Forum   wyniki tarczycy

wyniki tarczycy

(24 wyniki)
  • Dziś odebrałam od lekarza wyniki tarczycy, mam 20 lat, i wynik 3,4 czy jest to wynik w normie? Ogólnie to mam niektóre objawy chorej tarczycy
  • Witam mam problem mianowicie. Rok temu lekarz rodzinny kazał wykonac mi badania tarczycy. TSH 0,713 norma 0,350-4,940 FT3 4,89 norma 2,63-5,7 FT4 2,40 norma 0,83-1,70 Z wynikami tymi udałam się do endokrynologa który stwierdził że to iż ft 4 jest podwyższone jest błędem labaloatoryjnym. Dodam, że zrobił mi usg i stwierdził że mam wole I stopnia ale tego nie trzeba leczyc. Powtórzyłam badania jeszcze dwukrotnie w przerwach kilku miesięcznych i wyniki ciągle wychodzą mi takie same. Ciągle j...
  • w zwiazku z tym ze podczas ciazy (4 miesiac) zle sie czulam, uciskw klatce piersiowej, kolotania serca, lekarz dal mi skierowanie na badania tarczycy oto wyniki TSH 1,088 norma 0,550-4,780 FT4 0,99 norma 0,89-1,76 11,46& bardzo prosze o interpretacje, czy sa to dobre wyniki? na razie jestem na etapie szukania endokrynologa. sprawa jest dosc pilna
  • Witajcie, jestem mamą 7 miesięcznego chłopczyka. Z mężem postanowiliśmy, że postaramy się o kolejne dziecko. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań. Po ciąży miesiączki mam nieregularne od 24 do 30 dni. Moja ginekolog zleciła mi badanie hormonów tarczycy. Wyniki z 20 dc - 21.06.2012 TSH 4,610 norma 0,270-4,200 FT4 11,7 norma 12,0-22,0 PRL 119,2 norma 102-496 PGR 7,71 norma 1,7-27 otrzymałam od lekarza 22.06.2012 lek - Euthyrox N25. Biorę 1 tabletkę dziennie. Dostałam...
  • Dziś odebrałam wyniki badań, mam podejrzenie niedoczynności tarczycy , mam 21 lat i objawy sie zgadzają, na poprzednim forum polecili mi zrobienie do tsh fT3 i Ft4 i testu na internecie. TSH mam 3,4 norma do 4,0 ft3 5,03 przy normie 3,9-7,7 ft4 15,16 norma 12,6-21 a test na internecie wyszedł 41 pkt.
  • Witam, od jakiegos czasu czuje dziwne klucia w sercu i okolicach. Zrobilem EKG, USG serca, Holter i Probe wysilkowa. Regularnie biegam(3x 10 km) tygodniowo. Czasem wydaje mi sie, ze jest mi duszno wszystkie badania oprocz proby wysilkowej wyszly dobrze. Okazalo sie, ze moj puls nie chce spadac, po 2-3 minutach powinien wrocic do 60 a ja mam po 3h nadal 97. W roznych momentahc czasu taki mam - za wysoki jak na kogos uprawiajacego sport, czuje jakby mi na serce krew pod duzym cisnieniem n...
  • Szukając odpowiedzi dlaczego ciągle jest u mnie wysoka prolaktyna znalazłam informacje, iż może to byc powiązane z niedoczynnością tarczycy, a może Hashimoto? Dziewczyny prosze pomóżcie ocenić wyniki TSH, FT3, FT4 TSH 3-cia generacja 2,80 ulU/mL (norma 0,4-4,2) FT3 2,23 pg/ml (norma 1,5-4,1) FT4 1,22 ng/dl (norma 0,71-1,9) PRL 72 ng Wg norm i lekarza idealne wyniki tarczycy. Napewno prolaktyna zawyżona wynik 72 ng przy normie do 29ng. Nagle zatrzymała się miesiączka, testy...
  • Próbowałam trochę podczytać forum, ale przyznam, że jestem zupełnie nie w temacie i zorientowanie się w szczegółach mnie przerasta. Jestem pod wrażeniem waszej wiedzy. Podzielicie się nią trochę? Od 6 lat biorę antydepresanty (najpierw depresja, potem 2 lata temu diagnoza chad II), w różnych konfiguracjach i z średnim skutkiem. Ostatnio zaczęłam własnoręcznie spekulować, czy problem nie jest jednak (lub też) tarczycowy - bo to, co biorę za objawy depresji, na chłopski rozum równie do...
  • Witam, Mam prośbę o interpret wyników. byłabym wdzięczna 25.3.2010 TSH 2,69 ulU/ml (0.4-4.0) wolne t4- ft4 14.12 pmol/l (9-20) 19.3.2010 Wolne t4-ft4 10,48 pmol/l (9-20) wolne t3-ft3 3,95 pmol/l (4,1-8,3) tsh 3,19 (0,4-4,0) Wykonane w tym samy labolatorium. PS. czuję się względnie dobrze, poza sucha skórą i wypadającymi włosami naprawde w porządku.
  • Witam wszystkich. Po 4 latach starań o drugie dziecko i odwiedzeniu 100 lekarzy chyba w końcu dochodzę do tego co mi jest. Ale od początku:w 2004r.zaszłam bezproblemowo w ciążę i urodziłam zdrowego synka. W 2006r. podjęliśmy z mężem decyzję,że nasza rodzina powinna się powiększyć. Niestety kolejne miesiące starań przynosiły rozczarowania. Dwa razy poroniłam w 6 i 12tc (ostatni raz w sierpniu 2008r.) i od tego czasu nie mogę zajść w kolejną ciążę. Badania hormonów zawsze ok. - każ...
  • Anty TPO 122 norma do 35 n Anty TG 243 norma do 40. Mam też guzka. usg nie mwskazuje na nowotwór, ale te wyniki powyżej chyba tak. Jak myślicie?
  • Witam, Prosze o interpretację: TSH - 3,76(0,27-4,2) fT4 - 13,44 (12-22) FT3 - 4,44 (3,1 - 6,8) Moja Pani dr piereszego kontaktu powiedziała, że wyniki sa bardzo dobre... jednak moje samopoczucie i objawy wskazuja na to , że cos sie dzieje i postanowiłam drazyć. Poszłam do endokrynologa, który zrobił wywiad, dał jeszcze skierowanie na USG tarczycy, abty TPO i anty TG oraz prolaktyne. Powiedział, że ma pewne podejrzenia, ale musi...
  • witam dzis odebrałam wyniki mojego 3,5 letniego synka tsh 2,13 uIU/mL (norma 0,35-4,94) ft3 5,6 pmol/L (norma 3,95-6,8) ft4 14,6 pmol/L ( norma 9-19.05) wiec, że normy są dla dorosłego czy ktoś może pomóc zitepretować wyniki, byłabym bardzo wdzięczna pozdrawiam 18buzka
  • oto moje wyniki, prosze o interpretację: TSH 1,85 n0,27-4,2 FT3 4,55 n3,95-6,8 FT4 18,15 n 12-22 badania robiłam ponieważ od długiego czasu mam fatalne samopoczucie zarówno psychiczne jak i fizyczne, jestem ciagle zmęczona, pozbawiona energii,apatyczna,ospała, rano nie moge podnieść się z łóżka,bóle kostno-stawowe,mam zawroty głowy, uderzenia gorąca,wypadają mi włosy,od jakiegoś czasu mam tendencje do przesuszonej skóry(a wcześniej nigdy nie miałam z tym problemu, miałam zaws...
  • Witam, zrobiłam sobie na własną rękę badania na tarczycę oto wyniki: TSH 0,93 mlU/l norma 0,27-3,50 FT3 3,14 pg/ml norma 2,02-4,43 FT4 1,30 ng/dl norma 0,93-1,71 Anty-TPO <10 (min 0 max 35) Anty-TG 2,55 (min 0,00 max 4,11) Poprzednio miałam robione badania (łącznie z USG) chyba gdzieś na początku 2007 roku przed staraniami o dziecko-wszystko wyszło ok ale kazali mi powtórzyć po porodzie a że nie mogłam się zebrać zrobiłam przed kolejnymi staraniami...tyle, że nie wiem czy iść ...
  • Kochani pewnie nie napiszę nic nowego ani twórczego ale bardzo proszę o pomoc. Mam wszystkie objawy wskazujące na niedoczynność i borykam się z tym problemem od dosyć dawna. Lekarz do którego chodziłam stwierdził, że wszystkie moje wyniki mieszczą si w normach i powinnam nauczyć się żyć z tymi objawami, które według niego są uwarunkowane fizjologią moejgo organizmu. Ale jak tu dalej żyć kiedy najprostsza czynność sprawia mi wielką trudność. Poza tym jest mi ciągle zimno, jestem apaty...
  • od połowy grudnia biorę euthyrox 50, wczoraj zrobilam badanie i oto wyniki: TSH 1,02 9norma 0,38-4,31) FT4 - 1,04 (norma 0,82-1,63) FT3 - 2,54 (norma 2,0-4,9) poprzednie były takie: TSH 3,455 (0,38 - 4,31) FT3 3,05 (2,0 - 4,9) FT4 1,06 (0,82 - 1,63) Chyba wszystko idzie w dobrym kierunku, nie?
  • Mam już wnikliwie zbadaną tarczycę - ale nie wiem do końca jak zinterpretować wyniki. USG tarczycy - jest w porządku Wszystkie wyniki zebrane: 3 dc Testosteron 0.39 ng/ml (norma: 0.06 - 0.82) LH = 3,7 mIU/ml P/C P/TYREOGLOBULINIE = 20.6 IU/ml (norma: 0,00 - 115.00 P/C p/TARCZYCOWE = 7,60 IU/ml (norma: 0-35) TSH = 2,12 fT3 = 3.01 (podają normę: 2.57 - 4.43) fT4 = 1,1 (0.93 - 1.7) FSH = 6.1 Estradiol = 35.6 Prolaktyna = 290 (normy 127 - 637) Jak interpretować wynik...
  • Witam Forumowiczow! TSH_II 3.545 FREE_T4 13.31 FT3 4.22 ANTY TG <20 ANTY TPO <10 Bardzo DZIEKUJE !
  • Witam Przeglądając to forum wiele jest na temat tarczycy. Postanowiłam więc zrobić badania TSH wynosiło 2,9 przy normie do 4,0 . Więc mieści się z wczorajszych wyników TSH 3,12 T3 117 przy normie 81-178 T4 7,16 norma 4,5-12,5 ALE ANTY TPO 1000 przy normie do 35!!!!!!! Jestem zaniepokojona nie wiem co te wyniki mogą znaczyć?????Bardzo prosze o pomoc

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się