Dodaj do ulubionych

Lublin miastem taksówek

24.06.11, 14:40
Taksówki są po to, żeby podwozić pasażerów w najdogodniejsze dla nich miejsca. Uważam zatem, że mogą i powinne wjeżdżać i na plac Łokietka i na Stare Miasto i gdzie tam jeszcze trzeba. Nie znaczy to, że mają tam być regularne postoje i stać tabun taksówek. Pasażer dojeżdża, wysiada i taksówka opuszcza miejsce, albo podjeżdza po pasażera i czeka najwyżej 5 minut. Stare Miasto jest coraz piękniejsze, ale jest dla każdego, a nie każdy może z zachwytem biegać po jego specyficznym bruku.
Obserwuj wątek
    • Gość: az A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, to IP: *.nplay.net.pl 24.06.11, 14:55
      można by przez Stare Miasto przeprowadzić jezdnię, albo dwie i wielki parking, żeby można było dojechać pod sam pub, a zamiast zamku supermarket. Przecież coś się ludziom należy i są ważniejsi niż jakieś tam ruiny.
      • tajnos.agentos Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, 24.06.11, 15:34
        ...I jeszcze wyrzucić ze Starego Miasta rowerzystów. Lublin nie jest dla rowerów, Lublin jest dla ludzi.
        • Gość: aron Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, IP: *.paradowski.pl 24.06.11, 18:41
          ucichła jakoś wojna z Contbusem, zaczyna się wojna z taksówkami. Kto następny? Kułacy? Masoni?
          • Gość: Andre Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, IP: 80.51.138.* 24.06.11, 19:56
            Akurat w sprawie postojów taksówkowych mają rację... Taksy nie mogą stać w najbardziej reprezentacyjnych miejscach, bo te nie miejsca nie są reprezentacyjne dlatego, żeby tam stały taksy. Proste.
            Niech będą wyznacozne miejsca, gdzie jest zakaz postoju taksówek i prosta sprawa. Przecież nie muszą stać akurat w tych miejscach... I tak się z reguły zamawia telefonicznie.
          • Gość: Lubelski Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 21:47
            Następne PKP.
            Jutro jadę inauguracyjnym pociągiem do Suśca, matole parczewski.
          • Gość: ` Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, IP: *.lublin.mm.pl 24.06.11, 21:49
            a widzisz tu kolego jakieś taksówki?
            www.google.pl/search?q=rynek+warszawa&hl=pl&biw=1280&bih=610&prmd=ivnsm&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=f-kETuWjPM_OswaViYm0DA&ved=0CC4QsAQ
            poszukaj tu taksówek
            www.google.pl/search?hl=pl&q=rynek%20wroc%C5%82aw&gs_sm=c&gs_upl=1424l1424l0l1l1l0l0l0l0l254l254l2-1l1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1280&bih=610&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi
            to, co jest normą w lepiej zorganizowanych miastach w Lublinie musi być uważane za szkodzenie obywatelom. te taksówki stojące między ogródkami piwnymi to po prostu wstyd
            • tajnos.agentos Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, 24.06.11, 23:29
              Ja też nigdy nie widuję na lubelskim Starym Mieście ani na deptaku tylu taksówek, co na załączonym do artykuliku zdjęciu - oczywiście, wyjąwszy śluby oraz taksówki wezwane przez mieszkańców - na przykład żeby zawieźć chorą babcię do lekarza. Musi to je jakaś nowa pismacka "akcja". Zmnudziły się tak zwane "TIRy", BMW, psie kupki, sepsa, świńska grypa i takie tam inne, to trza wymyśliuć coś innego...:D
              • qqbek Re: A gdyby tak jeszcze część kamienic wyburzyć, 25.06.11, 11:12
                tajnos.agentos napisał:

> Ja też nigdy nie widuję na lubelskim Starym Mieście ani na deptaku tylu taksówe
                > k, co na załączonym do artykuliku zdjęciu - oczywiście, wyjąwszy śluby oraz tak
                > sówki wezwane przez mieszkańców - na przykład żeby zawieźć chorą babcię do leka
                > rza. Musi to je jakaś nowa pismacka "akcja". Zmnudziły się tak zwane "TIRy", BM
                > W, psie kupki, sepsa, świńska grypa i takie tam inne, to trza wymyśliuć coś inn
                > ego...:D

Wczoraj wróciłem ze Zwierzyńca, podjechałem jeszcze na działkę... i wszystko stało się jasne... w szklarni pyszniły się 4 dorodne ogórki... sezon "wiadomości wyssanych z palca" (zapewne tej wielkości, jaką miał ten z komiksu "Tytus Romek i A'Tomek") widać się zaczął:)

Na BMW sezon będzie jutro rano... po pierwszych sobotnio-wakacyjnych dyskotekach na wsiach. Sam jeżdżę BMW (i szukam kolejnego auta tej marki, bo obecne jest już mocno leciwe), ale jak widzę, co z tymi (poniekąd doskonałymi technicznie i obdarzonymi fenomenalnymi właściwościami jezdnymi) autami robi młodzież... to aż mi żal.

Co do psich kupek, to niestety po sezonie... sezon na nie pojawia się wraz z pierwiosnkami i przebiśniegami... a nie ogórkami;)
    • marvysia Ślepota jest chorobą.... 25.06.11, 10:42
      A ja będąc w centrum często widuję tabuny taksówek w tym miejscu.Co prawda są i momenty kiedy ich nie ma.Ale mnie bardziej rażą super bryki przed bramą krakowską stojące godzinami i parking przed katedrą tak pięknie wyremontowany.Czy ktoś widział jego piękno bez samochodów??Nawet pewnie nie wiecie że tam są świetliki.
      • Gość: y Re: Ślepota jest chorobą.... IP: *.lublin.mm.pl 25.06.11, 14:51
        jakie świetliki???
        ja tam widziałem tylko samochody. aż się przejdę.
        • zubelz Re: Ślepota jest chorobą.... 25.06.11, 15:02
          Gość portalu: y napisał(a):

> jakie świetliki???
          > ja tam widziałem tylko samochody. aż się przejdę.

Marvysia nazwała tak lampki podświetlające miejsca parkingowe.
          Zlikwidować samochody bo parking "jest ładnie? podświetlony".
          • zubelz Re: Ślepota jest chorobą.... 25.06.11, 15:03
            Zlikwidować "brzydkie parkingi" bo stoją na nich ładne samochody?
          • Gość: y Re: Ślepota jest chorobą.... IP: *.lublin.mm.pl 25.06.11, 19:33
            > Zlikwidować samochody bo parking "jest ładnie? podświetlony".

nie. zrobić place w miejscach, które zasługują na to, żeby być placami. mimo tego, że lublin jest ładnym miastem miejsc naprawdę pięknych jest kilka. na pewno katedra nie zasługuje na to, żeby plac przed nią był parkingiem, a nie placem.
            tak samo plac łokietka nie powinien zmienić się w parking łokietka. plac litewski nie powinien być parkingiem.
            wielki parking zrobić na przykład tam, gdzie jest pks. to nie jest daleko.

warszawa też powoli wywala samochody z placów. plac grzybowski nie jest już parkingiem. plac zamkowy nie jest parkingiem (a parę lat temu nim był). wrocław czy kraków dawno to zrobiły. widziałeś samochody na krakowskim rynku. na lubelskim rynku za to pełno aut.
            to lepiej?
            • zubelz Re: Ślepota jest chorobą.... 25.06.11, 19:59
              "na pewno katedra nie zasługuje na to, żeby plac przed nią był parkingiem, a nie placem. "
              Powiedz to czarnym pazernym harpiom. To jest ich plac i robią z nim za nasze pieniądze co chcą. Wolno im bo jest ich. W Ratuszu jest chyba placówka SM!!! i co? a no to samo jak kilka lat temu (pomimo monitoringu szopka się spaliła). Warto zobaczyć rano!. Kilkanaście samochodów zrobiło sobie skrót przez deptak. Jadą jak po ulicy, nie zważając na pieszych. Po "Choinkę" jest ten monitoring? za miliony złotych?. Gdzie służby miejskie?. Na Starym mieście zjawiają się około 7 rano lub 14, kiedy rodzice przywożą dziecko do przedszkola lub do domu ze szkoły a po ttych godzinach?. Wolnoć Tomku, tylko nie w swoim domku bo mieszkańcy zostawiają swoje samochody poupychane w bocznych uliczkach Starego Miasta ale wypasione bryki stoją wszędzie. Czy są równi i równiejsi?. Chyba tak gdyż byłem świadkiem rozmowy strażnika który dzwoniąc gdzieś, chciał się dowiedzieć czyj to jest samochód (laweta stała obok). Samochód bez identyfikatora ale właściciel znajomy "władzy". Więc nie do ruszenia przez nikogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka