardzo kiepsko. Przerwy w dostępie, brak podania godzin pracy biura na stronie, infolinia to żenada, na koniec umowy zaproponowali mi za tą samą prędkość 8 zł więcej niż mam teraz. Po prosty kicha!
    • Gość: Bazyl Re: Hyperion Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 10:45
      Doprawdy, można się wzruszyć czytając niektóre wypowiedzi obrońców internetowej moralności, w tym strażnika czystości moralnej tego forum. Problem w tym, że ci sami ludzie (a właściwie te same nicki, bo jako ludzie też pozostają anonimowi, choć z tego samego faktu czynią zarzut autorce wątku) w innych dyskusjach, jakie przewaliły się w przeszłości przez to forum, wielokrotnie bronili zasady nieskrępowanej wolności w internecie. Dowodzili przy tym (jak widać - obłudnie), że jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony jakąś oszczercza wypowiedzią w internecie, może zgłosić to policji lub prokuraturze oraz wystąpić do providera o podanie adresu IP nadawcy i w ten sposób dochodzić swoich racji.
      Wypada więc przypomnieć im, co głosili wcześniej i poprosić, żeby - jako "adwokaci" skrzywdzonej rzekomo firmy - zgłosili ten fakt na policję oraz wystapili do portalu gazeta.pl o podanie adresu internautki ania1100, celem wniesienia oskarżenia.
      Ja, osobiście, wierzę w to, co napisała autorka wątku, bo nie mam żadnych podstaw negować jej wypowiedź, a ponadto z doświadczenia wiem jak funkcjonują providerzy internetowi i jak traktują klientów. Nie mam też żadnych podstaw podejrzewać autorkę wątku o jakieś machinacje - tzw. czarny PR czy rynkową walkę konkurencyjną. Podejrzenia takie trzeba co najmniej uprawdopodobnić zanim wysunie się je publicznie wobec jakiejś osoby.
      Dlatego uważam, że wspomniane wypowiedzi są przejawem wszechobecnej hipokryzji, która - co powtarzam wielokrotnie - urosła w w RP numer trzy do rangi racji stanu! Obłudne są najwyższe władze, obłudne są partie polityczne, obłudne są media i obłudna jest też coraz większa część społeczeństwa.
      • tajnos.agentos Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 11:10
        Gość portalu: Bazyl napisał(a):

> Dlatego uważam, że wspomniane wypowiedzi są przejawem wszechobecnej hipokryzji,
        > która - co powtarzam wielokrotnie - urosła w w RP numer trzy do rangi racji st
        > anu! Obłudne są najwyższe władze, obłudne są partie polityczne, obłudne są medi
        > a i obłudna jest też coraz większa część społeczeństwa.

Przejawem wszechobecnej hipokryzji są wypowiedzi takie, jak Twoja i autorki. Nie ma też żadnych podstaw by mi nie wierzyć, jeśli napiszę że jesteście złodziejami, oszustami i pijakami (bo każdy złodziej i oszust to pijak), bo ja z życia znam takich osobników i wiem co są warci. Traktujcie to jako informację dla ogółu a nie obelgę.:P
        • Gość: Bazyl Re: Hyperion Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 11:28
          Masz jakiś dowód albo choć przesłankę aby zarzucić mi hipokryzję czyli, że co innego mówię, a co innego robię lub też, że wypowiadam sprzeczne ze sobą opinie? Radziłbym, abyś - zamiast jak małpa - powtarzał cudze argumenty, poznał najpierw sens słów, które zamierzasz skierowć pod adresem innej osoby.
          Ponadto, czy znasz taką formę wyrażania opinii publicznej jak "opinie czytelników"? Do tego m.in. służy forum internetowe gazeta.pl. Publikowane są na nim rozmaite opinie, w tym także krytyczne i w tym pod adresem konkretnych osób lub podmiotów.
          Dlaczego więc akurat tak gwałtowną reakcję wzbudził list czytelniczki w sprawie przerwy w dostawie internetu? Czy to coś niezwykłego? Czy taka przerwa jest niemożliwa lub nieprawdopodobna? Czy to na odległóść pachnie jakąś fantasmagorią?
          Ponadto, powtarzam to, co uparcie twierdziło na tym forum kilku takich "rzeczników wolności w internecie", przemienionych cudownie w "obrońców moralności": jeśli ktoś czuje się skrzywdzony czyjąś wypowiedzią, może skierować sprawę do odpowiednich organów i w sądzie udowodnić, że poniósł określoną szkodę na skutek tej publikacji oraz wnieść o uzyskanie odszkodowania. Pamiętać jednak warto, że to po stronie skarżącego leży obowiązek udowodnienia poniesionej szkody.
          • Gość: Funio Re: Hyperion Wschód IP: 62.162.28.* 14.05.11, 12:18
            Bazylu, pamiętasz jak w zeszłym miesiącu okradłeś staruszkę w leclerku w kolejce do kasy? Widziałem to i poświadczyłem, ochronie a potem na policji, twój niecny występek. Sprawa sądowa w toku. Jak zajdzie potrzeba to tu na forum podam twoje dane z adresem. Jezeli skłamię to podaj mnie do sądu. :)
            Moderator w sposób grzeczny, uprzejmy poinformował użytkowniczkę o możliwości kłopotów, nie zabronił jej przecież o tym pisać. Spełnił swój obowiązek. Przestań się pienić i schowaj swoje prywatne uprzedzenia do niego. Nie pierwszy raz z czymś takim na forum wyskakujesz.
            • Gość: Bazyl Re: Hyperion Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 12:57
              A toś mnie przydybał! Trudno, nie będę się wypierał, jestem namiętnym okradaczem staruszek, mam po prostu taką manię i jest to chyba w moim przypadku nieuleczalne. :((
              Smutno, ale za grzechy trzeba pokutować. Widzę już więc oczyma wyobraźni swój pasiak więzienny oraz pryczę, a także imię, nazwisko i fotę, umieszczone w eksponowanym miejscu na Placu Litewskim. I licencjonowanego przewodnika miejskiego, Funia, opowiadającego turystom zagranicznym o tej osobliwości pod nazwą Bazyl - złodziej, maniak i agresor, zagrażający porządkowi publicznemu, moderatowi forum GW oraz całemu paktowi NATO!
              Oj, Funiu, Funiu....
              • prawdziwy-funio Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 14:50
                Nie wszyscy tak reagują jak Ty, zwłaszcza jeśli dotyczy to firmy lub osób z imienia i nazwiska wymienionych, gdy narusza to ich interesy biznesowe czy dobre imię. Za dużo pustego i nieodpowiedzialnego chlapania jęzorem w internecie z byle powodu.
      • ania1100 Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 20:15
        Bardzo dziękuję Ci Bazyl, że uwżnie przeczytałeś mój post, w którym wyrażam swoją opinię na temat firmy . Te fakty miały miejsce, w określonym miejscu i czasie (podaję te informacje w poście) i mój post nie nawołuje do rewolucji czy też innych działań, które mogłyby w jakikolwiek sposób zaszkodzić firmie . Każdy z nas ma wolną wolę i rozum i wie jak ma postępować. Myślę, że swoją wypowiedzią na forum nikomu nie zaszkodziłam, podałam tylko informacje, które zaistniały i dotyczyły nie tylko mnie, ale również innych abonentów.
        • empi Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 21:02
          nie czuj się obrażona moją uwagą w tym temacie. Spowodowana została ona kłopotami jednej z forumowiczek w bardzo podobnej sprawie. Lojalnie uprzedziłem o takiej możliwości w żaden sposób nie utrudniając Ci wyrażenia swojej opinii, do której ja także przecież mam prawo :). Temat staje się szczególnie aktualny w obecnej chwili gdy rozwija się dyskusja o odpowiedzialnych dyskusjach w necie i istnieje obawa, że ktoś może okazać swoją nadwrażliwość. Przykro mi, że moją uwagę uraziła Twoją dumę :)
          Pochwaliłaś się, że w rodzinie masz prawników, zapytaj ich czy Twoja opinia w ten sposób przedstawiona na forum ma podstawy prawne by uznać ją za wiarygodną, stad niebezpieczeństwo posądzenia Cię o pomówienie na forum ze strony tej firmy.
          pzdr.
          PS cytuję Ciebie:
          lub informację typu „to proszę odłączyć komputer z zasilania to internet zacznie działać” – odpowiedź taka jest szczytem ignorancji.
          Nie obraź się, to nie jest szczyt ignorancji, bardzo często w przypadku "wypadnięcia z sieci" zachodzi konieczność restartu komputera lub modemu kablowego by ponownie poprawnie zalogować się do sieci
          • tajnos.agentos Re: Hyperion Wschód 14.05.11, 21:27
            U mnie również to się zdarza. Bywały awarie sieci, zawinione przez providera lub nie ale częściej wystarczyło zresetować router - czyli wyłączyć go na kilkanaście sekund i ponownie włączyć...:)
            • Gość: hack Re: Hyperion Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 01:15
              Chodzi raczej o modem (a nie router), czyli odbiornik i przetwornik sygnału internetowego, który czasami ulega rozsynchronizowaniu, najczęściej właśnie na skutek zaniku sygnału lub spadku transmisji poniżej określonego minimum. W takim przypadku reset powoduje ponowienie procedury synchronizacyjnej i ponowne nawiązanie łączności, oczywiście, o ile zanik był chwilowy i provider wznowił podawanie sygnału.
              Router to węzeł komunikacyjny i zarazem stacja przekaźnikowa o innej funkcji niż modem.
              • tajnos.agentos Re: Hyperion Wschód 15.05.11, 10:16
                Router też. Nadaję z 4 komputerów w 3 różnych sieciach - w tym 2 domowe.:)
                • empi Re: Hyperion Wschód 15.05.11, 10:54
                  Są modemy z funkcją routera :)
                  pzdr.
                  • Gość: hack Re: Hyperion Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 14:59
                    empi napisał:
                    > Są modemy z funkcją routera :)

Owszem. Najnowsze wersje dedykowanych przez TP do neostrady tzw. Livebox pełnią obie funkcje. Chodziło o to, że to nie router ulega rozsynchronizowaniu (bo nie wykonuje procedury synchronizacji), ale modem. Czy osobny czy zespolony z routerem jak w Livebox.
                    pzdr.
    • Gość: Kamil Re: Hyperion Wschód IP: *.kielce.hypnet.pl 18.07.11, 18:07
      Popieram i dodam, że w Kielcach jest to samo.
      Ostatnie miesiące to jakiś koszmar i po dobrych kilku latach rezygnuję i przechodzę do konkurencyjnych rozwiązań.

Mam dość
      a). braku organizacji:
      - centrala nawet nie zna numerów telefonów do serwisantów
      b). totalnej ignorancji:
      - nieodbieranie telefonów
      - załatwianie klienta na "odwal się", przez co klient na własną rękę musi szukać przyczyn awarii, wręcz jest zostawiany ze swoim problemem samemu sobie
      c). prowizorki:
      - od początku źle zrobiona instalacja sieciowa z narzędzi z poprzedniej epoki
      - przy większej ulewie sygnał siada i cała instalacja jest do wymiany
      d). niekompetencji pracowników:
      - od dłuższego czasu próbuję się dowiedzieć, dlaczego ciągle mi wywala połączenie sieciowe i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi.

Dobitnym podsumowaniem niech będzie kompromitująca sytuacja jeszcze z początku ich działalności.
      Przez 3 tygodnie nie było internetu. Chłopaki w końcu na własną rękę doszli, że ukradziono antenę. Pracownicy Hyperionu oczywiście nic nie wiedzieli, ponieważ "u nich wszystko działało".

Fakt, ze wszyscy moi znajomi po roku, najwyżej 3 latach rezygnowali i przechodzili do konkurencji również nie wystawia tej firmie dobrego świadectwa.
      • wobed Re: Hyperion Wschód 19.08.11, 23:38
        Zapraszam wszystkich na profil dla abonentów tej firmy na popularnym FB. Może coś się zmieni ... www.facebook.com/pages/abonenci-Hyperion-oceniamy/144441848977976
        • tajnos.agentos Ostrzegam przed bankiem BPH 19.08.11, 23:43
          Omijajcie ten bank szerokim łukiem, tam z uczciwych ludzi robią złodziei i oszustów.:P
          • tajnos.agentos "Cyfrowego Polsatu" też nie polecam 19.08.11, 23:45
            ...A także telewizji UPC. n/t :P
    • Gość: panmick Re: Hyperion Wschód IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 14:29
      Witam. Byłem użytkownikiem internetu tej "firmy" jakieś 3 lata. Na początku gdy korzystałem z usług firmy "Dot Com" nie było żadnych problemów. Nie mam pojęcia czy połączyli siły z innymi firmami czy ktoś to przejął ale od kiedy internet dostarczał mi "Hyperion" zaczęły się problemy. Częste awarie (a gdy padał deszcz to można było tylko czekać na czerwoną lampkę) to na prawdę nic przy ich cwaniactwie. Przez pewien okres czasu omyłkowo płaciliśmy abonament o ~10zł za mały. Czyli z tego co pamiętam 50zł a nie 60 (przy prędkości 1mb jest to też śmiechem na sali). Hyperion znany ze swoich monitów nie raczył nawet poinformować, że kwota abonamentowa nie wpływa na ich konto w takiej wysokości jakiej potrzeba. Gdy spóźniliśmy się z wpłatą jeden dzień od razu wyłączano internet a na ekranie pojawiał się monit z informacją o niezapłaconym rachunku. Tak więc przez okres 2,5 roku naliczyli sobie ~750zł i nagle się obudzili, gdy nabiło już ładną sumkę. Do tego doszło 100zł kary za NIELEGALNE SURFOWANIE NA INNYM ADRESIE IP (internet udostępnił mi znajomy, cwaniactwo za cwaniactwo, dzwonili, grozili). Rok ma 12 miesięcy, 3 lata mają 36 miesięcy, 36x10 + 100zł kary = ~750zł? Czyste złodziejstwo i chamstwo. Nie poinformować klienta w żaden sposób, ze płacony abonament jest za niski przez 3 lata? Kpina. Do tego naliczanie zawyżonych kwot. Panie z biura tak jak ktoś wspomniał wcześniej nie mają zielonego pojęcia o działaniu internetu i kierowaniu biurem. Kłopotem było wystawienie faktur za 3 miesiące. Są tam tylko po to żeby kręcić i mówić to co im karze ktoś z góry.
      • laser_ Re: Hyperion Wschód 14.09.11, 07:32
        Doprawdy rewelacje jakieś opowiadasz. Ja mam całkiem inne odczucia. Zdarza się, że zapomnę zapłacić za jakiś miesiąc albo dwa i nic się nie działo. Jak zapomniałem zapłacić za trzy miesiące to owszem pojawił się monit na PC ale po zapoznaniu się z nim dalej mogłem surfować po necie i co jakiś czas monit automatycznie się pojawiał. Jesteś chyba ignorantem bo ja jak nie mam pewności co do płatności to wchodzę na stronę klienta i tam bez problemu mogę sprawdzić. W razie awarii które w mojej lokalizacji są rzadkością nie dzwonię tylko wysyłam info SMS-em na specjalny numer i tyle. Na stronie klienta zawsze można sprawdzić historię zgłoszeń i co się z nimi dzieje. Sieć w moim bloku ma z 10 lat i internet miałem początkowo od ProFuturo przejął to potem ResetNet, a teraz Hiperion. Mieszkam na os. Górki, a sygnał do bloku przychodzi antenką na dachu.
        • Gość: Paweł Re: Hyperion Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 13:28
          Bronowice - Pogodna. Co do dostawcy nigdy nie było kłopotu, awarie tak bywały ale po zgłoszeniu usunięte w ciągu 24h. Nie raz zapomniałem zapłacić, czami nawet 2m z rzędu, nie odłączali łącza, monit tylko w przeglądarce, po zapoznaniu się z którym można było dalej surfować. Teraz była informacja o tym, że będą prace modernizatorskie prowadzone przez 2-3 dni, ale jak na te kilka ostatnich lat (w sumie chyba ponad 10, tylko spółki były w między czasie zmieniane/przejmowane) to żaden kłopot. Co do łącze/cena, to 3MB teraz nie powala ale za śmieszne pieniądze, SYMETRYCZNE i ze stałym IP, czyli wszystko co potrzeba. Owszem, pewnie ktoś inny z ich usług może być niezadowolony, ale dlaczego w internecie mają mieć głos tylko Ci niezadowoleni?! Ja Hyperion Wschód polecam, dobra alternatywa dla Netii, TPSA/Orange, UPC czy jakiś innych firm, w których nie raz nie dwa miałem dziwne historie i z umowami i z serwisem.
          • Gość: Darth Re: Hyperion Wschód IP: *.lublin.hypnet.pl 11.08.13, 20:22
            Ja też przez parę lat nie miałem problemu z firmą Hyperion Wschód. ale teraz czekam na naprawę łącza już prawie miesiąc. Zamierzam zrezygnować z usług tej firmy.
            • Gość: migron Re: Hyperion Wschód IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 10:31
              Tak długo czekasz bo brakuje tam serwisantow juz chyba nawet pracownikow pozwalniali. Co roku jest co raz gorzej.
    • Gość: bosman jak ostrzegać to ostrzegać! IP: *.dynamic.lte.plus.pl 28.05.13, 14:32
      Za cholerę nie wchodzić w układy, umowy z MULTIMEDIAMI !!! Złodzieje, oszuści, naciągacze.
    • Gość: aldi Re: Hyperion Wschód IP: *.lublin.hypnet.pl 10.09.13, 10:23
      ja mam umowe od kilku lat nigdy nie mialam problemów z internetem na tak dlugo jesli mialam to wysylalam smsa na numer ich telefonu ze mam awarie i w ciagu 15 minut włanczali
      • Gość: bosman no aldi ! skoro ci włANczali... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.13, 10:34
        to masz OK :-) Mnie po awarii włĄczali :-)
    • Gość: Smoła Re: Hyperion Wschód IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.14, 20:26
      co weekend nie ma internetu. ta firma to jeden wielki syf, co poniedziałek przyjmuja zgloszenie i w piątek jest to samo.. i co z tego, ze zrobią korekte fakury. Ehh

Nie pamiętam juz kiedy to chodzilo bez problemow, ciagle przelaczam sie na aero2 ostatnio
      • Gość: Zirytowana Re: Hyperion Wschód IP: *.lublin.hypnet.pl 23.04.14, 22:35
        Firma świadczy usługi w zakresie: ciągłego BRAKU dostepu do internetu! Mam już dośc! Nie polecam!!!
    • Gość: osiedle kmiecie Re: Hyperion Wschód IP: *.play-internet.pl 26.11.14, 13:41
      to samo w Przemyślu , dziadostwo straszne
    • Gość: hektor1 Re: Hyperion Wschód IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.10.15, 20:29
      Najgorszy dostawca internetu z jakim miałem podpisaną umowę, Zupełnie niefunkcjonujące biuro obsługi klienta, nieustanne przerwy w dostawie internetu, reakcja na awarię w ekspresowym czasie 48 godzin. Ogromne dziadostwo. Umowę rozwiązałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka