quikro 14.06.11, 20:49 zeby on tak czasami nie pajacowal to jeszcze jego poglady da sie jakos przelknac ciekawie wygladalaby koalicja Palikota i Korwin-Mikke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abra Re: Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie ja IP: *.swidnica.mm.pl 14.06.11, 20:56 Teoretyczna koalicja Palikot-Korwin Mikke nie miałaby szans, bo to kompletnie przeciwstawne światopoglądy, oni by się nigdy nie dogadali. Chociaż debata miedzy nimi byłaby ucztą, dwie wyraziste osobowości pewne swoich racji. Jeśli o mnie chodzi, to Palikot ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie ja IP: 193.239.127.* 14.06.11, 22:05 Palikot nie ma żadnego światopoglądu. Poza tym to jest zły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Re: Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie ja 14.06.11, 22:19 zdejmij kaptur, sądy kapturowe są dobre inkwizytorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w [...] IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sakoveba Dość marazmu, "młodzi, wykształceni, z miast"! 14.06.11, 21:10 Kogo proponujecie lepszego od Palikota, kto ma realne szanse odsunąć widmo wiecznego trwania układu PO-PiS? ??? A więc do roboty. Aby nie musieć się wstydzić sytuacji politycznej w swoim kraju, trzeba się nieco wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik_wodnik Re: Dość marazmu, "młodzi, wykształceni, z miast" 14.06.11, 21:26 > Kogo proponujecie lepszego od Palikota, kto ma realne szanse odsunąć widmo wiec > znego trwania układu PO-PiS? Ja proponuję samego siebie. Jeżeli mnie poprzecie, to mam realną szansę usunąć widmo PO-PiS i wiele innych widm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dość marazmu, "młodzi, wykształceni, z miast" IP: 77.236.16.* 14.06.11, 21:35 dziwnie jakoś pan P. zapomniał że pierwszy milion zarobił - na małżeństwie z panną z "bogatej rodziny" ? Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Dość marazmu, "młodzi, wykształceni, z miast" 14.06.11, 21:38 Jakieś takie dziwne przeskoki. Stan wojenny a zaraz 1990. Potem znowu nic i 1997. Straszne dziury w życiorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmxxkk Re: Dość marazmu, "młodzi, wykształceni, z miast" 14.06.11, 21:49 Bo to jest wywiad na tema książek, a nie biografia wygląda na to, że w tych latach nie czytał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weissach Re: Dość marazmu, "młodzi, wykształceni, z miast" IP: 24.80.226.* 14.06.11, 22:32 Sako,nie badz naiwny wierzac,ze czlowiek pokroju Palikota jest osoba "niezalazna",wybil sie na plecach rodzicow zony a zeby wejsc glebiej w biznes alkoholowy w Polsce musisz sie podporzadkowac grupie rzadzacej tym rynkiem,mowimy o duzych pieniadzach;uwierz mi,jego teczka z brudami lezy u kogos na polce,tak to jest u nas zbudowane,robi co mu kaza i kiedy taka jest dzisiejsza Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-pAX Macie jeszcze czelność promować tego człowieka? IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 22:22 Ten gość jest już poza polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Jedyny.... 14.06.11, 22:30 Jedyny polityk, z którym można by iść na piwo, żeby pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik_wodnik Re: Jedyny.... 15.06.11, 19:02 Na piwo to może się nie da, ale z Napieralskim możesz sobie skoczyć na dyskę, a z tęczowym Ryśkiem potańcować na paradzie jednopłciowców :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Typowy self-made-man. 16.06.11, 17:14 Lubi wyzwania, hazardzista. Wejdzie do sejmu jak nic, z wynikiem lepszym niż mówi. Wbrew wszelkim kłodom rzucanym przez mafię kościelną i jej fagasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Typowy self-made-man. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 17:35 Proszę mi pokazać drugiego tak pracowitego polityka jak Palikot. Proszę mi pokazać drugiego polityka, który dobrowolnie zrzekł się mandatu poselskiego z powodu wystąpienia z partii, z list której wszedł do sejmu. Proszę porównać panią Gąsior z Palikotem. Przepaść! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak skoro o porównaniach mowa 16.06.11, 19:31 Magdalena Gąsior Marek jest mientka i pachnąca a Januszek nie jest Na MGM można spojrzeć bez dyskomfortu a na Januszka nie mozna etc etc a co do pracowitości to fakt faktem że drugiego takiego nieroba jak Januszek chyba w sejmie nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: skoro o porównaniach mowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 09:20 No cóż, musimy pozostać przy swoich opiniach. Przyznać też muszę, że wręczenie bukietu dla niektórych obywateli (szczególnie tych o mentalności pracownika budżetówki) jest straszną harówą. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak ano co kto lubi 17.06.11, 10:03 jeden woli kwiatki a inny wibratory ... wyluzuj dżej-kej nic nam nie zrobią ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Luźne porównania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 09:30 Kwiaty Gąsior kojarzą mi się ze stanem infrastruktury komunikacyjnej Lubelszczyzny. Wibrator Palikota ze końcem bezkarności policjanta gwałcącego kobiety w komendzie. Pani Gąsior kojarzy mi się też z banerem zasłaniającym część elewacji śródmiejskiej kamienicy. Palikot z wyremontowaną Mansjonarią na Starym Mieście (która wcześniej pozostawała w remoncie od połowy lat 70-tych ubiegłego wieku). Inne porównanie już mi do głowy nie przychodzą bo nic więcej o pani Gąsior i jej dokonaniach nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak nuda i propaganda 18.06.11, 18:20 a wyluzować sie nie potrafisz pan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: nuda i propaganda IP: *.lublin.hypnet.pl 18.06.11, 21:36 Powiedzmy, że nie potrafię. A może potrafię. Sam nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak daj spokój zobacz 18.06.11, 22:11 ja nie zagłosuję ani za Palikotem ani za kimkolwiek innym zwyczajnie oleję te wybory pierwszy raz od kiedy są wogóle jakieś wybory i powiem ci cieszy mnie to a najbardziej to to że się wyluzuję z tego syfu i nie będę udawał że to kto tam akurat u żłoba jakiekolwiek ma znaczenie no i że nie zmarnuję dnia na kretyńsko pseudo patriotyczny czyn Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie jak ... 17.06.11, 07:01 Palikot - ofiara Gombrowicza. Czytanie mu zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 09:22 Lepiej nie czytać, bo może zaszkodzić, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie ja 17.06.11, 09:26 Trzeba czytać ale tylko to, co powinno się czytać, co nie zamula mózgu i wskazuje właściwą drogę przez życie - na przykład tak zwaną "niezależną" i tak zwaną "Gazetę polską". Innych zapisanych papierów nie powinno się czytać.:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Czytamy w Polsce. Janusz Palikot: Czytanie ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 09:36 No właśnie ... i słuchać toruńskiej rozgłośni, a czas spędzać pod namiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Bardzo podejrzana 17.06.11, 10:35 brawo panie Januszu ! Wspolnie ze znajomymi bedziemy na Pana glosowac. Kropla drazy skale, mysle ze sekularyzacja wraz ze zrzuceniem jarzma pasiburzow jest i tak nieunikniona, ale Pan i panski ruch mozecie przyspieszyc ten proces ostatecznego pograzenia apologetow smutnej bajki i zlodziei wyobrazni dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Bardzo podejrzana 18.06.11, 09:46 W obecnej sytuacji politycznej, gdy jedna strona to zbieranina karierowiczów na bazie cwanych kombinatorów i kolesiów zgarniających profity, druga to zbiór zapiekłej nienawiści, pełnych chęci rewanżu nawiedzonych i prostaków, trzecia - pokawałkowana w ramach wewnętrznych swar, bez liderów, wspólnej idei i stwarzająca pozory, czwarta - dbająca wyłącznie o własną miedzę... , jaka jest inna możliwość? Gdy wszystkie strony w takiej obmierzłej atmosferze poliycznej wzbudzają tylko odruch wymiotny i nie można w nich dostrzec choćby śladu pozytywnego. Dla nieobojętnego obywatela pozostaje desperacja i chęć rozpieprzenia układu zbudowanego przez pseudopolityków. Odpowiedz Link Zgłoś