Dodaj do ulubionych

Bicze wodne, lodowe groty. W końcu mamy SPA. ZD...

23.06.11, 20:17
ale i pompa. lol.
zapraszam do Radomia, gdzie miastowy MOSiR wybudował w rok porządny basen z rekreacją, zdecydowanie bardziej rozbudowany niż to coś. W dodatku o wiele tańszy: 12 zł za godzinę, a jak przychodzi 3 osoby razem to po 8 zł godzina (bilet rodzinny).
Obserwuj wątek
    • Gość: m Skąd ten zachwyt????? IP: 83.238.201.* 23.06.11, 20:54
      Popieram przedmówcę nie wiem skąd ten zachwyt. Fajnie że zrobiono coś takiego ale to tyle. To obiekt wielkościowo na miare tego w nałęczowie.Dalej nic sie nie zmieniło żeby spędzic fajny czas w parku wodnym z pradziwego zdarzenia trzeba jechać do krakowa.
      Przez lata wmawiano nam że multikino się w lublinie nie utrzyma a często sa do niego kolejki.
      Tak samo wmawia sie ciemnemu ludowi że nie utrzyma się pawdziwy aquapark chodz w lublinie nie ma anie czegoś na wzór muzeum kopernika, nie ma zespołów sportowych na przyzwoitym poziomie, nie ma planetarium, nie ma golfa czy innych atrakcji. Tak naprawde ile razy mozna jechac na pojezierze, zalew, do kozłówki, nałęczowa, kazimierza czy iśc do pubu....Dla osób chcących aktywnie spędzać czas nie ma propozycji
      • dzemski Re: Skąd ten zachwyt????? 23.06.11, 21:00
        Obecnie jestem lubelakiem, ale w Radomiu bywam regularnie u rodziców. Ten basen miejski o którym pisałem to miastówka, a w centrum słonecznym także oddanym w tym roku jest aquapark z prawdziwego zdarzenia. W mieście 230 000 mieszkańców w sumie 2 aquaparki. W mieście prawie 500 000 mieszkańców (wliczając studentów i przyległy Świdnik) - zero, toż to płakać się che.
        • Gość: lubelak potwierdzam. IP: *.nplay.net.pl 23.06.11, 21:42
          na MOSIRze żurek, w AOSsie i innych studenci sie myją, a Nałęczów okupowany przez emerytów. Nawet klany portafią tak dysponować tymi wszystkimi pompami, że jeden stoi pół godziny, ale dopiero odejdzie jak podpłynie kolega/żona i wskoczy na jego miejsce. Kiedyś przez godzinę nie mogłem się dostać:D tak to sprytnie działa.. a czas leci. No ale polscy emeryci wychowani na PRLowskich kolejkach nawet na pół sekundy z oczu nie spuszczą.

Wielbiciel pływania w Lublinie to chyba jakiś cudak. Wygląda na to, że tu się nie pływa, jest tylko "kultura" :P. Chyba tylko w lecie, razem z "okwiatem" w zalewie albo w zagłęboczu, gdzie kiedyś może było i czysto, ale teraz 1000 dzieci wlewa tam 1000-2000 litrów moczu dziennie. O białym, piasecznie czy firleju nawet nie wspomnę.

Lublin to basenowe zadupie. Baaa, trudno to nawet nazwać zadupiem, to nawet nie zadupie, to po prostu NIC. Dobrze, że woda jeszcze w kranach jest.
    • Gość: mi3tek CENY IP: *.ennet.pl 23.06.11, 20:55
      Co za ceny?! Wolę pozostać przy wyprawach do Nałęczowa niż na miejscu płacić jak za aquapark w Dubaju.
      • Gość: OnLbn Re: CENY IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 16:37
        To jedyny albo "prawie jedyny" póki co tego typu obiekt w mieście (coś tam chyba na Montażowej jeszcze jest)- stąd takie ceny. Pojedyncze sauny i jacuzzi są jeszcze na innych basenach takich jak MOSiR czy SP23.
        Mamy tego mało i stąd takie ceny, jak będzie przybywać takich miejsc wodnej rozrywki, będzie większa konkurencja i niższe ceny, proste. Dziś SPA Orkana ustala takie ceny, bo zwyczajnie z powodu nienasycenia rynku może to robić.
        • Gość: leszeke Re: CENY IP: 212.244.214.* 29.06.11, 09:08
          Jest też to może pewna bariera, zeby sie ludzie wzajemnie nie zadeptali na aż 2 (DWÓCH) torach do pływania ...
          Myślałem o podobnej wielkosci baseniku na działce ...
          A bąbelki to teraz każdy moze sobie w domu zainstalować ...
        • Gość: olo Re: CENY IP: *.cdma.centertel.pl 03.09.13, 13:49
          Jak kogoś nie stać to zawsze może się wypluskać w zalewie za darmochę
    • Gość: leszeke Aż 2 (dwa) tory ??? Po co ??? IP: 212.244.214.* 27.06.11, 12:12
      Rewelacja, aż dwa 25 metrowe tory do pływania ...
      Super, hiper obiekt ...
    • _aaa_ Re: Bicze wodne, lodowe groty. W końcu mamy SPA. 27.06.11, 12:38
      No, no. Ceny jak w Dubaju. Gratulacje.
      Zdecydowanie taniej mam w stołecznym Aninie,
      ale Lublin to miasto z ambicjami przecież:)))
    • mowie_prawde ???? 27.06.11, 14:06
      Ceny - pomyłka, ale widocznie jest w Lublinie sporo bogatych ludzi co pójdą na basen 2x drożej
      • Gość: leszeke Re: ???? IP: 212.244.214.* 27.06.11, 14:42
        mowie_prawde napisał:
        > Ceny - pomyłka, ale widocznie jest w Lublinie sporo bogatych ludzi co pójdą na
        > basen 2x drożej

Na basen ? - chyba raczej na basenik - byle szkoła ma większy - potaplac sie w wodzie tam moze będzie można - ale pływac to chyba nie bardzo ?
    • Gość: Niezniszczlany Nie tylko kościółki budują w Lublinie... IP: *.free.aero2.net.pl 10.08.12, 23:13
      Zaskakuje mnie to że prawie wszyscy jak wchodzą do sauny suchej to mówią dzień dobry (w Warszawie z czymś takim się nie spotkałem, no ale to Lublin, inna kultura)

To co mi się nie podobało to to że na baseny wchodzą rodzice z dziećmi kilkumiesięcznymi w pieluchach. w życiu bym czegoś takiego nie zrobił ! jak można z dzieckiem w pieluchach wejść na basen, przecież jak zrobi w pieluchy coś to to wypłynie z tych pieluch i Ja mam później w tym pływać? Jak tak można robić? tak wchodzić z tymi dziećmi w pieluchach.
      Można byłoby zrobić np w poniedziałek w jakichś konkretnych godzinach tylko dla dorosłych wejście do saun, na basen. Szkoda że organizatorzy nad tym nie pomyślą.
      Cena wysoka, ale obiekt polecam.
      a Ja myślałem że w Lublinie to tylko kościółki są i uczelnie dla studentów...
      • Gość: gość Re: Nie tylko kościółki budują w Lublinie... IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 03.09.13, 14:33
        tzn., że w nocy z niedzieli na poniedziałek to co wypłynie z pieluch już się rozłoży ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka