Dodaj do ulubionych

"Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i k...

17.05.11, 12:00
A niby dlaczego miałby nie powtórzyć tego samego? Redachtorom się chyba wydawało, że Braun przestraszy się paru "obiektywnych" artykulików. A tu nagle niespodzianka, bo się nie przestraszył.
Obserwuj wątek
    • bijelodugme "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i k... 17.05.11, 12:02
      To współpracował czy nie? Ks. Zaleski także, mówi że Życiński to "tow. Filozof".
      • Gość: macc Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun ... IP: 173.233.219.* 17.05.11, 16:36
        Wspolpracowal, czy tez nie... zachowanie pana Brauna swiadczy, ze to czlowiek pozbawiony podstaw kultury osobistej, po prostu, wyjatkowy cham!!!
        • robertw18 [...] 17.05.11, 20:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • empi regulamin i netykieta 17.05.11, 20:13
            Forum jest miejscem do dyskusji a nie tablicą ogłoszeń do zamieszczania oświadczeń organizacji politycznych.

pzdr.
            • robertw18 Oszołomieni własnymi przepisami ("netykietą")... 18.05.11, 07:05
              rzucają się "cenzorzy" na krótką wypowiedź.
              Polska powinna być krajem, w którym jest wolność słowa.
              Są jednak tacy, którzy wciaż wierzą w zamykanie ust innym.
              Nie podoba im się, że "Nowa Prawica uważa, że dziwne jest zachowanie JM Rektora KUL, który za słowa p.Grzegorza Brauna karze studenckie Koło Naukowe." (Podpisał to m.in. p. Mikke, a zobaczyć można pod korwin-mikke.pl/blog )
              P. Empi ma już b. niechlubną przeszłość w odbieraniu ludziom głosu.
              On nie tyle z nimi spiera się, co uniemożliwia wypowiedzi. Jasne, łatwiej położyć komuś rękę na usta niż myśleć...
              Pozdr.
        • venus99 Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun ... 17.05.11, 20:19
          fakt.dodałbym jeszcze jedno słowo:kanalia.
    • Gość: aggula Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 12:16
      Trzmielojadku, przedstaw dowody zamiast rzucać oszczerstwami . Też mogłabym napisać wyssane z palca bzdury ( a może nie ), że Trzmielojadek wspólpracował z SB , a jego pseudonim Mąciciel.
      • Gość: Ursus Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.nplay.net.pl 17.05.11, 12:28
        przedstaw dowody zamiast rzucać oszczerstwami
        Przecież gdyby je przedstawił, to Ty i tak nie uwierzysz... Są dostępne od co najmniej kilku lat, a i tak każdy kto tylko się na nie powoła jest z miejsca klasyfikowany jako, w najlepszym wypadku, oszczerca...
        www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=1212&PHPSESSID=7c19566c81550e06ebc017908e9e402d
        Pozdrawiam.
        • trzmielojadek Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i 17.05.11, 12:31
          Już kiedyś wstawiałem link do Cenckiewicza, ale zaraz pojawiły się gromy, że Cenckiewicz nie jest wiarygodny itp. itd.
          • Gość: aron Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 13:23
            trzeba było uderzać w abp dopóki żył, teraz juz nie ma szansy sie bronic
            • trzmielojadek Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i 17.05.11, 13:24
              Ale ja to linkowałem, kiedy żył. Zaleski i Cenckiewicz tez występowali z tymi zarzutami za jego życia. Więc o co chodzi?
              • Gość: burlasino Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:21
                O co chodzi?
                Ano o to, że nikt nigdy nie przedstawił żadnych dowodów współpracy Życińskiego z SB. Isakowicz powołuje się na Cenckiewicza, a Cenckiewicz na jakieś rzekome dokumenty, których jednakowoż nikt nie widział, bo rzekoma teczka Życińskjiego rzekomo została zniszczona. Mamy więc do czynienia z ciągiem hipotez dobudowanych do jedynego obiektywnego faktu, że ktoś z SB zarejestrował kiedyś jakiegoś współpracownika o pseudonimie "Filozof". I jeśli nawet miało to dotyczyć niejakiego Józefa Życińskiego - księdza, to wcale nie wiadomo czy obywatel Życiński o tym wiedział, że został zarejestrowany, czy nie, i czy kiedykolwiek przedsięwziął jakąkolwiek formę współpracy - udzielił autoryzowanych własnym podpisem wiadomości, napisał jakiś raport itp?
                Oczywiście biskup Życiński - co sam przyznawał - niejednokrotnie miał do czynienia z SB, bowiem jako obywatel PRL musiał stosować się do obowiązujacych przepisów i nie mógł wyrzucić pracownika SB - oficjalnego organu państwowego - za drzwi odmawiając rozmowy. Ubiegając się o paszport musiał też stawić się w placówce SB i poddać swego rodzaju przesłuchaniu. Jak zresztą wiele milionów obywateli PRL "pouczanych", indagowanych, nakłanianych i molestowanych politycznie pzrez oficerów bezpieki.
                Czy jednak była to już współpraca? Mam wrażenie, że o współpracy można by mówić wówczas, gdyby biskup wykazał się jakąś aktywnością w sensie gromadzenia i przekazywania informacji i gdyby istniały jakieś materialne dowody tej aktywności lub przynajmniej wiarygodne zeznania świadków czy świadka. Takich dowodów ani świadków wspólpracy J.Życińskiego z SB nie ma. W rzeczywistości mamy więc do czynienia jedynie z oskarżeniem mającym charakter insynuacji lub pomówienia.
                Warto o tym pamiętać zanim niefrasobliwie powie się o nieżyjącym człowieku, który nie może zaprzeczyć ani inaczej się bronić, per "tajny wspólpracownik", nie mówiąc już o ordynarnych, chamskich wyzwiskach w rodzaju: łajdak czy kłamca.
                Jako ateista i zasadniczo przeciwnik Kościoła Katolickiego, nie mam żadnych powodów bronić honoru Józefa Życińskiego, którego sam wielokrotnie na tym forum krytykowałem, a nawet ironizowałem i kpiłem. Ale - jako mający się za przyzwoitego człowieka - będę zawsze upominał się o prawo każdego do tzw. domniemania niewinności i sprawiedliwej oceny w oparciu o niebudzące watpliwości dowody.
              • Gość: macc Re: "trzmielo-logika" czy jej brak? IP: 173.233.219.* 17.05.11, 16:41
                "Zarzuty" to cos odrobine innego nizli "dowody", zacietrzewiony "trzmielojadku"!
        • Gość: esbek Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.riseup.net 17.05.11, 19:58
          ale przedstaw DOWODY.wiesz chyba co to dowodzenie?prawda jest jaka jest-"Filozof"to nie Życiński.Ja bym bardziej stawiał że to Bender:-)
    • Gość: J-k Obowiązek władz KUL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 13:15
      Papuga "żako" też ciągle powtarza to samo i po za tym, że gada nic z tego sensownego nie wynika. Przed laty Braun oskarżył o współpracę z SB profesora Miodka. Okazało się, że oskarżenia były bezpodstawne a sąd nakazał Braunowi publicznie przeprosić profesora i wpłacić 20 tys zł. na rzecz organizacji charytatywnej.
      Uważam, że władze KUL-u w trosce o godność swojego wieloletniego Wielkiego Kanclerza i dobro uniwersytetu powinny wytoczyć Braunowi proces cywilny o zniesławienie. Nie powinno się mylić wolności słowa z przyzwoleniem na obrażanie ludzi, tym bardziej tych, którzy już sami nie mogą się bronić.
      www.hfhrpol.waw.pl/przeszlosc-rozliczenia/aktualnosci/odrzucenie-apelacji-wniesionej-przez-grzegorza-brauna-w-sprawie-z-powodztwa-prof-miodka.html
      • przemek-leniak co ty za głupoty opowiadsz? 17.05.11, 13:42
        sugerujesz że Braun naraził niezywego człowieka na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska?
        też jesteś absolwentem KUL-u czy jak?
        łapy normalnie opadają
        ...
        cywilny proces o zniesławienie?
        w trosce o godnośc i dobro?
        bosz...
        • Gość: J-k Czytaj ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:01
          Nic nie napisałem o utracie zaufania potrzebnego do zajmowania stanowiska. Twierdzę, że neofaszystowski łajdak Braun obraził pamięć i cześć nieżyjącego arcybiskupa Życińskiego, który był wielkim kanclerzem KUL-u. Był uznanym duszpasterzem i naukowcem. Cenionym człowiekiem. Uważam, że obrona marki uczelni wymaga takiej reakcji. Najwyższy czas na skończyć z bezkarnym opluwaniem autorytetów.
          Ja na Twoje opadanie rąk nic nie poradzę, przykro mi. Może pomoże Ci lektura niedawnego wystąpienia Stefana Bratkowskiego? Tylko pozornie nie na temat.
          www.sdpwarszawa.pl/aktualnosci-155,Stefan_Bratkowski:_Bez_niedomowien.html
          • przemek-leniak to pisz to co myślisz 17.05.11, 15:09
            jak cię co wku..wia pisz że wku..wia
            jak cieszy ze cieszy
            ...
            nic tu po paragrafach
            trza nazywać rzeczy po imieniu a nie szukać pozornych wyjść z sytuacji
            a chcesz zemsty mścij się sam
            gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija
            • Gość: J-k Re: to pisz to co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:16
              Właśnie napisałem to co myślę. W Polsce wzrasta ruch neofaszystowski, a Braun jest jednym z prowodyrów tego ruchu.
              • przemek-leniak lepiej było jednak nie pisać 17.05.11, 15:23
                ale pewnie się nie udało wytrzymać prawda?
                • Gość: J-k A niby z jakiej to parady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:40
                  A niby z jakiej to parady? Bo tak sądzi @przemek-leniak? Nawet nie próbowałem wytrzymywać! Ba, nawet o tym nie pomyślałem. Wolno publicznie rzygać i lżyć Braunowi to i mnie wolno to skomentować ten gorszący incydent. Proste, prawda?
                  • robertw18 Głupstwa p. J-K.... 17.05.11, 20:20
                    "Nie powinno się mylić wolności słowa z przyzwoleniem na obrażanie ludzi..."
                    Właśnie wolność słowa na tym polega, że wolno mówić lub pisać, co się chce. Jeśli nie wolno mówić lub pisać, to wolność słowa jest ograniczona (a właściwie nie ma jej, bo cóż z tego, że np. wolno wychwalać rządzących).
                    Tak się składa, że niektóre wypowiedzi, ktoś uzna za obrazę tego czy owego. Na tym polega wolność, że wolno również obrażać.
                    Nie powinno się mylić ogólnej wolności słowa po prostu - z wolnością do słów grzecznych czy nie sprawiających nikomu przykrości.
                    W Polsce rzeczywistej nie ma wolności słowa i dość sporo jest sądów o obrazę.
                    Pozdr.
                    • Gość: ...wolność słowa Re: robertw18 to znana na osiedlu parówa IP: *.23.54.194.generacja.pl 23.05.11, 12:41
                      puszcza się dla kilku łyków dykty albo dla niedopalonej fajki. poza tym wieść niesie że molestuje dzieciaki z podwórka. dowodów nie mam ale słyszałem o tym że są poszlaki wskazujące że tak jest. trzeba więc o tym mówić i pisać bo stoi za tym ważny interes społeczny, trzeba przecież chronić dzieci przed potencjalnym ryzykiem. poza tym mamy...
              • Gość: ssako Re: to pisz to co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:31
                Parafrazując tekst naszej przemiłej Joasi:
                - Ty J-k takim idiotą jesteś, czy tylko udajesz?
                • Gość: J-k Re: to pisz to co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:46
                  Dla Ciebie mogę być idiotą. Jeżeli tylko Ci to pomoże?
                  • Gość: burlasino Re: to pisz to co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:58
                    Należałoby docenić twoją wielkoduszność, ale niektórzy osobnicy, aby "błysnąć na tle" musieliby zmierzyć się z szympansem. :)
                    • Gość: ssako Re: to pisz to co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 16:06
                      Masz rację, Burlasino! Co tam słychać u ciebie w cyrku? Małpki się słuchają?
          • Gość: ssako Re: Czytaj ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:29
            @J-k
            Stefana Bratkowskiego???

Aleś se gościu "autorytet" wybrał! Wow! Czad.
            Rispekt!
            • Gość: macc Re: Bratkowskiego cenie duzo bardziej niz Brauna IP: 173.233.219.* 17.05.11, 16:45
              Stefan Bratkowski zrobil w swoim zyciu duzo wiecej pozytecznych rzeczy nizli zarozumialy (pro-faszystowski) bufon G. Braun!
              • Gość: ssako Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 16:58
                Masz całkowitą rację, dla swoich kumpli z PZPR zrobił i wciąż robi dużo dużo więcej!
                • Gość: macc Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: 173.233.219.* 17.05.11, 17:04
                  Z PZPR Bratkowski zostal usuniety dyscyplinarnie... Czy wiesz dlaczego?

P.S. Tak, czy inaczej, poziom ksiazek Bratkowskiego jest duzo wyzszy nizli
                  mizerne dosyc produkcje faszysty Brauna!
                  • Gość: ssako Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:12
                    wiem, że przyzwoici ludzie jesienią '81 nie byli członkami PZPR. Bratkowski był.
                    • Gość: burlasino Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:10
                      Katon się znalazł, który ma prawo rozdawać certyfikaty przyzwoitości. Ha ha ...
                      • Gość: ssako Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:14
                        a tak się składa, że ma!
                        • Gość: burlasino Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:42
                          Składa Ci się? Chyba parasol!
                          • Gość: ssako Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:06
                            jak tam twoje małpki?
                    • Gość: J-k Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.lublin.hypnet.pl 17.05.11, 20:38
                      Jesienią 1981 został z PZPR usunięty. Być w partii a być usunięty z partii to jednak zasadnicza różnica. Pan Stefan Bratkowski to wyjątkowo kryształowa postać.
                      • Gość: ssako Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:05
                        Durnyś do "bulu" - na jesieni '81 przyzwoici i kryształowi dawno nie byli już w PZPR - ty się stuknij w te tępą glacę J-k i historii nie zaklinaj.
                        • Gość: J-k Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.lublin.hypnet.pl 17.05.11, 22:34
                          Możesz się nawet ze..ać lub najeżyć a nie zmienisz faktu, ze pan Stefan Bratkowski to wyjątkowo kryształowa postać. W gruncie rzeczy pisowsko-faszystowska falanga w niczym się nie rożni od komuchów. Oni też opierali swoje polityczne credo legitymację na deptaniu autorytetów. Tamci pluli na AK-owców, rząd emigracyjny, przedwojenna inteligencję, ci plują na Życińskiego, Bartoszewskiego, Wałęsę, Geremka, Kuronia, KOR-owców i innych. Przypomnę Ci jednak, że to pisowski minister Jasiński z PZPR wystąpił w 1982. Pisowski wiceminister sprawiedliwości wicemister Kryże był w PZPR do samego końca i zamknął w wiezieniu m.in. obecnego prezydenta Komorowskiego. Wassermann był komunistycznym prokuratorem, który prowadził kilka śledztw przeciwko NZS. Maciej Łopiński był sekretarzem partyjnego pisma "Czas". Karol "Meleks" Karski był aparatczykiem władz centralnych socjalistycznego ZSP. Ryszard Bender był vice-prezesem PZKS, które oficjalnie poparło wprowadzenie stanu wojennego w 1981. I inni.
                          • Gość: ssako Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 22:54
                            J-k napisał: "Możesz się nawet ze..ać lub najeżyć a nie zmienisz faktu, ze pan Stefan Bratkowski to wyjątkowo kryształowa postać."

Otóż gó....o prawda. Kryształową postacią można być, gdy się ktoś nie ześwini. Trwanie w PZPR - ba (!) samo zapisanie się do tej bandyckiej organizacji - jeszcze w 1981 roku ześwinieniem się jest i basta.

Wymienianie listy innych, co się ześwinili NIC nie zmienia.

Myśl J-k, myśl - myślenie nie boli.
                            • Gość: J-k Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 10:34
                              Bratkowski nie zapisywał się do partii w 1981 roku, tylko go z tej partii wyrzucili. Każdy kto ma podstawową wiedzę o tamtych czasach wie, że było to wydarzenie niecodzienne. Od lata 1980 roku wystąpienie z PZPR było chlebkiem z masłem ale nie wyrzucenie. Bratkowski od zawsze do dzisiaj był wielkim propagatorem ruchu spółdzielczego Do PZPR należało wielu ludzi. Jedni należeli bo wierzyli w komunistyczne ideały, inni bo musieli, jeszcze inni bo byli oportunistami lub cwaniakami. Ważne jest jakimi ludźmi byli, co robili. Może gdybyś zajrzał do książek i felietonów Bratkowskiego tych z czasów PRL-u i tych obecnych to może rozszerzyłbyś swoje ciasne horyzonty myślowe poza neofaszystowską, nacjonalistyczną papkę Koła KGP.
                              • Gość: burlasino Re: Bratkowskiego z PZPR wywalili, sukces... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 13:15
                                Zupełnie niepotrzebnie tłumaczysz temu człowiekowi oczywiste sprawy. On po prostu cierpi na komunofobię, która jest takim samym zaburzeniem psychicznym jak homofobia czy klaustrofobia i objawia się manifestowaniem patologicznej nienawiści do wszystkiego, co danemu osobnikowi kojarzy się z komunizmem, obojętne czy zasadnie czy nie.
                                Fakty i objaśnienia nic tu nie pomogą, to zaburzenie trzeba leczyć psychoterapią i ewentualnie wspomagać farmakologicznie.
      • Gość: k Re: Obowiązek władz KUL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:35
        Ale skąd wśród katolickich owieczek taka masowa histeria. Może odejdźmy od osoby Pana Brauna i skupmy się na faktach. Czy Życiński współpracował czy nie. I proszę nie pisać teraz, że zmarły bronić się nie może, bo sprawa z "tow. Filozofem" ciągnie się już dłuuuugi czas.

A teraz za zaproszenie przez koło Brauna, koło musi się rozwiązać. Ok, prywatny uniwerek co mi do tego. Ale w takim razie należy zabrać wszelkie pieniądze od państwa, które KUL dostaje. Jak chce wprowadzać swoje autorytatywne średniowieczne praktyki niech wprowadza, ale niech nie sięga po państwowe pieniądze.
        • Gość: J-k Re: Obowiązek władz KUL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:12
          Nie uważam się za katolicką owieczkę, raczej za agnostyka. Nie przeszkadza mi to jednak z szacunkiem wspominać księdza arcybiskupa. A takie indywidua jak Braun, które potrafią jedynie obrzygiwać wszystkich dookoła nie wzbudzają u mnie histerii tylko niesmak i obrzydzenie.
          PS. Koło naukowe nie zostało rozwiązane a zawieszone, a to jednak zasadnicza różnica.
          • przemek-leniak co ma wisieć nie utonie 17.05.11, 15:25
            powisi se skruszeje i bedzie w sam raz na kolację
    • przemek-leniak chodzi o to by bić brawo? 17.05.11, 13:27
      rozumiem że jak będziemy bić brawo to MBH pójdzie wzorem "sadzonkowej" hen hen...
      a Bielesz zostanie redakcyjnym gońcem..
      ...
      Braun przecie mówił że tak uważa jak mówił to i nie dziwi że teraz mówi że mówił jak uważa...
      co tu więcej w temacie?
      • Gość: macc Re: Braun i dbalosc o medialny rozglos... IP: 173.233.219.* 17.05.11, 16:52
        "Braun przecie mówił że tak uważa jak mówił to i nie dziwi że teraz mówi że mówił jak uważa...
        co tu..."

A to, ze nadety zarozumialec Braun nigdy nie przedstawil choc JEDNEGO dowodu
        uzasadniajacego wielkorotne uzycie wyrazu "lajdak". I to jest wyjatkowo wstretne!!!
        • Gość: ssako wstręciuszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:04
          @ macca, które napisało:
          "I to jest wyjatkowo wstretne!!!"

Łączę się z tobą w twoim wstręcie. Wyjątkowym, oczywiście...
          • Gość: macc Re: wstręciuszek i... smierdziuszek "ssako" IP: 173.233.219.* 17.05.11, 17:10
            Bez ironii "ssako", bez ironi, prosze... Rozumiem, ze "ssako" uwaza, iz zachowanie Brauna jest bardzo eleganckie, kulturalne i na wysokim poziomie. A tak na marginesie, czy pewna czesc
            swojego zycia "ssako" raczyl spedzic pod jakas budka z piwem?
            Czy to ten poziom empatii??
            • Gość: ssako Re: wstręciuszek i... smierdziuszek "ssako" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:18
              nie no "macca" zwaliło mnie na kolana. Jeszcze nikt mi tak nie dowalił, jak ty. Nazwanie mnie "śmierdziuszkiem" to był z twojej strony ciosik poniżej paseczka. Wykrycie fakciku, że czasem stawałem pod budeczką z piwkiem dobiło mnie kompletnie. Macca, od dziś będę uważnie czytał twoje wiekopomne wpisiki na forumku. Ciao, chłopaku, hmmm, hej!
    • qom "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i k... 17.05.11, 14:14
      Bronić się nie może arcybiskup Józef Życiński ale może ktoś odpowie dlaczego nikt nie podjął decyzji o sekcji zwłok zmarłego. Przecież on zmarł nagle a jak mi wiadomo taka sekcja powinna być z urzędu aby ustalić przyczyny śmierci. Czy uważacie inaczej a może komuś to jest na rękę........ Pozdrawiam
      • Gość: ssako Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:34
        Taka tam bajka... ;-)

Pewien arcybiskup o zacięciu filozoficznym, który mącił i szkodził na potęgę Kościołowi (nie tylko) stracił pewnego dnia zaufanie Watykanu. Okazało się bowiem, że manipulował - delikatnie mówiąc - informacją na linii "jego" kuria - Watykan. Gdy sprawa wyszła na jaw, a wyszła tam gdzie wyszła... ów arcybiskup dostał do wyboru, albo ujawni co robił, albo ujawnią to inni. Biedaczysko tak się tym przejął, że się w swym żalu zapił, a że serce miał słabe, nie wytrzymało takiej dawki i jego właściciel walnął w kalendarz.

Ale to bajka tylko oczywiście, można rzec w stylu Browna... ;-)
        • rilian Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i 17.05.11, 14:42
          nieprawda, udusił go hel.
          • Gość: JB empi IP: *.lublin.mm.pl 17.05.11, 14:56
            Ile wątków mozna otwierac na temat tego drania?
            • przemek-leniak to pytanie raczej do Bielesza... 17.05.11, 15:02
              cóz news jest news...
              co tu winien archanioł empi?
            • Gość: ssako Re: empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:06
              też się dziwię, ale Joasiu nie powinnaś jednak zmarłego arcybiskupa nazywać draniem. Nie wypada.
              • Gość: JB Re: empi IP: *.lublin.mm.pl 17.05.11, 15:09
                Jestes,ssako,idiotą czy tylko udajesz?
                • Gość: ssako Re: empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:24
                  Ależ Szanowna Joanno, ja - jak najbardziej, w pełnej powadze i trosce o dobre imię Arcybiskupa się jeno wypowiedziałem. Rozumiem, że tego nie ogarniasz (jak ten kot na Saharze: - kurde, nie ogarniam tej kuwety!"), ale nie może być tak, że ci co bronią Filozofa, jednocześnie go obrażają!!! To narusza porządek i ład na forum. Ja go nie szanowałem, to mogę pisać śwujstwa przeróżne, ale TY???
                • Gość: macc Re: empi IP: 173.233.219.* 17.05.11, 16:55
                  "Jestes,ssako,idiotą czy tylko udajesz?"

Ow "ssako" to nie idiota, to zwyczajny dran!
                  • Gość: ssako Re: empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:02
                    nie ... no... "macca" wpadłeś na forum, jak z rakiety i już wszystko wiesz! Dawaj, coś się bardziej konkretnego dowiemy, czy teges?
            • trzmielojadek Re: empi 17.05.11, 15:06
              Nie ma tu ani jednego wątku o żadnym biskupie...
          • Gość: ssako Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:04
            @rilian

Nie nie, rilianie! Hel nie dusi, hel by tylko spowodował, że mówiłby jeszcze śmieszniej niż zwykle.
            • trzmielojadek Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i 17.05.11, 15:06
              Od wczoraj się zastanawiam, ssako, czego się trzeba nassać, żeby tak śmiesznie pisać :)
              • Gość: ssako Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:18
                @trzmielodajek
                walnij dwa hausty koktajlu helowego, przyprawianego elektronami - będziesz tak miał, czy chcesz, czy nie :-)
            • Gość: macc Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka IP: 173.233.219.* 17.05.11, 17:13
              Hel jednak moze udusic, jezeli wyprze powietrze z pluc.
              To do ignoranta "ssako"...
              • Gość: ssako Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:45
                he he, macca, powalające są te twoje riposty, ...dżezus!
        • Gość: macc Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza, itd. IP: 173.233.219.* 17.05.11, 16:58
          "Ale to bajka tylko oczywiście, można rzec w stylu Browna... ;-)"

"Bajka"? Raczej chorobliwe wytwory mozdzku internauty "ssako".
          Z cala pewnoscia "ssako" wierzy tez w durnoty w rodzaju
          "teorii helowej" oraz spiski zydo-masonskie...

• Gość: ssako Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza, itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:10
            I tu macca jesteś w mylnym błędzie.
            Teorii helowej nie da się obronić, nawet twój niesamowicie błyskotliwy i przenikliwy rozum potrafiłby ją obalić. :-)
            W spiski żydo-masońskie też nie wierzę, bo jak można wierzyć w coś co ewidentnie istnieje? Czy można "wierzyć" że Słońce świeci? Macca can!
            • Gość: JB Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza, itd. IP: *.lublin.mm.pl 17.05.11, 18:54
              Nie szkoda co poniektórym zycia ,czy sa az tak durni?
              • Gość: ssako Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza, itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:13
                Joasiu - w lustro, patrz w lustro. Co widzisz?
                Sorry, nie chciałem być aż tak brutalny...
    • jerzy30 Braun jak Joachim Goebbels - powtarza faszolski be 17.05.11, 19:38
      faszolski belkot moralnego idioty
      Nic nie nakrecil sensownego to sie gow nem oblewa - moze ktos go zauwazy
      • Gość: esbek Re: Braun jak Joachim Goebbels - powtarza faszols IP: *.riseup.net 17.05.11, 20:04
        o zauważenie właśnie chodzi.Braun to godny następca Jerzego Urbana.Głupsza szuja...ale w kłamstwach i manipiulacji to mistrz!
        • Gość: JB Re: Braun jak Joachim Goebbels - powtarza faszols IP: *.lublin.mm.pl 17.05.11, 20:17
          esbek,nie obrażaj Jerzego Urbana!
          • Gość: ssako Re: Braun jak Joachim Goebbels - powtarza faszols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:09
            no i nam się Joasia zadeklarowała, niczym Róża Luksemburg, czy nie przymierzając Nadieżda Krupska :-)
      • Gość: ssako czerwone pająki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:15
        @jerzy30
        ty się tak jerzyku nie sadź, bo jak to co ci się udało wyklepać na klawiaturze okaże się prawdą, to ci czerwony pająku łeb na krzyż ogolą i będziesz dymał po mieście w zimowej czapeczce...
        Chyba, że nie jest tak jak, żeś naświnił na forum - wtedy ci łba nikt nie ogoli tylko na jełopa wyjdziesz, żeś durnoty klepał jerzyku...
        • Gość: gość Re: czerwone pająki IP: *.unknown.vectranet.pl 21.07.11, 21:54
          nie ma w j. polskim słowa "jełop" jest jołop. Pasujesz do niego.
          • empi Re: czerwone pająki 21.07.11, 23:04
            jełop ! :)
            pzdr.
    • Gość: POdwyżki POdatków Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.017-62-6b73642.cust.bredbandsbolaget.se 17.05.11, 20:58
      Wielgus, Życiński, Kowalczyk. Ładnie, ładnie. Nic dziwnego, że Kościół nie chce lustracji. Zreszta paktował przy "okrągłym stole".
      • Gość: JB Re: "Rz" pyta Brauna, a Braun powtarza "łajdaka i IP: *.lublin.mm.pl 18.05.11, 14:06
        Najlepiej paktowac na cmentarzach. Pod ziemią, osle. POkracznyś!
    • costa3500 Od zarania swego istnienia;. 22.07.11, 08:30

Chrześcijanie zajmowali się donoszeniem,paleniem na stosach i straszeniem głupich
      wiernych piekłem, którego sami się nie boją bo w nie nie wierzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka